Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Conopidă la cuptor: 3 idei de rețete sănătoase și ușor de preparat

Nu știm despre tine, dar nouă tare mult ne place conopida! Această legumă gustoasă poate fi gătită într-o mulțime de moduri delicioase și este păcat să nu o introduci în meniul tău. Ce o face atât de fantastică este faptul că este săracă în carbohidrați și grăsimi, dar bogată în vitamine importante pentru organism. Mai mult, versatilitatea acestei legume este incredibilă și odată ce vei descoperi lumea rețetelor cu conopidă, nu te vei mai putea opri. 

Și pentru că ne dorim să-ți demonstrăm din plin apetitul nostru pentru această legumă, astăzi te vom încânta cu cele mai ușor de preparat rețete de conopidă la cuptor. Toate sunt la fel de gustoase și deosebite, și te vor ajuta să urmezi o dietă sănătoasă. Iată cum se gătește conopida în cele mai delicioase moduri! 

1. Conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval 

Poftești la o conopidă gratinată la cuptor, însă nu ai mai preparat până acum un asemenea deliciu? Nu avea grijă, căci în rândurile următoare poți descoperi rețeta de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval, extrem de simplu de preparat. Și mai simplu de înfulecat! 

Ingrediente

Din lista de ingrediente de mai jos vei obține aproximativ 4 porții de conopidă gratinată la cuptor, însă poți adapta cantitățile de ingrediente în cazul în care sunt mai mulți pofticioși la masă. În supermarketul Profi vei găsi toate aceste ingrediente și vei avea nevoie pentru această rețetă de următoarele: 

  • 600 g de conopidă; 
  • 200 ml de smântână grasă, cu min. 20% grăsime; 
  • sare și piper, după gust; 
  • 50 g de unt; 
  • 100 g de cașcaval ras; 
  • 2 linguri de pesmet. 

Cum gătim conopida la cuptor cu smântână și cașcaval?

Ți-ai făcut cumpărăturile din magazinul Profi? Iată ce ai de făcut! Desfă conopida în buchețele mici și clătește-o bine cu apă rece. Pune apoi la fiert 2 litri de apă cu 1 lingură de sare. Când apa a dat în clocot, adaugă buchețelele de conopidă în oală și opărește-le pentru 2-3 minute. Pregătește apoi un castron cu apă rece și câteva cuburi de gheață și transferă conopida opărită în acesta. Lasă conopida 2 minute în apa rece, apoi las-o la scurs într-o strecurătoare. 

Încinge apoi cuptorul la 180 de grade Celsius, unge o tavă cu unt și tapetează cu pesmet, pentru ca leguma să formeze o crustă crocantă la fundul formei. Rupe conopida în buchete și mai mici, pe care le vei distribui apoi într-un strat egal în forma de copt. Toarnă apoi smântâna peste aceasta și acoperă totul cu cașcaval ras. Dă conopida la cuptor pentru 20-30 de minute. Vei ști că este gata atunci când se va gratina frumos la suprafață, așa că scoate-o din cuptor și servește-o cu poftă! 

Conopida la cuptor cu smântână și cașcaval

2. Steak de conopidă la cuptor 

Chiar dacă te numeri printre cei care apreciază un steak adevărat, cu siguranță vei iubi această rețetă de conopidă la cuptor. Este vorba de steak-ul de conopidă la cuptor, un alt deliciu sănătos și ușor de gătit. Ți-am stârnit curiozitatea? Iată cum poți prepara și tu conopidă după rețeta de „steak”! 

Ingrediente 

Pentru 3-4 porții de steak de conopidă la cuptor vei avea nevoie doar de câteva ingrediente, pe care le poți selecta din gama de produse de la Profi. Iată ce trebuie să ai pe blatul de bucătărie pentru a da startul rețetei: 

  • 800 g de conopidă; 
  • 15 ml de ulei de măsline; 
  • 30 g de parmezan ras; 
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit fin; 
  • 1 linguriță de boia de ardei dulce; 
  • 10 g de sare grunjoasă; 
  • 1 linguriță rasă de piper proaspăt măcinat. 

Cum gătim steak-ul de conopidă la cuptor? 

Te întrebi cum se gătește această mâncare de conopidă la cuptor? Vom începe cu pregătirea conopidei: îndepărtează frunzele și taie cotorul conopidei. Spală conopida sub un jet de apă rece și zvântă-o bine. Între timp, pornește cuptorul la 200 de grade Celsius. Cu ajutorul unui cuțit, feliază conopida în felii de 2 cm, de grosimea unor fripturi obișnuite. 

