Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Orez cu lapte: Rețeta simplă și gustoasă

Dacă ne urmărești de ceva vreme pe blog, probabil ai descoperit deja pasiunea pe care o avem pentru deserturile care ne amintesc de copilărie. Și suntem siguri că și orezul cu lapte se numără printre acele deserturi delicioase după care pofteam când eram copii și care încă ne răsfață papilele gustative și acum, ani mai târziu.

Desigur, rețeta de orez cu lapte a căpătat noi arome în timp, căci bunica, pe vremuri, nu folosea păstaie de vanilie sau coajă de lămâie. Ea punea zahăr și, uneori, scorțișoară, servindu-ne orezul cu lapte în străchini de lut, peste care adăuga chisăliță, un gem gros de prune fără zahăr, dar extrem de aromat. Era atât de bun încât era mâncat aproape pe nerăsuflate.

Dacă și tu dorești să simți aromele deserturilor preferate din copilărie, astăzi vom pregăti împreună orez cu lapte după rețeta clasică de la bunica, uşor modificată pentru o aromă încântătoare. Iată cum se face orezul cu lapte, dar și modalități savuroase de servire a acestui desert drag sufletului!

Ingrediente pentru orez cu lapte

În continuare, îți vom prezenta lista de ingrediente de care ai nevoie pentru 4-5 porții de orez cu lapte gustoase și aromate. Desigur, dacă dorești să prepari mai multe porții de orez cu lapte, poți schimba cantitățile de ingrediente după bunul plac. Iată ce trebuie să iei de la supermarket pentru un orez cu lapte cu aromele copilăriei:

  • 400 g de orez din gama Proxi;
  • 10 linguri de zahăr;
  • doi litri de lapte;
  • două păstăi de vanilie;
  • coaja de la 1-2 lămâi.

Ingrediente pentru servire

Ingredientele pentru servirea orezului cu lapte vor fi alese în funcție de preferințe și în cele mai variate combinații care să ofere o aromă specială acestui desert din copilărie și un aspect extrem de apetisant. Și vestea bună este că le vei găsi pe toate disponibile în magazinul Profi!

persiana toarna lapte intr-o cana

Cum se prepară orezul cu lapte

Ai fost deja la noul Profi și ai pus în coșul de cumpărături toate ingredientele din lista de mai sus? Atunci nu mai rămâne decât să le înșiri pe toate pe blatul din bucătărie și să prepari un orez cu lapte savuros. Iată cum se face orezul cu lapte!

Pasul unu este să pui laptele într-o oală largă. Lasă apoi laptele pe foc până ajunge la punctul de fierbere. Între timp, taie păstăile de vanilie pe jumătate, pe lung și scoate semințele cu ajutorul unui cuțit. Pune păstăile în laptele care fierbe alături de semințe.

Când laptele a început să fiarbă, poți adăuga orezul spălat bine înainte în câteva ape. Amestecă totul și lasă orezul să fiarbă bine, amestecând din când în când, ca să nu se amestece de fundul oalei. Când orezul s-a fiert și a absorbit mare parte din lapte, poţi adăuga în oală coaja de lămâie și zahărul. Amestecă bine pentru a ajuta zahărul să se topească și pentru ca lămâia să-și lase aromele în laptele cu orez.

Oprește apoi focul și lasă orezul să se răcorească puțin, timp în care va absorbi și mai mult din lapte. Rețeta de orez cu lapte este gata, așa că nu mai rămâne decât să servești acest desert cremos în cel mai delicios mod posibil, în funcție de preferințe.

orez cu lapte si scortisoara

Modalități delicioase de servire pentru orez cu lapte

Ai văzut cât a fost de simplu să prepari unul dintre cele mai aromate și mai gustoase deserturi ale copilăriei? Acum, așa cum am promis, îți vom oferi și moduri delicioase de a servi orezul cu lapte. Iată ideile din care te poți inspira pentru preparate apetisante în meniul familiei:

  • Orez cu lapte și scorțișoară

Metoda clasică de servire a orezului cu lapte este cea cu scorțișoară. Prin urmare, pune orezul cu lapte în boluri și pudrează desertul cu praf de scorțișoară. Pentru un plus estetic, poți adăuga în fiecare bol și câte un baton de scorțișoară.

  • Orez cu lapte și fructe proaspete

În acest caz, posibilitățile de servire a orezului cu lapte sunt infinite. Poți servi orezul cu lapte alături de felii de banană și scorțișoară, fructe de pădure, bucăți de mango sau felii de măr.

  • Orez cu lapte și gem sau dulceață

Fie că preferi dulceața de vișine, gemul de prune, dulceața de cireșe sau cea de afine, orezul cu lapte va avea un gust absolut delicios în combinație cu aceste savori aromate. Noul Profi te așteaptă cu cele mai bune sortimente de gem și dulceață pentru a servi orezul cu lapte într-un mod savuros.

  • Orez cu lapte și nuci

Nucile, nucile caju sau migdalele sunt opțiuni excelente și sănătoase pentru servirea orezului cu lapte. În plus, bolurile cu orez cu lapte vor arăta foarte apetisant cu nuci presărate pe deasupra!

