Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Burger de vită făcut în casă: rețete și sfaturi pentru preparare

Puține sunt preparatele care ne aduc mai multă bucurie în suflet decât burgerii și pastele. Și cum despre paste ți-am tot vorbit, căci am gătit împreună cele mai delicioase paste carbonara și paste cu ton, astăzi a venit rândul rețetelor de burgeri de casă să fie incluse în meniul pentru masa de prânz sau cină. Rețeta de burger de vită făcut în casă este una ideală pentru oricine dorește să se bucure de acest preparat fără a-l comanda într-un restaurant sau, mai rău, într-un fast-food.

Un burger de vită este foarte simplu de făcut, chiar dacă nu pare. Și pentru a-ți demonstra cât de ușor îi poți încânta pe cei dragi din familie, ți-am pregătit în articolul următor două rețete delicioase de burgeri făcuți în casă cu carne de vită și alte câteva ingrediente. Iată cum poți prepara cei mai buni burgeri de vită, alături de cele mai bune sfaturi de gătire!

Sfaturi pentru prepararea unui burger de vită delicios

Înainte de a da startul rețetelor de burgeri de vită, ne dorim să-ți oferim câteva sfaturi de care să ții cont, în așa fel încât să obții burgeri delicioși de fiecare dată. Iată cele mai importante lucruri de știut pentru prepararea unui burger ca la carte:

  • folosește întotdeauna carne de vită tocată, cu un procent de grăsime de aproximativ 20%. Nu contează dacă este tocată acasă, de către tine sau dacă este cumpărată de la supermarket, important este ca procentul de grăsime să fie cel ideal.
  • ai grijă cât de mult amesteci carnea de vită, pentru a nu o supune unei presiuni mecanice prea mari.
  • pregătește întotdeauna chiflele și toppingurile mai întâi, apoi chiftelele.
  • modelează chiftelele cu aproximativ 2 centimetri mai late decât chiflele, căci carnea se va micșora pe grătar.
  • asezonează chiftelele cu sare și cu piper în momentul gătirii.
  • lasă chiftelele să se rumenească bine pe grătar, câte 3-5 minute pe fiecare parte, în funcție de grosimea acestora.
  • cele mai bune toppinguri pe care le poți folosi pentru rețetele de burger sunt cele care adaugă textură, culoare și arome apetisante: brânză cheddar, felii de murături, ceapă roșie proaspătă sau caramelizată, roșii, salată verde, avocado, ananas, sos barbeque sau jalapenos.
burger de vita cu rosii si salata

Rețetă de hamburger de casă cu carne de vită și cașcaval

Acum că știi toate recomandările privind prepararea unui burger delicios, vom da startul rețetelor de burgeri de casă cu rețeta de hamburger cu carne de vită și cașcaval. Iată de ce ingrediente vei avea nevoie și cum poți prepara și tu hamburger de vită după rețeta clasică!

Ingrediente pentru burger de vită

Din ingredientele menționate mai jos vei obține doi burgeri de casă apetisanți, așa că iată ce trebuie să bifezi pe lista de cumpărături din noul Profi!

Pentru topping:

Cum se prepară burger după rețeta clasică?

Ai achiziționat deja toate produsele necesare din magazinul Profi? Atunci hai să preparăm împreună cel mai bun burger de casă după rețeta de hamburger! Vom începe cu pregătirea cărnii de vită pentru burger. Chiftelele de vită se pregătesc simplu: carnea de vită rece se trece printr-o mașină de tocat, se frământă bine cu mâna, apoi se împarte în două porții egale și se formează burgerii presând carnea în palmă.

Încinge apoi bine o tigaie grill sau grătarul și rumenește burgerii câte 3 minute pe fiecare parte. În momentul în care întorci carnea de vită, presară piper proaspăt măcinat și sare grunjoasă. Taie și chiflele pe jumătate și pune-le pe grătar, până primesc o crustă frumoasă. Așează apoi chiflele pe un platou, unge-le cu muștar, adaugă câte o felie de cașcaval, apoi așează deasupra salata, roșiile feliate și castraveții murați. Partea de sus a chiflelor o poți unge cu un sos după preferințe, apoi acestea se vor așeza peste topping și se vor închide hamburgerii.

