Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Rețete de pizza: Cum prepari aluatul și recomandări pentru un gust desăvârșit

Dacă te gândești la cele mai apreciate mâncăruri din lume, cu siguranță, lista ar fi incompletă fără faimoasa și populara pizza. Dacă vrei să le faci o surpriză culinară celor dragi, o pizza este întotdeauna o alegere inspirată. Dincolo de a fi un preparat gustos și apetisant, pregătirea ei este simplă și ai posibilitatea de a crea propriile arome și texturi.

Dacă și tu dorești să-ți încânți familia cu o cină în stil italian, te invităm să descoperi în articolul următor cum prepari aluatul pentru pizza, cum obții cel mai bun blat, dar și câteva rețete delicioase de pizza făcută în casă. Mai mult, îți vom oferi la finalul articolului și câteva recomandări pentru un gust deosebit al rețetelor de pizza. Deja ți-am făcut poftă? Atunci, hai să gătim împreună cea mai bună pizza de casă!

Cum prepari aluatul pentru pizza?

Primul pas în prepararea unei rețete de pizza este, desigur, prepararea aluatului, implicit a blatului. Cum se face blatul de pizza? Cu ingrediente pe care, cu siguranță, le ai deja în bucătărie. Dacă nu ai drojdie la îndemână, știi deja că o poți găsi în gama de produse Profi. Iată cum se prepară aluatul de pizza în mod clasic!

Ingrediente

Din cantitățile de ingrediente de mai jos, vei obține două blaturi de pizza cu diametrul de 35 cm. Desigur, dacă ai o familie numeroasă, va trebui să te îndrepți către cel mai apropiat magazin Profi și să adaugi cantități mai mari de ingrediente pe lista de cumpărături. Așadar, iată de ce ai nevoie pentru aluatul de pizza:

  • 350 g de făină din gama Proxi;
  • 7g de drojdie uscată;
  • 240 ml de apă călduță;
  • 2 lingurițe de ulei de măsline;
  • 2 lingurițe de zahăr;
  • 1 lingură de sare.

Cum se face aluatul de pizza?

Ai toate ingredientele la îndemână? Începe prepararea aluatului prin pregătirea drojdiei: amestecă drojdia uscată cu apă călduță și zahăr, apoi lasă compoziția deoparte pentru 10 minute. Vei ști că drojdia este activă atunci când încep să apară bule la suprafața apei. Amestecă apoi făina cu sarea și cu uleiul de măsline într-un castron. Când aluatul este omogen, adaugă amestecul de drojdie și frământă bine aluatul de pizza.

Aluatul de pizza va fi gata în momentul în care devine elastic și ușor lipicios. Mută apoi aluatul într-un vas uns în prealabil cu ulei de măsline și lasă-l la dospit pentru aproximativ 2 ore, într-un loc cald. Pentru un blat de pizza excelent, poți lăsa aluatul la dospit peste noapte, în frigider.

Aluatul pentru pizza este dospit în momentul în care și-a dublat volumul. Împarte apoi aluatul în două părți egale, pe care le vei modela sub forma unor bile și pe care le vei întinde apoi cu sucitorul. Pudrează tava în care vei coace blatul de pizza cu puțin mălai, apoi adaugă blatul de pizza, având grijă ca marginile să fie puțin mai groase decât centrul.

Cu ajutorul unei furculițe, înțeapă blatul în câteva locuri, în așa fel încât să nu se umfle foarte mult în timpul coacerii. Acum, este momentul să adaugi sosul de roșii și toppingurile tale preferate.

blat pentru pizza

Tipuri de blat pentru rețete de pizza

Așa cum era de așteptat, pizza este un preparat extrem de „versatil“ și există numeroase rețete de blat pe care le poți încerca acasă, pe lângă cea menționată mai sus. Iată câteva tipuri de blat pentru rețete gustoase și apetisante de pizza:

  • Blat de pizza cu diferite tipuri de făină

În cazul acestui tip de blat, poți folosi făină integrală. Dacă alegi un astfel de tip de făină, vei obține un blat consistent și sănătos, fiindcă făina integrală este bogată în fibre, vitamine și minerale. Etapele de preparare sunt aceleași ca și cele menționate pentru rețeta clasică de blat de pizza.

