Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Rețete de dulceață de casă: Mod de preparare și ingrediente necesare

Nici nu a venit bine toamna, că deja toate gospodinele se gândesc la cele mai gustoase și aromate rețete de dulceață preparate în casă. Gustul dulce-acrișor al fructelor de pădure sau aroma irezistibilă a piersicilor de care te poți bucura indiferent de anotimp sunt cele după care tânjești? Dacă vrei să ai satisfacția unor preparate delicioase de sezon, poate nu ar fi o idee rea să pregătești câteva borcane cu dulceață de casă.

Chiar dacă poate îți vine să dai fuga în magazinele Profi și să alegi de pe rafturi cele mai bune borcane cu dulceață pentru clătitele de la micul dejun, rețetele de dulceață homemade sunt preferate, deoarece știi exact ingredientele, ai controlul cantității de zahăr folosite și poți implica toată familia în procesul de preparare, ceea ce poate fi una dintre cele mai frumoase activități de toamnă în familie!

Și pentru că ne dorim să te îndulcești cu dulcețuri aromate în acest sezon, ți-am pregătit în rândurile următoare cele mai bune rețete de dulceață de casă, inspirate din cartea de bucate a bunicii. Iată cât de simplu poți prepara aceste rețete de dulcețuri deosebite care cu siguranță vor face deliciul tuturor celor dragi!

Rețetă de dulceață de zmeură, afine sau mure


Mici, parfumate și cu un gust aromat, zmeura, afinele sau murele se numără printre cele mai gustoase fructe care îți aduc aminte de zilele petrecute în copilărie la bunici. Dacă vrei să pregătești și tu această rețetă de dulceață de casă pentru cei din familie, descoperă în rândurile de mai jos ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare!

Ingrediente pentru dulceață de zmeură, afine sau mure

  • 1 kg de zmeură/afine/mure;
  • 1 kg de zahăr;
  • Zeama de la două lămâi;
  • 200 ml de apă.

Mod de preparare


Pentru început, spală bine fructele de pădure alese și lasă-le la scurs. Amestecă apoi zahărul cu apa și sucul de lămâie. În siropul format, fierbe fructele de pădure pentru aproximativ 20 de minute. După acest timp, dacă dulceața de casă se scurge de pe lingură, las-o să fiarbă în continuare. În momentul în care observi că dulceața devine consistentă, ia cratița de pe foc și las-o să se răcească timp de 10 minute, înainte de a o turna în borcane. Vezi cât este de simplu să prepari una dintre cele mai gustoase rețete de dulceață de casă?

borcane cu dulceata de fructe de padure

Rețetă de dulceață de căpșune

Gustul dulce-acrișor al căpșunilor, aciditatea sucului de lămâie și prospețimea frunzelor de mentă transformă rețeta de dulceață de căpșuni într-unul dintre cele mai iubite tipuri de dulcețuri de casă. Iată care sunt ingredientele necesare și pașii de urmat pentru a obține aproximativ patru borcane micuțe cu dulceață de căpșune!

Ingrediente pentru dulceață de căpșune

  • 2 kg de căpșune;
  • 1 kg de zahăr;
  • esență de vanilie;
  • sucul de la o lămâie;
  • 2-3 frunze de mentă.

Mod de preparare


Să începem cu fructele: spală bine căpșunele, apoi taie-le pe jumătate sau lasă-le întregi, după preferințe. Adaugă peste acestea zahărul și vanilia, apoi amestecă ușor, în așa fel încât să nu zdrobești fructele. Lasă vasul cu căpșune la frigider peste noapte, apoi fierbe-le ziua următoare la foc mic, până când se evaporă cea mai mare parte din apa scursă în vas, timp de două ore. După fierbere, lasă dulceața de căpșune să se răcească timp de 15 minute, după care toarn-o în borcane. Simplu și delicios!

borcan cu dulceata de capsuni

Rețetă de dulceață de piersici sau caise


Piersicile și caisele se numără printre cele mai delicioase fructe de sezon, așa că ar fi și păcat să nu le incluzi în cele mai apetisante rețete de dulceață de casă. Fie că optezi pentru piersici, fie pentru caise, este important să decojești mai întâi fructele și să le scoți sâmburii, după care va trebui să urmezi instrucțiunile de mai jos pentru a obține o dulceață de casă gustoasă. Iată cum o pregătești!


