Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Cum să organizezi un picnic reușit? Sfaturi și produse recomandate

Vremea devine din ce în ce mai plăcută, parcurile sunt pline de flori, pădurile sunt înverzite, iar soarele parcă ne îmbie să petrecem cât mai mult timp în natură și să ne bucurăm de el. Altfel spus, este sezonul picnicului și al distracției în aer liber! Și asta pentru că vara se apropie cu pași repezi și nimic nu pare a fi mai frumos decât adunările de prieteni la iarbă verde. 

Și pentru că ne gândim că și tu ți-ai propus să petreci mai mult timp în natură odată cu venirea sezonului cald și vei dori să organizezi un picnic alături de familie și prieteni, dorim să venim în ajutorul tău cu un ghid practic despre tot ceea ce presupune acest lucru. Iată ce sfaturi ți-am pregătit și descoperă produsele recomandate pentru un picnic de nota 10! 

Organizarea unui picnic reușit pas cu pas 

Bucuria timpului petrecut în natură alături de prieteni sau familie este de neegalat, cu atât mai mult dacă este însoțită de o masă gustoasă, savurată în tihnă, pe fundalul adierilor blânde de vânt și al trilurilor păsărilor. Cadrul natural, însă, nu este suficient pentru a te putea bucura de un picnic reușit, căci organizarea trebuie să fie una ca la carte. Iată care sunt cele mai importante aspecte atunci când vine vorba despre planificarea unei mese în aer liber în sezonul cald! 

Alegerea locului de picnic 

O masă câmpenească poate fi organizată oriunde, însă, desigur, în funcție de propriile preferințe și cele ale prietenilor, locul în care se va desfășura picnicul poate varia. Puteți alege între o zonă liniștită și retrasă, la una în care să fiți înconjurați de alte grupuri la fel de vesele. Ideal ar fi un loc departe de agitația orașului și de șoselele intens circulate, așa cum ar fi marginea unei păduri. 

Adunarea găștii de prieteni 

Rețeta unui picnic reușit are ca „ingrediente” de top familia și prietenii, fără de care atmosfera nu ar fi aceeași. În funcție de numărul de persoane care confirmă participarea la picnic, vei putea estima și necesarul de alimente și ustensile. De asemenea, dacă picnicul nu se va organiza într-o pădure din oraș sau într-un parc, unde toată lumea va putea ajunge cu ușurință, va trebui să discuți cu prietenii tăi despre opțiunile de transport. 

Pregătirea echipamentului pentru picnic 

Pentru ca ziua de picnic să fie una perfectă, va trebui să-ți pregătești de acasă o listă completă de lucruri pe care să le ai la tine înainte să serviți masa la iarbă verde. Într-un ghid anterior, ți-am vorbit despre întocmirea listei de cumpărături pentru grătar și am enumerat, pe larg, toate elementele de care ai nevoie. Nu de alta, dar știm că atunci când vine vorba despre mâncarea pentru picnic, grătarul primează la noi, românii. Iată cum trebuie să arate un kit complet pentru un picnic reușit: 

  • una sau mai multe pături, în funcție de cât de mare este gașca; 
  • un coș de picnic sau două, în care să existe mai multe farfurii, tacâmuri și pahare, de unică folosință sau nu; 
  • o masă pliabilă, necesară pentru depozitarea alimentelor și pregătirea gustărilor; 
  • scaune pliabile pentru cei care nu doresc să stea pe pătură; 
  • o ladă frigorifică dacă transporți alimente care trebuie păstrate la rece; 
  • un tirbușon; 
  • un termos pentru cafea sau ceai; 
  • un grătar; 
  • accesorii pentru grătar pe care le vei găsi în magazinele Profi (furcă, spatulă, clește, etc.); 
  • cei mai buni cărbuni de grătar
  • saci de gunoi, în așa fel încât să poți lăsa curat locul de picnic; 
  • o umbrelă, în cazul în care organizezi picnicul într-un loc în care soarele bate puternic; 
  • boarding games, cărți de joc și minge, pentru activități distractive de grup.
Picnic cu prietenii

Alegerea meniului pentru picnic 

Există numeroase idei de preparate gustoase, dar și simplu de preparat, pentru un picnic la iarbă verde. Principala recomandare atunci când vine vorba despre organizarea unei mese în aer liber este să te orientezi către alimente neperisabile. Dacă preferi un meniu mai light, sandvișurile, conservele, rulourile cu legume, fructele, nucile și migdalele se numără printre opțiunile care te ajută să nu dai greș la un picnic. 

