Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Batoane cu fulgi de ovăz: Rețete sănătoase pentru gustări pe parcursul zilei

Noi, cei de la Profi, nu ducem niciodată lipsă de inspirație atunci când vine vorba de idei de gustări sănătoase pentru acele momente din zi în care pofta ne îndeamnă să facem alegeri alimentare mai puțin nutritive. Și pentru a-ți demonstra că imaginația noastră în ceea ce privește gustările sănătoase nu are limite, în articolul de astăzi îți propunem cele mai delicioase rețete de batoane cu fulgi de ovăz.

De ce batoanele cu fulgi de ovăz pot fi considerate gustările perfecte? Ei bine, pentru că ovăzul face parte din categoria cerealelor integrale și este considerat un aliment excelent, bogat în substanțe nutritive. Și deși ți-am oferit și alte idei de a introduce fulgii de ovăz în alimentația ta, atunci când ți-am prezentat cele mai gustoase idei de mic dejun, astăzi îți prezentăm alte combinații nutritive delicioase sub forma batoanelor cu fulgi de ovăz. Ești gata să descoperi rețetele? Iată cum să-ți încânți papilele gustative într-un mod sănătos! 

1. Batoane cu fulgi de ovăz și ciocolată neagră 

Dacă ești un iubitor al ciocolatei, însă vrei să te delectezi cu o gustare sănătoasă cu ciocolată, ți-am pregătit în rândurile următoare o rețetă simplă și delicioasă de batoane cu fulgi de ovăz și ciocolată neagră. Iată ce ingrediente trebuie să cumperi din noul Profi pentru această rețetă și cum se prepară! 

Ingrediente 

  • 1 cană de fulgi de ovăz; 
  • 1/2 cană de unt de arahide; 
  • 1/4 cană de miere; 
  • 1/4 cană de nuci tocate; 
  • 1/4 cană de semințe de in; 
  • 1/4 cană de ciocolată neagră, tocată în bucăți mici; 
  • 1 linguriță de extract de vanilie. 

Cum se prepară această rețetă de batoane cu fulgi de ovăz? 

  1. Încălzește untul de arahide și mierea într-un vas la foc mic, amestecând până amestecul devine omogen.
  2. Adaugă fulgii de ovăz, nucile tocate, semințele de in, ciocolata neagră și extractul de vanilie. Amestecă bine până se formează o compoziție lipicioasă. 
  3. Adaugă compoziția într-o tavă pătrată, tapetată cu hârtie de copt și presează bine. Poți nivela cu o spatulă suprafața. 
  4. Dă tava la frigider pentru cel puțin 2 ore, apoi tale batoanele cu fulgi de ovăz în porții individuale. Păstrează-le într-un recipient sigilat și servește-le ca gustare sănătoasă pe parcursul zilei. 
Batoane cu fulgi de ovăz și ciocolată neagră

2. Batoane cu fulgi de ovăz și fructe uscate 

Știi deja că mixul dintre fulgii de ovăz și fructele uscate este unul excelent, atât din punct de vedere al gustului, cât și pentru sănătate. Achiziționează ingredientele din lista de mai jos din magazinul Profi și prepară și tu aceste batoane cu fulgi de ovăz după rețeta simplă! 

Ingrediente 

  • 2 căni de fulgi de ovăz;
  • 1 cană de unt de migdale;
  • 1/2 cană de miere;
  • 1/2 cană de fructe uscate (stafide, merișoare, caise uscate);
  • 1/4 cană de semințe de susan;
  • 1/4 cană de migdale tocate;
  • 1 linguriță de scorțișoară. 

Cum se prepară această rețetă de batoane cu fulgi de ovăz? 

  1. Într-un vas, încălzește untul de migdale și mierea la foc mic până se omogenizează.
  2. Adaugă fulgii de ovăz, fructele uscate, semințele de susan, migdalele tocate și scorțișoara. Amestecă bine până se formează o compoziție lipicioasă.
  3. Presează compoziția într-o tavă pătrată tapetată cu hârtie de copt. Nivelează suprafața cu o spatulă din silicon. 
  4. Dă tava la frigider pentru aproximativ 2 ore, apoi taie batoanele în bucăți. Păstrează-le într-un recipient ermetic și savurează-le ca gustare sănătoasă pe parcursul zilei.
Batoane cu fulgi de ovăz și fructe uscate

3. Batoane cu fulgi de ovăz și lapte de migdale 

Laptele vegetal se numără printre alimentele noastre preferate, motiv pentru care am profitat de ocazie pentru a combina laptele de migdale cu alte ingrediente sănătoase într-o rețetă savuroasă de batoane cu fulgi de ovăz. Alege ingredientele din gama de produse de la Profi și prepară și tu aceste gustări sănătoase! 

