Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Cum să-ți refaci economiile după Sărbătorile de iarnă: Tips and tricks

Sezonul Sărbătorilor de iarnă este de regulă unul plin de bucurii și de urări călduroase. Însă toată această voie bună poate păcăli chiar și cele mai sârguincioase persoane să se simtă, poate, mult prea confortabil cu finanțele. Cheltuielile din timpul Sărbătorilor de iarnă pot scăpa destul de repede de sub control, mai ales că în această perioadă apar o mulțime de idei de cadouri de Crăciun pentru cei dragi, se bagă bani în decorarea casei de Crăciun. De asemenea, poate că și tu cumperi toate ingredientele posibile pentru rețetele potrivite meselor festive și nu faci economii la lista de cumpărături pentru petrecerea de Revelion.

Abia prin ianuarie-februarie, vei realiza că toate aceste festivități au avut un efect nedorit asupra portofelului tău, economiile scăzute fiind doar consecința cheltuielilor excesive din timpul Sărbătorilor. Acum, a venit momentul să te întorci pe drumul cel bun, motiv pentru care am adunat în articolul următor câteva tips and tricks care să te ajute să-ți refaci economiile după Sărbătorile de iarnă. Iată cum îți poți reveni din punct de vedere financiar după Sărbători!

Începi printr-o lună „no-spend” pentru a-ți reface economiile

Nu știi cum să îți refaci economiile după Sărbători? Cel mai bun mod de a da un reset bugetului după perioada Sărbătorilor este de a face un „detox” de la cheltuieli pentru o lună de zile. În toată această perioadă, nu achiziționa nimic în afara nevoilor de bază, de zi cu zi. Nevoile tale ar putea include alimente, produse pentru locuință, transport, asistență medicală și facturi lunare, însă poți evita cheltuieli precum mesele în oraș, aplicațiile mobile sau achiziționarea de noi haine în garderobă.

Acest „post financiar” este una dintre cele mai bune modalități de a economisi bani rapid și de a-ți reface economiile după Sărbători. Angajamentul pentru câteva săptămâni cu cât mai puține cheltuieli se va resimți cu siguranță în portofelul tău!

cuplu calculeaza facturile

Evită împrumuturile la bancă pentru a face economii după Sărbători

Este important să eviți, pe cât se poate, împrumuturile la bancă în perioada imediat următoare Sărbătorilor. Atâta vreme cât nu există un motiv întemeiat pentru crearea unui credit de nevoi personale, nu este indicat să faci împrumut la bancă pentru a achiziționa mărunțișuri. Te vei îndatora fără niciun motiv, iar apoi te vei simți strâmtorat din punct de vedere financiar, căci vei avea de achitat o rată lunară și dobânda.

Mai mult, nu este momentul ideal nici pentru a te împrumuta de la rude și prieteni, căci este foarte posibil ca banii să fie ceruți înapoi atunci când îți este lumea mai dragă. Încearcă să te încadrezi în ce ți-a rămas după Sărbători și elimină din calcul orice fel de împrumut.

Achită-ți toate facturile la timp dacă vrei să faci economii după Sărbători

Ai grijă să achiți întotdeauna la timp datoriile precum ratele la bancă, facturile, întreținerea sau chiria. Dacă vei rămâne cu restanțe, luna următoare va trebui să plătești suplimentar, căci aici vor interveni eventualele penalizări pentru întârzierea plăților. În acest mod, nu vei ieși prea repede din „criza financiară” cu care te confrunți în urma Sărbătorilor!

Fă întotdeauna o listă atunci când mergi la cumpărături

Lista de cumpărături este obligatorie întotdeauna, însă în perioada după Sărbătorile de iarnă mai mult ca niciodată! Analizează cu atenție ce-ți lipsește din frigider, notează totul pe o foaie și abia apoi poți merge la cumpărături. În acest mod, nu te vei mai pierde cu firea printre rafturile din supermarket, cumpărând în neștire în ideea că produsele respective îți vor trebui la un moment dat.

