Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Ardei umpluţi cu orez: O rețetă de post ușor de preparat

Ușor, ușor, ne apropiem de postul Crăciunului, așa că nu vedem un moment mai bun de a trece în revistă o rețetă de post cu o savoare fantastică. Este vorba despre rețeta de ardei umpluți cu orez, ciuperci și alte legume delicioase de sezon. Acești ardei umpluți de post sunt extrem de gustoși și de lejeri, fiind atât potriviți perioadelor de post din sezonul cald, cât și acum, în sezonul rece. Fierți în oală sau la cuptor, ardeii umpluți cu orez intră în competiție cu multe preparate din perioada postului, alături de sarmalele de post.

În rețeta pe care urmează să ți-o prezentăm am decis să schimbăm puțin umplutura și să adăugăm, alături de orez și ciuperci, și alte legume proaspete de sezon, precum dovleceii, vinetele, roșiile și ardeii grași sau kapia. Rezultatul este unul savuros și vei obține cei mai buni ardei umpluți de post pe care i-ai preparat vreodată. Vrei să descoperi cum se fac ardeii umpluți? Citește în continuare pentru a afla care sunt ingredientele și modul de preparare al rețetei de ardei umpluți de post!

Ingrediente pentru ardei umpluți cu orez

În lista de mai jos, îți vom oferi cantitățile de ingrediente pentru 5-6 porții de ardei umpluți, ingrediente pe care le poți găsi în gama de produse Profi. Desigur, poți modifica aceste cantități, în funcție de numărul de porții pe care dorești să le obții. Iată ce trebuie să notezi pe lista de cumpărături de la supermarket pentru rețeta de ardei umpluți cu orez:

10-12 ardei grași medii din gama Proaspete de la noi;

Ingrediente pentru umplutură

  • 300 g de orez cu bob rotund din gama Proxi;
  • 2 cepe mici și 2 cepe verzi;
  • 4 linguri de ulei;
  • sare, piper și cimbru uscat;
  • 2 morcovi;
  • 1 dovlecel mic;
  • 1 vânătă mică;
  • 300 g de ciuperci proaspete;
  • 1 ardei kapia;
  • o mână de verdeață (pătrunjel, mărar).

Ingrediente pentru sos de roșii

  • 1 l de suc de roșii;
  • sare;
ardei umpluți cu orez

Mod de preparare pentru ardei umpluți după rețeta de post

Ai fost deja la cel mai apropiat magazin Profi și ai achiziționat toate ingredientele de care aveai nevoie pentru ardei umpluți după rețeta de post? Dacă da, descoperă în continuare etapele de preparare ale celor mai gustoși ardei umpluți cu ciuperci, orez şi sos de roșii!

Pregătirea ingredientelor pentru ardei umpluți de post

Pentru început, vei pregăti legumele necesare pentru rețeta noastră: dovlecelul, vânăta, ceapa, morcovii, ciupercile, orezul și verdeața. Prin urmare, începe prin a curăța și a toca mărunt cepele, apoi decojește și dă morcovii pe răzătoare. Dovlecelul și vânăta se vor spăla bine și se vor tăia cubulețe, iar ciupercile se vor tăia pe sferturi sau în felii, în funcție de dimensiunile lor.

Dacă nu dorești să adaugi vânătă în compoziția pentru ardei umpluți, o poți înlocui cu dovlecel. Ulterior, poţi pregăti și ardeii grași: spală-i bine în câteva ape, apoi scobește-i de cotoare și de semințe.

Cum se prepară umplutura pentru ardei umpluți fără carne?

Ia o cratiță adâncă și pune la călit ceapa în ulei, alături de puțină sare. Sotează ceapa la foc mic, sub capac, pentru 2-3 minute, până când devine translucidă. Adaugă apoi morcovul dat pe răzătoare și continuă să călești pentru alte două minute, de data aceasta fără capac. Adaugă și ciupercile și așteaptă până când acestea își lasă apă, după care mărește flacăra, pentru a evapora lichidul din cratiță.