Ingrediente 

  • 2 căni de fulgi de ovăz;
  • 1 cană de lapte de migdale;
  • 1/2 cană de sirop de agave;
  • 1/4 cană de semințe de dovleac;
  • 1/4 cană de nuci braziliene tocate;
  • 1/4 cană de merișoare uscate;
  • 1 linguriță de extract de vanilie. 

Cum se prepară această rețetă de batoane de ovăz? 

  1. Încălzește laptele de migdale și siropul de agave într-un vas la foc mic, amestecând până se omogenizează.
  2. Adaugă fulgii de ovăz, semințele de dovleac, nucile braziliene, merișoarele și extractul de vanilie. Amestecă bine până se formează o compoziție lipicioasă.
  3. Presează compoziția într-o tavă rectangulară tapetată cu hârtie de copt. Nivelează suprafața cu o spatulă. 
  4. Dă tava la frigider pentru aproximativ 2 ore, apoi taie batoanele în bucăți. Păstrează-le într-un recipient sigilat și răsfață-te cu gustări sănătoase cu ovăz. 
Batoane cu fulgi de ovăz și lapte de migdale

4. Batoane cu fulgi de ovăz și unt de cocos 

Ai folosit până acum unt de cocos în rețetele pe care le prepari în bucătărie? Ce ai spune dacă ai folosi acest aliment nutritiv într-o rețetă de gustare sănătoasă? Iată care sunt ingredientele și modul de preparare al batoanelor cu fulgi de ovăz și unt de cocos! 

Ingrediente 

  • 2 căni de fulgi de ovăz; 
  • 1 cană de unt de cocos;
  • 1/2 cană de sirop de agave;
  • 1/4 cană de semințe de susan;
  • 1/4 cană de nuci de macadamia tocate;
  • 1/4 cană de merișoare uscate;
  • 1 linguriță de scorțișoară. 

Cum se prepară această rețetă de batoane de ovăz? 

  1. Încălzește untul de cocos și siropul de agave într-un vas la foc mic, amestecând până se omogenizează.
  2. Adaugă fulgii de ovăz, semințele de susan, nucile de macadamia, merișoarele și scorțișoara. Amestecă bine până se formează o compoziție lipicioasă.
  3. Presează compoziția într-o tavă rectangulară tapetată cu hârtie de copt. Nivelează suprafața cu o spatulă sau o lingură. 
  4. Dă tava la frigider pentru aproximativ 2 ore, apoi taie batoanele în bucăți potrivite. Păstrează-le într-un recipient ermetic și savurează-le ca gustare hrănitoare în timpul zilei.
Batoane cu fulgi de ovăz și unt de cocos

5. Batoane cu fulgi de ovăz cu unt de migdale și cacao 

Untul de migdale este un adevărat deliciu nutritiv, iar în combinație cu fulgii de cocos cu siguranță va reuși să redea o gustare sănătoasă, bogată în nutrienți. Iată cât de simplu poți prepara rețeta de batoane cu fulgi de ovăz, unt de migdale și cacao! 

Ingrediente 

  • 2 căni de fulgi de ovăz; 
  • 1 cană de unt de migdale;
  • 1/2 cană de sirop de arțar;
  • 1/4 cană de cacao pudră din gama Proxi
  • 1/4 cană de semințe de floarea-soarelui; 
  • 1/4 cană de alune de pădure tocate; 
  • 1 linguriță de extract de vanilie. 

Cum se prepară această rețetă de batoane cu fulgi de ovăz? 

