Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Ingrediente

  1. 200 gr fasole verde
  2. 500 gr carne tocată porc
  3. 500 gr carne tocată vită
  4. 250 gr ricotta/urdă vacă
  5. 3 ouă
  6. 50 gr parmezan/cascaval ras
  1. 2 caței usturoi
  2. 1 legatură patrunjel
  3. sare
  4. piper
  5. 1-2 ardei iuți uscați (opțional)
  6. 2 linguri pesmet

Ruladă de carne cu glazură dulce picantă

Pentru cei care nu iubesc în mod deosebit drobul tradițional de Paște din carne de miel, această ruladă poate fi o opțiune delicioasă pentru invitații noștri.

Preparare glazură:

  1. Amestecăm ketchup-ul cu muștarul, zahărul și 1 linguriță sos worcester.
  2. După 30 minute, când ruladă noastră începe deja să se rumeneasca ușor, deschidem ușa cuptorului, ungem rapid toată ruladă cu un strat de glazură și închidem ușa cuptorului.
  3. După încă 30 minute, o ungem din nou și o lăsăm la cuptor încă 15-20 minute.
  4. O scoatem din cuptor, o lăsăm să se răcească puțin, după care o tăiem și o așezăm pe un platou. Se poate servi caldă sau rece.

Preparare:

  1. Întindem pe masă o foaie de hârtie de copt iar deasupra ei punem biluță de carne pe care o aplatizăm cât de bine putem cu mâinile ușor umede.
  2. Dacă amestecul nu este compact adăugăm 1-2 linguri de pesmet că să legăm bine mixul de carne.
  3. Amestecăm carnea tocată cu ouăle, ricotta sau urdă foarte bine scursă, parmezanul ras, usturoiul dat prin răzătoare, pătrunjelul tocat mărunt, 2 ardei iuți uscați tocați fin, sare și piper după gust.
  4. Așezăm peste carne o altă foaie de hârtie de copt și începem să întindem carnea cu ajutorul unui făcăleț într-o “foaie” de cca 2 cm.
  5. Îndepărtăm hârtia de copt, și așezăm peste carne, legumele alese. Eu am folosit fasole verde de la conservă dar dacă folosiți legume proaspete, le fierbeți câteva minute până se înmoaie foarte puțîn (nu trebuie să fie complet fierte).
  6. Rulăm carnea cu ajutorul foii de dedesubt și strângem bine capetele. Așezăm ruladă în tavă de cuptor, tapetată cu hârtie de copt, o ungem cu puțin ulei de măsline și o băgăm in cuptorul preîncălzit la 180° C pentru 1 oră și 20 minute.

Articole care se regăsesc în categoria Aperitive

Cârnați de casă: Rețeta tradițională pas cu pas

07 decembrie 2022

Gustoși, aromați și nelipsiți de la mesele festive, cârnații de casă fac și ei deliciul sărbătorilor de iarnă în familie, alături de vestitele rețete de sarmale, delicioasele antreuri festive și tradiționalul cozonac cu nucă, după rețeta bunicii. Aproape în orice locuință, cârnații de porc sunt o mare mândrie gospodărească de Crăciun. Desigur, îi vei putea […]

Citește mai mult

Ștrudel cu ricotta și spanac

08 martie 2022

Aveam în frigider o cutie de ricotta și în congelator niște frunze de spanac congelate așa că mi-am zis să le combin. Și bine am făcut pentru că ștrudelul a fost devorat în mai puțin de o zi. Preparare:

Citește mai mult

Drob de pui simplu și rapid: deliciul tradițional românesc în doar câțiva pași

12 aprilie 2024

Vrei să-ți surprinzi familia cu un preparat tradițional românesc de Paște? Ei bine, drobul de pui ar putea fi rețeta ideală! În inima tradițiilor culinare românești, drobul ocupă un loc de cinste, aducând cu el amintiri de familie, sărbători și mese îmbelșugate. Chiar dacă versiunea clasică este preparată adesea cu carne de miel, variantă de […]

Citește mai mult

Ruladă cu cremă de brânză

08 martie 2022

Aveam prin frigider niște brânză Philadelphia și cum eu nu o mănânc goală că nu-mi place am zis s-o bag într-o ruladă. E rapidă și bună Preparare: Facem un sos bechamel din unt, făină, lapte, astfel Topim untul la foc mic Adăugăm toată făină și amestecăm să nu se formeze cocoloașe; apoi adăugăm laptele rece […]

Citește mai mult

Salam de ton

08 martie 2022

Rapid și bun merge mai ales cu salate 🙂 Preparare: Tonul îl scurgem foarte bine, pâinea o tăiem cubulețe, măslinele le mărunțim bine și mixăm cu ajutorul uni robot toate ingredientele până obținem o pastă pe care o rulăm în formă de salam în folie de plastic. Strângem bine de tot capetele și punem ruloul […]

Citește mai mult

Canapé (minitartine) cu mousse de prosciutto cotto

08 martie 2022

Preparare: Mixăm la robot toate ingredientele din rețetă în afară de măsline. Cu ajutorul unui spritz decorăm câteva triunghiuri de pâine și le decorăm cu feliuțe de măsline verzi.

Citește mai mult

Muffins pizza

08 martie 2022

Astăzi am hotărât să fac aceste delicioase muffins pizza. Sunt excelente că aperitiv și se fac foarte rapid. Le puteți umple cu absolut orice în funcție de preferințele voastre. Preparare: Tăiem rosioarele, mozzarella, galbanino și pestsorii în bucățele mici iar verdeață o tocam mărunt. Amestecăm făînă cu drojdia (dacă e uscată; dacă e proaspătă o […]

Citește mai mult

Zacuscă de vinete: Rețeta pas cu pas

20 octombrie 2022

Pe lângă multitudinea de compoturi, dulcețuri și murături, orice gospodină știe că sezonul de toamnă este sinonim și cu rețetele de zacuscă tradiționale. Putem să spunem chiar că zacusca este cel mai îndrăgit preparat conservat pentru iarnă în bucătăria tradițională românească. Și cum începutul de toamnă are tendința de a aduna pe masa ta din […]

Citește mai mult

Humus clasic: Rețeta autentică și sfaturi pentru o textură perfectă

16 noiembrie 2023

Gastronomia internațională este una dintre pasiunile noastre, a celor de la Profi și tare mult ne place să călătorim virtual prin bucătăriile lumii și să încercăm cele mai variate rețete. Călătoria de astăzi a avut drept destinație bucătăria tradițională arăbească, ale cărei varietăți de preparate delicioase a cunoscut o popularitate fără margini în rândul gurmanzilor din toate […]

Citește mai mult

Bastonașe crocante de avocado

08 martie 2022

Aceste bastonașe crocante de avocado sunt pur și simplu o nebunie de gust!! Nu m-am înțeles bine cu acest fruct mult timp, deși știu că este extrem de sănătos. Însă, de la o vreme, am început să îl cumpăr și să îl mănânc foarte des, chiar de 2-3 pe săptămâna. De obicei în salate, guacamole, […]

Citește mai mult