Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Tipuri de băuturi alcoolice potrivite pentru masa de Crăciun

Nu mai este niciun secret faptul că, în mod tradițional, sărbătorile la români sunt marcate de mese îmbelșugate și sunt un prilej ideal de reuniune a familiei și a prietenilor apropiați. Și pentru că este vorba despre evenimente importante din an, organizarea meselor de Sărbători nu este chiar ușoară, necesitând o pregătire temeinică. Indiferent de cât de gustoase și apetisante sunt preparatele culinare, o masă de Crăciun nu este niciodată completă dacă acestea nu sunt însoțite și de băuturi alcoolice pe alese.

Și cum Crăciunul se apropie cu pași repezi, este important să gândim din timp meniul pentru un adevărat festin culinar care va include cu siguranță antreuri festive pentru masa de Crăciun, caltaboș de casă, vestitele sarmale în foi de varză și pufosul cozonac plin de nucă, nelipsit de la mesele de sărbătoare. Pentru ca meniul de la masa de Crăciun să fie unul complet, îți propunem în articolul de astăzi cele mai importante tipuri de băuturi alcoolice de nelipsit de la masa de Crăciun. Iată ce băuturi servești la astfel de ocazii!

Țuică sau palincă, băuturi alcoolice tradiționale de Crăciun

Pentru că tradițiile sunt prezente la tot pasul în perioada Sărbătorilor de iarnă, de la masa de Crăciun nu pot lipsi țuica sau palinca, băuturi tradiționale românești menite să stimuleze apetitul. De regulă, păhărelele cu aceste licori sunt servite la începutul mesei, acestea fiind digestive excelente pentru multitudinea de preparate din care toți membrii familiei se vor înfrupta.

Știm cu toții că nu există masă festivă la români fără platouri cu antreuri, iar șoriciul, toba, piftia și lebărul nu ar avea același gust fără un păhărel de tărie alături. Prin urmare, țuica sau palinca devin unele dintre băuturile alcoolice preferate de români la masa de Crăciun.

pahare cu tuica

Vermut sau alte aperitive pentru masa de Crăciun

Trebuie să iei în calcul că vor exista și persoane care nu agreează prea mult țuica sau palinca și care preferă băuturi alcoolice mai ușoare la masa de Crăciun. În această situație, o bună alternativă este vermutul, un soi de vin dulce și aromatizat, ce poate fi servit cu multă coajă de portocală.

De asemenea, de pe masa de Crăciun nu pot lipsi băuturile alcoolice foarte cunoscute și sub denumirea generică de „aperitive“, așa cum sunt lichiorurile. În gama de produse de la Profi, cu siguranță, vei găsi cele mai bune promoții la lichior, una dintre cele mai populare băuturi alcoolice de Crăciun. Acesta nu va face decât să pregătească organismul pentru festinul culinar care urmează.


Vinul roșu, una dintre cele mai iubite băuturi alcoolice de Crăciun

Este bine știut deja că vinul este o băutură de bază la mesele de sărbătoare, iar masa de Crăciun nu face o excepție. Această băutură are menirea de a întreține buna dispoziție și de a pune în valoare gustul și aromele preparatelor servite. Fie că vorbim despre antreuri sau feluri principale, laitmotivul mesei de Crăciun este carnea, nelipsită dintr-un meniu tradițional. Pentru astfel de bucate, vinul roșu este o alegere excelentă.

Cărnurile roșii vor merge de minune cu un Cabernet Sauvignon sau o Fetească Neagră, în timp ce preparatele pe bază de carne albă pot fi servite alături de un Sauvignon Blanc de colecție. Și vestea bună este că în colecția de vinuri a magazinului Profi, vei găsi toate sortimentele de băuturi perfecte pentru masa de Crăciun. Unde mai pui că acum știi și cum prepari cel mai bun vin fiert pentru seri de iarnă de poveste!

pahare cu vin rosu

Șampanie sau vin spumant, alte alegeri excelente la mesele de sărbătoare

Dacă vorbim despre o petrecere de Crăciun sofisticată, atunci băuturi alcoolice precum șampania sau vinul spumant nu trebuie să lipsească nici ele din meniul mesei festive. Servite în pahare cu picior, acest băuturi se vor potrivi de minune cu deserturile servite de Sărbători și vor face deliciul invitaților prezenți la petrecere. Cu atât mai mult dacă vei opta pentru sortimente alese așa cum numai în noul Profi vei găsi!


Cocktailuri alcoolice, perfecte pentru masa de Crăciun

Te gândești să adaugi în meniul de Crăciun băuturi alcoolice pe placul tuturor celor prezenți. Ce ai spune dacă ai opta pentru câteva dintre cele mai populare rețete de cocktailuri alcoolice? Fie că vorbim despre Cuba Libre, Mojito, Cosmopolitan, gin tonic sau Margarita, suntem convinși că vei reuși să-i surprinzi pe toți cei prezenți cu arome incredibile.

În supermarketul Profi, vei găsi toate băuturile alcoolice necesare pentru a prepara aceste rețete de cocktailuri delicioase pentru invitați, fie că vorbim despre vodcă, rom, tequila sau gin. Și vor fi nemaipomenite alături de preparatele speciale pentru masa de Crăciun!

cocktail roz, globulete si crengi de brad

Acestea sunt cele mai populare tipuri de băuturi pentru masa de Crăciun; prin urmare, trebuie să te asiguri că toate acestea nu vor lipsi de la mesele festive pe care le organizezi cu ocazia Sărbătorilor de iarnă. Nu uita nici de băuturile non-alcoolice, acestea fiind și ele indispensabile la orice masă de sărbătoare. Acum, că știi ce este bine să ai pe masa de Crăciun, nu mai lipsește decât să-ți descarci și aplicația Profi, ca să te asiguri că prinzi cele mai bune oferte la băuturile tale alcoolice preferate în prag de Crăciun!