  1. Într-un vas, încălzește untul de migdale și siropul de arțar la foc mic până se omogenizează.
  2. Adaugă fulgii de ovăz, cacaua pudră, semințele de floarea-soarelui, alunele de pădure și extractul de vanilie. Amestecă bine până se formează o compoziție lipicioasă.
  3. Presează compoziția într-o tavă pătrată tapetată cu hârtie de copt. Nivelează suprafața cu o spatulă. 
  4. Dă tava la frigider pentru aproximativ 2 ore, apoi taie batoanele în porții individuale. Păstrează-le într-un recipient etanș și savurează-le ca gustare sănătoasă și delicioasă pe parcursul zilei. 
Batoane cu fulgi de ovăz cu unt de migdale și cacao

6. Batoane cu fulgi de ovăz cu unt de migdale și gem de fructe 

Te-ai gândit vreodată să combini fulgii de ovăz cu gem de fructe și unt vegetal? Dacă răspunsul este nu, atunci trebuie să încerci neapărat rețeta de batoane cu fulgi de ovăz, unt de migdale și gem de fructe din gama Grădina Bunicii. Iată cât de simplu le poți prepara! 

Ingrediente 

  • 2 căni de fulgi de ovăz;
  • 1 cană de unt de migdale;
  • 1/2 cană de gem de fructe (afine, căpșuni, zmeură);
  • 1/4 cană de semințe de susan;
  • 1/4 cană de migdale tocate;
  • 1/4 cană de afine uscate;
  • 1 linguriță de extract de vanilie. 

Cum se prepară această rețetă de batoane delicioase de ovăz? 

  1. Într-un vas, încălzește untul de migdale și gemul de fructe la foc mic până se omogenizează.
  2. Adaugă fulgii de ovăz, semințele de susan, migdalele tocate, afinele uscate și extractul de vanilie. Amestecă bine până se formează o compoziție lipicioasă.
  3. Presează compoziția într-o tavă pătrată tapetată cu hârtie de copt. Nivelează suprafața cu o spatulă. 
  4. Dă tava la frigider pentru aproximativ 2 ore, apoi taie batoanele în porții individuale. Păstrează-le într-un recipient etanș și servește-le ca gustări sănătoase pe parcursul zilei. 
Batoane cu fulgi de ovăz cu unt de migdale și gem de fructe

7. Batoane cu fulgi de ovăz cu nucă de cocos și merișoare 

Dacă ai poftă de o gustare dulce și sănătoasă, trebuie să încerci și batoanele de ovăz cu nucă de cocos și merișoare, pline de nutrienți. Iată care sunt ingredientele și modul de preparare ale acestor delicii cu fulgi de ovăz! 

Ingrediente 

  • 2 căni de fulgi de ovăz; 
  • 1 cană de nucă de cocos; 
  • 3 banane medii, coapte; 
  • 1/2 cană de ulei de struguri; 
  • 50 g de merișoare uscate. 

Cum se prepară această rețetă de batoane de ovăz? 

  1. Într-un vas, amestecă fulgii de cocos și merișoarele. Adaugă bananele pasate și uleiul, apoi amestecă bine, până obții un amestec omogen. 
  2. Tapetează o tavă pătrată cu hârtie de copt și transferă compoziția în ea. 
  3. Dă tava la cuptor, setează temperatura la 180 de grade și lasă tava pentru 20-30 de minute la cuptor, până când compoziția se rumenește. 
  4. Lasă compoziția la răcit pentru 2-3 ore, apoi taie batoanele în porții individuale. Păstrează-le într-un recipient etanș și servește-le ca gustări sănătoase când ți-e poftă de ceva dulce. 
Batoane cu fulgi de ovăz cu nucă de cocos și merișoare

Ești gata să încerci și tu aceste rețete de batoane cu fulgi de ovăz? Te încurajăm să-ți descarci aplicația Profi, pentru a beneficia de cele mai bune promoții la ingredientele pentru batoane de ovăz și să prepari aceste gustări sănătoase în avans, pentru a avea întotdeauna la îndemână gustări rapide și hrănitoare pe parcursul zilei. Alege-ți rețeta preferată și bucură-te de savoarea și nutrienții oferiți de aceste batoane cu fulgi de ovăz! 

