Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Ingrediente

 1. 1 caracatița proaspată de 2 kg
 2. 3 frunze de dafin
 3. 1 ceapă medie
 4. 6 boabe piper negru
 5. 5 boabe ienupar
 1. 1 morcov mare
 2. 1 pahar mic de vin alb de bună calitate
 3. 2 felii subtiri de țelină (optional)
 4. sare

Ingrediente sos

 1. 1 lamaie mică (doar sucul)
 2. 5-6 linguri ulei de măsline
 1. pătrunjel
 2. sare

Carpaccio de caracatița

Termenul carpaccio definește un tip de mâncare pe baza de carne crudă. A fost propus în Veneția în onoarea pictorului Vittore Carpaccio, cu ocazia unei expoziții dedicată lui, în 1963.
În rețeta de față, caracatița se fierbe dar se servește tăiată în feliuțe foarte subțiri și este acompaniată de sosul menționat puțîn mai sus.
Este un aperitiv rafinat, simplu de făcut și, nu în ultimul rând, extrem de delicios și lejer.

Preparate:

 1. Umplem o oală încăpătoare cu apă, adăugăm vinul, boabele de piper și ienupăr, un morcov curățat și tăiat pe lungime în două, feliile de țelină, dafinul, sarea și o ceapă curățată și crestata la capete.
 2. Curățăm și spălăm bine caracatița.
 3. O adăugăm în oală cu apă și arome, o acoperim parțial cu un capac și o lăsăm să fiarbă la foc mic spre mediu pentru 2 ore.
 4. Când furculiță întră cu ușurință în caracatița, scoatem caracatița din apă și o lăsăm pe un fund de lemn să se răcească câteva minute.; Între timp, tăiem cu o foarfeca partea superioară ( cca 15-20 cm în funcție de formatul sticlei) a unei sticle de plastic goale de apă și îi înțepam fundul în 3-4 părți cu ajutotul unui vârf de cuțit.
 5. Tăiem fiecare tentacul al caracatiței, care încă trebuie să fie caldă, pe lungime și le așezăm în sticlă. Vârful tentaculelor este bine să fie în centrul sticlei pentru a obține niște felii frumoase.
 6. Presam apoi foarte foarte bine tentaculele și eliminăm sucul scurs prin găurile formate în partea inferioară a sticlei. Este foarte foarte important să le presați foarte bine că să nu se desfacă feliile în momentul în care le tăiați.
 7. Partea superioară a sticlei, rămasă goală după presarea caracatiței, o tăiem în fâșii de 2-3 cm lățime.
 8. “Închidem” sticlă cu fasiile tăiate și apoi o invelim foarte foarte bine în folie de plastic alimentară.
 9. O așezăm într-o farfurie adâncă și așezăm deasupra sticlei o greutate ( eu am așezat o cărămidă). Băgăm sticlă la frigider pentru 14-15 ore.
 10. A două zi, scoatem sticlă din folia de plastic și răsturnăm carpaccio pe un fund de lemn. Nu va faceți griji, va ieși rapid și fără probleme.
 11. O feliem foarte foarte subțire și o servim cu sosul pe care-l obținem emulsionand sucul de lămâie cu uleiul, pătrunjelul tocat fin și puțină sare