Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Decorarea casei de Crăciun: idei pentru un cadru ca-n povești

Sezonul sărbătorilor de iarnă este cel mai minunat moment al anului, însă știi ce ar putea să-l facă și mai minunat? Ai ghicit, decorațiunile de Crăciun! Decorarea casei de Crăciun va crea o atmosferă unică în interiorul locuinței, căci nu există nimic mai festiv și mai primitor decât o casă decorată cu panglici, instalații luminoase și crenguțe de brad.

Ai nevoie de puțină inspirație în ceea ce privește alegerea decorațiilor pentru casă, de la schema de culori și până la ornamentele de Crăciun care să recreeze spiritul sărbătorilor, te invităm să descoperi în articolul următor cele mai frumoase idei pentru decorarea casei de Crăciun. Ești gata să-ți transformi locuința într-un loc de poveste? Pentru că Profi este pregătit să se transforme în spiridușul tău de Crăciun!


Elemente esențiale pentru decorarea casei de Crăciun


În afară de piesa de rezistență a decorului de Crăciun – bradul, locuința ta are nevoie și de alte decorațiuni specifice sezonului, în cele mai diverse culori și stiluri, care să aducă un aer festiv în interiorul locuinței și să contribuie la magia sărbătorilor de iarnă. Printre cele mai populare decorațiuni interioare pe care le poți utiliza pentru a obține un cadru de poveste se numără:

  • globulețele și decorațiunile pentru brad, pe care le poți analiza în revistele profi;
  • coronița din crenguțe de brad pentru ușa de la intrare;
  • ghirlandele și instalațiile luminoase, disponibile în magazinul profi;
  • pernele decorative festive;
  • fața de masă cu detalii de crăciun, din gama de produse profi;
  • pledurile pufoase cu tematică de crăciun;
  • figurinele și personajele decorative, pe care le vei găsi în noul profi;
  • lumânările și sfeșnicele;
  • șosetele supradimensionate de crăciun, ce se dispun deasupra șemineului.

Acum că ai descoperit cele mai importante elemente pentru decorarea casei de Crăciun, nu trebuie decât să-ți pui imaginația la încercare, pentru o amenajare de Crăciun ca în povești. Iată cum decorăm casa de Crăciun!

Elemente esențiale pentru decorarea casei de Crăciun


Idei pentru decorarea casei de Crăciun în funcție de cameră


Pentru ca ambientul să fie unul perfect și pentru a reuși să creezi un mediu festiv pentru tine și invitații tăi în interiorul locuinței, este necesar să acorzi importanță fiecărei încăperi din casă. Descoperă în continuare câteva idei pentru împodobirea casei de Crăciun în funcție de cameră!


Cum decorezi de Crăciun livingul?


Așa cum știm cu toții, vedeta decorului de Crăciun în orice locuință este bradul, iar locul acestuia nici că poate fi într-o altă parte decât în cea mai spațioasă încăpere din locuință – livingul. Instalațiile luminoase, globurile, fundițele, vârful de brad și tot felul de alte decorațiuni de Crăciun, pe care le vei găsi la cele mai bune promoții în magazinul Profi, vor face bradul să strălucească, la propriu și la figurat.

Un următor pas ar fi să creezi în jurul bradului de Crăciun o amenajare la fel de festivă, cu ornamente de tot felul. Poți dispune pe canapeaua din living sau pe fotolii perne decorative și pleduri pufoase cu tematică de Crăciun, poți împodobi șemineul cu decorațiuni de tip șosetă, pe care să le umpli cu dulciuri pentru cei dragi, poți crea aranjamente din crenguțe de brad, instalații luminoase și mărgele, poți decora ferestrele cu instalații luminoase. Posibilitățile pentru decorul sufrageriei de Crăciun sunt infinite!

Living decorat de Craciun


Cum decorezi dormitorul de Crăciun?


