Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Coaste de miel la cuptor: 3 rețete delicioase pentru masa de Paște

Sărbătorile de Paște se apropie cu pași repezi, așa că nu este deloc de mirare că toate gospodinele se întrec, care mai de care, în prepararea celor mai gustoase rețete cu carne de miel, fie că vorbim despre ciorbă de miel, drob de miel, stufat de miel sau friptură de miel la cuptor. Acesta este și motivul care ne-a determinat să te inspirăm în articolul de astăzi cu rețete gustoase de coaste de miel la cuptor. 

Știm cu toții că friptura de miel la cuptor este un deliciu care reușește să împodobească masa tradițională a Sfintei Sărbători de Paște, iar o porție de costițe rumenite, gătite cu pricepere, este un deliciu de nerefuzat de către toți pofticioșii din familie. Dacă și tu vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu preparate delicioase și apetisante la masa de Paște, te invităm să descoperi în continuare câteva rețete de coaste de miel la cuptor, una mai gustoasă decât alta! 

1.Coaste de miel cu cartofi la cuptor 

Vom da startul rețetelor de coaste de miel la cuptor cu câteva porții de coaste suculente de miel, extrem de aromate și foarte ușor de preparat. Această rețetă este preparată și testată chiar de către Jamie Oliver, așa că merită să-ți iei ingredientele de care ai nevoie de la Profi și să o încerci și tu pentru masa de Paște! 

Ingrediente 

Din lista de ingrediente de mai jos vei obține 6 porții de coaste de miel la cuptor după rețeta cu cartofi. Iată ce ingrediente trebuie să alegi din gama de produse de la Profi pentru această rețetă gustoasă de paște: 

  • 1 bucată cu 6 coaste de miel; 
  • 10 cartofi medii; 
  • 1 mână de roșii cherry; 
  • 1 mână de măsline Kalamata; 
  • 6 căței de usturoi; 
  • 100 ml de ulei; 
  • sare și piper, după gust
  • câteva crenguțe de rozmarin. 

Cum se prepară această friptură de miel la cuptor? 

Ai cumpărat deja toate ingredientele din noul Profi? Atunci nu mai rămâne decât să preparăm împreună una dintre cele mai delicioase rețete de coaste de miel la cuptor! Vom începe prin a încinge cuptorul, după care vom fierbe cartofii în apă clocotită cu sare timp de 10-15 minute sau până când se înmoaie, apoi se scurg bine. Între timp, se vor îndepărta semințele roșiilor și se vor scoate sâmburii măslinelor.

 

Încinge o cantitate generoasă de ulei într-o tigaie, la foc mare, apoi adaugă în acesta coastele de miel. Rumenește-le bine, apoi scoate-le pe o farfurie. Taie cartofii fierți în cubulețe și pune-i și în tigaia în care ai rumenit coastele, apoi prăjește-i pentru câteva minute la foc mediu spre mic. Adaugă apoi în tigaie roșiile și măslinele și condimentează cu sare și piper, după gust. 

Alege frunzele de rozmarin și adaugă-le peste cățeii de usturoi decojiți și puși într-o tavă de copt, apoi stropește totul cu puțin ulei. Răstoarnă în tava de copt și legumele din tigaie. Așează și coastele de miel peste legumele din tavă și dă tava la cuptor. În funcție de cât de mari sau de mici sunt coastele de miel, gătirea acestora la cuptor va dura între 20 și 30 de minute. Dacă îți place ca friptura de miel la cuptor să fie mai bine făcută și să nu fie roz în centru, mai poți adăuga 5-10 minute la timpul de coacere. 

Atunci când coastele de miel s-au rumenit frumos pe deasupra, se vor felia și se vor obține 6 cotlete de miel. Se vor servi calde, alături de cartofii crocanți din tavă și vor fi un deliciu la masa de Paște! 

Friptură de miel la cuptor

2.Coaste de miel la cuptor cu usturoi și rozmarin 

Ai gătit vreodată coaste de miel la cuptor după rețeta cu rozmarin și usturoi? Îți garantăm că friptura de miel la cuptor va fi de-a dreptul savuroasă cu această combinație de ingrediente, ingrediente pe care le vei regăsi în magazinul Profi! Iată cum poți prepara și tu aceste coaste de miel la cuptor gustoase! 

Ingrediente 

Din lista de ingrediente de mai jos vei obține circa 6 porții de coaste de miel la cuptor. Așa că descarcă-ți aplicația Profi pentru a le achiziționa la cele mai bune prețuri din magazinul nostru! Iată de vei avea nevoie: 

  • 2 coaste de miel; 
  • 3 linguri de ulei de măsline; 
  • 1 lingură de usturoi mărunțit; 
  • 2 linguri de rozmarin; 
  • 1 lingură de cimbru uscat; 
  • 1 lingură de pătrunjel verde tocat; 
  • sare și piper, după gust; 
  • puțin ulei pentru uns tava de copt. 

