Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Coaste de miel la cuptor: 3 rețete delicioase pentru masa de Paște

Sărbătorile de Paște se apropie cu pași repezi, așa că nu este deloc de mirare că toate gospodinele se întrec, care mai de care, în prepararea celor mai gustoase rețete cu carne de miel, fie că vorbim despre ciorbă de miel, drob de miel, stufat de miel sau friptură de miel la cuptor. Acesta este și motivul care ne-a determinat să te inspirăm în articolul de astăzi cu rețete gustoase de coaste de miel la cuptor. 

Știm cu toții că friptura de miel la cuptor este un deliciu care reușește să împodobească masa tradițională a Sfintei Sărbători de Paște, iar o porție de costițe rumenite, gătite cu pricepere, este un deliciu de nerefuzat de către toți pofticioșii din familie. Dacă și tu vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu preparate delicioase și apetisante la masa de Paște, te invităm să descoperi în continuare câteva rețete de coaste de miel la cuptor, una mai gustoasă decât alta! 

1.Coaste de miel cu cartofi la cuptor 

Vom da startul rețetelor de coaste de miel la cuptor cu câteva porții de coaste suculente de miel, extrem de aromate și foarte ușor de preparat. Această rețetă este preparată și testată chiar de către Jamie Oliver, așa că merită să-ți iei ingredientele de care ai nevoie de la Profi și să o încerci și tu pentru masa de Paște! 

Ingrediente 

Din lista de ingrediente de mai jos vei obține 6 porții de coaste de miel la cuptor după rețeta cu cartofi. Iată ce ingrediente trebuie să alegi din gama de produse de la Profi pentru această rețetă gustoasă de paște: 

  • 1 bucată cu 6 coaste de miel; 
  • 10 cartofi medii; 
  • 1 mână de roșii cherry; 
  • 1 mână de măsline Kalamata; 
  • 6 căței de usturoi; 
  • 100 ml de ulei; 
  • sare și piper, după gust
  • câteva crenguțe de rozmarin. 

Cum se prepară această friptură de miel la cuptor? 

Ai cumpărat deja toate ingredientele din noul Profi? Atunci nu mai rămâne decât să preparăm împreună una dintre cele mai delicioase rețete de coaste de miel la cuptor! Vom începe prin a încinge cuptorul, după care vom fierbe cartofii în apă clocotită cu sare timp de 10-15 minute sau până când se înmoaie, apoi se scurg bine. Între timp, se vor îndepărta semințele roșiilor și se vor scoate sâmburii măslinelor.

 

Încinge o cantitate generoasă de ulei într-o tigaie, la foc mare, apoi adaugă în acesta coastele de miel. Rumenește-le bine, apoi scoate-le pe o farfurie. Taie cartofii fierți în cubulețe și pune-i și în tigaia în care ai rumenit coastele, apoi prăjește-i pentru câteva minute la foc mediu spre mic. Adaugă apoi în tigaie roșiile și măslinele și condimentează cu sare și piper, după gust. 

Alege frunzele de rozmarin și adaugă-le peste cățeii de usturoi decojiți și puși într-o tavă de copt, apoi stropește totul cu puțin ulei. Răstoarnă în tava de copt și legumele din tigaie. Așează și coastele de miel peste legumele din tavă și dă tava la cuptor. În funcție de cât de mari sau de mici sunt coastele de miel, gătirea acestora la cuptor va dura între 20 și 30 de minute. Dacă îți place ca friptura de miel la cuptor să fie mai bine făcută și să nu fie roz în centru, mai poți adăuga 5-10 minute la timpul de coacere. 

Atunci când coastele de miel s-au rumenit frumos pe deasupra, se vor felia și se vor obține 6 cotlete de miel. Se vor servi calde, alături de cartofii crocanți din tavă și vor fi un deliciu la masa de Paște! 

Friptură de miel la cuptor

2.Coaste de miel la cuptor cu usturoi și rozmarin 

Ai gătit vreodată coaste de miel la cuptor după rețeta cu rozmarin și usturoi? Îți garantăm că friptura de miel la cuptor va fi de-a dreptul savuroasă cu această combinație de ingrediente, ingrediente pe care le vei regăsi în magazinul Profi! Iată cum poți prepara și tu aceste coaste de miel la cuptor gustoase! 

Ingrediente 

Din lista de ingrediente de mai jos vei obține circa 6 porții de coaste de miel la cuptor. Așa că descarcă-ți aplicația Profi pentru a le achiziționa la cele mai bune prețuri din magazinul nostru! Iată de vei avea nevoie: 

  • 2 coaste de miel; 
  • 3 linguri de ulei de măsline; 
  • 1 lingură de usturoi mărunțit; 
  • 2 linguri de rozmarin; 
  • 1 lingură de cimbru uscat; 
  • 1 lingură de pătrunjel verde tocat; 
  • sare și piper, după gust; 
  • puțin ulei pentru uns tava de copt. 

