Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Orez cu lapte: Rețeta simplă și gustoasă

Dacă ne urmărești de ceva vreme pe blog, probabil ai descoperit deja pasiunea pe care o avem pentru deserturile care ne amintesc de copilărie. Și suntem siguri că și orezul cu lapte se numără printre acele deserturi delicioase după care pofteam când eram copii și care încă ne răsfață papilele gustative și acum, ani mai târziu.

Desigur, rețeta de orez cu lapte a căpătat noi arome în timp, căci bunica, pe vremuri, nu folosea păstaie de vanilie sau coajă de lămâie. Ea punea zahăr și, uneori, scorțișoară, servindu-ne orezul cu lapte în străchini de lut, peste care adăuga chisăliță, un gem gros de prune fără zahăr, dar extrem de aromat. Era atât de bun încât era mâncat aproape pe nerăsuflate.

Dacă și tu dorești să simți aromele deserturilor preferate din copilărie, astăzi vom pregăti împreună orez cu lapte după rețeta clasică de la bunica, uşor modificată pentru o aromă încântătoare. Iată cum se face orezul cu lapte, dar și modalități savuroase de servire a acestui desert drag sufletului!

Ingrediente pentru orez cu lapte

În continuare, îți vom prezenta lista de ingrediente de care ai nevoie pentru 4-5 porții de orez cu lapte gustoase și aromate. Desigur, dacă dorești să prepari mai multe porții de orez cu lapte, poți schimba cantitățile de ingrediente după bunul plac. Iată ce trebuie să iei de la supermarket pentru un orez cu lapte cu aromele copilăriei:

  • 400 g de orez din gama Proxi;
  • 10 linguri de zahăr;
  • doi litri de lapte;
  • două păstăi de vanilie;
  • coaja de la 1-2 lămâi.

Ingrediente pentru servire

Ingredientele pentru servirea orezului cu lapte vor fi alese în funcție de preferințe și în cele mai variate combinații care să ofere o aromă specială acestui desert din copilărie și un aspect extrem de apetisant. Și vestea bună este că le vei găsi pe toate disponibile în magazinul Profi!

persiana toarna lapte intr-o cana

Cum se prepară orezul cu lapte

Ai fost deja la noul Profi și ai pus în coșul de cumpărături toate ingredientele din lista de mai sus? Atunci nu mai rămâne decât să le înșiri pe toate pe blatul din bucătărie și să prepari un orez cu lapte savuros. Iată cum se face orezul cu lapte!

Pasul unu este să pui laptele într-o oală largă. Lasă apoi laptele pe foc până ajunge la punctul de fierbere. Între timp, taie păstăile de vanilie pe jumătate, pe lung și scoate semințele cu ajutorul unui cuțit. Pune păstăile în laptele care fierbe alături de semințe.

Când laptele a început să fiarbă, poți adăuga orezul spălat bine înainte în câteva ape. Amestecă totul și lasă orezul să fiarbă bine, amestecând din când în când, ca să nu se amestece de fundul oalei. Când orezul s-a fiert și a absorbit mare parte din lapte, poţi adăuga în oală coaja de lămâie și zahărul. Amestecă bine pentru a ajuta zahărul să se topească și pentru ca lămâia să-și lase aromele în laptele cu orez.

Oprește apoi focul și lasă orezul să se răcorească puțin, timp în care va absorbi și mai mult din lapte. Rețeta de orez cu lapte este gata, așa că nu mai rămâne decât să servești acest desert cremos în cel mai delicios mod posibil, în funcție de preferințe.

orez cu lapte si scortisoara

Modalități delicioase de servire pentru orez cu lapte

Ai văzut cât a fost de simplu să prepari unul dintre cele mai aromate și mai gustoase deserturi ale copilăriei? Acum, așa cum am promis, îți vom oferi și moduri delicioase de a servi orezul cu lapte. Iată ideile din care te poți inspira pentru preparate apetisante în meniul familiei:

  • Orez cu lapte și scorțișoară

Metoda clasică de servire a orezului cu lapte este cea cu scorțișoară. Prin urmare, pune orezul cu lapte în boluri și pudrează desertul cu praf de scorțișoară. Pentru un plus estetic, poți adăuga în fiecare bol și câte un baton de scorțișoară.

  • Orez cu lapte și fructe proaspete

În acest caz, posibilitățile de servire a orezului cu lapte sunt infinite. Poți servi orezul cu lapte alături de felii de banană și scorțișoară, fructe de pădure, bucăți de mango sau felii de măr.

  • Orez cu lapte și gem sau dulceață

Fie că preferi dulceața de vișine, gemul de prune, dulceața de cireșe sau cea de afine, orezul cu lapte va avea un gust absolut delicios în combinație cu aceste savori aromate. Noul Profi te așteaptă cu cele mai bune sortimente de gem și dulceață pentru a servi orezul cu lapte într-un mod savuros.

  • Orez cu lapte și nuci

Nucile, nucile caju sau migdalele sunt opțiuni excelente și sănătoase pentru servirea orezului cu lapte. În plus, bolurile cu orez cu lapte vor arăta foarte apetisant cu nuci presărate pe deasupra!

