Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Rețeta simplă de bomboane Raffaello de casă: ingrediente și pași pentru un dulce rafinat

Cine nu iubește bomboanele Raffaello? Acele mici sfere delicate de nucă de cocos, cu interior cremos și crocant, sunt un deliciu pe care îl poți savura oricând. Ce-ai zice dacă ți-am spune că le poți face chiar la tine acasă? Cu această rețetă simplă, vei învăța cum prepari bomboane Raffaello de casă care nu doar că sunt la fel de gustoase ca cele din comerț, dar sunt și mai sănătoase, deoarece știi exact ce ingrediente folosești. 

În continuare îți vom arăta pas cu pas rețeta de bomboane Raffaello de casă. În plus, ai nevoie de doar câteva ingrediente accesibile și puțin timp liber. Rezultatul? Un desert rafinat care îți va impresiona familia și prietenii. Ești gata să prepari bomboane Raffaello de sărbători?

De ce să faci bomboane Raffaello de casă?

Pe lângă faptul că sunt extrem de ușor de preparat, bomboanele Raffaello de casă sunt extrem de avantajoase din mult puncte de vedere. Unul dintre cele mai importante aspecte este controlul asupra ingredientelor folosite. Dacă alegi să prepari aceste bomboane cu fulgi de cocos acasă, poți controla perfect cantitatea de zahăr din rețetă, dar și restul ingredientelor.

Mai mult decât atât, ai posibilitatea de a personaliza rețete pentru a-ți satisface gusturile. Poți adăuga mai multă cocos, mai puțin zahăr sau poate un alt tip de nucă, dacă preferi. Rețeta pentru bomboane Raffaello este destul de flexibilă, așa că nu ezita să experimentezi și să introduci acest desert în povestea Crăciunului!

Prepararea bomboanelor Raffaello de casă poate fi o activitate distractivă și satisfăcătoare. Este o oportunitate de a-ți dezvolta abilitățile culinare și de a face ceva special pentru tine sau pentru cei dragi, mai ales acum în preajma sărbătorilor. Aceste bomboane vor fi atât de apetisante, încât vor dispărea de îndată de pe mesele de sărbătoare.

Ingrediente pentru bomboane Raffaello de casă

Prepararea unor delicioase bomboane Raffaello de casă începe cu alegerea atentă a ingredientelor. În gama de produse Profi vei găsi toate ingredientele de care ai nevoie pentru această delicioasă rețetă de desert. Iată de ce vei avea nevoie pentru a prepara bomboane Raffaello de casă!

  • 25 de migdale întregi
  • 100 g de lapte praf 
  • 30 ml de apă
  • 50 g de unt cu minim 80% grăsime
  • 50 g de fulgi de cocos
  • un praf de sare
  • vanilie 

În plus, vei mai avea nevoie de 50 de grame de fulgi de cocos pentru decorul bomboanelor de casă. Din aceste ingrediente vei obține 25 de bomboane Raffaello de casă, însă poți adapta cantitățile la numărul de bomboane pe care dorești să le obții.

bomboane de casa Rafaello

Cum prepari bomboane Raffaello de casă după rețeta simplă?

Ai dat deja o fugă la magazinul Profi preferat și ai la îndemână toate ingredientele din lista de mai sus? Atunci e musai să ne apucăm îndată de această rețetă de desert. Iată care sunt pașii pentru a obține un dulce rafinat!  

Prepararea compoziției pentru bomboane

Pune la fiert într-o oală mică apa, împreună cu zahărul pudră. Lasă totul să fiarbă timp de 5 minute, până când amestecul se îngroașă puțin. Adaugă apoi și vanilia, alături de un praf de sare, iar ulterior poți pune și untul. Când untul s-a topit și compoziția este omogenă, trage oala de pe foc și adaugă în aceasta fulgii de coco amestecați cu laptele praf. 

Omogenizează rapid compoziția pentru bomboane Raffaello, amestecând totul energic cu o lingură din lemn. Compoziția obținută se vă lăsa la răcorit pentru aproximativ o oră, având grijă să acoperi vasul cu o folie alimentară, în așa fel încât aceasta să nu facă crustă.