Ingrediente pentru dulceață de piersici sau caise

  • 1 kg de piersici/caise;
  • ½ kg de zahăr;
  • zeama de la o lămâie;
  • 200 ml de apă;
  • 3-4 frunze de mentă.


Mod de preparare


Pune într-o oală încăpătoare zahărul și toarnă apa. Fierbe zahărul în apă până ce se formează un sirop. Adaugă apoi în oală și frunzele de mentă, zeama de lămâie și piersicile sau caisele tăiate bucăți. Fierbe toată compoziția la foc mediu, amestecând continuu în așa fel încât să nu se lipsească până când amestecul scade. Lasă la răcit, timp de un sfert de oră, apoi transferă dulceața de piersici sau caise în borcane.

borcan cu dulceata de piersici

Cum prepari cele mai bune rețete de dulceață de casă – sfaturi utile


Indiferent de fructele de sezon pe care le alegi pentru rețetele de dulceață de casă, este esențial să ții cont de câteva sfaturi care te vor ajuta să obții texturile și aromele dorite. Iată sfaturile noastre pentru cele mai bune dulcețuri de casă:

  • sterilizează întotdeauna borcanele pentru dulceață

Spală bine borcanele, lasă-le să se usuce și sterilizează-le, în așa fel încât să te asiguri că dulcețurile se vor păstra intacte pentru mult timp.

  • Lasă fructele peste noapte, în zahăr

Pentru rețete de dulceață de casă delicioase, indiferent de ingredientele pe care le folosești, ideal ar fi să lași fructele să absoarbă zahărul peste noapte. Pune-le într-o cratiță și lasă-le la temperatura camerei, peste noapte, pentru ca zahărul să se întrepătrundă cu aromele fructelor.

  • Verifică dacă siropul de zahăr este legat

În mod normal, după circa 45 de minute de fierbere, siropul de zahăr ar trebui să se lege. Pentru a te asigura că este legat poți face următorul test: pune pe degete (ai grijă să nu te opărești!!) puțin sirop și, dacă este lipicios, înseamnă că e legat.

  • Ai grijă la cantitatea de zahăr utilizată

Unele fructe au o cantitate mai mare de glucoză decât altele, prin urmare, pentru unele rețete de dulceață de casă vei avea nevoie de mai puțin zahăr, iar pentru altele mai mult. Dacă nu dorești să folosești zahăr, ai la dispoziție mai multe variante de îndulcire, precum mierea sau siropul de agave.

  • Îndepărtează spuma care se formează

Pentru ca dulceața de casă obținută să aibă un aspect frumos și limpede, îndepărtează spuma care se formează deasupra dulceții, în timp ce fierbe.

  • Aromatizează dulcețurile de casă

În funcție de fructele pe care le folosești, ingrediente precum lămâia, frunzele de mentă, scorțișoara sau anasonul pot oferi o aromă deosebită dulcețurilor tale.

  • Folosește întotdeauna fructe proaspete pentru dulcețurile de casă

Cele mai reușite rețete de dulceață de casă au la bază fructe proaspete, din surse de încredere. Din astfel de surse provin și produsele Profi, așa că Profi îți oferă oportunitatea de a alege cele mai proaspete fructe pentru dulcețurile tale de casă. Desigur, și celelalte ingrediente pot fi găsite în revista cu produse Profi așa că poți merge chiar acum să adaugi în coșul de cumpărături ingredientele necesare pentru dulceața ta preferată.

persoana prepara dulceata de fructe de padure

Acum, că ți-am dezvăluit secretele celor mai delicioase rețete de dulceață de casă, îți mai împărtășim un secret: descarcă-ți aplicația Profi și profită de cele mai tari promoții la ingredientele necesare pentru rețetele de dulceață. Pune-ți creativitatea la încercare și dă o notă personală dulcețurilor tale homemade, alături de Profi!

