Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Orez cu ciuperci: 3 rețete simple și gustoase

Înainte de perioada sărbătorilor, în care ne vom bucura de mese îmbelșugate cu fripturi, piftie și cozonac, majoritatea dintre noi ținem post. Însă acest lucru nu înseamnă că mâncarea din postul Crăciunului trebuie să fie mai puțin gustoasă sau mai săracă în substanțe nutritive. Din contră, există o mulțime de rețete de post de-a dreptul savuroase care vor face deliciul meselor tale din această perioadă. Una dintre ele este și orezul cu ciuperci, un preparat pe cât de simplu, pe atât de savuros.

Orezul cu ciuperci este un fel de mâncare excelent pentru perioada postului, putând fi servit ca fel principal. Desigur, cei care nu țin post îl pot savura ca garnitură alături de preparatele din carne preferate. Pentru că orezul este bogat în carbohidrați, iar ciupercile sunt pline de vitamine și antioxidanți, organismul tău va primi o binemeritată porție de energie. Dacă ai nevoie de o doză de inspirație în bucătărie, ți-am pregătit în articolul de mai jos câteva rețete absolut delicioase de orez cu ciuperci. Iată cum poți găti și tu acest preparat, într-un mod simplu și gustos!

1. Orez cu ciuperci după rețeta simplă

Orezul cu ciuperci după rețeta simplă are avantajul de a putea fi pregătit într-un timp record, fiind un preparat ideal atunci când nu dorești să petreci prea mult timp în bucătărie. În plus, este un fel de mâncare recomandat atât vegetarienilor, cât și celor care au intoleranță la gluten. Iată cum poți prepara ciuperci cu orez într-un mod simplu!

Ingrediente

În gama de produse Profi, vei găsi toate ingredientele de care ai nevoie pentru rețeta de orez cu ciuperci. Iată ce trebuie să cumperi din supermarket pentru această rețetă:

  • 300 g de orez brun;
  • 1 ceapă tocată mărunt;
  • 6 căni de supă de legume;
  • 1 lingură de ulei de măsline;
  • 500 g de ciuperci brune, tăiate felii;
  • 2 linguri de margarină vegetală;
  • sare și piper, după gust;
  • pătrunjel verde tocat pentru servire.

Cum prepari cel mai gustos orez cu ciuperci

Ai toate ingredientele pregătite la îndemână? Ia o tigaie încăpătoare și adaugă în ea uleiul. Când acesta s-a încins, călește în el ceapa la foc mediu timp de câteva minute. Adaugă apoi ciupercile și acoperă tigaia cu un capac. Lasă legumele pe foc până când lasă apă. Adaugă apoi orezul brun, spălat bine și trei căni din supa de legume, apoi amestecă bine. Acoperă cratița și lasă amestecul pe foc pentru 20 de minute, până când supa este absorbită.

Apoi mai adaugă o cană și jumătate de supă, amestecă și lasă orezul să mai fiarbă pentru încă 10 minute, acoperit. Adaugă și ultima cană și jumătate de supă, amestecă și mai lasă orezul cu ciuperci pe foc pentru încă 5-10 minute. Orezul cu ciuperci este gata când aproape tot lichidul este absorbit. Oprește apoi focul, adaugă margarina, sarea și piperul și amestecă bine. Servește orezul cu ciuperci cu pătrunjel verde tocat pe deasupra. Este una dintre cele mai simple și gustoase rețete cu orez brun!

prez cu ciuperci si patrunjel

2. Orez cu ciuperci la cuptor

Preferi rețetele la cuptor? Ei bine, ți-am pregătit și o rețetă de orez cu ciuperci la cuptor. Este un preparat foarte sănătos care poate fi gătit pentru o familie numeroasă și care se păstrează foarte bine la frigider. Iată cum prepari cel mai bun orez cu ciuperci la cuptor!

Ingrediente

Magazinul Profi te așteaptă cu toate ingredientele pentru această rețetă de risotto cu ciuperci, dar și cu cele mai bune promoții în așa fel încât să poți prepara cât mai des această mâncare pentru cei dragi. Iată de ce ai nevoie:

  • 400 g de orez cu bob lung;
  • 1 ceapă tocată mărunt;
  • 850 ml de supă de legume;
  • 6-7 căței de usturoi;
  • 550 g de ciuperci;
  • 1 linguriță de sare;
  • ½ linguriță de piper;
  • 1 linguriță de rozmarin urcat;
  • 1 linguriță de cimbru uscat.

