Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Ingrediente

  1. 1 caracatița proaspată de 2 kg
  2. 3 frunze de dafin
  3. 1 ceapă medie
  4. 6 boabe piper negru
  5. 5 boabe ienupar
  1. 1 morcov mare
  2. 1 pahar mic de vin alb de bună calitate
  3. 2 felii subtiri de țelină (optional)
  4. sare

Ingrediente sos

  1. 1 lamaie mică (doar sucul)
  2. 5-6 linguri ulei de măsline
  1. pătrunjel
  2. sare

Carpaccio de caracatița

Termenul carpaccio definește un tip de mâncare pe baza de carne crudă. A fost propus în Veneția în onoarea pictorului Vittore Carpaccio, cu ocazia unei expoziții dedicată lui, în 1963.
În rețeta de față, caracatița se fierbe dar se servește tăiată în feliuțe foarte subțiri și este acompaniată de sosul menționat puțîn mai sus.
Este un aperitiv rafinat, simplu de făcut și, nu în ultimul rând, extrem de delicios și lejer.

Preparate:

  1. Umplem o oală încăpătoare cu apă, adăugăm vinul, boabele de piper și ienupăr, un morcov curățat și tăiat pe lungime în două, feliile de țelină, dafinul, sarea și o ceapă curățată și crestata la capete.
  2. Curățăm și spălăm bine caracatița.
  3. O adăugăm în oală cu apă și arome, o acoperim parțial cu un capac și o lăsăm să fiarbă la foc mic spre mediu pentru 2 ore.
  4. Când furculiță întră cu ușurință în caracatița, scoatem caracatița din apă și o lăsăm pe un fund de lemn să se răcească câteva minute.; Între timp, tăiem cu o foarfeca partea superioară ( cca 15-20 cm în funcție de formatul sticlei) a unei sticle de plastic goale de apă și îi înțepam fundul în 3-4 părți cu ajutotul unui vârf de cuțit.
  5. Tăiem fiecare tentacul al caracatiței, care încă trebuie să fie caldă, pe lungime și le așezăm în sticlă. Vârful tentaculelor este bine să fie în centrul sticlei pentru a obține niște felii frumoase.
  6. Presam apoi foarte foarte bine tentaculele și eliminăm sucul scurs prin găurile formate în partea inferioară a sticlei. Este foarte foarte important să le presați foarte bine că să nu se desfacă feliile în momentul în care le tăiați.
  7. Partea superioară a sticlei, rămasă goală după presarea caracatiței, o tăiem în fâșii de 2-3 cm lățime.
  8. “Închidem” sticlă cu fasiile tăiate și apoi o invelim foarte foarte bine în folie de plastic alimentară.
  9. O așezăm într-o farfurie adâncă și așezăm deasupra sticlei o greutate ( eu am așezat o cărămidă). Băgăm sticlă la frigider pentru 14-15 ore.
  10. A două zi, scoatem sticlă din folia de plastic și răsturnăm carpaccio pe un fund de lemn. Nu va faceți griji, va ieși rapid și fără probleme.
  11. O feliem foarte foarte subțire și o servim cu sosul pe care-l obținem emulsionand sucul de lămâie cu uleiul, pătrunjelul tocat fin și puțină sare

Articole care se regăsesc în categoria Aperitive

Rețeta clasică de salată de icre cu ceapă pentru un aperitiv delicios

20 noiembrie 2023

Nu știm dacă printre cititori există iubitori ai preparatelor din pește, însă noi le îndrăgim și le gătim ori de câte ori avem ocazia. Mai mult decât atât, chiar ne-am răsfățat de curând cu o delicioasă saramură de pește, gătită ca în Dobrogea și avem de gând să pregătim pentru cină și pește la cuptor, aromat cu […]

Citește mai mult

Ouă umplute: 5 rețete simple și gustoase

22 decembrie 2022

Nu știm despre tine, dar noi suntem mari amatori de ouă umplute și cu greu ne abținem să nu le pregătim mai des. Vorba aceea, conțin destul de multe calorii pentru niște preparate atât de micuțe. Iar dacă mai vorbim și despre rețeta clasică de ouă umplute, cea cu maioneză, atunci cu siguranță vorbim despre […]

Citește mai mult

Ruladă cu cremă de brânză

08 martie 2022

Aveam prin frigider niște brânză Philadelphia și cum eu nu o mănânc goală că nu-mi place am zis s-o bag într-o ruladă. E rapidă și bună Preparare: Facem un sos bechamel din unt, făină, lapte, astfel Topim untul la foc mic Adăugăm toată făină și amestecăm să nu se formeze cocoloașe; apoi adăugăm laptele rece […]

Citește mai mult

Cremvurști în aluat foietat

08 martie 2022

Sunt convinsă că cei mai mulți dintre voi cunosc acest aperitiv. Cu toate acestea, am hotărât să postez rețeta pentru cei care încă nu o cunosc. Preparare: Întindem aluatul foietat pe planul de lucru și dacă este prea gros îl întindem puțîn cu făcălețul. Tăiem cremvurstii în bucăți de 3-4 cm și aluatul foietat în […]

Citește mai mult

Humus clasic: Rețeta autentică și sfaturi pentru o textură perfectă

16 noiembrie 2023

Gastronomia internațională este una dintre pasiunile noastre, a celor de la Profi și tare mult ne place să călătorim virtual prin bucătăriile lumii și să încercăm cele mai variate rețete. Călătoria de astăzi a avut drept destinație bucătăria tradițională arăbească, ale cărei varietăți de preparate delicioase a cunoscut o popularitate fără margini în rândul gurmanzilor din toate […]

Citește mai mult

Ruladă de carne cu glazură dulce picantă

08 martie 2022

Pentru cei care nu iubesc în mod deosebit drobul tradițional de Paște din carne de miel, această ruladă poate fi o opțiune delicioasă pentru invitații noștri. Preparare glazură: Amestecăm ketchup-ul cu muștarul, zahărul și 1 linguriță sos worcester. După 30 minute, când ruladă noastră începe deja să se rumeneasca ușor, deschidem ușa cuptorului, ungem rapid […]

Citește mai mult

Pateuri cu carne

25 februarie 2022

Sunt excepționale, extrem de simplu de făcut iar aluatul mi-a plăcut atât de mult (este foarte asemănător aluatului foietat) încât, de acum înainte, o să înlocuiesc aluatul foietat din comerț cu această minune de aluat. Preparare umplutură : Tocăm ceapă foarte mărunt sau cel mai bine o dăm prin răzătoare și o călim în 2-3 […]

Citește mai mult

Idei de antreuri festive pentru masa de Crăciun

23 noiembrie 2022

Zilele de sărbătoare ne fac întotdeauna să ajungem la concluzia că ideile de antreuri pentru mesele festive nu prisosesc niciodată. Și asta pentru că ne dorim și alte delicii pe masa de Crăciun în afară de clasica salată de boeuf. Acesta este și motivul pentru care articolul de astăzi este dedicat antreurilor festive pentru masa […]

Citește mai mult

Rețete tradiționale cu jumări: Bucatele crocante din bucătăria românească

20 noiembrie 2023

Știm că venirea iernii nu este atât de aproape pe cât am crede, însă nu este niciodată prea devreme pentru a ne gândi la toate rețetele delicioase cu carne de porc cu care să umplem mesele de sărbători și la toate deliciile tradiționale care ne răsfață papilele gustative în sezonul rece. Pe lângă rețeta de piftie […]

Citește mai mult

Tartelette cu mousse de gorgonzola și fistic

08 martie 2022

Preparare

Citește mai mult