Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Sărățele cu brânză: Rețete pe care să le prepari rapid și ușor

Ești în căutarea unei gustări numai bune de ronțăit la televizor sau a unor antreuri perfecte pentru mesele alături de familie și prieteni? Atunci, noi spunem că un platou de sărățele cu brânză este o idee minunată! O gustare ușor sărată, crocantă, cu gust de brânză va fi cu siguranță pe placul tuturor. Să nu mai vorbim despre faptul că se prepară numaidecât cu un minim de ingrediente.

Nu ne crezi pe cuvânt? Atunci trebuie să parcurgi articolul următor pentru a descoperi nu una, ci două rețete de sărățele cu brânză savuroase pe care să le prepari rapid și ușor pentru cei dragi. Pot fi savurate atât calde, cât și reci, sunt ușor crocante, fragede și creează dependență. Ești gata să descoperi rețetele cu pricina? Iată cum se prepară sărățelele cu brânză într-un mod rapid și gustos!

Sărățele cu brânză telemea, mac și susan

Prima rețetă pe care ți-o vom prezenta este cea clasică, de sărățele cu brânză telemea, presărate cu mac și susan. Așa că dacă îți dorești o gustare sărată, descoperă în continuare ingredientele și modul de preparare al rețetei de sărățele cu brânză telemea!

Ingrediente

În doar 35 de minute, vei obține o tavă apetisantă de sărățele cu brânză; pentru aceasta vei avea nevoie de următoarele ingrediente de la supermarket:

  • 500 g de făină din gama Proxi;
  • 350 g de brânză telemea;
  • 150 g de unt;
  • 100 g de smântână;
  • 2 ouă;
  • mac și susan;

Vei mai avea nevoie de:

  • 1 gălbenuș de ou bătut pentru uns sărățelele.

Mod de preparare pentru sărățele cu brânză sărată

Deja ți-ai achiziționat toate ingredientele din magazinul Profi? Atunci, hai să preparăm împreună sărățele cu brânză după rețeta clasică, de casă. Pentru început, dă untul rece pe răzătoare, apoi, procedează la fel și cu brânza telemea. Pentru aluat pune într-un bol făina, brânza telemea, untul, cele două ouă și smântâna, apoi amestecă totul până când obții un aluat omogen. Frământă apoi puțin aluatul și împarte-l în două părți egale ca să lucrezi mai uşor cu el.

Presară puțină făină peste aluat și pe blatul de lucru, apoi întinde fiecare bucată de aluat cu un sucitor, însă în foi nu foarte subțiri. Îndreaptă apoi marginile aluatului cu o rolă de bucătărie și taie aluatul fâșii. Transferă apoi fâșiile din aluat într-o tavă de copt pentru fursecuri și unge-le pe deasupra cu puțin ou bătut. Presară pe deasupra, mai apoi, susan și mac. Dă apoi sărățelele cu brânză la cuptorul preîncălzit la 175 de grade Celsius pentru 20-25 de minute. Ai văzut cât a fost de simplu să prepari rețeta de sărățele cu brânză telemea?

Desigur, dacă dorești, poți presăra pe deasupra sărățelelor de casă și semințe de chimen sau ierburi aromatice, în funcție de preferințe. Rețeta de sărățele cu telemea poate fi adaptată în funcție de preferințele tale culinare, însă rezultatul va fi de fiecare dată același: saleuri cu brânză fragede și gustoase!

farfurie cu saratele

Sărățele cu brânză și măsline

Dacă îți place să te joci des cu ingredientele în bucătărie, ce ai spune dacă la rețeta clasică de sărățele cu brânză sărată ai adăuga câteva măsline? Cu atât mai mult cu cât magazinul Profi te așteaptă cu ingrediente bune pentru sărățele de casă savuroase. Iată cum prepari această gustare fragedă și gustoasă pentru cei dragi!

