Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Orez cu ciuperci: 3 rețete simple și gustoase

Înainte de perioada sărbătorilor, în care ne vom bucura de mese îmbelșugate cu fripturi, piftie și cozonac, majoritatea dintre noi ținem post. Însă acest lucru nu înseamnă că mâncarea din postul Crăciunului trebuie să fie mai puțin gustoasă sau mai săracă în substanțe nutritive. Din contră, există o mulțime de rețete de post de-a dreptul savuroase care vor face deliciul meselor tale din această perioadă. Una dintre ele este și orezul cu ciuperci, un preparat pe cât de simplu, pe atât de savuros.

Orezul cu ciuperci este un fel de mâncare excelent pentru perioada postului, putând fi servit ca fel principal. Desigur, cei care nu țin post îl pot savura ca garnitură alături de preparatele din carne preferate. Pentru că orezul este bogat în carbohidrați, iar ciupercile sunt pline de vitamine și antioxidanți, organismul tău va primi o binemeritată porție de energie. Dacă ai nevoie de o doză de inspirație în bucătărie, ți-am pregătit în articolul de mai jos câteva rețete absolut delicioase de orez cu ciuperci. Iată cum poți găti și tu acest preparat, într-un mod simplu și gustos!

1. Orez cu ciuperci după rețeta simplă

Orezul cu ciuperci după rețeta simplă are avantajul de a putea fi pregătit într-un timp record, fiind un preparat ideal atunci când nu dorești să petreci prea mult timp în bucătărie. În plus, este un fel de mâncare recomandat atât vegetarienilor, cât și celor care au intoleranță la gluten. Iată cum poți prepara ciuperci cu orez într-un mod simplu!

Ingrediente

În gama de produse Profi, vei găsi toate ingredientele de care ai nevoie pentru rețeta de orez cu ciuperci. Iată ce trebuie să cumperi din supermarket pentru această rețetă:

  • 300 g de orez brun;
  • 1 ceapă tocată mărunt;
  • 6 căni de supă de legume;
  • 1 lingură de ulei de măsline;
  • 500 g de ciuperci brune, tăiate felii;
  • 2 linguri de margarină vegetală;
  • sare și piper, după gust;
  • pătrunjel verde tocat pentru servire.

Cum prepari cel mai gustos orez cu ciuperci

Ai toate ingredientele pregătite la îndemână? Ia o tigaie încăpătoare și adaugă în ea uleiul. Când acesta s-a încins, călește în el ceapa la foc mediu timp de câteva minute. Adaugă apoi ciupercile și acoperă tigaia cu un capac. Lasă legumele pe foc până când lasă apă. Adaugă apoi orezul brun, spălat bine și trei căni din supa de legume, apoi amestecă bine. Acoperă cratița și lasă amestecul pe foc pentru 20 de minute, până când supa este absorbită.

Apoi mai adaugă o cană și jumătate de supă, amestecă și lasă orezul să mai fiarbă pentru încă 10 minute, acoperit. Adaugă și ultima cană și jumătate de supă, amestecă și mai lasă orezul cu ciuperci pe foc pentru încă 5-10 minute. Orezul cu ciuperci este gata când aproape tot lichidul este absorbit. Oprește apoi focul, adaugă margarina, sarea și piperul și amestecă bine. Servește orezul cu ciuperci cu pătrunjel verde tocat pe deasupra. Este una dintre cele mai simple și gustoase rețete cu orez brun!

prez cu ciuperci si patrunjel

2. Orez cu ciuperci la cuptor

Preferi rețetele la cuptor? Ei bine, ți-am pregătit și o rețetă de orez cu ciuperci la cuptor. Este un preparat foarte sănătos care poate fi gătit pentru o familie numeroasă și care se păstrează foarte bine la frigider. Iată cum prepari cel mai bun orez cu ciuperci la cuptor!

Ingrediente

Magazinul Profi te așteaptă cu toate ingredientele pentru această rețetă de risotto cu ciuperci, dar și cu cele mai bune promoții în așa fel încât să poți prepara cât mai des această mâncare pentru cei dragi. Iată de ce ai nevoie:

  • 400 g de orez cu bob lung;
  • 1 ceapă tocată mărunt;
  • 850 ml de supă de legume;
  • 6-7 căței de usturoi;
  • 550 g de ciuperci;
  • 1 linguriță de sare;
  • ½ linguriță de piper;
  • 1 linguriță de rozmarin urcat;
  • 1 linguriță de cimbru uscat.

