Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Rețete de dulceață de casă: Mod de preparare și ingrediente necesare

Nici nu a venit bine toamna, că deja toate gospodinele se gândesc la cele mai gustoase și aromate rețete de dulceață preparate în casă. Gustul dulce-acrișor al fructelor de pădure sau aroma irezistibilă a piersicilor de care te poți bucura indiferent de anotimp sunt cele după care tânjești? Dacă vrei să ai satisfacția unor preparate delicioase de sezon, poate nu ar fi o idee rea să pregătești câteva borcane cu dulceață de casă.

Chiar dacă poate îți vine să dai fuga în magazinele Profi și să alegi de pe rafturi cele mai bune borcane cu dulceață pentru clătitele de la micul dejun, rețetele de dulceață homemade sunt preferate, deoarece știi exact ingredientele, ai controlul cantității de zahăr folosite și poți implica toată familia în procesul de preparare, ceea ce poate fi una dintre cele mai frumoase activități de toamnă în familie!

Și pentru că ne dorim să te îndulcești cu dulcețuri aromate în acest sezon, ți-am pregătit în rândurile următoare cele mai bune rețete de dulceață de casă, inspirate din cartea de bucate a bunicii. Iată cât de simplu poți prepara aceste rețete de dulcețuri deosebite care cu siguranță vor face deliciul tuturor celor dragi!

Rețetă de dulceață de zmeură, afine sau mure


Mici, parfumate și cu un gust aromat, zmeura, afinele sau murele se numără printre cele mai gustoase fructe care îți aduc aminte de zilele petrecute în copilărie la bunici. Dacă vrei să pregătești și tu această rețetă de dulceață de casă pentru cei din familie, descoperă în rândurile de mai jos ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare!

Ingrediente pentru dulceață de zmeură, afine sau mure

  • 1 kg de zmeură/afine/mure;
  • 1 kg de zahăr;
  • Zeama de la două lămâi;
  • 200 ml de apă.

Mod de preparare


Pentru început, spală bine fructele de pădure alese și lasă-le la scurs. Amestecă apoi zahărul cu apa și sucul de lămâie. În siropul format, fierbe fructele de pădure pentru aproximativ 20 de minute. După acest timp, dacă dulceața de casă se scurge de pe lingură, las-o să fiarbă în continuare. În momentul în care observi că dulceața devine consistentă, ia cratița de pe foc și las-o să se răcească timp de 10 minute, înainte de a o turna în borcane. Vezi cât este de simplu să prepari una dintre cele mai gustoase rețete de dulceață de casă?

borcane cu dulceata de fructe de padure

Rețetă de dulceață de căpșune

Gustul dulce-acrișor al căpșunilor, aciditatea sucului de lămâie și prospețimea frunzelor de mentă transformă rețeta de dulceață de căpșuni într-unul dintre cele mai iubite tipuri de dulcețuri de casă. Iată care sunt ingredientele necesare și pașii de urmat pentru a obține aproximativ patru borcane micuțe cu dulceață de căpșune!

Ingrediente pentru dulceață de căpșune

  • 2 kg de căpșune;
  • 1 kg de zahăr;
  • esență de vanilie;
  • sucul de la o lămâie;
  • 2-3 frunze de mentă.

Mod de preparare


Să începem cu fructele: spală bine căpșunele, apoi taie-le pe jumătate sau lasă-le întregi, după preferințe. Adaugă peste acestea zahărul și vanilia, apoi amestecă ușor, în așa fel încât să nu zdrobești fructele. Lasă vasul cu căpșune la frigider peste noapte, apoi fierbe-le ziua următoare la foc mic, până când se evaporă cea mai mare parte din apa scursă în vas, timp de două ore. După fierbere, lasă dulceața de căpșune să se răcească timp de 15 minute, după care toarn-o în borcane. Simplu și delicios!

borcan cu dulceata de capsuni

Rețetă de dulceață de piersici sau caise


Piersicile și caisele se numără printre cele mai delicioase fructe de sezon, așa că ar fi și păcat să nu le incluzi în cele mai apetisante rețete de dulceață de casă. Fie că optezi pentru piersici, fie pentru caise, este important să decojești mai întâi fructele și să le scoți sâmburii, după care va trebui să urmezi instrucțiunile de mai jos pentru a obține o dulceață de casă gustoasă. Iată cum o pregătești!


