Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Paste cu ton: 3 rețete practice și gustoase

Iubim pastele! Și cu siguranță te-am convins deja pentru iubirea pe care o avem față de aceste preparate ale bucătăriei italiene atunci când am gătit împreună cele mai delicioase rețete de paste carbonara. În egală măsură iubim și peștele, așa că astăzi ne-am propus să te impresionăm cu câteva rețete simple și gustoase de paste cu ton, o combinație minunată pentru momentele în care ai puțin timp la dispoziție și îți dorești să mănânci ceva bun.

Pastele cu ton sunt extrem de simplu de preparat, necesită ingrediente puține și sunt masa perfectă atunci când nu ai timp la dispoziție pentru a găti rețete complexe. Dacă și tu adori pastele, atunci suntem convinși că ți-am captat atenția, așa că îți vom propune în rândurile următoare câteva moduri savuroase în care poți găti paste cu ton pentru întreaga familie. Iată cele mai delicioase trei rețete de paste cu ton!

1. Rețetă de paste cu ton și sos alb

Dăm startul rețetelor de paste cu ton cu rețeta de paste cu ton și sos alb delicios de smântână. Pastele cu ton și smântână pot fi preparate destul de repede, pentru această rețetă folosindu-se, de regulă, tonul la conservă. Deși timpul de preparare al acestei rețete de paste este unul scurt, cu siguranță toți cei dragi vor aprecia delicatețea sa. Iată cum prepari și tu paste cu ton și sos alb!

Ingrediente

Din ingredientele prezentate mai jos vei obține porții pentru 4 persoane, așa că te sfătuim să te îndrepți chiar acum spre cel mai apropiat magazin Profi și să adaugi pe lista de cumpărături ingrediente precum:

  • 380 g de spaghete din gama Proxi;
  • 1 ceapă medie din gama Proaspete de la noi;
  • Ulei de măsline;
  • 200 ml de smântână pentru gătit;
  • 160 g de ton în conservă;
  • sare și piper, după gust.

Cum se fac pastele cu ton și sos alb?

Ai toate ingredientele la îndemână? Atunci hai să gătim împreună spaghete cu ton și sos alb! Pentru început, alege o oală largă și umple-o cu apă. Pune oala pe foc, iar când apa ajunge în punctul de fierbere, adaugă sare și spaghetele. Fierbe spaghetele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Cât timp fierb pastele, poți începe prepararea sosului. Alege o tigaie antiaderentă și pune-o pe aragaz la foc mic. Adaugă un strop de ulei de măsline, apoi pune în tigaie ceapa tăiată mărunt. Cât timp se călește ceapa, deschide cutiile cu ton și îndepărtează uleiul. Când ceapa a devenit aurie, adaugă în tigaie și tonul. Lasă peștele să se gătească pentru 2 minute, apoi adaugă smântâna de gătit.

Lasă totul pe foc încă 4-5 minute, acoperind tigaia și amestecând constant. Când ingredientele s-au gătit, închide flacăra și lasă compoziția să se odihnească. Cu 2 minute înainte ca pastele să fie gata, pune din nou tigaia pe foc, apoi scoate pastele din apă, lasă-le la scurs, apoi pune-le direct în tigaia cu sos și amestecă ușor timp de 1-2 minute. Oprește focul și servește cu poftă cele mai bune spaghete cu ton!

paste cu ton si sos alb

2. Rețetă de paste cu ton și pesto

Vom găti în continuare o altă rețetă de paste cu ton absolut delicioasă și anume pastele cu ton și pesto. Pentru această rețetă vom folosi penne, însă poți opta pentru cele mai diverse tipuri de paste, căci rezultatul va fi la fel de savuros. Iată cum poți prepara și tu paste cu ton după rețeta cu pesto!

Ingrediente

Din ingredientele prezentate mai jos vei obține circa 4 porții de paste cu ton și pesto. Iată ce trebuie să treci pe lista de cumpărături de la supermarket pentru cea mai bună rețetă de paste cu ton și pesto:

  • 400 g de penne sau orice alt tip de paste;
  • 180 g de ton din conservă.

Pentru sosul pesto

  • 150 g de busuioc proaspăt;
  • 3 linguri de semințe de pin;
  • 80 g de brânză rasă;
  • 2 căței de usturoi;
  • 150 ml de ulei de măsline;
  • 1 praf de sare.

