Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Ciorbă de miel: Rețeta pas cu pas

Nouă ne plac la nebunie rețetele de ciorbă și probabil ai remarcat deja acest lucru de-a lungul timpului, căci am gătit împreună ciorbă de văcuță, rețete simple și gustoase de ciorbă de pui, tradiționala ciorbă de perișoare, dar și ciorbă de porc cu gust apetisant. În articolul de astăzi, continuăm seria acestor rețete cu o delicioasă ciorbă de miel, un preparat savuros și aromat, aproape nelipsit pe masa de Paște. 

Sărbătorile Pascale se învârt în jurul rețetelor pe bază de carne de miel, iar acest preparat se prepară atât de rapid și ușor încât ar fi și păcat să nu-i surprinzi pe cei dragi cu o ciorbă de miel bogată, plină cu bucăți fragede de carne, legume și zarzavaturi. Descoperă în rândurile următoare cum se face o ciorbă de miel după rețeta tradițională! 

Ingrediente pentru rețeta de ciorbă de miel 

Vei găsi în continuare lista de ingrediente necesare pentru o oală de ciorbă de miel, suficientă pentru aproximativ 12-14 porții. Cu alte cuvinte, îndeajuns de multă încât să poți bucura fiecare membru al familiei în zilele de Paște! Vestea bună este că în supermarketul Profi vei găsi toate aceste ingrediente la cele mai bune oferte, cu atât mai mult dacă-ți vei descărca și aplicația Profi! Iată de ce vei avea nevoie, punctual, pentru rețeta de ciorbă de miel: 

  • 1 – 1,5 kg de carne de miel cu os (spată, cap, gât); 
  • 2 cepe mici din gama Proaspete de la noi;
  • 2 fire de ceapă verde; 
  • 2-3 morcovi potriviți ca mărime; 
  • 1 rădăcină de pătrunjel; 
  • 1 bucată de rădăcină de țelină; 
  • 1 ardei gras; 
  • 2 roșii medii, opărite și curățate de coajă; 
  • 250 ml de borș; 
  • 2 gălbenușuri de ou; 
  • 1 legătură de leuștean; 
  • 300 g de smântână grasă din gama Proxi;
  • 2 linguri de orez (opțional); 
  • sare și piper, după gust.
Ingrediente pentru ciorbă de miel

 

Cum se prepară ciorba de miel după rețeta tradițională? 

Ai achiziționat toate ingredientele din gama de produse de la Profi? Atunci nu mai rămâne decât să începem prepararea celei mai bune ciorbe de miel cu legume. Iată cum poți prepara și tu un borș de miel tradițional! 

Pregătește carnea de miel 

Curăță carnea cu grijă de grăsimea în exces și de pielițe, cu atât mai mult cu cât gustul de oaie nu este chiar pe placul tuturor membrilor familiei. Pune apoi carnea de miel curățată într-o oală largă cu apă rece, dar cât să acopere carnea. Adăuga încă de la început o linguriță de sare și apoi, pe parcurs, îndepărtează spuma care se formează la suprafață pe măsură ce fierbe carnea. Operațiunea trebuie repetată ori de câte ori este cazul. 

În momentul în care nu se mai formează spumă la suprafață, adaugă morcovii curățați și tăiați cubulețe, ardeiul gras tăiat cubulețe, rădăcina de pătrunjel tocată mărunt, alături de ceapă și ceapa verde tocate și ele în bucăți potrivite. Lasă pe foc până când carnea de miel este bine fiartă, moment în care a venit timpul să o scoți din oală. Dacă vei găti ciorba cu orez, acesta este momentul în care poți adăuga orezul bine spălat și scurs în oală. Adaugă și roșiile tăiate cubulețe tot acum! 

Gătirea borșului de miel 

Dezosează rapid carnea de miel, tăi-o în bucăți potrivite și pune-le din nou în oala de ciorbă. Separat, dă în clocot borșul și abia apoi adăugă-l în oală. Mai dă într-un clocot ciorba, după care oprește imediat focul.

Într-un castron separat, amestecă bine smântâna și cele două gălbenușuri de ou. Adaugă apoi peste acestea un polonic de zeamă fierbinte, omogenizează bine și toarnă acest amestec în oală. La final, adaugă și leușteanul bine spălat și tocat mărunt, apoi potrivește gustul de sare și de piper. Gata! Ciorba de miel după rețeta tradițională este gata de servire. 

Servește ciorba de miel cu felii proaspete de pâine de casă și cu ardei iute. Vei găsi în gama Grădina Bunicii cel mai bun ardei iute, pentru a-l servi la masa de Paște alături de această ciorbă gustoasă și sățioasă! 

Borșul de miel

Secrete de preparare a rețetei de ciorbă de miel 

Așa cum deja te-am obișnuit cu rețetele de pe blog, ți-am pregătit și câteva secrete de preparare pentru a obține cea mai gustoasă ciorbă de miel din câte ai gustat până acum. Iată: 

  • pentru un gust aromat al ciorbei de miel, îți recomandăm să optezi întotdeauna pentru legume și zarzavaturi proaspete și autentice; 
  • dacă dorești să intensifici aroma și culoarea ciorbei de miel, poți căli zarzavatul dat pe răzătoare, în două linguri de ulei, timp de 4-5 minute, la foc mic; 
  • pentru un plus de savoare, poți să adaugi în ciorba de miel și o crenguță de cimbru uscat, pe care să o scoți la final din oală; 
  • atunci când dezosezi carnea de miel, ai grijă să desfaci totul, bucată cu bucată și să scoți cât mai mult din carnea de pe oase; 
  • ține cont să fierbi întotdeauna borșul înainte de să-l adaugi în ciorba de miel, pentru că doar astfel poți suprima bacteriile de fermentație din el, bacterii care ar putea afecta savoarea ciorbei de miel. 
Prepararea ciorbei de miel


Sperăm că ți-a plăcut această rețetă de ciorbă de miel cu leuștean și orez și că o vei încerca și tu cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Te asigurăm că toți cei dragi vor fi de-a dreptul încântați de gustul cărnii de miel în acest preparat gustos. Când se apropie Paștele, mergi de îndată la cel mai apropiat magazin Profi, alege de pe rafturi produsele de care ai nevoie și prepară cea mai bună rețetă de ciorbă de miel, cu arome tradiționale!

