Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Conopidă la cuptor: 3 idei de rețete sănătoase și ușor de preparat

Nu știm despre tine, dar nouă tare mult ne place conopida! Această legumă gustoasă poate fi gătită într-o mulțime de moduri delicioase și este păcat să nu o introduci în meniul tău. Ce o face atât de fantastică este faptul că este săracă în carbohidrați și grăsimi, dar bogată în vitamine importante pentru organism. Mai mult, versatilitatea acestei legume este incredibilă și odată ce vei descoperi lumea rețetelor cu conopidă, nu te vei mai putea opri. 

Și pentru că ne dorim să-ți demonstrăm din plin apetitul nostru pentru această legumă, astăzi te vom încânta cu cele mai ușor de preparat rețete de conopidă la cuptor. Toate sunt la fel de gustoase și deosebite, și te vor ajuta să urmezi o dietă sănătoasă. Iată cum se gătește conopida în cele mai delicioase moduri! 

1. Conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval 

Poftești la o conopidă gratinată la cuptor, însă nu ai mai preparat până acum un asemenea deliciu? Nu avea grijă, căci în rândurile următoare poți descoperi rețeta de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval, extrem de simplu de preparat. Și mai simplu de înfulecat! 

Ingrediente

Din lista de ingrediente de mai jos vei obține aproximativ 4 porții de conopidă gratinată la cuptor, însă poți adapta cantitățile de ingrediente în cazul în care sunt mai mulți pofticioși la masă. În supermarketul Profi vei găsi toate aceste ingrediente și vei avea nevoie pentru această rețetă de următoarele: 

  • 600 g de conopidă; 
  • 200 ml de smântână grasă, cu min. 20% grăsime; 
  • sare și piper, după gust; 
  • 50 g de unt; 
  • 100 g de cașcaval ras; 
  • 2 linguri de pesmet. 

Cum gătim conopida la cuptor cu smântână și cașcaval?

Ți-ai făcut cumpărăturile din magazinul Profi? Iată ce ai de făcut! Desfă conopida în buchețele mici și clătește-o bine cu apă rece. Pune apoi la fiert 2 litri de apă cu 1 lingură de sare. Când apa a dat în clocot, adaugă buchețelele de conopidă în oală și opărește-le pentru 2-3 minute. Pregătește apoi un castron cu apă rece și câteva cuburi de gheață și transferă conopida opărită în acesta. Lasă conopida 2 minute în apa rece, apoi las-o la scurs într-o strecurătoare. 

Încinge apoi cuptorul la 180 de grade Celsius, unge o tavă cu unt și tapetează cu pesmet, pentru ca leguma să formeze o crustă crocantă la fundul formei. Rupe conopida în buchete și mai mici, pe care le vei distribui apoi într-un strat egal în forma de copt. Toarnă apoi smântâna peste aceasta și acoperă totul cu cașcaval ras. Dă conopida la cuptor pentru 20-30 de minute. Vei ști că este gata atunci când se va gratina frumos la suprafață, așa că scoate-o din cuptor și servește-o cu poftă! 

Conopida la cuptor cu smântână și cașcaval

2. Steak de conopidă la cuptor 

Chiar dacă te numeri printre cei care apreciază un steak adevărat, cu siguranță vei iubi această rețetă de conopidă la cuptor. Este vorba de steak-ul de conopidă la cuptor, un alt deliciu sănătos și ușor de gătit. Ți-am stârnit curiozitatea? Iată cum poți prepara și tu conopidă după rețeta de „steak”! 

Ingrediente 

Pentru 3-4 porții de steak de conopidă la cuptor vei avea nevoie doar de câteva ingrediente, pe care le poți selecta din gama de produse de la Profi. Iată ce trebuie să ai pe blatul de bucătărie pentru a da startul rețetei: 

  • 800 g de conopidă; 
  • 15 ml de ulei de măsline; 
  • 30 g de parmezan ras; 
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit fin; 
  • 1 linguriță de boia de ardei dulce; 
  • 10 g de sare grunjoasă; 
  • 1 linguriță rasă de piper proaspăt măcinat. 

Cum gătim steak-ul de conopidă la cuptor? 

Te întrebi cum se gătește această mâncare de conopidă la cuptor? Vom începe cu pregătirea conopidei: îndepărtează frunzele și taie cotorul conopidei. Spală conopida sub un jet de apă rece și zvântă-o bine. Între timp, pornește cuptorul la 200 de grade Celsius. Cu ajutorul unui cuțit, feliază conopida în felii de 2 cm, de grosimea unor fripturi obișnuite. 

