Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Macaroane cu brânză: mod de preparare și ingrediente necesare

Nu știm despre tine, dar nouă tare mult ne place să ne aducem aminte de copilărie prin cele mai savuroase rețete de dulciuri care ne făceau fericiți când eram copii. Și am tot gătit de-a lungul timpului tot felul de delicii, de la plăcintă cu dovleac și prăjitură cu mălai, până la cornulețe cu nucă și deliciosul orez cu lapte, atât de iubit în copilărie. Și astăzi vom continua să ne cufundăm în lumea deserturilor din acea perioadă cu o rețetă savuroasă de macaroane cu brânză la cuptor.

Nu cred că există copil care să nu fi savurat cu poftă acest preparat făcut de mama sau de bunica, așa că nu am rezistat tentației și o vom găti împreună astăzi, preluând ingredientele din rețetele din cărțile vechi de bucate. Desigur că poți folosi orice fel de paste pentru această rețetă, de la spaghete și penne, până la melcișori, însă noi vom folosi macaroanele în rețeta noastră de paste cu brânză la cuptor. Este imposibil să nu-ți fi făcut deja poftă, așa că hai să gătim împreună macaroane cu brânză după rețeta tradițională!

Ingrediente pentru macaroane cu brânză dulce la cuptor

Din lista de ingrediente menționate în rândurile următoare vei obține circa 10-12 porții de macaroane cu brânză, însă poți adapta cantitățile de ingrediente dacă știi că pofticioșii din familie nu se vor rezuma doar la 2-3 bucățele din acest deliciu. Și te poți îndrepta spre magazinul Profi pentru a le achiziționa, căci în gama de produse Profi le vei găsi pe toate, într-o variantă ofertantă ca preț și calitate. Iată de ce vei avea nevoie pentru macaroane cu brânză dulce la cuptor:

  • 700-800 g de brânză dulce de vaci;
  • 300 g de brânză telemea;
  • 500 g de macaroane;
  • 200 g de iaurt din gama Proxi;
  • 4 ouă;
  • 150 g de zahăr;
  • 150 g de stafide;
  • 1 linguriță de esență de vanilie;
  • coaja de la o lămâie;
  • un praf de sare.
Ingrediente pentru macaroane cu brânză dulce la cuptor

Cum se prepară macaroanele cu brânză la cuptor?

Ai fost în noul Profi și deja ai blatul din bucătărie încărcat cu cele mai bune ingrediente pentru rețeta de macaroane cu brânză dulce la cuptor? Atunci este momentul să-ți pui șorțul, căci vom petrece împreună o oră în bucătărie, pentru a prepara unul dintre cele mai gustoase și aromate deserturi ale copilăriei. Iată care sunt pașii de preparare pentru un desert reușit!

Fierberea macaroanelor

Pentru început, vom pune pastele la fiert în apă clocotită. Așadar, adaugă 2-3 litri de apă într-o oală largă, iar când aceasta a dat în clocot, adaugă un praf de sare. Ulterior se vor introduce macaroanele în apa clocotită și se vor lăsa să fiarbă cu 2 minute mai puțin decât este menționat pe ambalajul acestora. Când macaroanele au fiert complet, se vor scurge de apă și se vor lăsa deoparte, pentru a fi adăugate apoi peste amestecul de brânză.

Pregătirea amestecului de brânză pentru macaroane

Cât timp fierb pastele, ne putem ocupa de umplutura pentru macaroane cu brânză la cuptor. Adaugă brânza dulce într-o bol mare, apoi fărâmițează telemeaua peste aceasta. Peste cele două sortimente de brânză se va adăuga iaurtul, cele 4 ouă și zahărul. Amestecă apoi toate ingredientele cu ajutorul unei palete, iar când amestecul este unul aproape omogen, se vor adăuga și stafidele, alături de coaja de lămâie și de esența de vanilie, urmând să le încorporezi în amestec tot cu ajutorul spatulei. Acum umplutura pentru macaroane este gata.