Mod de preparare pentru orez cu ciuperci la cuptor

Ți-ai luat deja toate ingredientele din noul magazin Profi? Să începem! Pentru început, preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Clătește apoi orezul în mai multe ape pentru a elimina impuritățile. Pune orezul într-un vas termorezistent larg, apoi adaugă peste acesta ceapa, usturoiul și mirodeniile, amestecând bine toate ingredientele.

Pe deasupra, presară și ciupercile feliate.

Toarnă peste acestea supa de legume și acoperă vasul cu o folie din aluminiu. Dă orezul la cuptorul preîncălzit pentru 45 de minute. Scoate apoi vasul și verifică dacă orezul este moale. În caz contrar, amestecă toate ingredientele din nou și mai dă tava cu orez și ciuperci la cuptor pentru alte 10 minute. Rețeta de pilaf de orez cu ciuperci este gata, așa că o poți servi cu poftă alături de toți cei dragi!

orez cu ciuperci pe farfurie

3. Orez cu ciuperci și legume

A venit rândul și celei de-a treia rețete de orez cu ciuperci și anume rețeta de orez cu ciuperci și legume. Spre deosebire de celelalte rețete, aici, vei mai avea nevoie și de alte câteva legume pe la care le vei găsi în gama Proaspete de la noi din magazinul Profi.

Ingrediente

Pentru această rețetă poți folosi orice tip de orez din gama Proxi și orice tip de ciuperci, în funcție de preferințe. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această rețetă de ciuperci cu orez:

  • 2 căni de orez;
  • 1 ceapă tocată mărunt;
  • 2 căței de usturoi mărunțiți;
  • 150 g de ciuperci feliate;
  • 150 g de mazăre congelată;
  • 1 ardei galben sau roșu, tocat fin;
  • 1 cub de concentrat de legume;
  • 1 lingură de sos de soia;
  • piper negru, după gust.

Cum se prepară orezul cu ciuperci și legume

Ți-ai descărcat deja aplicația Profi pentru a beneficia de prețuri avantajoase la ingredientele pentru rețetă? Dacă da, hai să preparăm orez cu ciuperci după una dintre cele mai simple rețete! Încălzește uleiul într-o tigaie încăpătoare, apoi călește ceapa și usturoiul, pentru 10 minute, până se înmoaie.

Adaugă apoi și ciupercile feliate, alături de orezul clătit bine în câteva ape. Gătește toate ingredientele pentru câteva minute, până ce orezul devine ușor transparent. Adaugă apoi și mazărea congelată, ardeiul tocat, cubul de concentrat, sosul de soia, piperul negru și 300 ml de apă. Amestecă bine toate ingredientele, în așa fel încât cubul de concentrat să se dizolve în întregime.

Dă amestecul în clocot și acoperă tigaia cu un capac pentru 15 minute până când este absorbită toată apa de către orez. Oprește apoi focul și mai lasă orezul cu ciuperci acoperit pentru 5 minute înainte de a-l servi.

orez cu ciuperci si mazare

Orezul cu ciuperci este un fel de mâncare absolut delicios și simplu de preparat, având marele avantaj că poate fi gătit într-un timp foarte scurt şi fără prea mare pricepere în bucătărie. Cu aceste rețete de orez cu ciuperci suntem siguri că toți pofticioșii din familie se vor bucura de o masă gustoasă și sățioasă în zilele de post!

Articole care se regăsesc în categoria Felul doi

Rețete de pizza: Cum prepari aluatul și recomandări pentru un gust desăvârșit

28 noiembrie 2022

Dacă te gândești la cele mai apreciate mâncăruri din lume, cu siguranță, lista ar fi incompletă fără faimoasa și populara pizza. Dacă vrei să le faci o surpriză culinară celor dragi, o pizza este întotdeauna o alegere inspirată. Dincolo de a fi un preparat gustos și apetisant, pregătirea ei este simplă și ai posibilitatea de […]

