Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Rețete de plăcintă pe bază de carne: Mod de preparare și ingrediente necesare

Nici n-a venit bine frigul, că deja trecem la aprins cuptoarele și la pregătit rețete de plăcinte de tot felul. Orice pasionat de gătit ar trebui să fie familiarizat cu plăcintele coapte în cuptor, rumene și aurii, cu o umplutură generoasă și gustoase din cale-afară! Gătite la cuptor, cu aluat dospit, foi fine din comerț sau preparate în casă, plăcintele sunt pe placul tuturor și fac deliciul familiei de fiecare dată.

Articolul de astăzi nu este dedicat, însă popularelor plăcinte cu mere și dovleac, specifice sezonului, ci rețetelor de plăcintă pe bază de carne, preparate deosebite, cu o frăgezime aparte. Ești gata să pui pe masă cele mai fragede și gustoase plăcinte cu carne care să-i poată satisface până și pe gurmanzii familiei? Iată propunerile noastre de plăcintă cu carne, una mai apetisantă decât cealaltă!

Rețetă de plăcintă cu carne de porc

Una dintre rețetele noastre preferate de plăcintă este cea pe bază de carne de porc, care se gătește extrem de simplu cu foi de plăcintă din comerț. Umplutura generoasă ușor picantă și culoarea rumenă a acestui preparat îl fac ideal ca gustare, antreu sau fel principal. Iată cum o poți găti plăcintă cu carne după rețeta moldovenească!

Ingrediente

Din lista de ingrediente de mai jos, vei obține o tavă generoasă de plăcintă cu carne moldovenească. Și vestea bună este că le vei găsi pe toate, fără excepție, în magazinul Profi. Iată ce trebuie să treci pe lista de cumpărături pentru această rețetă de plăcintă cu carne tocată:

  • 1 pachet de foi de plăcintă;
  • 1 kg de carne tocată de porc din gama Ferma din deal;
  • 300 g de smântână;
  • 1 ceapă;
  • 3 ouă;
  • sare și piper;
  • cimbru;
  • boia de ardei dulce sau iute;
  • mărar sau pătrunjel verde;
  • o lingură de unt sau ulei.

Mod de preparare pentru plăcintă cu carne de porc

Odată ce ai toate ingredientele la îndemână, vom începe rețeta de plăcintă cu carne cu foi din comerț: amestecă într-un castron ceapa tocată mărunt cu verdeața proaspătă, carnea tocată, condimentele și 150 de grame de smântână. Unge apoi o tavă de copt de 30 de cm cu o lingură de unt sau cu ulei. Ia două foi de plăcintă (fiindcă foile din comerț se pot rupe destul de ușor) și adaugă umplutura preparată, pe alocuri.

Rulează apoi foile de plăcintă ca pe un melc și așază-le în tavă. Procedează la fel și cu restul de foi și de umplutură. Într-un bol separat, bate împreună ouăle cu restul de smântână și cu un praf de sare; toarnă compoziția deasupra rulourilor de plăcintă cu carne. Întinde umplutura pentru a acoperi toată plăcinta.

Dă apoi tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, timp de 30-40 de minute. Verifică plăcinta după 20 de minute. Aceasta va sta la cuptor până când se rumenește frumos pe deasupra. Scoate plăcinta din cuptor și las-o să se odihnească pentru 15 minute. Servește-o apoi cu poftă alături de un pahar de vin bun, din selecția de vinuri de la Profi.

plăcintă cu carne de porc

Rețetă de plăcintă cu carne de pui

Pentru această rețetă vom prepara un aluat pentru plăcintă cu carne de casă, pentru o savoare excelentă. Mai mult, vom adăuga și ciuperci în umplutura pentru plăcintă, ceea ce va oferi preparatului un gust deosebit. Iată cum prepari rețeta de plăcintă cu pui și ciuperci!

