Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

5 rețete de tacos pentru iubitorii de mâncare mexicană

Mâncarea mexicană este cunoscută și apreciată în întreaga lume pentru savoarea și diversitatea ei. Printre preparatele sale iconice, tacos ocupă un loc special. Aceste mici delicii pot fi personalizate în nenumărate moduri, oferind o explozie de gusturi la fiecare mușcătură. Dacă ești un iubitor de mâncare mexicană, ți-am pregătit în articolul de astăzi cinci rețete de tacos care îți vor încânta papilele gustative și îți vor aduce o parte din Mexic în propria bucătărie. Ești gata să pornești alături de noi într-o călătorie în bucătăria mexicană? Iată ce ți-am pregătit!

1. Tacos cu carne de vită și salsa verde

Dacă iubești mâncarea mexicană, cu siguranță te va încânta rețeta de tacos cu carne de vită și salsa pe care urmează să ți-o propunem. Acest deliciu combină textura suculentă a cărnii de vită cu simfonia de arome a salsei verzi. Așa că fugi la cel mai apropiat magazin Profi și alege ingredientele de care ai nevoie pentru una dintre cele mai gustoase rețete de tacos!

Ingrediente 

  • 500 g de carne de vită (de preferat antricot)
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 2 lime (zeamă)
  • 4 căței de usturoi, tocați
  • 1 linguriță de chimen
  • 1 linguriță de boia afumată
  • 1 linguriță de coriandru măcinat
  • Sare și piper după gust
  • 8 tortillas de porumb
  • Ceapă roșie tocată
  • Coriandru proaspăt tocat
  • Salsa verde 
  • Felii de lime pentru servit

Cum prepari această delicioasă rețetă de tacos cu carne de vită?

  1. Marinarea: într-un bol mare, combină uleiul de măsline, zeama de lime, usturoiul tocat, chimenul, boiaua afumată, coriandrul măcinat, sarea și piperul. Adaugă carnea de vită și asigură-te că este bine acoperită cu marinada. Las-o la marinat timp de cel puțin 2 ore, de preferat peste noapte.
  2. Gătirea: încălzește o tigaie sau un grătar la foc mediu-înalt. Gătește carnea timp de 4-5 minute pe fiecare parte sau până când ajunge la gradul de gătire dorit. Lasă carnea să se odihnească câteva minute, apoi taie-o felii subțiri.
  3. Servirea: încălzește tortillas pe grătar sau în tigaie. Umple fiecare tortilla cu carne de vită, ceapă roșie tocată și coriandru proaspăt. Adaugă salsa verde și servește cu felii de lime. PS: poți prepara chiar tu salsa verde din roșii verzi, coriandru, ardei iute, ceapă și usturoi, toate mărunțite și amestecate împreună.
Tacos cu carne de vita

2. Tacos cu carne de pui și sos de iaurt

Tacos cu carne de pui și sos de iaurt este o combinație delicioasă, ce îmbină aromele picante mexicane cu cele ușoare și răcoritoare ale iaurtului. Această rețetă de tacos se prepară extrem de simplu, așa că iată care sunt ingredientele pe care trebuie să le iei din supermarketul Profi și cum prepari tacos cu pui în câțiva pași simpli!

Ingrediente 

  • 500 g de piept de pui
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2 lime (zeamă)
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 1 linguriță de chimen
  • 1 linguriță de boia dulce
  • Sare și piper după gust
  • 8 tortillas de porumb
  • Salată verde tocată
  • Brânză feta mărunțită
  • Sos de iaurt cu coriandru (iaurt, coriandru proaspăt, zeamă de lime)
  • Felii de avocado

Cum prepari tacos cu pui după rețeta simplă? 

  1. Marinarea: într-un bol, combină uleiul de măsline, zeama de lime, usturoiul tocat, chimenul, boiaua dulce, sarea și piperul. Adaugă pieptul de pui și lasă-l la marinat timp de cel puțin 30 de minute.
  2. Gătirea: încălzește o tigaie de grătar la foc mediu. Gătește pieptul de pui timp de 5-7 minute pe fiecare parte, până când este bine gătit. Lasă puiul să se odihnească, apoi taie-l fâșii subțiri.
  3. Servirea: încălzește tortillas pe grătar sau în tigaie. Umple fiecare tortilla cu fâșii de pui, salată verde, brânză feta și felii de avocado. Adaugă sosul de iaurt cu coriandru și servește imediat.
Tacos cu carne de pui

3. Tacos cu pește și salsa de mango

Gusturile exotice ale bucătăriei mexicane sunt perfect transpuse în rețeta de tacos cu pește și salsa de mango, un deliciu culinar care promite o aventură a papilelor gustative. În noul Profi vei găsi toate ingredientele pentru această rețetă de tacos, așa că iată de ce ai nevoie și cum poți prepara acest deliciu cu arome exotice!