După alte cinci minute, completează amestecul cu bucățelele de dovlecel și de vânătă. Amestecă toate ingredientele și lasă-le să se gătească pentru 5 minute. La final, adaugă și ardeiul kapia tocat în cubulețe mici pentru a rămâne suficient de crocant. Asezonează totul cu sare, piper și cimbru uscat, după care poți adăuga în cratiță și orezul, spălat bine în câteva ape. Sotează toate ingredientele pentru câteva minute, în așa fel încât orezul să se îmbrace bine în ulei și arome. Stinge focul și lasă cratița deoparte. După ce umplutura s-a răcorit, poți adăuga și verdeața tocată.

Umplerea ardeilor grași cu orez și legume

Ia fiecare ardei gras pregătit anterior și umple-l cu amestecul de mai sus cu ajutorul unei linguri. Pentru un plus de savoare, poți rumeni puțin ardeii înainte de a-i pune la fiert. În acest scop, încinge 2-3 linguri de ulei într-o tigaie antiaderenta și pune ardeii umpluți la prăjit în ea. Lasă-i să se rumenească un minut pe fiecare parte, întorcându-i cu un clește de bucătărie.

Ardeii umpluți vor primi un gust și o aromă deosebite, așa că este important să nu omiți acest pas. Această rumenire va face cu siguranță diferența!

tava cu ardei umpluti

Cum se fierb ardeii umpluți de post?

Alege o cratiță potrivită în care să așezi ardeii umpluți de post. Diluează apoi 1 litru de suc de roșii cu 1 litru de apă caldă și adaugă sare după gust. Adaugă lichidul obținut peste ardeii umpluți care trebuie să fie în totalitate acoperiți de lichid. Pune cratița pe foc mediu și acoper-o parțial cu un capac. Când ardeii umpluți au dat în clocot, redu focul la minim și lasă-i să fiarbă pentru aproximativ 40-45 de minute. Sosul de roșii va scădea și se va îngroșa.

Poți alege să gătești ardei umpluți și la cuptor. Coacerea acestora va dura aproximativ o oră, la 200 de grade Celsius. Stinge apoi focul și lasă cratița deoparte. Acum, ardeii umpluți cu orez sunt gata și toată familia va sesiza aromele faine care s-au răspândit în bucătărie!

Cum servești ardeii umpluți cu orez și legume

Și cum este greu să reziști aromelor acestor ardei umpluți de post, nu mai rămâne decât să inviți toți pofticioșii la masă. Serviți acești ardei de post cu orez alături de mult sos de roșii și presară pe deasupra verdeață tocată. Îți recomandăm să-i savurați cu felii proaspete de pâine de casă și cu multă poftă. Cei care nu țin post pot opta pentru varianta servirii acestora cu smântână. Combinația este delicioasă!

Te-am convins să adaugi și tu în meniul de post această rețetă de ardei umpluți cu orez? Doar ai văzut cât este de simplu de preparat, iar în noul Profi, vei găsi chiar toate ingredientele de care ai nevoie pentru o rețetă savuroasă, cu iz tradițional. Mai mult, dacă-ți descarci aplicația Profi, este imposibil să nu fii surprins de promoțiile de care poți beneficia la ingrediente pentru rețetele tale preferate de post!

Articole care se regăsesc în categoria Cina

Mâncare de praz cu măsline: o rețetă sănătoasă și plină de nutrienți

09 aprilie 2024

În căutarea unor opțiuni culinare sănătoase și delicioase, de cele mai multe ori ne îndreptăm atenția către ingrediente mai puțin obișnuite, dar pline de potențial în ceea ce privește gustul și nutriția. Mâncarea de praz cu măsline este un exemplu perfect, îmbinând aroma dulceagă a prazului cu savoarea bogată a măslinelor pentru a crea o […]

Citește mai mult

Rețeta tradițională de tocinei: pași simpli pentru un deliciu autentic

23 septembrie 2024

Dacă ești în căutarea unui preparat tradițional românesc, simplu de pregătit și extrem de gustos, atunci trebuie neapărat să încerci rețeta de tocinei. Aceste mici bucăți de răsfăț culinar, crocante la exterior și moi la interior, sunt o rețetă pe care bunicile noastre o preparau des, mai ales în sezonul rece.  Cu toate că sunt […]

