Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Top 5 rețete delicioase de supă cremă de legume

O supă cremă de legume este întotdeauna o idee bună, mai ales în momentele în care nu ai prea mult timp la dispoziție de petrecut în bucătărie. Sățioasă și bogată în vitamine, minerale și alți nutrienți importanți pentru organism, supa cremă de legume este, pe deasupra, și un adevărat deliciu culinar, extrem de ușor de gătit. Poate fi gata chiar și în câteva minute!

În plus, există atât de multe variante de supă cremă disponibile, încât este aproape imposibil să nu găsești cel puțin una care să fie pe placul tău. Deja poftești la o supă cremă de legume? Numai bine, pentru că în articolul de astăzi ți-am pregătit cele mai delicioase rețete de supă cremă de legume, dar și cele mai bune sfaturi pentru a obține un preparat ca la carte. E musai să le încerci!


1. Rețetă de supă cremă de roșii


O rețetă populară și gustoasă de supă cremă de legume, bună de savurat indiferent de sezon, este supa cremă de roșii. Este incredibil de gustoasă și sățioasă, așa că iată cum o poți prepara și tu în timp record!

Ingrediente


În gama de produse Profi, vei găsi cu siguranță toate ingredientele necesare pentru o supă cremă de roșii savuroasă. Iată de ce ai nevoie:

  • 5 roșii bine coapte;
  • 200 ml de suc de roșii;
  • 2-3 căței de usturoi;
  • 30 g de unt;
  • 1 cartof;
  • 6-8 frunze de busuioc;
  • 150 ml de smântână;
  • sare și piper, după gust;
  • pătrunjel și rozmarin (opțional).

Mod de preparare al acestei rețete de supă cremă de legume


Pentru început, spală bine roșiile și pune-le la fiert într-un vas cu apă și sare, până când coaja lor se desprinde. Curăță și cartoful, apoi pune-l la fiert până când se înmoaie. Când legumele sunt gata, taie-le cubulețe și amestecă-le cu restul ingredientelor într-un blender sau cu ajutorul unui mixer vertical. Dacă textura supei creme de legume este prea groasă, o poți subția cu zeama rămasă de la fiertul legumelor. La final, adaugă sare și piper, apoi decorează bolurile de supă cu frunze de pătrunjel sau crutoane.

supa crema de rosii

2. Rețetă de supă cremă de linte

Una dintre rețetele de supă cremă de legume favorite este și supa cremă de linte, un preparat extrem de sănătos și sățios, bogat în vitamine, minerale, fibre și proteine. Iată cum prepari unul dintre cele mai delicioase tipuri de supă cremă!


Ingrediente


În magazinele Profi, poți găsi toate ingredientele de care ai nevoie pentru o supă cremă de linte savuroasă, așa că iată ce trebuie să notezi pe lista de cumpărături:

  • 500 g de linte;
  • 1 ceapă;
  • 1 morcov;
  • 1 legătură de pătrunjel;
  • sare și piper, după gust.


Mod de preparare al acestei rețete de supă cremă de legume


Fierbe lintea într-o oală cu apă și sare. Între timp, curăță ceapa și morcovul, apoi toacă-le mărunt. Procedează la fel și cu pătrunjelul verde. Adaugă în oală legumele pe care tocmai le-ai pregătit. Când acestea au fiert suficient, se strecoară și se adaugă într-un blender, alături de puțin stoc de legume, care să subțieze compoziția. La final, se adaugă sare și piper, după gust. Acum, știi cum se face supa cremă de linte, așa că o poți savura cu poftă oricând, alături de felii de pâine proaspătă de casă.

supa crema de linte

3. Rețetă de supă cremă de dovleac


În topul celor mai bune supe cremă de legume se numără și supa cremă de dovleac, unul dintre acele preparate savuroase cărora nu le poți rezista. Și vestea bună este că poate fi preparată atât de ușor chiar la tine în bucătărie. Iată cum!


Ingrediente


Îți dorești să prepari cea mai bună supă cremă de dovleac? Ei bine, noul Profi te așteaptă cu cele mai bune ingrediente pentru rețetele tale de supă cremă. Iată ce trebuie să alegi pentru supa cremă de dovleac:

  • 1 dovleac de 2 kg;
  • 2-3 căței de usturoi;
  • 100 ml de smântână;
  • 1 ceapă mică;
  • 1 morcov;
  • 1 cartof;
  • 1 ardei roșu;
  • 1 legătură de pătrunjel;
  • câteva frunze de busuioc;
  • caju;
  • sare și piper, după gust.

Mod de preparare al acestei rețete de supă cremă de legume


Ai toate ingredientele la îndemână? Dacă da, în primul rând, va trebui să cureți dovleacul de coajă, să-l tai pe jumătate și să îndepărtezi miezul și semințele, păstrând doar pulpa, pe care ulterior o vei tăia cubulețe. Curăță usturoiul, ceapa, morcovul, cartoful și ardeiul roșu, taie-le pe sfert și adaugă-le într-o oală alături de bucățile de dovleac. Acoperă legumele cu apă rece și lasă-le să fiarbă până când lichidul scade la jumătate.

