Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Paste cu ton: 3 rețete practice și gustoase

Iubim pastele! Și cu siguranță te-am convins deja pentru iubirea pe care o avem față de aceste preparate ale bucătăriei italiene atunci când am gătit împreună cele mai delicioase rețete de paste carbonara. În egală măsură iubim și peștele, așa că astăzi ne-am propus să te impresionăm cu câteva rețete simple și gustoase de paste cu ton, o combinație minunată pentru momentele în care ai puțin timp la dispoziție și îți dorești să mănânci ceva bun.

Pastele cu ton sunt extrem de simplu de preparat, necesită ingrediente puține și sunt masa perfectă atunci când nu ai timp la dispoziție pentru a găti rețete complexe. Dacă și tu adori pastele, atunci suntem convinși că ți-am captat atenția, așa că îți vom propune în rândurile următoare câteva moduri savuroase în care poți găti paste cu ton pentru întreaga familie. Iată cele mai delicioase trei rețete de paste cu ton!

1. Rețetă de paste cu ton și sos alb

Dăm startul rețetelor de paste cu ton cu rețeta de paste cu ton și sos alb delicios de smântână. Pastele cu ton și smântână pot fi preparate destul de repede, pentru această rețetă folosindu-se, de regulă, tonul la conservă. Deși timpul de preparare al acestei rețete de paste este unul scurt, cu siguranță toți cei dragi vor aprecia delicatețea sa. Iată cum prepari și tu paste cu ton și sos alb!

Ingrediente

Din ingredientele prezentate mai jos vei obține porții pentru 4 persoane, așa că te sfătuim să te îndrepți chiar acum spre cel mai apropiat magazin Profi și să adaugi pe lista de cumpărături ingrediente precum:

  • 380 g de spaghete din gama Proxi;
  • 1 ceapă medie din gama Proaspete de la noi;
  • Ulei de măsline;
  • 200 ml de smântână pentru gătit;
  • 160 g de ton în conservă;
  • sare și piper, după gust.

Cum se fac pastele cu ton și sos alb?

Ai toate ingredientele la îndemână? Atunci hai să gătim împreună spaghete cu ton și sos alb! Pentru început, alege o oală largă și umple-o cu apă. Pune oala pe foc, iar când apa ajunge în punctul de fierbere, adaugă sare și spaghetele. Fierbe spaghetele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Cât timp fierb pastele, poți începe prepararea sosului. Alege o tigaie antiaderentă și pune-o pe aragaz la foc mic. Adaugă un strop de ulei de măsline, apoi pune în tigaie ceapa tăiată mărunt. Cât timp se călește ceapa, deschide cutiile cu ton și îndepărtează uleiul. Când ceapa a devenit aurie, adaugă în tigaie și tonul. Lasă peștele să se gătească pentru 2 minute, apoi adaugă smântâna de gătit.

Lasă totul pe foc încă 4-5 minute, acoperind tigaia și amestecând constant. Când ingredientele s-au gătit, închide flacăra și lasă compoziția să se odihnească. Cu 2 minute înainte ca pastele să fie gata, pune din nou tigaia pe foc, apoi scoate pastele din apă, lasă-le la scurs, apoi pune-le direct în tigaia cu sos și amestecă ușor timp de 1-2 minute. Oprește focul și servește cu poftă cele mai bune spaghete cu ton!

paste cu ton si sos alb

2. Rețetă de paste cu ton și pesto

Vom găti în continuare o altă rețetă de paste cu ton absolut delicioasă și anume pastele cu ton și pesto. Pentru această rețetă vom folosi penne, însă poți opta pentru cele mai diverse tipuri de paste, căci rezultatul va fi la fel de savuros. Iată cum poți prepara și tu paste cu ton după rețeta cu pesto!

Ingrediente

Din ingredientele prezentate mai jos vei obține circa 4 porții de paste cu ton și pesto. Iată ce trebuie să treci pe lista de cumpărături de la supermarket pentru cea mai bună rețetă de paste cu ton și pesto:

  • 400 g de penne sau orice alt tip de paste;
  • 180 g de ton din conservă.

Pentru sosul pesto

  • 150 g de busuioc proaspăt;
  • 3 linguri de semințe de pin;
  • 80 g de brânză rasă;
  • 2 căței de usturoi;
  • 150 ml de ulei de măsline;
  • 1 praf de sare.

