Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Pregătirea mașinii pentru iarnă: 10 accesorii de care ai nevoie

Chiar dacă încă nu am avut parte de zăpadă până acum, sezonul rece și-a făcut deja simțită prezența, în timp ce temperaturile scăzute fac din ce în ce mai grea plecarea de dimineață cu mașina personală, din cauza parbrizului înghețat. Sezonul rece poate fi destul de dur pentru mașinile noastre, motiv pentru care iarna vehiculele necesită o pregătire specială pentru a putea funcționa la parametri optimi.

Procesul de pregătire a mașinii pentru iarnă nu este deloc unul dificil de realizat, atâta vreme cât respecți anumite etape esențiale pentru siguranță și confort, dar și cât timp ai la îndemână accesoriile potrivite cu care să-ți echipezi mașina pentru sezonul rece. Dacă și tu dorești să-ți echipezi corespunzător vehiculul în acest sezon, iată în ce constă pregătirea mașinii pentru iarnă și care sunt accesoriile de care ai nevoie!

Cum îți pregătești mașina pentru iarnă: etape esențiale

Indiferent că ești pasionat sau nu de mașini, știi că sezonul de iarnă aduce cu sine o serie de pregătiri speciale, pentru a te bucura de mașină pentru cât mai mult timp, pentru a o proteja și pentru a evita accidentele. Iată ce presupune pregătirea mașinii pentru iarnă!

Schimbă anvelopele de vară cu cele de iarnă

Schimbul cauciucurilor de vară cu cele de iarnă este primul lucru care ne vine în minte atunci când a venit sezonul rece. Anvelopele de iarnă sunt obligatorii în această perioadă a anului, așa că înainte de a face programarea la service, asigură-te că anvelopele de iarnă sunt într-o star bună și că adâncimea profilului poate asigura rezistența la frânare.

De asemenea, pentru a te asigura că anvelopele sunt perfect funcționale, poți cere verificarea aliniamentului roților, verificarea echilibrării anvelopelor, verificarea presiunii aerului din cauciuc și rotația anvelopelor pentru o uzură uniformă.

Verifică frânele

Pregătirea mașinii pentru iarnă implică și verificarea frânelor, acesta fiind un moment oportun de a opta și pentru ungerea plăcuțelor de frână, în așa fel încât să poți preveni blocarea acestora în timpul iernii. Du autovehiculul la un service autorizat pentru a verifica întregul sistem de frânare, dar și sistemul ABS, foarte solicitat în sezonul rece.

Verifică lichidul de răcire

Una dintre grijile șoferilor pe timpul iernii este și antigelul, motiv pentru care trebuie să te asiguri că nivelul actual de lichid de răcire din mașina ta este unul optim. În caz contrar, acesta va trebui completat, pentru a evita înghețarea apei din radiator.

Verifică bateria mașinii

Temperaturile reci sunt unul dintre cei mai mari inamici ai bateriei unei mașini. Mergi cu mașina la un service specializat pentru ca un mecanic să verifice starea bateriei și să spună dacă aceasta funcționează în parametri optimi. Nu uita nici de curele, căci acestea se deteriorează rapid în timpul iernii și nu vor da același randament, motiv pentru care trebuie verificate să fie într-o stare cât mai bună.

Verifică sistemul de climatizare

Pe lângă faptul că un sistem de climatizare funcțional oferă confortul de care ai nevoie atunci când conduci, acesta joacă și un rol important în buna funcționare a vehiculului și menținerea siguranței. Verifică mașina într-un atelier specializat și asigură-te că dezaburirea parbrizului și geamurilor, dar și cea a oglinzilor, funcționează perfect!

Inspectează nivelul de ulei

Pe timpul iernii este foarte important ca motorul să funcționeze corect. Prin urmare, cere verificarea uleiului și caută să nu existe nicio scurgere. Dacă are nevoie să fie schimbat, asigură-te că alegi un ulei potrivit pentru mașina ta!

Schimbă lichidul de parbriz și înlocuiește ștergătoarele

O altă situație pe care o poți întâmpina pe timpul iernii este înghețarea parbrizului și a lunetei. Așadar, este nevoie să-ți echipezi mașina cu lichid rezistent la îngheț. În plus, ia în considerare și înlocuirea ștergătoarelor de vară cu unele speciale pentru iarnă, mult mai eficiente în eliminarea zăpezii și a gheții de pe parbriz.

Inlocuirea lichidului de parbriz

Pregătirea mașinii pentru iarnă: accesorii necesare

Acum că ai luat la cunoștință care sunt etapele pe care trebuie să le parcurgi în ceea ce privește pregătirea mașinii pentru iarnă, vom trece în revistă și cele mai importante accesorii pentru mașină, menite să-ți fie de real ajutor în sezonul rece. Iată care sunt accesoriile auto de care ai nevoie iarna!