Acest hamburger de vită este cu siguranță în topul preferințelor noastre și cu siguranță și ție îți va veni imediat să muști din el. Mai ales atunci când este însoțit de o porție apetisantă de cartofi prăjiți!

burger de vita cu rosii, salata, castraveti si cascaval

Rețetă de cheeseburger de casă cu carne de vită și brânză

Cea de-a doua rețetă de burgeri pe care ți-am pregătit-o este cea de cheeseburger de casă cu carne de vită și brânză. Ești gata să încerci unul dintre cei mai buni burgeri după rețeta de cheeseburger? Iată cum se prepară!

Ingrediente pentru burger de vită

Din lista de ingrediente de mai jos vei obține doi burgeri de vită cu brânză și toate ingredientele le vei găsi în gama de produse de la Profi. Iată de ce vei avea nevoie pentru acest preparat:

  • 2 chiftele de burger din gama pentru grătar de la Profi;
  • sare și piper negru măcinat;
  • 2 chifle pentru hamburger;
  • 2 felii de brânză Cheddar;
  • 2 felii de brânză Gouda (opțional);
  • 2 felii de bacon.

Pentru topping:

  • salată verde simplă sau creață;
  • 2 linguri de dulceață de ceapă;
  • 2 linguri de sos pentru burger, după preferințe.

Cum se prepară burger după rețeta de cheeseburger?

Ai profitat de cele mai bune promoții de la Profi și ai pe blatul de bucătărie toate ingredientele pentru rețeta de burgeri cu vită și brânză? Să începem! Dat fiind că am ales deja chiftele din carne de vită de la Profi, nu mai este nevoie să tocăm carnea de vită, să o amestecăm și să o porționăm, așa că vom trece direct la gătirea hamburgerilor și a baconului.

Încinge bine grătarul cu cărbuni sau tigaia grill și prăjește pentru început feliile de bacon, până ce devin crocante și rumene. Acestea vor lăsa în tigaie sau pe grătar puțină grăsime care va da o savoare deosebită burgerilor. Continuă apoi cu gătirea chiftelelor de burger de vită. Prăjește-le timp de 3 minute pe fiecare parte. Taie și chiflele pentru cheeseburger și încălzește-le și pe ele pe grill înainte de montarea burgerilor.

Odată ce ai întors hamburgerii de vită pe partea cealaltă, sărează-i ușor și pune brânza Cheddar, alături de Gouda pe fața prăjită. Brânza se va pune rapid, cât suprafața este fierbinte. Mai lasă burgerii 1 minut, apoi scoate-i din tigaie. Apoi începe montarea burgerilor de vită și ordinea este următoarea: fundul chiflelor, sos la alegere, salata verde, brânza topită, dulceața de ceapă, baconul și capacul chiflei uns cu sos. Nici nu-ți poți imagina cât este de gustoasă această combinație!

burger de vita cu salata, castraveti murati si ceapa

Sperăm ca rețetele noastre de burgeri de vită să te inspire să prepari și tu cei mai apetisanți burgeri pentru mese delicioase în familie. Descarcă-ți aplicația Profi pentru a beneficia de cele mai bune oferte la ingredientele pentru burgeri făcuți în casă și surprinde-i pe cei dragi cu un meniu în stil american ori de câte ori ai ocazia!

Articole care se regăsesc în categoria Felul doi

Cum să prepari shaorma de casă ca un profesionist: Pas cu pas

16 noiembrie 2023

Atunci când vine vorba de preferințele românilor în materie de mâncare, există un preparat care se bucură de o popularitate impresionantă – shaorma. Este imposibil ca atunci când ți se face poftă de o shaorma ca la carte, să nu te așezi într-o coadă lungă de pofticioși, care abia așteaptă să savureze acest preparat cu […]

Citește mai mult

Paste care-ți amintesc de Italia

12 iulie 2023

Trecem și printr-o vacanță în Italia cu ajutorul cinei și pregătim paste cu sos roșu. De ce ingrediente ai nevoie? Cum se prepara pastele? Într-o tigaie cu pereții mai înalți punem uleiul de măsline alături de usturoi. Când acesta devine auriu, adăugam carnea tocată pe care o sărăm și o piperăm, iar apoi o lăsăm […]

