Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Ciocolată de casă: rețeta copilăriei

Deserturile copilăriei ne-au fascinat întotdeauna și ne-au umplut sufletele de bucurie de fiecare dată când le-am degustat. Acesta este și motivul pentru care vei regăsi pe blogul nostru culinar rețete cu deserturi precum cea de orez cu lapte sau de macaroane cu brânză, atât de iubite în copilăriei și atât de apreciate chiar și acum, atunci când ne dorim să simțim aromele deserturilor ce ne făceau fericiți când eram copii.

Din categoria rețetelor copilăriei face parte și ciocolata de casă, unul dintre deserturile pe care cu siguranță ți le pregătea mama în copilărie și era atât de bună încât nu te-ai fi putut niciodată sătura de ea. Ei bine, astăzi vom prepara împreună ciocolată de casă după rețeta copilăriei, cu lapte praf și alte câteva ingrediente pe care te vom lăsa să le descoperi în articolul următor. Iată cum prepari cea mai bună ciocolată de casă!

Ingrediente pentru ciocolată de casă după rețeta simplă

Din ingredientele menționate în lista de mai jos vei obține aproximativ 10 porții de ciocolată de casă, menite să-i îndulcească pe toți cei dragi din familie, însă poți adapta ingredientele în funcție de cantitatea pe care dorești să o obții. Și vestea bună este că toate ingredientele le vei putea găsi în gama de produse de la Profi, așa că iată ce trebuie să se regăsească pe lista de la supermarket:

  • 200 g de lapte praf;
  • 50 g de cacao din gama Proxi;
  • 200 g de zahăr;
  • 100 ml de apă;
  • 100 g de unt;
  • 25 g de alune, nuci, fistic sau stafide (opțional).
ciocolata de casa

Cum se face ciocolata de casă?

Ți-ai făcut deja cumpărăturile din noul Profi? Atunci hai să ne „înarmăm” cu șorțul de bucătărie și cu ustensilele potrivite și hai să preparăm împreună ciocolată de casă după rețeta cu lapte praf!

Prepararea siropului pentru ciocolată

Vom începe rețeta de ciocolată de casă cu prepararea unui sirop din zahăr și apă. Adaugă zahărul într-o cratiță, apoi toarnă peste el apa și pune cratița la foc mediu, până când apa începe să fiarbă și zahărul este complet dizolvat. După ce zahărul s-a topit, se va adăuga un termometru în sirop și se va aștepta până când siropul ajunge la 115 grade Celsius. Dacă nu deții un termometru, ține cont că trebuie să fierbi siropul la foc mare, timp de 5 minute.

Prepararea compoziției pentru ciocolată

Când siropul a fiert suficient, adaugă în cratiță și untul, oprește focul și amestecă până când untul se va topi în totalitate. Cât timp se topește untul, cerne laptele praf într-un bol larg. Peste laptele praf va trebui să cerni apoi și cacaua, după care să le amesteci bine. Ia siropul de pe foc și începe să adaugi în el, puțin câte puțin, amestecul de cacao și lapte praf, amestecând constant cu un tel.

La final, schimbă telul cu o lingură din silicon, pentru a amesteca mai bine ingredientele. Apoi, dacă dorești să adaugi o savoare și un aspect deosebit ciocolatei de casă, poți adăuga în compoziție și alune, nuci, fistic sau stafide, în funcție de preferințe. Desigur, le poți omite cu totul sau poți adăuga nucile tale preferate, căci totul ține de gusturi.

Montarea ciocolatei de casă

Transferă ciocolata de casă într-o tavă mică tapetată cu hârtie de copt. Va trebui să grăbești procesul, căci ciocolata se va întări destul de rapid. Nivelează apoi bine ciocolata, după care o poți acoperi cu hârtie de copt și o vei da la frigider pentru cel puțin două ore sau până când se întărește complet. Apoi o poți servi cu poftă sau o poți folosi în cele mai delicioase rețete de deserturi, așa cum este tortul de ciocolată sau apetisantele fursecuri cu ciocolata.

ciocolata de casa cu nuca

Secrete de preparare pentru cea mai bună rețetă de ciocolată de casă

Acum, la final de rețetă, avem pentru tine și câteva sugestii de preparare, în așa fel încât să te poți bucura alături de cei dragi de cea mai bună ciocolată de casă. Iată secretele noastre pentru un desert savuros!

  • Un aspect important al rețetei de ciocolată de casă este prepararea siropului și fierberea acestuia. În funcție de calitatea siropului vei obține o diferită consistență a ciocolatei de casă. Cu cât siropul se fierbe mai mult, cu atât ciocolata va avea o textură mai nisipoasă și cu cât este fiert mai puțin, cu atât ciocolata va fi mai cremoasă și mai moale.
  • Nu uita să te miști rapid cu montarea ciocolatei de casă în tavă sau în alte recipiente, pentru că aceasta se va întări destul de repede, odată ce începe să se răcească.
  • Dacă nu dorești o culoare intensă a ciocolatei de casă, vei putea reduce cantitatea de cacao folosită, de la 50 de grame la 30 sau chiar 25 de grame.
  • Alege întotdeauna ingrediente de calitate: o cacao neagră și aromată, un lapte praf cu gust plăcut și un unt gras și proaspăt. Acest lucru transformă magazinul Profi în cea mai bună alegere pentru prepararea unei ciocolate de casă delicioase.
  • Descarcă-ți aplicația Profi pentru a te bucura de promotii de zile mari la ingredientele pentru ciocolata de casă sau alte deserturi ale copilăriei pe care îți dorești să le încerci în bucătărie!
ciocolata de casa cu sare

Ești gata să prepari și tu ciocolata copilăriei? Inspiră-te din articolul nostru și surprinde-i pe cei dragi cu cea mai bună ciocolată de casă după rețeta clasică, așa cum o savurai și tu în copilărie. Doar te-ai convins de cât este de simplu să prepari un asemenea deliciu pentru familia ta!

