Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Ciuperci umplute la cuptor: Un aperitiv elegant pentru o cină specială

Găzduirea unei cine speciale poate fi o sarcină plină de provocări, însă cu rețetele potrivite succesul este garantat. Și când spunem rețete potrivite, gândul ne zboră la varietatea de aperitive sofisticate și savuroase, care pot aduce o notă excelentă meselor de sărbătoare și nu numai. Dacă tot a venit vorba de aperitive gustoase, astăzi ne-am propus să te încântăm cu o delicioasă rețetă de ciuperci umplute la cuptor, un aperitiv elegant potrivit pentru ocaziile speciale. 

Nouă ne plac la nebunie rețetele cu legume umplute și probabil te-ai convins deja de asta găsind pe blogul nostru delicii precum ardei umpluți cu orez sau vinete umplute la cuptor. Însă acum ne-am decis să transformăm ciupercile în vedeta platourilor de antreuri și să te inspirăm în a prepara cele mai gustoase ciuperci umplute la cuptor după rețeta simplă. Iată cum poți prepara și tu un aperitiv elegant pentru o cină în familie! 

Ingrediente pentru rețeta de ciuperci umplute la cuptor 

Ciupercile umplute la cuptor reprezintă un aperitiv elegant și sofisticat, perfect pentru orice cină specială. Aceste delicioase răsfățuri culinare se caracterizează prin aspectul lor atrăgător, gustul divin și textura unică. Ciupercile umplute pot fi preparate cu diverse umpluturi, de la brânzeturi fine, legume proaspete până la carne savuroasă, oferind o varietate de opțiuni pentru orice gust. Și vestea bună este că, indiferent de rețeta de ciuperci umplute aleasă, în noul Profi vei găsi toate ingredientele de care ai nevoie. 

Noi ți-am pregătit astăzi ciuperci umplute la cuptor după rețeta cu carne de pui și cașcaval, așa că iată care sunt ingredientele pe care va trebui să le achiziționezi din magazinul Profi pentru 12 ciuperci umplute: 

  • 12 ciuperci mari; 
  • 450-500 g de carne de pui din gama Ferma din deal
  • 2 cepe mari; 
  • 1 roșie mare din gama Proaspete de la noi
  • 300 g de cașcaval; 
  • 1 legătură de pătrunjel; 
  • 1 linguriță de paprika; 
  • 1 linguriță de curcuma; 
  • 1 linguriță de curry; 
  • 4 linguri de ulei; 
  • sare, după gust. 
Igrediente reteta ciuperci umplute

Cum se prepară ciupercile umplute la cuptor după rețeta simplă? 

Deja ai achiziționat toate ingredientele din gama de produse Profi? Ei bine, acum te vom purta prin etapele de preparare ale ciupercilor umplute la cuptor. Iată cât este de simplu să prepari un astfel de aperitiv pentru ocazii speciale! 

Pregătirea ingredientelor pentru ciuperci umplute 

Vom da startul acestei rețete cu pregătirea ingredientelor pentru rețeta de ciuperci umplute. Pentru început, se vor spăla și curăța bine ciupercile, apoi se vor îndepărta codițele acestora și se toca mărunt, în cubulețe. Carnea de pui se va spăla și se va toca în cubulețe mici. 

Spală bine legătura de pătrunjel și toacă-l mărunt. Roșia se va tăia și ea în cubulețe mici, iar ceapa se va curăța și se va toca mărunt. Feliază cașcavalul în felii subțiri. Acum că toate ingredientele sunt pregătite, poți da startul rețetei! 

Pregătirea umpluturii pentru ciuperci 

Încinge bine o tigaie largă și adaugă uleiul. Peste ulei se va adăuga ceapa tocată mărunt. Călește ceapa pentru câteva minute, până când se înmoaie și presară peste aceasta puțină sare. Când ceapa a devenit translucidă, adaugă în cratiță și carnea de pui. Gătește și carnea împreună cu ceapa, până ce carnea începe să se albească. Adaugă apoi peste carne și codițele ciupercilor tocate mărunt și gătește totul până ce se evaporă toată apa, iar carnea va fi călită bine. 

Când carnea și codițele de ciuperci s-au călit suficient, poți adăuga condimentele, respectiv curcuma, curry-ul, boiaua și încă un praf de sare. Amestecă bine toate ingredientele, apoi adaugă și roșia tocată cubulețe. Amestecă din nou și lasă umplutura pentru ciuperci pe foc până când roșiile sunt gătite și zeama acestora s-a evaporat. 