Mod de preparare al acestei rețete de paste

Pentru început, pune pe foc o oală mare cu apă sărată, peste care vei adăuga pastele în momentul în care apa va da în clocot. Fierbe pastele conform indicațiilor de pe ambalaj, căci în funcție de pastele alese, timpul de fierbere poate varia. Cât timp fierb pastele, te poți ocupa de sosul pesto.

Spală cu grijă busuiocul sub jetul de apă, apoi usucă-le bine. După ce s-au uscat, pune-le într-un blender și adaugă sarea, usturoiul și uleiul de măsline. Mixează-le bine, până când obții un amestec omogen și busuiocul este tocat mărunt. La final adaugă brânza și semințele de pin, continuând să amesteci până când sosul pesto ajunge la consistența dorită.

Când pastele sunt fierte, pune-le la scurs într-o sită și lasă-le timp de 1 minut. Răstoarnă apoi pastele într-un bol larg, adaugă peste aceste sosul de pesto și presară și bucățile de ton, bine scurs de ulei. Adaugă apoi un praf de sare și amestecă toate ingredientele, urmând a servi pennele cu pesto în farfurii adânci, decorate cu frunze de busuioc și semințe de pin. Această rețetă de paste cu ton și aromă de usturoi va fi un deliciu!

paste cu ton si busuioc

3. Rețetă de paste cu ton și sos de roșii

Pastele cu ton și roșii sunt un fel de mâncare simplu și gustos, adorată de cei care vor să gătească acasă ceva simplu, rapid și delicios. Pentru rețeta următoare noi am folosit tagliatele în combinație cu ton, însă poți savura tonul cu paste alese în funcție de preferințe. Iată cum poți găti și tu paste cu ton și sos de roșii!

Ingrediente

Noul Profi te așteaptă cu cele mai bune ingrediente pentru rețeta de paste cu ton și roșii, așa că iată ce trebuie să alegi din gama de produse de la Profi pentru 2 porții de tagliatele cu ton și sos de roșii:

  • 160 g de tagliatele sau alte tipuri de paste;
  • 120 g de ton scurs de ulei;
  • 1 ceapă medie;
  • 2 linguri de ulei de ton;
  • 200 g de pastă de roșii din gama Grădina Bunicii;
  • ardei iute (opțional);
  • pătrunjel tocat (opțional);
  • sare și piper, după gust.

Cum se fac tagliatelele cu ton și roșii?

Pentru început, pune la fiert pastele alese într-o oală cu apă și sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Cât timp sunt pastele la fiert, scurge bine tonul de uleiul din conservă. Pune două linguri din acest ulei într-o tigaie, apoi adaugă peste acesta ceapa tocată mărunt, alături de ardeiul iute (dacă folosești) și bucățile de ton. Amestecă bine ingredientele și lasă-le să se gătească pentru 5 minute. Adaugă apoi în tigaie pasta de roșii și lasă totul să se gătească pentru alte 10-15 minute, adăugând și puțină apă, dacă este necesar.

Când totul este aproape gătit, asezonează după gust cu sare și piper. După ce pastele au fiert bine, scurge-le de apă și adaugă-le peste sosul de roșii din tigaie, pentru a le găti împreună, cât să se întrepătrundă aromele. La final transferă pastele în farfurii, presărată pătrunjel verde tocat mărunt și pastele tale cu ton sunt gata!

paste cu ton si rosii

Alege și tu una dintre rețetele de paste cu ton prezentate mai sus și surprinde-i pe cei dragi cu o cină delicioasă în stil italienesc! De asemenea, îți sugerăm să-ți descarci aplicația Profi, căci acolo te așteaptă cele mai bune promoții la ingredientele tale preferate pentru rețetele de paste și nu numai. Așa că merită să profiți de ocazie și să lași Profi să fie ajutorul de bucătar de care aveai nevoie pentru rețetele tale!

