Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Burger de vită făcut în casă: rețete și sfaturi pentru preparare

Puține sunt preparatele care ne aduc mai multă bucurie în suflet decât burgerii și pastele. Și cum despre paste ți-am tot vorbit, căci am gătit împreună cele mai delicioase paste carbonara și paste cu ton, astăzi a venit rândul rețetelor de burgeri de casă să fie incluse în meniul pentru masa de prânz sau cină. Rețeta de burger de vită făcut în casă este una ideală pentru oricine dorește să se bucure de acest preparat fără a-l comanda într-un restaurant sau, mai rău, într-un fast-food.

Un burger de vită este foarte simplu de făcut, chiar dacă nu pare. Și pentru a-ți demonstra cât de ușor îi poți încânta pe cei dragi din familie, ți-am pregătit în articolul următor două rețete delicioase de burgeri făcuți în casă cu carne de vită și alte câteva ingrediente. Iată cum poți prepara cei mai buni burgeri de vită, alături de cele mai bune sfaturi de gătire!

Sfaturi pentru prepararea unui burger de vită delicios

Înainte de a da startul rețetelor de burgeri de vită, ne dorim să-ți oferim câteva sfaturi de care să ții cont, în așa fel încât să obții burgeri delicioși de fiecare dată. Iată cele mai importante lucruri de știut pentru prepararea unui burger ca la carte:

  • folosește întotdeauna carne de vită tocată, cu un procent de grăsime de aproximativ 20%. Nu contează dacă este tocată acasă, de către tine sau dacă este cumpărată de la supermarket, important este ca procentul de grăsime să fie cel ideal.
  • ai grijă cât de mult amesteci carnea de vită, pentru a nu o supune unei presiuni mecanice prea mari.
  • pregătește întotdeauna chiflele și toppingurile mai întâi, apoi chiftelele.
  • modelează chiftelele cu aproximativ 2 centimetri mai late decât chiflele, căci carnea se va micșora pe grătar.
  • asezonează chiftelele cu sare și cu piper în momentul gătirii.
  • lasă chiftelele să se rumenească bine pe grătar, câte 3-5 minute pe fiecare parte, în funcție de grosimea acestora.
  • cele mai bune toppinguri pe care le poți folosi pentru rețetele de burger sunt cele care adaugă textură, culoare și arome apetisante: brânză cheddar, felii de murături, ceapă roșie proaspătă sau caramelizată, roșii, salată verde, avocado, ananas, sos barbeque sau jalapenos.
burger de vita cu rosii si salata

Rețetă de hamburger de casă cu carne de vită și cașcaval

Acum că știi toate recomandările privind prepararea unui burger delicios, vom da startul rețetelor de burgeri de casă cu rețeta de hamburger cu carne de vită și cașcaval. Iată de ce ingrediente vei avea nevoie și cum poți prepara și tu hamburger de vită după rețeta clasică!

Ingrediente pentru burger de vită

Din ingredientele menționate mai jos vei obține doi burgeri de casă apetisanți, așa că iată ce trebuie să bifezi pe lista de cumpărături din noul Profi!

Pentru topping:

Cum se prepară burger după rețeta clasică?

Ai achiziționat deja toate produsele necesare din magazinul Profi? Atunci hai să preparăm împreună cel mai bun burger de casă după rețeta de hamburger! Vom începe cu pregătirea cărnii de vită pentru burger. Chiftelele de vită se pregătesc simplu: carnea de vită rece se trece printr-o mașină de tocat, se frământă bine cu mâna, apoi se împarte în două porții egale și se formează burgerii presând carnea în palmă.

Încinge apoi bine o tigaie grill sau grătarul și rumenește burgerii câte 3 minute pe fiecare parte. În momentul în care întorci carnea de vită, presară piper proaspăt măcinat și sare grunjoasă. Taie și chiflele pe jumătate și pune-le pe grătar, până primesc o crustă frumoasă. Așează apoi chiflele pe un platou, unge-le cu muștar, adaugă câte o felie de cașcaval, apoi așează deasupra salata, roșiile feliate și castraveții murați. Partea de sus a chiflelor o poți unge cu un sos după preferințe, apoi acestea se vor așeza peste topping și se vor închide hamburgerii.

