Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Câte calorii are carnea de pui? Informații despre valorile nutriționale

Carnea de pui este o opțiune populară atunci când vine vorba despre consumul de proteine slabe, întrucât conține o cantitate semnificativă într-o singură porție, fără prea multe grăsimi. În plus, carnea de pui poate fi pregătită ușor acasă și este disponibilă în majoritatea restaurantelor. Preparatele din pui pot fi găsite în aproape orice meniu, indiferent de tipul de bucătărie specific preferințelor tale.

S-ar putea să te întrebi, însă, câte calorii are carnea de pui din farfurie. Ei bine, puiul vine în numeroase variante, de la piept de pui și pulpe, până la aripioare și “ciocănele”. Fiecare bucată de carne de pui are un număr diferit de calorii și o cantitate diferită de proteine sau grăsimi. Descoperă în articolul următor câte calorii are puiul și care sunt valorile nutriționale ale cărnii de pui, în funcție de sortiment!

Ce sunt caloriile?

Înainte de a stabili exact câte calorii are carnea de pui, vom enunța pe scurt definiția caloriilor. În termeni nutriționali, caloria este o unitate de măsură care indică exact cantitatea de energie utilizată de corpul uman în comparație cu alte surse de energie. În general, pe majoritate produselor pe bază de carne din supermarket, regăsim termenul de Kcal, cunoscute sub denumirea de calorii mari, întrucât cantitatea implicată în procesul metabolic este mai mare. Astfel, o kilocalorie conține 1000 de calorii.

Desigur, numărul de calorii de care organismul are nevoie poate varia în funcție de vârstă, sex și stilul de viață. De pildă, un bărbat cu un stil de viață activ are nevoie, în medie, de 2800-3000 de calorii pe zi. Caloriile sunt extrase din macronutrienții prezenți în alimentație, precum proteine, grăsimi și carbohidrați, fiind ulterior metabolizate și transformate în energie.

piept de pui la gratar cu sos de busuioc

Câte calorii are carnea de pui?

Popularitatea cărnii de pui este datorată în mare parte “versatilității” sale. Aproape fiecare bucătărie din întreaga lume oferă o varietate de feluri de mâncare cu pui. Puiul are, de asemenea, un gust relativ neutru, ceea ce îl face ușor de combinat cu diferite arome. În plus, așa cum menționam anterior, puiul vine într-o multitudine de variante, inclusiv piept de pui, pulpe de pui, aripi sau ciocănele, fiecare cu un număr diferit de calorii, grăsimi și alte valori nutriționale.

În rândurile de mai jos, am realizat o defalcare a valorii nutriționale a diferitelor bucăți de carne de pui, analizând o porție de 100 de grame în fiecare caz. Este puțin probabil ca oricare dintre bucățile de carne pe care le găsești în magazinul Profi, de pildă, să fie tăiate exact la 100 de grame, așa că va trebui să ții cont de acest lucru atunci când calculezi valorile nutriționale per porție.

Câte calorii are carnea de pui fără piele?

Pentru început, vom analiza câte calorii are carnea de pui fără piele și os, în cazul diferitelor tipuri de carne de pui. Așadar, dacă alegi să achiziționezi produse din gama Ferma din deal de la Profi, iată care sunt valorile nutriționale ale cărnii de pui gătite, fără piele și os!

Piept de pui: 165 calorii

Te întrebi câte calorii are pieptul de pui? 100 de grame piept de pui gătit, fără piele, dezosat are următoarele valori nutriționale:

 • 165 de calorii;
 • 31 grame de proteine;
 • 3,6 grame de grăsime;
 • 0 carbohidrați [1].

Aproximativ 80% din caloriile din pieptul de pui provin din conținutul de proteine, iar 20% din grăsimi. Desigur, aceste cantități se referă la pieptul de pui simplu, fără ingrediente adăugate. Odată ce pieptul de pui este gătit în ulei sau carnea de pui este marinată și servită alături de sosuri, numărul de calorii, carbohidrații și grăsimile vor crește.

Pulpe de pui superioare: 209 calorii

Pulpele de pui sunt puțin mai fragede și mai aromate decât pieptul de pui datorită conținutului mai mare de grăsimi. Astfel, 100 de grame de pulpă de pui gătită, fără piele și dezosată conține:

 • 209 calorii;
 • 26 grame de proteine;
 • 10,9 grame de grăsime;
 • 0 carbohidrați [1].

53% din caloriile pulpelor de pui superioare provin din proteine, în timp ce 47% sunt date de grăsimi. În comparație cu pieptul, pulpele de pui sunt adesea mai avantajoase ca preț, ceea ce le face o alegere excelentă pentru un buget redus. Noul Profi te așteaptă cu cele mai bune prețuri la pulpe de pui!

Aripioare de pui: 203 calorii

Atunci când te gândești la bucăți delicioase de carne de pui, cu siguranță nu te gândești la aripioare. Cu toate acestea, ele pot fi integrate cu ușurință într-o dietă sănătoasă. 100 de grame de aripioare de pui gătite, fără piele și os, conțin:

 • 203 calorii;
 • 30,5 grame de proteine;
 • 8,1 grame de grăsime;
 • 0 carbohidrați [1].