  • Blat pufos de pizza

Dacă dorești o pizza cu blat pufos, trebuie să știi că secretul este timpul în care lași aluatul la dospit. Cu cât vei lăsa mai mult aluatul să dospească, cu atât vei obține un aluat de pizza mai pufos. Pentru un astfel de blat, indicat ar fi să pregătești aluatul cu cel puțin o zi înainte și să-l lași să dospească peste noapte. De asemenea, odată ce ai pus aluatul în tavă, îl mai poți lăsa să dospească încă 15-20 de minute, înainte de adăugarea toppingurilor.

  • Blat napoletan de pizza

Pentru a obține un blat tradițional napoletan, cu margini umflate și pufoase, trebuie să lași aluatul pentru pizza să dospească timp de două ore, la cald, urmate de alte 12 ore în frigider. După ce a stat la frigider, scoate aluatul și lasă-l la temperatura camerei pentru încă două ore ca să se încălzească. Apoi, întinde aluatul napoletan cu mâna, din centru spre exterior, pentru a împinge aerul spre margini.

aluat pentru pizza in forma de inima

Rețete delicioase de pizza făcută în casă

Odată ce ai preparat blatul de pizza preferat, a venit momentul să adaugi și toppingurile. Așa că ți-am pregătit mai jos câteva dintre cele mai gustoase rețete de pizza făcută în casă, pentru o doză de inspirație în bucătărie. Să fie oare pizza Margherita sau savuroasa Quattro Formaggi? Sau preferi o pizza cu de toate? Hai, să vedem!

Rețetă de pizza Margherita

Margherita este, poate, una dintre cele mai simple rețete de pizza. Odată ce ai preparat blatul, nu mai ai decât să adaugi sos de roșii și garnitura. Nu va dura deloc mult să prepari un prânz care va fi o încântare pentru întreaga familie, așa că iată ce trebuie să treci pe lista de cumpărături pentru supermarket!

Ingrediente pentru sosul de pizza

  • 500 g de roșii din conservă;
  • 5 căței de usturoi;
  • 50 ml de ulei;
  • câteva frunze de busuioc;
  • sare și piper.

Ingrediente pentru topping

  • mozzarella;
  • roșii cherry;
  • câteva bucăți de șuncă (opțional);
  • ciuperci (opțional);
  • busuioc;
  • ulei de măsline;

Cum se face pizza Margherita

Călește usturoiul mărunțit pentru 2-3 minute, în puțin ulei de măsline. Adaugă apoi roșiile din conservă, busuiocul, sarea și piperul. Fierbe sosul pentru 15 minute, până când se leagă. Unge apoi blatul de pizza cu sosul de roșii, adaugă mozzarella, roșiile, bucățile de șuncă, ciupercile tăiate jumătăți și frunzele de busuioc, apoi stropește totul cu ulei de măsline. Dă pizza la cuptorul preîncălzit la 200 de grade C, pentru 15-20 de minute și gata! Ai obținut o delicatesă în toată regula!

pizza Margherita

Rețetă de pizza Quattro Formaggi

Atunci când vine vorba despre pizza Quattro Formaggi, poți da frâu liber imaginației. De pildă, poți folosi sau nu sos de roșii sau poți opta pentru cele mai diverse sortimente de pizza. Blatul va fi întotdeauna unul clasic. Vestea bună e că noul Profi te așteaptă cu ingredientele tale preferate!

Ingrediente pentru sosul de pizza

  • 500 g de roșii pasate;
  • 3-4 căței de usturoi;
  • 3 linguri de ulei de măsline;
  • sare, piper și oregano;

Ingrediente pentru topping

  • 250 g de mozzarella;
  • 200 g de gorgonzola;
  • 150 g de parmezan;
  • 150 g de brânză cu mucegai;
  • 15 ml de ulei de măsline.

