Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Friptură de miel la cuptor: Secrete pentru a obține o carne fragedă și aromată

Pentru mulți dintre români, Sărbătorile Pascale vin cu arome de carne de miel pe lângă clasicele ouă roșii, pască sau drob. Și nu-i putem învinui, fiindcă oricine poate rezista cu greu unor delicatese din carne de miel, cu atât mai mult la mesele festive de sărbătoare. Fiind iubitori de carne de miel, și noi considerăm că o friptură de miel este perfectă pentru masa de Paște. Aromatizată, bine condimentată și gătită la foc molcom la cuptor, carnea de miel devine un adevărat deliciu culinar. 

Și dacă tot ne apropiem de sărbătoarea Paștelui, ne-am propus să te încântăm cu o delicioasă friptură de miel la cuptor, îmbogățită cu arome de rozmarin și ierburi provensale. Desigur, există o multitudine de moduri în care poți găti carnea de miel la cuptor, una dintre cele mai populare variante fiind cea de friptură la cuptor cu vin. Însă pentru rețeta de astăzi, noi avem o altă propunere de marinadă. Descoper-o în rândurile următoare alături de cele mai bine păstrate secrete pentru o carne fragedă și aromată! 

Ingrediente pentru friptură de miel la cuptor 

Ești gata să prepari o friptură de miel la cuptor suculentă și aromată? Atunci trebuie să știi că Profi este aici să-ți aducă ingredientele perfecte pentru rețeta de friptură de miel. Așa că dacă te îndrepți spre cel mai apropiat magazin Profi, e nevoie să cunoști alimentele care nu trebuie să lipsească de pe lista de cumpărături. Pentru friptura de miel la tavă vei avea nevoie de următoarele ingrediente: 

 • 3 kg de pulpă de miel (o pulpă de miel generoasă); 
 • 1 kg de cartofi noi mici din gama Proaspete de la noi;
 • 1 căpățână de usturoi; 
 • ulei de măsline din gama Proxi;
 • ½ lămâie; 
 • câteva crenguțe de rozmarin proaspăt; 
 • amestec de ierburi provensale; 
 • sare și piper, după gust. 
Pulpa de miel

Cum se prepară cea mai bună friptură de miel la cuptor? 

Ai selectat deja din gama de produse de la Profi toate ingredientele de care ai nevoie pentru rețeta de friptură de miel la cuptor? Atunci, hai să ne punem șorțul de bucătărie, că Paștele acum se arată și vei dori să ai pe masa festivă o pulpă de miel la cuptor fragedă și apetisantă!

Pregătirea cărnii de miel pentru friptură 

Primul pas din rețeta de friptură de miel este pregătirea cărnii, desigur. Dacă pulpa de miel prezintă prea multă grăsime este indicat să îndepărtezi cu atenție excesul de grăsime. Apoi, cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit, fă mici tăieturi pe suprafața pulpei de miel, nu foarte adânci. Aceste tăieturi vor permite aromatizarea cărnii de miel cu ingredientele din marinadă. 

Ulterior, curăță și căpățâna de usturoi, dar și cartofii, după care spală-i foarte bine și zvântă-i. Acum, că toate ingredientele sunt pregătite, treci la etapa următoare: marinarea cărnii de miel. 

Marinarea cărnii de miel pentru friptură la cuptor 

Odată ce ai crestat nu foarte adânc pulpa de miel, unge-o foarte bine cu ulei pe toate părțile, pentru ca plantele aromatice și condimentele să se lipească bine de carne. După ce ai uns pulpa de miel bine cu ulei de măsline, asezonează carnea cu sare și cu piper negru proaspăt măcinat, masând bine carnea pe toate părțile.

