Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

 Griș cu lapte: rețeta pas cu pas

Nu puține sunt deserturile care ne amintesc de gustul dulce al copilăriei, însă suntem convinși că rețeta de griș cu lapte se numără printre cele mai delicioase deserturi care te poartă spre amintirile din copilărie. Este imposibil să nu-ți amintești de grișul cu lapte pe care-l savurai cu poftă atunci când erai copil, cu puțină dulceață de casă deasupra sau cu un praf de scorțișoară. Și dacă nu cu mult timp înainte ni s-a făcut brusc poftă de orez cu lapte, astăzi ne dorim să preparăm și un savuros griș cu lapte după rețeta bunicii.

În copilărie, bunicile ne găteau destul de frecvent acest desert minunat, iar dulceața de vișine părea să fie, la acea vreme, cel mai bun mod de servire al grișului cu lapte. Cu gândul la aceste amintiri, astăzi îți vom prezenta varianta noastră de griș cu lapte, o rețetă atât de bună și de ușor de preparat. Dacă și tu dorești să te răsfeți cu un astfel de desert tradițional, te invităm să descoperi în articolul următor rețeta pas cu pas pentru un griș cu lapte care să-ți îndulcească simțurile!

Ingrediente pentru rețeta de griș cu lapte

Din lista de ingrediente de mai jos vei obține circa 8 porții de griș cu lapte, ideale pentru a le potoli apetitul de dulce tuturor pofticioșilor din familie. În gama de produse de la Profi vei găsi toate ingredientele de care ai nevoie, așa că iată ce trebuie să adaugi pe lista de cumpărături atunci când mergi la supermarket:

  • 1 litru de lapte;
  • 100 g de griș din gama Proxi;
  • 4 linguri de zahăr;
  • semințele de la 2 păstăi de vanilie;
  • 1 praf de sare.
gris cu lapte

Cum se face griș cu lapte după rețeta simplă de la bunica?

Ți-ai făcut deja toate cumpărăturile din noul Profi? Descoperă în continuare cum poți prepara una dintre cele mai simple și gustoase rețete cu griș, cu aromele copilăriei!

  1. Pentru început, pune laptele la fiert într-o cratiță și adaugă apoi zahărul peste acesta, alături de semințele de la păstăile de vanilie. Lasă apoi laptele să se încălzească, exact până când ajunge la punctul de fierbere.
  2. Când laptele a ajuns la punctul de fierbere, adaugă grișul în ploaie, în timp ce amesteci constant cu un tel, pentru a împiedica astfel aglomerarea grișului.
  3. Din acest moment, amestecă în continuu și așteaptă ca grișul să se îngroașe, iar amestecul să devină ușor solid.
  4. Continuă să amesteci la foc mic, chiar și atunci când grișul a început să se îngroașe, pentru a evita lipirea acestuia de pereții cratiței.
  5. Când grișul s-a îngroșat suficient și are o textură cremoasă, înlocuiește telul cu o spatulă și mai amestecă puțin, până când obții grișul cu lapte ideal. Oprește focul, transferă grișul în boluri și servește-l cu poftă, în funcție de preferințe.
gris cu lapte si gem

Secrete de preparare pentru un desert savuros

Acum, la final de rețetă, îți vom menționa și câteva dintre cele mai importante secrete de preparare ale acestui desert delicios al copilăriei. Iată de ce trebuie să ții cont pentru a obține cel mai bun griș cu lapte!

  • Este important să păstrezi o proporție echilibrată între cantitatea de griș și cea de lapte, pentru a nu obține un griș cu lapte nici prea solid, dar nici lichid. Proporția testată în timp este cea de 100 de grame de griș la 1 litru de lapte, respectiv câte 10 grame de griș la fiecare 100 ml de lapte.
  • Este important ca laptele pe care îl folosești pentru rețeta de griș cu lapte să fie cu cel puțin 3,5% grăsime. Cu cât acesta este mai gras, cu atât desertul va fi unul mai cremos și mai gustos.
  • Poți alege să aromatizezi grișul cu lapte și cu coajă de lămâie sau coajă de portocală, pentru un gust desăvârșit. Sau poți folosi păstăi de vanilie, așa cum am folosit în rețeta noastră de astăzi.
  • Grișul folosit pentru rețetă trebuie să fie unul proaspăt și nu unul ținut cu lunile în dulapul din bucătărie. Îți sugerăm să-ți descarci aplicația Profi, pentru a putea beneficia de cele mai bune promoții la griș sau alte ingrediente necesare pentru rețeta de griș cu lapte.

Modalități delicioase de servire pentru griș cu lapte

Și acum că ți-am dezvăluit și secretele unui griș cu lapte delicios, suntem gata să-ți oferim și cele mai apetisante moduri în care poți servi griș cu lapte celor dragi din familie. Cea mai delicioasă variantă de servire a grișului cu lapte rămâne cea cu dulceață, de preferat una preparată în casă din vișine sau afine, pentru un gust ușor acrișor.

De asemenea, poți servi griș cu lapte și împreună cu siropuri de fructe preparate în casă. Un alt mod simplu și delicios poate fi servirea grișului cu pudră de scorțișoară sau cu un aromat piure de mere, căci aromele se vor potrivi perfect în farfurie. Fructele de pădure pot fi, de asemenea, o altă modalitate delicioasă de a servi griș cu lapte.

gris cu lapte si fructe de padure

Așa-i că deja te îndrepți spre cel mai apropiat magazin Profi pentru a cumpăra ingredientele și a prepara cel mai bun griș cu lapte după rețeta tradițională? Noi suntem convinși că ți-am făcut poftă, așa că nu mai rămâne decât să-ți surprinzi și tu familia astăzi cu o gustare absolut delicioasă, inspirată de amintirile din vremea copilăriei!