Pregătirea migdalelor

Cât timp compoziția de bomboane se răcorește, pune apă la fiert într-o cratiță. Când apa începe să fiarbă, adaugă în aceasta migdalele și opărește-le pentru 1 minut în apa clocotită. Scoate apoi migdalele din apă, scurge-le bine și decojește-le cât sunt calde încă. Acest proces va dura foarte puțin întrucât, fiind opărite, pielița migdalelor se desprinde foarte ușor. 

Modelarea bomboanelor Raffaello 

Ia câte o linguriță de compoziție, așează o migdală curățată în centrul acesteia și formează o bilă în palmă. Repetă mișcarea până când toate migdalele sunt învelite în compoziție. Ulterior, pune fulgii de cocos într-un vas adânc și scufundă biluțele formate în fulgi de cocos. Rostogolește bine biluțele prin cocos, apoi scoate-le pe o farfurie. 

Bomboanele Raffaello de casă sunt gata: sunt fine, cremoase, apetisante și aromate. Le poți depozita într-o cutie ermetică, la frigider, timp de 5-7 zile. Vor fi perfecte pentru mesele de Crăciun în familie, iar cei mici pur și simplu le vor adora!

reteta-bomboane-raffaellor-de-casa

Sfaturi pentru cele mai bune bomboane Raffaello de casă

Realizarea celor mai bune bomboane Raffaello de casa implica o serie de sfaturi si trucuri ce trebuie respectate. Iată care sunt recomandările noastre pentru bomboane de casă absolut delicioase!

  • Alege ingrediente de calitate

Începem cu alegerea ingredientelor de calitate. Îți recomandăm să alegi pentru această rețetă migdale organice, întrucât acestea sunt mai sănătoase. De asemenea, alege un unt de calitate, cu minim 80% grăsime, din noul Profi

  • Folosește înlocuitori 

Dacă nu ai migdale sau preferi altceva, poți folosi pentru rețeta de bomboane Raffaello de casă alune de pădure sau chiar și bucăți mici de ciocolată. Dacă dorești o variantă mai sănătoasă a rețetei, poți înlocui zahărul pudră cu îndulcitori naturali, cum ar fi mierea sau siropul de agave. 

  • Optează pentru arome personalizate

Dacă îți dorești arome distincte ale acestor bomboane de casă, poți adăuga în compoziție câteva picături de esență de rom, lămâie sau portocală pentru un twist interesant. 

  • Servește bomboanele Raffaello într-un mod festiv 

Servește bomboanele în hârtii mici pentru bomboane, pentru un aspect festiv și îngrijit. Există în magazinele online cele mai diverse ambalaje pentru bomboane, însă poți crea chiar tu diverse ornamente festive.   

bomboane raffaello de casa reteta

Cum să păstrezi bomboanele Raffaello făcute în casă?

Pentru a te bucura de prospețimea lor cât mai mult timp, păstrează bomboanele într-un recipient ermetic la frigider. Ele vor rezista până la 5-7 zile, deși sunt atât de delicioase încât, probabil, vor dispărea mult mai repede! Mai mult, ambalate într-o cutie estetică, acestea pot fi una dintre cele mai inspirate idei de cadouri de Crăciun

Dacă dorești să le faci în avans pentru un eveniment, poți congela compoziția pentru bomboane fără probleme. Lasă apoi compoziția la decongelat, pentru a le putea modela!

Acum știi cum prepari bomboane Raffaello de casă folosind rețeta simplă prezentată mai sus. Este o rețetă accesibilă, rapidă și perfectă pentru orice ocazie. Gustul bogat, textura delicată și aroma inconfundabilă de nucă de cocos vor transforma aceste bomboane în preferatele tale. Savurează-le cu cei dragi și bucură-te de momentele dulci!

Articole care se regăsesc în categoria Desert

Plăcinta dobrogeană cu brânză și stafide: o rețetă tradițională delicioasă și ușor de preparat

23 septembrie 2024

E o vorbă veche care spune „La plăcinte, înainte!” și tocmai acest motto ne-a inspirat și pe noi să-ți propunem astăzi o delicioasă rețetă de plăcintă, cu originile în Dobrogea. Este vorba, desigur, despre plăcinta dobrogeană cu brânză, un deliciu tradițional apetisant și ușor de preparat. Plăcinta dobrogeană este una dintre acele rețete tradiționale românești […]