Ingrediente pentru dulceață de piersici sau caise

  • 1 kg de piersici/caise;
  • ½ kg de zahăr;
  • zeama de la o lămâie;
  • 200 ml de apă;
  • 3-4 frunze de mentă.


Mod de preparare


Pune într-o oală încăpătoare zahărul și toarnă apa. Fierbe zahărul în apă până ce se formează un sirop. Adaugă apoi în oală și frunzele de mentă, zeama de lămâie și piersicile sau caisele tăiate bucăți. Fierbe toată compoziția la foc mediu, amestecând continuu în așa fel încât să nu se lipsească până când amestecul scade. Lasă la răcit, timp de un sfert de oră, apoi transferă dulceața de piersici sau caise în borcane.

borcan cu dulceata de piersici

Cum prepari cele mai bune rețete de dulceață de casă – sfaturi utile


Indiferent de fructele de sezon pe care le alegi pentru rețetele de dulceață de casă, este esențial să ții cont de câteva sfaturi care te vor ajuta să obții texturile și aromele dorite. Iată sfaturile noastre pentru cele mai bune dulcețuri de casă:

  • sterilizează întotdeauna borcanele pentru dulceață

Spală bine borcanele, lasă-le să se usuce și sterilizează-le, în așa fel încât să te asiguri că dulcețurile se vor păstra intacte pentru mult timp.

  • Lasă fructele peste noapte, în zahăr

Pentru rețete de dulceață de casă delicioase, indiferent de ingredientele pe care le folosești, ideal ar fi să lași fructele să absoarbă zahărul peste noapte. Pune-le într-o cratiță și lasă-le la temperatura camerei, peste noapte, pentru ca zahărul să se întrepătrundă cu aromele fructelor.

  • Verifică dacă siropul de zahăr este legat

În mod normal, după circa 45 de minute de fierbere, siropul de zahăr ar trebui să se lege. Pentru a te asigura că este legat poți face următorul test: pune pe degete (ai grijă să nu te opărești!!) puțin sirop și, dacă este lipicios, înseamnă că e legat.

  • Ai grijă la cantitatea de zahăr utilizată

Unele fructe au o cantitate mai mare de glucoză decât altele, prin urmare, pentru unele rețete de dulceață de casă vei avea nevoie de mai puțin zahăr, iar pentru altele mai mult. Dacă nu dorești să folosești zahăr, ai la dispoziție mai multe variante de îndulcire, precum mierea sau siropul de agave.

  • Îndepărtează spuma care se formează

Pentru ca dulceața de casă obținută să aibă un aspect frumos și limpede, îndepărtează spuma care se formează deasupra dulceții, în timp ce fierbe.

  • Aromatizează dulcețurile de casă

În funcție de fructele pe care le folosești, ingrediente precum lămâia, frunzele de mentă, scorțișoara sau anasonul pot oferi o aromă deosebită dulcețurilor tale.

  • Folosește întotdeauna fructe proaspete pentru dulcețurile de casă

Cele mai reușite rețete de dulceață de casă au la bază fructe proaspete, din surse de încredere. Din astfel de surse provin și produsele Profi, așa că Profi îți oferă oportunitatea de a alege cele mai proaspete fructe pentru dulcețurile tale de casă. Desigur, și celelalte ingrediente pot fi găsite în revista cu produse Profi așa că poți merge chiar acum să adaugi în coșul de cumpărături ingredientele necesare pentru dulceața ta preferată.

persoana prepara dulceata de fructe de padure

Acum, că ți-am dezvăluit secretele celor mai delicioase rețete de dulceață de casă, îți mai împărtășim un secret: descarcă-ți aplicația Profi și profită de cele mai tari promoții la ingredientele necesare pentru rețetele de dulceață. Pune-ți creativitatea la încercare și dă o notă personală dulcețurilor tale homemade, alături de Profi!

