Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Conopidă la cuptor: 3 idei de rețete sănătoase și ușor de preparat

Nu știm despre tine, dar nouă tare mult ne place conopida! Această legumă gustoasă poate fi gătită într-o mulțime de moduri delicioase și este păcat să nu o introduci în meniul tău. Ce o face atât de fantastică este faptul că este săracă în carbohidrați și grăsimi, dar bogată în vitamine importante pentru organism. Mai mult, versatilitatea acestei legume este incredibilă și odată ce vei descoperi lumea rețetelor cu conopidă, nu te vei mai putea opri. 

Și pentru că ne dorim să-ți demonstrăm din plin apetitul nostru pentru această legumă, astăzi te vom încânta cu cele mai ușor de preparat rețete de conopidă la cuptor. Toate sunt la fel de gustoase și deosebite, și te vor ajuta să urmezi o dietă sănătoasă. Iată cum se gătește conopida în cele mai delicioase moduri! 

1. Conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval 

Poftești la o conopidă gratinată la cuptor, însă nu ai mai preparat până acum un asemenea deliciu? Nu avea grijă, căci în rândurile următoare poți descoperi rețeta de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval, extrem de simplu de preparat. Și mai simplu de înfulecat! 

Ingrediente

Din lista de ingrediente de mai jos vei obține aproximativ 4 porții de conopidă gratinată la cuptor, însă poți adapta cantitățile de ingrediente în cazul în care sunt mai mulți pofticioși la masă. În supermarketul Profi vei găsi toate aceste ingrediente și vei avea nevoie pentru această rețetă de următoarele: 

  • 600 g de conopidă; 
  • 200 ml de smântână grasă, cu min. 20% grăsime; 
  • sare și piper, după gust; 
  • 50 g de unt; 
  • 100 g de cașcaval ras; 
  • 2 linguri de pesmet. 

Cum gătim conopida la cuptor cu smântână și cașcaval?

Ți-ai făcut cumpărăturile din magazinul Profi? Iată ce ai de făcut! Desfă conopida în buchețele mici și clătește-o bine cu apă rece. Pune apoi la fiert 2 litri de apă cu 1 lingură de sare. Când apa a dat în clocot, adaugă buchețelele de conopidă în oală și opărește-le pentru 2-3 minute. Pregătește apoi un castron cu apă rece și câteva cuburi de gheață și transferă conopida opărită în acesta. Lasă conopida 2 minute în apa rece, apoi las-o la scurs într-o strecurătoare. 

Încinge apoi cuptorul la 180 de grade Celsius, unge o tavă cu unt și tapetează cu pesmet, pentru ca leguma să formeze o crustă crocantă la fundul formei. Rupe conopida în buchete și mai mici, pe care le vei distribui apoi într-un strat egal în forma de copt. Toarnă apoi smântâna peste aceasta și acoperă totul cu cașcaval ras. Dă conopida la cuptor pentru 20-30 de minute. Vei ști că este gata atunci când se va gratina frumos la suprafață, așa că scoate-o din cuptor și servește-o cu poftă! 

Conopida la cuptor cu smântână și cașcaval

2. Steak de conopidă la cuptor 

Chiar dacă te numeri printre cei care apreciază un steak adevărat, cu siguranță vei iubi această rețetă de conopidă la cuptor. Este vorba de steak-ul de conopidă la cuptor, un alt deliciu sănătos și ușor de gătit. Ți-am stârnit curiozitatea? Iată cum poți prepara și tu conopidă după rețeta de „steak”! 

Ingrediente 

Pentru 3-4 porții de steak de conopidă la cuptor vei avea nevoie doar de câteva ingrediente, pe care le poți selecta din gama de produse de la Profi. Iată ce trebuie să ai pe blatul de bucătărie pentru a da startul rețetei: 

  • 800 g de conopidă; 
  • 15 ml de ulei de măsline; 
  • 30 g de parmezan ras; 
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit fin; 
  • 1 linguriță de boia de ardei dulce; 
  • 10 g de sare grunjoasă; 
  • 1 linguriță rasă de piper proaspăt măcinat. 

Cum gătim steak-ul de conopidă la cuptor? 

Te întrebi cum se gătește această mâncare de conopidă la cuptor? Vom începe cu pregătirea conopidei: îndepărtează frunzele și taie cotorul conopidei. Spală conopida sub un jet de apă rece și zvântă-o bine. Între timp, pornește cuptorul la 200 de grade Celsius. Cu ajutorul unui cuțit, feliază conopida în felii de 2 cm, de grosimea unor fripturi obișnuite. 