Deși dormitorul este un spațiu intim, asta nu înseamnă că această încăpere nu poate fi decorată la fel de festiv. Poți alege chiar să amplasezi un alt brăduț mai mic, într-un colț al camerei, dacă dorești ca spațiul să se simtă ca un loc al spiridușilor lui Moș Crăciun. De asemenea, poți împodobi tăblia patului cu ghirlande luminoase sau crenguțe de brad sau poți îmbrăca patul cu așternuturi în culori de Crăciun sau cu motive joviale.

Pernele decorative și pledurile cu imprimeuri festive sunt și ele binevenite în decorul dormitorului. Sau ce ai spune și de câteva ornamente de Crăciun, dispuse pe noptiere sau comodă? Vei găsi în supermarketul Profi diferite decorațiuni care se vor potrivi perfect în decorul dormitorului!

Dormitorul decorat de Crăciun


Decorarea de Crcaiun a holului de la intrare


O casă frumos decorată se cunoaște încă de la intrare. Prin urmare, poți decora exteriorul ușii cu o coroniță realizată din crenguțe și conuri de brad, pentru a-i introduce pe oaspeți în atmosfera festivă de Crăciun. De asemenea, poți agăța în holul de la intrare diferite ghirlande sau instalații luminoase, pentru a accentua spiritul Crăciunului.

Lumânările parfumate cu miros de măr, scorțișoară și cuișoare sunt și ele ideale pentru decorarea casei de Crăciun, cu atât mai mult dispuse pe comoda din holul de la intrare. Dacă în amenajare holului există scaune sau o băncuță, le poți decora și pe acestea cu perne decorative și pleduri pufoase în culorile Crăciunului.

Decorarea de Crcaiun a holului de la intrare


Decorarea bucătăriei


Decorarea casei de Crăciun nu ar fi niciodată completă fără să împodobim și bucătăria, locul în care se întâmplă magia sărbătorilor de iarnă și în care ne folosim imaginația pentru a pregăti cele mai savuroase rețete pentru cei dragi. Există în gama Profi fundițe roșii perfecte pentru a decora borcanele din bucătărie, încărcate cu bomboane, fursecuri cu ciocolată și turtă dulce, pe care le poți expune la vedere în mobilierul de bucătărie.

Solnițele în formă de Moș Crăciun pot fi și ele o adiție simpatică în decorul casei de Crăciun, în timp ce pentru zona de servit masa poți folosi șervete și suporturi pentru farfurii cu detalii tematice, dar și perne sau huse pentru scaunele de bucătărie, unele dintre cele mai frumoase decorațiuni de Crăciun pentru această cameră. Ferestrele decorate de Crăciun sunt și ele pline de farmec, așa că poți opta pentru draperii în culorile specifice sărbătorii, dar și pentru crăciunițe pe care le poți dispune pe pervaz.

Decorarea bucătăriei de Craciun


Cum decorezi camera copiilor de Crăciun?


Cum decorăm de Crăciun camera celor mici? Și aici decorațiunile pentru casă de Crăciun sunt infinite! Copiii sunt cei mai entuziasmați de sărbătorile de iarnă, așa că poți alege pentru camera lor așternuturi și pleduri cu tematica sărbătorilor, perne decorative cu personaje de Crăciun, dar și figurine simpatice dispuse pretutindeni, care să-i bucure și să le creeze un decor de basm în interiorul încăperii.

Mai mult, poți opta și pentru montarea unui mic brăduț cu globulețe și instalații luminoase, ghirlande luminoase, coronițe din crenguțe de brad, felinare, decorațiuni tip șosetă și multe alte aranjamente de Crăciun pentru casă, menite să transforme spațiul lor într-un cadru minunat.

Decorarea camerei copiilor de Crăciun

Desigur, atunci când vine vorba de amenajarea casei în perioada sărbătorilor de iarnă, stilul ales pentru împodobirea locuinței poate deveni o adevărată sursă de inspirație, căci decorațiunile vor fi alese raportându-te la specificul designului interior. Profi te ajută să ai o casă decorată de Crăciun așa cum ai visat, așa că trebuie neapărat să-ți descarci aplicația Profi pentru a beneficia de cele mai bune oferte la decorațiunile de sezon!