Alege o tavă pentru cuptor și tapetează cu hârtie de copt, apoi așează feliile de conopidă și stropește-le cu ulei de măsline. Amestecă într-un castron parmezanul ras cu usturoiul zdrobit, sarea, boiaua dulce și piperul. Transferă acest mix peste bucățile de conopidă și freacă-le ușor pe ambele părți, ca să intre amestecul condimentat printre buchețele. Mai stropește cu puțin ulei de măsline, apoi dă tava la cuptor, setând temperatura la 210 grade Celsius. 

După 10 minute întoarce feliile de conopidă pe partea cealaltă și mai lasă conopida la cuptor pentru alte 10 minute. Poți servi și tu aceste delicii ca atare sau poți să le servești ca și garnitură lângă niște aripioare de pui la cuptor, combinându-le cu sos de iaurt grecesc și usturoi. 

Steak-ul de conopidă la cuptor

3. Conopidă pane la cuptor după rețeta Keto 

Vrei o conopidă la cuptor de regim? Ei bine, află că se pot prepara și mâncăruri cu conopidă foarte sănătoase și una dintre ele este conopida pane la cuptor după rețeta Keto. Iată cum poți prepara și tu această rețetă de conopidă la cuptor! 

Ingrediente

Ești gata să prepari una dintre cele mai sănătoase rețete de conopidă? Vei avea nevoie de următoarele ingrediente din noul Profi pentru circa 6-8 porții de conopidă pane la cuptor:

  • 1 conopidă mare; 
  • 2 ouă; 
  • 2 linguri de ulei de măsline; 
  • ½ linguriță de sare și piper; 
  • 25 g de făină de migdale; 
  • 25 g de parmezan; 
  • 1 linguriță de pudră de usturoi; 
  • ½ linguriță de pudră de ceapă; 
  • 1 linguriță de boia afumată; 

Pentru sos: 

  • 240 ml de pastă de tomate; 
  • 1 linguriță de sos picant; 
  • 57 g de unt; 
  • sare și piper, după gust. 

Cum gătim conopida pane la cuptor? 

Acum că toate ingredientele se află pe blatul tău de bucătărie, hai să gătim împreună conopidă la cuptor după rețeta Keto! Începe prin a tăia mijlocul conopidei, după care taie conopida în bucăți mici, de mărimea unor aripioare de pui. Pregătește apoi compoziția: într-un bol mare, bate ouăle cu uleiul, sarea și piperul. Adaugă apoi bucățile de conopidă în bol și asigură-te că sunt bine acoperite. 

Adaugă apoi într-o pungă ziplock făina de migdale, parmezanul și condimentele, scurge bine bucățile de conopidă de excesul de ou și adaugă-le și pe acestea în pungă. Asigură-te că punga este închisă ermetic și agită bine ingredientele, în așa fel încât fiecare bucată de conopidă să fie acoperită de acest amestec. 

Într-o tavă de cuptor acoperită cu hârtie de copt, așează un grătar și transferă pe acesta bucățile de conopidă. Dă conopida la cuptor pentru 20-25 de minute sau până când aceasta devine aurie. Cât timp se coace conopida poți mixa sosul picant cu untul, pentru a obține un sos Buffalo delicios pentru conopida pane la cuptor. Când conopida este gata, acoperă bucățile cu sosul, folosind o pensulă. Apoi mai dă conopida la cuptor pentru 5 minute. Servește conopida cu poftă ca atare sau ca garnitură la preparatele preferate din carne! 

Conopida pane la cuptor

Cu atâtea rețete de conopidă la cuptor, cu siguranță vei avea inspirația necesară pentru a include această legumă în meniul familiei. Descarcă-ți aplicația Profi pentru a beneficia de cele mai bune oferte la ingredientele pentru rețetele de conopidă și încântă-i pe cei dragi cu preparate sănătoase și gustoase de fiecare dată!