Dacă plănuiești, în schimb, un festin și iei în calcul posibilitatea unui grătar, primul lucru pe care-l ai de făcut este să pregătești ingredientele de acasă. Ar fi de-a dreptul complicat să condimentezi carnea pentru grătar sau să cureți toate legumele în toiul picnicului. De aceea, cea mai la îndemână variantă este să te ocupi din timp de această operațiune, să iei alimentele pregătite în caserole și apoi să le pui direct pe grătar la locul picnicului.

Ține cont că meniul de picnic trebuie să includă și multă apă, pentru a vă hidrata cât mai des cu putință. Pe lângă apă, sucurile, ceaiurile, limonadele, cafeaua, berea și sticlele de vin sunt de nelipsit de pe lista de produse necesare pentru picnic.

Alegerea meniului pentru picnic

Idei de preparate și produse recomandate pentru un picnic reușit 

Ai nevoie de o doză de inspirație în ceea ce privește meniul pentru picnic? Atunci, trebuie să arunci o privire peste ideile de picnic de mai jos. Multe dintre aceste preparate vor fi gata rapid, în așa fel încât să vă bucurați de timpul petrecut în aer liber. Iată ce îți propunem pentru un picnic reușit! 

Antreuri pentru picnic 

Antreurile reci sunt cu siguranță unele dintre cele mai bune idei pentru un picnic reușit. De pildă, poți alege humus sau alte paste tartinabile ori care pot fi servite alături de bețișoare de legume. De asemenea, chipsurile din cartofi dulci servite alături de guacamole pot fi o altă idee delicioasă de mâncare pentru picnic. Minitartele cu roșii și mozzarella sau alte tipuri de tarte sunt excelente pentru servit la temperatura mediului. 

Salate de legume, leguminoase și legume de sezon 

În topul preparatelor pentru un picnic reușit se numără și salatele de legume și leguminoase, alături de cele mai gustoase legume de sezon, pe care le poți achiziționa din gama Proaspete de la noi. De pildă, salatele de legume cu sosuri simple, așa cum sunt salata de cartofi cu ceapă, măsline și dressing de ulei și lămâie sau salatele de leguminoase, așa cu este cea de năut, sunt idei excelente pentru un meniu de picnic desăvârșit. La fel de bune sunt și legumele de sezon: roșii, castraveți, ridichi, ceapă verde sau lăptuci.

Carne la grătar

Dacă tot se apropie vara și toată lumea se pregătește de grătare și picnicuri la iarbă verde, nu putem să nu luăm în considerare unele dintre cele mai populare produse pentru meniul de picnic: diversele sortimente de carne. Există o mulțime de specialități din carne pe care le poți prepara la grătar, de la piept de pui și până la cotlet de porc, însă trebuie să ai în vedere ceea ce am amintit anterior: pregătirea, porționarea și condimentare alimentelor de acasă. 

Despre ordinea cărnii la grătar ți-am povestit deja într-un ghid anterior, așa că te poți inspira de acolo pentru a te asigura că vei obține un grătar reușit. Dacă ești fan piept de pui la grătar, vei găsi pe blogul nostru chiar și câteva secrete pentru un preparat fraged și aromat, însă magazinul Profi te așteaptă și cu cele mai bune pulpe și aripi de pui, cu mici și diverse sortimente de carne de porc pentru grătar. Să nu mai vorbim despre ketchup și muștar care se vor potrivi ideal cu o delicioasă carne la grătar! 

Legume la grătar 

Nu doar carnea merge pusă pe grătar, ci și legumele, fiindcă au un gust extraordinar. Ardeii, vinetele, dovleceii… sunt atât de multe opțiuni din care poți alege! Gama de produse de la Profi te așteaptă cu cele mai variate legume de sezon, pentru cele mai delicioase garnituri la grătar. 

Fructe de sezon 

De pe lista de produse recomandate pentru picnic nu trebuie să lipsească nici fructele. Printre cele mai populare alegeri pentru picnic se numără strugurii, merele, căpșunile, piersicile, zmeura, afinele și altele. Le vei găsi și pe acestea din plin în noul Profi

Gustări sărate și pâine 

Un picnic nu ar fi niciodată complet fără gustări sărate, așa că este musai să selectezi din gama supermarketului Profi cele mai diverse sortimente de biscuiți sărați, chipsuri, alune, semințe și alte tipuri de „ronțăieli” menite să facă deliciul picnicului. Să nu uităm și despre pâinea feliată, care va însoți cu succes toate preparatele tartinabile și carnea la grătar! 