Ingrediente 

  • 500 g de file de pește alb 
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 lime (zeamă)
  • 1 linguriță de chimen
  • 1 linguriță de paprika
  • Sare și piper după gust
  • 8 tortillas de porumb
  • Varză roșie tăiată subțire
  • Salsa de mango (mango tocat, ceapă roșie, coriandru, zeamă de lime)
  • Crema de lime (smântână, zeamă de lime, coajă de lime)

Cum prepari aceste tacos după rețeta cu pește și mango? 

  1. Marinarea: într-un bol, amestecă uleiul de măsline, zeama de lime, chimenul, paprika, sarea și piperul. Adaugă fileurile de pește și lasă-le la marinat timp de 20-30 de minute.
  2. Gătirea: încălzește o tigaie la foc mediu. Gătește fileurile de pește timp de 3-4 minute pe fiecare parte, până când sunt bine gătite și se desfac ușor cu furculița.
  3. Servirea: încălzește tortillas pe grătar sau în tigaie. Umple fiecare tortilla cu pește, varză roșie și salsa de mango. Adaugă crema de lime și servește cu felii de lime. Va fi un deliciu!
Tacos cu peste si mango

4. Tacos cu carne de porc și ceapă murată

O altă rețetă de tacos pe care ne dorim să o încerci este dedicată în special iubitorilor de carne de porc. Asemenea rețetelor de tacos anterioare, cea cu carne de porc și ceapă murată se prepară foarte simplu. Iată care sunt ingredientele pentru aceste tacos (pe care le poți achiziționa din gama de produse de la Profi) și cum să le prepari pentru cei dragi!

Ingrediente 

  • 500 g de carne de porc (umăr, piept)
  • 2 linguri de pasta de achiote
  • 2 lime (zeamă)
  • 2 portocale (zeamă)
  • 4 căței de usturoi, tocați
  • 1 ceapă roșie, tăiată felii subțiri
  • 1 linguriță de oregano
  • 1 linguriță de chimen
  • Sare și piper după gust
  • 8 tortillas de porumb
  • Ceapă murată (ceapă roșie, oțet de mere, sare, zahăr)
  • Coriandru proaspăt tocat

Cum se prepară rețeta de tacos cu carne de porc și ceapă murată? 

  1. Marinarea: într-un bol, amestecă pasta de achiote, zeama de lime și portocale, usturoiul, oregano, chimenul, sarea și piperul. Adaugă carnea de porc și las-o la marinat timp de cel puțin 2 ore, de preferat peste noapte.
  2. Gătirea: preîncălzește cuptorul la 150°C. Pune carnea de porc într-un vas de copt, acoperă-l cu folie de aluminiu și gătește timp de 3-4 ore, până când carnea este foarte fragedă și se desface ușor.
  3. Servirea: încălzește tortillas pe grătar sau în tigaie. Umple fiecare tortilla cu carne de porc, ceapă murată și coriandru proaspăt. Servește imediat!
Tacos cu carne de porc si ceapa murata

5. Tacos vegetarian cu năut și avocado

Chiar și pentru cei vegetarieni am pregătit o delicioasă rețetă de tacos cu năut și avocado. Nutritivă și delicioasă, aceasta rețetă poate fi preparată foarte simplu, cu ingrediente de origine vegetală. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara aceste tacos vegetariene!

Ingrediente 

  • 400 g de năut din conservă, scurs și clătit
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriță de chimen
  • 1 linguriță de boia afumată
  • 1 linguriță de coriandru măcinat
  • Sare și piper după gust
  • 8 tortillas de porumb
  • 1 avocado, tăiat felii
  • Roșii cherry tăiate în jumătăți
  • Salată verde tocată
  • Sos tahini (tahini, apă, zeamă de lime, usturoi tocat)
  • Coriandru proaspăt tocat

Cum prepari tacos după rețeta vegetariană cu avocado și năut?

  1. Gătirea năutului: încălzește uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu. Adaugă năutul, chimenul, boiaua afumată, coriandrul, sarea și piperul. Gătește năutul timp de 5-7 minute, amestecând ocazional, până când devine crocant și auriu.
  2. Pregătirea sosului tahini: într-un bol mic, combină tahini, apă, zeama de lime și usturoiul tocat. Amestecă bine până obții un sos cremos.
  3. Servirea: încălzește tortillas pe grătar sau în tigaie. Umple fiecare tortilla cu năut, felii de avocado, roșii cherry, salată verde și coriandru. Adaugă sosul tahini și servește imediat!
Tacos vegetarian cu naut si avocado

Aceste cinci rețete de tacos oferă o varietate de arome și texturi care vor satisface orice iubitor de mâncare mexicană. De la carne de vită suculentă, pui la grătar și pește proaspăt până la porc fraged și opțiuni vegetale delicioase, fiecare tacos promite să te transporte într-o călătorie culinară unică. Nu ai nevoie de un bilet de avion pentru a te bucura de gusturile autentice mexicane. Încearcă-le pe toate și descoperă-ți favorita!

