Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Vinete pane perfecte: Sfaturi și trucuri pentru o crustă crocantă și rumenă

Dacă este un lucru care ne face o mare plăcere, acela este că legumele de sezon ne oferă baza perfectă pentru cele mai simple și delicioase rețete. Din această categorie de legume fac parte și vinetele, pe care tare mult ne mai place să le gătim și să le savurăm în cele mai gustoase rețete. În trecut am prezentat pe blog rețeta de zacuscă de vinete pentru iarnă, un adevărat deliciu culinar. Însă astăzi nu ne dorim să punem nimic la păstrare pentru sezonul rece, ci doar vrem să ne încântăm papilele gustative cu porții delicioase de vinete pane. 

Dacă nu ai mai încercat până acum rețeta de vinete pane, trebuie să știi că nu este nimic complicat în a prepara „șnițele” din vinete, iar rezultatul este unul cu adevărat apetisant. Ce înseamnă vinete pane? Ei bine, acestea sunt rondele de vinete prăjite în crustă de pesmet, care sunt servite, de regulă, cu un delicios sos de smântână cu usturoi și mentă. Dacă îți dorești să încerci și tu acest preparat gustos, te invităm să descoperi în continuare cum prepari vinete pane după rețeta simplă, alături de o serie de sfaturi și trucuri utile de preparare! 

Ingrediente pentru rețeta de vinete pane cu sos de smântână 

Din lista de ingrediente pe care urmează să ți-o prezentăm, toate achiziționate din magazinul Profi, vei obține circa 4 porții savuroase de vinete pane. Iată care sunt ingredientele pentru rețeta de vinete pane: 

Pentru sosul de smântână cu usturoi 

  • 4-6 linguri de smântână cu min. 20% grăsime; 
  • 2 căței de usturoi; 
  • 3-4 frunze de mentă; 
  • sare, după gust. 

În plus 

  • brânză rasă pentru servire (cașcaval, telemea, mozzarella, etc.). 
Vinete

Cum prepari vinete pane după rețeta simplă

Acum că deja ai achiziționat din noul Profi toate ingredientele de care aveai nevoie pentru rețeta de vinete pane, acum urmează să dăm startul rețetei cu vinete. Iată care sunt etapele de preparare ale acestui dish gustos! 

Pregătirea vinetelor 

Pentru început, se vor spăla bine vinetele și se vor șterge cu un șervet de hârtie. Se vor tăia apoi legumele în felii groase de aproximativ 1 cm, după care se vor alinia pe un tocător și se vor săra ușor pe ambele părți. Strânge apoi rondelele de vinete și pune-le la scurs într-o strecurătoare, unde le vei lăsa pentru circa 30 de minute. Ulterior scoate feliile de vinete, stoarce-le ușor între palme și mai lasă-le puțin la scurs. 

După ce vinetele s-au scurs, va trebui să pregătești 3 farfurii largi: una pentru făină, una pentru ouăle bătute cu un praf de sare și una pentru pesmet. Rondelele scurse de vinete se vor da mai întâi prin făină, apoi prin ou și la final prin pesmet. Așează-le apoi pe toate pe o farfurie curată și pregătește-te să le prăjești. 

Prăjirea vinetelor pane 

Încinge uleiul de floarea soarelui într-o tigaie largă. Testează temperatura uleiului aruncând în tigaie câteva grăunțe de pesmet. Dacă acestea sfârâie, poți începe prăjirea rondelelor de vinete. Ai grijă ca focul să fie mediu spre mic și să întorci vinetele de 2 ori, pentru a se găti la mijloc și a se rumeni frumos la exterior. 

Imediat ce scoți rondelele de vinete pane din tigaie, pune-le la scurs pe un platou tapetat cu hârtie absorbantă, pentru a îndepărta excesul de ulei. 

Vinete pane pajite

Mod de servire pentru vinete pane 

Delicioasele vinete pane se vor servi alături de un sos cremos din smântână, usturoi și mentă. Adaugă într-un bol câteva linguri de smântână, cu un praf de sare și usturoi zdrobit. Adaugă apoi și frunzele de mentă și amestecă bine ingredientele. Rade apoi puțină brânză peste rondelele de vinete pane așezate estetic pe un platou și gata, vinetele pane sunt perfecte pentru a fi servite alături de sosul de smântână!