Mod de preparare pentru această friptură de miel la cuptor marinată 

Ai profitat de cele mai bune oferte de la Profi și ai la îndemână pe blatul de bucătărie toate ingredientele de care ai nevoie pentru rețeta de coaste de miel la cuptor? Atunci hai să dăm startul rețetei de friptură de miel pentru masa de Paște! Pentru început, încinge cuptorul la 230 de grade Celsius. Pregătește tava de copt cu o folie de aluminiu și unge-o bine cu ulei. 

Într-un bol separat se vor amesteca uleiul de măsline, sarea, piperul, cimbrul, rozmarinul și pătrunjelul verde tocat. Coastele de miel se vor unge apoi bine cu mixul obținut anterior, pentru a te asigura că obții cea mai aromată scăricică marinată la cuptor. Asta dacă te întrebai cu ce se marinează carnea de miel pentru cuptor! 

În funcție de cât de mari sunt coastele de miel, acestea se vor lăsa la marinat pentru câteva ore sau chiar și peste noapte, pentru ca toate condimentele pentru friptura de miel la cuptor să pătrundă cât mai bine în carne. Desigur, poți lăsa carnea de miel la macerat și pentru 30-45 de minute, însă este indicat ca friptura de miel să fie lăsată cât mai mult timp în această marinadă. 

Se dă apoi carnea la cuptor pentru 20-25 de minute sau până când termometrul pentru carnea indică 50 de grade în interiorul cărnii (pentru gătirea medie). Când timpul de gătire a expirat, tava cu coastele de miel la cuptor cu usturoi și rozmarin se va înfășura în folie de aluminiu, pentru 10 minute, timp în care carnea de miel se va odihni. Apoi poate fi servită cu poftă la masa de Paște, alături de cei dragi! 

Coaste de miel la cuptor cu usturoi și rozmarin

3.Coaste de miel la cuptor în sos de vin

Am ajuns și la cea de-a treia rețetă de coaste de miel la cuptor, dacă te tentează să încerci tot soiul de rețete de Paște cu carne de miel. Această rețetă de coaste de miel în sos de vin poate fi rețeta perfectă pentru o masă de sărbătoare, așa că iată cum o poți prepara pentru cei din familie! 

Ingrediente

Din lista de ingrediente pe care urmează să ți-o dezvăluim în rândurile de mai jos vei obține 4 porții de coaste de miel la cuptor. Pentru această rețetă de costițe la cuptor vei avea nevoie de următoarele: 

  • 8-10 coaste de miel; 
  • 5 căței de usturoi;
  • 1 crenguță de rozmarin; 
  • sare și piper, după gust; 
  • 2 linguri de ulei; 
  • 1 pahar de vin alb sec din colecția de vinuri Profi.

Cum se prepară coastele de miel la cuptor după rețeta cu vin? 

Spală bine coastele și tamponează-le cu un șervet de hârtie. Prepară apoi într-un vas un baiț pentru miel la cuptor din ulei, usturoiul tocat fin, sare, piper, rozmarin și vin alb. Adaugă coastele în această marinată, acoperă vasul cu o folie și lasă carnea de miel la macerat peste noapte în frigider. Ține cont ca ziua următoare când începi prepararea rețetei să scoți carnea de la frigider cu cel puțin o oră înainte de a o introduce la cuptor, în așa fel încât să ajungă la temperatura camerei. 

Pornește cuptorul și secționează între timp, din loc în loc, porțiunile cu grăsime ale coastelor de miel. Mai presară apoi un praf de sare și așează coastele de miel într-o tavă de copt, unsă în prealabil cu ulei. Introdu coastele de miel la cuptor și lasă-le să se gătească la foc mediu pentru aproximativ 70 de minute sau chiar și mai mult timp, în funcție de dimensiunile coastelor. Scoate apoi friptura de miel din cuptor, acoperă tava cu o folie alimentară și lasă carnea să se răcorească pentru 10 minute. Apoi poți porționa scăricica la cuptor și poți servi acest deliciu din carne de miel. 

Coaste de miel la cuptor în sos de vin

Sperăm că am reușit să-ți facem poftă cu toate aceste rețete gustoase de coaste de miel la cuptor și că vei alege să-i surprinzi pe cei dragi de Paște cu cel puțin unul dintre aceste delicii cu carne de miel. Promitem să fie încântați de aromele acestor preparate fragede și apetisante!

