Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Ingrediente

  1. 1 caracatița proaspată de 2 kg
  2. 3 frunze de dafin
  3. 1 ceapă medie
  4. 6 boabe piper negru
  5. 5 boabe ienupar
  1. 1 morcov mare
  2. 1 pahar mic de vin alb de bună calitate
  3. 2 felii subtiri de țelină (optional)
  4. sare

Ingrediente sos

  1. 1 lamaie mică (doar sucul)
  2. 5-6 linguri ulei de măsline
  1. pătrunjel
  2. sare

Carpaccio de caracatița

Termenul carpaccio definește un tip de mâncare pe baza de carne crudă. A fost propus în Veneția în onoarea pictorului Vittore Carpaccio, cu ocazia unei expoziții dedicată lui, în 1963.
În rețeta de față, caracatița se fierbe dar se servește tăiată în feliuțe foarte subțiri și este acompaniată de sosul menționat puțîn mai sus.
Este un aperitiv rafinat, simplu de făcut și, nu în ultimul rând, extrem de delicios și lejer.

Preparate:

  1. Umplem o oală încăpătoare cu apă, adăugăm vinul, boabele de piper și ienupăr, un morcov curățat și tăiat pe lungime în două, feliile de țelină, dafinul, sarea și o ceapă curățată și crestata la capete.
  2. Curățăm și spălăm bine caracatița.
  3. O adăugăm în oală cu apă și arome, o acoperim parțial cu un capac și o lăsăm să fiarbă la foc mic spre mediu pentru 2 ore.
  4. Când furculiță întră cu ușurință în caracatița, scoatem caracatița din apă și o lăsăm pe un fund de lemn să se răcească câteva minute.; Între timp, tăiem cu o foarfeca partea superioară ( cca 15-20 cm în funcție de formatul sticlei) a unei sticle de plastic goale de apă și îi înțepam fundul în 3-4 părți cu ajutotul unui vârf de cuțit.
  5. Tăiem fiecare tentacul al caracatiței, care încă trebuie să fie caldă, pe lungime și le așezăm în sticlă. Vârful tentaculelor este bine să fie în centrul sticlei pentru a obține niște felii frumoase.
  6. Presam apoi foarte foarte bine tentaculele și eliminăm sucul scurs prin găurile formate în partea inferioară a sticlei. Este foarte foarte important să le presați foarte bine că să nu se desfacă feliile în momentul în care le tăiați.
  7. Partea superioară a sticlei, rămasă goală după presarea caracatiței, o tăiem în fâșii de 2-3 cm lățime.
  8. “Închidem” sticlă cu fasiile tăiate și apoi o invelim foarte foarte bine în folie de plastic alimentară.
  9. O așezăm într-o farfurie adâncă și așezăm deasupra sticlei o greutate ( eu am așezat o cărămidă). Băgăm sticlă la frigider pentru 14-15 ore.
  10. A două zi, scoatem sticlă din folia de plastic și răsturnăm carpaccio pe un fund de lemn. Nu va faceți griji, va ieși rapid și fără probleme.
  11. O feliem foarte foarte subțire și o servim cu sosul pe care-l obținem emulsionand sucul de lămâie cu uleiul, pătrunjelul tocat fin și puțină sare

Articole care se regăsesc în categoria Aperitive

Ruladă cu cremă de brânză

08 martie 2022

Aveam prin frigider niște brânză Philadelphia și cum eu nu o mănânc goală că nu-mi place am zis s-o bag într-o ruladă. E rapidă și bună Preparare: Facem un sos bechamel din unt, făină, lapte, astfel Topim untul la foc mic Adăugăm toată făină și amestecăm să nu se formeze cocoloașe; apoi adăugăm laptele rece […]

Citește mai mult

Idei de gustări sănătoase și ușor de preparat

02 martie 2023

Știm cu toții că senzația de foame are tendința de a încuraja excesele alimentare și acumularea de kilograme în plus, așa că dacă ți-ai propus să îți menții greutatea optimă sau dorești să adopți un stil de viață sănătos, este ideal să intercalezi între mesele principale ale zilei și câteva gustări sănătoase, care să te […]

Citește mai mult

Tartelette cu mousse de gorgonzola și fistic

08 martie 2022

Preparare

Citește mai mult

Gogoșari în oțet: Rețetă simplă și gustoasă

22 noiembrie 2022

Nu știm despre voi, însă rețetele de murături sunt foarte dragi sufletului nostru. Fie că vorbim despre murături asortate, despre castraveți murați, conopidă sau gogoșari, deja ni se face poftă numai când ne gândim la ce garnituri delicioase vor reprezenta pentru mesele ce abundă în fripturi apetisante. Articolul de astăzi este despre gogoșari în oțet, […]

Citește mai mult

Zacuscă de vinete: Rețeta pas cu pas

20 octombrie 2022

Pe lângă multitudinea de compoturi, dulcețuri și murături, orice gospodină știe că sezonul de toamnă este sinonim și cu rețetele de zacuscă tradiționale. Putem să spunem chiar că zacusca este cel mai îndrăgit preparat conservat pentru iarnă în bucătăria tradițională românească. Și cum începutul de toamnă are tendința de a aduna pe masa ta din […]

Citește mai mult

Murături la borcan: 3 rețete aromate și gustoase

24 octombrie 2022

Pentru orice gospodar, finalul verii și începutul toamnei marchează alimentarea cămării cu cele mai gustoase murături la borcan. Și nu-i de mirare, având în vedere multitudinea de legume proaspete și sănătoase care există din belșug în acest sezon. Cu siguranță, îți amintești cum bunica pregătea în copilărie butoaiele și borcanele de murături, bunătăți care aveau […]

Citește mai mult

Rețete tradiționale cu jumări: Bucatele crocante din bucătăria românească

20 noiembrie 2023

Știm că venirea iernii nu este atât de aproape pe cât am crede, însă nu este niciodată prea devreme pentru a ne gândi la toate rețetele delicioase cu carne de porc cu care să umplem mesele de sărbători și la toate deliciile tradiționale care ne răsfață papilele gustative în sezonul rece. Pe lângă rețeta de piftie […]

Citește mai mult

Chiftele de pește

08 martie 2022

Astăzi am profitat de faptul că aveam pește proaspăt așa că am făcut repede aceste chifteluțe foarte bune pe care le-am servit alături de cartofi natur cu un strop de unt și pătrunjel și o salată de rucola cu lămâie 🙂 Preparare:

Citește mai mult

Drob de pui simplu și rapid: deliciul tradițional românesc în doar câțiva pași

12 aprilie 2024

Vrei să-ți surprinzi familia cu un preparat tradițional românesc de Paște? Ei bine, drobul de pui ar putea fi rețeta ideală! În inima tradițiilor culinare românești, drobul ocupă un loc de cinste, aducând cu el amintiri de familie, sărbători și mese îmbelșugate. Chiar dacă versiunea clasică este preparată adesea cu carne de miel, variantă de […]

Citește mai mult

Cârnați de casă: Rețeta tradițională pas cu pas

07 decembrie 2022

Gustoși, aromați și nelipsiți de la mesele festive, cârnații de casă fac și ei deliciul sărbătorilor de iarnă în familie, alături de vestitele rețete de sarmale, delicioasele antreuri festive și tradiționalul cozonac cu nucă, după rețeta bunicii. Aproape în orice locuință, cârnații de porc sunt o mare mândrie gospodărească de Crăciun. Desigur, îi vei putea […]

Citește mai mult