Ingrediente pentru plăcintă cu pui

Nu trebuie să te sperii de lista de ingrediente, căci în noul Profi le vei găsi produse de top pentru cea mai bună plăcintă cu carne de pui din câte au existat. Iată ce trebuie să cumperi de la supermarket pentru acest preparat delicios:

Ingrediente pentru aluat

  • 400 g de făină din gama Proxi;
  • 1 ou;
  • 100 g de unt;
  • 200 g de smântână;
  • sare;
  • apă.

Ingrediente pentru umplutură

  • 500 g de carne tocată de pui;
  • 4 căței de usturoi;
  • 3 cepe din gama Proaspete de la noi;
  • 400 g de ciuperci;
  • 200 ml de smântână;
  • 1 legătură de pătrunjel;
  • 150 g de cașcaval;
  • 3 ouă;
  • ulei;
  • sare și piper;
  • 1 linguriță de cimbru;
  • mix de semințe.

Mod de preparare pentru plăcintă cu carne de pui

Vom începe cu prepararea aluatului. Pune într-un bol făina, oul, untul, smântâna și un praf de sare, apoi amestecă bine ingredientele cu mâna până ce se formează aluatul. Dacă este nevoie, mai poți adăuga apă și puțină făină. Formează apoi o bilă din aluat, pe care o vei pune într-o folie de plastic pe care o vei da la frigider pentru 30 de minute.

Pentru umplutura plăcintei cu carne, pune pe foc o tigaie, adaugă ulei și apoi pune în tigaie carnea tocată și las-o să se gătească puțin. Asezonează cu sare și cu piper, după gust. Adaugă apoi în tigaie cimbrul uscat, usturoiul și ceapa tocate mărunt, apoi amestecă din nou. Când ceapa s-a înmuiat, adaugă și ciupercile tocate și lasă toate ingredientele la foc mic până ce se gătesc perfect.

Adaugă într-un bol mare umplutura pentru plăcintă cu carne și ciuperci, alături de două ouă, smântână, pătrunjelul verde și cașcavalul tăiat cubulețe. Amestecă bine umplutura plăcintei cu carne. Presară apoi făină pe blatul de lucru și întinde cu un sucitor aluatul scos de la frigider. Transferă apoi aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pune apoi umplutura în mijlocul aluatului, pe lung și modeleaz-o cu ajutorul mâinilor. Apoi, cu o rolă zimțată, taie marginile aluatului și acoperă umplutura cu fâșiile obținute, în așa fel încât să acoperi bine carnea.

Unge plăcinta cu un ou bătut și presară pe deasupra, dacă dorești, un mix de semințe. Dă plăcinta cu carne la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 60 de minute. Vei ști că plăcinta este gata când întreaga bucătărie va fi învăluită în arome!

plăcintă cu carne de pui

Suntem siguri că ești pe punctul de porni cuptorul și de a-i surprinde pe cei dragi cu o plăcintă cu carne fragedă și aromată. Dacă răsfoiești revista Profi, sunt șanse să întâlnești și cele mai bune promoții la ingredientele pentru rețeta preferată de plăcintă cu carne. Mai mult, poți descărca și aplicația Profi pentru a acumula puncte bonus de fiecare dată când îți faci cumpărăturile de la Profi. Acum, nu mai rămâne decât să spunem: la plăcinte, înainte!

Articole care se regăsesc în categoria Cina

Risotto cu ciuperci: Un deliciu italienesc

03 iulie 2023

Risotto este un preparat din orez, gătit și amestecat cu supă de legume până când capătă o consistență cremoasă. Istoria și originea risotto-ului sunt strâns legate de cultura gastronomică italiană. Ciupercile joacă un rol important în această rețetă de risotto, aducând arome și texturi specifice. Există o varietate de ciuperci pe care le poți integra […]

Citește mai mult

Cum prepari corect pieptul de rață și 3 cele mai apreciate rețete

11 iulie 2024

Pieptul de rață este considerat o delicatesă în multe bucătării din întreaga lume. Cu textura sa unică și gustul bogat, prepararea corectă a pieptului de rață poate transforma o masă obișnuită într-un adevărat festin culinar. Dacă îți dorești să prepari și tu acest deliciu pentru o cină deosebită, ți-am pregătit în continuare câteva din cele […]