Mod de preparare al acestei rețete de paste

Pentru început, pune pe foc o oală mare cu apă sărată, peste care vei adăuga pastele în momentul în care apa va da în clocot. Fierbe pastele conform indicațiilor de pe ambalaj, căci în funcție de pastele alese, timpul de fierbere poate varia. Cât timp fierb pastele, te poți ocupa de sosul pesto.

Spală cu grijă busuiocul sub jetul de apă, apoi usucă-le bine. După ce s-au uscat, pune-le într-un blender și adaugă sarea, usturoiul și uleiul de măsline. Mixează-le bine, până când obții un amestec omogen și busuiocul este tocat mărunt. La final adaugă brânza și semințele de pin, continuând să amesteci până când sosul pesto ajunge la consistența dorită.

Când pastele sunt fierte, pune-le la scurs într-o sită și lasă-le timp de 1 minut. Răstoarnă apoi pastele într-un bol larg, adaugă peste aceste sosul de pesto și presară și bucățile de ton, bine scurs de ulei. Adaugă apoi un praf de sare și amestecă toate ingredientele, urmând a servi pennele cu pesto în farfurii adânci, decorate cu frunze de busuioc și semințe de pin. Această rețetă de paste cu ton și aromă de usturoi va fi un deliciu!

paste cu ton si busuioc

3. Rețetă de paste cu ton și sos de roșii

Pastele cu ton și roșii sunt un fel de mâncare simplu și gustos, adorată de cei care vor să gătească acasă ceva simplu, rapid și delicios. Pentru rețeta următoare noi am folosit tagliatele în combinație cu ton, însă poți savura tonul cu paste alese în funcție de preferințe. Iată cum poți găti și tu paste cu ton și sos de roșii!

Ingrediente

Noul Profi te așteaptă cu cele mai bune ingrediente pentru rețeta de paste cu ton și roșii, așa că iată ce trebuie să alegi din gama de produse de la Profi pentru 2 porții de tagliatele cu ton și sos de roșii:

  • 160 g de tagliatele sau alte tipuri de paste;
  • 120 g de ton scurs de ulei;
  • 1 ceapă medie;
  • 2 linguri de ulei de ton;
  • 200 g de pastă de roșii din gama Grădina Bunicii;
  • ardei iute (opțional);
  • pătrunjel tocat (opțional);
  • sare și piper, după gust.

Cum se fac tagliatelele cu ton și roșii?

Pentru început, pune la fiert pastele alese într-o oală cu apă și sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Cât timp sunt pastele la fiert, scurge bine tonul de uleiul din conservă. Pune două linguri din acest ulei într-o tigaie, apoi adaugă peste acesta ceapa tocată mărunt, alături de ardeiul iute (dacă folosești) și bucățile de ton. Amestecă bine ingredientele și lasă-le să se gătească pentru 5 minute. Adaugă apoi în tigaie pasta de roșii și lasă totul să se gătească pentru alte 10-15 minute, adăugând și puțină apă, dacă este necesar.

Când totul este aproape gătit, asezonează după gust cu sare și piper. După ce pastele au fiert bine, scurge-le de apă și adaugă-le peste sosul de roșii din tigaie, pentru a le găti împreună, cât să se întrepătrundă aromele. La final transferă pastele în farfurii, presărată pătrunjel verde tocat mărunt și pastele tale cu ton sunt gata!

paste cu ton si rosii

Alege și tu una dintre rețetele de paste cu ton prezentate mai sus și surprinde-i pe cei dragi cu o cină delicioasă în stil italienesc! De asemenea, îți sugerăm să-ți descarci aplicația Profi, căci acolo te așteaptă cele mai bune promoții la ingredientele tale preferate pentru rețetele de paste și nu numai. Așa că merită să profiți de ocazie și să lași Profi să fie ajutorul de bucătar de care aveai nevoie pentru rețetele tale!