Când zeama s-a evaporat, oprește focul și presară puțin pătrunjel, apoi amestecă cu o spatulă și lasă umplutura să se răcească. Când aceasta s-a răcit, vom trece la pastul următor – umplerea ciupercilor. 

Umplerea ciupercilor 

Ia o tavă de copt, unge-o cu ulei și tapeteaz-o cu hârtie de copt. Ia apoi, pe rând, pălăriuțele ciupercilor și, cu ajutorul unei linguri, se va introduce umplutura în interiorul ciupercilor. Procedează astfel până când vei termina umplutura pentru ciuperci. 

Coacerea ciupercilor umplute la cuptor 

Odată umplute, ciupercile se vor da la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 20 de minute sau până când ciupercile sunt gătite și moi. Când ciupercile sunt gata, scoate-le din cuptor și pune peste fiecare ciupercuță câte o felie de cașcaval. Dă apoi din nou ciupercile umplute la cuptor pentru 2-3 minute sau până când cașcavalul s-a topit și este ușor rumenit pe deasupra. Servește ciupercile umplute ca aperitiv, presărând pe deasupra pătrunjel verde proaspăt tocat. 

Coacerea ciupercilor umplute la cuptor

Trucuri și sfaturi pentru cele mai bune ciuperci umplute la cuptor 

La final de rețetă, așa cum deja te-am obișnuit, îți vom oferi și câteva sfaturi de preparare, pentru a ne asigura că vei obține cele mai gustoase ciuperci umplute la cuptor, dar și pentru a te inspira să personalizezi această rețetă în funcție de preferințele proprii. Iată ce-ți recomandăm! 

  • Experimentează cu diverse umpluturi 

Un truc important în prepararea ciupercilor umplute este alegerea umpluturii. Poți experimenta cu diferite tipuri de umpluturi, de la brânză până la legume sau carne. Pentru un gust mai intens, brânza gorgonzola sau feta pot fi alegeri excelente. De asemenea, baconul sau cârnații pot adăuga o notă savuroasă. Combinațiile de umpluturi sunt nelimitate, așa că poți să-ți folosești creativitatea și să experimentezi cu diferite combinații.

  • Curăță bine ciupercile înainte de a le umple 

Pentru a obține ciuperci umplute perfecte, este esențial să le cureți bine înainte de a le umple. Spală-le cu atenție și îndepărtează orice impurități sau resturi de pământ. De asemenea, este important să îndepărtezi cu grijă tija ciupercii, pentru a lăsa loc pentru umplutură. În funcție de preferințe, poți să toci tija ciupercii și să o adaugi la umplutură, pentru a-i oferi acea textură și aroma suplimentară.

  • Adaugă condimentele preferate în umplutura pentru ciuperci 

Condimentele pot face diferența între o ciupercă umplută bună și una extraordinară. În afară de sare și piper, poți să experimentezi cu diverse condimente pentru a adăuga savoare umpluturii. Usturoiul măcinat, cimbrul, busuiocul sau chiar un strop de vin alb pot adăuga un plus de savoare și arome delicioase. Având în vedere că umplutura este punctul central al rețetei, asigură-te că este bine condimentată și că aromele se îmbină armonios.

  • Acordă atenție timpului de coacere 

Un aspect de care trebuie să ții cont în timpul preparării ciupercilor umplute la cuptor este timpul de coacere. Ciupercile trebuie să fie coapte până când umplutura este aurie și ciupercile sunt moi, dar nu peste măsură. Un timp prea lung de coacere poate face ciupercile prea moi și umplutura uscată. Verifică periodic ciupercile în timpul coacerii pentru a evita coacerea excesivă a acestora. 

  • Descarcă-ți aplicația Profi pentru oferte generoase 

Dacă vrei să obții cele mai bune ciuperci umplute la cuptor, cu ingrediente de calitate la cele mai bune promoții, îți recomandăm să-ți descarci aplicația Profi pentru a putea beneficia de oferte incredibile la ingredientele pentru ciuperci umplute sau alte rețete de antreuri deosebite. 

Ciuperci umplute proaspete

Ești pregătită să prepari cele mai bune ciuperci umplute la cuptor? Ține cont de ingredientele și modul de preparare menționate în acest articol și surprinde-ți persoanele dragi cu un aperitiv elegant și delicios. Și dacă tot vorbim de aperitive, poți încerca și diferite rețete de ouă umplute, la fel de potrivite pentru platourile festive. Cu Profi este atât de ușor să aduci gusturile savuroase la mesele în familie! 