Alege o tavă pentru cuptor și tapetează cu hârtie de copt, apoi așează feliile de conopidă și stropește-le cu ulei de măsline. Amestecă într-un castron parmezanul ras cu usturoiul zdrobit, sarea, boiaua dulce și piperul. Transferă acest mix peste bucățile de conopidă și freacă-le ușor pe ambele părți, ca să intre amestecul condimentat printre buchețele. Mai stropește cu puțin ulei de măsline, apoi dă tava la cuptor, setând temperatura la 210 grade Celsius. 

După 10 minute întoarce feliile de conopidă pe partea cealaltă și mai lasă conopida la cuptor pentru alte 10 minute. Poți servi și tu aceste delicii ca atare sau poți să le servești ca și garnitură lângă niște aripioare de pui la cuptor, combinându-le cu sos de iaurt grecesc și usturoi. 

Steak-ul de conopidă la cuptor

3. Conopidă pane la cuptor după rețeta Keto 

Vrei o conopidă la cuptor de regim? Ei bine, află că se pot prepara și mâncăruri cu conopidă foarte sănătoase și una dintre ele este conopida pane la cuptor după rețeta Keto. Iată cum poți prepara și tu această rețetă de conopidă la cuptor! 

Ingrediente

Ești gata să prepari una dintre cele mai sănătoase rețete de conopidă? Vei avea nevoie de următoarele ingrediente din noul Profi pentru circa 6-8 porții de conopidă pane la cuptor:

  • 1 conopidă mare; 
  • 2 ouă; 
  • 2 linguri de ulei de măsline; 
  • ½ linguriță de sare și piper; 
  • 25 g de făină de migdale; 
  • 25 g de parmezan; 
  • 1 linguriță de pudră de usturoi; 
  • ½ linguriță de pudră de ceapă; 
  • 1 linguriță de boia afumată; 

Pentru sos: 

  • 240 ml de pastă de tomate; 
  • 1 linguriță de sos picant; 
  • 57 g de unt; 
  • sare și piper, după gust. 

Cum gătim conopida pane la cuptor? 

Acum că toate ingredientele se află pe blatul tău de bucătărie, hai să gătim împreună conopidă la cuptor după rețeta Keto! Începe prin a tăia mijlocul conopidei, după care taie conopida în bucăți mici, de mărimea unor aripioare de pui. Pregătește apoi compoziția: într-un bol mare, bate ouăle cu uleiul, sarea și piperul. Adaugă apoi bucățile de conopidă în bol și asigură-te că sunt bine acoperite. 

Adaugă apoi într-o pungă ziplock făina de migdale, parmezanul și condimentele, scurge bine bucățile de conopidă de excesul de ou și adaugă-le și pe acestea în pungă. Asigură-te că punga este închisă ermetic și agită bine ingredientele, în așa fel încât fiecare bucată de conopidă să fie acoperită de acest amestec. 

Într-o tavă de cuptor acoperită cu hârtie de copt, așează un grătar și transferă pe acesta bucățile de conopidă. Dă conopida la cuptor pentru 20-25 de minute sau până când aceasta devine aurie. Cât timp se coace conopida poți mixa sosul picant cu untul, pentru a obține un sos Buffalo delicios pentru conopida pane la cuptor. Când conopida este gata, acoperă bucățile cu sosul, folosind o pensulă. Apoi mai dă conopida la cuptor pentru 5 minute. Servește conopida cu poftă ca atare sau ca garnitură la preparatele preferate din carne! 

Conopida pane la cuptor

Cu atâtea rețete de conopidă la cuptor, cu siguranță vei avea inspirația necesară pentru a include această legumă în meniul familiei. Descarcă-ți aplicația Profi pentru a beneficia de cele mai bune oferte la ingredientele pentru rețetele de conopidă și încântă-i pe cei dragi cu preparate sănătoase și gustoase de fiecare dată!