Ingrediente

În gama de produse Profi, vei găsi toate ingredientele de care ai nevoie pentru o rețetă cu brânză telemea și măsline simplă și gustoasă. Mai mult, poți beneficia de o mulțime de promoții la ingredientele tale preferate, așa că noul Profi poate deveni locul ideal de unde-ți poți face toate cumpărăturile. Iată ce-ți trebuie pentru sărățele gustoase cu brânză și măsline:

  • 500 g de făină;
  • 350 g de brânză telemea;
  • 150 g de unt;
  • 100 g de iaurt simplu;
  • 2 ouă;
  • 150 g de măsline fără sâmburi.

Vei mai avea nevoie de:

  • 1 gălbenuș de ou amestecat cu 2 linguri de lapte sau apă pentru uns sărățelele;
  • semințe de mac, susan, oregano sau cimbru uscat pentru presărat pe deasupra.

Mod de preparare pentru sărățele de casă cu măsline

Rețeta de sărățele cu brânză sărată și măsline va fi similară cu cea prezentată anterior, cu excepția măslinelor. Prin urmare, toacă măslinele mărunt și lasă-le deoparte. Pregătește apoi aluatul pentru sărățele, adăugând într-un bol făina și untul tăiat bucățele. Frământă cu mâna, până ce obții o compoziție nisipoasă. Dă apoi brânza telemea pe răzătoare și adaug-o în compoziție alături de măslinele tocate mărunt, iaurtul și cele două ouă.

Frământă aluatul cu mâna până ce încorporezi toate ingredientele. Acoperă apoi aluatul cu o folie alimentară și lasă-l la frigider timp de o oră. Scoate apoi aluatul din frigider și așază-l pe blatul de lucru presărat în prealabil cu făină. Împarte aluatul în două părți egale ca și în cazul primei rețete de sărățele cu brânză. Cu ajutorul unui sucitor, întinde cele două bucăți din aluat în foi de 0,5 cm grosime, apoi, folosește o rolă pentru a tăia aluatul uniform, pe lungime.

Transferă fâșiile de aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unge sărățelele cu brânză cu gălbenuș de ou bătut, amestecat cu puțin lapte. Presară apoi pe deasupra mac sau ingredientele tale preferate și dă sărățelele la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 15-20 de minute sau până când acestea ajung la gradul de rumenire dorit.

castron cu saratele

Încearcă și tu aceste rețete simple și rapide de sărățele cu brânză sărată și îți promitem că se va transforma în gustarea preferată a familiei. Mai mult, până vei găti cea de-a doua tavă de sărățele, primele cu siguranță vor dispărea după ce dau năvală în bucătărie toți poticioșii familiei. Și îți mai recomandăm să-ți descarci și aplicația Profi ca să beneficiezi de puncte bonus la cumpărături atunci când vrei să gătești gustările voastre preferate!

Articole care se regăsesc în categoria Desert

Macaroane cu brânză: mod de preparare și ingrediente necesare

17 ianuarie 2023

Nu știm despre tine, dar nouă tare mult ne place să ne aducem aminte de copilărie prin cele mai savuroase rețete de dulciuri care ne făceau fericiți când eram copii. Și am tot gătit de-a lungul timpului tot felul de delicii, de la plăcintă cu dovleac și prăjitură cu mălai, până la cornulețe cu nucă […]

Citește mai mult

Prăjitură cu fructe: 5 idei de rețete rapide și gustoase

16 iunie 2023

Prăjiturile cu fructe sunt o alegere delicioasă și sănătoasă pentru oricine iubește dulciurile. Fructele adaugă o notă de prospețime și savoare prăjiturilor, îmbogățindu-le cu vitamine și nutrienți benefici pentru sănătate. În plus, utilizarea fructelor în prăjituri poate fi o modalitate excelentă de a reduce cantitatea de zahăr, fără a compromite gustul sau textura preparatului. Și, […]

