Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Decorarea casei de Crăciun: idei pentru un cadru ca-n povești

Sezonul sărbătorilor de iarnă este cel mai minunat moment al anului, însă știi ce ar putea să-l facă și mai minunat? Ai ghicit, decorațiunile de Crăciun! Decorarea casei de Crăciun va crea o atmosferă unică în interiorul locuinței, căci nu există nimic mai festiv și mai primitor decât o casă decorată cu panglici, instalații luminoase și crenguțe de brad.

Ai nevoie de puțină inspirație în ceea ce privește alegerea decorațiilor pentru casă, de la schema de culori și până la ornamentele de Crăciun care să recreeze spiritul sărbătorilor, te invităm să descoperi în articolul următor cele mai frumoase idei pentru decorarea casei de Crăciun. Ești gata să-ți transformi locuința într-un loc de poveste? Pentru că Profi este pregătit să se transforme în spiridușul tău de Crăciun!


Elemente esențiale pentru decorarea casei de Crăciun


În afară de piesa de rezistență a decorului de Crăciun – bradul, locuința ta are nevoie și de alte decorațiuni specifice sezonului, în cele mai diverse culori și stiluri, care să aducă un aer festiv în interiorul locuinței și să contribuie la magia sărbătorilor de iarnă. Printre cele mai populare decorațiuni interioare pe care le poți utiliza pentru a obține un cadru de poveste se numără:

  • globulețele și decorațiunile pentru brad, pe care le poți analiza în revistele profi;
  • coronița din crenguțe de brad pentru ușa de la intrare;
  • ghirlandele și instalațiile luminoase, disponibile în magazinul profi;
  • pernele decorative festive;
  • fața de masă cu detalii de crăciun, din gama de produse profi;
  • pledurile pufoase cu tematică de crăciun;
  • figurinele și personajele decorative, pe care le vei găsi în noul profi;
  • lumânările și sfeșnicele;
  • șosetele supradimensionate de crăciun, ce se dispun deasupra șemineului.

Acum că ai descoperit cele mai importante elemente pentru decorarea casei de Crăciun, nu trebuie decât să-ți pui imaginația la încercare, pentru o amenajare de Crăciun ca în povești. Iată cum decorăm casa de Crăciun!

Elemente esențiale pentru decorarea casei de Crăciun


Idei pentru decorarea casei de Crăciun în funcție de cameră


Pentru ca ambientul să fie unul perfect și pentru a reuși să creezi un mediu festiv pentru tine și invitații tăi în interiorul locuinței, este necesar să acorzi importanță fiecărei încăperi din casă. Descoperă în continuare câteva idei pentru împodobirea casei de Crăciun în funcție de cameră!


Cum decorezi de Crăciun livingul?


Așa cum știm cu toții, vedeta decorului de Crăciun în orice locuință este bradul, iar locul acestuia nici că poate fi într-o altă parte decât în cea mai spațioasă încăpere din locuință – livingul. Instalațiile luminoase, globurile, fundițele, vârful de brad și tot felul de alte decorațiuni de Crăciun, pe care le vei găsi la cele mai bune promoții în magazinul Profi, vor face bradul să strălucească, la propriu și la figurat.

Un următor pas ar fi să creezi în jurul bradului de Crăciun o amenajare la fel de festivă, cu ornamente de tot felul. Poți dispune pe canapeaua din living sau pe fotolii perne decorative și pleduri pufoase cu tematică de Crăciun, poți împodobi șemineul cu decorațiuni de tip șosetă, pe care să le umpli cu dulciuri pentru cei dragi, poți crea aranjamente din crenguțe de brad, instalații luminoase și mărgele, poți decora ferestrele cu instalații luminoase. Posibilitățile pentru decorul sufrageriei de Crăciun sunt infinite!

Living decorat de Craciun


Cum decorezi dormitorul de Crăciun?


Deși dormitorul este un spațiu intim, asta nu înseamnă că această încăpere nu poate fi decorată la fel de festiv. Poți alege chiar să amplasezi un alt brăduț mai mic, într-un colț al camerei, dacă dorești ca spațiul să se simtă ca un loc al spiridușilor lui Moș Crăciun. De asemenea, poți împodobi tăblia patului cu ghirlande luminoase sau crenguțe de brad sau poți îmbrăca patul cu așternuturi în culori de Crăciun sau cu motive joviale.

