Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Ardei umpluţi cu orez: O rețetă de post ușor de preparat

Ușor, ușor, ne apropiem de postul Crăciunului, așa că nu vedem un moment mai bun de a trece în revistă o rețetă de post cu o savoare fantastică. Este vorba despre rețeta de ardei umpluți cu orez, ciuperci și alte legume delicioase de sezon. Acești ardei umpluți de post sunt extrem de gustoși și de lejeri, fiind atât potriviți perioadelor de post din sezonul cald, cât și acum, în sezonul rece. Fierți în oală sau la cuptor, ardeii umpluți cu orez intră în competiție cu multe preparate din perioada postului, alături de sarmalele de post.

În rețeta pe care urmează să ți-o prezentăm am decis să schimbăm puțin umplutura și să adăugăm, alături de orez și ciuperci, și alte legume proaspete de sezon, precum dovleceii, vinetele, roșiile și ardeii grași sau kapia. Rezultatul este unul savuros și vei obține cei mai buni ardei umpluți de post pe care i-ai preparat vreodată. Vrei să descoperi cum se fac ardeii umpluți? Citește în continuare pentru a afla care sunt ingredientele și modul de preparare al rețetei de ardei umpluți de post!

Ingrediente pentru ardei umpluți cu orez

În lista de mai jos, îți vom oferi cantitățile de ingrediente pentru 5-6 porții de ardei umpluți, ingrediente pe care le poți găsi în gama de produse Profi. Desigur, poți modifica aceste cantități, în funcție de numărul de porții pe care dorești să le obții. Iată ce trebuie să notezi pe lista de cumpărături de la supermarket pentru rețeta de ardei umpluți cu orez:

10-12 ardei grași medii din gama Proaspete de la noi;

Ingrediente pentru umplutură

  • 300 g de orez cu bob rotund din gama Proxi;
  • 2 cepe mici și 2 cepe verzi;
  • 4 linguri de ulei;
  • sare, piper și cimbru uscat;
  • 2 morcovi;
  • 1 dovlecel mic;
  • 1 vânătă mică;
  • 300 g de ciuperci proaspete;
  • 1 ardei kapia;
  • o mână de verdeață (pătrunjel, mărar).

Ingrediente pentru sos de roșii

  • 1 l de suc de roșii;
  • sare;
ardei umpluți cu orez

Mod de preparare pentru ardei umpluți după rețeta de post

Ai fost deja la cel mai apropiat magazin Profi și ai achiziționat toate ingredientele de care aveai nevoie pentru ardei umpluți după rețeta de post? Dacă da, descoperă în continuare etapele de preparare ale celor mai gustoși ardei umpluți cu ciuperci, orez şi sos de roșii!

Pregătirea ingredientelor pentru ardei umpluți de post

Pentru început, vei pregăti legumele necesare pentru rețeta noastră: dovlecelul, vânăta, ceapa, morcovii, ciupercile, orezul și verdeața. Prin urmare, începe prin a curăța și a toca mărunt cepele, apoi decojește și dă morcovii pe răzătoare. Dovlecelul și vânăta se vor spăla bine și se vor tăia cubulețe, iar ciupercile se vor tăia pe sferturi sau în felii, în funcție de dimensiunile lor.

Dacă nu dorești să adaugi vânătă în compoziția pentru ardei umpluți, o poți înlocui cu dovlecel. Ulterior, poţi pregăti și ardeii grași: spală-i bine în câteva ape, apoi scobește-i de cotoare și de semințe.

Cum se prepară umplutura pentru ardei umpluți fără carne?

Ia o cratiță adâncă și pune la călit ceapa în ulei, alături de puțină sare. Sotează ceapa la foc mic, sub capac, pentru 2-3 minute, până când devine translucidă. Adaugă apoi morcovul dat pe răzătoare și continuă să călești pentru alte două minute, de data aceasta fără capac. Adaugă și ciupercile și așteaptă până când acestea își lasă apă, după care mărește flacăra, pentru a evapora lichidul din cratiță.

