Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Cum să-ți refaci economiile după Sărbătorile de iarnă: Tips and tricks

Sezonul Sărbătorilor de iarnă este de regulă unul plin de bucurii și de urări călduroase. Însă toată această voie bună poate păcăli chiar și cele mai sârguincioase persoane să se simtă, poate, mult prea confortabil cu finanțele. Cheltuielile din timpul Sărbătorilor de iarnă pot scăpa destul de repede de sub control, mai ales că în această perioadă apar o mulțime de idei de cadouri de Crăciun pentru cei dragi, se bagă bani în decorarea casei de Crăciun. De asemenea, poate că și tu cumperi toate ingredientele posibile pentru rețetele potrivite meselor festive și nu faci economii la lista de cumpărături pentru petrecerea de Revelion.

Abia prin ianuarie-februarie, vei realiza că toate aceste festivități au avut un efect nedorit asupra portofelului tău, economiile scăzute fiind doar consecința cheltuielilor excesive din timpul Sărbătorilor. Acum, a venit momentul să te întorci pe drumul cel bun, motiv pentru care am adunat în articolul următor câteva tips and tricks care să te ajute să-ți refaci economiile după Sărbătorile de iarnă. Iată cum îți poți reveni din punct de vedere financiar după Sărbători!

Începi printr-o lună „no-spend” pentru a-ți reface economiile

Nu știi cum să îți refaci economiile după Sărbători? Cel mai bun mod de a da un reset bugetului după perioada Sărbătorilor este de a face un „detox” de la cheltuieli pentru o lună de zile. În toată această perioadă, nu achiziționa nimic în afara nevoilor de bază, de zi cu zi. Nevoile tale ar putea include alimente, produse pentru locuință, transport, asistență medicală și facturi lunare, însă poți evita cheltuieli precum mesele în oraș, aplicațiile mobile sau achiziționarea de noi haine în garderobă.

Acest „post financiar” este una dintre cele mai bune modalități de a economisi bani rapid și de a-ți reface economiile după Sărbători. Angajamentul pentru câteva săptămâni cu cât mai puține cheltuieli se va resimți cu siguranță în portofelul tău!

cuplu calculeaza facturile

Evită împrumuturile la bancă pentru a face economii după Sărbători

Este important să eviți, pe cât se poate, împrumuturile la bancă în perioada imediat următoare Sărbătorilor. Atâta vreme cât nu există un motiv întemeiat pentru crearea unui credit de nevoi personale, nu este indicat să faci împrumut la bancă pentru a achiziționa mărunțișuri. Te vei îndatora fără niciun motiv, iar apoi te vei simți strâmtorat din punct de vedere financiar, căci vei avea de achitat o rată lunară și dobânda.

Mai mult, nu este momentul ideal nici pentru a te împrumuta de la rude și prieteni, căci este foarte posibil ca banii să fie ceruți înapoi atunci când îți este lumea mai dragă. Încearcă să te încadrezi în ce ți-a rămas după Sărbători și elimină din calcul orice fel de împrumut.

Achită-ți toate facturile la timp dacă vrei să faci economii după Sărbători

Ai grijă să achiți întotdeauna la timp datoriile precum ratele la bancă, facturile, întreținerea sau chiria. Dacă vei rămâne cu restanțe, luna următoare va trebui să plătești suplimentar, căci aici vor interveni eventualele penalizări pentru întârzierea plăților. În acest mod, nu vei ieși prea repede din „criza financiară” cu care te confrunți în urma Sărbătorilor!

Fă întotdeauna o listă atunci când mergi la cumpărături

Lista de cumpărături este obligatorie întotdeauna, însă în perioada după Sărbătorile de iarnă mai mult ca niciodată! Analizează cu atenție ce-ți lipsește din frigider, notează totul pe o foaie și abia apoi poți merge la cumpărături. În acest mod, nu te vei mai pierde cu firea printre rafturile din supermarket, cumpărând în neștire în ideea că produsele respective îți vor trebui la un moment dat.

O listă de cumpărături te va ajuta întotdeauna să fii mult mai chibzuit cu economiile și să nu investești în articole și produse de care chiar nu ai nevoie. Un exemplu este lista de cumpărături pentru grătar despre care-ți vorbeam într-un articol anterior. Chiar și lista de cumpărături pentru petrecerea de Revelion se poate încadra aici!

cuplu fac lista de cumparaturi

Nu achiziționa mai mult decât ai nevoie, una dintre metodele de pus bani deoparte

Una dintre cele mai bune metode de a pune bani deoparte este aceea de a nu achiziționa niciodată mai mult decât ai nevoie. Atunci când vine vorba despre cum să faci economii, trebuie ca de fiecare dată când te îndrepți spre magazin să stabilești ce anume vei găti în zilele următoare și de a cumpăra alimente în cantitățile necesare. De pildă, dacă vrei să prepari un delicios ostropel de pui, am menționat deja care sunt ingredientele necesare în rețeta de pe blog. Așa că, de ce să cumperi mai mult decât ai nevoie?

Vânează întotdeauna promoțiile, unul dintre cele mai bune sfaturi pentru refacerea bugetului

Cum îți refaci economiile după Sărbători? Te sfătuim să vânezi de fiecare dată promoțiile și ofertele din magazine. Acordă atenție promoțiilor de tipul 2 în 1 și cumpără doar după ce ai ales cel mai avantajos preț. Vestea bună este că magazinele Profi vin cu cele mai bune oferte pentru tine și te ajută să faci economii după Sărbători. Îndreaptă-te și tu spre noul Profi pentru a te convinge de prețurile mici ale gamei de produse Profi!

În plus, dacă-ți vei descărca aplicația Profi, vei putea beneficia de cele mai bune oferte la produsele preferate. Mai mult decât atât, poți acumula puncte bonus la fiecare sesiune de cumpătăruri doar scanând codul QR din aplicație la casa de marcat și te poți bucura zilnic de prețuri mici.

Economisește proactiv pentru următoarea perioada a Sărbătorilor

Unul dintre cele mai bune sfaturi este acela de a economisi proactiv pentru următoarea perioadă a Sărbătorilor. Nu este niciodată prea devreme să începi să economisești pentru Crăciunul următor. Realizează un buget dedicat Sărbătorilor de iarnă și rezervă lunar bani în acest sens. Cu cât vei economisi mai mult începând de acum, cu atât mai puțin va trebui să treci prin această situație și anul viitor, după Sărbători.

persoana adauga bani in pusculita

Sperăm că vei găsi utile toate aceste tips and tricks și că acestea te vor ajuta pe cât posibil să-ți refaci economiile după Sărbători. Și cum este aliatul tău de nădejde atunci când vine vorba despre economii, Profi te așteaptă în locațiile sale cu cele mai bune oferte la alimente și la tot soiul de produse de care ai nevoie în permanență. Fii PROFI la cumpărături după Sărbători!