Brânzeturi 

Brânzeturile sunt și ele recomandate pentru un picnic reușit. Prin urmare, îți sugerăm să optezi pentru diverse sortimente de brânză pe care să le dispui estetic pe platourile pregătite pentru picnic. Sortimentele în crustă, de pildă, pot fi o alegere inedită pentru un picnic reușit. 

Gustări dulci preparate în casă 

Picnicurile nu sunt despre servirea preparatelor dulci, însă cine ar putea refuza câteva gustări dulci preparate în casă? Ți-am oferit într-un articol anterior câteva idei de gustări sănătoase și ușor de preparat, ceea ce ne face să credem că niște fursecuri cu banane pot fi extrem de potrivite pentru un picnic. Sau poate câteva brioșe cu fulgi de ciocolată

Apă, bere și sucuri 

De pe lista de produse recomandate pentru picnic nu trebuie să lipsească nici băuturile. Poți profita de cele mai bune promoții de la Profi și poți adăuga pe lista de cumpărături cât mai multă apă plată și minerală, sucuri naturale și carbogazoase. Nu uita de băuturile alcoolice pentru cei care vor să aducă un plus de savoare preparatelor la grătar, așa cum sunt berea sau vinurile

Gratar la picnic

Sfaturi pentru un picnic reușit în sezonul cald 

Pe lângă sfaturile privind organizarea picnicului, îți vom oferi suplimentar și o serie de recomandări în așa fel încât să te poți bucura de o ieșire reușită alături de familie și prieteni în această zi liberă de primăvară. Iată ce te sfătuim! 

  • Consultă cu atenție prognoza meteo 

Chiar dacă vremea este prietenoasă în această perioadă, precipitațiile sunt imprevizibile, așa că cea mai sigură variantă este de a verifica prognoza meteo pentru ziua aleasă pentru picnic.

  • Află câte persoane participă la picnic

Este ideal să cunoști de la început numărul de persoane care vor participa la picnic, pentru că acesta va dicta lista de cumpărături, dar și echipamentul necesar pentru picnic. 

  • Întocmește o listă de cumpărături pentru picnic 

Lista de cumpărături pentru picnic este deosebit de importantă ca să te asiguri că nimic nu va lipsi și că toți cei prezenți se vor bucura de o experiență completă a picnicului la iarbă verde. 

  • Transportă alimentele perisabile în condiții potrivite 

Mâncarea este, fără doar și poate, unul dintre cele mai importante elemente ale unui picnic. Tocmai din acest motiv trebuie să te asiguri că aceasta va ajunge la destinație și își va păstra calitățile chiar și pe parcursul mai multor ore. Gențile termice și lăzile frigorifice sunt excelente ca să transporți mâncarea în condiții optime. 

  • Estimează cu atenție mâncarea necesară 

Îți recomandăm să calculezi cu atenție cantitățile necesare de mâncare, în așa fel încât să eviți risipa alimentară, precum și situația neplăcută în care realizezi că ar fi trebuit să pregătești mai multă carne pentru grătar. Consultă-te cu toți participanții la picnic înainte de a cumpăra produsele necesare pentru pregătirea meniului. 

  • Gândește un plan de activități pentru picnic 

Dacă picnicul se desfășoară pe durata mai multor ore, ideal ar fi să gândești un plan de activități. De pildă, le poți propune prietenilor să jucați diferite jocuri sau să explorați împrejurimile. Cu siguranță, vor fi încântați de idee. Mai mult, îi poți invita și pe ei să vină cu propuneri de activități pentru un picnic cât mai organizat și distractiv. 

  • Pregătește un kit pentru urgențe 

Ca pentru orice activitate desfășurată în aer liber este indicat să pregătești și un kit pentru urgențe, care să conțină loțiune pentru plajă, repelent pentru insecte, plasturi și comprese, soluții dezinfectante sau pastile pentru diferite răni. Nu știi niciodată când tu sau cineva din grup vă puteți alege cu arsuri solare, tăieturi sau alte răni, dureri de cap sau de stomac. 

Socializare la picnic

Sperăm că vei găsi util acest ghid despre cum să organizezi un picnic de nota 10 și că vei reuși să planifici una dintre cele mai frumoase întrevedere cu familia și prietenii. Acum, că ai pus la punct toate detaliile și ai stabilit meniul pentru picnic, nu ne mai rămâne decât să-ți urăm o zi de picnic cu distracție și voie bună! 

Mai multe idei practice pentru tine

Beneficiile vinului roșu: ce proprietăți deosebite are această băutură?