Pernele decorative și pledurile cu imprimeuri festive sunt și ele binevenite în decorul dormitorului. Sau ce ai spune și de câteva ornamente de Crăciun, dispuse pe noptiere sau comodă? Vei găsi în supermarketul Profi diferite decorațiuni care se vor potrivi perfect în decorul dormitorului!

Dormitorul decorat de Crăciun


Decorarea de Crcaiun a holului de la intrare


O casă frumos decorată se cunoaște încă de la intrare. Prin urmare, poți decora exteriorul ușii cu o coroniță realizată din crenguțe și conuri de brad, pentru a-i introduce pe oaspeți în atmosfera festivă de Crăciun. De asemenea, poți agăța în holul de la intrare diferite ghirlande sau instalații luminoase, pentru a accentua spiritul Crăciunului.

Lumânările parfumate cu miros de măr, scorțișoară și cuișoare sunt și ele ideale pentru decorarea casei de Crăciun, cu atât mai mult dispuse pe comoda din holul de la intrare. Dacă în amenajare holului există scaune sau o băncuță, le poți decora și pe acestea cu perne decorative și pleduri pufoase în culorile Crăciunului.

Decorarea de Crcaiun a holului de la intrare


Decorarea bucătăriei


Decorarea casei de Crăciun nu ar fi niciodată completă fără să împodobim și bucătăria, locul în care se întâmplă magia sărbătorilor de iarnă și în care ne folosim imaginația pentru a pregăti cele mai savuroase rețete pentru cei dragi. Există în gama Profi fundițe roșii perfecte pentru a decora borcanele din bucătărie, încărcate cu bomboane, fursecuri cu ciocolată și turtă dulce, pe care le poți expune la vedere în mobilierul de bucătărie.

Solnițele în formă de Moș Crăciun pot fi și ele o adiție simpatică în decorul casei de Crăciun, în timp ce pentru zona de servit masa poți folosi șervete și suporturi pentru farfurii cu detalii tematice, dar și perne sau huse pentru scaunele de bucătărie, unele dintre cele mai frumoase decorațiuni de Crăciun pentru această cameră. Ferestrele decorate de Crăciun sunt și ele pline de farmec, așa că poți opta pentru draperii în culorile specifice sărbătorii, dar și pentru crăciunițe pe care le poți dispune pe pervaz.

Decorarea bucătăriei de Craciun


Cum decorezi camera copiilor de Crăciun?


Cum decorăm de Crăciun camera celor mici? Și aici decorațiunile pentru casă de Crăciun sunt infinite! Copiii sunt cei mai entuziasmați de sărbătorile de iarnă, așa că poți alege pentru camera lor așternuturi și pleduri cu tematica sărbătorilor, perne decorative cu personaje de Crăciun, dar și figurine simpatice dispuse pretutindeni, care să-i bucure și să le creeze un decor de basm în interiorul încăperii.

Mai mult, poți opta și pentru montarea unui mic brăduț cu globulețe și instalații luminoase, ghirlande luminoase, coronițe din crenguțe de brad, felinare, decorațiuni tip șosetă și multe alte aranjamente de Crăciun pentru casă, menite să transforme spațiul lor într-un cadru minunat.

Decorarea camerei copiilor de Crăciun

Desigur, atunci când vine vorba de amenajarea casei în perioada sărbătorilor de iarnă, stilul ales pentru împodobirea locuinței poate deveni o adevărată sursă de inspirație, căci decorațiunile vor fi alese raportându-te la specificul designului interior. Profi te ajută să ai o casă decorată de Crăciun așa cum ai visat, așa că trebuie neapărat să-ți descarci aplicația Profi pentru a beneficia de cele mai bune oferte la decorațiunile de sezon!