Mod de preparare pentru această friptură de miel la cuptor marinată 

Ai profitat de cele mai bune oferte de la Profi și ai la îndemână pe blatul de bucătărie toate ingredientele de care ai nevoie pentru rețeta de coaste de miel la cuptor? Atunci hai să dăm startul rețetei de friptură de miel pentru masa de Paște! Pentru început, încinge cuptorul la 230 de grade Celsius. Pregătește tava de copt cu o folie de aluminiu și unge-o bine cu ulei. 

Într-un bol separat se vor amesteca uleiul de măsline, sarea, piperul, cimbrul, rozmarinul și pătrunjelul verde tocat. Coastele de miel se vor unge apoi bine cu mixul obținut anterior, pentru a te asigura că obții cea mai aromată scăricică marinată la cuptor. Asta dacă te întrebai cu ce se marinează carnea de miel pentru cuptor! 

În funcție de cât de mari sunt coastele de miel, acestea se vor lăsa la marinat pentru câteva ore sau chiar și peste noapte, pentru ca toate condimentele pentru friptura de miel la cuptor să pătrundă cât mai bine în carne. Desigur, poți lăsa carnea de miel la macerat și pentru 30-45 de minute, însă este indicat ca friptura de miel să fie lăsată cât mai mult timp în această marinadă. 

Se dă apoi carnea la cuptor pentru 20-25 de minute sau până când termometrul pentru carnea indică 50 de grade în interiorul cărnii (pentru gătirea medie). Când timpul de gătire a expirat, tava cu coastele de miel la cuptor cu usturoi și rozmarin se va înfășura în folie de aluminiu, pentru 10 minute, timp în care carnea de miel se va odihni. Apoi poate fi servită cu poftă la masa de Paște, alături de cei dragi! 

Coaste de miel la cuptor cu usturoi și rozmarin

3.Coaste de miel la cuptor în sos de vin

Am ajuns și la cea de-a treia rețetă de coaste de miel la cuptor, dacă te tentează să încerci tot soiul de rețete de Paște cu carne de miel. Această rețetă de coaste de miel în sos de vin poate fi rețeta perfectă pentru o masă de sărbătoare, așa că iată cum o poți prepara pentru cei din familie! 

Ingrediente

Din lista de ingrediente pe care urmează să ți-o dezvăluim în rândurile de mai jos vei obține 4 porții de coaste de miel la cuptor. Pentru această rețetă de costițe la cuptor vei avea nevoie de următoarele: 

  • 8-10 coaste de miel; 
  • 5 căței de usturoi;
  • 1 crenguță de rozmarin; 
  • sare și piper, după gust; 
  • 2 linguri de ulei; 
  • 1 pahar de vin alb sec din colecția de vinuri Profi.

Cum se prepară coastele de miel la cuptor după rețeta cu vin? 

Spală bine coastele și tamponează-le cu un șervet de hârtie. Prepară apoi într-un vas un baiț pentru miel la cuptor din ulei, usturoiul tocat fin, sare, piper, rozmarin și vin alb. Adaugă coastele în această marinată, acoperă vasul cu o folie și lasă carnea de miel la macerat peste noapte în frigider. Ține cont ca ziua următoare când începi prepararea rețetei să scoți carnea de la frigider cu cel puțin o oră înainte de a o introduce la cuptor, în așa fel încât să ajungă la temperatura camerei. 

Pornește cuptorul și secționează între timp, din loc în loc, porțiunile cu grăsime ale coastelor de miel. Mai presară apoi un praf de sare și așează coastele de miel într-o tavă de copt, unsă în prealabil cu ulei. Introdu coastele de miel la cuptor și lasă-le să se gătească la foc mediu pentru aproximativ 70 de minute sau chiar și mai mult timp, în funcție de dimensiunile coastelor. Scoate apoi friptura de miel din cuptor, acoperă tava cu o folie alimentară și lasă carnea să se răcorească pentru 10 minute. Apoi poți porționa scăricica la cuptor și poți servi acest deliciu din carne de miel. 

Coaste de miel la cuptor în sos de vin

Sperăm că am reușit să-ți facem poftă cu toate aceste rețete gustoase de coaste de miel la cuptor și că vei alege să-i surprinzi pe cei dragi de Paște cu cel puțin unul dintre aceste delicii cu carne de miel. Promitem să fie încântați de aromele acestor preparate fragede și apetisante!