Articole care se regăsesc în categoria Cina

Risotto cu ciuperci: Un deliciu italienesc

03 iulie 2023

Risotto este un preparat din orez, gătit și amestecat cu supă de legume până când capătă o consistență cremoasă. Istoria și originea risotto-ului sunt strâns legate de cultura gastronomică italiană. Ciupercile joacă un rol important în această rețetă de risotto, aducând arome și texturi specifice. Există o varietate de ciuperci pe care le poți integra […]

Citește mai mult

Tartă cu pere: Un desert elegant și parfumat, potrivit pentru sezonul rece

20 noiembrie 2023

Cine a spus că toamna are doar mere în panere? Este drept că tocmai am preparat zilele trecute un delicios tort de mere după rețeta tradițională, însă începutul de sezon aduce în prim plan și alte fructe aromate și parfumate precum perele. Și, când grădina îți dă pere sau lădițele de la supermarket sunt doldora de pere […]

Citește mai mult

Rețeta autentică de tocăniță de vită cu legume

20 noiembrie 2023

Tocănițele sunt de nelipsit de pe mesele românilor, cu atât mai mult cu cât există o infinitate de variante de tocăniță pe care le putem prepara. De la tradiționala tocăniță de cartofi și până la rețetele de tocăniță cu legume și carne, putem opta pentru o varietate de legume și sortimente de carne, al căror mod de […]

Citește mai mult

Ciorbă de porc: Pași de preparare și recomandări pentru un gust apetisant

07 decembrie 2022

Gospodarii știu că odată cu tăierea porcului de Ignat se dă startul unei serii de preparate pe bază de carne de porc, gustoase și apetisante, din care să se înfrupte toți pofticioșii de Sărbători. Caltaboș, lebăr, cârnați de casă, sarmale, carne de porc la borcan sau ceafă de porc la cuptor sunt delicii pe care […]

Citește mai mult

Paste carbonara: top 3 rețete simple și gustoase

18 ianuarie 2023

Nu știm cum se face că, deși iubim la nebunie bucătăria italiană, nu am reușit să te surprindem până acum decât cu câteva rețete de pizza, atât de iubite de italieni, dar și de către noi, românii. Așa că ne dorim să ne revanșăm astăzi cu unele dintre cele mai populare și mai îndrăgite rețete […]

Citește mai mult

Paste quatro formaggi: Rețetă delicioasă pentru toți iubitorii de brânzeturi

17 noiembrie 2023

Facem ce facem și mai dăm o fugă în bucătăria italiană pentru a ne găsi inspirația și a ne diversifica meniul. Doar te-am convins deja că suntem mari iubitori de paste și de tot felul de rețete italienești care ne încântă papilele gustative și ne fac să uităm de diete! Am preparat împreună de la paste […]

Citește mai mult

Scăriță de porc: două rețete de preparate fragede și aromate

22 noiembrie 2022

Dacă te declari un fan înrăit al cărnii de porc, atunci, în mod cert, una dintre cele mai dragi preparate pentru tine este scărița de porc gătită în fel și chip la cuptor sau pe grătar, în funcție de preferințe. Pentru cei cărora nu le este prea familiar termenul de scăricică de porc, această piesă […]

Citește mai mult

Conopidă la cuptor: 3 idei de rețete sănătoase și ușor de preparat

16 martie 2023

Nu știm despre tine, dar nouă tare mult ne place conopida! Această legumă gustoasă poate fi gătită într-o mulțime de moduri delicioase și este păcat să nu o introduci în meniul tău. Ce o face atât de fantastică este faptul că este săracă în carbohidrați și grăsimi, dar bogată în vitamine importante pentru organism. Mai […]

Citește mai mult

Saramură de pește: Cum se face acest deliciu culinar

28 noiembrie 2022

Populară în multe zone ale țării, însă tradițională în Dobrogea, saramura de pește este unul dintre cele mai savuroase și ușor de preparat delicii culinare. Chiar dacă rețetele diferă de la o regiune la alta, la fel și ingredientele sau tipul de preparare termică a peștelui, saramura combină ideal gustul peștelui proaspăt și savoarea legumelor […]

Citește mai mult

Păstrăv la cuptor: Rețeta pas cu pas pentru o cină ușoară

03 iulie 2023

Dacă ești în căutarea unei rețete delicioase și ușor de preparat pentru o cină sănătoasă, păstrăvul la cuptor este alegerea perfectă! Află din rândurile de mai jos câteva sfaturi practice pentru alegerea celor mai buni păstrăvi, precum și metode de pregătire și asezonare corecte pentru a obține un gust desăvârșit. Articolul nostru îți oferă și o […]

Citește mai mult