1. Lanțuri

Lanțurile auto pentru zăpadă și gheață sunt accesorii excelente în sezonul rece. Aceste dispozitive se montează pe roțile motrice ale mașinii în cazul în care se circulă pe un drum cu zăpadă și gheață, ținând cont ca viteza maximă să nu fie mai mare de 45 km/h.

2. Cablu de tractare

Un alt accesoriu esențial pentru echiparea mașinii pe timpul iernii și nu numai este cablul de tracțiune sau de remorcare. Un cablu de tracțiune este ideal atunci când mașina ta are nevoie de tractare de urgență sau pentru momentele în care rămâi în pană sau ai probleme cu autoturismul. Poți achiziționa și tu un astfel de accesoriu din magazinul Profi Standard, Super sau Loco!

3. Saculeț de nisip

Indiferent de numărul de bagaje pe care-l ai, este important să fac loc în portbagaj și pentru un săculeț cu nisip, cu pietriș sau cu sare. Dacă ai ghinionul de a rămâne blocat în zăpadă și nu mai poți urni mașina dintr-o zonă acoperită cu gheață sau polei, te poți folosi cu încredere de acesta pentru a recupera aderența.

4. Lopată mică

Acest accesoriu este unul dintre cele mai utile obiecte pe care le poți avea în mașină pe timp de iarnă. O lopată mică se va dovedi extrem de utilă în situația în care mașina rămâne blocată în zăpadă, căci astfel poți deszăpezi autoturismul mai ușor.

5. Racletă pentru gheață

Din mașina ta nu trebuie să lipsească iarna sub nicio formă racleta, căci aceasta te va ajuta să îndepărtezi mult mai ușor și mai eficient gheața de pe geamuri. Vei găsi raclete în gama de produse de la Profi, aliatul tău de încredere în pregătirea mașinii pentru iarnă.

6. Perie pentru zăpadă

Și peria de zăpadă este atât de necesară în timpul sezonului rece. Acest accesoriu te va ajuta să cureți autoturismul de zăpadă. La fel de util se va demonstra a fi și un spray antiîngheț pentru încuietoarea mașinii.

7. Trusă de prim ajutor

Deși trusa de prim ajutor este obligatorie prin lege, nu toți șoferii dețin în mașina personală un astfel de accesoriu. Trusa de prim ajutor este vitală, indiferent de sezon și poate face diferența în multe dintre situațiile care se pot ivi atunci când conduci. Din mașină nu trebuie să-ți lipsească nici extinctorul, extrem de util în caz de incendiu.

8. Lichid de parbriz

Pregătirea mașinii pentru iarnă presupune și echiparea acesteia cu lichid de parbriz, special pentru acest sezon. Prin urmare, asigură-te că lichidul de spălare a geamurilor este unul de iarnă, pentru că în caz contrar acesta poate îngheța în recipient. Vei găsi în noul Profi lichid de parbriz pentru iarnă, iar dacă-ți vei descărca și aplicația Profi, vei putea profita de cele mai bune promoții!

9. Spray aerosol pentru motor

Un alt accesoriu, dacă dorești să-l numești astfel este și spray-ul aerosol pentru motor. Acesta se pulverizează în filtrul de aer al admisiei, după care se pornește motorul. Dacă temperaturile sunt scăzute, după pornirea motorului se mai pulverizează câteva minute. Și un astfel de accesoriu poate fi achiziționat din supermarketul Profi.

10. Covorașe din cauciuc

De la primii fulgi de zăpadă, îți recomandăm să scoți preșurile din material textil din mașină și să optezi pentru covorașe din cauciuc. Motivul? Pe timp de iarnă, ne urcăm în mașină cu încălțămintea plină de zăpadă, de soluție de deszăpezire, de sare, nisip și noroi, iar dacă vei păstra preșurile textile, la venirea primăverii vei constata că nu le vei mai putea curăța astfel încât să aibă aspectul inițial.

Utilizarea racletei pentru curatarea parbrizului

Ține cont de sfaturile și recomandările noastre privind pregătirea mașinii pentru iarnă, căci toate sunt extrem de importante pentru a beneficia de experiența în siguranță și confort a șofatului. Tu cum îți pregătești mașina pentru iarnă? Ai și alte sfaturi sau trucuri pe care dorești să le împărtășești cu noi?

