Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Lista de rechizite școlare pentru clasa zero: Ghid complet

Să cumperi rechizite pentru prichindelul tău care va începe în curând clasa pregătitoare sau clasa 0, așa cum mai este numită, cu siguranță este un moment plin de emoție, care este posibil să te și deruteze, în egală măsură. Clasa 0 deja reprezintă o nouă etapă în viața micuțului tău preșcolar, așa că poate nu cunoști exact lista completă de rechizite școlare pentru clasa pregătitoare.

Însă nu trebuie să-ți faci griji, căci în rândurile de mai jos îți venim în ajutor cu un ghid complet al rechizitelor pentru clasa 0, în așa fel încât începutul de an școlar să nu prindă niciun părinte nepregătit. Desigur, această listă de rechizite școlare este una pur orientativă, căci fiecare educatoare va adăuga sau va scoate de pe listă diverse lucruri pe care le consideră sau nu necesare.

Ești gata să te aventurezi în lumea rechizitelor pentru clasa 0? Ei bine, nu înainte de a-ți vorbi despre impactul începerii clasei pregătitoare pentru micuțul tău învățăcel, dar și despre rolul rechizitelor școlare pentru copiii din clasa pregătitoare.

Ce înseamnă începere clasei pregătitoare?

Așa cum menționam anterior, începerea clasei pregătitoare, respectiv clasei 0 marchează începutul unei noi etape în dezvoltarea micuțului tău și mulți părinți se emoționează la gândul „Oare copilul meu este pregătit pentru clasa pregătitoare?”. În această etapă, cei mici își vor face prieteni noi, vor deprinde noi abilități și vor câștiga atât încredere, precum și un oarecare spirit de independență.

Clasa 0 are rolul de a ghida copilul pe calea succesului școlar, motiv pentru care este posibil ca, în această perioadă, atât tu, cât și micuțul tău, să simțiți un amestec de emoții, de la entuziasm și până la neliniște. Începerea clasei pregătitoare reușește să facă tranziția între grădiniță și clasele primare, familiarizându-l pe copil cu tot ceea ce presupune următoarea etapă importantă din viața sa.

Clasa pregatitoare

Rolul rechizitelor școlare pentru copiii din clasa 0

De cele mai multe ori, pentru copii, expresia „back to school” înseamnă entuziasmul de a cumpără un ghiozdan nou, pixuri, penar, creioane și caiete cât mai colorate, cu personajele preferate din desene animate. În afara entuziasmului de la sine înțeles, rechizitele școlare au un rol important pentru copiii de clasa 0 și nu numai. Iată importanța rechizitelor și materialelor pentru clasa pregătitoare!

Rechizitele îi ajută pe elevi să se simtă pregătiți

Fiecare persoană prețuiești stabilitatea. Și chiar dacă cei mici nu sunt încă familiarizați cu acest concept, a ști că pot depinde de un ghiozdan încărcat cu hârtii organizate, creioane, stilou și articole de desen poate fi destul de reconfortant pentru ei. Un ghiozdan echipat cu toate rechizitele necesare pentru clasa 0 îi va ajuta să se simtă pregătiți și încrezători în capacitatea lor de a fi activi în clasă.

Rechizitele pentru clasa 0 contribuie la învățarea practică

Un alt rol important al rechizitelor școlare este acela că influențează învățarea într-un mod pozitiv, ajutându-i pe cei mici să se concentreze pe sarcinile lor. Învățarea practică este esențială în grupa pregătitoare, iar aceasta poate fi pusă în aplicare doar prin intermediul rechizitelor corespunzătoare activităților inițiate de educatoare.

Rechizitele încurajează creativitatea micuților

Materialele pentru grupa pregătitoare sunt, de asemenea, instrumente esențiale pentru dezvoltarea creativității copilului. Există o mulțime de modalități eficiente de a preda atunci când micii învățăcei utilizează diverse materiale în clasă. De pildă, educatoarea poate utiliza hârtia colorată pentru a ajuta elevii să învețe mai ușor anumite cuvinte sau pentru a realiza împreună origami la orele de abilități practice.