Articole care se regăsesc în categoria Cina

5 cele mai bune garnituri pentru un grătar

19 august 2024

Grătarul este o activitate de vară îndrăgită, ce aduce împreună familia și prietenii pentru a se bucura de mâncare delicioasă și companie bună. Prepararea cărnii la grătar este, desigur, vedeta spectacolului, dar garniturile care însoțesc aceste preparate sunt la fel de importante pentru a crea o masă echilibrată și savuroasă.  Dacă duci lipsă de inspirație […]

Citește mai mult

Mâncare rece de iepure cu măsline: cum să o prepari și să o servești

20 ianuarie 2025

Ce ai spune dacă ți-ai exersa abilitățile culinare prin încercarea unei rețete noi și interesante? Dacă ești pasionat de gătit și vrei să impresionezi cu un preparat rafinat, dar și sănătos, mâncarea rece de iepure cu măsline este alegerea ideală.  Această rețetă cu carne de iepure nu doar că adaugă un plus de eleganță mesei […]

Citește mai mult

Rețeta clasică de papricaș de porc cu găluște: pași simpli pentru un preparat tradițional

11 decembrie 2024

Bucătăria noastră tradițională este plină de delicii, iar papricașul de porc cu găluște este unul dintre cele mai iubite preparate. Dacă vrei să pregătești un preparat cu influențe ungurești, arome autentice și gusturi bogate, papricașul de porc cu găluște este alegerea perfectă. Noi am mai gătit împreună și papricaș de pui, cu un gust la […]

Citește mai mult

Ciorbă de hribi: Rețeta esențială pentru sezonul rece

20 noiembrie 2023

Atunci când vine vorba de preparate care să ne încălzească sufletul în sezonul rece, primele care ne vin în minte sunt ciorbele. Fie că vorbim despre ciorba de văcută, delicioasa ciorbă de pui sau alte câte și mai câte rețete savuroase, acestea sunt mâncăruri nutritive, care reușesc să ne asigure un aport de nutrienți atât de necesar în […]

Citește mai mult

Ciorbă de porc: Pași de preparare și recomandări pentru un gust apetisant

07 decembrie 2022

Gospodarii știu că odată cu tăierea porcului de Ignat se dă startul unei serii de preparate pe bază de carne de porc, gustoase și apetisante, din care să se înfrupte toți pofticioșii de Sărbători. Caltaboș, lebăr, cârnați de casă, sarmale, carne de porc la borcan sau ceafă de porc la cuptor sunt delicii pe care […]

Citește mai mult

Rețetă de musaca de cartofi cu carne: Pas cu pas către o delicioasă mâncare tradițională

12 iulie 2023

Ne plac la nebunie rețetele cu cartofi și aromele pe care acestea le răspândesc în bucătărie. Și te-ai convins de asta, căci am gătit împreună cele mai diverse rețete cu cartofi, de la tocăniță de cartofi și până la cartofi noi la cuptor. Însă ce ai spune dacă am combina aromele cartofilor cu gustul inconfundabil al […]

Citește mai mult

Cârnați de casă: Rețeta tradițională pas cu pas

07 decembrie 2022

Gustoși, aromați și nelipsiți de la mesele festive, cârnații de casă fac și ei deliciul sărbătorilor de iarnă în familie, alături de vestitele rețete de sarmale, delicioasele antreuri festive și tradiționalul cozonac cu nucă, după rețeta bunicii. Aproape în orice locuință, cârnații de porc sunt o mare mândrie gospodărească de Crăciun. Desigur, îi vei putea […]

Citește mai mult

Ciorbă de pui: 3 rețete simple și gustoase

28 noiembrie 2022

Dacă ar fi să enumeri câteva rețete care să-ți amintească de copilărie, cu siguranță, ciorba de pui se numără printre ele. Fie că vorbim despre ciorba de pui cu legume, fie că ne gândim la ciorba de pui tradițională cu tăieței, rețetele de ciorbe sunt potrivite indiferent de anotimp, la prânz sau la cină și […]

Citește mai mult

Tartă cu pere: Un desert elegant și parfumat, potrivit pentru sezonul rece

20 noiembrie 2023

Cine a spus că toamna are doar mere în panere? Este drept că tocmai am preparat zilele trecute un delicios tort de mere după rețeta tradițională, însă începutul de sezon aduce în prim plan și alte fructe aromate și parfumate precum perele. Și, când grădina îți dă pere sau lădițele de la supermarket sunt doldora de pere […]

Citește mai mult

Osso Buco în bucătăria ta: Cum să prepari rețeta acasă

17 noiembrie 2023

Nu ne săturăm să-ți tot spunem că bucătăria italiană este o sursă infinită de inspirație pentru cele mai bune preparate, apreciate la nivel internațional. Fie că vorbim despre rețete de pizza de inspirație italiană, fie despre savurosul risotto cu ciuperci sau despre celebrele paste carbonara din bucătăria Italiei, toate ne încântă papilele gustative și sunt preparate excelente care pot umple mesele […]

Citește mai mult