Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Câte calorii are o bere? Tot ce trebuie să știi

Crezi că mănânci sănătos, nu-i așa? Ai redus din volumul de preparate prăjite și nu te-ai mai răsfățat așa des cu tortul de ciocolată preferat. Deci de ce nu slăbești? Răspunsul s-ar putea afla în acel pahar de bere rece care se află în fața ta și caloriile acestei băuturi. Cu siguranță nu se simte ca echivalentul unei prăjituri cu ciocolată, însă în ceea ce privește burtica, se simte cam la fel. Te-ai întrebat vreodată câte calorii are o bere? 

Orice băutură, din păcate, este plină de calorii. Desigur, asta nu înseamnă că-ți spunem să renunți complet la tot ceea ce înseamnă alcool și băuturile preferate, mai cu seamă că și noi avem la Profi o gamă exclusivă de bere cu care ne mândrim și pe care ne face plăcere să o savurăm în zilele călduroase de vară – Codru Imperium. Cu toate acestea, suntem adepții consumului responsabil de alcool, așa că nu trebuie să te abții să bei bere, însă trebuie să-ți cunoști „inamicul”. Descoperă în articolul următor câte calorii are berea și alte informații pe care trebuie să le știi despre această băutură! 

Ce este berea? 

Berea este o băutură alcoolică obținută din cereale, cum ar fi orzul, grâul sau secara, care au fost fermentate cu drojdie. Această băutură alcoolică este aromatizată cu hamei, care oferă berii o aromă excelentă, datorită gustului ușor amărui ce echilibrează dulceața zahărului din cereale. Unele tipuri de bere sunt, de asemenea, aromate cu fructe sau ierburi și condimente. 

Berea este preparată într-un proces în cinci etape: 

 1. Obținerea malțului – boabele sunt încălzite, uscate și crăpate.
 2. Zdrobirea boabelor – boabele sunt înmuiate în apă pentru a-și elibera zaharurile, rezultând astfel un lichid zaharat. 
 3. Fierberea – mustul este fiert și se adaugă hameiul, pentru aromatizarea berii. 
 4. Fermentarea – se adaugă drojdie în amestec, iar mustul fermentează pentru a forma alcool și dioxid de carbon. 
 5. Îmbutelierea – berea este îmbuteliată și lăsată la învechire. 

Tăria unei beri depinde de cantitatea de alcool pe care o conține, care este măsurată ca alcool în volum – ABV. ABV se referă la cantitatea de alcool dintr-o băutură de 100 ml, exprimată ca procent. Conținutul de alcool al unei beri variază între 4-6%. Cu toate acestea, poate varia de la foarte slab (0,5%) la foarte puternic (40%). 

Halba cu bere

Berea – informații nutriționale 

Valorile nutriționale ale berii pot varia în funcție de tip. Cu toate acestea, mai jos vei găsi cantitățile măsurate pentru 255 ml de bere obișnuită, cu un conținut de alcool de aproximativ 4% [1]: 

 • 153 calorii; 
 • 14 grame de alcool; 
 • 13 grame de carbohidrați; 
 • 2 grame de proteine; 
 • 0 grame de grăsimi. 

Berea conține, de asemenea, cantități mici de micronutrienți, inclusiv sodiu, potasiu și magneziu. Cu toate acestea, berea nu este o sursă excelentă a acestor nutrienți, deoarece este nevoie de un consum foarte mare de bere pentru a satisface cerințele zilnice ale organismului [1]. 

Este important de reținut că berile cu un conținut mai mare de alcool conțin și mai multe calorii. Acest lucru se datorează faptului că alcoolul conține aproximativ 7 calorii per gram [1]. 

Bere neagra si blonda

Câte calorii are o bere obișnuită? 

Caloriile din bere variază în funcție de tipul de bere, marca și gradul de alcool. În general, o bere blondă are aproximativ 150 de calorii, în timp ce o bere brună poate avea peste 200 de calorii. Berile cu un conținut mai scăzut de alcool și carbohidrați vor avea, în general, mai puține calorii. Comparativ cu alte băuturi alcoolice, berea are de obicei mai puține calorii. De exemplu, un pahar de vin poate conține aproximativ 120-160 de calorii [2], în timp ce un shot de whisky sau vodcă poate avea în jur de 100 de calorii.

