Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Rețete de plăcintă pe bază de carne: Mod de preparare și ingrediente necesare

Nici n-a venit bine frigul, că deja trecem la aprins cuptoarele și la pregătit rețete de plăcinte de tot felul. Orice pasionat de gătit ar trebui să fie familiarizat cu plăcintele coapte în cuptor, rumene și aurii, cu o umplutură generoasă și gustoase din cale-afară! Gătite la cuptor, cu aluat dospit, foi fine din comerț sau preparate în casă, plăcintele sunt pe placul tuturor și fac deliciul familiei de fiecare dată.

Articolul de astăzi nu este dedicat, însă popularelor plăcinte cu mere și dovleac, specifice sezonului, ci rețetelor de plăcintă pe bază de carne, preparate deosebite, cu o frăgezime aparte. Ești gata să pui pe masă cele mai fragede și gustoase plăcinte cu carne care să-i poată satisface până și pe gurmanzii familiei? Iată propunerile noastre de plăcintă cu carne, una mai apetisantă decât cealaltă!

Rețetă de plăcintă cu carne de porc

Una dintre rețetele noastre preferate de plăcintă este cea pe bază de carne de porc, care se gătește extrem de simplu cu foi de plăcintă din comerț. Umplutura generoasă ușor picantă și culoarea rumenă a acestui preparat îl fac ideal ca gustare, antreu sau fel principal. Iată cum o poți găti plăcintă cu carne după rețeta moldovenească!

Ingrediente

Din lista de ingrediente de mai jos, vei obține o tavă generoasă de plăcintă cu carne moldovenească. Și vestea bună este că le vei găsi pe toate, fără excepție, în magazinul Profi. Iată ce trebuie să treci pe lista de cumpărături pentru această rețetă de plăcintă cu carne tocată:

  • 1 pachet de foi de plăcintă;
  • 1 kg de carne tocată de porc din gama Ferma din deal;
  • 300 g de smântână;
  • 1 ceapă;
  • 3 ouă;
  • sare și piper;
  • cimbru;
  • boia de ardei dulce sau iute;
  • mărar sau pătrunjel verde;
  • o lingură de unt sau ulei.

Mod de preparare pentru plăcintă cu carne de porc

Odată ce ai toate ingredientele la îndemână, vom începe rețeta de plăcintă cu carne cu foi din comerț: amestecă într-un castron ceapa tocată mărunt cu verdeața proaspătă, carnea tocată, condimentele și 150 de grame de smântână. Unge apoi o tavă de copt de 30 de cm cu o lingură de unt sau cu ulei. Ia două foi de plăcintă (fiindcă foile din comerț se pot rupe destul de ușor) și adaugă umplutura preparată, pe alocuri.

Rulează apoi foile de plăcintă ca pe un melc și așază-le în tavă. Procedează la fel și cu restul de foi și de umplutură. Într-un bol separat, bate împreună ouăle cu restul de smântână și cu un praf de sare; toarnă compoziția deasupra rulourilor de plăcintă cu carne. Întinde umplutura pentru a acoperi toată plăcinta.

Dă apoi tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, timp de 30-40 de minute. Verifică plăcinta după 20 de minute. Aceasta va sta la cuptor până când se rumenește frumos pe deasupra. Scoate plăcinta din cuptor și las-o să se odihnească pentru 15 minute. Servește-o apoi cu poftă alături de un pahar de vin bun, din selecția de vinuri de la Profi.

plăcintă cu carne de porc

Rețetă de plăcintă cu carne de pui

Pentru această rețetă vom prepara un aluat pentru plăcintă cu carne de casă, pentru o savoare excelentă. Mai mult, vom adăuga și ciuperci în umplutura pentru plăcintă, ceea ce va oferi preparatului un gust deosebit. Iată cum prepari rețeta de plăcintă cu pui și ciuperci!

