Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Orez cu lapte: Rețeta simplă și gustoasă

Dacă ne urmărești de ceva vreme pe blog, probabil ai descoperit deja pasiunea pe care o avem pentru deserturile care ne amintesc de copilărie. Și suntem siguri că și orezul cu lapte se numără printre acele deserturi delicioase după care pofteam când eram copii și care încă ne răsfață papilele gustative și acum, ani mai târziu.

Desigur, rețeta de orez cu lapte a căpătat noi arome în timp, căci bunica, pe vremuri, nu folosea păstaie de vanilie sau coajă de lămâie. Ea punea zahăr și, uneori, scorțișoară, servindu-ne orezul cu lapte în străchini de lut, peste care adăuga chisăliță, un gem gros de prune fără zahăr, dar extrem de aromat. Era atât de bun încât era mâncat aproape pe nerăsuflate.

Dacă și tu dorești să simți aromele deserturilor preferate din copilărie, astăzi vom pregăti împreună orez cu lapte după rețeta clasică de la bunica, uşor modificată pentru o aromă încântătoare. Iată cum se face orezul cu lapte, dar și modalități savuroase de servire a acestui desert drag sufletului!

Ingrediente pentru orez cu lapte

În continuare, îți vom prezenta lista de ingrediente de care ai nevoie pentru 4-5 porții de orez cu lapte gustoase și aromate. Desigur, dacă dorești să prepari mai multe porții de orez cu lapte, poți schimba cantitățile de ingrediente după bunul plac. Iată ce trebuie să iei de la supermarket pentru un orez cu lapte cu aromele copilăriei:

  • 400 g de orez din gama Proxi;
  • 10 linguri de zahăr;
  • doi litri de lapte;
  • două păstăi de vanilie;
  • coaja de la 1-2 lămâi.

Ingrediente pentru servire

Ingredientele pentru servirea orezului cu lapte vor fi alese în funcție de preferințe și în cele mai variate combinații care să ofere o aromă specială acestui desert din copilărie și un aspect extrem de apetisant. Și vestea bună este că le vei găsi pe toate disponibile în magazinul Profi!

persiana toarna lapte intr-o cana

Cum se prepară orezul cu lapte

Ai fost deja la noul Profi și ai pus în coșul de cumpărături toate ingredientele din lista de mai sus? Atunci nu mai rămâne decât să le înșiri pe toate pe blatul din bucătărie și să prepari un orez cu lapte savuros. Iată cum se face orezul cu lapte!

Pasul unu este să pui laptele într-o oală largă. Lasă apoi laptele pe foc până ajunge la punctul de fierbere. Între timp, taie păstăile de vanilie pe jumătate, pe lung și scoate semințele cu ajutorul unui cuțit. Pune păstăile în laptele care fierbe alături de semințe.

Când laptele a început să fiarbă, poți adăuga orezul spălat bine înainte în câteva ape. Amestecă totul și lasă orezul să fiarbă bine, amestecând din când în când, ca să nu se amestece de fundul oalei. Când orezul s-a fiert și a absorbit mare parte din lapte, poţi adăuga în oală coaja de lămâie și zahărul. Amestecă bine pentru a ajuta zahărul să se topească și pentru ca lămâia să-și lase aromele în laptele cu orez.

Oprește apoi focul și lasă orezul să se răcorească puțin, timp în care va absorbi și mai mult din lapte. Rețeta de orez cu lapte este gata, așa că nu mai rămâne decât să servești acest desert cremos în cel mai delicios mod posibil, în funcție de preferințe.

orez cu lapte si scortisoara

Modalități delicioase de servire pentru orez cu lapte

Ai văzut cât a fost de simplu să prepari unul dintre cele mai aromate și mai gustoase deserturi ale copilăriei? Acum, așa cum am promis, îți vom oferi și moduri delicioase de a servi orezul cu lapte. Iată ideile din care te poți inspira pentru preparate apetisante în meniul familiei:

  • Orez cu lapte și scorțișoară

Metoda clasică de servire a orezului cu lapte este cea cu scorțișoară. Prin urmare, pune orezul cu lapte în boluri și pudrează desertul cu praf de scorțișoară. Pentru un plus estetic, poți adăuga în fiecare bol și câte un baton de scorțișoară.

  • Orez cu lapte și fructe proaspete

În acest caz, posibilitățile de servire a orezului cu lapte sunt infinite. Poți servi orezul cu lapte alături de felii de banană și scorțișoară, fructe de pădure, bucăți de mango sau felii de măr.

  • Orez cu lapte și gem sau dulceață

Fie că preferi dulceața de vișine, gemul de prune, dulceața de cireșe sau cea de afine, orezul cu lapte va avea un gust absolut delicios în combinație cu aceste savori aromate. Noul Profi te așteaptă cu cele mai bune sortimente de gem și dulceață pentru a servi orezul cu lapte într-un mod savuros.

  • Orez cu lapte și nuci

Nucile, nucile caju sau migdalele sunt opțiuni excelente și sănătoase pentru servirea orezului cu lapte. În plus, bolurile cu orez cu lapte vor arăta foarte apetisant cu nuci presărate pe deasupra!