Montarea macaroanelor cu brânză și coacere acestora

Odată ce umplutura este gata, se vor adăuga în bol, peste amestecul obținut și macaroanele fierte și scurse bine de apă. Amestecă bine macaroanele cu umplutura preparată, apoi transferă tot amestecul într-o tavă de cuptor unsă în prealabil cu unt și tapetată cu pesmet. Nivelează macaroanele cu brânză cu atenție, apoi dă tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30-40 de minute sau până când observi că pastele s-au rumenit bine deasupra.

După ce macaroanele cu brânză la cuptor sunt gata, lasă-le să se răcorească puțin înainte de a le servi celor dragi. O modalitate apetisantă de a le servi este de a presăra pe deasupra puțin zahăr pudră, însă poți savura macaroanele cu brânză și simple, căci sunt extraordinar de gustoase și aromate!

Montarea macaroanelor cu brânză și coacere acestora

Sfaturi pentru macaroane la cuptor absolut delicioase

Ai nevoie de îndrumări suplimentare pentru a prepara macaroane cu brânză dulce la cuptor? Nu-ți face griji, căci avem pentru tine și câteva sfaturi care să te ajute să obții macaroane cu brânză apetisante și gustoase, indiferent de gusturi și preferințe în materie de deserturi. Iată recomandările noastre privind aceste macaroane cu brânză și zahăr!

  • Rețeta de macaroane cu brânză la cuptor poate fi modificată în funcție de propriile gusturi. De pildă, poți folosi doar brânză dulce, în cazul în care nu ești un fan al combinației dulce-sărat sau poți folosi doar telemea, pentru macaroane cu brânză în varianta sărată. De asemenea, poți adăuga sau nu zahăr sau stafide. Stafidele pot fi înlocuite și cu alte fructe uscate, pentru o notă de originalitate.
  • Folosește pentru coacerea macaroanelor cu brânză la cuptor un vas termorezistent, pe care să-l tapetezi cu unt și pesmet în prealabil.
  • Dacă optezi pentru varianta sărată a macaroanelor cu brânză, atunci arome precum esența de vanilie și coaja de lămâie, precum și stafidele, nu vor mai face parte din lista de ingrediente. Pentru macaroane cu brânză dulce poți alege să înlocuiești aceste arome cu cele preferate, căci esența cu rom și coaja de portocală pot fi alegeri extrem de interesante.
  • Dacă prepari prea multe macaroane cu brânză și acestea nu se consumă, poți alege să bați ziua următoare 2-3 ouă, să adaugi câteva stafide și fructe confiate, să amesteci totul cu macaroanele rămase și să dai desertul la cuptor, pentru a obține o minunată budincă de paste cu brânză.
  • Descarcă aplicația Profi pentru a beneficia de prețuri promoționale la ingredientele pentru rețeta de macaroane cu brânză, dar și alte rețete de deserturi apetisante pe care dorești să le încerci.

Macaroane la cuptor absolut delicioase

Nu-i așa că ți-ar plăcea să-i surprinzi pe cei din familie cu gustul și aromele copilăriei tale? Prepară și tu pentru cei dragi macaroane cu brânză la cuptor delicioase și bucurați-vă alături de cei mici asemenea unor copii!

Articole care se regăsesc în categoria Desert

Prăjitură cu fructe: 5 idei de rețete rapide și gustoase

16 iunie 2023

Prăjiturile cu fructe sunt o alegere delicioasă și sănătoasă pentru oricine iubește dulciurile. Fructele adaugă o notă de prospețime și savoare prăjiturilor, îmbogățindu-le cu vitamine și nutrienți benefici pentru sănătate. În plus, utilizarea fructelor în prăjituri poate fi o modalitate excelentă de a reduce cantitatea de zahăr, fără a compromite gustul sau textura preparatului. Și, […]

Citește mai mult

Prăjitură Fanta cu brânză: rețeta pas cu pas către un desert savuros

08 aprilie 2024

Nu știm dacă ești un fan sau nu al rețetelor de prăjituri de casă însă nouă tare mult ne place să încercăm cele mai delicioase rețete de desert. Există o rețetă pe care de mult ne dorim să o încercăm, iar astăzi ne-am decis să te delectăm cu rețeta de prăjitură Fanta, atât de apreciată pentru […]