  • Orez cu lapte și fructe confiate

Nici fructele confiate nu sunt o variantă mai puțin delicioasă pentru servirea orezului cu lapte. Prin urmare, poți opta pentru mixuri gustoase cu fructe confiate de tot felul, pe care să le presari deasupra orezului cu lapte, dispus estetic în cupe din sticlă.

orez cu lapte  si afine

Acum, că ai învățat cum se face orezul cu lapte și ți-am oferit o mulțime de idei delicioase pentru servirea acestui desert, te așteptăm în magazinul Profi pentru a adăuga în coșul de cumpărături cele mai bune produse pentru această rețetă. Mai mult, îți poți descărca aplicația Profi pentru a beneficia săptămânal de oferte exclusive la ingredientele pentru o rețetă de orez cu lapte ca atunci când erai copil!

Articole care se regăsesc în categoria Desert

 Griș cu lapte: rețeta pas cu pas

16 februarie 2023

Nu puține sunt deserturile care ne amintesc de gustul dulce al copilăriei, însă suntem convinși că rețeta de griș cu lapte se numără printre cele mai delicioase deserturi care te poartă spre amintirile din copilărie. Este imposibil să nu-ți amintești de grișul cu lapte pe care-l savurai cu poftă atunci când erai copil, cu puțină […]

Citește mai mult

Dulceață de cireșe tradițională: Rețeta clasică și secrete pentru o textură perfectă

16 noiembrie 2023

Dacă te-ar întreba cineva care sunt fructele tale preferate de sezon, tu ce ai răspunde? Noi nici măcar nu am sta pe gânduri și am răspunde: cireșele! Și, din fericire, chiar și acest final de vară ne oferă din belșug cireșe aromate, de gustul și savoarea cărora ne putem bucura și în sezonul rece, pregătind […]

Citește mai mult

Mucenici moldovenești: O rețetă tradițională cu miere și nucă

18 ianuarie 2024

Fiecare sărbătoare creștină este asociată la români cu numeroase preparate culinare. Există tradiții și obiceiuri românești de Paște, asociate cu preparate culinare precum pasca și ouăle roșii, avem rețete tradiționale asociate cu sărbătoarea Crăciunului, precum caltaboșul, toba de casă și cozonacul cu nucă, sau chiar și preparate importante care se oferă pentru pomenirea celor care nu mai […]

Citește mai mult

Tartă cu fructe de vară: 3 rețete proaspete și răcoritoare

17 noiembrie 2023

Știi deja despre noi că suntem fani ai prăjiturilor cu fructe. Și atunci când avem poftă de ceva dulce, fructele de sezon sunt cu siguranță ingredientele care vor sta la baza deserturilor noastre preferate. Și cum aceeași poftă ne încearcă și în aceste zile, spre final de vară, ne dorim să-ți propunem câteva dintre cele mai […]

Citește mai mult

Mod de preparare și ingrediente necesare pentru o pască plină de ciocolată

28 martie 2023

Noi, cei de la Profi, ne declarăm mari iubitori ai rețetelor care au ciocolata printre ingrediente. Afirmația noastră nu e deloc surprinzătoare, întrucât am gătit împreună de-a lungul timpului cele mai delicioase deserturi cu acest ingredient; de la tort de ciocolată și până la brioșe cu fulgi de ciocolată. Mai mult decât atât, chiar am […]

Citește mai mult

Cremșnit: O rețetă ușoară și plină de savoare

16 iunie 2023

În lumea dulciurilor, există unele delicii care transcend timpul și poartă cu ele amintiri dulci și pline de nostalgie. Un astfel de desert este cremșnitul. Această prăjitură irezistibilă s-a bucurat de o popularitate constantă în bucătăria românească, reprezentând un adevărat simbol al savoarei. Cu o rețetă ușoară și cu un gust inconfundabil, cremșnitul încântă și […]

Citește mai mult

Colțunași cu brânză: Rețeta tradițională și savuroasă

03 august 2023

Știi deja că noi, la Profi, suntem mari iubitori ai preparatelor tradiționale, cu atât mai mult atunci când vine vorba de desert. Și tocmai în ideea de a te face să descoperi gustul autentic al tradiției culinare românești, vom continua astăzi seria de rețete cu un preparat simplu și delicios: colțunași cu brânză dulce. Rețeta este […]

Citește mai mult

Plăcintă cu dovleac: Idei de rețete simple și delicioase

22 noiembrie 2022

Dacă ar fi să enumerăm cele mai delicioase deserturi ale copilăriei, plăcinta cu dovleac s-ar numără cu siguranță printre ele. Suntem convinși că în fiecare toamnă, nu există casă care să nu fie învăluită de aromele plăcintei de dovleac, alături de gutui și de mere coapte. Și pentru că ne dorim să-ți amintești de aromele […]

Citește mai mult

Rețeta de pască tradițională cu brânză

28 martie 2023

Nu există masă de Paște fără pască, acest preparat tradițional atât de îndrăgit de români și definit ca o tartă rituală preparată dintr-un aluat obișnuit de cozonac, cu diverse umpluturi dulci, pe bază de lactate. Și nu este deloc complicat să faci o pască tradițională: un aluat de cozonac și o umplutură simplă din brânză […]

Citește mai mult

Lapte de pasăre: Cum să prepari desertul copilăriei ca la bunica acasă

16 iunie 2023

Nu știm dacă se aplică și în cazul tău, însă pentru noi rețeta de lapte de pasăre se numără printre cele mai îndrăgite deserturi din copilărie. Aproape la fel de iubită precum cea de griș cu lapte și dulceață, preparată cu multă dragoste de bunica. Bunica ne pregătea adesea lapte de pasăre în vremea copilăriei, iar […]

Citește mai mult