Citește mai mult

Mâncare rece de iepure cu măsline: cum să o prepari și să o servești

20 ianuarie 2025

Ce ai spune dacă ți-ai exersa abilitățile culinare prin încercarea unei rețete noi și interesante? Dacă ești pasionat de gătit și vrei să impresionezi cu un preparat rafinat, dar și sănătos, mâncarea rece de iepure cu măsline este alegerea ideală.  Această rețetă cu carne de iepure nu doar că adaugă un plus de eleganță mesei […]

Citește mai mult

Escalop de porc la tigaie: trucuri pentru o carne suculentă și o experiență culinară de neuitat

23 septembrie 2024

Îți place carnea de porc la fel de mult cum ne place și nouă? Atunci cu siguranță te vei bucura să afli că pe lângă clasica friptură de porc, mușchiulețul de porc la cuptor și alte rețete delicioase cu carne de porc postate pe blogul nostru, astăzi venim cu o nouă propunere culinară: escalop de porc la […]

Citește mai mult

Conopidă la cuptor: 3 idei de rețete sănătoase și ușor de preparat

16 martie 2023

Nu știm despre tine, dar nouă tare mult ne place conopida! Această legumă gustoasă poate fi gătită într-o mulțime de moduri delicioase și este păcat să nu o introduci în meniul tău. Ce o face atât de fantastică este faptul că este săracă în carbohidrați și grăsimi, dar bogată în vitamine importante pentru organism. Mai […]

Citește mai mult

Rețeta pas cu pas pentru un pui la ceaun delicios

19 august 2024

Îți plac rețetele cu pui? Adori aromele inconfundabile ale rețetelor cu carne de pui gătite la ceaun, pe foc de lemne? Ei bine, astăzi ne-am gândit să preparăm împreună pui la ceaun, o rețetă tradițională absolut savuroasă. Puiul la ceaun este una dintre acele rețete tradiționale care aduc aminte de gustul mâncărurilor gătite în gospodăriile […]

Citește mai mult

Rețeta de caltaboș de casă: Pas cu pas

28 noiembrie 2022

Principalul motiv pentru care fiecare dintre noi așteptăm cu nerăbdare Sărbătorile de iarnă? Mesele îmbelșugate! În mod tradițional, tăierea porcului înainte de Crăciun este urmată de cele mai variate preparate culinare, preparate care dau un iz aparte momentelor de sărbătoare petrecute alături de cei dragi. În fond, ce ar fi masa de Crăciun fără un […]

Citește mai mult

Papricaș de pui: o rețetă tradițională ungurească

19 august 2024

Bucătăria ungurească ne-a demonstrat întotdeauna că este una plină de arome, motiv pentru care gastronomia românească a împrumutat multe rețete de aici de-a lungul timpului. Printre acestea se numără și gulașul de porc, o rețetă pe care am prezentat-o nu demult pe blog. Nu despre gulaș ne dorim să-ți vorbim însă astăzi, ci despre papricașul de […]

Citește mai mult

Mâncare de mazăre de post: Gustoasă și ușor de preparat

28 noiembrie 2022

Dacă ne urmărești de ceva vreme pe blog, ai putea spune că am făcut o pasiune pentru rețetele de post. Însă pentru că se apropie postul Crăciunului, interesul pentru mâncarea de post va crește. De aceea, suntem siguri că deja îți cauți inspirația culinară pentru a prepara cele mai gustoase rețete în perioada postului creștin. […]

Citește mai mult

Gulaș de porc: O mâncare consistentă perfectă pentru zilele răcoroase

20 noiembrie 2023

Ne plac foarte mult preparatele din carne de porc și cu siguranță dacă ne urmărești blogul de rețete de ceva timp ai avut ocazia să descoperi până acum câteva dintre cele mai savuroase rețete, în care carnea de porc este ingredientul principal. Și aici vorbim despre preparate precum scăriță de porc la cuptor, rețeta tradițională de tochitură de […]

Citește mai mult