Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

 Griș cu lapte: rețeta pas cu pas

Nu puține sunt deserturile care ne amintesc de gustul dulce al copilăriei, însă suntem convinși că rețeta de griș cu lapte se numără printre cele mai delicioase deserturi care te poartă spre amintirile din copilărie. Este imposibil să nu-ți amintești de grișul cu lapte pe care-l savurai cu poftă atunci când erai copil, cu puțină dulceață de casă deasupra sau cu un praf de scorțișoară. Și dacă nu cu mult timp înainte ni s-a făcut brusc poftă de orez cu lapte, astăzi ne dorim să preparăm și un savuros griș cu lapte după rețeta bunicii.

În copilărie, bunicile ne găteau destul de frecvent acest desert minunat, iar dulceața de vișine părea să fie, la acea vreme, cel mai bun mod de servire al grișului cu lapte. Cu gândul la aceste amintiri, astăzi îți vom prezenta varianta noastră de griș cu lapte, o rețetă atât de bună și de ușor de preparat. Dacă și tu dorești să te răsfeți cu un astfel de desert tradițional, te invităm să descoperi în articolul următor rețeta pas cu pas pentru un griș cu lapte care să-ți îndulcească simțurile!

Ingrediente pentru rețeta de griș cu lapte

Din lista de ingrediente de mai jos vei obține circa 8 porții de griș cu lapte, ideale pentru a le potoli apetitul de dulce tuturor pofticioșilor din familie. În gama de produse de la Profi vei găsi toate ingredientele de care ai nevoie, așa că iată ce trebuie să adaugi pe lista de cumpărături atunci când mergi la supermarket:

  • 1 litru de lapte;
  • 100 g de griș din gama Proxi;
  • 4 linguri de zahăr;
  • semințele de la 2 păstăi de vanilie;
  • 1 praf de sare.
gris cu lapte

Cum se face griș cu lapte după rețeta simplă de la bunica?

Ți-ai făcut deja toate cumpărăturile din noul Profi? Descoperă în continuare cum poți prepara una dintre cele mai simple și gustoase rețete cu griș, cu aromele copilăriei!

  1. Pentru început, pune laptele la fiert într-o cratiță și adaugă apoi zahărul peste acesta, alături de semințele de la păstăile de vanilie. Lasă apoi laptele să se încălzească, exact până când ajunge la punctul de fierbere.
  2. Când laptele a ajuns la punctul de fierbere, adaugă grișul în ploaie, în timp ce amesteci constant cu un tel, pentru a împiedica astfel aglomerarea grișului.
  3. Din acest moment, amestecă în continuu și așteaptă ca grișul să se îngroașe, iar amestecul să devină ușor solid.
  4. Continuă să amesteci la foc mic, chiar și atunci când grișul a început să se îngroașe, pentru a evita lipirea acestuia de pereții cratiței.
  5. Când grișul s-a îngroșat suficient și are o textură cremoasă, înlocuiește telul cu o spatulă și mai amestecă puțin, până când obții grișul cu lapte ideal. Oprește focul, transferă grișul în boluri și servește-l cu poftă, în funcție de preferințe.
gris cu lapte si gem

Secrete de preparare pentru un desert savuros

Acum, la final de rețetă, îți vom menționa și câteva dintre cele mai importante secrete de preparare ale acestui desert delicios al copilăriei. Iată de ce trebuie să ții cont pentru a obține cel mai bun griș cu lapte!

  • Este important să păstrezi o proporție echilibrată între cantitatea de griș și cea de lapte, pentru a nu obține un griș cu lapte nici prea solid, dar nici lichid. Proporția testată în timp este cea de 100 de grame de griș la 1 litru de lapte, respectiv câte 10 grame de griș la fiecare 100 ml de lapte.
  • Este important ca laptele pe care îl folosești pentru rețeta de griș cu lapte să fie cu cel puțin 3,5% grăsime. Cu cât acesta este mai gras, cu atât desertul va fi unul mai cremos și mai gustos.
  • Poți alege să aromatizezi grișul cu lapte și cu coajă de lămâie sau coajă de portocală, pentru un gust desăvârșit. Sau poți folosi păstăi de vanilie, așa cum am folosit în rețeta noastră de astăzi.
  • Grișul folosit pentru rețetă trebuie să fie unul proaspăt și nu unul ținut cu lunile în dulapul din bucătărie. Îți sugerăm să-ți descarci aplicația Profi, pentru a putea beneficia de cele mai bune promoții la griș sau alte ingrediente necesare pentru rețeta de griș cu lapte.

Modalități delicioase de servire pentru griș cu lapte

Și acum că ți-am dezvăluit și secretele unui griș cu lapte delicios, suntem gata să-ți oferim și cele mai apetisante moduri în care poți servi griș cu lapte celor dragi din familie. Cea mai delicioasă variantă de servire a grișului cu lapte rămâne cea cu dulceață, de preferat una preparată în casă din vișine sau afine, pentru un gust ușor acrișor.

De asemenea, poți servi griș cu lapte și împreună cu siropuri de fructe preparate în casă. Un alt mod simplu și delicios poate fi servirea grișului cu pudră de scorțișoară sau cu un aromat piure de mere, căci aromele se vor potrivi perfect în farfurie. Fructele de pădure pot fi, de asemenea, o altă modalitate delicioasă de a servi griș cu lapte.

gris cu lapte si fructe de padure

Așa-i că deja te îndrepți spre cel mai apropiat magazin Profi pentru a cumpăra ingredientele și a prepara cel mai bun griș cu lapte după rețeta tradițională? Noi suntem convinși că ți-am făcut poftă, așa că nu mai rămâne decât să-ți surprinzi și tu familia astăzi cu o gustare absolut delicioasă, inspirată de amintirile din vremea copilăriei!