  • Orez cu lapte și fructe confiate

Nici fructele confiate nu sunt o variantă mai puțin delicioasă pentru servirea orezului cu lapte. Prin urmare, poți opta pentru mixuri gustoase cu fructe confiate de tot felul, pe care să le presari deasupra orezului cu lapte, dispus estetic în cupe din sticlă.

orez cu lapte  si afine

Acum, că ai învățat cum se face orezul cu lapte și ți-am oferit o mulțime de idei delicioase pentru servirea acestui desert, te așteptăm în magazinul Profi pentru a adăuga în coșul de cumpărături cele mai bune produse pentru această rețetă. Mai mult, îți poți descărca aplicația Profi pentru a beneficia săptămânal de oferte exclusive la ingredientele pentru o rețetă de orez cu lapte ca atunci când erai copil!

Articole care se regăsesc în categoria Desert

Tort de ciocolată: 3 rețete delicioase

22 decembrie 2022

Iubim deserturile la nebunie, exact ca și atunci când eram copii. Și mai iubim și ciocolata, desertul suprem indiferent de vârstă! Iar atunci când vine vorba despre deserturi cu ciocolată, puțin sunt cei care pot rezista tentației de a nu-și răsfăța papilele gustative cu aceste delicii. Și să fim sinceri, ciocolata nu lipsește niciodată de […]

Citește mai mult

Nuci umplute cu cremă de ciocolată: o rețetă tradițională pas cu pas

27 martie 2024

Într-o lume unde deserturile tradiționale sunt adesea neglijate, îți propunem să redescoperi gustul autentic al copilăriei cu nucile umplute cu cremă de ciocolată. Această rețetă simplă, dar delicioasă, combină gustul bogat al cojilor din aluat fraged cu dulceața și aroma inconfundabilă a cremei de ciocolată, oferindu-ți o experiență gustativă de neuitat.  Și pentru că ne […]

Citește mai mult

Savarina de casă: secrete pentru un sirop perfect și o textură aerată

23 septembrie 2024

Savarina este unul dintre deserturile clasice, adorate de generații întregi și nelipsite din cofetăriile tradiționale. Savarina de casă însă, are un farmec aparte, aducând în prim-plan nu doar savoarea inconfundabilă, ci și satisfacția de a o prepara chiar în bucătăria ta. Poate că ai gustat savarine delicioase de la cofetărie, dar prepararea lor acasă îți […]

Citește mai mult

Rețetă de turtă dulce de casă: pași simpli pentru un desert tradițional

19 noiembrie 2024

„It’s the most wonderful time of the year” – spune unul dintre cele mai populare cântece americane de Crăciun. Și chiar este o perioadă minunată a anului, în care suntem înconjurați de cele mai iubite deserturi tradiționale, ale căror arome învăluiesc întreaga casă. Unul dintre aceste deserturi este și turta dulce și suntem de părere […]

Citește mai mult

Rețeta clasică de baclava: pași simpli pentru a pregăti acest desert delicios

19 decembrie 2024

Ești în căutarea unui desert delicios și inedit acum, în prag de sărbători? Atunci este momentul perfect să încerci rețeta de baclava turcească, un desert însiropat cu foi de plăcintă subțiri, sirop de zahăr și nucă măcinată. Nu-i așa că sună delicios acest desert de inspirație turcească? Mai ceva decât rețeta de cornulețe fragede cu […]

Citește mai mult

Rețeta prăjiturii Albă ca Zăpada: desertul copilăriei care te va purta înapoi în timp

17 decembrie 2024

Te-ai gândit vreodată cum ar fi să te întorci, măcar pentru câteva clipe, la mesele din copilărie, când deserturile erau făcute cu dragoste și răbdare? Dacă da, atunci prăjitura Albă ca Zăpada este răspunsul perfect. Este desertul care, prin aroma sa delicată și textura catifelată, te va purta cu gândul înapoi în timp, la zilele […]

Citește mai mult

Salam de biscuiți făcut în casă: pas cu pas pentru a obține un desert aromat și delicios

27 martie 2024

Atunci când vine vorba despre deserturi clasice și îndrăgite de toată lumea, de copii și adulți deopotrivă, salamul de biscuiți cu siguranță ocupă un loc special în sufletele noastre. Am gustat cu toții cel puțin o dată acea combinație aromată de biscuiți sfărâmați, cacao, unt și rom, care ne încânta simțurile în copilărie.  În afară […]

Citește mai mult

Rețetă de cornulețe fragede cu nucă

22 decembrie 2022

Știm că vin sărbătorile de iarnă atunci când în bucătărie miroase numai a cozonac cu nucă și din cuptor se ivesc arome de plăcintă cu dovleac, gătită cu dragoste pentru cei dragi. Și dacă tot am adus vorba de nuci, mai știm o rețetă care cu siguranță se număra printre preferatele tale în copilărie: rețeta […]

Citește mai mult

Macaroane cu brânză: mod de preparare și ingrediente necesare

17 ianuarie 2023

Nu știm despre tine, dar nouă tare mult ne place să ne aducem aminte de copilărie prin cele mai savuroase rețete de dulciuri care ne făceau fericiți când eram copii. Și am tot gătit de-a lungul timpului tot felul de delicii, de la plăcintă cu dovleac și prăjitură cu mălai, până la cornulețe cu nucă […]

Citește mai mult

Cozonac cu mac: rețeta pentru a obține un cozonac pufos și cu multă umplutură

28 martie 2023

În cazul în care îți place cozonacul cu miez de nucă și cacao, atunci îl vei iubi și pe cel cu umplutură de mac. Aromat, parfumat și nemaipomenit de gustos, cozonacul cu mac nu trebuie să-ți lipsească de pe masa de sărbători. Dacă îți dorești să obții un cozonac pufos, care se rupe fășii, cu […]

Citește mai mult