Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Scăriță de porc: două rețete de preparate fragede și aromate

Dacă te declari un fan înrăit al cărnii de porc, atunci, în mod cert, una dintre cele mai dragi preparate pentru tine este scărița de porc gătită în fel și chip la cuptor sau pe grătar, în funcție de preferințe. Pentru cei cărora nu le este prea familiar termenul de scăricică de porc, această piesă este formată din coastele şi carnea aferentă acestora, incredibil de fragedă. În fapt, orice carnea aflată în proximitatea oaselor are o frăgezime aparte și o savoare deosebită.

Pe lângă faptul că rețeta de scăriță de porc este una savuroasă și apetisantă, se prepară și foarte ușor, cu un minim de efort. Prepararea marinatei durează câteva minute, iar restul rețetei se rezolva la frigider și apoi la cuptor. Sau la grătar, dacă preferi scărița de porc făcută pe grill. Pentru a-ți putea descrie cel mai bine pasiunea pe care am făcut-o pentru scărița de porc, ți-am pregătit în articolul următor nu una, ci două rețete savuroase, pe care merită să le încerci!

1.Rețetă de scăriță de porc glazurată cu sos barbeque

Tânjești după niște coaste marinate la cuptor, bine rumenite, cu multă carne fragedă care să se desprindă numaidecât de pe os? Aceste delicii sunt binevenite la masă, însă atunci când sunt acoperite cu o glazură dulce-picantă vor deveni și mai irezistibile!p

Ingrediente pentru scăriță la cuptor

Pentru scărița de porc după rețeta cu sos barbeque vei avea nevoie de numeroase condimente care să ofere savoare preparatului tău. Vestea bună este că le vei găsi pe toate disponibile în gama de produse Profi. Iată ce ingrediente trebuie să conțină lista pentru supermarket:

  • 1 bucată de scăriță de porc (coaste de porc);
  • 100 g de zahăr brun;
  • 1 linguriță de boia dulce;
  • 1 linguriță de boia iute;
  • 1 linguriță de piper negru măcinat;
  • 1 linguriță de coriandru măcinat;
  • 1 linguriță de piper cayenne;
  • 1 linguriță de ienibahar;
  • 1 linguriță de pudră de usturoi;
  • 3 lingurițe de sare;
  • 50 ml de ulei de măsline;
  • 150 g de ketchup dulce;
  • 70 g de ketchup iute;
  • 1 lingură de muștar dulce;
  • 1 lingură de sos de soia;
  • 1 lingură de sos barbeque;
  • 120 g de miere.

Mod de preparare pentru scăricică de porc cu sos barbeque

Pentru început, vom pregăti mixul de condimente pentru rețeta de scăriță de porc: adaugă într-un bol zahărul brun, alături de o linguriță de boia dulce, una de boia iute și câte o linguriță de piper negru măcinat, coriandru măcinat, piper cayenne, ienibahar și pudră de usturoi. Se vor include în acest mix și 2-3 lingurițe de sare.

Ulterior, pregătește și scărița de porc, îndepărtându-i membrana alb-argintie de la suprafața acesteia. Șterge cu șervețele de hârtie scărița de porc, apoi unge-o cu ulei de măsline, pentru a ajuta condimentele să adere mai bine pe suprafața cărnii. Pune apoi coastele de porc pe o folie din aluminiu și presară pe deasupra mixul de condimente, cât mai uniform. După finalizarea acestui proces, învelește totul cu folia de aluminiu și dă carnea la rece pentru 2-3 ore, timp în care condimentele o vor aromatiza.

Setează apoi cuptorul la 160 de grade Celsius, toarnă câțiva stropi de ulei pe fiecare parte din coastă, pentru a preveni uscarea excesivă, apoi pune scărița de porc într-o tavă cu grătar și introdu-o la cuptor, timp de circa o oră. Cât timp scărița se gătește la cuptor, vei începe pregătirea glazurii: Amestecă într-o cratiță ketchupul dulce şi cel iute, sosul de soia, muștarul și sosul barbeque, apoi adaugă peste acestea 120 g de miere. Amestecă bine și lasă la foc mic pentru 5 minute din momentul în care sosul a dat în clocot.

După o oră, scoate scărița de porc de la cuptor și aplică pe suprafața acesteia cu o pensulă jumătate din sosul pregătit în prealabil. Bagă scăricica la cuptor pentru 10 minute, la 200 de grade Celsius. Repetă din nou procesul, iar la final vei obține coaste de porc cu glazură lipicioasă și gustoasă.

