Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Ingrediente pentru 6 muffins mari sau 12 mici

  1. 200 gr faină
  2. 3 ouă
  3. 100 gr lapte
  4. 70 gr unt
  5. 100 gr parmezan/ cașcaval
  1. 100 gr prosciutto cotto/ șuncă de Praga/ salam
  2. 50 gr mazăre
  3. 2 lingurițe praf copt
  4. sare
  5. piper

Muffins cu mazăre și prosciutto

Se pot servi ca aperitiv și se fac rapid foc. Mie mi se pare că aduc mult la gust cu pizza 🙂

Preparare:

  1. Topim untul și îl lăsăm să se răcească. Amestecăm făină cu praful de copt.
  2. Tăiem prosciutto/ șuncă/ salam în pătrățele mici și fierbem mazărea, dacă folosim mazăre proaspătă, și o lăsăm să se scurgă bine, bine. Dacă folosim mazăre de conservă nu trebuie să o fierbem ci doar să o scurgem bine. Dacă folosim mazăre congelată, o dăm într-un clocot și o lăsăm să se scurgă.
  3. Într-un vas amestecăm laptele cu untul rece și ouăle, sarea și piperul. Le amestecăm bine, dar nu foarte mult. Adăugăm parmezanul ras și, treptat, făină amestecată cu praful de copt. La sfârșit adăugăm mazărea și cubulețele de prosciutto.
  4. Distribuim aluatul în forme de muffin și le dăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 25-30 minute.

Articole care se regăsesc în categoria Aperitive

Canapé (minitartine) cu mousse de prosciutto cotto

08 martie 2022

Preparare: Mixăm la robot toate ingredientele din rețetă în afară de măsline. Cu ajutorul unui spritz decorăm câteva triunghiuri de pâine și le decorăm cu feliuțe de măsline verzi.

Citește mai mult

Salam de ton

08 martie 2022

Rapid și bun merge mai ales cu salate 🙂 Preparare: Tonul îl scurgem foarte bine, pâinea o tăiem cubulețe, măslinele le mărunțim bine și mixăm cu ajutorul uni robot toate ingredientele până obținem o pastă pe care o rulăm în formă de salam în folie de plastic. Strângem bine de tot capetele și punem ruloul […]

Citește mai mult

Salată de cartofi

08 martie 2022

E simpluță-foc și se face rapid. Preparare: Fierbem cartofii în coajă. Îi decojim și îi lăsăm să se răcească. Fierbem și ouăle vreo 15 minute (trebuie să fie tari), le băgăm sub jet rece de apă și le curățăm. Tăiem cartofii și ouăle împreună cu castraveții și gogosarii în cubulețe mici. Oprim un gălbenuș de […]

Citește mai mult

Chiftele de pește

08 martie 2022

Astăzi am profitat de faptul că aveam pește proaspăt așa că am făcut repede aceste chifteluțe foarte bune pe care le-am servit alături de cartofi natur cu un strop de unt și pătrunjel și o salată de rucola cu lămâie 🙂 Preparare:

Citește mai mult

Murături la borcan: 3 rețete aromate și gustoase

24 octombrie 2022

Pentru orice gospodar, finalul verii și începutul toamnei marchează alimentarea cămării cu cele mai gustoase murături la borcan. Și nu-i de mirare, având în vedere multitudinea de legume proaspete și sănătoase care există din belșug în acest sezon. Cu siguranță, îți amintești cum bunica pregătea în copilărie butoaiele și borcanele de murături, bunătăți care aveau […]

Citește mai mult

Pateuri cu carne

25 februarie 2022

Sunt excepționale, extrem de simplu de făcut iar aluatul mi-a plăcut atât de mult (este foarte asemănător aluatului foietat) încât, de acum înainte, o să înlocuiesc aluatul foietat din comerț cu această minune de aluat. Preparare umplutură : Tocăm ceapă foarte mărunt sau cel mai bine o dăm prin răzătoare și o călim în 2-3 […]

Citește mai mult

Ouă umplute: 5 rețete simple și gustoase

22 decembrie 2022

Nu știm despre tine, dar noi suntem mari amatori de ouă umplute și cu greu ne abținem să nu le pregătim mai des. Vorba aceea, conțin destul de multe calorii pentru niște preparate atât de micuțe. Iar dacă mai vorbim și despre rețeta clasică de ouă umplute, cea cu maioneză, atunci cu siguranță vorbim despre […]

Citește mai mult

Tarta rustică cu dovlecei

08 martie 2022

Săptămâna trecută, cred că vineri, am făcut această delicioasă tarta și ieri am refăcut-o pentru că ne-a plăcut foarte foarte mult. Poate fi servită, caldă sau rece, la un picnic. Este delicioasă, rapidă și econimică așa că va invit să o încercați dacă va plac tartele și, bineînțeles, dovleceii. Preparare: Spălăm dovleceii, îi ștergem bine […]

Citește mai mult

Rețeta clasică de salată de icre cu ceapă pentru un aperitiv delicios

20 noiembrie 2023

Nu știm dacă printre cititori există iubitori ai preparatelor din pește, însă noi le îndrăgim și le gătim ori de câte ori avem ocazia. Mai mult decât atât, chiar ne-am răsfățat de curând cu o delicioasă saramură de pește, gătită ca în Dobrogea și avem de gând să pregătim pentru cină și pește la cuptor, aromat cu […]

Citește mai mult

Rețete tradiționale cu jumări: Bucatele crocante din bucătăria românească

20 noiembrie 2023

Știm că venirea iernii nu este atât de aproape pe cât am crede, însă nu este niciodată prea devreme pentru a ne gândi la toate rețetele delicioase cu carne de porc cu care să umplem mesele de sărbători și la toate deliciile tradiționale care ne răsfață papilele gustative în sezonul rece. Pe lângă rețeta de piftie […]

Citește mai mult