Articole care se regăsesc în categoria Cina

Ciorbă de pui: 3 rețete simple și gustoase

28 noiembrie 2022

Dacă ar fi să enumeri câteva rețete care să-ți amintească de copilărie, cu siguranță, ciorba de pui se numără printre ele. Fie că vorbim despre ciorba de pui cu legume, fie că ne gândim la ciorba de pui tradițională cu tăieței, rețetele de ciorbe sunt potrivite indiferent de anotimp, la prânz sau la cină și […]

Citește mai mult

Paste carbonara: top 3 rețete simple și gustoase

18 ianuarie 2023

Nu știm cum se face că, deși iubim la nebunie bucătăria italiană, nu am reușit să te surprindem până acum decât cu câteva rețete de pizza, atât de iubite de italieni, dar și de către noi, românii. Așa că ne dorim să ne revanșăm astăzi cu unele dintre cele mai populare și mai îndrăgite rețete […]

Citește mai mult

Rețeta de caltaboș de casă: Pas cu pas

28 noiembrie 2022

Principalul motiv pentru care fiecare dintre noi așteptăm cu nerăbdare Sărbătorile de iarnă? Mesele îmbelșugate! În mod tradițional, tăierea porcului înainte de Crăciun este urmată de cele mai variate preparate culinare, preparate care dau un iz aparte momentelor de sărbătoare petrecute alături de cei dragi. În fond, ce ar fi masa de Crăciun fără un […]

Citește mai mult

Vinete umplute la cuptor: O opțiune sănătoasă și potrivită pentru întreaga familie

03 august 2023

Fie că ești în căutarea unei rețete noi pentru familia ta sau dorești să adaugi mai multe legume în dietă, acest articol te va ajuta să descoperi o opțiune delicioasă și sănătoasă. Vei afla despre beneficiile consumului de vinete umplute la cuptor și vei descoperi o selecție de ingrediente sănătoase pentru umplutura vinetelor. De asemenea, […]

Citește mai mult

Paste cu sos roșu

06 ianuarie 2023

Când suntem pe fugă, însă vrem totuși o cină specială, pastele sunt întotdeauna răspunsul, iar dacă bugetul este unul limitat, ofertele PROFI ne vin în ajutor. Ingrediente: Mod de preparare: Începem prin a toca fin ceapa și cei doi căței de usturoi. Într-o tigaie cu pereții mai înalți punem uleiul de măsline și îl dăm […]

Citește mai mult

Tocăniță de năut cu legume: O rețetă ușoară și delicioasă pentru o masă sănătoasă

26 ianuarie 2024

Într-o lume în care tendința este de a mânca sănătos și de a ne bucura de rețete gustoase și ușor de preparat, tocănița de năut cu legume se prezintă ca o opțiune ideală. Noi, cei de la Profi, știm că gătitul este o artă, iar descoperirea de rețete delicioase și sănătoase poate transforma simplul act al […]

Citește mai mult

Cum să gătești sarmale de post cu ciuperci: sfaturi și trucuri pentru un preparat perfect

05 decembrie 2024

Știm că de-abia aștepți să servești la masa de Crăciun faimoasele sarmale în foi de varză, însă până acolo mai avem de trecut prin perioada postului de Crăciun, care aduce cu sine alte rețete delicioase de sarmale. Una dintre ele este rețeta de sarmale de post cu ciuperci și orez, pe care ne-am gândit să […]

Citește mai mult

Orez cu ciuperci: 3 rețete simple și gustoase

28 noiembrie 2022

Înainte de perioada sărbătorilor, în care ne vom bucura de mese îmbelșugate cu fripturi, piftie și cozonac, majoritatea dintre noi ținem post. Însă acest lucru nu înseamnă că mâncarea din postul Crăciunului trebuie să fie mai puțin gustoasă sau mai săracă în substanțe nutritive. Din contră, există o mulțime de rețete de post de-a dreptul […]

Citește mai mult

Cartofi noi la cuptor: 3 rețete simple și gustoase 

02 martie 2023

Atunci când vine vorba de garnituri delicioase, cartofii și-au câștigat popularitatea detașat. Să fim sinceri, cu toții iubim cartofii prăjiți în baie de ulei, cartofii la cuptor sau cartofii fierți în coajă! Iar despre cartofii noi nici nu mai încape vorbă, căci gustul lor deosebit, alături de textura fragedă te îndeamnă, parcă, să nici nu […]

Citește mai mult

Păstrăv la cuptor: Rețeta pas cu pas pentru o cină ușoară

03 iulie 2023

Dacă ești în căutarea unei rețete delicioase și ușor de preparat pentru o cină sănătoasă, păstrăvul la cuptor este alegerea perfectă! Află din rândurile de mai jos câteva sfaturi practice pentru alegerea celor mai buni păstrăvi, precum și metode de pregătire și asezonare corecte pentru a obține un gust desăvârșit. Articolul nostru îți oferă și o […]

Citește mai mult