Citește mai mult

Ciorbă de porc: Pași de preparare și recomandări pentru un gust apetisant

07 decembrie 2022

Gospodarii știu că odată cu tăierea porcului de Ignat se dă startul unei serii de preparate pe bază de carne de porc, gustoase și apetisante, din care să se înfrupte toți pofticioșii de Sărbători. Caltaboș, lebăr, cârnați de casă, sarmale, carne de porc la borcan sau ceafă de porc la cuptor sunt delicii pe care […]

Citește mai mult

Paste Rapide

07 februarie 2023

Dacă vrei să-ți surprinzi sufletul pereche, însă nu ai timp și nici prea multă îndemânare, ofertele PROFI îți vin în ajutor cu o nouă rețetă. Ingrediente: Mod de preparare: Începem prin a pregăti pastele respectând instrucțiunile de pe ambalaj: punem apă la fiert alături de sare, iar atunci când ajunge în punctul de fierbere, adăugăm […]

Citește mai mult

Idei de preparare pentru o friptură de porc perfectă

07 decembrie 2022

Acum, în prag de Sărbători, aproape că am dezvoltat o pasiune pentru rețetele pe bază de carne de porc. Am gătit împreună ceafă de porc, am preparat rețete delicioase de scăriță de porc și în bucătărie deja se plănuiesc rețete de sarmale gustoase pentru Sărbători. Pe lângă toate aceste delicii din carne, unul dintre cele […]

Citește mai mult

Paste Bolognese: Descoperă rețeta tradițională italiană

16 noiembrie 2023

De fiecare dată când ducem lipsă de idei în pregătirea meniului zilnic, ne găsim inspirația în varietatea de rețete din bucătăria italiană. Și sunt întotdeauna rețete cu care nu vei avea cum să dai greș, fie că vorbim despre delicioasele paste carbonara, fie despre rețeta clasică de lasagna, preparată în stil italian. Și este atât de simplu […]

Citește mai mult

Mâncare de praz cu măsline: o rețetă sănătoasă și plină de nutrienți

09 aprilie 2024

În căutarea unor opțiuni culinare sănătoase și delicioase, de cele mai multe ori ne îndreptăm atenția către ingrediente mai puțin obișnuite, dar pline de potențial în ceea ce privește gustul și nutriția. Mâncarea de praz cu măsline este un exemplu perfect, îmbinând aroma dulceagă a prazului cu savoarea bogată a măslinelor pentru a crea o […]

Citește mai mult

Vinete pane perfecte: Sfaturi și trucuri pentru o crustă crocantă și rumenă

27 iulie 2023

Dacă este un lucru care ne face o mare plăcere, acela este că legumele de sezon ne oferă baza perfectă pentru cele mai simple și delicioase rețete. Din această categorie de legume fac parte și vinetele, pe care tare mult ne mai place să le gătim și să le savurăm în cele mai gustoase rețete. […]

Citește mai mult

Rețete de sarmale: 3 rețete tradiționale românești

22 noiembrie 2022

Sarmalele sunt, poate, cele mai apreciate mâncăruri tradiționale românești și sunt puțini aceia care ar refuza o porție de sarmale gustoase, cu smântână și o mămăliguță alături. Deși rețetele de sarmale sunt considerate tradiționale în țara noastră, aceste preparate își au rădăcinile în Imperiul Otoman, mai cu seamă că termenul de „sarma” provine din turcescul […]

Citește mai mult

Pui cu smântână: Rețete pe care să le prepari rapid și ușor

16 februarie 2023

Rețete cu pui, simple și delicioase, am tot preparat de-a lungul timpului. Am savurat împreună frigărui de pui, ne-am încălzit cu o ciorbă de pui tradițională, am servit aripioare de pui la cuptor, ne-am bucurat de aromele unor ficăței de pui la tigaie gustoși și am pregătit ostropel de pui după rețeta tradițională. În articolul […]

Citește mai mult