Articole care se regăsesc în categoria Cina

Rețete rapide și delicioase cu orez și curry pentru diferite diete

20 noiembrie 2023

Îți plac aromele bucătăriei indiene și rețetele cu orez în egală măsură? Atunci cu siguranță îți poți îmbogăți meniul zilnic cu preparate rapide, sănătoase și gustoase, ce stau la baza unor rețete delicioase cu orez și curry. Știm despre pudra de curry că este un ingredient popular în diverse culturi culinare, iar bucătăria indiană pune […]

Citește mai mult

Ostropel de pui: o rețetă tradițională simplă și gustoasă

17 ianuarie 2023

Iubești rețetele cu pui la fel de mult ca și noi? Atunci cu siguranță ai preparat până acum cel puțin o dată frigărui de pui, te-ai delectat cu aripioare de pui la cuptor și ai servit alături de cei dragi un fraged și aromat piept de pui la grătar, printre multe altele. Astăzi ne-am gândit […]

Citește mai mult

Rețeta tradițională de tochitură de purcel cu mămăligă

07 decembrie 2022

Dacă ar fi să facem un top al celor mai gustoase și mai populare preparate tradiționale românești, atunci cu siguranță tochitura de purcel cu mămăligă s-ar regăsi printre ele. Fiecare regiune a țării are câte o variantă de preparare a rețetei tradiționale de tochitură de porc și toate sunt la fel de gustoase. Tochitura este […]

Citește mai mult

Ciorbă de hribi: Rețeta esențială pentru sezonul rece

20 noiembrie 2023

Atunci când vine vorba de preparate care să ne încălzească sufletul în sezonul rece, primele care ne vin în minte sunt ciorbele. Fie că vorbim despre ciorba de văcută, delicioasa ciorbă de pui sau alte câte și mai câte rețete savuroase, acestea sunt mâncăruri nutritive, care reușesc să ne asigure un aport de nutrienți atât de necesar în […]

Citește mai mult

Scăriță de porc: două rețete de preparate fragede și aromate

22 noiembrie 2022

Dacă te declari un fan înrăit al cărnii de porc, atunci, în mod cert, una dintre cele mai dragi preparate pentru tine este scărița de porc gătită în fel și chip la cuptor sau pe grătar, în funcție de preferințe. Pentru cei cărora nu le este prea familiar termenul de scăricică de porc, această piesă […]

Citește mai mult

Rețete de plăcintă pe bază de carne: Mod de preparare și ingrediente necesare

28 noiembrie 2022

Nici n-a venit bine frigul, că deja trecem la aprins cuptoarele și la pregătit rețete de plăcinte de tot felul. Orice pasionat de gătit ar trebui să fie familiarizat cu plăcintele coapte în cuptor, rumene și aurii, cu o umplutură generoasă și gustoase din cale-afară! Gătite la cuptor, cu aluat dospit, foi fine din comerț […]

Citește mai mult

Cum să pregătești o friptură de vită suculentă și fragedă la cuptor

20 noiembrie 2023

Nu se poate numi că ești maestru în arta gătitului dacă nu ai preparat până acum o friptură de vită la cuptor. Poate că ai idei de preparare pentru o friptură de porc perfectă și poate că știi cum să prepari o friptură de miel la cuptor fragedă și aromată. Însă pentru a obține o friptură de vită la […]

Citește mai mult

Rețete ciorbă de văcuță: Pași de preparare și recomandări pentru un gust apetisant

31 octombrie 2022

Nu mai este niciun secret: ciorba de văcuță este una dintre preferatele românilor. Ea se prepară foarte simplu, cu bucăți fragede de carne de vită, legume și zarzavaturi de sezon și se acrește după gust, cu suc de roșii sau bulion. Nouă ne place mult ciorba de văcuță cu smântână și ardei iute, alături de […]

Citește mai mult

Ciorbă de pui: 3 rețete simple și gustoase

28 noiembrie 2022

Dacă ar fi să enumeri câteva rețete care să-ți amintească de copilărie, cu siguranță, ciorba de pui se numără printre ele. Fie că vorbim despre ciorba de pui cu legume, fie că ne gândim la ciorba de pui tradițională cu tăieței, rețetele de ciorbe sunt potrivite indiferent de anotimp, la prânz sau la cină și […]

Citește mai mult

Drob de miel: o rețetă tradițională pe care să o pregătești pentru masa de Paște

28 martie 2023

Așa cum știm cu toții, Sărbătorile Pascale sunt de neconceput fără preparatele tradiționale din carne de miel, fără pască cu împletituri din aluat, ouă roșii și cozonac. Pe lângă friptura de miel la cuptor, drobul de miel este de departe vedeta mesei de Paște. Acest aperitiv tradițional face deliciul meselor de Paște ale românilor și […]

Citește mai mult