Alege o tavă pentru cuptor și tapetează cu hârtie de copt, apoi așează feliile de conopidă și stropește-le cu ulei de măsline. Amestecă într-un castron parmezanul ras cu usturoiul zdrobit, sarea, boiaua dulce și piperul. Transferă acest mix peste bucățile de conopidă și freacă-le ușor pe ambele părți, ca să intre amestecul condimentat printre buchețele. Mai stropește cu puțin ulei de măsline, apoi dă tava la cuptor, setând temperatura la 210 grade Celsius. 

După 10 minute întoarce feliile de conopidă pe partea cealaltă și mai lasă conopida la cuptor pentru alte 10 minute. Poți servi și tu aceste delicii ca atare sau poți să le servești ca și garnitură lângă niște aripioare de pui la cuptor, combinându-le cu sos de iaurt grecesc și usturoi. 

Steak-ul de conopidă la cuptor

3. Conopidă pane la cuptor după rețeta Keto 

Vrei o conopidă la cuptor de regim? Ei bine, află că se pot prepara și mâncăruri cu conopidă foarte sănătoase și una dintre ele este conopida pane la cuptor după rețeta Keto. Iată cum poți prepara și tu această rețetă de conopidă la cuptor! 

Ingrediente

Ești gata să prepari una dintre cele mai sănătoase rețete de conopidă? Vei avea nevoie de următoarele ingrediente din noul Profi pentru circa 6-8 porții de conopidă pane la cuptor:

  • 1 conopidă mare; 
  • 2 ouă; 
  • 2 linguri de ulei de măsline; 
  • ½ linguriță de sare și piper; 
  • 25 g de făină de migdale; 
  • 25 g de parmezan; 
  • 1 linguriță de pudră de usturoi; 
  • ½ linguriță de pudră de ceapă; 
  • 1 linguriță de boia afumată; 

Pentru sos: 

  • 240 ml de pastă de tomate; 
  • 1 linguriță de sos picant; 
  • 57 g de unt; 
  • sare și piper, după gust. 

Cum gătim conopida pane la cuptor? 

Acum că toate ingredientele se află pe blatul tău de bucătărie, hai să gătim împreună conopidă la cuptor după rețeta Keto! Începe prin a tăia mijlocul conopidei, după care taie conopida în bucăți mici, de mărimea unor aripioare de pui. Pregătește apoi compoziția: într-un bol mare, bate ouăle cu uleiul, sarea și piperul. Adaugă apoi bucățile de conopidă în bol și asigură-te că sunt bine acoperite. 

Adaugă apoi într-o pungă ziplock făina de migdale, parmezanul și condimentele, scurge bine bucățile de conopidă de excesul de ou și adaugă-le și pe acestea în pungă. Asigură-te că punga este închisă ermetic și agită bine ingredientele, în așa fel încât fiecare bucată de conopidă să fie acoperită de acest amestec. 

Într-o tavă de cuptor acoperită cu hârtie de copt, așează un grătar și transferă pe acesta bucățile de conopidă. Dă conopida la cuptor pentru 20-25 de minute sau până când aceasta devine aurie. Cât timp se coace conopida poți mixa sosul picant cu untul, pentru a obține un sos Buffalo delicios pentru conopida pane la cuptor. Când conopida este gata, acoperă bucățile cu sosul, folosind o pensulă. Apoi mai dă conopida la cuptor pentru 5 minute. Servește conopida cu poftă ca atare sau ca garnitură la preparatele preferate din carne! 

Conopida pane la cuptor

Cu atâtea rețete de conopidă la cuptor, cu siguranță vei avea inspirația necesară pentru a include această legumă în meniul familiei. Descarcă-ți aplicația Profi pentru a beneficia de cele mai bune oferte la ingredientele pentru rețetele de conopidă și încântă-i pe cei dragi cu preparate sănătoase și gustoase de fiecare dată!

