Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

5 rețete de tacos pentru iubitorii de mâncare mexicană

Mâncarea mexicană este cunoscută și apreciată în întreaga lume pentru savoarea și diversitatea ei. Printre preparatele sale iconice, tacos ocupă un loc special. Aceste mici delicii pot fi personalizate în nenumărate moduri, oferind o explozie de gusturi la fiecare mușcătură. Dacă ești un iubitor de mâncare mexicană, ți-am pregătit în articolul de astăzi cinci rețete de tacos care îți vor încânta papilele gustative și îți vor aduce o parte din Mexic în propria bucătărie. Ești gata să pornești alături de noi într-o călătorie în bucătăria mexicană? Iată ce ți-am pregătit!

1. Tacos cu carne de vită și salsa verde

Dacă iubești mâncarea mexicană, cu siguranță te va încânta rețeta de tacos cu carne de vită și salsa pe care urmează să ți-o propunem. Acest deliciu combină textura suculentă a cărnii de vită cu simfonia de arome a salsei verzi. Așa că fugi la cel mai apropiat magazin Profi și alege ingredientele de care ai nevoie pentru una dintre cele mai gustoase rețete de tacos!

Ingrediente 

  • 500 g de carne de vită (de preferat antricot)
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 2 lime (zeamă)
  • 4 căței de usturoi, tocați
  • 1 linguriță de chimen
  • 1 linguriță de boia afumată
  • 1 linguriță de coriandru măcinat
  • Sare și piper după gust
  • 8 tortillas de porumb
  • Ceapă roșie tocată
  • Coriandru proaspăt tocat
  • Salsa verde 
  • Felii de lime pentru servit

Cum prepari această delicioasă rețetă de tacos cu carne de vită?

  1. Marinarea: într-un bol mare, combină uleiul de măsline, zeama de lime, usturoiul tocat, chimenul, boiaua afumată, coriandrul măcinat, sarea și piperul. Adaugă carnea de vită și asigură-te că este bine acoperită cu marinada. Las-o la marinat timp de cel puțin 2 ore, de preferat peste noapte.
  2. Gătirea: încălzește o tigaie sau un grătar la foc mediu-înalt. Gătește carnea timp de 4-5 minute pe fiecare parte sau până când ajunge la gradul de gătire dorit. Lasă carnea să se odihnească câteva minute, apoi taie-o felii subțiri.
  3. Servirea: încălzește tortillas pe grătar sau în tigaie. Umple fiecare tortilla cu carne de vită, ceapă roșie tocată și coriandru proaspăt. Adaugă salsa verde și servește cu felii de lime. PS: poți prepara chiar tu salsa verde din roșii verzi, coriandru, ardei iute, ceapă și usturoi, toate mărunțite și amestecate împreună.
Tacos cu carne de vita

2. Tacos cu carne de pui și sos de iaurt

Tacos cu carne de pui și sos de iaurt este o combinație delicioasă, ce îmbină aromele picante mexicane cu cele ușoare și răcoritoare ale iaurtului. Această rețetă de tacos se prepară extrem de simplu, așa că iată care sunt ingredientele pe care trebuie să le iei din supermarketul Profi și cum prepari tacos cu pui în câțiva pași simpli!

Ingrediente 

  • 500 g de piept de pui
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2 lime (zeamă)
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 1 linguriță de chimen
  • 1 linguriță de boia dulce
  • Sare și piper după gust
  • 8 tortillas de porumb
  • Salată verde tocată
  • Brânză feta mărunțită
  • Sos de iaurt cu coriandru (iaurt, coriandru proaspăt, zeamă de lime)
  • Felii de avocado

Cum prepari tacos cu pui după rețeta simplă? 

  1. Marinarea: într-un bol, combină uleiul de măsline, zeama de lime, usturoiul tocat, chimenul, boiaua dulce, sarea și piperul. Adaugă pieptul de pui și lasă-l la marinat timp de cel puțin 30 de minute.
  2. Gătirea: încălzește o tigaie de grătar la foc mediu. Gătește pieptul de pui timp de 5-7 minute pe fiecare parte, până când este bine gătit. Lasă puiul să se odihnească, apoi taie-l fâșii subțiri.
  3. Servirea: încălzește tortillas pe grătar sau în tigaie. Umple fiecare tortilla cu fâșii de pui, salată verde, brânză feta și felii de avocado. Adaugă sosul de iaurt cu coriandru și servește imediat.
Tacos cu carne de pui

3. Tacos cu pește și salsa de mango

Gusturile exotice ale bucătăriei mexicane sunt perfect transpuse în rețeta de tacos cu pește și salsa de mango, un deliciu culinar care promite o aventură a papilelor gustative. În noul Profi vei găsi toate ingredientele pentru această rețetă de tacos, așa că iată de ce ai nevoie și cum poți prepara acest deliciu cu arome exotice!