Articole care se regăsesc în categoria Desert

Tort de mere: Rețeta tradițională și gustul copilăriei

03 august 2023

Atunci când vorbim despre deserturi asociate cu amintiri plăcute din copilărie, tortul de mere pregătit de bunica în vremea când eram copii se numără printre favorite. Este imposibil ca aroma îmbietoare a merelor coapte și textura moale a blatului de tort să nu declanșeze oricui o serie de amintiri și emoții asociate cu copilăria. Asemenea […]

Citește mai mult

Mod de preparare și ingrediente necesare pentru o pască plină de ciocolată

28 martie 2023

Noi, cei de la Profi, ne declarăm mari iubitori ai rețetelor care au ciocolata printre ingrediente. Afirmația noastră nu e deloc surprinzătoare, întrucât am gătit împreună de-a lungul timpului cele mai delicioase deserturi cu acest ingredient; de la tort de ciocolată și până la brioșe cu fulgi de ciocolată. Mai mult decât atât, chiar am […]

Citește mai mult

Fursecuri cu ciocolată: Mod de preparare și ingrediente necesare

28 noiembrie 2022

Că tot se apropie cu pași repezi sărbătorile, nu ne putem abține să nu ne gândim la dulciuri de casă de tot felul, de la faimosul cozonac pufos, la delicioasele plăcinte care învăluie întreaga bucătărie în arome de mere și dovleac bine copt. Răsfoind cărțile cu bucate, ne-a atras atenția o rețetă de fursecuri americane […]

Citește mai mult

5 deserturi ușoare de vară care nu necesită coacere

19 august 2024

Vara este anotimpul în care dorim să petrecem cât mai mult timp în aer liber, să ne răcorim cu gustări proaspete și cocktailuri de vară și să evităm pe cât posibil căldura cuptorului. Din acest motiv, deserturile care nu necesită coacere devin alegerea perfectă pentru zilele toride. Aceste deserturi nu numai că sunt ușor de pregătit, ci […]

Citește mai mult

Secretele biscuiților de Crăciun: cum să obții biscuiți crocanți și aromați

18 decembrie 2024

Crăciunul aduce cu el nu doar bucuria cadourilor și a timpului petrecut alături de cei dragi, ci și aroma îmbietoare a prăjiturilor de casă. Printre acestea, biscuiții de Crăciun ocupă un loc special. Acești biscuiți delicioși, fragezi și aromați, transformați în adevărate opere de artă cu forme tematice, sunt o încântare atât pentru copii, cât […]

Citește mai mult

Plăcinta dobrogeană cu brânză și stafide: o rețetă tradițională delicioasă și ușor de preparat

23 septembrie 2024

E o vorbă veche care spune „La plăcinte, înainte!” și tocmai acest motto ne-a inspirat și pe noi să-ți propunem astăzi o delicioasă rețetă de plăcintă, cu originile în Dobrogea. Este vorba, desigur, despre plăcinta dobrogeană cu brânză, un deliciu tradițional apetisant și ușor de preparat. Plăcinta dobrogeană este una dintre acele rețete tradiționale românești […]

Citește mai mult

Sărățele cu brânză: Rețete pe care să le prepari rapid și ușor

28 noiembrie 2022

Ești în căutarea unei gustări numai bune de ronțăit la televizor sau a unor antreuri perfecte pentru mesele alături de familie și prieteni? Atunci, noi spunem că un platou de sărățele cu brânză este o idee minunată! O gustare ușor sărată, crocantă, cu gust de brânză va fi cu siguranță pe placul tuturor. Să nu […]

Citește mai mult

Chec cu banană sănătos și nutritiv: Un desert plin de beneficii

27 iulie 2023

În cele ce urmează, vei descoperi în detaliu toate beneficiile pe care le aduce consumul de chec cu banană pentru sănătatea ta. De asemenea, vei învăța cum să alegi cele mai bune ingrediente pentru a găti un chec cu banană sănătos și nutritiv. Te vom ghida pas cu pas prin procesul de preparare, pentru a […]

Citește mai mult

Rețeta de prăjitură cu nucă: pași și sfaturi pentru un desert savuros

11 noiembrie 2024

Când vine vorba de deserturi, prăjitura cu nucă ocupă un loc special în inimile multora. Nuca, cu aroma ei bogată și gustul ușor amărui, se îmbină perfect cu textura pufoasă a blatului și dulceața zahărului. Acesta este și motivul pentru care de-a lungul timpului ți-am propus mai multe rețete cu nucă, cum ar fi cozonacul cu […]

Citește mai mult

Orez cu lapte: Rețeta simplă și gustoasă

28 noiembrie 2022

Dacă ne urmărești de ceva vreme pe blog, probabil ai descoperit deja pasiunea pe care o avem pentru deserturile care ne amintesc de copilărie. Și suntem siguri că și orezul cu lapte se numără printre acele deserturi delicioase după care pofteam când eram copii și care încă ne răsfață papilele gustative și acum, ani mai […]

Citește mai mult