În ceea ce privește conținutul de alcool și carbohidrați, aceștia sunt principalii contributori la numărul de calorii din bere. Alcoolul conține aproximativ 7 calorii pe gram, în timp ce carbohidrații conțin aproximativ 4 calorii pe gram. Diferitele tipuri și mărci de bere pot avea cantități diferite de alcool și carbohidrați, ceea ce poate duce la variații în numărul de calorii.

Iată câteva exemple de beri populare și numărul lor de calorii:

 • o bere blondă Silva la 500 ml conține 44 kcal la 100 ml; 
 • o bere blondă Bia Moretti la 660 ml conține 37 kcal la 100 ml; 
 • o bere blondă Heineken la 660 ml conține 37 kcal la 100 ml; 
 • o bere brună Guinness la 330 ml conține 35 kcal la 100 ml; 
 • o bere blondă Corona la 355 ml conține 42 kcal la 100 ml. 

Îți recomandăm să citești etichetele sticlelor sau dozelor de bere pe care le cumperi din noul Profi, pentru a ști cu exactitate numărul de calorii pentru fiecare sortiment de bere. 

Bere si chipsuri

Câte calorii are berea fără alcool? 

Compararea conținutului caloric dintre berea cu alcool și berea fără alcool este importantă pentru a face alegerea potrivită. În general, berea fără alcool are un conținut caloric mai scăzut decât berea alcoolică. De exemplu, o bere blondă obișnuită conține în medie 150-200 de calorii, în timp ce o bere fără alcool conține în medie doar 50-70 de calorii. 

Atunci când alegi o bere fără alcool, este important să iei în considerare conținutul caloric și nutrițional al berii. Unele beri fără alcool pot conține zahăr sau îndulcitori artificiali, care pot adăuga calorii și pot avea un efect negativ asupra sănătății. De aceea, este important să citești eticheta berii și să alegi o bere fără alcool cu un conținut caloric și nutrițional echilibrat.

Un mit comun despre berea fără alcool este că nu conține deloc calorii. În realitate, berea fără alcool conține în mod normal mai puține calorii decât berea alcoolică, dar totuși poate adăuga calorii la dieta ta. De aceea, este important să ții cont de aportul caloric și nutrițional al berii fără alcool atunci când o consumi.

Iată câteva exemple de beri fără alcool populare și numărul lor de calorii:

 • o bere fără alcool Ursus la 330 ml conține 20kcal la 100 ml; 
 • o bere fără alcool Heineken la 330 ml conține 21 kcal la 100 ml; 
 • o bere fără alcool Tuborg la 330 ml conține 27 kcal la 100 ml; 
 • o bere fără alcool Stella Artois la 330 ml conține 18 kcal la 100 ml; 
 • o bere fără alcool Staropramen la 330 ml conține 17 kcal la 100 ml. 

Acum că știi câte calorii are o bere fără alcool, îți sugerăm să-ți descarci aplicația Profi pentru a putea beneficia de cele mai bune oferte la sticle de bere premium fără alcool din magazinul nostru! 

Sortimente de bere

Berea îngrașă? Analiza relației dintre consumul de bere și creșterea în greutate

Consumul de bere a fost asociat întotdeauna cu creșterea în greutate, respectiv creșterea volumului de grăsime din jurul abdomenului. Și asta pentru că berea poate cauza consumul excesiv de calorii, poate împiedica organismul să ardă grăsimile și poate crește conținutul de fitoestrogeni din dieta ta [1]. Iată principalele motive pentru care berea poate fi un factor în dezvoltarea grăsimii pe abdomen! 

 • Berea crește aportul de calorii

Berea conține la fel de multe calorii precum o băutură răcoritoare, așa că are potențialul de a adăuga o mulțime de calorii dietei tale. Unele studii au arătat că, consumul de alcool pe termen scurt te poate determina să mănânci mai mult decât ai mânca în mod obișnuit [1]. Acest lucru nu poate decât să însemne că un consum regulat de bere ar putea contribui cu un număr semnificativ de calorii la dieta ta, prin urmare te poate îngrășa. 