Strecoară apoi legumele și pasează-le în blender alături de restul ingredientelor, adăugând puțin și din stocul de legume, dacă supa cremă obținută este prea densă. La final, adaugă sare și piper, ierburi aromatice, dar și câteva nuci caju. Combinația va fi de-a dreptul irezistibilă!

supa crema de legume cu seminte

4. Rețetă de supă cremă de ciuperci


O altă vedetă în rândul rețetelor de supă cremă de legume este și supa cremă de ciuperci, un preparat simplu de pregătit, extrem de gustos și foarte nutritiv. Iată cum poți prepara ceea ce pentru mulți este cea mai bună supă de legume!


Ingrediente


Pentru o supă cremă după rețeta clasică îți recomandăm să alegi cele mai bune legume din gama Proaspete de la noi a magazinului Profi. Iată ce trebuie să treci pe lista de cumpărături de la supermarket pentru o rețetă de supă cremă gustoasă:

  • 500 g de ciuperci;
  • 1 cartof;
  • 1 ceapă;
  • 1 ardei roșu;
  • 2-3 căței de usturoi;
  • 2-3 linguri de ulei de măsline;
  • 1 legătură de pătrunjel;
  • 200 ml de smântână;
  • sare și piper, după gust.

Mod de preparare al acestei rețete de supă cremă de legume


Pentru început, curăță ciupercile, ceapa și usturoiul, toacă-le mărunt și pune-le la călit într-o tigaie cu ulei de măsline. Restul legumelor se pune la fiert. Când ciupercile, ceapa și usturoiul s-au gătit suficient, ia-le de pe foc și transferă-le în supa pusă la fiert pentru câteva minute. La final, strecoară toate legumele și pasează-le într-un blender alături de smântână și de puțin unt, până ce obții o supă cremă cu textură lichidă. La final, adaugă și câteva frunze de pătrunjel, alături de crutoane și vei avea pe masă una dintre cele mai gustoase rețete de supe creme!

supa crema de ciuperci

5. Rețetă de supă cremă de broccoli


O altă variantă sănătoasă de supă cremă de legume, chiar dietetică am putea spune, este supa cremă de broccoli. Mulți ar putea-o considera chiar cea mai bună supă cremă de legume. Iată cum poți prepara și tu această supă cremă de legume dietetică!


Ingrediente


În revistele Profi, vei găsi, fără doar și poate, toate ingredientele de care ai nevoie pentru această rețetă de supă cremă de legume. Mai mult, vei beneficia chiar și de cele mai ofertante promoții la ingredientele de bază, așa că nu ezita să-ți faci cumpărăturile de la Profi. Iată de ce vei avea nevoie:

  • 1 kg de broccoli;
  • 1 morcov;
  • 1 ceapă;
  • 2-3 căței de usturoi;
  • 30 g de unt;
  • 100 g de orez;
  • 100 ml de smântână;
  • sare și piper, după gust.

Mod de preparare al acestei rețete de supă cremă de legume

Pentru început, curăță ceapa, morcovul și usturoiul. Spală bine orezul cu bob rotund în câteva ape. Fierbe buchetele de broccoli alături de ceapa tăiată pe sfert, bucățile de morcov și orez, până când apa începe să scadă. Când legumele s-au fiert, strecoară-le și adaugă-le într-un blender pentru supă cremă, alături de restul ingredientelor. Mixează-le împreună până obții o consistență cremoasă și servește supa cremă de broccoli alături de crutoane.

supa crema de brocoli

Sfaturi esențiale pentru o supă cremă de legume perfectă


În principiu, prepararea unei rețete de supă cremă de legume nu durează foarte mult timp și nici nu implică prea mult efort sau cunoștințe în bucătărie. Trebuie doar să-ți faci drum la supermarket pentru legume, să ai sare și piper, dar și un blender sau un mixer vertical bun. Iată și câteva sfaturi pentru o supă cremă absolut delicioasă:

  • Alege legume și verdețuri întotdeauna proaspete, pentru a te bucura din plin de toți nutrienții pe care-i conțin.
  • Pentru a obține o consistență perfectă a supei cremă, folosește stoc de legume (apa în care au fiert legumele).
  • Pentru un plus de gust și de consistență, adaugă crutoane pentru servirea oricărei supe cremă de legume.
  • Pentru o textură fină și cremoasă, o lingură sau două de unt sunt necesare pentru prepararea supei cremă.
  • Dacă dorești o savoare bogată a rețetelor de supă cremă, pe lângă sare și piper poți folosi cimbru, busuioc, rozmarin sau alte ierburi aromatice.
  • Descarcă-ți aplicația Profi pentru a beneficia de punctele de loialitate și pentru a cumpăra ingredientele tale preferate la prețuri avantajoase.
supa crema de legume

Te-am convins să încerci și tu aceste simple și gustoase rețete de supă cremă de legume? Ai văzut cât sunt de ușor de preparat și de cât de puține ingrediente ai nevoie pentru a-ți asigura o masă sănătoasă și gustoasă? Nu mai rămâne decât să-ți alege legumele preferate și să gătești o supă cremă ca la carte!

