Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Sărățele cu brânză: Rețete pe care să le prepari rapid și ușor

Ești în căutarea unei gustări numai bune de ronțăit la televizor sau a unor antreuri perfecte pentru mesele alături de familie și prieteni? Atunci, noi spunem că un platou de sărățele cu brânză este o idee minunată! O gustare ușor sărată, crocantă, cu gust de brânză va fi cu siguranță pe placul tuturor. Să nu mai vorbim despre faptul că se prepară numaidecât cu un minim de ingrediente.

Nu ne crezi pe cuvânt? Atunci trebuie să parcurgi articolul următor pentru a descoperi nu una, ci două rețete de sărățele cu brânză savuroase pe care să le prepari rapid și ușor pentru cei dragi. Pot fi savurate atât calde, cât și reci, sunt ușor crocante, fragede și creează dependență. Ești gata să descoperi rețetele cu pricina? Iată cum se prepară sărățelele cu brânză într-un mod rapid și gustos!

Sărățele cu brânză telemea, mac și susan

Prima rețetă pe care ți-o vom prezenta este cea clasică, de sărățele cu brânză telemea, presărate cu mac și susan. Așa că dacă îți dorești o gustare sărată, descoperă în continuare ingredientele și modul de preparare al rețetei de sărățele cu brânză telemea!

Ingrediente

În doar 35 de minute, vei obține o tavă apetisantă de sărățele cu brânză; pentru aceasta vei avea nevoie de următoarele ingrediente de la supermarket:

  • 500 g de făină din gama Proxi;
  • 350 g de brânză telemea;
  • 150 g de unt;
  • 100 g de smântână;
  • 2 ouă;
  • mac și susan;

Vei mai avea nevoie de:

  • 1 gălbenuș de ou bătut pentru uns sărățelele.

Mod de preparare pentru sărățele cu brânză sărată

Deja ți-ai achiziționat toate ingredientele din magazinul Profi? Atunci, hai să preparăm împreună sărățele cu brânză după rețeta clasică, de casă. Pentru început, dă untul rece pe răzătoare, apoi, procedează la fel și cu brânza telemea. Pentru aluat pune într-un bol făina, brânza telemea, untul, cele două ouă și smântâna, apoi amestecă totul până când obții un aluat omogen. Frământă apoi puțin aluatul și împarte-l în două părți egale ca să lucrezi mai uşor cu el.

Presară puțină făină peste aluat și pe blatul de lucru, apoi întinde fiecare bucată de aluat cu un sucitor, însă în foi nu foarte subțiri. Îndreaptă apoi marginile aluatului cu o rolă de bucătărie și taie aluatul fâșii. Transferă apoi fâșiile din aluat într-o tavă de copt pentru fursecuri și unge-le pe deasupra cu puțin ou bătut. Presară pe deasupra, mai apoi, susan și mac. Dă apoi sărățelele cu brânză la cuptorul preîncălzit la 175 de grade Celsius pentru 20-25 de minute. Ai văzut cât a fost de simplu să prepari rețeta de sărățele cu brânză telemea?

Desigur, dacă dorești, poți presăra pe deasupra sărățelelor de casă și semințe de chimen sau ierburi aromatice, în funcție de preferințe. Rețeta de sărățele cu telemea poate fi adaptată în funcție de preferințele tale culinare, însă rezultatul va fi de fiecare dată același: saleuri cu brânză fragede și gustoase!

farfurie cu saratele

Sărățele cu brânză și măsline

Dacă îți place să te joci des cu ingredientele în bucătărie, ce ai spune dacă la rețeta clasică de sărățele cu brânză sărată ai adăuga câteva măsline? Cu atât mai mult cu cât magazinul Profi te așteaptă cu ingrediente bune pentru sărățele de casă savuroase. Iată cum prepari această gustare fragedă și gustoasă pentru cei dragi!