 • Berea poate preveni arderea grăsimilor 

Consumul de alcool poate împiedica organismul să ardă grăsimi [1]. Acest lucru se datorează faptului că organismul uman prioritizează descompunerea alcoolului față de alte surse alimentare, inclusiv grăsimile stocate. În teorie, consumul regulat de alcool ar putea contribui la creșterea masei de grăsime corporală. 

 • Berea conține fitoestrogeni 

Florile plantei de hamei sunt folosite pentru a oferi aromă berii. Această plantă este cunoscută ca fiind bogată în fitoestrogeni, compuși vegetali care pot imita acțiunea hormonului sexual feminin estrogen în corpul tău. Datorită conținutului său de fitoestrogeni, s-a sugerat că hameiul din bere ar putea provoca modificări hormonale la bărbați și poate crește riscul de stocare a grăsimii pe burtă [1]. 

Barbat band bere

Cum să consumi berea responsabil

Consumul moderat de bere poate fi parte dintr-un stil de viață sănătos, dar este important să fii conștient de aportul caloric al acesteia. Iată câteva sfaturi pentru a savura berea fără a adăuga prea multe calorii în dieta zilnică:

 • alege beri cu un conținut caloric redus – optează pentru beri light sau beri cu un conținut mai scăzut de alcool, deoarece acestea au în general mai puține calorii comparativ cu berile tradiționale. De exemplu, o bere light poate avea între 60 și 100 de calorii, în timp ce o bere tradițională poate avea între 100 și 200 de calorii, în funcție de tipul acesteia și de dimensiunea paharului;
 • impune-ți limite de consum – stabilește o cantitate maximă de bere pe care să o conumi într-o sesiune, pentru a evita excesul caloric și efectele negative ale alcoolului asupra sănătății; 
 • consumă apă între beri – bea un pahar de apă între fiecare două beri consecutive pentru a te hidrata și a reduce cantitatea de bere consumată, ceea ce va duce la un aport caloric mai mic; de asemenea, hidratarea este importantă pentru a preveni deshidratarea și efectele negative ale alcoolului asupra organismului; 
 • asociază berea cu gustări sănătoase – alege gustări cu conținut scăzut de calorii, precum legume crude sau fructe, în locul gustărilor tradiționale bogate în grăsimi și săruri, pentru a menține un aport caloric echilibrat; de asemenea, gustările sănătoase pot contribui la reducerea senzației de foame și la evitarea supraconsumului de bere.

Este important să fii conștient de aportul caloric al berii și să o consumi cu moderație și responsabilitate. În plus, discută cu medicul tău înainte de a începe un nou obicei alimentar sau de a încerca să pierzi în greutate.

Fetele la o bere

În concluzie, să cunoști câte calorii are o bere este esențial pentru menținerea unui stil de viață sănătos și echilibrat. Conștientizarea numărului de calorii din diferite tipuri de bere poate ajuta la evitarea excesului de calorii care poate duce la creșterea în greutate și probleme de sănătate. Optând pentru beri cu conținut caloric mai scăzut sau pentru berea fără alcool, consumatorii pot reduce aportul caloric și pot savura băutura fără a-și compromite silueta sau sănătatea. Noi te așteptăm în magazinele Profi cu cele mai bune promoții la bere cu alcool sau fără! 

Referințe: 

[1] West, Helen. “Does Beer Really Give You a Big Belly?” Healthline, Healthline Media, www.healthline.com/nutrition/beer-belly. 

Published 5 Mar. 2017. Accessed 29 May 2023. 

[2] “Do You Know How Many Calories Are in Beer? It Could Be Time to Top-up Your Knowledge.” Men’s Health, www.menshealth.com/uk/weight-loss/a744496/drink-beer-lose-weight-44706.

Published 12 July 2021. Accessed 29 May 2023. 

