Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Ciocolată de casă: rețeta copilăriei

Deserturile copilăriei ne-au fascinat întotdeauna și ne-au umplut sufletele de bucurie de fiecare dată când le-am degustat. Acesta este și motivul pentru care vei regăsi pe blogul nostru culinar rețete cu deserturi precum cea de orez cu lapte sau de macaroane cu brânză, atât de iubite în copilăriei și atât de apreciate chiar și acum, atunci când ne dorim să simțim aromele deserturilor ce ne făceau fericiți când eram copii.

Din categoria rețetelor copilăriei face parte și ciocolata de casă, unul dintre deserturile pe care cu siguranță ți le pregătea mama în copilărie și era atât de bună încât nu te-ai fi putut niciodată sătura de ea. Ei bine, astăzi vom prepara împreună ciocolată de casă după rețeta copilăriei, cu lapte praf și alte câteva ingrediente pe care te vom lăsa să le descoperi în articolul următor. Iată cum prepari cea mai bună ciocolată de casă!

Ingrediente pentru ciocolată de casă după rețeta simplă

Din ingredientele menționate în lista de mai jos vei obține aproximativ 10 porții de ciocolată de casă, menite să-i îndulcească pe toți cei dragi din familie, însă poți adapta ingredientele în funcție de cantitatea pe care dorești să o obții. Și vestea bună este că toate ingredientele le vei putea găsi în gama de produse de la Profi, așa că iată ce trebuie să se regăsească pe lista de la supermarket:

  • 200 g de lapte praf;
  • 50 g de cacao din gama Proxi;
  • 200 g de zahăr;
  • 100 ml de apă;
  • 100 g de unt;
  • 25 g de alune, nuci, fistic sau stafide (opțional).
ciocolata de casa

Cum se face ciocolata de casă?

Ți-ai făcut deja cumpărăturile din noul Profi? Atunci hai să ne „înarmăm” cu șorțul de bucătărie și cu ustensilele potrivite și hai să preparăm împreună ciocolată de casă după rețeta cu lapte praf!

Prepararea siropului pentru ciocolată

Vom începe rețeta de ciocolată de casă cu prepararea unui sirop din zahăr și apă. Adaugă zahărul într-o cratiță, apoi toarnă peste el apa și pune cratița la foc mediu, până când apa începe să fiarbă și zahărul este complet dizolvat. După ce zahărul s-a topit, se va adăuga un termometru în sirop și se va aștepta până când siropul ajunge la 115 grade Celsius. Dacă nu deții un termometru, ține cont că trebuie să fierbi siropul la foc mare, timp de 5 minute.

Prepararea compoziției pentru ciocolată

Când siropul a fiert suficient, adaugă în cratiță și untul, oprește focul și amestecă până când untul se va topi în totalitate. Cât timp se topește untul, cerne laptele praf într-un bol larg. Peste laptele praf va trebui să cerni apoi și cacaua, după care să le amesteci bine. Ia siropul de pe foc și începe să adaugi în el, puțin câte puțin, amestecul de cacao și lapte praf, amestecând constant cu un tel.

La final, schimbă telul cu o lingură din silicon, pentru a amesteca mai bine ingredientele. Apoi, dacă dorești să adaugi o savoare și un aspect deosebit ciocolatei de casă, poți adăuga în compoziție și alune, nuci, fistic sau stafide, în funcție de preferințe. Desigur, le poți omite cu totul sau poți adăuga nucile tale preferate, căci totul ține de gusturi.

Montarea ciocolatei de casă

Transferă ciocolata de casă într-o tavă mică tapetată cu hârtie de copt. Va trebui să grăbești procesul, căci ciocolata se va întări destul de rapid. Nivelează apoi bine ciocolata, după care o poți acoperi cu hârtie de copt și o vei da la frigider pentru cel puțin două ore sau până când se întărește complet. Apoi o poți servi cu poftă sau o poți folosi în cele mai delicioase rețete de deserturi, așa cum este tortul de ciocolată sau apetisantele fursecuri cu ciocolata.

ciocolata de casa cu nuca

Secrete de preparare pentru cea mai bună rețetă de ciocolată de casă

Acum, la final de rețetă, avem pentru tine și câteva sugestii de preparare, în așa fel încât să te poți bucura alături de cei dragi de cea mai bună ciocolată de casă. Iată secretele noastre pentru un desert savuros!

  • Un aspect important al rețetei de ciocolată de casă este prepararea siropului și fierberea acestuia. În funcție de calitatea siropului vei obține o diferită consistență a ciocolatei de casă. Cu cât siropul se fierbe mai mult, cu atât ciocolata va avea o textură mai nisipoasă și cu cât este fiert mai puțin, cu atât ciocolata va fi mai cremoasă și mai moale.
  • Nu uita să te miști rapid cu montarea ciocolatei de casă în tavă sau în alte recipiente, pentru că aceasta se va întări destul de repede, odată ce începe să se răcească.
  • Dacă nu dorești o culoare intensă a ciocolatei de casă, vei putea reduce cantitatea de cacao folosită, de la 50 de grame la 30 sau chiar 25 de grame.
  • Alege întotdeauna ingrediente de calitate: o cacao neagră și aromată, un lapte praf cu gust plăcut și un unt gras și proaspăt. Acest lucru transformă magazinul Profi în cea mai bună alegere pentru prepararea unei ciocolate de casă delicioase.
  • Descarcă-ți aplicația Profi pentru a te bucura de promotii de zile mari la ingredientele pentru ciocolata de casă sau alte deserturi ale copilăriei pe care îți dorești să le încerci în bucătărie!
ciocolata de casa cu sare

Ești gata să prepari și tu ciocolata copilăriei? Inspiră-te din articolul nostru și surprinde-i pe cei dragi cu cea mai bună ciocolată de casă după rețeta clasică, așa cum o savurai și tu în copilărie. Doar te-ai convins de cât este de simplu să prepari un asemenea deliciu pentru familia ta!