Citește mai mult

Osso Buco în bucătăria ta: Cum să prepari rețeta acasă

17 noiembrie 2023

Nu ne săturăm să-ți tot spunem că bucătăria italiană este o sursă infinită de inspirație pentru cele mai bune preparate, apreciate la nivel internațional. Fie că vorbim despre rețete de pizza de inspirație italiană, fie despre savurosul risotto cu ciuperci sau despre celebrele paste carbonara din bucătăria Italiei, toate ne încântă papilele gustative și sunt preparate excelente care pot umple mesele […]

Citește mai mult

Fasole verde cu usturoi: Rețeta simplă și gustoasă pentru o garnitură sănătoasă

12 iulie 2023

Ești în căutarea unei garnituri sănătoase și delicioase pe perioada verii? Nu-i de mirare că acum, în sezonul cald, preferi să servești preparate mai ușoare, pe bază de legume și să ocolești pe cât se poate de mult carnea. Cu atât mai mult pe parcursul zilei, când temperatura este foarte mare și parcă nu ți-ar […]

Citește mai mult

Rețete de plăcintă pe bază de carne: Mod de preparare și ingrediente necesare

28 noiembrie 2022

Nici n-a venit bine frigul, că deja trecem la aprins cuptoarele și la pregătit rețete de plăcinte de tot felul. Orice pasionat de gătit ar trebui să fie familiarizat cu plăcintele coapte în cuptor, rumene și aurii, cu o umplutură generoasă și gustoase din cale-afară! Gătite la cuptor, cu aluat dospit, foi fine din comerț […]

Citește mai mult

Tobă de casă: rețeta tradițională românească

22 decembrie 2022

Cu toții iubim sărbătorile de iarnă, mai ales că, odată cu tăierea porcului de Ignat, în gospodăriile românești se dă startul unui întreg amalgam de rețete tradiționale apetisante, transmise de generații. Nici nu se apropie bine Crăciunul că în bucătării deja miroase a cârnați de casă cu mirodenii, a sarmale în foi de varză și […]

Citește mai mult

BURGER DE PORC

22 mai 2023

Într-o tigaie încinsă punem o bucată de unt. Adăugam apoi ceapa tăiată rondele și, atunci când aceasta capătă o culoare frumoasă, arămie, asezonăm aceste rondele cu un pic de sare, iar apoi scoatem ceapa astfel caramelizată pe o farfurie. Curățăm tigaia și punem 10ml de ulei de măsline. În momentul in care uleiul este încins, […]

Citește mai mult

Porchetta: rețeta italiană de friptură din carne de porc umplută cu ierburi aromate

27 martie 2024

Te pasionează gastronomia italiană și ești dornic să-ți îmbogățești cunoștințele culinare? Ei bine, astăzi îți vom face cunoștință cu rețeta de porchetta, o delicioasă specialitate culinară italiană. Această friptură din carne de porc, aromată intens cu ierburi și condimente, este un festin pentru papilele gustative și o bucurie pentru orice iubitor al mâncărurilor cu carne […]

Citește mai mult

Rețeta de caltaboș de casă: Pas cu pas

28 noiembrie 2022

Principalul motiv pentru care fiecare dintre noi așteptăm cu nerăbdare Sărbătorile de iarnă? Mesele îmbelșugate! În mod tradițional, tăierea porcului înainte de Crăciun este urmată de cele mai variate preparate culinare, preparate care dau un iz aparte momentelor de sărbătoare petrecute alături de cei dragi. În fond, ce ar fi masa de Crăciun fără un […]

Citește mai mult

Ciorbă de pui: 3 rețete simple și gustoase

28 noiembrie 2022

Dacă ar fi să enumeri câteva rețete care să-ți amintească de copilărie, cu siguranță, ciorba de pui se numără printre ele. Fie că vorbim despre ciorba de pui cu legume, fie că ne gândim la ciorba de pui tradițională cu tăieței, rețetele de ciorbe sunt potrivite indiferent de anotimp, la prânz sau la cină și […]

Citește mai mult

Mușchiuleț de porc la cuptor: 5 secrete pentru a obține o friptură fragedă

16 februarie 2023

Nu știm care sunt preferințele tale în materie de carne, dar nouă ne place tare mult carnea de porc. Nu degeaba am gătit împreună de-a lungul timpului cele mai diverse rețete pe bază de carne de porc: de la scăriță de porc și ceafă de porc, până la tochitură de purcel și ciorbă de porc […]

Citește mai mult