Articole care se regăsesc în categoria Desert

Lapte de pasăre: Cum să prepari desertul copilăriei ca la bunica acasă

16 iunie 2023

Nu știm dacă se aplică și în cazul tău, însă pentru noi rețeta de lapte de pasăre se numără printre cele mai îndrăgite deserturi din copilărie. Aproape la fel de iubită precum cea de griș cu lapte și dulceață, preparată cu multă dragoste de bunica. Bunica ne pregătea adesea lapte de pasăre în vremea copilăriei, iar […]

Citește mai mult

Rețetă de cornulețe fragede cu nucă

22 decembrie 2022

Știm că vin sărbătorile de iarnă atunci când în bucătărie miroase numai a cozonac cu nucă și din cuptor se ivesc arome de plăcintă cu dovleac, gătită cu dragoste pentru cei dragi. Și dacă tot am adus vorba de nuci, mai știm o rețetă care cu siguranță se număra printre preferatele tale în copilărie: rețeta […]

Citește mai mult

Prăjitură cu piersici

12 iulie 2023

Atunci când îți e poftă de un dulce rapid, ofertele PROFI îți vin în ajutor De ce ingrediente ai nevoie? Cum se prepara prajitura cu piersici? Se încinge cuptorul la 170 grade. Între timp, se bat albușurile cu zaharul până se formează bezea, apoi se adaugă gălbenușurile frecate cu iaurt, praful de sare și zahărul […]

Citește mai mult

Brioșe cu fulgi de ciocolată: Idei de rețete simple și delicioase

16 februarie 2023

Iubim ciocolata în toate formele ei, cu atât mai mult cu cât iubim să petrecem timp în bucătărie și să coacem cele mai delicioase deserturi în care ciocolata joacă un rol esențial. Și credem că te-ai convins deja de pasiunea noastră pentru rețetele de prăjituri cu multă ciocolată. Nu de alta, dar am preparat împreună […]

Citește mai mult

Panna cotta: idei de rețete originale italiene

28 mai 2024

În peisajul vast al deliciilor italiene, panna cotta strălucește ca un adevărat simbol al eleganței și rafinamentului. Această delicioasă budincă de smântână, cu origini în nordul Italiei, a câștigat inimile gurmanzilor din întreaga lume datorită texturii sale fine și aromei subtile. Cu toate că rețeta clasică de panna cotta este adorată pentru simplitatea sa, există numeroase […]

Citește mai mult

Prăjitură cu caise proaspete: O delicatesă de vară într-un desert dulce și aromat

27 iulie 2023

Chiar de curând am preparat împreună pe blog o delicioasă prăjitură cu piersici. Și dacă tot am dat startul deserturilor cu fructe de sezon, nouă și caisele ne-au făcut cu ochiul. Cu atât mai mult cu cât poți include aceste fructe gustoase și zemoase într-o serie de prăjituri tip tartă, cheesecake sau pandișpan. Și exact […]

Citește mai mult

Cremșnit: O rețetă ușoară și plină de savoare

16 iunie 2023

În lumea dulciurilor, există unele delicii care transcend timpul și poartă cu ele amintiri dulci și pline de nostalgie. Un astfel de desert este cremșnitul. Această prăjitură irezistibilă s-a bucurat de o popularitate constantă în bucătăria românească, reprezentând un adevărat simbol al savoarei. Cu o rețetă ușoară și cu un gust inconfundabil, cremșnitul încântă și […]

Citește mai mult

Rețeta clasică de compot de gutui: gustul autentic al copilăriei

11 noiembrie 2024

Când vine toamna și gutuile își fac apariția în grădini, în supermarketuri și piețe, cu aroma lor inconfundabilă și culoarea aurie, parcă simți din nou acel gust inconfundabil al copilăriei. Compotul de gutui, preparat după rețeta clasică, este o adevărată bucurie pentru simțuri, aducând un strop de nostalgie în fiecare linguriță.  Dacă și tu dorești […]

Citește mai mult

Pasca fără aluat: o rețetă tradițională și savuroasă pentru masa de Paște

11 aprilie 2025

Când vine vorba de masa de Paște, pasca este unul dintre deserturile care nu lipsește de pe masa românilor. Dar dacă vrei ceva simplu, rapid și la fel de delicios, pasca fără aluat este alegerea perfectă. Dacă nu ai mai preparat până acum o pască fără aluat, atunci ești în locul potrivit pentru a găti […]

Citește mai mult

Cozonac cu nucă: O rețetă tradițională românească

23 noiembrie 2022

Că tot se apropie cu pași repezi sărbătorile de iarnă, cozonacul cu nucă este unul dintre preparatele care ne trezește întotdeauna sentimente deosebite. Cu toții ne amintim de aromele minunate ale cozonacilor cu nucă, aceste minunății pufoase gătite cu multă dragoste de bunica. De Sărbători, cozonacul este un deliciu nelipsit de pe masa în jurul […]

Citește mai mult