Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Pește la cuptor: idei de rețete simple și gustoase

Nu este deloc un secret faptul că peștele este un aliment sănătos, care aduce o mulțime de beneficii organismului. Consumul de pește de calitate, preparat într-un mod sănătos prezintă avantaje semnificative într-o dietă alimentară echilibrată, prin conținutul redus de grăsimi și cantitatea mare de acizi grași esențiali. Trebuie să recunoaștem că în afară de saramura de pește, nu te-am inspirat cu rețete pe bază de pește pe care să le prepari pentru cei dragi, însă astăzi ne dorim să ne luăm revanșa. 

Tocmai din acest motiv, ți-am pregătit în articolul următor câteva între cele mai gustoase rețete de pește la cuptor, pentru a ne dovedi apetitul pentru preparatele din pește. Am ales pentru rețetele de astăzi pește de calitate, așa cum sunt somonul, dorada și păstrăvul, pentru a ne asigura că vom obține cel mai bun pește la cuptor. Ești gata să prepari și tu un delicios pește la tavă? Iată propunerile noastre pentru un meniu sănătos!

1. Doradă la cuptor cu cartofi dulci

Vom da startul rețetelor de pește la cuptor cu dorada, un pește tipic mediteranean, dar care se găsește adesea și în alte mări. O mare parte din dorada sălbatică de pe piață provine din crescătoriile piscicole din Spania, Grecia sau Turcia. Dacă vei găsi doradă sălbatică, poți încerca de îndată următoarea rețetă de pește la cuptor! 

Ingrediente

Din lista de ingrediente din rândurile de mai jos vei obține 3 porții de doradă la cuptor și majoritatea ingredientelor le poți găsi în supermarketul Profi. Pentru rețeta de doradă la cuptor vei avea nevoie de: 

  • 3 bucăți de doradă sălbatică; 
  • sare grunjoasă, după gust; 
  • 2-3 lingurițe de mix de ierburi mediteraneene; 
  • 3 cartofi dulci din gama Proaspete de la noi
  • 6 căței de usturoi pentru cuptor și 4 căței pentru mujdei; 
  • 3 linguri de ulei de măsline; 
  • 1 lămâie. 

Cum se face acest pește la cuptor?

Deja ai achiziționat peștele și toate ingredientele din noul Profi? Iată cât de simplu poți prepara ceea ce mulți numesc cel mai bun pește la cuptor! Curăță și spală bine bucățile de pește, apoi pregătește o tavă mare de yena, cu capac. Sărează peștele pe interior și exterior, apoi introdu câțiva căței de usturoi în fiecare. Așează peștele în tavă și presară pe deasupra ierburile aromatice și adaugă restul cățeilor de usturoi. 

Curăță cartofii dulci, spală-i și taie-i cubulețe, apoi pune-i și pe ei în tavă, alături de pește. Sărează-i după gust și presară-i cu ierburi mediteraneene. Încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius și introdu tava cu capac pentru 25 de minute la cuptor. În timp ce se gătește peștele la cuptor, poți prepara mujdeiul de usturoi cu sare, ulei de măsline și câțiva stropi de zeamă de lămâie. Scoate apoi tava din cuptor și servește dorada cu cartofi dulci și mujdei, alături de o felie de lămâie. 

Pește la cuptor - preparare

2. Somon la cuptor în crustă de ierburi 

Somonul este considerat cel mai bun pește în alimentație, datorită conținutului mare de vitamine, minerale și acizi grași Omega-3. Fie că-l prepari pe grătar, la cuptor sau îl consumi crud, în sushi, somonul este o alegere inspirată pentru o masă sănătoasă. Descoperă în continuare un delicios pește la cuptor după rețeta cu somon în crustă de ierburi! 

Ingrediente 

Din lista de ingrediente de mai jos vei obține două porții savuroase de somon la cuptor, așa că te sfătuim să dai acum o fugă la cel mai apropiat magazin Profi pentru a achiziționa următoarele: 

  • 2 fileuri de somon; 
  • sare de mare grunjoasă, după gust; 
  • piper, după gust; 
  • 100 g de mix de ierburi „a la provence” cu oregano, tarhon, mentă și altele; 
  • 400 g de păstai de fasole verde. 