Articole care se regăsesc în categoria Felul doi

Pui cu smântână: Rețete pe care să le prepari rapid și ușor

16 februarie 2023

Rețete cu pui, simple și delicioase, am tot preparat de-a lungul timpului. Am savurat împreună frigărui de pui, ne-am încălzit cu o ciorbă de pui tradițională, am servit aripioare de pui la cuptor, ne-am bucurat de aromele unor ficăței de pui la tigaie gustoși și am pregătit ostropel de pui după rețeta tradițională. În articolul […]

Citește mai mult

Tocăniță de năut cu legume: O rețetă ușoară și delicioasă pentru o masă sănătoasă

26 ianuarie 2024

Într-o lume în care tendința este de a mânca sănătos și de a ne bucura de rețete gustoase și ușor de preparat, tocănița de năut cu legume se prezintă ca o opțiune ideală. Noi, cei de la Profi, știm că gătitul este o artă, iar descoperirea de rețete delicioase și sănătoase poate transforma simplul act al […]

Citește mai mult

Stufat de miel: rețeta tradițională pas cu pas

28 martie 2023

Într-un top al celor mai iubite feluri de mâncare de primăvară se află și stufatul de miel. Nici nu credem că există familie care să nu aibă pe masa de Paște și o tavă de stufat de miel, după rețeta tradițională. Această mâncare înăbușită, pregătită fie pe plită, fie la cuptor, în vase bine închise, […]

Citește mai mult

Cum să pregătești o friptură de vită suculentă și fragedă la cuptor

20 noiembrie 2023

Nu se poate numi că ești maestru în arta gătitului dacă nu ai preparat până acum o friptură de vită la cuptor. Poate că ai idei de preparare pentru o friptură de porc perfectă și poate că știi cum să prepari o friptură de miel la cuptor fragedă și aromată. Însă pentru a obține o friptură de vită la […]

Citește mai mult

Cârnați de casă: Rețeta tradițională pas cu pas

07 decembrie 2022

Gustoși, aromați și nelipsiți de la mesele festive, cârnații de casă fac și ei deliciul sărbătorilor de iarnă în familie, alături de vestitele rețete de sarmale, delicioasele antreuri festive și tradiționalul cozonac cu nucă, după rețeta bunicii. Aproape în orice locuință, cârnații de porc sunt o mare mândrie gospodărească de Crăciun. Desigur, îi vei putea […]

Citește mai mult

Ghiveci de legume cu orez: O rețetă simplă și gustoasă

28 noiembrie 2022

Fie că este anotimpul cald, fie că este vremea postului, ghiveciul de legume cu orez după rețeta sârbească este un adevărat deliciu culinar. Dacă te întrebi ce este ghiveciul de legume, află că acesta este, în fapt, o tocană de legume bogată în vitamine și nutrienți ce poate fi servită ca atare, sau drept garnitură […]

Citește mai mult

Ficăței de pui cu ceapă la tigaie: rețeta pas cu pas

17 ianuarie 2023

Suntem siguri că dacă deja ai parcurs o parte din rețetele noastre de pe blog ai observat că ne plac la nebunie rețetele cu pui, de la frigărui de pui și până la aripioare de pui la cuptor. Ei bine, la fel de apetisante pentru noi sunt și organele de pui, în special ficățeii, așa […]

Citește mai mult

Pui Tikka Masala: rețeta originală și secrete pentru a reda aromele autentice

09 aprilie 2024

Gustul autentic al Indiei este apreciat de mulți gurmanzi din întreaga lume, iar bucătăria indiană este un izvor nesecat de arome, așa cum ne demonstrează de fiecare dată. Dacă și tu cochetezi cu bucătăria indiană, atunci trebuie să faci cunoștință cu puiul Tikka Masala, una dintre cele mai îndrăgite și recunoscute mâncăruri din bucătăria indiană. […]

Citește mai mult

Pulpe de pui la cuptor cu arome mediteraneene: Rețete și secrete

16 noiembrie 2023

Iubești bucătăria mediteraneană și ești mereu în căutarea unor noi rețete delicioase pe care să le încerci? Ce ai spune dacă ai combina textura și gustul cărnii de pui cu aromele mediteraneene, pentru obținerea unor preparate absolut delicioase, perfecte pentru acest sezon? Noi credem că este o idee excelentă, mai ales dacă vrei să pregătești […]

Citește mai mult

Păstrăv la cuptor: Rețeta pas cu pas pentru o cină ușoară

03 iulie 2023

Dacă ești în căutarea unei rețete delicioase și ușor de preparat pentru o cină sănătoasă, păstrăvul la cuptor este alegerea perfectă! Află din rândurile de mai jos câteva sfaturi practice pentru alegerea celor mai buni păstrăvi, precum și metode de pregătire și asezonare corecte pentru a obține un gust desăvârșit. Articolul nostru îți oferă și o […]

Citește mai mult