Articole care se regăsesc în categoria Cina

Mâncare de spanac cu usturoi: 3 rețete simple și gustoase

16 martie 2023

Oricând îți dorești o masă de prânz sau o cină simplă, bogată în vitamine și care se prepară extrem de simplu, mâncarea de spanac cu usturoi este răspunsul! Deși de cele mai multe ori mâncarea de spanac este de post, vei observa că va ieși incredibil de cremoasă și de gustoasă. Iar dacă nu ții […]

Citește mai mult

Iahnie de fasole tradițională: Secretele unei rețete autentice pas cu pas

17 noiembrie 2023

Atunci când ne gândim la unele dintre cele mai populare mâncăruri la români, extrem de savuroase în simplitatea lor, iahnia de fasole tradițională ocupă un loc important în topul celor mai preparate rețete din bucătăria românească, cu atât mai mult în sezonul rece. Dacă în anotimpul cald ne delectam cu fasole verde cu usturoi, acum a […]

Citește mai mult

Ostropel de pui: o rețetă tradițională simplă și gustoasă

17 ianuarie 2023

Iubești rețetele cu pui la fel de mult ca și noi? Atunci cu siguranță ai preparat până acum cel puțin o dată frigărui de pui, te-ai delectat cu aripioare de pui la cuptor și ai servit alături de cei dragi un fraged și aromat piept de pui la grătar, printre multe altele. Astăzi ne-am gândit […]

Citește mai mult

Rețete de plăcintă pe bază de carne: Mod de preparare și ingrediente necesare

28 noiembrie 2022

Nici n-a venit bine frigul, că deja trecem la aprins cuptoarele și la pregătit rețete de plăcinte de tot felul. Orice pasionat de gătit ar trebui să fie familiarizat cu plăcintele coapte în cuptor, rumene și aurii, cu o umplutură generoasă și gustoase din cale-afară! Gătite la cuptor, cu aluat dospit, foi fine din comerț […]

Citește mai mult

Păstrăv la cuptor: Rețeta pas cu pas pentru o cină ușoară

03 iulie 2023

Dacă ești în căutarea unei rețete delicioase și ușor de preparat pentru o cină sănătoasă, păstrăvul la cuptor este alegerea perfectă! Află din rândurile de mai jos câteva sfaturi practice pentru alegerea celor mai buni păstrăvi, precum și metode de pregătire și asezonare corecte pentru a obține un gust desăvârșit. Articolul nostru îți oferă și o […]

Citește mai mult

Friptură de miel la cuptor: Secrete pentru a obține o carne fragedă și aromată

28 martie 2023

Pentru mulți dintre români, Sărbătorile Pascale vin cu arome de carne de miel pe lângă clasicele ouă roșii, pască sau drob. Și nu-i putem învinui, fiindcă oricine poate rezista cu greu unor delicatese din carne de miel, cu atât mai mult la mesele festive de sărbătoare. Fiind iubitori de carne de miel, și noi considerăm […]

Citește mai mult

Pește la cuptor: idei de rețete simple și gustoase

16 martie 2023

Nu este deloc un secret faptul că peștele este un aliment sănătos, care aduce o mulțime de beneficii organismului. Consumul de pește de calitate, preparat într-un mod sănătos prezintă avantaje semnificative într-o dietă alimentară echilibrată, prin conținutul redus de grăsimi și cantitatea mare de acizi grași esențiali. Trebuie să recunoaștem că în afară de saramura de […]

Citește mai mult

Rețeta tradițională de tocinei: pași simpli pentru un deliciu autentic

23 septembrie 2024

Dacă ești în căutarea unui preparat tradițional românesc, simplu de pregătit și extrem de gustos, atunci trebuie neapărat să încerci rețeta de tocinei. Aceste mici bucăți de răsfăț culinar, crocante la exterior și moi la interior, sunt o rețetă pe care bunicile noastre o preparau des, mai ales în sezonul rece.  Cu toate că sunt […]

Citește mai mult

Ciuperci umplute la cuptor: Un aperitiv elegant pentru o cină specială

16 noiembrie 2023

Găzduirea unei cine speciale poate fi o sarcină plină de provocări, însă cu rețetele potrivite succesul este garantat. Și când spunem rețete potrivite, gândul ne zboră la varietatea de aperitive sofisticate și savuroase, care pot aduce o notă excelentă meselor de sărbătoare și nu numai. Dacă tot a venit vorba de aperitive gustoase, astăzi ne-am propus să […]

Citește mai mult

Cartofi noi la cuptor: 3 rețete simple și gustoase 

02 martie 2023

Atunci când vine vorba de garnituri delicioase, cartofii și-au câștigat popularitatea detașat. Să fim sinceri, cu toții iubim cartofii prăjiți în baie de ulei, cartofii la cuptor sau cartofii fierți în coajă! Iar despre cartofii noi nici nu mai încape vorbă, căci gustul lor deosebit, alături de textura fragedă te îndeamnă, parcă, să nici nu […]

Citește mai mult