Citește mai mult

Chec cu banană sănătos și nutritiv: Un desert plin de beneficii

27 iulie 2023

În cele ce urmează, vei descoperi în detaliu toate beneficiile pe care le aduce consumul de chec cu banană pentru sănătatea ta. De asemenea, vei învăța cum să alegi cele mai bune ingrediente pentru a găti un chec cu banană sănătos și nutritiv. Te vom ghida pas cu pas prin procesul de preparare, pentru a […]

Citește mai mult

Rețete de gogoși: cum să prepari cele mai pufoase și delicioase gogoși

11 iulie 2024

Te-ai săturat de gogoșile lipsite de gust și uscate pe care le găsești în magazine? Dacă da, atunci te invităm să descoperi în rândurile următoare secretele preparării celor mai pufoase și savuroase gogoși, chiar la tine acasă. Fie că sunt prăjite sau coapte, cu glazură sau cu diverse creme, gogoșile sunt deliciile care ne fac […]

Citește mai mult

Cozonac cu nucă: O rețetă tradițională românească

23 noiembrie 2022

Că tot se apropie cu pași repezi sărbătorile de iarnă, cozonacul cu nucă este unul dintre preparatele care ne trezește întotdeauna sentimente deosebite. Cu toții ne amintim de aromele minunate ale cozonacilor cu nucă, aceste minunății pufoase gătite cu multă dragoste de bunica. De Sărbători, cozonacul este un deliciu nelipsit de pe masa în jurul […]

Citește mai mult

Prăjitură cu mălai: O rețetă tradițională ca la bunica

22 decembrie 2022

Nu știm dacă amintirile tale din copilărie se învârt în jurul prăjiturii cu mălai, însă cu siguranță vei recunoaște gustul inconfundabil al desertului mălai dulce preparat cu dragoste de bunica. În cazul în care nu ai savurat niciodată faimoasa prăjitură cu mălai a bunicii, atunci trebuie să știi că nu are gust de mămăligă, așa […]

Citește mai mult

Rețeta de colivă din arpacaș: Pas cu pas către o mâncare încărcată de tradiție

20 noiembrie 2023

Există deserturi care-i celebrează pe cei vii, așa cum sunt torturile aniversare, dar și deserturi care-i comemorează pe cei adormiți, așa cum este coliva. Coliva tradițională românească are strânsă legătură cu Biserica și tradițiile creștin-ortodoxe, iar prepararea rețetei de colivă din arpacaș are o tradiție bine înfiripată în cultura poporului român. În prezent, coliva este […]

Citește mai mult

Frigănele: Un deliciu crocant și pufos pentru un mic dejun perfect

30 iunie 2023

Vrei sa-ți începi dimineața cu un mic dejun delicios? Duci lipsă de inspirație și dorești să-i surprinzi pe cei dragi cu un breakfast aromat? Idei de mic dejun ți-am tot oferit pe blog de-a lungul timpului, una mai delicioasă decât alta, însă cu siguranță nu te-ai fi așteptat ca astăzi să-ți propunem rețeta de frigănele, unul […]

Citește mai mult

Ganache de ciocolată: cum să pregătești cea mai simplă cremă pentru torturi și prăjituri

09 aprilie 2024

Ganache-ul de ciocolată, cu textura sa catifelată și gustul intens, reprezintă esența rafinamentului în lumea deserturilor. Această cremă luxuriantă, care se naște dintr-o combinație simplă, dar extraordinar de eficientă, de ciocolată și smântână pentru frișcă, transformă orice tort sau prăjitură într-o operă de artă culinară.  Învățarea pregătirii unui ganache de ciocolată perfect este o abilitate […]

Citește mai mult

Ciocolată de casă: rețeta copilăriei

16 februarie 2023

Deserturile copilăriei ne-au fascinat întotdeauna și ne-au umplut sufletele de bucurie de fiecare dată când le-am degustat. Acesta este și motivul pentru care vei regăsi pe blogul nostru culinar rețete cu deserturi precum cea de orez cu lapte sau de macaroane cu brânză, atât de iubite în copilăriei și atât de apreciate chiar și acum, […]

Citește mai mult