23 noiembrie 2022

Vinul roșu este mai mult decât băutura perfectă pentru o cină romantică. Această licoare are numeroase beneficii pentru sănătate și merită savurată în fiecare zi. Știm că, în general, specialiștii pun accentul pe efectele negative ale alcoolului pentru organism, însă în cazul vinului, consumul acestuia cu moderație poate avea beneficii incredibile pentru sănătate. Dintre toate […]

Citește mai mult

Aranjarea mesei de Crăciun: idei de decorațiuni din care să te inspiri

22 decembrie 2022

It’s Christmas time, acea perioadă din an care reunește toată familia, în care suntem într-o continuă goană după cadouri și în care ghirlandele luminoase și globulețele ne încântă privirile. Acea perioadă cu miros de scorțișoară și cozonac cu nucă, în care ne răsfățăm cu cel mai bun vin fiert lângă bradul împodobit, pe fundalul unor […]

Citește mai mult

Cum poți avea un Crăciun sustenabil: sfaturi și recomandări utile

22 decembrie 2022

Tis’ the season to be jolly, spun cântecele de Crăciun americane și nu le putem contrazice, căci odată cu venirea sărbătorilor de iarnă, totul pare încărcat de veselie și magie. Pentru toți, Crăciunul reprezintă cea mai mare sărbătoare din an, însă ea poate fi cea mai nefastă pentru mediul înconjurător. De la prea multă hârtie […]

Citește mai mult

Cum se face baițul pentru carnea de miel? Sfaturi și recomandări utile

28 martie 2023

Pentru majoritatea românilor, atunci când spui masa de Paște, spui și friptură de miel. Este de prisos să spunem, așadar, că friptura de miel este vedeta mesei de Paște! Până și cei care nu se dau în vânt după acest tip de carne doresc să aibă pe masă cu ocazia Sărbătorilor Pascale bucate tradiționale precum […]

Citește mai mult

Câte calorii are o bere? Tot ce trebuie să știi

16 iunie 2023

Crezi că mănânci sănătos, nu-i așa? Ai redus din volumul de preparate prăjite și nu te-ai mai răsfățat așa des cu tortul de ciocolată preferat. Deci de ce nu slăbești? Răspunsul s-ar putea afla în acel pahar de bere rece care se află în fața ta și caloriile acestei băuturi. Cu siguranță nu se simte ca […]

Citește mai mult

Prosecco versus șampanie: care sunt diferențele și cum să alegi pentru evenimentele festive?

28 august 2024

Atunci când sărbătoarea bate la ușă, alegerea băuturii potrivite poate face diferența între un eveniment de succes și unul mai puțin reușit. Dacă urmează să organizezi un eveniment festiv, fie că este vorba despre o nuntă, o aniversare sau o petrecere de Revelion, băuturile pe care le servești joacă un rol esențial în crearea atmosferei […]

Citește mai mult

Stilouri copii: Tipuri, caracteristici și produse recomandate

12 iulie 2023

Într-o lume în care tehnologia se dezvoltă cu o viteză incredibilă, mai că-ți vine greu a crede că scrisul de mână mai poate fi o necesitate. Și totuși, studiile demonstrează importanța scrisului de mână pentru copii și cât de multă nevoie are un copil să învețe să folosească un instrument tradițional de scris, așa cum […]

Citește mai mult

Câte calorii are carnea de pui? Informații despre valorile nutriționale

15 noiembrie 2022

Carnea de pui este o opțiune populară atunci când vine vorba despre consumul de proteine slabe, întrucât conține o cantitate semnificativă într-o singură porție, fără prea multe grăsimi. În plus, carnea de pui poate fi pregătită ușor acasă și este disponibilă în majoritatea restaurantelor. Preparatele din pui pot fi găsite în aproape orice meniu, indiferent […]

Citește mai mult

Ziua femeii: Obiceiuri de 8 Martie

16 februarie 2023

„Vine, vine primăvara,/ Se aşterne-n toată ţara” sună începutul unui cântecel binecunoscut pentru copii. Și odată cu primăvara vine și Ziua Femeii. Pe 8 Martie, se sărbătorește femeia, acest simbol al vieții, al iubirii și al frumuseții spirituale. Și legat de ceea ce se sărbătorește pe 8 Martie, există o serie de obiceiuri, transmise de […]

Citește mai mult

Tipuri de vinuri: Caracteristici, diferențe și sfaturi utile

16 noiembrie 2022

Ne place vinul în toate formele sale, fie că este alb sau roșu, dulce sau sec, liniștit sau spumant. Fiecare dintre noi și-a ales deja un vin preferat, pe care îl consumă de fiecare dată când are ocazia sau pe care îl păstrează pentru momentele speciale din viață. Alegerea unui vin bun, de calitate, poate […]

Citește mai mult