Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Chiftele marinate în sos de roșii: rețeta clasică pas cu pas

Într-un top al celor mai gustoase preparate pe care le-am savurat în copilărie, chiftelele ocupă cu siguranță un loc special în sufletul oricărui gurmand. Și aici nu vorbim despre chifteluțele de dovlecei pe care le-am preparat nu demult, ci despre chiftelele marinate după rețeta clasică. 

Chiftelele marinate în sos de roșii sunt un preparat clasic din bucătăria românească, îndrăgit de multe generații datorită gustului său bogat și aromei inconfundabile. Această rețetă aduce împreună delicatețea chiftelelor și savoarea unui sos de roșii aromat, creând un fel de mâncare perfect pentru o masă de familie sau o ocazie specială. Iată cum poți prepara această rețetă delicioasă pas cu pas!

Ingrediente pentru rețeta de chiftele marinate

Pentru a pregăti chiftele marinate în sos de roșii, vei avea nevoie de următoarele ingrediente, pe care le vei găsi în gama de produse de la Profi:

  • 500 g de carne tocată (în funcție de preferințe); 
  • 2-3 felii de pâine albă, fără coajă; 
  • 1 ou întreg; 
  • 4 căței de usturoi; 
  • sare și piper, după gust; 
  • 1 lingură de făină; 
  • 1 legătură de pătrunjel; 
  • 2 linguri de ulei vegetal. 

Ingrediente pentru sosul de roșii 

  • 1 kg de roșii proaspete, opărite și decojite sau 500 ml de bulion de roșii; 
  • 1 ceapă mică;
  • 1 lingură de ulei; 
  • 1 lingură de zahăr; 
  • 1 foaie de dafin; 
  • sare și piper; 
  • câteva rămurele de cimbru.

Cum prepari chiftele marinate în sos de roșii după rețeta tradițională?

Ai fost deja în magazinul Profi și ai bifat de pe listă toate ingredientele de care ai nevoie pentru rețeta de chiftele marinate? Atunci nu mai rămâne decât să trecem împreună prin etapele de preparare ale acestui delicios preparat culinar românesc. Iată cum poți prepara chiftele marinate după rețeta clasică!

Prepararea sosului de roșii 

Vom începe această rețetă cu pregătirea sosului de roșii. Toacă mărunt ceapa, încinge uleiul într-o cratiță și călește ceapa, adăugând un praf de sare. Când ceapa s-a înmuiat, adaugă bulionul de roșii sau roșiile cuburi, frunza de dafin și rămurelele de cimbru. 

Fierbe sosul pentru chiftele marinate la foc mic, pentru circa 10 minute. La final, scoate frunza de dafin și cimbrul. Potrivește consistența sosului adăugând puțină apă fierbinte (dacă este cazul) și dă din nou sosul în clocot. Adaugă tot acum și zahărul, sarea și piper, în așa fel încât sosul de roșii să aibă un echilibru perfect între dulce, sărat, acrișor și picant. Lasă apoi sosul deoparte și hai să ne ocupăm de chifteluțe!

Prepararea chiftelelor 

În cazul în care nu ai cumpărat carnea deja tocată, trece carnea aleasă prin mașina de tocat și pregătește toate ingredientele. Înmoaie pâinea în apă rece pentru câteva secunde, apoi stoarce-o bine și trece-o prin mașina de tocat. Usturoiul poți alege să-l zdrobești sau să-l treci și pe el prin mașina de tocat. 

Adaugă pâinea mărunțită și usturoiul tocat peste carnea tocată din bol. Adaugă apoi pătrunjelul tocat și oul întreg, apoi sare și piper după gust. Frământă apoi bine carnea, până când obții o pastă cât mai omogenă. Apoi, cu mâinile umede, ia mici grămăjoare din compoziția de carne și formează bile, pe care le vei tăvăli apoi prin făină.

Gătirea chiftelelor marinate 

Încinge două linguri de ulei într-o cratiță pentru cuptor și rumenește rapid chiftelele pe toate părțile. Între timp, pornește cuptorul și încinge-l la 190 de grade Celsius. Pe măsură ce chifteluțele se rumenesc ușor, scoate-le pe o hârtie de bucătărie absorbantă. 

Apoi, tamponează ușor cratița cu o hârtie absorbantă, pentru a îndepărta toată grăsimea. Pune apoi chiftelele înapoi în cratiță și toarnă sosul peste acestea. Dă cratița la cuptor, acoperită cu un capac, timp de 25 de minute. Îndepărtează apoi capacul și mai ține chiftelele marinate la cuptor pentru încă 5-7 minute, cât să se rumenească frumos pe deasupra. Acum rețeta de chiftele marinate este gata pentru a fi servită!