Ingrediente

În gama de produse Profi, vei găsi toate ingredientele de care ai nevoie pentru o rețetă cu brânză telemea și măsline simplă și gustoasă. Mai mult, poți beneficia de o mulțime de promoții la ingredientele tale preferate, așa că noul Profi poate deveni locul ideal de unde-ți poți face toate cumpărăturile. Iată ce-ți trebuie pentru sărățele gustoase cu brânză și măsline:

  • 500 g de făină;
  • 350 g de brânză telemea;
  • 150 g de unt;
  • 100 g de iaurt simplu;
  • 2 ouă;
  • 150 g de măsline fără sâmburi.

Vei mai avea nevoie de:

  • 1 gălbenuș de ou amestecat cu 2 linguri de lapte sau apă pentru uns sărățelele;
  • semințe de mac, susan, oregano sau cimbru uscat pentru presărat pe deasupra.

Mod de preparare pentru sărățele de casă cu măsline

Rețeta de sărățele cu brânză sărată și măsline va fi similară cu cea prezentată anterior, cu excepția măslinelor. Prin urmare, toacă măslinele mărunt și lasă-le deoparte. Pregătește apoi aluatul pentru sărățele, adăugând într-un bol făina și untul tăiat bucățele. Frământă cu mâna, până ce obții o compoziție nisipoasă. Dă apoi brânza telemea pe răzătoare și adaug-o în compoziție alături de măslinele tocate mărunt, iaurtul și cele două ouă.

Frământă aluatul cu mâna până ce încorporezi toate ingredientele. Acoperă apoi aluatul cu o folie alimentară și lasă-l la frigider timp de o oră. Scoate apoi aluatul din frigider și așază-l pe blatul de lucru presărat în prealabil cu făină. Împarte aluatul în două părți egale ca și în cazul primei rețete de sărățele cu brânză. Cu ajutorul unui sucitor, întinde cele două bucăți din aluat în foi de 0,5 cm grosime, apoi, folosește o rolă pentru a tăia aluatul uniform, pe lungime.

Transferă fâșiile de aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unge sărățelele cu brânză cu gălbenuș de ou bătut, amestecat cu puțin lapte. Presară apoi pe deasupra mac sau ingredientele tale preferate și dă sărățelele la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 15-20 de minute sau până când acestea ajung la gradul de rumenire dorit.

castron cu saratele

Încearcă și tu aceste rețete simple și rapide de sărățele cu brânză sărată și îți promitem că se va transforma în gustarea preferată a familiei. Mai mult, până vei găti cea de-a doua tavă de sărățele, primele cu siguranță vor dispărea după ce dau năvală în bucătărie toți poticioșii familiei. Și îți mai recomandăm să-ți descarci și aplicația Profi ca să beneficiezi de puncte bonus la cumpărături atunci când vrei să gătești gustările voastre preferate!

Articole care se regăsesc în categoria Desert

Dulceață de cireșe tradițională: Rețeta clasică și secrete pentru o textură perfectă

16 noiembrie 2023

Dacă te-ar întreba cineva care sunt fructele tale preferate de sezon, tu ce ai răspunde? Noi nici măcar nu am sta pe gânduri și am răspunde: cireșele! Și, din fericire, chiar și acest final de vară ne oferă din belșug cireșe aromate, de gustul și savoarea cărora ne putem bucura și în sezonul rece, pregătind […]

Citește mai mult

Rețete de gogoși: cum să prepari cele mai pufoase și delicioase gogoși

11 iulie 2024

Te-ai săturat de gogoșile lipsite de gust și uscate pe care le găsești în magazine? Dacă da, atunci te invităm să descoperi în rândurile următoare secretele preparării celor mai pufoase și savuroase gogoși, chiar la tine acasă. Fie că sunt prăjite sau coapte, cu glazură sau cu diverse creme, gogoșile sunt deliciile care ne fac […]

Citește mai mult

Rețeta prăjiturii Albă ca Zăpada: desertul copilăriei care te va purta înapoi în timp