Mod de preparare pentru acest pește la cuptor 

Un pește la cuptor simplu de preparat este și somonul în crustă de ierburi, așa că dacă ai deja toate ingredientele la îndemână, hai să dăm startul rețetei de pește la cuptor! Spală bine fileurile de pește, sărează-le pe toate părțile după gust și adaugă piper. Pune apoi ierburile pe o farfurie și tăvălește bine peștele pe ambele părți, până ce formează o crustă groasă. Așează peștele într-o tavă din yena, încinge cuptorul la 250 de grade Celsius și dă tava la cuptor pentru 10-15 minute, cu capac, în așa fel încât peștele să rămână moale în mijloc. 

Între timp spală bine fasolea și pregătește-o la aburi, atât cât să nu-și piardă culoarea verde intensă. Scoate peștele de la cuptor și servește-l alături de fasolea verde gătită la aburi. Vezi cât este de simplu să prepari file de pește la cuptor într-un mod simplu și sănătos? 

File de peste la cuptor

3. Păstrăv la cuptor cu roșii și usturoi 

O altă rețetă de pește la cuptor simplu de preparat este și cea de păstrăv la cuptor cu roșii și usturoi. Putem spune chiar că este greu de găsit o rețetă mai aromată decât acest pește la cuptor cu sos de roșii. Iată cum prepari și tu acest deliciu cu tentă mediteraneană! 

Ingrediente 

Ți-am pregătit în rândurile următoare ingredientele pentru două porții de pește la cuptor, așa că din gama de produse de la Profi va trebui să selectezi următoarele ingrediente: 

  • 2 păstrăvi de dimensiuni medii; 
  • 3-4 căței de usturoi; 
  • 300 ml de suc de roșii
  • 100 ml de vin alb din colecția de vinuri de la Profi
  • 1 lingură de oțet; 
  • 1 lingură de zahăr din gama Proxi
  • 2 linguri de ulei vegetal; 
  • 1 linguriță de chimen; 
  • 1 linguriță de busuioc uscat; 
  • sare și piper, după gust. 

Cum se prepară acest pește la cuptor cu sos de roșii și usturoi?

Acum că ai toate ingredientele la îndemână, iată cum poți prepara un delicios păstrăv la cuptor cu sos de roșii și usturoi! Pentru început vom pregăti peștele: ia peștele, eviscerează-l, curăță-l de măruntaie și de solzi, apoi spală-l bine sub un jet de apă rece și usucă-l cu șervete absorbante de hârtie. Presară sare și piper pe interiorul și exteriorul peștelui, apoi acoperă-l cu o folie alimentară și lasă-l deoparte pentru 15 minute. 

În acest timp poți aprinde cuptorul și îl poți fixa la 180 de grade Celsius. Curăță cățeii de usturoi și feliază-i mărunt, apoi încinge uleiul într-o cratiță, la foc mic și călește usturoiul, fără a-i schimba culoarea. Când usturoiul a devenit auriu, se stinge totul cu vin și se lasă să ajungă din nou la punctul de fierbere. Se adaugă apoi sosul de roșii și se lasă totul să fiarbă pentru 5 minute. Adaugă apoi busuiocul uscat, chimenul, zahărul și oțetul, urmând să potrivești gustul de sare și piper. Ia apoi de pe foc sosul pentru pește la cuptor. 

Așează păstrăvul bine scurs de apă într-un vas termorezistent și toarnă deasupra peștelui sosul de roșii și usturoi. Dă peștele la cuptor pentru 25-30 de minute la 180 de grade Celsius, ținând cont să mai ungi din când în când peștele cu sosul din tavă. Se scoate vasul din cuptor când peștele a căpătat o crustă rumenă, se lasă la răcorit, apoi se servește cu mujdei și mămăligă, în mod tradițional! 

Pește la cuptor cu sos de roșii și usturoi

Dacă nu ți-ai descărcat deja aplicația Profi, noi îți sugerăm să o faci, căci poți avea ocazia să beneficiezi de cele mai bune promoții la ingredientele pentru diferitele rețete de pește la cuptor. Pe care dintre aceste rețete de pește la cuptor te-am convins să o prepari mai întâi? Îți garantăm că toate sunt la fel de savuroase! 