Copii si rechizitele

Lista de rechizite pentru clasa 0

Începerea clasei 0 vine la pachet cu o mulțime de întrebări pentru părinți, mai ales atunci când educatoarea nu a pus la dispoziție o anumită listă sau necesarul de rechizite pentru clasa pregătitoare. Așadar, ce este de făcut în acest caz și cum ar trebui să te organizezi pentru a te asigura că micuțului tău nu-i va lipsi nimic? Recomandarea noastră este să achiziționezi din timp rechizitele esențiale și câteva suplimentare, de care știi că ar putea avea nevoie copilul tău.

Pentru a-ți ușura procesul de întocmire a listei de rechizite pentru grădiniță, îți propunem în rândurile următoare o listă completă a rechizitelor pentru clasa 0, pentru ca începutul noului an școlar să vă prindă mai mult decât pregătiți. Iată, așadar, care sunt rechizitele școlare necesare micuțului tău în grupa pregătitoare:

 • Ghiozdan pentru clasa 0, cât mai mic și mai ușor;
 • Penar;
 • Caiete clasice pentru clasa pregătitoare (caiet de matematică, caiet dictando pentru clasa pregătitoare);
 • Caiete speciale clasa 0 (caiet de exerciții pentru clasa 0, cu foaie velină, pentru vocabular);
 • Caiete standard pentru anumite materii, cum ar fi caietul de muzică;
 • Mai multe tipuri de creioane (clasice, colorate și cerate);
 • Carioci;
 • Coperți pentru cărți și caiete;
 • Etichete pentru cărți și caiete;
 • Orar;
 • Radieră;
 • Bloc de desen;
 • Acuarele;
 • Pensule de diferite dimensiuni;
 • Stilou și rezerve;
 • Pic corector;
 • Riglă;
 • Pixuri;
 • Lipici;
 • Foarfeci cu vârf rotunjit.

În plus cel mic va putea avea nevoie și de:

 • Capsator și perforator;
 • Dosare;
 • Ascuțitoare;
 • Trusă de geometrie;
 • Hârtie glasată și hârtie creponată;
 • Pahar pentru pensule;
 • Plastilină și planșetă pentru plastilină.

A cumpăra rechizitele pentru clasa 0 din timp este o modalitate inteligentă prin care poți familiariza copilul cu activitățile pe care le va practica în clasa pregătitoare. Mai mult, puteți profita de timpul rămas la dispoziție din vacanță pentru a integra în jocurile voastre și activități „școlărești”. Scrieți, desenați, pictați, spuneți poezii și astfel micuțul tău va fi pregătit pentru noua etapă din viața sa.

Poți da repede o fugă până în magazinul Profi și poți achiziționa din selecția de rechizite școlare câteva instrumente pe care le poți testa alături de cel mic. N-ar strica deloc să vă jucați „de-a școala” cu câteva pixuri și markere!

Rechizite scolare

Sperăm că ghidul nostru despre rechizitele pentru clasa 0 îți va fi de folos pentru a ști exact care sunt materialele pe care copilul tău le va necesita în clasa pregătitoare. Profită de promoțiile Profi pentru un început de an școlar plin de entuziasm și motivație!

Mai multe idei practice pentru tine

Tipuri de vinuri: Caracteristici, diferențe și sfaturi utile

16 noiembrie 2022

Ne place vinul în toate formele sale, fie că este alb sau roșu, dulce sau sec, liniștit sau spumant. Fiecare dintre noi și-a ales deja un vin preferat, pe care îl consumă de fiecare dată când are ocazia sau pe care îl păstrează pentru momentele speciale din viață. Alegerea unui vin bun, de calitate, poate […]

Citește mai mult

Idei inedite pentru a decora bradul de Crăciun

22 decembrie 2022

Nimic nu aduce bucurie mai mare de sărbători într-un interior decât un brad de Crăciun împodobit, fie că optezi pentru clasicele combinații de culori roșii și verde, alături de lumini sclipitoare sau alegi o temă creativă pentru decorul bradului de Crăciun. Anul acesta îți sugerăm să încurajezi întreaga familie să îmbrățișeze această tradiție de sărbători […]