Articole care se regăsesc în categoria Desert

Papanași cu brânză de vaci: idei de rețete

02 martie 2023

Este de prisos să spunem că rețeta de papanași cu brânză de vaci este una dintre cele mai îndrăgite rețete de desert din țara noastră. Aceste delicii pufoase sunt foarte iubite de membrii oricărei familii, căci nimeni nu poate refuza o porție de papanași calzi, acoperiți cu smântână și dulceață dulce-acrișoară. Și se pot prepara […]

Citește mai mult

Cinnamon rolls: rețeta originală de rulouri cu scorțișoară

19 aprilie 2023

Vrei să cunoști secretele din spatele rețetei originale de rulouri cu scorțișoară, un desert delicios și aromat, apreciat în întreaga lume? În articolul nostru poți afla istoria și originea acestui preparat, împreună cu influențele culturale și tradițiile culinare care stau la baza sa, ingredientele necesare, proporțiile corecte și tehnici esențiale de preparare, astfel încât să […]

Citește mai mult

Cremșnit: O rețetă ușoară și plină de savoare

16 iunie 2023

În lumea dulciurilor, există unele delicii care transcend timpul și poartă cu ele amintiri dulci și pline de nostalgie. Un astfel de desert este cremșnitul. Această prăjitură irezistibilă s-a bucurat de o popularitate constantă în bucătăria românească, reprezentând un adevărat simbol al savoarei. Cu o rețetă ușoară și cu un gust inconfundabil, cremșnitul încântă și […]

Citește mai mult

Brioșe cu fulgi de ciocolată: Idei de rețete simple și delicioase

16 februarie 2023

Iubim ciocolata în toate formele ei, cu atât mai mult cu cât iubim să petrecem timp în bucătărie și să coacem cele mai delicioase deserturi în care ciocolata joacă un rol esențial. Și credem că te-ai convins deja de pasiunea noastră pentru rețetele de prăjituri cu multă ciocolată. Nu de alta, dar am preparat împreună […]

Citește mai mult

Lapte de pasăre: Cum să prepari desertul copilăriei ca la bunica acasă

16 iunie 2023

Nu știm dacă se aplică și în cazul tău, însă pentru noi rețeta de lapte de pasăre se numără printre cele mai îndrăgite deserturi din copilărie. Aproape la fel de iubită precum cea de griș cu lapte și dulceață, preparată cu multă dragoste de bunica. Bunica ne pregătea adesea lapte de pasăre în vremea copilăriei, iar […]

Citește mai mult

Rețeta de colivă din arpacaș: Pas cu pas către o mâncare încărcată de tradiție

20 noiembrie 2023

Există deserturi care-i celebrează pe cei vii, așa cum sunt torturile aniversare, dar și deserturi care-i comemorează pe cei adormiți, așa cum este coliva. Coliva tradițională românească are strânsă legătură cu Biserica și tradițiile creștin-ortodoxe, iar prepararea rețetei de colivă din arpacaș are o tradiție bine înfiripată în cultura poporului român. În prezent, coliva este […]

Citește mai mult

Orez cu lapte: Rețeta simplă și gustoasă

28 noiembrie 2022

Dacă ne urmărești de ceva vreme pe blog, probabil ai descoperit deja pasiunea pe care o avem pentru deserturile care ne amintesc de copilărie. Și suntem siguri că și orezul cu lapte se numără printre acele deserturi delicioase după care pofteam când eram copii și care încă ne răsfață papilele gustative și acum, ani mai […]

Citește mai mult

Sărățele cu brânză: Rețete pe care să le prepari rapid și ușor

28 noiembrie 2022

Ești în căutarea unei gustări numai bune de ronțăit la televizor sau a unor antreuri perfecte pentru mesele alături de familie și prieteni? Atunci, noi spunem că un platou de sărățele cu brânză este o idee minunată! O gustare ușor sărată, crocantă, cu gust de brânză va fi cu siguranță pe placul tuturor. Să nu […]

Citește mai mult

Cozonac cu nucă: O rețetă tradițională românească

23 noiembrie 2022

Că tot se apropie cu pași repezi sărbătorile de iarnă, cozonacul cu nucă este unul dintre preparatele care ne trezește întotdeauna sentimente deosebite. Cu toții ne amintim de aromele minunate ale cozonacilor cu nucă, aceste minunății pufoase gătite cu multă dragoste de bunica. De Sărbători, cozonacul este un deliciu nelipsit de pe masa în jurul […]

Citește mai mult

Macaroane cu brânză: mod de preparare și ingrediente necesare

17 ianuarie 2023

Nu știm despre tine, dar nouă tare mult ne place să ne aducem aminte de copilărie prin cele mai savuroase rețete de dulciuri care ne făceau fericiți când eram copii. Și am tot gătit de-a lungul timpului tot felul de delicii, de la plăcintă cu dovleac și prăjitură cu mălai, până la cornulețe cu nucă […]

Citește mai mult