Ciorbă de miel: Rețeta pas cu pas
Nouă ne plac la nebunie rețetele de ciorbă și probabil ai remarcat deja acest lucru de-a lungul timpului, căci am gătit împreună ciorbă de văcuță, rețete simple și gustoase de ciorbă de pui, tradiționala ciorbă de perișoare, dar și ciorbă de porc cu gust apetisant. În articolul de astăzi, continuăm seria acestor rețete cu o delicioasă ciorbă de miel, un preparat savuros și aromat, aproape nelipsit pe masa de Paște.
Sărbătorile Pascale se învârt în jurul rețetelor pe bază de carne de miel, iar acest preparat se prepară atât de rapid și ușor încât ar fi și păcat să nu-i surprinzi pe cei dragi cu o ciorbă de miel bogată, plină cu bucăți fragede de carne, legume și zarzavaturi. Descoperă în rândurile următoare cum se face o ciorbă de miel după rețeta tradițională!
Ingrediente pentru rețeta de ciorbă de miel
Vei găsi în continuare lista de ingrediente necesare pentru o oală de ciorbă de miel, suficientă pentru aproximativ 12-14 porții. Cu alte cuvinte, îndeajuns de multă încât să poți bucura fiecare membru al familiei în zilele de Paște! Vestea bună este că în supermarketul Profi vei găsi toate aceste ingrediente la cele mai bune oferte, cu atât mai mult dacă-ți vei descărca și aplicația Profi! Iată de ce vei avea nevoie, punctual, pentru rețeta de ciorbă de miel:
- 1 – 1,5 kg de carne de miel cu os (spată, cap, gât);
- 2 cepe mici din gama Proaspete de la noi;
- 2 fire de ceapă verde;
- 2-3 morcovi potriviți ca mărime;
- 1 rădăcină de pătrunjel;
- 1 bucată de rădăcină de țelină;
- 1 ardei gras;
- 2 roșii medii, opărite și curățate de coajă;
- 250 ml de borș;
- 2 gălbenușuri de ou;
- 1 legătură de leuștean;
- 300 g de smântână grasă din gama Proxi;
- 2 linguri de orez (opțional);
- sare și piper, după gust.
Cum se prepară ciorba de miel după rețeta tradițională?
Ai achiziționat toate ingredientele din gama de produse de la Profi? Atunci nu mai rămâne decât să începem prepararea celei mai bune ciorbe de miel cu legume. Iată cum poți prepara și tu un borș de miel tradițional!
Pregătește carnea de miel
Curăță carnea cu grijă de grăsimea în exces și de pielițe, cu atât mai mult cu cât gustul de oaie nu este chiar pe placul tuturor membrilor familiei. Pune apoi carnea de miel curățată într-o oală largă cu apă rece, dar cât să acopere carnea. Adăuga încă de la început o linguriță de sare și apoi, pe parcurs, îndepărtează spuma care se formează la suprafață pe măsură ce fierbe carnea. Operațiunea trebuie repetată ori de câte ori este cazul.
În momentul în care nu se mai formează spumă la suprafață, adaugă morcovii curățați și tăiați cubulețe, ardeiul gras tăiat cubulețe, rădăcina de pătrunjel tocată mărunt, alături de ceapă și ceapa verde tocate și ele în bucăți potrivite. Lasă pe foc până când carnea de miel este bine fiartă, moment în care a venit timpul să o scoți din oală. Dacă vei găti ciorba cu orez, acesta este momentul în care poți adăuga orezul bine spălat și scurs în oală. Adaugă și roșiile tăiate cubulețe tot acum!
Gătirea borșului de miel
Dezosează rapid carnea de miel, tăi-o în bucăți potrivite și pune-le din nou în oala de ciorbă. Separat, dă în clocot borșul și abia apoi adăugă-l în oală. Mai dă într-un clocot ciorba, după care oprește imediat focul.
Într-un castron separat, amestecă bine smântâna și cele două gălbenușuri de ou. Adaugă apoi peste acestea un polonic de zeamă fierbinte, omogenizează bine și toarnă acest amestec în oală. La final, adaugă și leușteanul bine spălat și tocat mărunt, apoi potrivește gustul de sare și de piper. Gata! Ciorba de miel după rețeta tradițională este gata de servire.
Servește ciorba de miel cu felii proaspete de pâine de casă și cu ardei iute. Vei găsi în gama Grădina Bunicii cel mai bun ardei iute, pentru a-l servi la masa de Paște alături de această ciorbă gustoasă și sățioasă!
Secrete de preparare a rețetei de ciorbă de miel
Așa cum deja te-am obișnuit cu rețetele de pe blog, ți-am pregătit și câteva secrete de preparare pentru a obține cea mai gustoasă ciorbă de miel din câte ai gustat până acum. Iată:
- pentru un gust aromat al ciorbei de miel, îți recomandăm să optezi întotdeauna pentru legume și zarzavaturi proaspete și autentice;
- dacă dorești să intensifici aroma și culoarea ciorbei de miel, poți căli zarzavatul dat pe răzătoare, în două linguri de ulei, timp de 4-5 minute, la foc mic;
- pentru un plus de savoare, poți să adaugi în ciorba de miel și o crenguță de cimbru uscat, pe care să o scoți la final din oală;
- atunci când dezosezi carnea de miel, ai grijă să desfaci totul, bucată cu bucată și să scoți cât mai mult din carnea de pe oase;
- ține cont să fierbi întotdeauna borșul înainte de să-l adaugi în ciorba de miel, pentru că doar astfel poți suprima bacteriile de fermentație din el, bacterii care ar putea afecta savoarea ciorbei de miel.
Sperăm că ți-a plăcut această rețetă de ciorbă de miel cu leuștean și orez și că o vei încerca și tu cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Te asigurăm că toți cei dragi vor fi de-a dreptul încântați de gustul cărnii de miel în acest preparat gustos. Când se apropie Paștele, mergi de îndată la cel mai apropiat magazin Profi, alege de pe rafturi produsele de care ai nevoie și prepară cea mai bună rețetă de ciorbă de miel, cu arome tradiționale!