Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Ciuperci umplute la cuptor: Un aperitiv elegant pentru o cină specială

Găzduirea unei cine speciale poate fi o sarcină plină de provocări, însă cu rețetele potrivite succesul este garantat. Și când spunem rețete potrivite, gândul ne zboră la varietatea de aperitive sofisticate și savuroase, care pot aduce o notă excelentă meselor de sărbătoare și nu numai. Dacă tot a venit vorba de aperitive gustoase, astăzi ne-am propus să te încântăm cu o delicioasă rețetă de ciuperci umplute la cuptor, un aperitiv elegant potrivit pentru ocaziile speciale. 

Nouă ne plac la nebunie rețetele cu legume umplute și probabil te-ai convins deja de asta găsind pe blogul nostru delicii precum ardei umpluți cu orez sau vinete umplute la cuptor. Însă acum ne-am decis să transformăm ciupercile în vedeta platourilor de antreuri și să te inspirăm în a prepara cele mai gustoase ciuperci umplute la cuptor după rețeta simplă. Iată cum poți prepara și tu un aperitiv elegant pentru o cină în familie! 

Ingrediente pentru rețeta de ciuperci umplute la cuptor 

Ciupercile umplute la cuptor reprezintă un aperitiv elegant și sofisticat, perfect pentru orice cină specială. Aceste delicioase răsfățuri culinare se caracterizează prin aspectul lor atrăgător, gustul divin și textura unică. Ciupercile umplute pot fi preparate cu diverse umpluturi, de la brânzeturi fine, legume proaspete până la carne savuroasă, oferind o varietate de opțiuni pentru orice gust. Și vestea bună este că, indiferent de rețeta de ciuperci umplute aleasă, în noul Profi vei găsi toate ingredientele de care ai nevoie. 

Noi ți-am pregătit astăzi ciuperci umplute la cuptor după rețeta cu carne de pui și cașcaval, așa că iată care sunt ingredientele pe care va trebui să le achiziționezi din magazinul Profi pentru 12 ciuperci umplute: 

  • 12 ciuperci mari; 
  • 450-500 g de carne de pui din gama Ferma din deal
  • 2 cepe mari; 
  • 1 roșie mare din gama Proaspete de la noi
  • 300 g de cașcaval; 
  • 1 legătură de pătrunjel; 
  • 1 linguriță de paprika; 
  • 1 linguriță de curcuma; 
  • 1 linguriță de curry; 
  • 4 linguri de ulei; 
  • sare, după gust. 
Igrediente reteta ciuperci umplute

Cum se prepară ciupercile umplute la cuptor după rețeta simplă? 

Deja ai achiziționat toate ingredientele din gama de produse Profi? Ei bine, acum te vom purta prin etapele de preparare ale ciupercilor umplute la cuptor. Iată cât este de simplu să prepari un astfel de aperitiv pentru ocazii speciale! 

Pregătirea ingredientelor pentru ciuperci umplute 

Vom da startul acestei rețete cu pregătirea ingredientelor pentru rețeta de ciuperci umplute. Pentru început, se vor spăla și curăța bine ciupercile, apoi se vor îndepărta codițele acestora și se toca mărunt, în cubulețe. Carnea de pui se va spăla și se va toca în cubulețe mici. 

Spală bine legătura de pătrunjel și toacă-l mărunt. Roșia se va tăia și ea în cubulețe mici, iar ceapa se va curăța și se va toca mărunt. Feliază cașcavalul în felii subțiri. Acum că toate ingredientele sunt pregătite, poți da startul rețetei! 

Pregătirea umpluturii pentru ciuperci 

Încinge bine o tigaie largă și adaugă uleiul. Peste ulei se va adăuga ceapa tocată mărunt. Călește ceapa pentru câteva minute, până când se înmoaie și presară peste aceasta puțină sare. Când ceapa a devenit translucidă, adaugă în cratiță și carnea de pui. Gătește și carnea împreună cu ceapa, până ce carnea începe să se albească. Adaugă apoi peste carne și codițele ciupercilor tocate mărunt și gătește totul până ce se evaporă toată apa, iar carnea va fi călită bine. 

Când carnea și codițele de ciuperci s-au călit suficient, poți adăuga condimentele, respectiv curcuma, curry-ul, boiaua și încă un praf de sare. Amestecă bine toate ingredientele, apoi adaugă și roșia tocată cubulețe. Amestecă din nou și lasă umplutura pentru ciuperci pe foc până când roșiile sunt gătite și zeama acestora s-a evaporat. 