După alte cinci minute, completează amestecul cu bucățelele de dovlecel și de vânătă. Amestecă toate ingredientele și lasă-le să se gătească pentru 5 minute. La final, adaugă și ardeiul kapia tocat în cubulețe mici pentru a rămâne suficient de crocant. Asezonează totul cu sare, piper și cimbru uscat, după care poți adăuga în cratiță și orezul, spălat bine în câteva ape. Sotează toate ingredientele pentru câteva minute, în așa fel încât orezul să se îmbrace bine în ulei și arome. Stinge focul și lasă cratița deoparte. După ce umplutura s-a răcorit, poți adăuga și verdeața tocată.

Umplerea ardeilor grași cu orez și legume

Ia fiecare ardei gras pregătit anterior și umple-l cu amestecul de mai sus cu ajutorul unei linguri. Pentru un plus de savoare, poți rumeni puțin ardeii înainte de a-i pune la fiert. În acest scop, încinge 2-3 linguri de ulei într-o tigaie antiaderenta și pune ardeii umpluți la prăjit în ea. Lasă-i să se rumenească un minut pe fiecare parte, întorcându-i cu un clește de bucătărie.

Ardeii umpluți vor primi un gust și o aromă deosebite, așa că este important să nu omiți acest pas. Această rumenire va face cu siguranță diferența!

tava cu ardei umpluti

Cum se fierb ardeii umpluți de post?

Alege o cratiță potrivită în care să așezi ardeii umpluți de post. Diluează apoi 1 litru de suc de roșii cu 1 litru de apă caldă și adaugă sare după gust. Adaugă lichidul obținut peste ardeii umpluți care trebuie să fie în totalitate acoperiți de lichid. Pune cratița pe foc mediu și acoper-o parțial cu un capac. Când ardeii umpluți au dat în clocot, redu focul la minim și lasă-i să fiarbă pentru aproximativ 40-45 de minute. Sosul de roșii va scădea și se va îngroșa.

Poți alege să gătești ardei umpluți și la cuptor. Coacerea acestora va dura aproximativ o oră, la 200 de grade Celsius. Stinge apoi focul și lasă cratița deoparte. Acum, ardeii umpluți cu orez sunt gata și toată familia va sesiza aromele faine care s-au răspândit în bucătărie!

Cum servești ardeii umpluți cu orez și legume

Și cum este greu să reziști aromelor acestor ardei umpluți de post, nu mai rămâne decât să inviți toți pofticioșii la masă. Serviți acești ardei de post cu orez alături de mult sos de roșii și presară pe deasupra verdeață tocată. Îți recomandăm să-i savurați cu felii proaspete de pâine de casă și cu multă poftă. Cei care nu țin post pot opta pentru varianta servirii acestora cu smântână. Combinația este delicioasă!

Te-am convins să adaugi și tu în meniul de post această rețetă de ardei umpluți cu orez? Doar ai văzut cât este de simplu de preparat, iar în noul Profi, vei găsi chiar toate ingredientele de care ai nevoie pentru o rețetă savuroasă, cu iz tradițional. Mai mult, dacă-ți descarci aplicația Profi, este imposibil să nu fii surprins de promoțiile de care poți beneficia la ingrediente pentru rețetele tale preferate de post!

Articole care se regăsesc în categoria Cina

Ghiveci de legume cu orez: O rețetă simplă și gustoasă

28 noiembrie 2022

Fie că este anotimpul cald, fie că este vremea postului, ghiveciul de legume cu orez după rețeta sârbească este un adevărat deliciu culinar. Dacă te întrebi ce este ghiveciul de legume, află că acesta este, în fapt, o tocană de legume bogată în vitamine și nutrienți ce poate fi servită ca atare, sau drept garnitură […]

Citește mai mult

Cartofi noi la cuptor: 3 rețete simple și gustoase 

02 martie 2023

Atunci când vine vorba de garnituri delicioase, cartofii și-au câștigat popularitatea detașat. Să fim sinceri, cu toții iubim cartofii prăjiți în baie de ulei, cartofii la cuptor sau cartofii fierți în coajă! Iar despre cartofii noi nici nu mai încape vorbă, căci gustul lor deosebit, alături de textura fragedă te îndeamnă, parcă, să nici nu […]