Acest hamburger de vită este cu siguranță în topul preferințelor noastre și cu siguranță și ție îți va veni imediat să muști din el. Mai ales atunci când este însoțit de o porție apetisantă de cartofi prăjiți!

burger de vita cu rosii, salata, castraveti si cascaval

Rețetă de cheeseburger de casă cu carne de vită și brânză

Cea de-a doua rețetă de burgeri pe care ți-am pregătit-o este cea de cheeseburger de casă cu carne de vită și brânză. Ești gata să încerci unul dintre cei mai buni burgeri după rețeta de cheeseburger? Iată cum se prepară!

Ingrediente pentru burger de vită

Din lista de ingrediente de mai jos vei obține doi burgeri de vită cu brânză și toate ingredientele le vei găsi în gama de produse de la Profi. Iată de ce vei avea nevoie pentru acest preparat:

  • 2 chiftele de burger din gama pentru grătar de la Profi;
  • sare și piper negru măcinat;
  • 2 chifle pentru hamburger;
  • 2 felii de brânză Cheddar;
  • 2 felii de brânză Gouda (opțional);
  • 2 felii de bacon.

Pentru topping:

  • salată verde simplă sau creață;
  • 2 linguri de dulceață de ceapă;
  • 2 linguri de sos pentru burger, după preferințe.

Cum se prepară burger după rețeta de cheeseburger?

Ai profitat de cele mai bune promoții de la Profi și ai pe blatul de bucătărie toate ingredientele pentru rețeta de burgeri cu vită și brânză? Să începem! Dat fiind că am ales deja chiftele din carne de vită de la Profi, nu mai este nevoie să tocăm carnea de vită, să o amestecăm și să o porționăm, așa că vom trece direct la gătirea hamburgerilor și a baconului.

Încinge bine grătarul cu cărbuni sau tigaia grill și prăjește pentru început feliile de bacon, până ce devin crocante și rumene. Acestea vor lăsa în tigaie sau pe grătar puțină grăsime care va da o savoare deosebită burgerilor. Continuă apoi cu gătirea chiftelelor de burger de vită. Prăjește-le timp de 3 minute pe fiecare parte. Taie și chiflele pentru cheeseburger și încălzește-le și pe ele pe grill înainte de montarea burgerilor.

Odată ce ai întors hamburgerii de vită pe partea cealaltă, sărează-i ușor și pune brânza Cheddar, alături de Gouda pe fața prăjită. Brânza se va pune rapid, cât suprafața este fierbinte. Mai lasă burgerii 1 minut, apoi scoate-i din tigaie. Apoi începe montarea burgerilor de vită și ordinea este următoarea: fundul chiflelor, sos la alegere, salata verde, brânza topită, dulceața de ceapă, baconul și capacul chiflei uns cu sos. Nici nu-ți poți imagina cât este de gustoasă această combinație!

burger de vita cu salata, castraveti murati si ceapa

Sperăm ca rețetele noastre de burgeri de vită să te inspire să prepari și tu cei mai apetisanți burgeri pentru mese delicioase în familie. Descarcă-ți aplicația Profi pentru a beneficia de cele mai bune oferte la ingredientele pentru burgeri făcuți în casă și surprinde-i pe cei dragi cu un meniu în stil american ori de câte ori ai ocazia!

Articole care se regăsesc în categoria Felul doi

Rețete de sarmale: 3 rețete tradiționale românești

22 noiembrie 2022

Sarmalele sunt, poate, cele mai apreciate mâncăruri tradiționale românești și sunt puțini aceia care ar refuza o porție de sarmale gustoase, cu smântână și o mămăliguță alături. Deși rețetele de sarmale sunt considerate tradiționale în țara noastră, aceste preparate își au rădăcinile în Imperiul Otoman, mai cu seamă că termenul de „sarma” provine din turcescul […]