Când zeama s-a evaporat, oprește focul și presară puțin pătrunjel, apoi amestecă cu o spatulă și lasă umplutura să se răcească. Când aceasta s-a răcit, vom trece la pastul următor – umplerea ciupercilor. 

Umplerea ciupercilor 

Ia o tavă de copt, unge-o cu ulei și tapeteaz-o cu hârtie de copt. Ia apoi, pe rând, pălăriuțele ciupercilor și, cu ajutorul unei linguri, se va introduce umplutura în interiorul ciupercilor. Procedează astfel până când vei termina umplutura pentru ciuperci. 

Coacerea ciupercilor umplute la cuptor 

Odată umplute, ciupercile se vor da la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 20 de minute sau până când ciupercile sunt gătite și moi. Când ciupercile sunt gata, scoate-le din cuptor și pune peste fiecare ciupercuță câte o felie de cașcaval. Dă apoi din nou ciupercile umplute la cuptor pentru 2-3 minute sau până când cașcavalul s-a topit și este ușor rumenit pe deasupra. Servește ciupercile umplute ca aperitiv, presărând pe deasupra pătrunjel verde proaspăt tocat. 

Coacerea ciupercilor umplute la cuptor

Trucuri și sfaturi pentru cele mai bune ciuperci umplute la cuptor 

La final de rețetă, așa cum deja te-am obișnuit, îți vom oferi și câteva sfaturi de preparare, pentru a ne asigura că vei obține cele mai gustoase ciuperci umplute la cuptor, dar și pentru a te inspira să personalizezi această rețetă în funcție de preferințele proprii. Iată ce-ți recomandăm! 

  • Experimentează cu diverse umpluturi 

Un truc important în prepararea ciupercilor umplute este alegerea umpluturii. Poți experimenta cu diferite tipuri de umpluturi, de la brânză până la legume sau carne. Pentru un gust mai intens, brânza gorgonzola sau feta pot fi alegeri excelente. De asemenea, baconul sau cârnații pot adăuga o notă savuroasă. Combinațiile de umpluturi sunt nelimitate, așa că poți să-ți folosești creativitatea și să experimentezi cu diferite combinații.

  • Curăță bine ciupercile înainte de a le umple 

Pentru a obține ciuperci umplute perfecte, este esențial să le cureți bine înainte de a le umple. Spală-le cu atenție și îndepărtează orice impurități sau resturi de pământ. De asemenea, este important să îndepărtezi cu grijă tija ciupercii, pentru a lăsa loc pentru umplutură. În funcție de preferințe, poți să toci tija ciupercii și să o adaugi la umplutură, pentru a-i oferi acea textură și aroma suplimentară.

  • Adaugă condimentele preferate în umplutura pentru ciuperci 

Condimentele pot face diferența între o ciupercă umplută bună și una extraordinară. În afară de sare și piper, poți să experimentezi cu diverse condimente pentru a adăuga savoare umpluturii. Usturoiul măcinat, cimbrul, busuiocul sau chiar un strop de vin alb pot adăuga un plus de savoare și arome delicioase. Având în vedere că umplutura este punctul central al rețetei, asigură-te că este bine condimentată și că aromele se îmbină armonios.

  • Acordă atenție timpului de coacere 

Un aspect de care trebuie să ții cont în timpul preparării ciupercilor umplute la cuptor este timpul de coacere. Ciupercile trebuie să fie coapte până când umplutura este aurie și ciupercile sunt moi, dar nu peste măsură. Un timp prea lung de coacere poate face ciupercile prea moi și umplutura uscată. Verifică periodic ciupercile în timpul coacerii pentru a evita coacerea excesivă a acestora. 

  • Descarcă-ți aplicația Profi pentru oferte generoase 

Dacă vrei să obții cele mai bune ciuperci umplute la cuptor, cu ingrediente de calitate la cele mai bune promoții, îți recomandăm să-ți descarci aplicația Profi pentru a putea beneficia de oferte incredibile la ingredientele pentru ciuperci umplute sau alte rețete de antreuri deosebite. 

Ciuperci umplute proaspete

Ești pregătită să prepari cele mai bune ciuperci umplute la cuptor? Ține cont de ingredientele și modul de preparare menționate în acest articol și surprinde-ți persoanele dragi cu un aperitiv elegant și delicios. Și dacă tot vorbim de aperitive, poți încerca și diferite rețete de ouă umplute, la fel de potrivite pentru platourile festive. Cu Profi este atât de ușor să aduci gusturile savuroase la mesele în familie! 