Mai multe idei practice pentru tine

Cum să-ți refaci economiile după Sărbătorile de iarnă: Tips and tricks

02 martie 2023

Sezonul Sărbătorilor de iarnă este de regulă unul plin de bucurii și de urări călduroase. Însă toată această voie bună poate păcăli chiar și cele mai sârguincioase persoane să se simtă, poate, mult prea confortabil cu finanțele. Cheltuielile din timpul Sărbătorilor de iarnă pot scăpa destul de repede de sub control, mai ales că în […]

Citește mai mult

Tipuri de vinuri: Caracteristici, diferențe și sfaturi utile

16 noiembrie 2022

Ne place vinul în toate formele sale, fie că este alb sau roșu, dulce sau sec, liniștit sau spumant. Fiecare dintre noi și-a ales deja un vin preferat, pe care îl consumă de fiecare dată când are ocazia sau pe care îl păstrează pentru momentele speciale din viață. Alegerea unui vin bun, de calitate, poate […]

Citește mai mult

Cum să organizezi un picnic reușit? Sfaturi și produse recomandate

12 iulie 2023

Vremea devine din ce în ce mai plăcută, parcurile sunt pline de flori, pădurile sunt înverzite, iar soarele parcă ne îmbie să petrecem cât mai mult timp în natură și să ne bucurăm de el. Altfel spus, este sezonul picnicului și al distracției în aer liber! Și asta pentru că vara se apropie cu pași […]

Citește mai mult

Cocktailuri cu șampanie pentru o seară strălucitoare de Revelion

07 decembrie 2023

Noaptea dintre ani se apropie cu pași repezi și dacă dorești să-ți impresionezi oaspeții în noaptea de Revelion, cocktailurile spumoase și delicioase nu ar trebui să lipsească din meniul serii. Cu alte cuvinte, lista de cumpărături pentru petrecerea de Revelion ar trebui să includă o mulțime de ingrediente care să poată fi folosite pentru prepararea celor mai […]

Citește mai mult

Bagajul de vacanță: Cum îl organizezi și ce produse nu trebuie să-ți lipsească

16 iunie 2023

Suntem siguri că nu de puține ori ți s-a întâmplat să uiți ceva atunci când ai plecat într-o vacanță și că tot de atâtea ori ți-ai propus să nu mai faci greșeala de a pleca fără un anumit obiect. Și cu toate că ți-ai propus, ai uitat, din nou! Dacă te pregătești să evadezi din […]

Citește mai mult

Organizarea unei mese perfecte în aer liber: Sfaturi și recomandări utile

16 noiembrie 2023

Sezonul cald pare că vrea să se prelungească și să ne îmbie să petrecem cât mai mult timp în natură, iar weekend-urile devin un prilej excelent pentru a organiza mese în aer liber alături de cei dragi. Și vestea bună este că ne putem bucura de timpul petrecut în natură chiar la noi acasă, în […]

Citește mai mult

Câte calorii are carnea de pui? Informații despre valorile nutriționale

15 noiembrie 2022

Carnea de pui este o opțiune populară atunci când vine vorba despre consumul de proteine slabe, întrucât conține o cantitate semnificativă într-o singură porție, fără prea multe grăsimi. În plus, carnea de pui poate fi pregătită ușor acasă și este disponibilă în majoritatea restaurantelor. Preparatele din pui pot fi găsite în aproape orice meniu, indiferent […]

Citește mai mult

Ziua Copilului: Top 5 idei de activități în familie

22 mai 2023

Sărbătorirea Zilei Copilului este un moment deosebit în care ne putem petrece timpul cu cei mici și să le oferim experiențe memorabile. Pentru a vă ajuta să planificați o zi specială în familie, îți vom prezenta în continuare un top 5 cu idei de activități care să te inspire.  Cum să organizăm o zi de […]

Citește mai mult

Tradiții, obiceiuri și superstiții românești de Paște

19 aprilie 2023

Paștele reprezintă una dintre cele mai importante sărbători creștine. Indiferent de regiunea, Învierea Domnului aduce cu sine tradiții și obiceiuri de Paște dintre cele mai diverse, transmise din generație în generație. Și aici nu vorbim doar despre vopsitul ouălor, despre pască și preparate din carne de miel, ci despre multe alte tradiții care sunt bine […]

Citește mai mult

Lista de cumpărături pentru grătar: Ghid util și recomandări

16 noiembrie 2022

Sezonul grătarelor pare că a ajuns la final odată cu sfârșitul verii, însă avem o veste bună pentru iubitorii preparatelor la grătar: vremea se anunță în continuare la fel de frumoasă! Și la așa zile însorite, cu siguranță, deja te gândești la un grătar apetisant în mijlocul naturii, alături de cei dragi. Înainte de a […]

Citește mai mult