Articole care se regăsesc în categoria Cina

Rețete de pizza: Cum prepari aluatul și recomandări pentru un gust desăvârșit

28 noiembrie 2022

Dacă te gândești la cele mai apreciate mâncăruri din lume, cu siguranță, lista ar fi incompletă fără faimoasa și populara pizza. Dacă vrei să le faci o surpriză culinară celor dragi, o pizza este întotdeauna o alegere inspirată. Dincolo de a fi un preparat gustos și apetisant, pregătirea ei este simplă și ai posibilitatea de […]

Citește mai mult

Ciorbă de sfeclă roșie: o rețetă tradițională și plină de savoare

27 martie 2024

Suntem siguri că nu de puține ori simți nevoia unei ciorbe de post gustoasă și plină de nutrienți. Tocmai de aceea, ți-am oferit de-a lungul timpului pe blogul Profi cele mai delicioase rețete de ciorbă, pline de savoare și prospețime. Ciorba de lobodă, de pildă, este una dintre acele rețete reconfortante de ciorbă pe care le […]

Citește mai mult

Rețete de plăcintă pe bază de carne: Mod de preparare și ingrediente necesare

28 noiembrie 2022

Nici n-a venit bine frigul, că deja trecem la aprins cuptoarele și la pregătit rețete de plăcinte de tot felul. Orice pasionat de gătit ar trebui să fie familiarizat cu plăcintele coapte în cuptor, rumene și aurii, cu o umplutură generoasă și gustoase din cale-afară! Gătite la cuptor, cu aluat dospit, foi fine din comerț […]

Citește mai mult

Tocăniță de năut cu legume: O rețetă ușoară și delicioasă pentru o masă sănătoasă

26 ianuarie 2024

Într-o lume în care tendința este de a mânca sănătos și de a ne bucura de rețete gustoase și ușor de preparat, tocănița de năut cu legume se prezintă ca o opțiune ideală. Noi, cei de la Profi, știm că gătitul este o artă, iar descoperirea de rețete delicioase și sănătoase poate transforma simplul act al […]

Citește mai mult

Top 5 rețete delicioase de supă cremă de legume

03 noiembrie 2022

O supă cremă de legume este întotdeauna o idee bună, mai ales în momentele în care nu ai prea mult timp la dispoziție de petrecut în bucătărie. Sățioasă și bogată în vitamine, minerale și alți nutrienți importanți pentru organism, supa cremă de legume este, pe deasupra, și un adevărat deliciu culinar, extrem de ușor de […]

Citește mai mult

Paste care-ți amintesc de Italia

12 iulie 2023

Trecem și printr-o vacanță în Italia cu ajutorul cinei și pregătim paste cu sos roșu. De ce ingrediente ai nevoie? Cum se prepara pastele? Într-o tigaie cu pereții mai înalți punem uleiul de măsline alături de usturoi. Când acesta devine auriu, adăugam carnea tocată pe care o sărăm și o piperăm, iar apoi o lăsăm […]

Citește mai mult

Fasole cu cârnați

15 noiembrie 2023

Ingrediente: Într-o cratiță încăpătoare puneți la încins o lingură de ulei. Între timp, tăiați cârnații rondele și adăugați-i în cratiță pentru a se rumeni. Tocați cepele mărunt și adăugați-le peste cârnați alături de sare pentru a se căli. Între timp tocați și morcovii cubulețe mici și amestecați-i cu celelalte ingredient. După 5 minute, când legumele […]

Citește mai mult

Iahnie de fasole tradițională: Secretele unei rețete autentice pas cu pas

17 noiembrie 2023

Atunci când ne gândim la unele dintre cele mai populare mâncăruri la români, extrem de savuroase în simplitatea lor, iahnia de fasole tradițională ocupă un loc important în topul celor mai preparate rețete din bucătăria românească, cu atât mai mult în sezonul rece. Dacă în anotimpul cald ne delectam cu fasole verde cu usturoi, acum a […]

Citește mai mult

Rețete ciorbă de văcuță: Pași de preparare și recomandări pentru un gust apetisant

31 octombrie 2022

Nu mai este niciun secret: ciorba de văcuță este una dintre preferatele românilor. Ea se prepară foarte simplu, cu bucăți fragede de carne de vită, legume și zarzavaturi de sezon și se acrește după gust, cu suc de roșii sau bulion. Nouă ne place mult ciorba de văcuță cu smântână și ardei iute, alături de […]

Citește mai mult

Mâncare de mazăre de post: Gustoasă și ușor de preparat

28 noiembrie 2022

Dacă ne urmărești de ceva vreme pe blog, ai putea spune că am făcut o pasiune pentru rețetele de post. Însă pentru că se apropie postul Crăciunului, interesul pentru mâncarea de post va crește. De aceea, suntem siguri că deja îți cauți inspirația culinară pentru a prepara cele mai gustoase rețete în perioada postului creștin. […]

Citește mai mult