Ingrediente pentru plăcintă cu pui

Nu trebuie să te sperii de lista de ingrediente, căci în noul Profi le vei găsi produse de top pentru cea mai bună plăcintă cu carne de pui din câte au existat. Iată ce trebuie să cumperi de la supermarket pentru acest preparat delicios:

Ingrediente pentru aluat

  • 400 g de făină din gama Proxi;
  • 1 ou;
  • 100 g de unt;
  • 200 g de smântână;
  • sare;
  • apă.

Ingrediente pentru umplutură

  • 500 g de carne tocată de pui;
  • 4 căței de usturoi;
  • 3 cepe din gama Proaspete de la noi;
  • 400 g de ciuperci;
  • 200 ml de smântână;
  • 1 legătură de pătrunjel;
  • 150 g de cașcaval;
  • 3 ouă;
  • ulei;
  • sare și piper;
  • 1 linguriță de cimbru;
  • mix de semințe.

Mod de preparare pentru plăcintă cu carne de pui

Vom începe cu prepararea aluatului. Pune într-un bol făina, oul, untul, smântâna și un praf de sare, apoi amestecă bine ingredientele cu mâna până ce se formează aluatul. Dacă este nevoie, mai poți adăuga apă și puțină făină. Formează apoi o bilă din aluat, pe care o vei pune într-o folie de plastic pe care o vei da la frigider pentru 30 de minute.

Pentru umplutura plăcintei cu carne, pune pe foc o tigaie, adaugă ulei și apoi pune în tigaie carnea tocată și las-o să se gătească puțin. Asezonează cu sare și cu piper, după gust. Adaugă apoi în tigaie cimbrul uscat, usturoiul și ceapa tocate mărunt, apoi amestecă din nou. Când ceapa s-a înmuiat, adaugă și ciupercile tocate și lasă toate ingredientele la foc mic până ce se gătesc perfect.

Adaugă într-un bol mare umplutura pentru plăcintă cu carne și ciuperci, alături de două ouă, smântână, pătrunjelul verde și cașcavalul tăiat cubulețe. Amestecă bine umplutura plăcintei cu carne. Presară apoi făină pe blatul de lucru și întinde cu un sucitor aluatul scos de la frigider. Transferă apoi aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pune apoi umplutura în mijlocul aluatului, pe lung și modeleaz-o cu ajutorul mâinilor. Apoi, cu o rolă zimțată, taie marginile aluatului și acoperă umplutura cu fâșiile obținute, în așa fel încât să acoperi bine carnea.

Unge plăcinta cu un ou bătut și presară pe deasupra, dacă dorești, un mix de semințe. Dă plăcinta cu carne la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 60 de minute. Vei ști că plăcinta este gata când întreaga bucătărie va fi învăluită în arome!

plăcintă cu carne de pui

Suntem siguri că ești pe punctul de porni cuptorul și de a-i surprinde pe cei dragi cu o plăcintă cu carne fragedă și aromată. Dacă răsfoiești revista Profi, sunt șanse să întâlnești și cele mai bune promoții la ingredientele pentru rețeta preferată de plăcintă cu carne. Mai mult, poți descărca și aplicația Profi pentru a acumula puncte bonus de fiecare dată când îți faci cumpărăturile de la Profi. Acum, nu mai rămâne decât să spunem: la plăcinte, înainte!

Articole care se regăsesc în categoria Cina

Ficăței de pui cu ceapă la tigaie: rețeta pas cu pas

17 ianuarie 2023

Suntem siguri că dacă deja ai parcurs o parte din rețetele noastre de pe blog ai observat că ne plac la nebunie rețetele cu pui, de la frigărui de pui și până la aripioare de pui la cuptor. Ei bine, la fel de apetisante pentru noi sunt și organele de pui, în special ficățeii, așa […]

Citește mai mult

Păstrăv la cuptor: Rețeta pas cu pas pentru o cină ușoară

03 iulie 2023

Dacă ești în căutarea unei rețete delicioase și ușor de preparat pentru o cină sănătoasă, păstrăvul la cuptor este alegerea perfectă! Află din rândurile de mai jos câteva sfaturi practice pentru alegerea celor mai buni păstrăvi, precum și metode de pregătire și asezonare corecte pentru a obține un gust desăvârșit. Articolul nostru îți oferă și o […]