Mod de preparare pentru orez cu ciuperci la cuptor

Ți-ai luat deja toate ingredientele din noul magazin Profi? Să începem! Pentru început, preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Clătește apoi orezul în mai multe ape pentru a elimina impuritățile. Pune orezul într-un vas termorezistent larg, apoi adaugă peste acesta ceapa, usturoiul și mirodeniile, amestecând bine toate ingredientele.

Pe deasupra, presară și ciupercile feliate.

Toarnă peste acestea supa de legume și acoperă vasul cu o folie din aluminiu. Dă orezul la cuptorul preîncălzit pentru 45 de minute. Scoate apoi vasul și verifică dacă orezul este moale. În caz contrar, amestecă toate ingredientele din nou și mai dă tava cu orez și ciuperci la cuptor pentru alte 10 minute. Rețeta de pilaf de orez cu ciuperci este gata, așa că o poți servi cu poftă alături de toți cei dragi!

orez cu ciuperci pe farfurie

3. Orez cu ciuperci și legume

A venit rândul și celei de-a treia rețete de orez cu ciuperci și anume rețeta de orez cu ciuperci și legume. Spre deosebire de celelalte rețete, aici, vei mai avea nevoie și de alte câteva legume pe la care le vei găsi în gama Proaspete de la noi din magazinul Profi.

Ingrediente

Pentru această rețetă poți folosi orice tip de orez din gama Proxi și orice tip de ciuperci, în funcție de preferințe. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această rețetă de ciuperci cu orez:

  • 2 căni de orez;
  • 1 ceapă tocată mărunt;
  • 2 căței de usturoi mărunțiți;
  • 150 g de ciuperci feliate;
  • 150 g de mazăre congelată;
  • 1 ardei galben sau roșu, tocat fin;
  • 1 cub de concentrat de legume;
  • 1 lingură de sos de soia;
  • piper negru, după gust.

Cum se prepară orezul cu ciuperci și legume

Ți-ai descărcat deja aplicația Profi pentru a beneficia de prețuri avantajoase la ingredientele pentru rețetă? Dacă da, hai să preparăm orez cu ciuperci după una dintre cele mai simple rețete! Încălzește uleiul într-o tigaie încăpătoare, apoi călește ceapa și usturoiul, pentru 10 minute, până se înmoaie.

Adaugă apoi și ciupercile feliate, alături de orezul clătit bine în câteva ape. Gătește toate ingredientele pentru câteva minute, până ce orezul devine ușor transparent. Adaugă apoi și mazărea congelată, ardeiul tocat, cubul de concentrat, sosul de soia, piperul negru și 300 ml de apă. Amestecă bine toate ingredientele, în așa fel încât cubul de concentrat să se dizolve în întregime.

Dă amestecul în clocot și acoperă tigaia cu un capac pentru 15 minute până când este absorbită toată apa de către orez. Oprește apoi focul și mai lasă orezul cu ciuperci acoperit pentru 5 minute înainte de a-l servi.

orez cu ciuperci si mazare

Orezul cu ciuperci este un fel de mâncare absolut delicios și simplu de preparat, având marele avantaj că poate fi gătit într-un timp foarte scurt şi fără prea mare pricepere în bucătărie. Cu aceste rețete de orez cu ciuperci suntem siguri că toți pofticioșii din familie se vor bucura de o masă gustoasă și sățioasă în zilele de post!