Citește mai mult

Mâncare de spanac cu usturoi: 3 rețete simple și gustoase

16 martie 2023

Oricând îți dorești o masă de prânz sau o cină simplă, bogată în vitamine și care se prepară extrem de simplu, mâncarea de spanac cu usturoi este răspunsul! Deși de cele mai multe ori mâncarea de spanac este de post, vei observa că va ieși incredibil de cremoasă și de gustoasă. Iar dacă nu ții […]

Citește mai mult

Love Pizza

07 februarie 2023

Toată lumea iubește pizza, dar atunci când adaugi un pic de dragoste și muuulte oferte PROFI, parcă plăcerea e și mai mare! Ingrediente: Începem prin a intinde aluatul mai subtire în mijloc și mai gros pe margini, și cum ocazia e una specială, îi dăm o formă de inimă pentru a ne arăta dragostea. Pe […]

Citește mai mult

Ciorbă de hribi: Rețeta esențială pentru sezonul rece

20 noiembrie 2023

Atunci când vine vorba de preparate care să ne încălzească sufletul în sezonul rece, primele care ne vin în minte sunt ciorbele. Fie că vorbim despre ciorba de văcută, delicioasa ciorbă de pui sau alte câte și mai câte rețete savuroase, acestea sunt mâncăruri nutritive, care reușesc să ne asigure un aport de nutrienți atât de necesar în […]

Citește mai mult

Stufat de miel: rețeta tradițională pas cu pas

28 martie 2023

Într-un top al celor mai iubite feluri de mâncare de primăvară se află și stufatul de miel. Nici nu credem că există familie care să nu aibă pe masa de Paște și o tavă de stufat de miel, după rețeta tradițională. Această mâncare înăbușită, pregătită fie pe plită, fie la cuptor, în vase bine închise, […]

Citește mai mult

Ciorbă de roșii cu orez: O rețetă ușoară și plină de prospețime

20 noiembrie 2023

Ești în căutarea unei rețete rapide, delicioase și pline de prospețime? Atunci o rețetă gustoasă de ciorbă tradițională sigur va reuși să-ți încânte simțurile. Doar ne știi, iubim rețetele de ciorbă! Tocmai din acest motiv te-am și încântat de-a lungul timpului cu ciorbe delicioase, care mai de care mai apetisante și mai nutritive. De la ciorbă […]

Citește mai mult

Pulpe de curcan la cuptor: rețeta care va deveni tradiție în familia ta

11 iulie 2024

Nu știm despre tine însă noi suntem fani ai rețetelor pregătite la cuptor, mai ales dacă acestea au la bază bucăți delicioase de carne. Nu demult am pregătit pulpe de pui la cuptor cu arome mediteraneene. Ei bine, astăzi ne dorim să adăugăm la blogul de rețete un alt deliciu culinar: pulpe de curcan la cuptor apetisante. […]

Citește mai mult

Scăriță de porc: două rețete de preparate fragede și aromate

22 noiembrie 2022

Dacă te declari un fan înrăit al cărnii de porc, atunci, în mod cert, una dintre cele mai dragi preparate pentru tine este scărița de porc gătită în fel și chip la cuptor sau pe grătar, în funcție de preferințe. Pentru cei cărora nu le este prea familiar termenul de scăricică de porc, această piesă […]

Citește mai mult

Ciorbă de pui: 3 rețete simple și gustoase

28 noiembrie 2022

Dacă ar fi să enumeri câteva rețete care să-ți amintească de copilărie, cu siguranță, ciorba de pui se numără printre ele. Fie că vorbim despre ciorba de pui cu legume, fie că ne gândim la ciorba de pui tradițională cu tăieței, rețetele de ciorbe sunt potrivite indiferent de anotimp, la prânz sau la cină și […]

Citește mai mult