Cum se face pizza Quattro Formaggi

Blatul clasic deja este gata dospit, numai bun de întins, nu-i așa? Ei bine, atunci trebuie să preparăm sosul. Pune uleiul de măsline peste roșiile din conservă, apoi adaugă usturoiul pisat, busuiocul și condimentele. Întinde aluatul și unge-l cu sosul de pizza, apoi adaugă din fiecare tip de brânză. Dă pizza la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 20 de minute, iar, la final, vei avea pe masă rezultatul. Una dintre cele mai gustoase pizza făcute în casă!

pizza Quattro Formaggi
pizza Quattro Formaggi

Rețetă de pizza cu de toate

Pizza cu de toate este așa-numita pizza cu „ce mai avem prin casă”, însă te salvează atunci când ești în pană de idei și nu mai știi ce să faci sau nu vrei să arunci diversele resturi de carne sau legume din frigider. Desigur, chiar și fără resturi, se întâmplă să ți se facă poftă de o pizza cu toate ingredientele, așa că iată cum gătești un preparat delicios pentru toată familia!

Ingrediente pentru topping

  • 150 g de șuncă;
  • 100 g de salam;
  • 200 g de mozzarella;
  • 100 g de cașcaval;
  • roșii cherry, ceapă și ardei din gama Proaspete de la noi;
  • măsline.

Cum se face pizza cu de toate

Deja ai preparat aluat de pizza după rețeta clasică? Ei bine, poți pregăti și un sos de roșii, asta dacă nu vei găsi o ofertă de nerefuzat la acest preparat în revista Profi. Întinde apoi aluatul, pune sosul de roșii, apoi adaugă bucățile de șuncă și de salam; presară cașcavalul ras și pe deasupra ardeiul tăiat, măslinele feliate și jumătăți de roșii cherry. La final, pune câteva bucăți de mozzarella și dă pizza la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, pentru 20 de minute. Acum, întreaga familie poate servi o delicioasă pizza cu de toate!

pizza cu de toate

Recomandări pentru o pizza de casă cu gust desăvârșit

Rețetele de pizza de casă pot fi foarte ușor de preparat atâta vreme cât vei ține cont de câteva sfaturi simple de preparare. Iată câteva dintre recomandările noastre pentru o pizza absolut desăvârșită:

  • Folosește mereu o cantitate exactă de făină pentru prepararea blatului și respectă cantitățile sugerate de ingrediente. Măsurarea cantităților de ingrediente este esențială pentru un blat reușit.
  • Pentru rețetele de pizza este indicat să folosești făină specială pentru pizza, care este mult mai fină decât cea obișnuită pentru pâine de casă.
  • Dacă dorești să obții un blat pufos, îți recomandăm să cerni făina printr-o sită înainte de prepararea aluatului de pizza.
  • Folosește întotdeauna suc de roșii cât mai proaspăt și calitativ, căci acesta frăgezește aluatul și îl păstrează pufos în interior.
  • Setează o temperatură de coacere cât mai mare pentru blatul de pizza, căci astfel aluatul va rămâne elastic și bine copt la exterior.
  • Alege întotdeauna ingrediente de calitate pentru rețetele de pizza făcută în casă. De pildă, îți poți descărca aplicația Profi pentru a fi la curent cu cele mai tari promoții la ingrediente calitative.
pizza de casa

Pizza este, fără doar și poate, unul dintre cele mai apreciate preparate din lume, iar gătirea ei acasă poate fi un proces minunat, mai ales dacă îi implici și pe cei mici. Rețetele de pizza prezentate mai sus îți oferă reperele de bază, însă, în privința toppingului, poți întotdeauna să devii creativ. Atenție, însă, la aluat: acolo, este important întotdeauna să respecți cantitățile indicate!

Articole care se regăsesc în categoria Felul doi

Coaste de miel la cuptor: 3 rețete delicioase pentru masa de Paște

28 martie 2023

Sărbătorile de Paște se apropie cu pași repezi, așa că nu este deloc de mirare că toate gospodinele se întrec, care mai de care, în prepararea celor mai gustoase rețete cu carne de miel, fie că vorbim despre ciorbă de miel, drob de miel, stufat de miel sau friptură de miel la cuptor. Acesta este […]

Citește mai mult

Cum să gătești sarmale de post cu ciuperci: sfaturi și trucuri pentru un preparat perfect