Articole care se regăsesc în categoria Cina

Cum prepari corect pieptul de rață și 3 cele mai apreciate rețete

11 iulie 2024

Pieptul de rață este considerat o delicatesă în multe bucătării din întreaga lume. Cu textura sa unică și gustul bogat, prepararea corectă a pieptului de rață poate transforma o masă obișnuită într-un adevărat festin culinar. Dacă îți dorești să prepari și tu acest deliciu pentru o cină deosebită, ți-am pregătit în continuare câteva din cele […]

Citește mai mult

Ciorbă de hribi: Rețeta esențială pentru sezonul rece

20 noiembrie 2023

Atunci când vine vorba de preparate care să ne încălzească sufletul în sezonul rece, primele care ne vin în minte sunt ciorbele. Fie că vorbim despre ciorba de văcută, delicioasa ciorbă de pui sau alte câte și mai câte rețete savuroase, acestea sunt mâncăruri nutritive, care reușesc să ne asigure un aport de nutrienți atât de necesar în […]

Citește mai mult

Paste Bolognese: Descoperă rețeta tradițională italiană

16 noiembrie 2023

De fiecare dată când ducem lipsă de idei în pregătirea meniului zilnic, ne găsim inspirația în varietatea de rețete din bucătăria italiană. Și sunt întotdeauna rețete cu care nu vei avea cum să dai greș, fie că vorbim despre delicioasele paste carbonara, fie despre rețeta clasică de lasagna, preparată în stil italian. Și este atât de simplu […]

Citește mai mult

Friptură de miel la cuptor: Secrete pentru a obține o carne fragedă și aromată

28 martie 2023

Pentru mulți dintre români, Sărbătorile Pascale vin cu arome de carne de miel pe lângă clasicele ouă roșii, pască sau drob. Și nu-i putem învinui, fiindcă oricine poate rezista cu greu unor delicatese din carne de miel, cu atât mai mult la mesele festive de sărbătoare. Fiind iubitori de carne de miel, și noi considerăm […]

Citește mai mult

Porchetta: rețeta italiană de friptură din carne de porc umplută cu ierburi aromate

27 martie 2024

Te pasionează gastronomia italiană și ești dornic să-ți îmbogățești cunoștințele culinare? Ei bine, astăzi îți vom face cunoștință cu rețeta de porchetta, o delicioasă specialitate culinară italiană. Această friptură din carne de porc, aromată intens cu ierburi și condimente, este un festin pentru papilele gustative și o bucurie pentru orice iubitor al mâncărurilor cu carne […]

Citește mai mult

Vinete pane perfecte: Sfaturi și trucuri pentru o crustă crocantă și rumenă

27 iulie 2023

Dacă este un lucru care ne face o mare plăcere, acela este că legumele de sezon ne oferă baza perfectă pentru cele mai simple și delicioase rețete. Din această categorie de legume fac parte și vinetele, pe care tare mult ne mai place să le gătim și să le savurăm în cele mai gustoase rețete. […]

Citește mai mult

Ciorbă de porc: Pași de preparare și recomandări pentru un gust apetisant

07 decembrie 2022

Gospodarii știu că odată cu tăierea porcului de Ignat se dă startul unei serii de preparate pe bază de carne de porc, gustoase și apetisante, din care să se înfrupte toți pofticioșii de Sărbători. Caltaboș, lebăr, cârnați de casă, sarmale, carne de porc la borcan sau ceafă de porc la cuptor sunt delicii pe care […]

Citește mai mult

Cum să faci pui Kung Pao acasă: un deliciu asiatic picant și rapid

23 septembrie 2024

Ești gata să-ți duci papilele gustative într-o călătorie culinară prin Asia? Bucătăria asiatică este o sursă infinită de inspirație pentru cele mai autentice rețete, iar rețeta de noodles cu pui și legume este doar unul dintre aceste delicioase exemple de preparate asiatice. Nu despre noodles cu pui ne dorim să-ți vorbim în continuare, ci despre rețeta de […]

Citește mai mult

Tocăniță de năut cu legume: O rețetă ușoară și delicioasă pentru o masă sănătoasă

26 ianuarie 2024

Într-o lume în care tendința este de a mânca sănătos și de a ne bucura de rețete gustoase și ușor de preparat, tocănița de năut cu legume se prezintă ca o opțiune ideală. Noi, cei de la Profi, știm că gătitul este o artă, iar descoperirea de rețete delicioase și sănătoase poate transforma simplul act al […]

Citește mai mult

Papricaș de pui: o rețetă tradițională ungurească

19 august 2024

Bucătăria ungurească ne-a demonstrat întotdeauna că este una plină de arome, motiv pentru care gastronomia românească a împrumutat multe rețete de aici de-a lungul timpului. Printre acestea se numără și gulașul de porc, o rețetă pe care am prezentat-o nu demult pe blog. Nu despre gulaș ne dorim să-ți vorbim însă astăzi, ci despre papricașul de […]

Citește mai mult