Citește mai mult

Tort de morcovi clasic și delicios: Rețeta pas cu pas pentru un desert îmbietor

17 noiembrie 2023

Orice moment fericit din viață merită sărbătorit cu un tort delicios. Și dacă nu ții neapărat să prepari un tort de ciocolată cu această ocazie sau nu ești un fan al tortului diplomat, trebuie să știi că există numeroase rețete de tort care pot transforma mesele festive într-o adevărată sărbătoare. Iar rețeta de tort de morcovi sau carrot […]

Citește mai mult

Fursecuri cu ciocolată: Mod de preparare și ingrediente necesare

28 noiembrie 2022

Că tot se apropie cu pași repezi sărbătorile, nu ne putem abține să nu ne gândim la dulciuri de casă de tot felul, de la faimosul cozonac pufos, la delicioasele plăcinte care învăluie întreaga bucătărie în arome de mere și dovleac bine copt. Răsfoind cărțile cu bucate, ne-a atras atenția o rețetă de fursecuri americane […]

Citește mai mult

Lapte de pasăre: Cum să prepari desertul copilăriei ca la bunica acasă

16 iunie 2023

Nu știm dacă se aplică și în cazul tău, însă pentru noi rețeta de lapte de pasăre se numără printre cele mai îndrăgite deserturi din copilărie. Aproape la fel de iubită precum cea de griș cu lapte și dulceață, preparată cu multă dragoste de bunica. Bunica ne pregătea adesea lapte de pasăre în vremea copilăriei, iar […]

Citește mai mult

Macaroane cu brânză: mod de preparare și ingrediente necesare

17 ianuarie 2023

Nu știm despre tine, dar nouă tare mult ne place să ne aducem aminte de copilărie prin cele mai savuroase rețete de dulciuri care ne făceau fericiți când eram copii. Și am tot gătit de-a lungul timpului tot felul de delicii, de la plăcintă cu dovleac și prăjitură cu mălai, până la cornulețe cu nucă […]

Citește mai mult

5 deserturi ușoare de vară care nu necesită coacere

19 august 2024

Vara este anotimpul în care dorim să petrecem cât mai mult timp în aer liber, să ne răcorim cu gustări proaspete și cocktailuri de vară și să evităm pe cât posibil căldura cuptorului. Din acest motiv, deserturile care nu necesită coacere devin alegerea perfectă pentru zilele toride. Aceste deserturi nu numai că sunt ușor de pregătit, ci […]

Citește mai mult

Cremșnit: O rețetă ușoară și plină de savoare

16 iunie 2023

În lumea dulciurilor, există unele delicii care transcend timpul și poartă cu ele amintiri dulci și pline de nostalgie. Un astfel de desert este cremșnitul. Această prăjitură irezistibilă s-a bucurat de o popularitate constantă în bucătăria românească, reprezentând un adevărat simbol al savoarei. Cu o rețetă ușoară și cu un gust inconfundabil, cremșnitul încântă și […]

Citește mai mult

Prăjitură cu mălai: O rețetă tradițională ca la bunica

22 decembrie 2022

Nu știm dacă amintirile tale din copilărie se învârt în jurul prăjiturii cu mălai, însă cu siguranță vei recunoaște gustul inconfundabil al desertului mălai dulce preparat cu dragoste de bunica. În cazul în care nu ai savurat niciodată faimoasa prăjitură cu mălai a bunicii, atunci trebuie să știi că nu are gust de mămăligă, așa […]

Citește mai mult

Dulceață de cireșe tradițională: Rețeta clasică și secrete pentru o textură perfectă

16 noiembrie 2023

Dacă te-ar întreba cineva care sunt fructele tale preferate de sezon, tu ce ai răspunde? Noi nici măcar nu am sta pe gânduri și am răspunde: cireșele! Și, din fericire, chiar și acest final de vară ne oferă din belșug cireșe aromate, de gustul și savoarea cărora ne putem bucura și în sezonul rece, pregătind […]

Citește mai mult

Găluște cu prune: O rețetă aromată pentru serile de toamnă

20 noiembrie 2023

Știm că vine toamna când în bucătărie începe să miroasă a mere coapte, preparate în cele mai delicioase deserturi din cartea de bucate a bunicii. Însă toamna nu vine doar cu multe mere în panere, ci și cu dovleac pentru o plăcintă cu dovleac tradițională, cu gutui din care bunica prepară cea mai bună dulceață de sezon, […]

Citește mai mult