Articole care se regăsesc în categoria Cina

Varză călită: o rețetă tradițională și ușor de preparat

18 ianuarie 2023

Știm că au trecut de mult sărbătorile de iarnă și mai știm că încă ai rămas cu gândul la acele sarmale în foi de varză, apetisante și gustoase, care au făcut deliciul meselor în familie până nu demult. Ce ai spune, însă, dacă am renunța puțin la carnea de porc și am înlocui varza murată […]

Citește mai mult

Rețete de plăcintă pe bază de carne: Mod de preparare și ingrediente necesare

28 noiembrie 2022

Nici n-a venit bine frigul, că deja trecem la aprins cuptoarele și la pregătit rețete de plăcinte de tot felul. Orice pasionat de gătit ar trebui să fie familiarizat cu plăcintele coapte în cuptor, rumene și aurii, cu o umplutură generoasă și gustoase din cale-afară! Gătite la cuptor, cu aluat dospit, foi fine din comerț […]

Citește mai mult

Saramură de pește: Cum se face acest deliciu culinar

28 noiembrie 2022

Populară în multe zone ale țării, însă tradițională în Dobrogea, saramura de pește este unul dintre cele mai savuroase și ușor de preparat delicii culinare. Chiar dacă rețetele diferă de la o regiune la alta, la fel și ingredientele sau tipul de preparare termică a peștelui, saramura combină ideal gustul peștelui proaspăt și savoarea legumelor […]

Citește mai mult

Ciorbă de porc: Pași de preparare și recomandări pentru un gust apetisant

07 decembrie 2022

Gospodarii știu că odată cu tăierea porcului de Ignat se dă startul unei serii de preparate pe bază de carne de porc, gustoase și apetisante, din care să se înfrupte toți pofticioșii de Sărbători. Caltaboș, lebăr, cârnați de casă, sarmale, carne de porc la borcan sau ceafă de porc la cuptor sunt delicii pe care […]

Citește mai mult

Ciorbă de fasole: O rețetă autentică din bucătăria românească

20 noiembrie 2023

Dacă până de curând am pregătit fasole verde cu usturoi, fiind în căutarea celor mai delicioase garnituri pentru perioada verii, în sezonul rece ne dorim să găsim alte modalități de preparare a fasolei, în așa fel încât să ne încălzească sufletul. Chiar în urmă cu puțin timp ți-am dezvăluit secretele iahniei de fasole, însă astăzi ne […]

Citește mai mult

Sufleu de cartofi: O alegere delicioasă pentru prânz sau cină

20 noiembrie 2023

Cartofii sunt aproape de nelipsit din rețetele de la Profi, fiind un ingredient atât de versatil și de delicios atunci când este gătit corespunzător. Și de asta te-am convins încercând rețetele de cartofi noi la cuptor, dar și preparate ceva mai tradiționale precum tocănița de cartofi după rețeta de post sau rețeta de musaca de cartofi cu carne. Și […]

Citește mai mult

Paste cu pui si sos alb: o alegere perfectă pentru o cină rapidă

19 august 2024

Într-o lume în care ritmul alert al vieții ne lasă adesea puțin timp pentru a ne bucura de mâncăruri gătite acasă, rețetele rapide și gustoase sunt adevărate comori. Pastele cu pui și sos alb reprezintă una dintre aceste comori culinare, oferindu-ne o masă delicioasă și hrănitoare în doar câteva minute.  Această combinație clasică nu numai […]

Citește mai mult

Mâncare de spanac cu usturoi: 3 rețete simple și gustoase

16 martie 2023

Oricând îți dorești o masă de prânz sau o cină simplă, bogată în vitamine și care se prepară extrem de simplu, mâncarea de spanac cu usturoi este răspunsul! Deși de cele mai multe ori mâncarea de spanac este de post, vei observa că va ieși incredibil de cremoasă și de gustoasă. Iar dacă nu ții […]

Citește mai mult

Tartă cu pere: Un desert elegant și parfumat, potrivit pentru sezonul rece

20 noiembrie 2023

Cine a spus că toamna are doar mere în panere? Este drept că tocmai am preparat zilele trecute un delicios tort de mere după rețeta tradițională, însă începutul de sezon aduce în prim plan și alte fructe aromate și parfumate precum perele. Și, când grădina îți dă pere sau lădițele de la supermarket sunt doldora de pere […]

Citește mai mult

Scăriță de porc: două rețete de preparate fragede și aromate

22 noiembrie 2022

Dacă te declari un fan înrăit al cărnii de porc, atunci, în mod cert, una dintre cele mai dragi preparate pentru tine este scărița de porc gătită în fel și chip la cuptor sau pe grătar, în funcție de preferințe. Pentru cei cărora nu le este prea familiar termenul de scăricică de porc, această piesă […]

Citește mai mult