Citește mai mult

Ciorbă de hribi: Rețeta esențială pentru sezonul rece

20 noiembrie 2023

Atunci când vine vorba de preparate care să ne încălzească sufletul în sezonul rece, primele care ne vin în minte sunt ciorbele. Fie că vorbim despre ciorba de văcută, delicioasa ciorbă de pui sau alte câte și mai câte rețete savuroase, acestea sunt mâncăruri nutritive, care reușesc să ne asigure un aport de nutrienți atât de necesar în […]

Citește mai mult

Cum să pregătești o friptură de vită suculentă și fragedă la cuptor

20 noiembrie 2023

Nu se poate numi că ești maestru în arta gătitului dacă nu ai preparat până acum o friptură de vită la cuptor. Poate că ai idei de preparare pentru o friptură de porc perfectă și poate că știi cum să prepari o friptură de miel la cuptor fragedă și aromată. Însă pentru a obține o friptură de vită la […]

Citește mai mult

Aripioare de pui la cuptor: 3 rețete ușor de preparat

28 noiembrie 2022

Aripioarele de pui înseamnă mai mult decât bazele pentru câteva preparate culinare. Aceste bucăți de carne de pui înseamnă posibilități dulci sau picante de gătire, dar și crocante sau suculente. Indiferent de modul de gătire, odată ce le vei scoate pe masă, toți cei dragi se vor îngrămădi să le guste, ghidați de aromele incredibile […]

Citește mai mult

Rețeta tradițională de chiftele de dovlecei: Gust autentic și textură crocantă

21 august 2023

Rețetele tradiționale, care aduc aminte de casa bunicii, se numără printre preferatele noastre atunci când suntem în pană de idei în bucătărie și ne dorim să simțim din nou arome de mult uitate din copilărie. Chiar de curând ne gândeam că abia așteptăm să apară dovlecii de toamnă, pentru a prepara cea mai gustoasă plăcintă […]

Citește mai mult

Ardei umpluţi cu orez: O rețetă de post ușor de preparat

22 noiembrie 2022

Ușor, ușor, ne apropiem de postul Crăciunului, așa că nu vedem un moment mai bun de a trece în revistă o rețetă de post cu o savoare fantastică. Este vorba despre rețeta de ardei umpluți cu orez, ciuperci și alte legume delicioase de sezon. Acești ardei umpluți de post sunt extrem de gustoși și de […]

Citește mai mult

Rețete de pizza: Cum prepari aluatul și recomandări pentru un gust desăvârșit

28 noiembrie 2022

Dacă te gândești la cele mai apreciate mâncăruri din lume, cu siguranță, lista ar fi incompletă fără faimoasa și populara pizza. Dacă vrei să le faci o surpriză culinară celor dragi, o pizza este întotdeauna o alegere inspirată. Dincolo de a fi un preparat gustos și apetisant, pregătirea ei este simplă și ai posibilitatea de […]

Citește mai mult

Ciorbă de sfeclă roșie: o rețetă tradițională și plină de savoare

27 martie 2024

Suntem siguri că nu de puține ori simți nevoia unei ciorbe de post gustoasă și plină de nutrienți. Tocmai de aceea, ți-am oferit de-a lungul timpului pe blogul Profi cele mai delicioase rețete de ciorbă, pline de savoare și prospețime. Ciorba de lobodă, de pildă, este una dintre acele rețete reconfortante de ciorbă pe care le […]

Citește mai mult

Sarmale în foi de varză: Rețeta pas cu pas

28 noiembrie 2022

Sărbătorile de iarnă bat la ușă și știm cu toții că parcă nu este Crăciun până nu simțim miros de sarmale în bucătărie! Indiferent că sunt celebrele sarmale în foi de varză sau cele în foi de viță, aceste preparate tradiționale ne încântă papilele gustative și ne aduc o parte din magia mult așteptatelor Sărbători […]

Citește mai mult