Articole care se regăsesc în categoria Desert

Tort de mere: Rețeta tradițională și gustul copilăriei

03 august 2023

Atunci când vorbim despre deserturi asociate cu amintiri plăcute din copilărie, tortul de mere pregătit de bunica în vremea când eram copii se numără printre favorite. Este imposibil ca aroma îmbietoare a merelor coapte și textura moale a blatului de tort să nu declanșeze oricui o serie de amintiri și emoții asociate cu copilăria. Asemenea […]

Citește mai mult

Rețeta de pască tradițională cu brânză

28 martie 2023

Nu există masă de Paște fără pască, acest preparat tradițional atât de îndrăgit de români și definit ca o tartă rituală preparată dintr-un aluat obișnuit de cozonac, cu diverse umpluturi dulci, pe bază de lactate. Și nu este deloc complicat să faci o pască tradițională: un aluat de cozonac și o umplutură simplă din brânză […]

Citește mai mult

Cremșnit: O rețetă ușoară și plină de savoare

16 iunie 2023

În lumea dulciurilor, există unele delicii care transcend timpul și poartă cu ele amintiri dulci și pline de nostalgie. Un astfel de desert este cremșnitul. Această prăjitură irezistibilă s-a bucurat de o popularitate constantă în bucătăria românească, reprezentând un adevărat simbol al savoarei. Cu o rețetă ușoară și cu un gust inconfundabil, cremșnitul încântă și […]

Citește mai mult

Nuci umplute cu cremă de ciocolată: o rețetă tradițională pas cu pas

27 martie 2024

Într-o lume unde deserturile tradiționale sunt adesea neglijate, îți propunem să redescoperi gustul autentic al copilăriei cu nucile umplute cu cremă de ciocolată. Această rețetă simplă, dar delicioasă, combină gustul bogat al cojilor din aluat fraged cu dulceața și aroma inconfundabilă a cremei de ciocolată, oferindu-ți o experiență gustativă de neuitat.  Și pentru că ne […]

Citește mai mult

Cozonac cu mac: rețeta pentru a obține un cozonac pufos și cu multă umplutură

28 martie 2023

În cazul în care îți place cozonacul cu miez de nucă și cacao, atunci îl vei iubi și pe cel cu umplutură de mac. Aromat, parfumat și nemaipomenit de gustos, cozonacul cu mac nu trebuie să-ți lipsească de pe masa de sărbători. Dacă îți dorești să obții un cozonac pufos, care se rupe fășii, cu […]

Citește mai mult

Mucenici moldovenești: O rețetă tradițională cu miere și nucă

18 ianuarie 2024

Fiecare sărbătoare creștină este asociată la români cu numeroase preparate culinare. Există tradiții și obiceiuri românești de Paște, asociate cu preparate culinare precum pasca și ouăle roșii, avem rețete tradiționale asociate cu sărbătoarea Crăciunului, precum caltaboșul, toba de casă și cozonacul cu nucă, sau chiar și preparate importante care se oferă pentru pomenirea celor care nu mai […]

Citește mai mult

Plăcintă cu mere: Deliciul toamnei în farfurie

20 noiembrie 2023

Toamna aduce cu ea o diversitate de fructe, iar merele sunt printre cele mai iubite. Și ce poate fi mai delicios decât un desert cald, aromat, creat din aceste minunate fructe? Nu știm dacă știai că nouă, celor de la Profi, tare mult ne mai plac plăcintele. Chiar ne gândeam să preparăm în perioada următoare și […]

Citește mai mult

Rețete de compot: Top 3 rețete simple și gustoase

15 noiembrie 2022

Încă din copilărie știm că „toamna vine cu mere și pere în panere”, așa că nu mai este un secret faptul că acesta este cel mai roditor anotimp și că fructele de sezon sunt absolut delicioase. Nu știm despre tine, însă noi suntem mari amatori ai fructelor de toamnă, de la pere și prune, la […]

Citește mai mult

Pască bună cu smântână: rețeta și recomandări pentru un gust desăvârșit

28 martie 2023

Pentru cei mai mulți dintre noi, pasca tradițională înseamna acea tartă preparată dintr-un aluat de cozonac umplut cu brânză de vaci. Puțini s-au gândit vreodată că o alternativă la rețeta tradițională poate fi pasca bună cu smântână. La o simplă cercetare a ingredientelor, cu siguranță, vei observa și tu că acest desert pascal se arată […]

Citește mai mult

Cum să faci bezele de casă: Rețeta pas cu pas

20 noiembrie 2023

Dacă iubești deserturile la fel de mult ca și noi și ai încercat deja toate rețetele de desert pe care ți le-am dezvăluit de-a lungul timpului, să știi că nu ducem niciodată lipsă de inspirație în a găsi alte și alte rețete delicioase cu care să ne potolim pofta de dulce. Și astăzi ne-am gândit la bezele, […]

Citește mai mult