Scăriță de porc la cuptor

2. Rețetă de scăriță de porc glazurată cu miere și portocale

Cea de-a doua rețetă pe care ți-am pregătit-o este cea de coaste de porc glazurate cu miere și portocale, adică o scăriță în stil asiatic. Ești gata să descoperi cum se prepară cele mai delicioase coaste de porc marinate și glazurate?

Ingrediente pentru scăriță de porc la cuptor

Din ingredientele de mai jos, vei obține circa 3-4 porții de coaste de porc glazurate cu miere și portocale. Dacă la masă se așază mai mulți pofticioși, desigur că poți adapta cantitatea de ingrediente la numărul de persoane pentru care gătești. În noul Profi, vei găsi mare parte dintre ingredientele necesare pentru această rețetă așa că iată de ce ai nevoie:

  • 2 bucăți de scăricică de porc sau coaste de porc;
  • 1 lingură de ulei.

Ingrediente pentru marinată

  • 5 linguri de sos de soia;
  • 1 cățel de usturoi zdrobit, din gama Proaspete de la noi;
  • ½ linguriță de pudră de ghimbir sau o bucățică de ghimbir proaspăt ras;
  • 1 lingură de oțet de orez;
  • 3-4 picături de ulei de semințe de susan.

Ingrediente pentru glazură

  • 2 linguri de miere;
  • 1 lingură de sos de soia;
  • coaja rasă de la o portocală;
  • zeama stoarsă de la o portocală;
  • puțin sos de ardei iute (opțional).

Mod de preparare pentru porc ribs cu glazură de miere și portocale

Deja ți-ai făcut aprovizionarea din cel mai apropiat magazin Profi? Acum, că ai la îndemână bucățile de scăriță de porc sau spare ribs, îndepărtează membrana albicioasă de la suprafață. Apoi, urmează prepararea marinatei: amestecă într-un bol sosul de soia, oțetul de orez, puțin ulei de semințe de susan, usturoiul pisat și pudra de ghimbir.

Adaugă scărița de porc într-o pungă groasă din plastic și toarnă marinata asiatică peste cele două bucăți. Închide ermetic punga și masează bine scăricica de porc, apoi dă totul la frigider pentru cel puțin 24 de ore. După acest timp, scoate coastele de porc din pungă, scurge-le bine de zeamă și unge-le cu puțin ulei. Lasă-le apoi pe masa din bucătărie circa 2 ore, cât să ajungă la temperatura camerei.

Pune apoi scărița de porc într-o tavă de copt și dă la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru circa 30 de minute. După acest timp, întoarce uşor coastele de porc pe partea cealaltă, apoi, mai dă-le la cuptor pentru alte 30 minute, în așa fel încât să se rumenească frumos pe toate părțile. În 60 de minute, vei obține coaste frumos rumenite, cu o carne moale, fragedă și suculentă.

Cât timp se gătește costița de porc la cuptor, este timpul să te ocupi și de glazura lipicioasă cu arome asiatice. Rade coaja unei portocale, pregătește sosul de soia și mierea. Amestecă într-o crăticioară sucul stors de la portocală, coaja rasă a acesteia, sosul de soia și mierea. Pune totul pe foc mic și fierbe glazura pentru 5 minute sau până când se leagă. Dacă ești amator de mâncare picantă, poți adăuga și câteva picături de sos de ardei iute.

Cu ajutorul unei pensule, unge bine scărița de porc la cuptor cu glazura răcită pe toate părțile. Poți servi această delicioasă scăriță de purcel cu o porție apetisantă de cartofi copți cu smântână și cașcaval. Acum, îi poți chema pe toți cei dragi la masă!

Scăriță de porc pe un platou  cu ceapa si rosi coapte

Indiferent ce rețetă aleg, Profi îți oferă cele mai bune promoții la ingredientele tale preferate pentru rețetele de coaste de porc la cuptor și te vei putea convinge de asta, aruncând constant câte o privire prin revistele Profi. Mai mult, dacă ai poftă de coaste la grătar, în gama pentru grătar de la Profi, vei găsi scăriță de porc deja marinată, gata de preparare. Adună-i și tu pe cei din familie în jurul mesei și încântă-i cu cea mai fragedă scăriță de porc servită alături de un pahar de vin bun, din colecția de vinuri Profi!