Citește mai mult

Paste Bolognese: Descoperă rețeta tradițională italiană

16 noiembrie 2023

De fiecare dată când ducem lipsă de idei în pregătirea meniului zilnic, ne găsim inspirația în varietatea de rețete din bucătăria italiană. Și sunt întotdeauna rețete cu care nu vei avea cum să dai greș, fie că vorbim despre delicioasele paste carbonara, fie despre rețeta clasică de lasagna, preparată în stil italian. Și este atât de simplu […]

Citește mai mult

Rețeta clasică de papricaș de porc cu găluște: pași simpli pentru un preparat tradițional

11 decembrie 2024

Bucătăria noastră tradițională este plină de delicii, iar papricașul de porc cu găluște este unul dintre cele mai iubite preparate. Dacă vrei să pregătești un preparat cu influențe ungurești, arome autentice și gusturi bogate, papricașul de porc cu găluște este alegerea perfectă. Noi am mai gătit împreună și papricaș de pui, cu un gust la […]

Citește mai mult

Paste cu sos roșu

06 ianuarie 2023

Când suntem pe fugă, însă vrem totuși o cină specială, pastele sunt întotdeauna răspunsul, iar dacă bugetul este unul limitat, ofertele PROFI ne vin în ajutor. Ingrediente: Mod de preparare: Începem prin a toca fin ceapa și cei doi căței de usturoi. Într-o tigaie cu pereții mai înalți punem uleiul de măsline și îl dăm […]

Citește mai mult

Iahnie de fasole tradițională: Secretele unei rețete autentice pas cu pas

17 noiembrie 2023

Atunci când ne gândim la unele dintre cele mai populare mâncăruri la români, extrem de savuroase în simplitatea lor, iahnia de fasole tradițională ocupă un loc important în topul celor mai preparate rețete din bucătăria românească, cu atât mai mult în sezonul rece. Dacă în anotimpul cald ne delectam cu fasole verde cu usturoi, acum a […]

Citește mai mult

Chifteluțe de năut: o rețetă ușor de făcut și plină de nutrienți

11 aprilie 2025

Îți place să gătești rapid, sănătos și gustos? Atunci chifteluțele de năut sunt exact ce ai nevoie! Fie că le cunoști sub numele de falafel sau pur și simplu ca o rețetă simplă de chifteluțe din năut, aceste mici delicii sunt perfecte pentru o masă hrănitoare, plină de proteine și fibre. Nici tocănița de năut nu este […]

Citește mai mult

Top 5 rețete delicioase de supă cremă de legume

03 noiembrie 2022

O supă cremă de legume este întotdeauna o idee bună, mai ales în momentele în care nu ai prea mult timp la dispoziție de petrecut în bucătărie. Sățioasă și bogată în vitamine, minerale și alți nutrienți importanți pentru organism, supa cremă de legume este, pe deasupra, și un adevărat deliciu culinar, extrem de ușor de […]

Citește mai mult

Paste quatro formaggi: Rețetă delicioasă pentru toți iubitorii de brânzeturi

17 noiembrie 2023

Facem ce facem și mai dăm o fugă în bucătăria italiană pentru a ne găsi inspirația și a ne diversifica meniul. Doar te-am convins deja că suntem mari iubitori de paste și de tot felul de rețete italienești care ne încântă papilele gustative și ne fac să uităm de diete! Am preparat împreună de la paste […]

Citește mai mult

Rețeta pas cu pas pentru un pui la ceaun delicios

19 august 2024

Îți plac rețetele cu pui? Adori aromele inconfundabile ale rețetelor cu carne de pui gătite la ceaun, pe foc de lemne? Ei bine, astăzi ne-am gândit să preparăm împreună pui la ceaun, o rețetă tradițională absolut savuroasă. Puiul la ceaun este una dintre acele rețete tradiționale care aduc aminte de gustul mâncărurilor gătite în gospodăriile […]

Citește mai mult