Articole care se regăsesc în categoria Desert

Gofre pufoase pentru micul dejun: Mod de preparare și ingrediente necesare

16 iunie 2023

Gofrele pufoase sunt o alegere excelentă pentru un mic dejun sățios și delicios. Acestea pot fi adaptate în funcție de preferințele fiecărei persoane, putând fi servite cu o varietate de toppinguri și combinații de ingrediente, atât dulci, cât și sărate. Dacă vrei să afli cum poți pregăti în fiecare dimineață câte o porție de gofre […]

Citește mai mult

Prăjitură cu caise proaspete: O delicatesă de vară într-un desert dulce și aromat

27 iulie 2023

Chiar de curând am preparat împreună pe blog o delicioasă prăjitură cu piersici. Și dacă tot am dat startul deserturilor cu fructe de sezon, nouă și caisele ne-au făcut cu ochiul. Cu atât mai mult cu cât poți include aceste fructe gustoase și zemoase într-o serie de prăjituri tip tartă, cheesecake sau pandișpan. Și exact […]

Citește mai mult

Pască bună cu smântână: rețeta și recomandări pentru un gust desăvârșit

28 martie 2023

Pentru cei mai mulți dintre noi, pasca tradițională înseamna acea tartă preparată dintr-un aluat de cozonac umplut cu brânză de vaci. Puțini s-au gândit vreodată că o alternativă la rețeta tradițională poate fi pasca bună cu smântână. La o simplă cercetare a ingredientelor, cu siguranță, vei observa și tu că acest desert pascal se arată […]

Citește mai mult

Rețeta clasică de baclava: pași simpli pentru a pregăti acest desert delicios

19 decembrie 2024

Ești în căutarea unui desert delicios și inedit acum, în prag de sărbători? Atunci este momentul perfect să încerci rețeta de baclava turcească, un desert însiropat cu foi de plăcintă subțiri, sirop de zahăr și nucă măcinată. Nu-i așa că sună delicios acest desert de inspirație turcească? Mai ceva decât rețeta de cornulețe fragede cu […]

Citește mai mult

Chec cu banană sănătos și nutritiv: Un desert plin de beneficii

27 iulie 2023

În cele ce urmează, vei descoperi în detaliu toate beneficiile pe care le aduce consumul de chec cu banană pentru sănătatea ta. De asemenea, vei învăța cum să alegi cele mai bune ingrediente pentru a găti un chec cu banană sănătos și nutritiv. Te vom ghida pas cu pas prin procesul de preparare, pentru a […]

Citește mai mult

Dulceață de smochine: rețeta care păstrează savoarea naturală a fructelor

11 noiembrie 2024

Dacă îți place să pregătești conserve pentru iarnă și vrei să aduci o notă de dulceață naturală în cămara ta, dulceața de smochine este una dintre cele mai aromate opțiuni. Smochinele, fructe delicate și parfumate, sunt perfecte pentru a fi transformate într-o dulceață fină, care își păstrează toate calitățile naturale.  Astăzi îți vom arăta cum […]

Citește mai mult

Prăjitură cu fructe: 5 idei de rețete rapide și gustoase

16 iunie 2023

Prăjiturile cu fructe sunt o alegere delicioasă și sănătoasă pentru oricine iubește dulciurile. Fructele adaugă o notă de prospețime și savoare prăjiturilor, îmbogățindu-le cu vitamine și nutrienți benefici pentru sănătate. În plus, utilizarea fructelor în prăjituri poate fi o modalitate excelentă de a reduce cantitatea de zahăr, fără a compromite gustul sau textura preparatului. Și, […]

Citește mai mult

Cum să prepari un chec cu mandarine pufos și aromat?

18 decembrie 2024

Dacă ești în căutarea unei prăjituri de casă simplu de pregătit, dar care să impresioneze prin gust și aspect, checul cu mandarine este alegerea perfectă. Această rețetă de chec pufos și aromat te va cuceri de la prima felie și desertul va arăta absolut minunat pe o masă festivă.  Aromele naturale ale mandarinelor și textura […]

Citește mai mult

Ganache de ciocolată: cum să pregătești cea mai simplă cremă pentru torturi și prăjituri

09 aprilie 2024

Ganache-ul de ciocolată, cu textura sa catifelată și gustul intens, reprezintă esența rafinamentului în lumea deserturilor. Această cremă luxuriantă, care se naște dintr-o combinație simplă, dar extraordinar de eficientă, de ciocolată și smântână pentru frișcă, transformă orice tort sau prăjitură într-o operă de artă culinară.  Învățarea pregătirii unui ganache de ciocolată perfect este o abilitate […]

Citește mai mult

Înghețată de casă: 10 rețete delicioase pe care le poți face acasă

16 iunie 2023

Noi, cei de la Profi, suntem pasionați de rețete de desert, așa că nu vine deloc ca o surpriză că de îndată ce zilele însorite și-au făcut apariția, gândul ne zboară la delicioasa înghețată de casă. Înghețata, așa cum știm cu toții, este un desert absolut savuros, asociat, în general, cu zilele călduroase de vară, fiind […]

Citește mai mult