Citește mai mult

Bagajul de vacanță: Cum îl organizezi și ce produse nu trebuie să-ți lipsească

16 iunie 2023

Suntem siguri că nu de puține ori ți s-a întâmplat să uiți ceva atunci când ai plecat într-o vacanță și că tot de atâtea ori ți-ai propus să nu mai faci greșeala de a pleca fără un anumit obiect. Și cu toate că ți-ai propus, ai uitat, din nou! Dacă te pregătești să evadezi din […]

Citește mai mult

Cocktailuri cu șampanie pentru o seară strălucitoare de Revelion

07 decembrie 2023

Noaptea dintre ani se apropie cu pași repezi și dacă dorești să-ți impresionezi oaspeții în noaptea de Revelion, cocktailurile spumoase și delicioase nu ar trebui să lipsească din meniul serii. Cu alte cuvinte, lista de cumpărături pentru petrecerea de Revelion ar trebui să includă o mulțime de ingrediente care să poată fi folosite pentru prepararea celor mai […]

Citește mai mult

Lista de cumpărături pentru grătar: Ghid util și recomandări

16 noiembrie 2022

Sezonul grătarelor pare că a ajuns la final odată cu sfârșitul verii, însă avem o veste bună pentru iubitorii preparatelor la grătar: vremea se anunță în continuare la fel de frumoasă! Și la așa zile însorite, cu siguranță, deja te gândești la un grătar apetisant în mijlocul naturii, alături de cei dragi. Înainte de a […]

Citește mai mult

Cum se vopsesc ouăle de Paște? Metode și trucuri pentru o culoare strălucitoare

28 martie 2023

În Săptămâna Mare, fiecare zi are o semnificație specială pentru credincioși. În casă și în grădină gospodarii lucrează intens pentru a aduce la bun sfârșit toate treburile casnice, în timp ce principala activitate a gospodinelor în Joia Mare este reprezentată de vopsirea ouălor de Paște, ca o tradiție moștenită de generații. Așa cum știm cu […]

Citește mai mult

Ziua Copilului: Top 5 idei de activități în familie

22 mai 2023

Sărbătorirea Zilei Copilului este un moment deosebit în care ne putem petrece timpul cu cei mici și să le oferim experiențe memorabile. Pentru a vă ajuta să planificați o zi specială în familie, îți vom prezenta în continuare un top 5 cu idei de activități care să te inspire.  Cum să organizăm o zi de […]

Citește mai mult

Asocierea vinului cu preparatele culinare: reguli de bază

18 ianuarie 2023

Atunci când vine vorba despre asocierea vinului cu preparatele culinare din meniu, există două categorii de persoane: cele care aleg sortimentele de vin la întâmplare, în funcție de intuiție și preferințele personale, și cele care iau în considerare toate aspectele pentru a alege acel tip de vin adecvat preparatului din farfurie. Nu este nicidecum un […]

Citește mai mult

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Andrei

15 noiembrie 2023

În cultura tradițională românească, Sfântul Andrei, ocrotitorul românilor, este prăznuit în fiecare an pe data de 30 noiembrie. Ziua de Sfântul Andrei este o zi specială pentru români, întrucât acesta este primul dintre apostolii care a propovăduit Evanghelia la geto-daci, pe teritoriul Dobrogei – Sfântul Apostol Andrei fiind considerat cel care a creștinat poporul român. […]

Citește mai mult

Tradiții, obiceiuri și superstiții românești de Paște

19 aprilie 2023

Paștele reprezintă una dintre cele mai importante sărbători creștine. Indiferent de regiunea, Învierea Domnului aduce cu sine tradiții și obiceiuri de Paște dintre cele mai diverse, transmise din generație în generație. Și aici nu vorbim doar despre vopsitul ouălor, despre pască și preparate din carne de miel, ci despre multe alte tradiții care sunt bine […]

Citește mai mult