O listă de cumpărături te va ajuta întotdeauna să fii mult mai chibzuit cu economiile și să nu investești în articole și produse de care chiar nu ai nevoie. Un exemplu este lista de cumpărături pentru grătar despre care-ți vorbeam într-un articol anterior. Chiar și lista de cumpărături pentru petrecerea de Revelion se poate încadra aici!

cuplu fac lista de cumparaturi

Nu achiziționa mai mult decât ai nevoie, una dintre metodele de pus bani deoparte

Una dintre cele mai bune metode de a pune bani deoparte este aceea de a nu achiziționa niciodată mai mult decât ai nevoie. Atunci când vine vorba despre cum să faci economii, trebuie ca de fiecare dată când te îndrepți spre magazin să stabilești ce anume vei găti în zilele următoare și de a cumpăra alimente în cantitățile necesare. De pildă, dacă vrei să prepari un delicios ostropel de pui, am menționat deja care sunt ingredientele necesare în rețeta de pe blog. Așa că, de ce să cumperi mai mult decât ai nevoie?

Vânează întotdeauna promoțiile, unul dintre cele mai bune sfaturi pentru refacerea bugetului

Cum îți refaci economiile după Sărbători? Te sfătuim să vânezi de fiecare dată promoțiile și ofertele din magazine. Acordă atenție promoțiilor de tipul 2 în 1 și cumpără doar după ce ai ales cel mai avantajos preț. Vestea bună este că magazinele Profi vin cu cele mai bune oferte pentru tine și te ajută să faci economii după Sărbători. Îndreaptă-te și tu spre noul Profi pentru a te convinge de prețurile mici ale gamei de produse Profi!

În plus, dacă-ți vei descărca aplicația Profi, vei putea beneficia de cele mai bune oferte la produsele preferate. Mai mult decât atât, poți acumula puncte bonus la fiecare sesiune de cumpătăruri doar scanând codul QR din aplicație la casa de marcat și te poți bucura zilnic de prețuri mici.

Economisește proactiv pentru următoarea perioada a Sărbătorilor

Unul dintre cele mai bune sfaturi este acela de a economisi proactiv pentru următoarea perioadă a Sărbătorilor. Nu este niciodată prea devreme să începi să economisești pentru Crăciunul următor. Realizează un buget dedicat Sărbătorilor de iarnă și rezervă lunar bani în acest sens. Cu cât vei economisi mai mult începând de acum, cu atât mai puțin va trebui să treci prin această situație și anul viitor, după Sărbători.

persoana adauga bani in pusculita

Sperăm că vei găsi utile toate aceste tips and tricks și că acestea te vor ajuta pe cât posibil să-ți refaci economiile după Sărbători. Și cum este aliatul tău de nădejde atunci când vine vorba despre economii, Profi te așteaptă în locațiile sale cu cele mai bune oferte la alimente și la tot soiul de produse de care ai nevoie în permanență. Fii PROFI la cumpărături după Sărbători!

Mai multe idei practice pentru tine

Cum revii la o alimentație echilibrată după perioada sărbătorilor? Sfaturi utile

16 februarie 2023

Au trecut și aceste sărbătorile de iarnă și, ca de fiecare dată, fiecare dintre noi am mâncat mai mult și mai nesănătos decât ne propusesem. Și nu este de condamnat, căci cine ar putea rezista rețetei de ceafă de porc la cuptor sau în fața unui platou de ouă umplute? Cine se poate abține să […]

Citește mai mult

Alimentația în perioada postului: Sfaturi și recomandări utile

22 noiembrie 2022

Ți se pare dificil să ții post? Ei bine, secretul este următorul: nu trebuie să te raportezi la această perioadă în care renunți la produsele de origine animală ca la una plină de restricții alimentare, ci ca la o alternativă sănătoasă la felul în care ai mâncat până acum. Gândește-te la faptul că vegetarienii au […]