Articole care se regăsesc în categoria Felul doi

Sarmale în foi de varză: Rețeta pas cu pas

28 noiembrie 2022

Sărbătorile de iarnă bat la ușă și știm cu toții că parcă nu este Crăciun până nu simțim miros de sarmale în bucătărie! Indiferent că sunt celebrele sarmale în foi de varză sau cele în foi de viță, aceste preparate tradiționale ne încântă papilele gustative și ne aduc o parte din magia mult așteptatelor Sărbători […]

Citește mai mult

BURGER DE PORC

22 mai 2023

Într-o tigaie încinsă punem o bucată de unt. Adăugam apoi ceapa tăiată rondele și, atunci când aceasta capătă o culoare frumoasă, arămie, asezonăm aceste rondele cu un pic de sare, iar apoi scoatem ceapa astfel caramelizată pe o farfurie. Curățăm tigaia și punem 10ml de ulei de măsline. În momentul in care uleiul este încins, […]

Citește mai mult

Ardei umpluţi cu orez: O rețetă de post ușor de preparat

22 noiembrie 2022

Ușor, ușor, ne apropiem de postul Crăciunului, așa că nu vedem un moment mai bun de a trece în revistă o rețetă de post cu o savoare fantastică. Este vorba despre rețeta de ardei umpluți cu orez, ciuperci și alte legume delicioase de sezon. Acești ardei umpluți de post sunt extrem de gustoși și de […]

Citește mai mult

Rețete de pizza: Cum prepari aluatul și recomandări pentru un gust desăvârșit

28 noiembrie 2022

Dacă te gândești la cele mai apreciate mâncăruri din lume, cu siguranță, lista ar fi incompletă fără faimoasa și populara pizza. Dacă vrei să le faci o surpriză culinară celor dragi, o pizza este întotdeauna o alegere inspirată. Dincolo de a fi un preparat gustos și apetisant, pregătirea ei este simplă și ai posibilitatea de […]

Citește mai mult

Cârnați de casă: Rețeta tradițională pas cu pas

07 decembrie 2022

Gustoși, aromați și nelipsiți de la mesele festive, cârnații de casă fac și ei deliciul sărbătorilor de iarnă în familie, alături de vestitele rețete de sarmale, delicioasele antreuri festive și tradiționalul cozonac cu nucă, după rețeta bunicii. Aproape în orice locuință, cârnații de porc sunt o mare mândrie gospodărească de Crăciun. Desigur, îi vei putea […]

Citește mai mult

Rețeta clasică de lasagna: Un festin italian de arome și straturi suculente

21 august 2023

Atunci când vine vorba de bucătăria italiană, ideile de rețete delicioase par să nu aibă un început și un sfârșit. Și mai ales atunci când ne referim la rețete de pizza și paste cu un gust desăvârșit! De la celebrele paste carbonara, la cele mai diverse sortimente de pizza, este greu să reușești să-ți pui pofta […]

Citește mai mult

Coaste de miel la cuptor: 3 rețete delicioase pentru masa de Paște

28 martie 2023

Sărbătorile de Paște se apropie cu pași repezi, așa că nu este deloc de mirare că toate gospodinele se întrec, care mai de care, în prepararea celor mai gustoase rețete cu carne de miel, fie că vorbim despre ciorbă de miel, drob de miel, stufat de miel sau friptură de miel la cuptor. Acesta este […]

Citește mai mult

Ficăței de pui cu ceapă la tigaie: rețeta pas cu pas

17 ianuarie 2023

Suntem siguri că dacă deja ai parcurs o parte din rețetele noastre de pe blog ai observat că ne plac la nebunie rețetele cu pui, de la frigărui de pui și până la aripioare de pui la cuptor. Ei bine, la fel de apetisante pentru noi sunt și organele de pui, în special ficățeii, așa […]

Citește mai mult

Mâncare de spanac cu usturoi: 3 rețete simple și gustoase

16 martie 2023

Oricând îți dorești o masă de prânz sau o cină simplă, bogată în vitamine și care se prepară extrem de simplu, mâncarea de spanac cu usturoi este răspunsul! Deși de cele mai multe ori mâncarea de spanac este de post, vei observa că va ieși incredibil de cremoasă și de gustoasă. Iar dacă nu ții […]

Citește mai mult

Stufat de miel: rețeta tradițională pas cu pas

28 martie 2023

Într-un top al celor mai iubite feluri de mâncare de primăvară se află și stufatul de miel. Nici nu credem că există familie care să nu aibă pe masa de Paște și o tavă de stufat de miel, după rețeta tradițională. Această mâncare înăbușită, pregătită fie pe plită, fie la cuptor, în vase bine închise, […]

Citește mai mult