Chiftele marinate

Sfaturi și trucuri pentru cele mai bune chiftele marinate cu sos

Orice rețetă, fie ea tradițională sau nu, are nevoie de câteva trucuri pentru a obține cele mai delicioase arome. Acesta este și cazul chiftelelor marinate, motiv pentru care ți-am pregătit în continuare câteva sfaturi utile pe care să le urmezi pentru a obține cele mai gustoase chiftele marinate.

  • Alege carne de calitate 

Pentru a obține chiftele suculente și gustoase, alege carne proaspătă și de calitate. Amestecul de vită și porc este ideal, dar poți folosi și carne mai slabă, precum cea de pui sau de curcan, în funcție de preferințe. În gama Ferma din deal de la Profi vei găsi carne de cea mai bună calitate pentru rețeta de chifteluțe marinate în sos de roșii. 

  • Oferă sosului consistența dorită 

La finalul fierberii sosului, după îndepărtarea dafinului și a cimbrului, poți alege să treci sosul printr-o sită sau îl poți pasa cu un blender vertical. Desigur, unele persoane preferă o consistență mai rustică, așa că nu este deloc greșit să lași sosul exact așa cum este. 

  • Formează chifteluțe de dimensiuni mici 

Mărimea și forma chiftelelor sunt, de asemenea, importante pentru a asigura gătirea uniformă și absorbția optimă a sosului. De pildă, cele de dimensiuni medii, care au o formă uniformă, se gătesc mai uniform și absorb mai bine sosul. Acest lucru permite ca fiecare chiftea să fie plină de aromă și să aibă o textură perfectă.

  • Îndepărtează excesul de ulei din chifteluțe 

Pentru a obține cele mai delicioase chiftele marinate este important să îndepărtezi, pe cât posibil, excesul de ulei. Așadar, pe măsură ce chiftelele se rumenesc, scoate-le pe o hârtie de bucătărie absorbantă. 

  • Aromează chiftelele marinate

Este drept că am recomandat îndepărtarea urmelor de grăsime de cratița în care ai prăjit chiftelele însă este indicat să păstrezi totuși acele urme delicioase de fript, ce au aderat pe fundul acesteia. Opțional, mai poți adăuga alături de sosul de roșii și ierburi aromatice (cimbru, busuioc, dafin) înainte de a introduce cratița la cuptor.

Chiftele marinate in sos

Sugestii de servire pentru chiftelele marinate în sos de roșii

Chiftelele marinate în sos de roșii sunt un deliciu culinar, care poate fi servit în diverse moduri, în funcție de gusturile fiecărui gurmand. De regulă, chiftelele marinate se potrivesc cel mai bine cu un delicios piure de cartofi, dar cred ca la fel de bine se vor potrivi și cu paste, și cu un orez fiert simplu. Ce-ai spune despre o mămăliguță aburindă și un ardei iute?

Chifteluțele marinate fragede, servite calde și stropite cu sos de roșii din belșug, alături de un piure cremos, reprezintă cu siguranță una dintre cele mai delicioase mâncăruri tradiționale.

Băutura care însoțește chiftelele marinate poate influența semnificativ experiența culinară. Pentru cei ce preferă vinul, unul roșu, cu taninuri moi și arome de fructe roșii, poate fi o opțiune potrivită. De asemenea, o bere blondă, cu gust fin și spumă cremoasă, se poate potrivi de minune cu chiftelele marinate. Pentru cei ce nu consumă alcool, o limonadă răcoritoare poate completa perfect gustul acestui fel de mâncare.

Chiftele in sos de rosii cu piure

Această rețetă clasică de chiftele marinate în sos de roșii este un exemplu perfect de mâncare tradițională românească, care aduce împreună simplitatea ingredientelor și complexitatea aromelor. Prepară și tu chiftele marinate după rețeta clasică și vei reuși să aduci pe masa ta un preparat gustos, care va fi apreciat de toți cei care îl vor gusta!