Pentru aripioarele de pui gătite, 64% din calorii sunt redate de proteine, în timp ce restul de 36% provine din grăsimi. În gama de produse Profi, vei găsi aripioare de pui de la furnizori de încredere, ambalate în atmosferă controlată.

“Ciocănele” de pui: 172 calorii

Pulpele de pui sunt alcătuite din două părți: pulpe de pui superioare și “ciocănele”. “Ciocănelele” reprezintă partea inferioară a pulpei de pui. 100 de grame de “ciocănele” de pui gătite, fără piele și os, conțin:

 • 172 calorii;
 • 28,3 grame de proteine;
 • 5,7 grame de grăsime;
 • 0 carbohidrați [1].

Dacă vorbim despre numărul de calorii al pulpelor de pui inferioare, aproximativ 70% provin din proteine și circa 30% din grăsimi. Dacă-ți descarci aplicația Profi, cu siguranță, vei reuși să achiziționezi pulpe de pui inferioare la cele mai avantajoase prețuri.

Alte bucăți de carne de pui: calorii

Deși pieptul, pulpele superioare, aripioarele și “ciocănelele” sunt cele mai populare sortimente de carne de pui, există și altele din care poți alege. Iată câte calorii are carnea de pui de diferite tipuri față de cele menționate:

100 grame de pui file – 263 calorii;

100 grame de spate de pui – 137 calorii;

100 grame de carne de pui închisă la culoare – 125 calorii;

100 grame de carne de pui deschisă la culoare – 114 calorii [1].

piept de pui cu rosi si spanac

Câte calorii are carnea de pui cu piele?

În timp ce un piept de pui fără piele are 165 de calorii (la 100 grame) care provin din 80% proteine și 20% grăsimi, aceste procente se schimbă semnificativ atunci când este inclusă pielea. De obicei, magazinele vând pulpele de pui, pieptul de pui, aripile și “ciocănelele” cu piele, însă aceasta adaugă mai multe calorii și grăsimi bucăților de pui.

De pildă, un piept de pui dezosat, fiert, cu piele, de 196 de grame conține [1]:

 • 386 calorii;
 • 58,4 grame de proteine;
 • 15,2 grame de grăsime.

În cazul pieptului de pui cu piele, 50% din calorii provin din proteine și 50% provin din grăsimi. În plus, consumul de piele adaugă circa 100 de calorii puiului gătit. În mod similar, o aripă de pui cu piele de 34 de grame are 99 de calorii, în timp ce aceeași aripă de pui, fără piele, va avea 42 de calorii.

Așadar, dacă urmărești să îndepărtezi kilogramele în plus sau să micșorezi aportul de grăsimi, este indicat să consumi carnea de pui fără piele, pentru a minimiza aportul de calorii și grăsimi.

pulpe de pui cu rosmarin

Câte calorii are carnea de pui în funcție de modalitatea de gătire?

Carnea de pui are un conținut relativ scăzut de calorii și grăsimi în comparație cu alte tipuri de carne, însă acest lucru depinde într-o mare măsură de modul în care este gătită carnea de pui. Din moment ce începi să adaugi sosuri, ulei, aluat și pâine preparatelor din carne de pui, caloriile se multiplică.

De exemplu, 52 grame de pulpa de pui la cuptor conține 109 calorii și 5,7 grame de grăsime, însă aceeași pulpă prăjită în unt va avea 144 de calorii și 8,6 grame de grăsime. O pulpă de pui prăjită într-un strat de făină va conține și mai mult – 162 de calorii și 9,3 grame de grăsime [1]. În mod similar, o aripa de pui dezosată, fără piele, are, în medie, 43 de calorii și 1,7 grame de grăsime. Cu toate acestea, aripa de pui glazurată cu sos barbeque va avea 61 de calorii și 3,7 grame de grăsime.

Prin urmare, metodele de gătit care adaugă mai puțină grăsime, așa cum sunt gătitul la cuptor, pe grătar sau la abur sunt cele mai bune variante pentru a menține numărul scăzut de calorii al cărnii de pui. De pildă, pieptul de pui la grătar are puține calorii, pieptul de pui la cuptor are, de asemenea, calorii puține, carnea de pui fiartă este slabă în calorii, la fel și puiul la rotisor.

aripioare de pui

Carnea de pui este extrem de populară, iar cele mai multe bucăți de carne de pui au un conținut scăzut de calorii și grăsimi, oferind proteine din abundență. Sperăm ca la finalul acestui articol să știi câte calorii are carnea de pui și să reții că utilizarea metodelor de gătit nesănătoase și consumul de piele de pui adaugă numeroase calorii preparatelor tale cu pui. Și dacă puiul este vedeta farfuriei, te așteptăm la Profi cu cele mai bune promoții la carne de pui!