Articole care se regăsesc în categoria Cina

Escalop de porc la tigaie: trucuri pentru o carne suculentă și o experiență culinară de neuitat

23 septembrie 2024

Îți place carnea de porc la fel de mult cum ne place și nouă? Atunci cu siguranță te vei bucura să afli că pe lângă clasica friptură de porc, mușchiulețul de porc la cuptor și alte rețete delicioase cu carne de porc postate pe blogul nostru, astăzi venim cu o nouă propunere culinară: escalop de porc la […]

Citește mai mult

Coaste de miel la cuptor: 3 rețete delicioase pentru masa de Paște

28 martie 2023

Sărbătorile de Paște se apropie cu pași repezi, așa că nu este deloc de mirare că toate gospodinele se întrec, care mai de care, în prepararea celor mai gustoase rețete cu carne de miel, fie că vorbim despre ciorbă de miel, drob de miel, stufat de miel sau friptură de miel la cuptor. Acesta este […]

Citește mai mult

Fasole cu cârnați

15 noiembrie 2023

Ingrediente: Într-o cratiță încăpătoare puneți la încins o lingură de ulei. Între timp, tăiați cârnații rondele și adăugați-i în cratiță pentru a se rumeni. Tocați cepele mărunt și adăugați-le peste cârnați alături de sare pentru a se căli. Între timp tocați și morcovii cubulețe mici și amestecați-i cu celelalte ingredient. După 5 minute, când legumele […]

Citește mai mult

Rețete rapide și delicioase cu orez și curry pentru diferite diete

20 noiembrie 2023

Îți plac aromele bucătăriei indiene și rețetele cu orez în egală măsură? Atunci cu siguranță îți poți îmbogăți meniul zilnic cu preparate rapide, sănătoase și gustoase, ce stau la baza unor rețete delicioase cu orez și curry. Știm despre pudra de curry că este un ingredient popular în diverse culturi culinare, iar bucătăria indiană pune […]

Citește mai mult

Mâncare de mazăre de post: Gustoasă și ușor de preparat

28 noiembrie 2022

Dacă ne urmărești de ceva vreme pe blog, ai putea spune că am făcut o pasiune pentru rețetele de post. Însă pentru că se apropie postul Crăciunului, interesul pentru mâncarea de post va crește. De aceea, suntem siguri că deja îți cauți inspirația culinară pentru a prepara cele mai gustoase rețete în perioada postului creștin. […]

Citește mai mult

Papricaș de pui: o rețetă tradițională ungurească

19 august 2024

Bucătăria ungurească ne-a demonstrat întotdeauna că este una plină de arome, motiv pentru care gastronomia românească a împrumutat multe rețete de aici de-a lungul timpului. Printre acestea se numără și gulașul de porc, o rețetă pe care am prezentat-o nu demult pe blog. Nu despre gulaș ne dorim să-ți vorbim însă astăzi, ci despre papricașul de […]

Citește mai mult

Chiftele marinate în sos de roșii: rețeta clasică pas cu pas

11 iulie 2024

Într-un top al celor mai gustoase preparate pe care le-am savurat în copilărie, chiftelele ocupă cu siguranță un loc special în sufletul oricărui gurmand. Și aici nu vorbim despre chifteluțele de dovlecei pe care le-am preparat nu demult, ci despre chiftelele marinate după rețeta clasică.  Chiftelele marinate în sos de roșii sunt un preparat clasic din bucătăria […]

Citește mai mult

Pulpe de pui la cuptor cu arome mediteraneene: Rețete și secrete

16 noiembrie 2023

Iubești bucătăria mediteraneană și ești mereu în căutarea unor noi rețete delicioase pe care să le încerci? Ce ai spune dacă ai combina textura și gustul cărnii de pui cu aromele mediteraneene, pentru obținerea unor preparate absolut delicioase, perfecte pentru acest sezon? Noi credem că este o idee excelentă, mai ales dacă vrei să pregătești […]

Citește mai mult

Rețeta clasică de lasagna: Un festin italian de arome și straturi suculente

21 august 2023

Atunci când vine vorba de bucătăria italiană, ideile de rețete delicioase par să nu aibă un început și un sfârșit. Și mai ales atunci când ne referim la rețete de pizza și paste cu un gust desăvârșit! De la celebrele paste carbonara, la cele mai diverse sortimente de pizza, este greu să reușești să-ți pui pofta […]

Citește mai mult

Ficăței de pui cu ceapă la tigaie: rețeta pas cu pas

17 ianuarie 2023

Suntem siguri că dacă deja ai parcurs o parte din rețetele noastre de pe blog ai observat că ne plac la nebunie rețetele cu pui, de la frigărui de pui și până la aripioare de pui la cuptor. Ei bine, la fel de apetisante pentru noi sunt și organele de pui, în special ficățeii, așa […]

Citește mai mult