17 decembrie 2024

Te-ai gândit vreodată cum ar fi să te întorci, măcar pentru câteva clipe, la mesele din copilărie, când deserturile erau făcute cu dragoste și răbdare? Dacă da, atunci prăjitura Albă ca Zăpada este răspunsul perfect. Este desertul care, prin aroma sa delicată și textura catifelată, te va purta cu gândul înapoi în timp, la zilele […]

Citește mai mult

Lapte de pasăre: Cum să prepari desertul copilăriei ca la bunica acasă

16 iunie 2023

Nu știm dacă se aplică și în cazul tău, însă pentru noi rețeta de lapte de pasăre se numără printre cele mai îndrăgite deserturi din copilărie. Aproape la fel de iubită precum cea de griș cu lapte și dulceață, preparată cu multă dragoste de bunica. Bunica ne pregătea adesea lapte de pasăre în vremea copilăriei, iar […]

Citește mai mult

 Griș cu lapte: rețeta pas cu pas

16 februarie 2023

Nu puține sunt deserturile care ne amintesc de gustul dulce al copilăriei, însă suntem convinși că rețeta de griș cu lapte se numără printre cele mai delicioase deserturi care te poartă spre amintirile din copilărie. Este imposibil să nu-ți amintești de grișul cu lapte pe care-l savurai cu poftă atunci când erai copil, cu puțină […]

Citește mai mult

Rețeta de pască tradițională cu brânză

28 martie 2023

Nu există masă de Paște fără pască, acest preparat tradițional atât de îndrăgit de români și definit ca o tartă rituală preparată dintr-un aluat obișnuit de cozonac, cu diverse umpluturi dulci, pe bază de lactate. Și nu este deloc complicat să faci o pască tradițională: un aluat de cozonac și o umplutură simplă din brânză […]

Citește mai mult

Secretele biscuiților de Crăciun: cum să obții biscuiți crocanți și aromați

18 decembrie 2024

Crăciunul aduce cu el nu doar bucuria cadourilor și a timpului petrecut alături de cei dragi, ci și aroma îmbietoare a prăjiturilor de casă. Printre acestea, biscuiții de Crăciun ocupă un loc special. Acești biscuiți delicioși, fragezi și aromați, transformați în adevărate opere de artă cu forme tematice, sunt o încântare atât pentru copii, cât […]

Citește mai mult

Găluște cu prune: O rețetă aromată pentru serile de toamnă

20 noiembrie 2023

Știm că vine toamna când în bucătărie începe să miroasă a mere coapte, preparate în cele mai delicioase deserturi din cartea de bucate a bunicii. Însă toamna nu vine doar cu multe mere în panere, ci și cu dovleac pentru o plăcintă cu dovleac tradițională, cu gutui din care bunica prepară cea mai bună dulceață de sezon, […]

Citește mai mult

Panna cotta: idei de rețete originale italiene

28 mai 2024

În peisajul vast al deliciilor italiene, panna cotta strălucește ca un adevărat simbol al eleganței și rafinamentului. Această delicioasă budincă de smântână, cu origini în nordul Italiei, a câștigat inimile gurmanzilor din întreaga lume datorită texturii sale fine și aromei subtile. Cu toate că rețeta clasică de panna cotta este adorată pentru simplitatea sa, există numeroase […]

Citește mai mult

Cum să prepari brioșe cu portocală și ciocolată pentru sărbători

15 decembrie 2024

Întâmpinăm sezonul sărbătorilor cu aromă de portocală și ciocolată, într-un desert delicios – brioșele. Sărbătorile de iarnă sunt momentul perfect pentru a umple casa cu mirosuri delicioase și a te răsfăța cu deserturi făcute de tine. Dacă ești în căutarea unei rețete care să aducă un strop de bucurie pe masa festivă, încearcă brioșele cu […]

Citește mai mult