Referințe:

 1. Groves, Melissa. “How Many Calories in Chicken? Breast, Thigh, Wing and More.” Healthline, Healthline Media, www.healthline.com/nutrition/calories-in-chicken. Published 19 Sept. 2018. Accessed 6 Oct. 2022.

Mai multe idei practice pentru tine

Bagajul de vacanță: Cum îl organizezi și ce produse nu trebuie să-ți lipsească

16 iunie 2023

Suntem siguri că nu de puține ori ți s-a întâmplat să uiți ceva atunci când ai plecat într-o vacanță și că tot de atâtea ori ți-ai propus să nu mai faci greșeala de a pleca fără un anumit obiect. Și cu toate că ți-ai propus, ai uitat, din nou! Dacă te pregătești să evadezi din […]

Citește mai mult

Ziua femeii: Obiceiuri de 8 Martie

16 februarie 2023

„Vine, vine primăvara,/ Se aşterne-n toată ţara” sună începutul unui cântecel binecunoscut pentru copii. Și odată cu primăvara vine și Ziua Femeii. Pe 8 Martie, se sărbătorește femeia, acest simbol al vieții, al iubirii și al frumuseții spirituale. Și legat de ceea ce se sărbătorește pe 8 Martie, există o serie de obiceiuri, transmise de […]

Citește mai mult

Alimente de origine vegetală: ce poți mânca oricând?

28 martie 2023

Alimentele de origine vegetală sau alimentația plant-based reprezintă o tendință alimentară relativ recentă. Pe fondul popularității dietei low-carb de la sfârșitul anului 2010, alimentația plant-based este o nouă filozofie alimentară, care câștigă din ce în ce mai multă apreciere în prezent și care este susținută de o mulțime de cercetări științifice.  Definiția unei diete bazate […]

Citește mai mult

Cum să sculptezi un dovleac de Halloween: Tot ce trebuie să știi

23 noiembrie 2022

Nu știm alții de ce iubesc Halloweenul, însă pentru noi totul este destul de clar. Acest Halloween american este ocazia perfectă de a coace niște plăcinte tradiționale românești la cuptor, în ton cu sezonul. Și în timp ce aromele de scorțișoară și dovleac bine copt perindă prin bucătărie, sculptăm dovleci în cele mai haioase forme […]

Citește mai mult

Cum revii la o alimentație echilibrată după perioada sărbătorilor? Sfaturi utile

16 februarie 2023

Au trecut și aceste sărbătorile de iarnă și, ca de fiecare dată, fiecare dintre noi am mâncat mai mult și mai nesănătos decât ne propusesem. Și nu este de condamnat, căci cine ar putea rezista rețetei de ceafă de porc la cuptor sau în fața unui platou de ouă umplute? Cine se poate abține să […]

Citește mai mult

Masa perfectă de Valentine’s Day: Idei inedite pentru o cină romantică

14 februarie 2023

O cină romantică la lumina lumânărilor este una dintre cele mai simple, dar fără de cusur, modalități de a petrece timp de calitate în doi indiferent de ocazie. Prilejurile pot fi diverse: Valentine’s Day, Dragobete, o zi de naștere, aniversarea relației sau pur și simplu o seară obișnuită. Acum, că suntem în luna iubirii și […]

Citește mai mult

Idei de aranjamente pentru masa de Paște

28 martie 2023

Îți vine să crezi că parcă săptămâna trecută vorbeam despre aranjarea mesei de Crăciun și acum deja ne gândim la aranjamentele pentru masa de Paște? Este drept, ne mai desparte un timp de sărbătorile pascale, însă în magazinele de pretutindeni deja au început să apară cele mai diverse ornamente de Paște, care mai de care mai […]

Citește mai mult

Idei pentru pachetul de prânz la birou

30 iunie 2023

Te-ai săturat să îți cumperi prânzul de la fast-food-uri sau să mănânci aceleași sandvișuri zi de zi la birou? Ei bine, Profi este aici să te ajute să-ți diversifici meniul, să înveți despre importanța unui pachet de prânz variat și echilibrat și să descoperi idei de prânz sănătoase și rapide, în funcție de preferințele tale […]

Citește mai mult

Ce trebuie să conțină un coș de Paște? Sfaturi și recomandări utile

19 aprilie 2023

Paștele este de departe cea mai importantă sărbătoare a Bisericii Ortodoxe. Învierea Domnului este un prilej de bucurie și întâlnire cu toate persoanele dragi din familie, prieteni și cunoscuți. Însă, pe lângă aceste obiceiuri familiale, trebuie să ținem cont și de tradițiile populare ale sărbătorilor pascale, tocmai pentru a-i înțelege cu adevărat sensul.  Un element-cheie […]

Citește mai mult

Sărbătoarea Mărțișorului: Origini, legende și obiceiuri

16 februarie 2023

Cu toții visăm deja la acele zile călduroase de primăvară în care să ne bucurăm din plin de o natură trezită la viață și de razele soarelui. Calendaristic vorbind, primăvara începe în ziua de 1 martie, însă pentru români această zi este strâns legată de tradiția oferirii de mărțișoare, un simbol străvechi prin care este […]

Citește mai mult