Articole care se regăsesc în categoria Desert

Cozonac cu nucă: O rețetă tradițională românească

23 noiembrie 2022

Că tot se apropie cu pași repezi sărbătorile de iarnă, cozonacul cu nucă este unul dintre preparatele care ne trezește întotdeauna sentimente deosebite. Cu toții ne amintim de aromele minunate ale cozonacilor cu nucă, aceste minunății pufoase gătite cu multă dragoste de bunica. De Sărbători, cozonacul este un deliciu nelipsit de pe masa în jurul […]

Citește mai mult

Mucenici moldovenești: O rețetă tradițională cu miere și nucă

18 ianuarie 2024

Fiecare sărbătoare creștină este asociată la români cu numeroase preparate culinare. Există tradiții și obiceiuri românești de Paște, asociate cu preparate culinare precum pasca și ouăle roșii, avem rețete tradiționale asociate cu sărbătoarea Crăciunului, precum caltaboșul, toba de casă și cozonacul cu nucă, sau chiar și preparate importante care se oferă pentru pomenirea celor care nu mai […]

Citește mai mult

Tort de mere: Rețeta tradițională și gustul copilăriei

03 august 2023

Atunci când vorbim despre deserturi asociate cu amintiri plăcute din copilărie, tortul de mere pregătit de bunica în vremea când eram copii se numără printre favorite. Este imposibil ca aroma îmbietoare a merelor coapte și textura moale a blatului de tort să nu declanșeze oricui o serie de amintiri și emoții asociate cu copilăria. Asemenea […]

Citește mai mult

Cinnamon rolls: rețeta originală de rulouri cu scorțișoară

19 aprilie 2023

Vrei să cunoști secretele din spatele rețetei originale de rulouri cu scorțișoară, un desert delicios și aromat, apreciat în întreaga lume? În articolul nostru poți afla istoria și originea acestui preparat, împreună cu influențele culturale și tradițiile culinare care stau la baza sa, ingredientele necesare, proporțiile corecte și tehnici esențiale de preparare, astfel încât să […]

Citește mai mult

Prăjitură cu mălai: O rețetă tradițională ca la bunica

22 decembrie 2022

Nu știm dacă amintirile tale din copilărie se învârt în jurul prăjiturii cu mălai, însă cu siguranță vei recunoaște gustul inconfundabil al desertului mălai dulce preparat cu dragoste de bunica. În cazul în care nu ai savurat niciodată faimoasa prăjitură cu mălai a bunicii, atunci trebuie să știi că nu are gust de mămăligă, așa […]

Citește mai mult

Prăjitură cu fructe: 5 idei de rețete rapide și gustoase

16 iunie 2023

Prăjiturile cu fructe sunt o alegere delicioasă și sănătoasă pentru oricine iubește dulciurile. Fructele adaugă o notă de prospețime și savoare prăjiturilor, îmbogățindu-le cu vitamine și nutrienți benefici pentru sănătate. În plus, utilizarea fructelor în prăjituri poate fi o modalitate excelentă de a reduce cantitatea de zahăr, fără a compromite gustul sau textura preparatului. Și, […]

Citește mai mult

Sărățele cu brânză: Rețete pe care să le prepari rapid și ușor

28 noiembrie 2022

Ești în căutarea unei gustări numai bune de ronțăit la televizor sau a unor antreuri perfecte pentru mesele alături de familie și prieteni? Atunci, noi spunem că un platou de sărățele cu brânză este o idee minunată! O gustare ușor sărată, crocantă, cu gust de brânză va fi cu siguranță pe placul tuturor. Să nu […]

Citește mai mult

Rețete de compot: Top 3 rețete simple și gustoase

15 noiembrie 2022

Încă din copilărie știm că „toamna vine cu mere și pere în panere”, așa că nu mai este un secret faptul că acesta este cel mai roditor anotimp și că fructele de sezon sunt absolut delicioase. Nu știm despre tine, însă noi suntem mari amatori ai fructelor de toamnă, de la pere și prune, la […]

Citește mai mult

Cum să pregătești o prăjitură Tosca: rețeta simplă și gustoasă

11 iulie 2024

Cu siguranță deja știai acest lucru despre noi însă cu siguranță ne dorim să ne afirmăm din nou și din nou pasiunea pentru prăjituri. Nu de puține ori te-am încântat cu cele mai delicioase rețete de desert, iar astăzi ne-am propus să mai adăugăm un deliciu în cartea noastră de rețete: prăjitura Tosca. Prăjitura Tosca este […]

Citește mai mult

Mod de preparare și ingrediente necesare pentru o pască plină de ciocolată

28 martie 2023

Noi, cei de la Profi, ne declarăm mari iubitori ai rețetelor care au ciocolata printre ingrediente. Afirmația noastră nu e deloc surprinzătoare, întrucât am gătit împreună de-a lungul timpului cele mai delicioase deserturi cu acest ingredient; de la tort de ciocolată și până la brioșe cu fulgi de ciocolată. Mai mult decât atât, chiar am […]

Citește mai mult