Mai multe idei practice pentru tine

Cumpărături sustenabile: 10 obiceiuri pe care le poți adopta ușor

02 martie 2023

Termenul de sustenabilitate nu îți este complet necunoscut, dat fiind că am abordat de-a lungul timpului pe blog subiectul cumpărăturilor sustenabile. Cu siguranță îți amintești că ți-am oferi o serie de recomandări utile despre cum poți avea un Crăciun sustenabil, dar și idei sustenabile privind mâncarea rămasă după Sărbători. Ei bine, în articolul de astăzi […]

Citește mai mult

Tipuri de băuturi alcoolice potrivite pentru masa de Crăciun

06 decembrie 2022

Nu mai este niciun secret faptul că, în mod tradițional, sărbătorile la români sunt marcate de mese îmbelșugate și sunt un prilej ideal de reuniune a familiei și a prietenilor apropiați. Și pentru că este vorba despre evenimente importante din an, organizarea meselor de Sărbători nu este chiar ușoară, necesitând o pregătire temeinică. Indiferent de […]

Citește mai mult

Lista de cumpărături pentru petrecerea de Revelion

22 decembrie 2022

Anul acesta sărbătorești Revelionul acasă sau într-o cabană în vârf de munte? Organizezi chiar tu petrecerea de Anul Nou? Ei bine, spre deosebire de Revelionul petrecut la restaurant sau în club, petrecerea de Revelion acasă implică multă presiune și spirit de organizare, așa că te înțelegem perfect dacă simți că va fi o reală provocare, […]

Citește mai mult

Cele mai sănătoase uleiuri pentru gătit: criterii de selecție, tipuri și diferențe

22 decembrie 2022

„Care este cel mai sănătos ulei pentru gătit?” este întrebarea pe care probabil ți-ai pus-o de zeci de ori până acum. Cu o mulțime de varietăți și tipuri de uleiuri pentru gătit disponibile pe rafturile din supermarket, poate deveni copleșitor atunci când trebuie să îl alegi pe cel potrivit pentru mâncarea de zi cu zi. […]

Citește mai mult

Dezinfectarea corectă a casei: Ghid complet și produse recomandate

16 noiembrie 2022

Grija pentru propria locuință nu se reflectă doar în designul interior al casei, ci și în ordine, modul de organizare, frecvența curățeniei sau a dezinfectării suprafețelor și obiectelor. O casă îngrijită și organizată înseamnă un spațiu mai aerisit, mai puțin de curățat, mai puține bacterii, mai puține griji, cu alte cuvinte un mediu sănătos pentru […]

Citește mai mult

Cum să reciclezi în bucătărie? Sfaturi și recomandări utile

30 iunie 2023

Reciclarea este o practică esențială pentru protejarea mediului înconjurător și conservarea resurselor naturale. Bucătăria este un loc important în care este generată o cantitate semnificativă de deșeuri, însă la fel de bine se poate transforma și într-un spațiu în care poți implementa cu ușurință diverse practici de reciclare. Dacă și tu te întrebi cum să […]

Citește mai mult

Alimentația în perioada postului: Sfaturi și recomandări utile

22 noiembrie 2022

Ți se pare dificil să ții post? Ei bine, secretul este următorul: nu trebuie să te raportezi la această perioadă în care renunți la produsele de origine animală ca la una plină de restricții alimentare, ci ca la o alternativă sănătoasă la felul în care ai mâncat până acum. Gândește-te la faptul că vegetarienii au […]

Citește mai mult

Detergent rufe: Tipuri, caracteristici și produse recomandate

16 noiembrie 2022

Curățenia este una dintre cele mai importante și absolut necesare activități în fiecare locuință. Cu cât mediul în care locuiești este unul mai curat și mai îngrijit, cu atât viața devine mai plăcută. Spălarea hainelor este parte integrantă a procesului de curățenie și, atunci când vine vorba despre curățarea și îngrijire articolelor textile, nu este […]

Citește mai mult

Cum să faci cumpărături în mod inteligent? Sfaturi și recomandări utile

16 februarie 2023

„Vizitele” la supermarket pentru a-ți face cumpărăturile, așa cum o știm cu toții, pot lua cele mai diverse forme. De pildă, există acel quick stop la magazin pentru că ai uitat să cumperi un aliment de bază care-ți lipsește în bucătărie. Există și mersul săptămânal la cumpărături, atunci când dorești să te asiguri că vei […]

Citește mai mult

Cum te pregătești pentru masa de 1 Decembrie: Pas cu pas

28 noiembrie 2022

Toți românii patrioți știu ce se sărbătorește pe 1 Decembrie: Ziua Națională a României! Și mai știu că acest eveniment se sărbătorește românește, așa că, de pe masa de 1 Decembrie, nu vor lipsi niciodată preparatele tradiționale mioritice. Țara noastră se mândrește pretutindeni cu preparatele sale, preparate pe care turiștii străini le savurează cu poftă […]

Citește mai mult