Sfaturi și trucuri utile pentru vinete pane cu o crustă crocantă și rumenă 

Acum, la final de rețetă, ți-am pregătit o serie de sfaturi și trucuri utile, pe care va trebui să le cunoști dacă vrei să obții vinete pane perfecte, cu o crustă crocantă și rumenă. Iată recomandările noastre! 

  • Lasă rondelele de vinete la scurs, după ce le-ai sărat. Acesta este un pas important deoarece sare scoate amăreala din vinete. 
  • Pune accentul pe tehnica de învelire a rondelelor de vinete în făină, ou și pesmet. Pentru a obține o crustă rumenă, trebuie să te asiguri că fiecare felie este acoperită în mod corespunzător. Acest proces va ajuta la obținerea unei cruste mai consistente și mai crocante. 
  • Alege uleiul potrivit pentru prăjirea vinetelor pane. Deși mulți preferă uleiul de măsline pentru prăjirea vinetelor, acesta poate să nu fie cea mai bună opțiune datorită punctului său de ardere scăzut. Un punct de ardere scăzut poate duce la un gust amar și la o crustă mai moale. În schimb, poți utiliza ulei de rapiță sau de floarea soarelui, care au un punct de ardere mai ridicat și sunt mai potrivite pentru prăjirea vinetelor pane.
  • Este important să pui în tigaie un strat generos de ulei, în așa fel încât feliile de vânătă să plutească în ulei să le prăjești, fără ca acestea să atingă fundul tigăii. 
  • Testează temperatura uleiului înainte de a prăji rondelele de vinete pane și asigură-te că acesta este încins, însă nu exagerat de fierbinte. Dacă uleiul este prea fierbinte, vinetele se vor arde la exterior, dar vor rămâne crude la interior. Dacă uleiul nu este suficient de fierbinte, vinetele se vor înmuia în loc să devină crocante. Asigură-te că uleiul este încălzit la temperatura potrivită (aproximativ 180-190 grade Celsius) înainte de a adăuga vinetele. Un termometru de bucătărie poate fi util pentru a verifica temperatura uleiului.
  • Nu aglomera tigaia atunci când prăjești vinetele, așa că este indicat să le prăjești în mai multe tranșe. 
  • Ține cont ca focul să fie mediu spre mic și să întorci vinetele de două ori, pentru a se găti corespunzător la mijloc și pentru a se rumeni frumos la exterior. 
  • Nu uita să scoți vinetele pane din tigaie pe șervețele absorbante, pentru a elimina excesul de ulei. 

Vinete pane cu o crustă crocantă și rumenă

Pentru a obține vinete pane perfecte, cu o crustă crocantă și rumenă, este esențial să alegi ingredientele de calitate superioară, să pregătești vinetele în mod corespunzător și să apelezi la tehnici de prăjire eficiente. Odată ce stăpânești tehnicile de gătire și ții cont de sfaturile prezentate în acest articol, este imposibil să nu obții cele mai bune vinete pane din câte există. Și-ți poți descărca și aplicația Profi, dacă vrei să beneficiezi la promoții pentru cele mai delicioase rețete cu vinete! 

Articole care se regăsesc în categoria Felul doi

Love Pizza

07 februarie 2023

Toată lumea iubește pizza, dar atunci când adaugi un pic de dragoste și muuulte oferte PROFI, parcă plăcerea e și mai mare! Ingrediente: Începem prin a intinde aluatul mai subtire în mijloc și mai gros pe margini, și cum ocazia e una specială, îi dăm o formă de inimă pentru a ne arăta dragostea. Pe […]

Citește mai mult

Cartofi noi la cuptor: 3 rețete simple și gustoase 

02 martie 2023

Atunci când vine vorba de garnituri delicioase, cartofii și-au câștigat popularitatea detașat. Să fim sinceri, cu toții iubim cartofii prăjiți în baie de ulei, cartofii la cuptor sau cartofii fierți în coajă! Iar despre cartofii noi nici nu mai încape vorbă, căci gustul lor deosebit, alături de textura fragedă te îndeamnă, parcă, să nici nu […]