Citește mai mult

Cum să sculptezi un dovleac de Halloween: Tot ce trebuie să știi

23 noiembrie 2022

Nu știm alții de ce iubesc Halloweenul, însă pentru noi totul este destul de clar. Acest Halloween american este ocazia perfectă de a coace niște plăcinte tradiționale românești la cuptor, în ton cu sezonul. Și în timp ce aromele de scorțișoară și dovleac bine copt perindă prin bucătărie, sculptăm dovleci în cele mai haioase forme […]

Citește mai mult

Cum se decongelează carnea în mod corect? Sfaturi utile și metode

16 martie 2023

Congelarea cărnii este cea mai bună metodă pentru a evita alterarea acesteia, cu atât mai mult dacă este probabil ca aceasta să depășească data de consum în stare proaspătă. Poate ai cumpărat o cantitatea mai mare de carne, poate ai profitat de cele mai bune oferte de la Profi sau poate bunicii ți-au trimis o găină […]

Citește mai mult

Aranjarea mesei de Crăciun: idei de decorațiuni din care să te inspiri

22 decembrie 2022

It’s Christmas time, acea perioadă din an care reunește toată familia, în care suntem într-o continuă goană după cadouri și în care ghirlandele luminoase și globulețele ne încântă privirile. Acea perioadă cu miros de scorțișoară și cozonac cu nucă, în care ne răsfățăm cu cel mai bun vin fiert lângă bradul împodobit, pe fundalul unor […]

Citește mai mult

Asocierea vinului cu preparatele culinare: reguli de bază

18 ianuarie 2023

Atunci când vine vorba despre asocierea vinului cu preparatele culinare din meniu, există două categorii de persoane: cele care aleg sortimentele de vin la întâmplare, în funcție de intuiție și preferințele personale, și cele care iau în considerare toate aspectele pentru a alege acel tip de vin adecvat preparatului din farfurie. Nu este nicidecum un […]

Citește mai mult

Boboteaza în România: Tradiții și obiceiuri autentice de sărbătoare

07 decembrie 2023

Boboteaza sau Botezul Domnului reprezintă una dintre cele mai importante sărbători creștine și este celebrată în fiecare an pe data de 6 ianuarie. Biserica mai numește ziua de Bobotează și „Arătarea Domnului” sau „Epifania”, această sărbătoare fiind menită să amintească evenimentele petrecute la apa Iordanului, înainte ca Mântuitorul să pășească în viața publică. În fapt, […]

Citește mai mult

Cei mai buni cărbuni de grătar: Tipuri, sfaturi și utilizări

15 noiembrie 2022

Aproape toată lumea iubește carnea la grătar. Desigur, dacă grătarul este bine făcut! Indiferent de anotimp, ne bucurăm de carne și de legume apetisante, făcute pe grill. Însă știi care sunt cele mai importante elemente care stau la baza unui grătar reușit? Ei bine, acestea sunt grătarul, desigur, carnea pentru grătar și cărbunele de grătar. […]

Citește mai mult

Tradiții, obiceiuri și superstiții românești de Paște

19 aprilie 2023

Paștele reprezintă una dintre cele mai importante sărbători creștine. Indiferent de regiunea, Învierea Domnului aduce cu sine tradiții și obiceiuri de Paște dintre cele mai diverse, transmise din generație în generație. Și aici nu vorbim doar despre vopsitul ouălor, despre pască și preparate din carne de miel, ci despre multe alte tradiții care sunt bine […]

Citește mai mult

Cum să prepari găluște de griș pufoase: sfaturi și trucuri pentru o textură perfectă

27 martie 2024

Noi, cei de la Profi, suntem mari amatori de rețete de ciorbă și supă, motiv pentru care te-am încântat pe blog, de-a lungul timpului, cu cele mai variate astfel de preparate tradiționale. De la ciorbă de perișoare până la ciorbă de lobodă, am bifat o serie de rețete de ciorbă, fără a menționa delicioasa supă cu […]

Citește mai mult