05 decembrie 2024

Știm că de-abia aștepți să servești la masa de Crăciun faimoasele sarmale în foi de varză, însă până acolo mai avem de trecut prin perioada postului de Crăciun, care aduce cu sine alte rețete delicioase de sarmale. Una dintre ele este rețeta de sarmale de post cu ciuperci și orez, pe care ne-am gândit să […]

Citește mai mult

Paste care-ți amintesc de Italia

12 iulie 2023

Trecem și printr-o vacanță în Italia cu ajutorul cinei și pregătim paste cu sos roșu. De ce ingrediente ai nevoie? Cum se prepara pastele? Într-o tigaie cu pereții mai înalți punem uleiul de măsline alături de usturoi. Când acesta devine auriu, adăugam carnea tocată pe care o sărăm și o piperăm, iar apoi o lăsăm […]

Citește mai mult

Paste cu creveți: 3 rețete simple și gustoase

16 iunie 2023

Iubitorilor de paste și fructe de mare, acest articol vă va încânta simțurile culinare! În ultimii ani, pastele cu creveți au devenit o opțiune populară pentru mesele de zi cu zi sau pentru ocazii speciale. Această combinație delicioasă și ușor de preparat poate fi adaptată la preferințele culinare ale fiecăruia, oferind o mulțime de opțiuni […]

Citește mai mult

Tocăniță de năut cu legume: O rețetă ușoară și delicioasă pentru o masă sănătoasă

26 ianuarie 2024

Într-o lume în care tendința este de a mânca sănătos și de a ne bucura de rețete gustoase și ușor de preparat, tocănița de năut cu legume se prezintă ca o opțiune ideală. Noi, cei de la Profi, știm că gătitul este o artă, iar descoperirea de rețete delicioase și sănătoase poate transforma simplul act al […]

Citește mai mult

Cartofi noi la cuptor: 3 rețete simple și gustoase 

02 martie 2023

Atunci când vine vorba de garnituri delicioase, cartofii și-au câștigat popularitatea detașat. Să fim sinceri, cu toții iubim cartofii prăjiți în baie de ulei, cartofii la cuptor sau cartofii fierți în coajă! Iar despre cartofii noi nici nu mai încape vorbă, căci gustul lor deosebit, alături de textura fragedă te îndeamnă, parcă, să nici nu […]

Citește mai mult

Pui cu smântână: Rețete pe care să le prepari rapid și ușor

16 februarie 2023

Rețete cu pui, simple și delicioase, am tot preparat de-a lungul timpului. Am savurat împreună frigărui de pui, ne-am încălzit cu o ciorbă de pui tradițională, am servit aripioare de pui la cuptor, ne-am bucurat de aromele unor ficăței de pui la tigaie gustoși și am pregătit ostropel de pui după rețeta tradițională. În articolul […]

Citește mai mult

Delicii crocante: 3 rețete de cartofi dulci prăjiți

17 noiembrie 2023

Știm că preparatele prăjite nu sunt cel mai bun aliat al siluetei și nu sunt nici cele mai sănătoase opțiuni pe care le poți integra în meniul zilnic. Însă, din când în când, tuturor ni se face poftă de cartofi prăjiți, pe care să-i savurăm alături de cele mai bune preparate din carne, fie că […]

Citește mai mult

Cum să pregătești o friptură de vită suculentă și fragedă la cuptor

20 noiembrie 2023

Nu se poate numi că ești maestru în arta gătitului dacă nu ai preparat până acum o friptură de vită la cuptor. Poate că ai idei de preparare pentru o friptură de porc perfectă și poate că știi cum să prepari o friptură de miel la cuptor fragedă și aromată. Însă pentru a obține o friptură de vită la […]

Citește mai mult

Mușchiuleț de porc la cuptor: 5 secrete pentru a obține o friptură fragedă

16 februarie 2023

Nu știm care sunt preferințele tale în materie de carne, dar nouă ne place tare mult carnea de porc. Nu degeaba am gătit împreună de-a lungul timpului cele mai diverse rețete pe bază de carne de porc: de la scăriță de porc și ceafă de porc, până la tochitură de purcel și ciorbă de porc […]

Citește mai mult