Articole care se regăsesc în categoria Cina

Rețete tradiționale cu rasol de porc: cum să păstrezi tradiția în bucătăria ta

03 decembrie 2024

Rasolul de porc este unul dintre acele preparate care evocă nostalgia meselor în familie, a sărbătorilor tradiționale și a gustului autentic românesc. Pregătit în diverse moduri – la cuptor, fiert sau chiar în slow cooker – acest preparat simplu, dar savuros, merită să fie păstrat în bucătăria ta.  Și cum știi foarte bine că suntem […]

Citește mai mult

Fasole verde cu usturoi: Rețeta simplă și gustoasă pentru o garnitură sănătoasă

12 iulie 2023

Ești în căutarea unei garnituri sănătoase și delicioase pe perioada verii? Nu-i de mirare că acum, în sezonul cald, preferi să servești preparate mai ușoare, pe bază de legume și să ocolești pe cât se poate de mult carnea. Cu atât mai mult pe parcursul zilei, când temperatura este foarte mare și parcă nu ți-ar […]

Citește mai mult

BURGER DE PORC

22 mai 2023

Într-o tigaie încinsă punem o bucată de unt. Adăugam apoi ceapa tăiată rondele și, atunci când aceasta capătă o culoare frumoasă, arămie, asezonăm aceste rondele cu un pic de sare, iar apoi scoatem ceapa astfel caramelizată pe o farfurie. Curățăm tigaia și punem 10ml de ulei de măsline. În momentul in care uleiul este încins, […]

Citește mai mult

Rețeta clasică de lasagna: Un festin italian de arome și straturi suculente

21 august 2023

Atunci când vine vorba de bucătăria italiană, ideile de rețete delicioase par să nu aibă un început și un sfârșit. Și mai ales atunci când ne referim la rețete de pizza și paste cu un gust desăvârșit! De la celebrele paste carbonara, la cele mai diverse sortimente de pizza, este greu să reușești să-ți pui pofta […]

Citește mai mult

Rețeta de ciorbă de burtă: O delicioasă tradiție românească

03 august 2023

Este imposibil să fii pasionat de bucătăria tradițională românească și să nu fi încercat până acum cele mai gustoase și autentice rețete de ciorbă. Fie că vorbim despre tradiționala ciorbă de perișoare, ciorba de porc sau ciorba de văcuță, există ceva magic în aceste preparate, care-i adună pe toți cei dragi la mesele în familie. Exact […]

Citește mai mult

Rețete ciorbă de văcuță: Pași de preparare și recomandări pentru un gust apetisant

31 octombrie 2022

Nu mai este niciun secret: ciorba de văcuță este una dintre preferatele românilor. Ea se prepară foarte simplu, cu bucăți fragede de carne de vită, legume și zarzavaturi de sezon și se acrește după gust, cu suc de roșii sau bulion. Nouă ne place mult ciorba de văcuță cu smântână și ardei iute, alături de […]

Citește mai mult

Rețeta perfectă de pachețele de primăvară: delicii crocante cu umpluturi variate

27 martie 2025

Dacă îți dorești o gustare crocantă și plină de savoare, n-ar strica să arunci o privire în cărțile de bucate asiatice. Pe lângă rețeta asiatică de noodles cu pui, s-ar putea să descoperi și pachețelele de primăvară. Aceste delicii asiatice sunt iubite în întreaga lume datorită crustei aurii și umpluturii savuroase, care poate varia în funcție […]

Citește mai mult

Ciorbă de porc: Pași de preparare și recomandări pentru un gust apetisant

07 decembrie 2022

Gospodarii știu că odată cu tăierea porcului de Ignat se dă startul unei serii de preparate pe bază de carne de porc, gustoase și apetisante, din care să se înfrupte toți pofticioșii de Sărbători. Caltaboș, lebăr, cârnați de casă, sarmale, carne de porc la borcan sau ceafă de porc la cuptor sunt delicii pe care […]

Citește mai mult

Rețeta pas cu pas pentru un pui la ceaun delicios

19 august 2024

Îți plac rețetele cu pui? Adori aromele inconfundabile ale rețetelor cu carne de pui gătite la ceaun, pe foc de lemne? Ei bine, astăzi ne-am gândit să preparăm împreună pui la ceaun, o rețetă tradițională absolut savuroasă. Puiul la ceaun este una dintre acele rețete tradiționale care aduc aminte de gustul mâncărurilor gătite în gospodăriile […]

Citește mai mult

Risotto cu ciuperci: Un deliciu italienesc

03 iulie 2023

Risotto este un preparat din orez, gătit și amestecat cu supă de legume până când capătă o consistență cremoasă. Istoria și originea risotto-ului sunt strâns legate de cultura gastronomică italiană. Ciupercile joacă un rol important în această rețetă de risotto, aducând arome și texturi specifice. Există o varietate de ciuperci pe care le poți integra […]

Citește mai mult