Acum, va urma adăugarea rozmarinului proaspăt, prin urmare îți sugerăm să rupi frunzele de rozmarin în sens invers și să le introduci în micile crestături ale pulpei de miel. Pune carnea de miel într-o tavă și presară restul crenguțelor de rozmarin în jurul cărnii, fiindcă pulpa de miel își va lua gustul și din tavă cât timp stă la marinat. Presară apoi și ierburile aromatice pe o parte și pe alta a pulpei de miel, apoi adaugă în tavă și cățeii de usturoi, păstrând câțiva pentru a-i toca felii și a-i introduce în crestăturile cărnii.

Stoarce apoi pe deasupra cărnii zeama de la jumătate de lămâie, după care lasă carnea la marinat pentru câteva ore sau, de preferat, peste noapte, pentru a se îmbiba cât mai bine cu aromele ingredientelor din marinadă. 

Montarea fripturii de miel în tava de cuptor 

După ce s-a marinat carnea de miel, adaugă cartofii noi în tava de copt, de jur împrejurul pulpei de miel, apoi pune deasupra acestora puțin ulei de măsline și ierburi de Provence. Masează-i și pe aceștia puțin cu amestecul de ingrediente, apoi toarnă apă în tavă, cât să nu se ardă friptura de miel la cuptor. 

Gătirea pulpei de miel la cuptor 

Odată ce ai montat tava, dă friptura de miel la cuptorul preîncălzit la 170-180 de grade Celsius, pentru aproximativ 2-3 ore, în funcție de mărimea pulpei de miel. Pentru a vedea dacă friptura este gata, ai nevoie de un termometru de bucătărie pe care să-l înfigi în carne, în partea cea mai groasă a pulpei. Când acesta arată 80-82 de grade C, friptura de miel la cuptor fragedă este gata de servit la masa de Paște, alături de restul bunătăților.

Gătirea pulpei de miel la cuptor

Secrete pentru o friptură de miel fragedă și aromată 

Suntem siguri că la finalul rețetei deja așteptai să-ți dezvăluim secretele de preparare a unei fripturi de miel la cuptor fragede și aromate, așa că nu te mai ținem pe jar. Iată de ce anume trebuie să ții cont dacă vrei să prepari cea mai bună friptură de miel la cuptor: 

 • cea mai importantă etapă pentru obținerea unei fripturi de miel fragede și aromate este, desigur, marinarea cărnii; ți-am povestit într-un articol anterior cum se marinează carnea de porc pentru un gust desăvârșit, iar marinada pentru carne de miel nu diferă nici ea prea mult de aceasta; 
 • este, de asemenea, important să lași pulpa în marinadă pentru cel puțin 12 ore, în așa fel încât carnea să „adune” toate aromele ingredientelor; 
 • înainte de a adăuga restul ingredientelor în tava de cuptor, va trebui să lași carnea de miel să se încălzească încet, până ajunge la temperatura camerei; dacă vei scoate carnea de la frigider și nu din cămară, vei avea nevoie de minim două ore pentru acest lucru. Atenție! Dacă vei pune la cuptor o carne rece, musculatura va suferi un șoc termic și se va întări, rezultând o friptură fadă și deloc fragedă; 
 • odată scoasă de la cuptor, pulpa de miel trebuie să se odihnească minim 20-25 de minute, întrucât orice tip de carne friptă are nevoie de un timp de relaxare pentru a se frăgezi; 
 • dacă alegi să gătești friptura de miel la cuptor marinată fără cartofi, poți înlocui apa din tava de copt cu vin alb sec; licoarea lui Bachus va imprima o aromă discretă și plăcută cărnii; în plus, sosul din tavă va fi unul demențial, mai ales dacă vei alege un vin alb sec din colecția de vinuri de la Profi
Friptură de miel fragedă și aromată


Ești gata să prepari cea mai fragedă și aromată friptură de miel la cuptor pentru masa de Paște? Descarcă-ți acum aplicația Profi și vei beneficia de cele mai bune promoții la multe dintre ingredientele acestei rețete pe bază de carne de miel, dar și la alte produse de care vei avea nevoie pentru alte delicii specifice Sărbătorilor Pascale. Un Paște fericit îți urăm!