Articole care se regăsesc în categoria Cina

Sufleu de cartofi: O alegere delicioasă pentru prânz sau cină

20 noiembrie 2023

Cartofii sunt aproape de nelipsit din rețetele de la Profi, fiind un ingredient atât de versatil și de delicios atunci când este gătit corespunzător. Și de asta te-am convins încercând rețetele de cartofi noi la cuptor, dar și preparate ceva mai tradiționale precum tocănița de cartofi după rețeta de post sau rețeta de musaca de cartofi cu carne. Și […]

Citește mai mult

Pui cu smântână: Rețete pe care să le prepari rapid și ușor

16 februarie 2023

Rețete cu pui, simple și delicioase, am tot preparat de-a lungul timpului. Am savurat împreună frigărui de pui, ne-am încălzit cu o ciorbă de pui tradițională, am servit aripioare de pui la cuptor, ne-am bucurat de aromele unor ficăței de pui la tigaie gustoși și am pregătit ostropel de pui după rețeta tradițională. În articolul […]

Citește mai mult

Ciorbă de miel: Rețeta pas cu pas

28 martie 2023

Nouă ne plac la nebunie rețetele de ciorbă și probabil ai remarcat deja acest lucru de-a lungul timpului, căci am gătit împreună ciorbă de văcuță, rețete simple și gustoase de ciorbă de pui, tradiționala ciorbă de perișoare, dar și ciorbă de porc cu gust apetisant. În articolul de astăzi, continuăm seria acestor rețete cu o […]

Citește mai mult

Drob de miel: o rețetă tradițională pe care să o pregătești pentru masa de Paște

28 martie 2023

Așa cum știm cu toții, Sărbătorile Pascale sunt de neconceput fără preparatele tradiționale din carne de miel, fără pască cu împletituri din aluat, ouă roșii și cozonac. Pe lângă friptura de miel la cuptor, drobul de miel este de departe vedeta mesei de Paște. Acest aperitiv tradițional face deliciul meselor de Paște ale românilor și […]

Citește mai mult

Mușchiuleț de porc la cuptor: 5 secrete pentru a obține o friptură fragedă

16 februarie 2023

Nu știm care sunt preferințele tale în materie de carne, dar nouă ne place tare mult carnea de porc. Nu degeaba am gătit împreună de-a lungul timpului cele mai diverse rețete pe bază de carne de porc: de la scăriță de porc și ceafă de porc, până la tochitură de purcel și ciorbă de porc […]

Citește mai mult

Ceafă de porc: 3 rețete simple și gustoase

23 noiembrie 2022

Îți place mult carnea de porc și dorești să-i încânți pe cei dragi cu preparate cât mai apetisante și gustoase? Ceafa de porc este una dintre cele mai populare opțiuni pentru rețetele pe bază de carne de porc, căci bucățile rumene, fragede și aromate pot fi gătite în atât de multe moduri, fie la cuptor, […]

Citește mai mult

Tartă cu pere: Un desert elegant și parfumat, potrivit pentru sezonul rece

20 noiembrie 2023

Cine a spus că toamna are doar mere în panere? Este drept că tocmai am preparat zilele trecute un delicios tort de mere după rețeta tradițională, însă începutul de sezon aduce în prim plan și alte fructe aromate și parfumate precum perele. Și, când grădina îți dă pere sau lădițele de la supermarket sunt doldora de pere […]

Citește mai mult

Cum să prepari shaorma de casă ca un profesionist: Pas cu pas

16 noiembrie 2023

Atunci când vine vorba de preferințele românilor în materie de mâncare, există un preparat care se bucură de o popularitate impresionantă – shaorma. Este imposibil ca atunci când ți se face poftă de o shaorma ca la carte, să nu te așezi într-o coadă lungă de pofticioși, care abia așteaptă să savureze acest preparat cu […]

Citește mai mult

Love Pizza

07 februarie 2023

Toată lumea iubește pizza, dar atunci când adaugi un pic de dragoste și muuulte oferte PROFI, parcă plăcerea e și mai mare! Ingrediente: Începem prin a intinde aluatul mai subtire în mijloc și mai gros pe margini, și cum ocazia e una specială, îi dăm o formă de inimă pentru a ne arăta dragostea. Pe […]

Citește mai mult

Paste cu creveți: 3 rețete simple și gustoase

16 iunie 2023

Iubitorilor de paste și fructe de mare, acest articol vă va încânta simțurile culinare! În ultimii ani, pastele cu creveți au devenit o opțiune populară pentru mesele de zi cu zi sau pentru ocazii speciale. Această combinație delicioasă și ușor de preparat poate fi adaptată la preferințele culinare ale fiecăruia, oferind o mulțime de opțiuni […]

Citește mai mult