Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Cum prepari cel mai bun vin fiert pentru serile de iarnă

Atunci când ne gândim la bunătățile specifice sezonului de iarnă, ne vine în minte și imaginea unei căni aburinde cu vin fiert. După o plimbare în frig, săniuș sau o bătaie cu bulgări de zăpadă, una dintre cele mai bune metode de a ne încălzi este vinul fiert. O cană cu vin fiert va reuși să ne pună sângele în mișcare și să dezmorțească degetele, dar și conversațiile.

Și spunem asta pentru că istoria vinului este și o istorie a bunei dispoziții, a petrecerilor și a timpului de calitate petrecut alături de oameni dragi. Fierberea acestei licori bahice a apărut firesc, ca o adaptare la zilele reci și mohorâte, diversificându-se în mai multe rețete, în funcție de zona geografică și de preferințe. Dacă și tu dorești să simți aromele unei căni cu vin fiert aromat în zilele de iarnă, descoperă în continuare câteva lucruri importante!

Ce tipuri de vin folosim pentru vin fiert?

Pentru un preparat reuşit vom folosi vinuri care au în compoziție cât mai mult zahăr natural. Chiar dacă atunci când preparăm vin fiert adăugăm zahăr sau miere, acești îndulcitori nu au suficient timp pentru a se integra în ansamblul de gusturi fiindcă armonizarea acidității cu dulceața nu se face imediat. De aceea, este indicat să alegi întotdeauna vinuri dulci și demidulci pentru a obține cel mai bun vin fiert.

Nu este nevoie să cumperi cele mai scumpe vinuri din lume, însă este de preferat să optezi pentru unele de calitate. Din fericire, în colecția de vinuri de la Profi, vei găsi cele mai bune licori. În ceea ce privește culoarea, vinul roșu este cel mai popular, însă și vinul alb poate fi folosit, mai ales, în combinație cu zahăr caramelizat!

vin fiert cu mere

Cum se face vin fiert după rețeta tradițională

Vrei să prepari cel mai bun vin fiert în serile reci de iarnă și să-l savurezi alături de cei mai buni prieteni în fața șemineului, pe fundalul unor colinde de Crăciun? Atunci, vei găsi în rândurile de mai jos rețeta de vin fiert tradițională, cea mai populară dintre toate!

Ingrediente pentru vin fiert

Din lista de ingrediente de mai jos vei obține vin fiert pentru şase persoane, însă poți adapta cantitățile de ingrediente în funcție de numărul celor prezenți. În gama de produse Profi, vei găsi toate ingredientele de care ai nevoie alături de cele mai bune condimente pentru vin fiert. Iată ce trebuie să cumperi de la supermarket, dar şi ce mai ai nevoie pe lângă:

 • 1 sticlă de vin roșu;
 • 1 portocală;
 • coaja de la jumătate de lămâie;
 • 70 g de zahăr din gama Proxi;
 • 1 baton de scorțișoară;
 • 3 cuișoare;
 • nucșoară proaspăt rasă.

Cum prepari cel mai bun vin fiert după rețeta tradițională

Deja ți-ai luat din magazinul Profi toate ingredientele pentru rețeta de vin fiert? Dacă da, iată cum se face vinul fiert în mod tradițional! Pentru început, spală bine portocala, tai-o felii cu tot cu coajă și înfige cuișoarele în ele. Dă pe răzătoare jumătate din coaja lămâii (bine spălată în prealabil) și pune-o în vinul pentru fiert. Pune apoi lichidul într-o oală largă, alături de zahăr și restul ingredientelor.

Adu totul la punctul de fierbere, apoi stinge focul și lasă vinul câteva minute, să tragă aromele din ingrediente înainte de a-l servi. Nu fierbe vinul prea mult dacă nu vrei să-și piardă din cantitatea de alcool, caz în care îl poți ține pe foc 1-2 minute, însă nu mai mult. Servește prietenilor cel mai bun vin fiert, adăugând în fiecare cană felii de portocală și cuișoare.

vin fiert cu protocale si scortisoara

Alte rețete de vin fiert aromate

Pe lângă cel mai bun vin fiert după rețeta tradițională, îți vom dezvălui și cum se face vinul fiert în stațiunile de ski ale Austriei, dar și cum iubesc norvegienii să savureze vinul fiert. Iată alte două rețete de vin fiert numai bune de încercat în serile de iarnă!

Gluhwein, cel mai bun vin fiert din stațiunile de ski

Ingrediente

Această băutură este foarte îndrăgită în stațiunile montane ale Austriei, dar și în Germania. Pentru a o prepara, dă o fugă la noul Profi și alege de pe rafturi:

 • 1 sticlă de vin roșu;
 • 1 portocală;
 • 150 g de zahăr alb;
 • 150 ml de apă sau suc de portocale;
 • 10 cuișoare;
 • 1 baton de scorțișoară.

Mod de preparare al acestei rețete de vin fiert roșu

Această rețetă necesită două etape: prepararea unui sirop de zahăr și fierberea vinului. Pentru a prepara siropul, pune într-o oală mică zahărul cu apa și batonul de scorțișoară și lasă-l să fiarbă. Când dă în clocot, lasă focul mic și adaugă zeama stoarsă de la o jumătate de portocală, împreună cu a doua jumătate de portocală (cea în care înfigi cuișoarele).

Urmează acum a doua etapă care presupune încălzirea vinului până aproape de fierbere și adăugarea siropului. Acest vin fiert se servește în căni preîncălzite, pentru a rămâne mai mult timp cald. Poți decora cănile cu batoane de scorțișoară și felii de portocală pentru un aspect și mai delicios!

vin fiert cu portocala, scortisoara si anason

Glӧg, vinul fiert al norvegienilor

Ingrediente

Pentru a lupta cu gerul scandinav, norvegienii prepară cel mai bun vin fiert cu următoarele ingrediente:

 • 1 sticlă de vin roșu;
 • 100 g de zahăr brun;
 • 1 lingură de miere;
 • 1 plic de zahăr vanilat;
 • 1 linguriță de cuișoare;
 • stafide;
 • alune de pădure și nuci;
 • 2 batoane de scorțișoară.

Mod de preparare al celui mai bun vin fiert norvegian

Toate ingredientele, în afară de stafide și nuci, se pun într-o oală și se încălzesc până la punctul de fierbere, apoi se stinge focul. Această versiune de vin fiert se servește cu nuci și o linguriță de stafide adăugate în fiecare cană. Sună interesant, nu-i așa? Acum, c[ știi cum se face vinul fiert cu scorțișoară în stil norvegian, îi poți surprinde și tu pe cei dragi cu un Glӧg aburind!

vin fiert cu portocala si scortisoara

După ce ai aflat cum prepari cel mai bun vin fiert după rețeta tradițională și rețetele europene, nu mai rămâne decât să iei ingredientele necesare și să-i surprinzi și tu pe cei din familie cu un astfel de preparat în pragul Sărbătorilor. Profi știe că a bea o cană cu vin fiert în fața unei ferestre prin care vezi ninsoarea este unul dintre acele momente care-ți fac viața mai frumoasă. De aceea, îți sugerează să-ți descarci aplicația Profi pentru a beneficia de oferte surprinzătoare la licorile tale preferate, dar și la ingredientele pentru vin fiert!