Ingrediente 

  • 500 g de file de pește alb 
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 lime (zeamă)
  • 1 linguriță de chimen
  • 1 linguriță de paprika
  • Sare și piper după gust
  • 8 tortillas de porumb
  • Varză roșie tăiată subțire
  • Salsa de mango (mango tocat, ceapă roșie, coriandru, zeamă de lime)
  • Crema de lime (smântână, zeamă de lime, coajă de lime)

Cum prepari aceste tacos după rețeta cu pește și mango? 

  1. Marinarea: într-un bol, amestecă uleiul de măsline, zeama de lime, chimenul, paprika, sarea și piperul. Adaugă fileurile de pește și lasă-le la marinat timp de 20-30 de minute.
  2. Gătirea: încălzește o tigaie la foc mediu. Gătește fileurile de pește timp de 3-4 minute pe fiecare parte, până când sunt bine gătite și se desfac ușor cu furculița.
  3. Servirea: încălzește tortillas pe grătar sau în tigaie. Umple fiecare tortilla cu pește, varză roșie și salsa de mango. Adaugă crema de lime și servește cu felii de lime. Va fi un deliciu!
Tacos cu peste si mango

4. Tacos cu carne de porc și ceapă murată

O altă rețetă de tacos pe care ne dorim să o încerci este dedicată în special iubitorilor de carne de porc. Asemenea rețetelor de tacos anterioare, cea cu carne de porc și ceapă murată se prepară foarte simplu. Iată care sunt ingredientele pentru aceste tacos (pe care le poți achiziționa din gama de produse de la Profi) și cum să le prepari pentru cei dragi!

Ingrediente 

  • 500 g de carne de porc (umăr, piept)
  • 2 linguri de pasta de achiote
  • 2 lime (zeamă)
  • 2 portocale (zeamă)
  • 4 căței de usturoi, tocați
  • 1 ceapă roșie, tăiată felii subțiri
  • 1 linguriță de oregano
  • 1 linguriță de chimen
  • Sare și piper după gust
  • 8 tortillas de porumb
  • Ceapă murată (ceapă roșie, oțet de mere, sare, zahăr)
  • Coriandru proaspăt tocat

Cum se prepară rețeta de tacos cu carne de porc și ceapă murată? 

  1. Marinarea: într-un bol, amestecă pasta de achiote, zeama de lime și portocale, usturoiul, oregano, chimenul, sarea și piperul. Adaugă carnea de porc și las-o la marinat timp de cel puțin 2 ore, de preferat peste noapte.
  2. Gătirea: preîncălzește cuptorul la 150°C. Pune carnea de porc într-un vas de copt, acoperă-l cu folie de aluminiu și gătește timp de 3-4 ore, până când carnea este foarte fragedă și se desface ușor.
  3. Servirea: încălzește tortillas pe grătar sau în tigaie. Umple fiecare tortilla cu carne de porc, ceapă murată și coriandru proaspăt. Servește imediat!
Tacos cu carne de porc si ceapa murata

5. Tacos vegetarian cu năut și avocado

Chiar și pentru cei vegetarieni am pregătit o delicioasă rețetă de tacos cu năut și avocado. Nutritivă și delicioasă, aceasta rețetă poate fi preparată foarte simplu, cu ingrediente de origine vegetală. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara aceste tacos vegetariene!

Ingrediente 

  • 400 g de năut din conservă, scurs și clătit
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriță de chimen
  • 1 linguriță de boia afumată
  • 1 linguriță de coriandru măcinat
  • Sare și piper după gust
  • 8 tortillas de porumb
  • 1 avocado, tăiat felii
  • Roșii cherry tăiate în jumătăți
  • Salată verde tocată
  • Sos tahini (tahini, apă, zeamă de lime, usturoi tocat)
  • Coriandru proaspăt tocat

Cum prepari tacos după rețeta vegetariană cu avocado și năut?

  1. Gătirea năutului: încălzește uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu. Adaugă năutul, chimenul, boiaua afumată, coriandrul, sarea și piperul. Gătește năutul timp de 5-7 minute, amestecând ocazional, până când devine crocant și auriu.
  2. Pregătirea sosului tahini: într-un bol mic, combină tahini, apă, zeama de lime și usturoiul tocat. Amestecă bine până obții un sos cremos.
  3. Servirea: încălzește tortillas pe grătar sau în tigaie. Umple fiecare tortilla cu năut, felii de avocado, roșii cherry, salată verde și coriandru. Adaugă sosul tahini și servește imediat!
Tacos vegetarian cu naut si avocado

Aceste cinci rețete de tacos oferă o varietate de arome și texturi care vor satisface orice iubitor de mâncare mexicană. De la carne de vită suculentă, pui la grătar și pește proaspăt până la porc fraged și opțiuni vegetale delicioase, fiecare tacos promite să te transporte într-o călătorie culinară unică. Nu ai nevoie de un bilet de avion pentru a te bucura de gusturile autentice mexicane. Încearcă-le pe toate și descoperă-ți favorita!