Articole care se regăsesc în categoria Cina

Paste care-ți amintesc de Italia

12 iulie 2023

Trecem și printr-o vacanță în Italia cu ajutorul cinei și pregătim paste cu sos roșu. De ce ingrediente ai nevoie? Cum se prepara pastele? Într-o tigaie cu pereții mai înalți punem uleiul de măsline alături de usturoi. Când acesta devine auriu, adăugam carnea tocată pe care o sărăm și o piperăm, iar apoi o lăsăm […]

Citește mai mult

Saramură de pește: Cum se face acest deliciu culinar

28 noiembrie 2022

Populară în multe zone ale țării, însă tradițională în Dobrogea, saramura de pește este unul dintre cele mai savuroase și ușor de preparat delicii culinare. Chiar dacă rețetele diferă de la o regiune la alta, la fel și ingredientele sau tipul de preparare termică a peștelui, saramura combină ideal gustul peștelui proaspăt și savoarea legumelor […]

Citește mai mult

Osso Buco în bucătăria ta: Cum să prepari rețeta acasă

17 noiembrie 2023

Nu ne săturăm să-ți tot spunem că bucătăria italiană este o sursă infinită de inspirație pentru cele mai bune preparate, apreciate la nivel internațional. Fie că vorbim despre rețete de pizza de inspirație italiană, fie despre savurosul risotto cu ciuperci sau despre celebrele paste carbonara din bucătăria Italiei, toate ne încântă papilele gustative și sunt preparate excelente care pot umple mesele […]

Citește mai mult

Stufat de miel: rețeta tradițională pas cu pas

28 martie 2023

Într-un top al celor mai iubite feluri de mâncare de primăvară se află și stufatul de miel. Nici nu credem că există familie care să nu aibă pe masa de Paște și o tavă de stufat de miel, după rețeta tradițională. Această mâncare înăbușită, pregătită fie pe plită, fie la cuptor, în vase bine închise, […]

Citește mai mult

Scăriță de porc: două rețete de preparate fragede și aromate

22 noiembrie 2022

Dacă te declari un fan înrăit al cărnii de porc, atunci, în mod cert, una dintre cele mai dragi preparate pentru tine este scărița de porc gătită în fel și chip la cuptor sau pe grătar, în funcție de preferințe. Pentru cei cărora nu le este prea familiar termenul de scăricică de porc, această piesă […]

Citește mai mult

Orez cu ciuperci: 3 rețete simple și gustoase

28 noiembrie 2022

Înainte de perioada sărbătorilor, în care ne vom bucura de mese îmbelșugate cu fripturi, piftie și cozonac, majoritatea dintre noi ținem post. Însă acest lucru nu înseamnă că mâncarea din postul Crăciunului trebuie să fie mai puțin gustoasă sau mai săracă în substanțe nutritive. Din contră, există o mulțime de rețete de post de-a dreptul […]

Citește mai mult

Ostropel de pui: o rețetă tradițională simplă și gustoasă

17 ianuarie 2023

Iubești rețetele cu pui la fel de mult ca și noi? Atunci cu siguranță ai preparat până acum cel puțin o dată frigărui de pui, te-ai delectat cu aripioare de pui la cuptor și ai servit alături de cei dragi un fraged și aromat piept de pui la grătar, printre multe altele. Astăzi ne-am gândit […]

Citește mai mult

Ciorbă de pui: 3 rețete simple și gustoase

28 noiembrie 2022

Dacă ar fi să enumeri câteva rețete care să-ți amintească de copilărie, cu siguranță, ciorba de pui se numără printre ele. Fie că vorbim despre ciorba de pui cu legume, fie că ne gândim la ciorba de pui tradițională cu tăieței, rețetele de ciorbe sunt potrivite indiferent de anotimp, la prânz sau la cină și […]

Citește mai mult

Ciorbă de fasole: O rețetă autentică din bucătăria românească

20 noiembrie 2023

Dacă până de curând am pregătit fasole verde cu usturoi, fiind în căutarea celor mai delicioase garnituri pentru perioada verii, în sezonul rece ne dorim să găsim alte modalități de preparare a fasolei, în așa fel încât să ne încălzească sufletul. Chiar în urmă cu puțin timp ți-am dezvăluit secretele iahniei de fasole, însă astăzi ne […]

Citește mai mult

Coaste de miel la cuptor: 3 rețete delicioase pentru masa de Paște

28 martie 2023

Sărbătorile de Paște se apropie cu pași repezi, așa că nu este deloc de mirare că toate gospodinele se întrec, care mai de care, în prepararea celor mai gustoase rețete cu carne de miel, fie că vorbim despre ciorbă de miel, drob de miel, stufat de miel sau friptură de miel la cuptor. Acesta este […]

Citește mai mult