Mai multe idei practice pentru tine

Ce este bine să mănânci vara? Află ce alimente nu trebuie să lipsească din dieta ta

30 iunie 2023

În zilele călduroase de vară, organismul nostru este suprasolicitate la maximum, pentru a putea face față căldurii excesive, umidității sau, dimpotrivă, ambientului prea uscat, precum și diferențelor mari de temperatură din interior și exterior. Tocmai de aceea, este important să reconsiderăm anumite obiceiuri alimentare, în așa fel încât să putem susține organismul pentru a rămâne […]

Citește mai mult

Asocierea vinului cu preparatele culinare: reguli de bază

18 ianuarie 2023

Atunci când vine vorba despre asocierea vinului cu preparatele culinare din meniu, există două categorii de persoane: cele care aleg sortimentele de vin la întâmplare, în funcție de intuiție și preferințele personale, și cele care iau în considerare toate aspectele pentru a alege acel tip de vin adecvat preparatului din farfurie. Nu este nicidecum un […]

Citește mai mult

Sărbătoarea Mărțișorului: Origini, legende și obiceiuri

16 februarie 2023

Cu toții visăm deja la acele zile călduroase de primăvară în care să ne bucurăm din plin de o natură trezită la viață și de razele soarelui. Calendaristic vorbind, primăvara începe în ziua de 1 martie, însă pentru români această zi este strâns legată de tradiția oferirii de mărțișoare, un simbol străvechi prin care este […]

Citește mai mult

Ordinea cărnii la grătar: Ghid cu recomandări și sfaturi utile

15 noiembrie 2022

O știm cu toții, orice român iubește un grătar bine făcut! Fie că facem noi grătarul, fie că ieșim la grătar cu familia și prietenii și altcineva pregătește carnea la grătar, iubim să servim preparate suculente la grătar. Carnea la grătar naște, însă, cele mai diverse întrebări în mintea acelor persoane „nu atât de pricepute” […]

Citește mai mult

Bagajul de vacanță: Cum îl organizezi și ce produse nu trebuie să-ți lipsească

16 iunie 2023

Suntem siguri că nu de puține ori ți s-a întâmplat să uiți ceva atunci când ai plecat într-o vacanță și că tot de atâtea ori ți-ai propus să nu mai faci greșeala de a pleca fără un anumit obiect. Și cu toate că ți-ai propus, ai uitat, din nou! Dacă te pregătești să evadezi din […]

Citește mai mult

Cum să îți realizezi un plan de buget personal: Sfaturi și recomandări utile

18 ianuarie 2024

Suntem convinși că nu de puține ori te-ai întreba cum să-ți gestionezi veniturile într-un mod eficient și cum să-ți organizezi finanțele în așa fel încât să știi exact unde se duce fiecare ban în parte. Fiecare întrebare la care nu găsești răspuns pe plan financiar își are rezolvarea într-un plan de buget personal foarte bine […]

Citește mai mult

Organizarea unei mese perfecte în aer liber: Sfaturi și recomandări utile

16 noiembrie 2023

Sezonul cald pare că vrea să se prelungească și să ne îmbie să petrecem cât mai mult timp în natură, iar weekend-urile devin un prilej excelent pentru a organiza mese în aer liber alături de cei dragi. Și vestea bună este că ne putem bucura de timpul petrecut în natură chiar la noi acasă, în […]

Citește mai mult

Aranjarea mesei de Crăciun: idei de decorațiuni din care să te inspiri

22 decembrie 2022

It’s Christmas time, acea perioadă din an care reunește toată familia, în care suntem într-o continuă goană după cadouri și în care ghirlandele luminoase și globulețele ne încântă privirile. Acea perioadă cu miros de scorțișoară și cozonac cu nucă, în care ne răsfățăm cu cel mai bun vin fiert lângă bradul împodobit, pe fundalul unor […]

Citește mai mult

Beneficiile vinului roșu: ce proprietăți deosebite are această băutură?

23 noiembrie 2022

Vinul roșu este mai mult decât băutura perfectă pentru o cină romantică. Această licoare are numeroase beneficii pentru sănătate și merită savurată în fiecare zi. Știm că, în general, specialiștii pun accentul pe efectele negative ale alcoolului pentru organism, însă în cazul vinului, consumul acestuia cu moderație poate avea beneficii incredibile pentru sănătate. Dintre toate […]

Citește mai mult

Tipuri de cafea: Proprietăți, beneficii și metode de preparare

16 noiembrie 2022

Cafeaua este una dintre cele mai îndrăgite și apreciate băuturi din lume. Pe locul trei într-un top al cantităților consumate, după apă și ceai, cafeaua se mândrește cu o istorie veche de sute de ani, deși începuturile consumului de cafea sunt încă învăluite în legende. Milioane de oameni de pe glob își încep ziua savurând […]

Citește mai mult