Articole care se regăsesc în categoria Desert

Tort de ciocolată: 3 rețete delicioase

22 decembrie 2022

Iubim deserturile la nebunie, exact ca și atunci când eram copii. Și mai iubim și ciocolata, desertul suprem indiferent de vârstă! Iar atunci când vine vorba despre deserturi cu ciocolată, puțin sunt cei care pot rezista tentației de a nu-și răsfăța papilele gustative cu aceste delicii. Și să fim sinceri, ciocolata nu lipsește niciodată de […]

Citește mai mult

Pască bună cu smântână: rețeta și recomandări pentru un gust desăvârșit

28 martie 2023

Pentru cei mai mulți dintre noi, pasca tradițională înseamna acea tartă preparată dintr-un aluat de cozonac umplut cu brânză de vaci. Puțini s-au gândit vreodată că o alternativă la rețeta tradițională poate fi pasca bună cu smântână. La o simplă cercetare a ingredientelor, cu siguranță, vei observa și tu că acest desert pascal se arată […]

Citește mai mult

Dulceață de cireșe tradițională: Rețeta clasică și secrete pentru o textură perfectă

16 noiembrie 2023

Dacă te-ar întreba cineva care sunt fructele tale preferate de sezon, tu ce ai răspunde? Noi nici măcar nu am sta pe gânduri și am răspunde: cireșele! Și, din fericire, chiar și acest final de vară ne oferă din belșug cireșe aromate, de gustul și savoarea cărora ne putem bucura și în sezonul rece, pregătind […]

Citește mai mult

Rețete de dulceață de casă: Mod de preparare și ingrediente necesare

04 noiembrie 2022

Nici nu a venit bine toamna, că deja toate gospodinele se gândesc la cele mai gustoase și aromate rețete de dulceață preparate în casă. Gustul dulce-acrișor al fructelor de pădure sau aroma irezistibilă a piersicilor de care te poți bucura indiferent de anotimp sunt cele după care tânjești? Dacă vrei să ai satisfacția unor preparate […]

Citește mai mult

Tort de morcovi clasic și delicios: Rețeta pas cu pas pentru un desert îmbietor

17 noiembrie 2023

Orice moment fericit din viață merită sărbătorit cu un tort delicios. Și dacă nu ții neapărat să prepari un tort de ciocolată cu această ocazie sau nu ești un fan al tortului diplomat, trebuie să știi că există numeroase rețete de tort care pot transforma mesele festive într-o adevărată sărbătoare. Iar rețeta de tort de morcovi sau carrot […]

Citește mai mult

Panna cotta: idei de rețete originale italiene

28 mai 2024

În peisajul vast al deliciilor italiene, panna cotta strălucește ca un adevărat simbol al eleganței și rafinamentului. Această delicioasă budincă de smântână, cu origini în nordul Italiei, a câștigat inimile gurmanzilor din întreaga lume datorită texturii sale fine și aromei subtile. Cu toate că rețeta clasică de panna cotta este adorată pentru simplitatea sa, există numeroase […]

Citește mai mult

Ganache de ciocolată: cum să pregătești cea mai simplă cremă pentru torturi și prăjituri

09 aprilie 2024

Ganache-ul de ciocolată, cu textura sa catifelată și gustul intens, reprezintă esența rafinamentului în lumea deserturilor. Această cremă luxuriantă, care se naște dintr-o combinație simplă, dar extraordinar de eficientă, de ciocolată și smântână pentru frișcă, transformă orice tort sau prăjitură într-o operă de artă culinară.  Învățarea pregătirii unui ganache de ciocolată perfect este o abilitate […]

Citește mai mult

Rețete de gogoși: cum să prepari cele mai pufoase și delicioase gogoși

11 iulie 2024

Te-ai săturat de gogoșile lipsite de gust și uscate pe care le găsești în magazine? Dacă da, atunci te invităm să descoperi în rândurile următoare secretele preparării celor mai pufoase și savuroase gogoși, chiar la tine acasă. Fie că sunt prăjite sau coapte, cu glazură sau cu diverse creme, gogoșile sunt deliciile care ne fac […]

Citește mai mult

Macaroane cu brânză: mod de preparare și ingrediente necesare

17 ianuarie 2023

Nu știm despre tine, dar nouă tare mult ne place să ne aducem aminte de copilărie prin cele mai savuroase rețete de dulciuri care ne făceau fericiți când eram copii. Și am tot gătit de-a lungul timpului tot felul de delicii, de la plăcintă cu dovleac și prăjitură cu mălai, până la cornulețe cu nucă […]

Citește mai mult

Cozonac cu nucă: O rețetă tradițională românească

23 noiembrie 2022

Că tot se apropie cu pași repezi sărbătorile de iarnă, cozonacul cu nucă este unul dintre preparatele care ne trezește întotdeauna sentimente deosebite. Cu toții ne amintim de aromele minunate ale cozonacilor cu nucă, aceste minunății pufoase gătite cu multă dragoste de bunica. De Sărbători, cozonacul este un deliciu nelipsit de pe masa în jurul […]

Citește mai mult