Articole care se regăsesc în categoria Cina

Rețeta asiatică de noodles cu pui și legume

19 august 2024

Rețetele asiatice sunt cunoscute pentru echilibrul lor perfect între arome și texturi. Dacă și ție îți place bucătăria asiatică, atunci cu siguranță te va fascina să descoperi rețeta autentică de noodles cu pui – o emblemă a culturii gastronomice asiatice.  Noodles cu pui și legume reprezintă cu siguranță un deliciu asiatic, care nu numai că […]

Citește mai mult

Tartă cu pere: Un desert elegant și parfumat, potrivit pentru sezonul rece

20 noiembrie 2023

Cine a spus că toamna are doar mere în panere? Este drept că tocmai am preparat zilele trecute un delicios tort de mere după rețeta tradițională, însă începutul de sezon aduce în prim plan și alte fructe aromate și parfumate precum perele. Și, când grădina îți dă pere sau lădițele de la supermarket sunt doldora de pere […]

Citește mai mult

Paste Bolognese: Descoperă rețeta tradițională italiană

16 noiembrie 2023

De fiecare dată când ducem lipsă de idei în pregătirea meniului zilnic, ne găsim inspirația în varietatea de rețete din bucătăria italiană. Și sunt întotdeauna rețete cu care nu vei avea cum să dai greș, fie că vorbim despre delicioasele paste carbonara, fie despre rețeta clasică de lasagna, preparată în stil italian. Și este atât de simplu […]

Citește mai mult

Ostropel de pui: o rețetă tradițională simplă și gustoasă

17 ianuarie 2023

Iubești rețetele cu pui la fel de mult ca și noi? Atunci cu siguranță ai preparat până acum cel puțin o dată frigărui de pui, te-ai delectat cu aripioare de pui la cuptor și ai servit alături de cei dragi un fraged și aromat piept de pui la grătar, printre multe altele. Astăzi ne-am gândit […]

Citește mai mult

Friptură de miel la cuptor: Secrete pentru a obține o carne fragedă și aromată

28 martie 2023

Pentru mulți dintre români, Sărbătorile Pascale vin cu arome de carne de miel pe lângă clasicele ouă roșii, pască sau drob. Și nu-i putem învinui, fiindcă oricine poate rezista cu greu unor delicatese din carne de miel, cu atât mai mult la mesele festive de sărbătoare. Fiind iubitori de carne de miel, și noi considerăm […]

Citește mai mult

Paste cu sos pesto: cum să pregătești rapid o rețetă delicioasă

27 martie 2024

Știm cu toții că pastele reprezintă una dintre cele mai rapide și delicioase opțiuni culinare pentru zilele în care vrei să gătești ceva gustos într-un timp scurt. Acesta este și motivul pentru care ți-am prezentat pe blog, de-a lungul timpului, tot soiul de rețete delicioase de paste, de la paste cu creveți până la paste quatro […]

Citește mai mult

Vinete umplute la cuptor: O opțiune sănătoasă și potrivită pentru întreaga familie

03 august 2023

Fie că ești în căutarea unei rețete noi pentru familia ta sau dorești să adaugi mai multe legume în dietă, acest articol te va ajuta să descoperi o opțiune delicioasă și sănătoasă. Vei afla despre beneficiile consumului de vinete umplute la cuptor și vei descoperi o selecție de ingrediente sănătoase pentru umplutura vinetelor. De asemenea, […]

Citește mai mult

Ciorbă de varză pentru sezonul rece: Rețetă pentru a-ți încălzi sufletul

17 noiembrie 2023

Când temperaturile scad, nimic nu încălzește mai bine decât o mâncare caldă, preparată în propria bucătărie. Fie că vorbim despre o ciorbă de pui gustoasă sau o ciorbă de văcuță tradițională, fiecare în parte reprezintă un deliciu în zilele reci de sezon. Și mai știm o rețetă de ciorbă care te va încânta în această perioadă: ciorba de varză […]

Citește mai mult

Ciorbă de fasole: O rețetă autentică din bucătăria românească

20 noiembrie 2023

Dacă până de curând am pregătit fasole verde cu usturoi, fiind în căutarea celor mai delicioase garnituri pentru perioada verii, în sezonul rece ne dorim să găsim alte modalități de preparare a fasolei, în așa fel încât să ne încălzească sufletul. Chiar în urmă cu puțin timp ți-am dezvăluit secretele iahniei de fasole, însă astăzi ne […]

Citește mai mult

Butter chicken: o rețetă indiană de pui în sos cremos cu unt

14 februarie 2024

Bucătăria indiană este cunoscută în întreaga lume pentru aromele sale bogate și combinațiile de condimente care încântă simțurile. Una dintre cele mai cunoscute și iubite rețete din gastronomia Indiei este butter chicken, un preparat savuros și plin de arome, care te cucerește cu textura sa cremoasă și gustul său bogat.  Așa cum ne știi, suntem […]

Citește mai mult