  • Orez cu lapte și fructe confiate

Nici fructele confiate nu sunt o variantă mai puțin delicioasă pentru servirea orezului cu lapte. Prin urmare, poți opta pentru mixuri gustoase cu fructe confiate de tot felul, pe care să le presari deasupra orezului cu lapte, dispus estetic în cupe din sticlă.

orez cu lapte  si afine

Acum, că ai învățat cum se face orezul cu lapte și ți-am oferit o mulțime de idei delicioase pentru servirea acestui desert, te așteptăm în magazinul Profi pentru a adăuga în coșul de cumpărături cele mai bune produse pentru această rețetă. Mai mult, îți poți descărca aplicația Profi pentru a beneficia săptămânal de oferte exclusive la ingredientele pentru o rețetă de orez cu lapte ca atunci când erai copil!

Articole care se regăsesc în categoria Desert

Tort de mere: Rețeta tradițională și gustul copilăriei

03 august 2023

Atunci când vorbim despre deserturi asociate cu amintiri plăcute din copilărie, tortul de mere pregătit de bunica în vremea când eram copii se numără printre favorite. Este imposibil ca aroma îmbietoare a merelor coapte și textura moale a blatului de tort să nu declanșeze oricui o serie de amintiri și emoții asociate cu copilăria. Asemenea […]

Citește mai mult

Cinnamon rolls: rețeta originală de rulouri cu scorțișoară

19 aprilie 2023

Vrei să cunoști secretele din spatele rețetei originale de rulouri cu scorțișoară, un desert delicios și aromat, apreciat în întreaga lume? În articolul nostru poți afla istoria și originea acestui preparat, împreună cu influențele culturale și tradițiile culinare care stau la baza sa, ingredientele necesare, proporțiile corecte și tehnici esențiale de preparare, astfel încât să […]

Citește mai mult

Tort de morcovi clasic și delicios: Rețeta pas cu pas pentru un desert îmbietor

17 noiembrie 2023

Orice moment fericit din viață merită sărbătorit cu un tort delicios. Și dacă nu ții neapărat să prepari un tort de ciocolată cu această ocazie sau nu ești un fan al tortului diplomat, trebuie să știi că există numeroase rețete de tort care pot transforma mesele festive într-o adevărată sărbătoare. Iar rețeta de tort de morcovi sau carrot […]

Citește mai mult

Lapte de pasăre: Cum să prepari desertul copilăriei ca la bunica acasă

16 iunie 2023

Nu știm dacă se aplică și în cazul tău, însă pentru noi rețeta de lapte de pasăre se numără printre cele mai îndrăgite deserturi din copilărie. Aproape la fel de iubită precum cea de griș cu lapte și dulceață, preparată cu multă dragoste de bunica. Bunica ne pregătea adesea lapte de pasăre în vremea copilăriei, iar […]

Citește mai mult

Batoane cu fulgi de ovăz: Rețete sănătoase pentru gustări pe parcursul zilei

30 iunie 2023

Noi, cei de la Profi, nu ducem niciodată lipsă de inspirație atunci când vine vorba de idei de gustări sănătoase pentru acele momente din zi în care pofta ne îndeamnă să facem alegeri alimentare mai puțin nutritive. Și pentru a-ți demonstra că imaginația noastră în ceea ce privește gustările sănătoase nu are limite, în articolul de […]

Citește mai mult

Tartă cu fructe de vară: 3 rețete proaspete și răcoritoare

17 noiembrie 2023

Știi deja despre noi că suntem fani ai prăjiturilor cu fructe. Și atunci când avem poftă de ceva dulce, fructele de sezon sunt cu siguranță ingredientele care vor sta la baza deserturilor noastre preferate. Și cum aceeași poftă ne încearcă și în aceste zile, spre final de vară, ne dorim să-ți propunem câteva dintre cele mai […]

Citește mai mult

Mod de preparare și ingrediente necesare pentru o pască plină de ciocolată

28 martie 2023

Noi, cei de la Profi, ne declarăm mari iubitori ai rețetelor care au ciocolata printre ingrediente. Afirmația noastră nu e deloc surprinzătoare, întrucât am gătit împreună de-a lungul timpului cele mai delicioase deserturi cu acest ingredient; de la tort de ciocolată și până la brioșe cu fulgi de ciocolată. Mai mult decât atât, chiar am […]

Citește mai mult

Cozonac cu mac: rețeta pentru a obține un cozonac pufos și cu multă umplutură

28 martie 2023

În cazul în care îți place cozonacul cu miez de nucă și cacao, atunci îl vei iubi și pe cel cu umplutură de mac. Aromat, parfumat și nemaipomenit de gustos, cozonacul cu mac nu trebuie să-ți lipsească de pe masa de sărbători. Dacă îți dorești să obții un cozonac pufos, care se rupe fășii, cu […]

Citește mai mult

Salam de biscuiți făcut în casă: pas cu pas pentru a obține un desert aromat și delicios

27 martie 2024

Atunci când vine vorba despre deserturi clasice și îndrăgite de toată lumea, de copii și adulți deopotrivă, salamul de biscuiți cu siguranță ocupă un loc special în sufletele noastre. Am gustat cu toții cel puțin o dată acea combinație aromată de biscuiți sfărâmați, cacao, unt și rom, care ne încânta simțurile în copilărie.  În afară […]

Citește mai mult

Cum să pregătești o prăjitură Tosca: rețeta simplă și gustoasă

11 iulie 2024

Cu siguranță deja știai acest lucru despre noi însă cu siguranță ne dorim să ne afirmăm din nou și din nou pasiunea pentru prăjituri. Nu de puține ori te-am încântat cu cele mai delicioase rețete de desert, iar astăzi ne-am propus să mai adăugăm un deliciu în cartea noastră de rețete: prăjitura Tosca. Prăjitura Tosca este […]

Citește mai mult