Citește mai mult

Tiramisu: 3 rețete practice, rapide și delicioase

02 martie 2023

Tiramisu este, poate, cel mai celebru desert italienesc. Poate nu un preparat la fel de popular precum pastele carbonara, dar cu siguranță reușește să încânte sufletele tuturor iubitorilor de deserturi din întreaga lume. Și ca mai toate rețetele de deserturi, și rețeta de tiramisu a cunoscut numeroase variații și interpretări, pornind de la rețeta originală […]

Citește mai mult

Dulceață de cireșe tradițională: Rețeta clasică și secrete pentru o textură perfectă

16 noiembrie 2023

Dacă te-ar întreba cineva care sunt fructele tale preferate de sezon, tu ce ai răspunde? Noi nici măcar nu am sta pe gânduri și am răspunde: cireșele! Și, din fericire, chiar și acest final de vară ne oferă din belșug cireșe aromate, de gustul și savoarea cărora ne putem bucura și în sezonul rece, pregătind […]

Citește mai mult

Găluște cu prune: O rețetă aromată pentru serile de toamnă

20 noiembrie 2023

Știm că vine toamna când în bucătărie începe să miroasă a mere coapte, preparate în cele mai delicioase deserturi din cartea de bucate a bunicii. Însă toamna nu vine doar cu multe mere în panere, ci și cu dovleac pentru o plăcintă cu dovleac tradițională, cu gutui din care bunica prepară cea mai bună dulceață de sezon, […]

Citește mai mult

Plăcintă cu dovleac: Idei de rețete simple și delicioase

22 noiembrie 2022

Dacă ar fi să enumerăm cele mai delicioase deserturi ale copilăriei, plăcinta cu dovleac s-ar numără cu siguranță printre ele. Suntem convinși că în fiecare toamnă, nu există casă care să nu fie învăluită de aromele plăcintei de dovleac, alături de gutui și de mere coapte. Și pentru că ne dorim să-ți amintești de aromele […]

Citește mai mult

Papanași cu brânză de vaci: idei de rețete

02 martie 2023

Este de prisos să spunem că rețeta de papanași cu brânză de vaci este una dintre cele mai îndrăgite rețete de desert din țara noastră. Aceste delicii pufoase sunt foarte iubite de membrii oricărei familii, căci nimeni nu poate refuza o porție de papanași calzi, acoperiți cu smântână și dulceață dulce-acrișoară. Și se pot prepara […]

Citește mai mult

Cum să pregătești o prăjitură Tosca: rețeta simplă și gustoasă

11 iulie 2024

Cu siguranță deja știai acest lucru despre noi însă cu siguranță ne dorim să ne afirmăm din nou și din nou pasiunea pentru prăjituri. Nu de puține ori te-am încântat cu cele mai delicioase rețete de desert, iar astăzi ne-am propus să mai adăugăm un deliciu în cartea noastră de rețete: prăjitura Tosca. Prăjitura Tosca este […]

Citește mai mult

Cozonac cu mac: rețeta pentru a obține un cozonac pufos și cu multă umplutură

28 martie 2023

În cazul în care îți place cozonacul cu miez de nucă și cacao, atunci îl vei iubi și pe cel cu umplutură de mac. Aromat, parfumat și nemaipomenit de gustos, cozonacul cu mac nu trebuie să-ți lipsească de pe masa de sărbători. Dacă îți dorești să obții un cozonac pufos, care se rupe fășii, cu […]

Citește mai mult

Prăjitură cu caise proaspete: O delicatesă de vară într-un desert dulce și aromat

27 iulie 2023

Chiar de curând am preparat împreună pe blog o delicioasă prăjitură cu piersici. Și dacă tot am dat startul deserturilor cu fructe de sezon, nouă și caisele ne-au făcut cu ochiul. Cu atât mai mult cu cât poți include aceste fructe gustoase și zemoase într-o serie de prăjituri tip tartă, cheesecake sau pandișpan. Și exact […]

Citește mai mult