Citește mai mult

Drob de miel: o rețetă tradițională pe care să o pregătești pentru masa de Paște

28 martie 2023

Așa cum știm cu toții, Sărbătorile Pascale sunt de neconceput fără preparatele tradiționale din carne de miel, fără pască cu împletituri din aluat, ouă roșii și cozonac. Pe lângă friptura de miel la cuptor, drobul de miel este de departe vedeta mesei de Paște. Acest aperitiv tradițional face deliciul meselor de Paște ale românilor și […]

Citește mai mult

Paste care-ți amintesc de Italia

12 iulie 2023

Trecem și printr-o vacanță în Italia cu ajutorul cinei și pregătim paste cu sos roșu. De ce ingrediente ai nevoie? Cum se prepara pastele? Într-o tigaie cu pereții mai înalți punem uleiul de măsline alături de usturoi. Când acesta devine auriu, adăugam carnea tocată pe care o sărăm și o piperăm, iar apoi o lăsăm […]

Citește mai mult

Idei de preparare pentru o friptură de porc perfectă

07 decembrie 2022

Acum, în prag de Sărbători, aproape că am dezvoltat o pasiune pentru rețetele pe bază de carne de porc. Am gătit împreună ceafă de porc, am preparat rețete delicioase de scăriță de porc și în bucătărie deja se plănuiesc rețete de sarmale gustoase pentru Sărbători. Pe lângă toate aceste delicii din carne, unul dintre cele […]

Citește mai mult

Rețete tradiționale cu jumări: Bucatele crocante din bucătăria românească

20 noiembrie 2023

Știm că venirea iernii nu este atât de aproape pe cât am crede, însă nu este niciodată prea devreme pentru a ne gândi la toate rețetele delicioase cu carne de porc cu care să umplem mesele de sărbători și la toate deliciile tradiționale care ne răsfață papilele gustative în sezonul rece. Pe lângă rețeta de piftie […]

Citește mai mult

Ficăței de pui cu ceapă la tigaie: rețeta pas cu pas

17 ianuarie 2023

Suntem siguri că dacă deja ai parcurs o parte din rețetele noastre de pe blog ai observat că ne plac la nebunie rețetele cu pui, de la frigărui de pui și până la aripioare de pui la cuptor. Ei bine, la fel de apetisante pentru noi sunt și organele de pui, în special ficățeii, așa […]

Citește mai mult

Mâncare de praz cu măsline: o rețetă sănătoasă și plină de nutrienți

09 aprilie 2024

În căutarea unor opțiuni culinare sănătoase și delicioase, de cele mai multe ori ne îndreptăm atenția către ingrediente mai puțin obișnuite, dar pline de potențial în ceea ce privește gustul și nutriția. Mâncarea de praz cu măsline este un exemplu perfect, îmbinând aroma dulceagă a prazului cu savoarea bogată a măslinelor pentru a crea o […]

Citește mai mult

Ardei umpluţi cu orez: O rețetă de post ușor de preparat

22 noiembrie 2022

Ușor, ușor, ne apropiem de postul Crăciunului, așa că nu vedem un moment mai bun de a trece în revistă o rețetă de post cu o savoare fantastică. Este vorba despre rețeta de ardei umpluți cu orez, ciuperci și alte legume delicioase de sezon. Acești ardei umpluți de post sunt extrem de gustoși și de […]

Citește mai mult

Rețeta tradițională de chiftele de dovlecei: Gust autentic și textură crocantă

21 august 2023

Rețetele tradiționale, care aduc aminte de casa bunicii, se numără printre preferatele noastre atunci când suntem în pană de idei în bucătărie și ne dorim să simțim din nou arome de mult uitate din copilărie. Chiar de curând ne gândeam că abia așteptăm să apară dovlecii de toamnă, pentru a prepara cea mai gustoasă plăcintă […]

Citește mai mult