Articole care se regăsesc în categoria Felul doi

Tocăniță de cartofi: Rețeta delicioasă de post

28 noiembrie 2022

Fie că ai în plan să măreşti lista rețetelor de post cu care deja te-am obișnuit, fie că dorești o garnitură gustoasă pentru chifteluțe, carne la grătar sau cârnați, rețeta de tocăniță de cartofi este una cu adevărat delicioasă. Această rețetă de mâncare de cartofi este una simplă și rapidă şi va intra în “repertoriul […]

Citește mai mult

Vinete pane perfecte: Sfaturi și trucuri pentru o crustă crocantă și rumenă

27 iulie 2023

Dacă este un lucru care ne face o mare plăcere, acela este că legumele de sezon ne oferă baza perfectă pentru cele mai simple și delicioase rețete. Din această categorie de legume fac parte și vinetele, pe care tare mult ne mai place să le gătim și să le savurăm în cele mai gustoase rețete. […]

Citește mai mult

Love Pizza

07 februarie 2023

Toată lumea iubește pizza, dar atunci când adaugi un pic de dragoste și muuulte oferte PROFI, parcă plăcerea e și mai mare! Ingrediente: Începem prin a intinde aluatul mai subtire în mijloc și mai gros pe margini, și cum ocazia e una specială, îi dăm o formă de inimă pentru a ne arăta dragostea. Pe […]

Citește mai mult

Ostropel de pui: o rețetă tradițională simplă și gustoasă

17 ianuarie 2023

Iubești rețetele cu pui la fel de mult ca și noi? Atunci cu siguranță ai preparat până acum cel puțin o dată frigărui de pui, te-ai delectat cu aripioare de pui la cuptor și ai servit alături de cei dragi un fraged și aromat piept de pui la grătar, printre multe altele. Astăzi ne-am gândit […]

Citește mai mult

Rețeta detaliată pentru șnițele din piept de pui pane

20 noiembrie 2023

Carnea de pui a reprezentat întotdeauna pentru noi un ingredient preferat în ceea ce privește meniurile delicioase pentru masa de prânz. Și pentru că iubim pieptul de pui la nebunie, dat fiind numărul redus de calorii al puiului, dar și modalităților simple de preparare, am tot gătit de-a lungul timpului pieptul de pui în fel și […]

Citește mai mult

Delicii crocante: 3 rețete de cartofi dulci prăjiți

17 noiembrie 2023

Știm că preparatele prăjite nu sunt cel mai bun aliat al siluetei și nu sunt nici cele mai sănătoase opțiuni pe care le poți integra în meniul zilnic. Însă, din când în când, tuturor ni se face poftă de cartofi prăjiți, pe care să-i savurăm alături de cele mai bune preparate din carne, fie că […]

Citește mai mult

Pulpe de pui la cuptor cu arome mediteraneene: Rețete și secrete

16 noiembrie 2023

Iubești bucătăria mediteraneană și ești mereu în căutarea unor noi rețete delicioase pe care să le încerci? Ce ai spune dacă ai combina textura și gustul cărnii de pui cu aromele mediteraneene, pentru obținerea unor preparate absolut delicioase, perfecte pentru acest sezon? Noi credem că este o idee excelentă, mai ales dacă vrei să pregătești […]

Citește mai mult

Mâncare de praz cu măsline: o rețetă sănătoasă și plină de nutrienți

09 aprilie 2024

În căutarea unor opțiuni culinare sănătoase și delicioase, de cele mai multe ori ne îndreptăm atenția către ingrediente mai puțin obișnuite, dar pline de potențial în ceea ce privește gustul și nutriția. Mâncarea de praz cu măsline este un exemplu perfect, îmbinând aroma dulceagă a prazului cu savoarea bogată a măslinelor pentru a crea o […]

Citește mai mult

Rețeta autentică de tocăniță de vită cu legume

20 noiembrie 2023

Tocănițele sunt de nelipsit de pe mesele românilor, cu atât mai mult cu cât există o infinitate de variante de tocăniță pe care le putem prepara. De la tradiționala tocăniță de cartofi și până la rețetele de tocăniță cu legume și carne, putem opta pentru o varietate de legume și sortimente de carne, al căror mod de […]

Citește mai mult

Mâncare de urzici cu usturoi: rețeta care aduce gustul copilăriei în farfurie

11 iulie 2024

Cauți o modalitate de a aduce gustul copilăriei în farfurie? Atunci trebuie să te pregătești pentru un tur culinar în bucătăria tradițională românească, unde urzicile și usturoiul se îmbină armonios în preparate delicioase. Mâncarea de urzici cu usturoi, de pildă, este o rețetă tradițională românească, care evocă amintiri din copilărie și aduce pe masă un […]

Citește mai mult