Citește mai mult

Cartofi noi la cuptor: 3 rețete simple și gustoase 

02 martie 2023

Atunci când vine vorba de garnituri delicioase, cartofii și-au câștigat popularitatea detașat. Să fim sinceri, cu toții iubim cartofii prăjiți în baie de ulei, cartofii la cuptor sau cartofii fierți în coajă! Iar despre cartofii noi nici nu mai încape vorbă, căci gustul lor deosebit, alături de textura fragedă te îndeamnă, parcă, să nici nu […]

Citește mai mult

Ciorbă de perișoare: Pași de preparare

28 noiembrie 2022

Dintre toate rețetele lor tradiționale, românii apreciază cel mai mult ciorbele. Nu e de mirare, așadar, că există câteva rețete consacrate ale acestor preparate în țara noastră, rețete fără de care bucătăria românească este de neconceput; ciorba de burtă, ciorba de văcuță și ciorba de perișoare, alături de alte zemuri aromate se numără cu siguranță […]

Citește mai mult

Iahnie de fasole tradițională: Secretele unei rețete autentice pas cu pas

17 noiembrie 2023

Atunci când ne gândim la unele dintre cele mai populare mâncăruri la români, extrem de savuroase în simplitatea lor, iahnia de fasole tradițională ocupă un loc important în topul celor mai preparate rețete din bucătăria românească, cu atât mai mult în sezonul rece. Dacă în anotimpul cald ne delectam cu fasole verde cu usturoi, acum a […]

Citește mai mult

Pește la cuptor: idei de rețete simple și gustoase

16 martie 2023

Nu este deloc un secret faptul că peștele este un aliment sănătos, care aduce o mulțime de beneficii organismului. Consumul de pește de calitate, preparat într-un mod sănătos prezintă avantaje semnificative într-o dietă alimentară echilibrată, prin conținutul redus de grăsimi și cantitatea mare de acizi grași esențiali. Trebuie să recunoaștem că în afară de saramura de […]

Citește mai mult

Ciorbă de miel: Rețeta pas cu pas

28 martie 2023

Nouă ne plac la nebunie rețetele de ciorbă și probabil ai remarcat deja acest lucru de-a lungul timpului, căci am gătit împreună ciorbă de văcuță, rețete simple și gustoase de ciorbă de pui, tradiționala ciorbă de perișoare, dar și ciorbă de porc cu gust apetisant. În articolul de astăzi, continuăm seria acestor rețete cu o […]

Citește mai mult

Stufat de miel: rețeta tradițională pas cu pas

28 martie 2023

Într-un top al celor mai iubite feluri de mâncare de primăvară se află și stufatul de miel. Nici nu credem că există familie care să nu aibă pe masa de Paște și o tavă de stufat de miel, după rețeta tradițională. Această mâncare înăbușită, pregătită fie pe plită, fie la cuptor, în vase bine închise, […]

Citește mai mult

Pulpe de curcan la cuptor: rețeta care va deveni tradiție în familia ta

11 iulie 2024

Nu știm despre tine însă noi suntem fani ai rețetelor pregătite la cuptor, mai ales dacă acestea au la bază bucăți delicioase de carne. Nu demult am pregătit pulpe de pui la cuptor cu arome mediteraneene. Ei bine, astăzi ne dorim să adăugăm la blogul de rețete un alt deliciu culinar: pulpe de curcan la cuptor apetisante. […]

Citește mai mult

Ghiveci de legume cu orez: O rețetă simplă și gustoasă

28 noiembrie 2022

Fie că este anotimpul cald, fie că este vremea postului, ghiveciul de legume cu orez după rețeta sârbească este un adevărat deliciu culinar. Dacă te întrebi ce este ghiveciul de legume, află că acesta este, în fapt, o tocană de legume bogată în vitamine și nutrienți ce poate fi servită ca atare, sau drept garnitură […]

Citește mai mult

Paste cu creveți: 3 rețete simple și gustoase

16 iunie 2023

Iubitorilor de paste și fructe de mare, acest articol vă va încânta simțurile culinare! În ultimii ani, pastele cu creveți au devenit o opțiune populară pentru mesele de zi cu zi sau pentru ocazii speciale. Această combinație delicioasă și ușor de preparat poate fi adaptată la preferințele culinare ale fiecăruia, oferind o mulțime de opțiuni […]

Citește mai mult