Articole care se regăsesc în categoria Felul doi

Paste cu creveți: 3 rețete simple și gustoase

16 iunie 2023

Iubitorilor de paste și fructe de mare, acest articol vă va încânta simțurile culinare! În ultimii ani, pastele cu creveți au devenit o opțiune populară pentru mesele de zi cu zi sau pentru ocazii speciale. Această combinație delicioasă și ușor de preparat poate fi adaptată la preferințele culinare ale fiecăruia, oferind o mulțime de opțiuni […]

Citește mai mult

Cum să pregătești o friptură de vită suculentă și fragedă la cuptor

20 noiembrie 2023

Nu se poate numi că ești maestru în arta gătitului dacă nu ai preparat până acum o friptură de vită la cuptor. Poate că ai idei de preparare pentru o friptură de porc perfectă și poate că știi cum să prepari o friptură de miel la cuptor fragedă și aromată. Însă pentru a obține o friptură de vită la […]

Citește mai mult

Cârnați de casă: Rețeta tradițională pas cu pas

07 decembrie 2022

Gustoși, aromați și nelipsiți de la mesele festive, cârnații de casă fac și ei deliciul sărbătorilor de iarnă în familie, alături de vestitele rețete de sarmale, delicioasele antreuri festive și tradiționalul cozonac cu nucă, după rețeta bunicii. Aproape în orice locuință, cârnații de porc sunt o mare mândrie gospodărească de Crăciun. Desigur, îi vei putea […]

Citește mai mult

Rețetă de musaca de cartofi cu carne: Pas cu pas către o delicioasă mâncare tradițională

12 iulie 2023

Ne plac la nebunie rețetele cu cartofi și aromele pe care acestea le răspândesc în bucătărie. Și te-ai convins de asta, căci am gătit împreună cele mai diverse rețete cu cartofi, de la tocăniță de cartofi și până la cartofi noi la cuptor. Însă ce ai spune dacă am combina aromele cartofilor cu gustul inconfundabil al […]

Citește mai mult

Rețeta de caltaboș de casă: Pas cu pas

28 noiembrie 2022

Principalul motiv pentru care fiecare dintre noi așteptăm cu nerăbdare Sărbătorile de iarnă? Mesele îmbelșugate! În mod tradițional, tăierea porcului înainte de Crăciun este urmată de cele mai variate preparate culinare, preparate care dau un iz aparte momentelor de sărbătoare petrecute alături de cei dragi. În fond, ce ar fi masa de Crăciun fără un […]

Citește mai mult

Orez cu ciuperci: 3 rețete simple și gustoase

28 noiembrie 2022

Înainte de perioada sărbătorilor, în care ne vom bucura de mese îmbelșugate cu fripturi, piftie și cozonac, majoritatea dintre noi ținem post. Însă acest lucru nu înseamnă că mâncarea din postul Crăciunului trebuie să fie mai puțin gustoasă sau mai săracă în substanțe nutritive. Din contră, există o mulțime de rețete de post de-a dreptul […]

Citește mai mult

Paste carbonara: top 3 rețete simple și gustoase

18 ianuarie 2023

Nu știm cum se face că, deși iubim la nebunie bucătăria italiană, nu am reușit să te surprindem până acum decât cu câteva rețete de pizza, atât de iubite de italieni, dar și de către noi, românii. Așa că ne dorim să ne revanșăm astăzi cu unele dintre cele mai populare și mai îndrăgite rețete […]

Citește mai mult

Rețeta tradițională de tochitură de purcel cu mămăligă

07 decembrie 2022

Dacă ar fi să facem un top al celor mai gustoase și mai populare preparate tradiționale românești, atunci cu siguranță tochitura de purcel cu mămăligă s-ar regăsi printre ele. Fiecare regiune a țării are câte o variantă de preparare a rețetei tradiționale de tochitură de porc și toate sunt la fel de gustoase. Tochitura este […]

Citește mai mult

Chiftele marinate în sos de roșii: rețeta clasică pas cu pas

11 iulie 2024

Într-un top al celor mai gustoase preparate pe care le-am savurat în copilărie, chiftelele ocupă cu siguranță un loc special în sufletul oricărui gurmand. Și aici nu vorbim despre chifteluțele de dovlecei pe care le-am preparat nu demult, ci despre chiftelele marinate după rețeta clasică.  Chiftelele marinate în sos de roșii sunt un preparat clasic din bucătăria […]

Citește mai mult

Saramură de pește: Cum se face acest deliciu culinar

28 noiembrie 2022

Populară în multe zone ale țării, însă tradițională în Dobrogea, saramura de pește este unul dintre cele mai savuroase și ușor de preparat delicii culinare. Chiar dacă rețetele diferă de la o regiune la alta, la fel și ingredientele sau tipul de preparare termică a peștelui, saramura combină ideal gustul peștelui proaspăt și savoarea legumelor […]

Citește mai mult