Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Ingrediente pentru 6 muffins mari sau 12 mici

  1. 200 gr faină
  2. 3 ouă
  3. 100 gr lapte
  4. 70 gr unt
  5. 100 gr parmezan/ cașcaval
  1. 100 gr prosciutto cotto/ șuncă de Praga/ salam
  2. 50 gr mazăre
  3. 2 lingurițe praf copt
  4. sare
  5. piper

Muffins cu mazăre și prosciutto

Se pot servi ca aperitiv și se fac rapid foc. Mie mi se pare că aduc mult la gust cu pizza 🙂

Preparare:

  1. Topim untul și îl lăsăm să se răcească. Amestecăm făină cu praful de copt.
  2. Tăiem prosciutto/ șuncă/ salam în pătrățele mici și fierbem mazărea, dacă folosim mazăre proaspătă, și o lăsăm să se scurgă bine, bine. Dacă folosim mazăre de conservă nu trebuie să o fierbem ci doar să o scurgem bine. Dacă folosim mazăre congelată, o dăm într-un clocot și o lăsăm să se scurgă.
  3. Într-un vas amestecăm laptele cu untul rece și ouăle, sarea și piperul. Le amestecăm bine, dar nu foarte mult. Adăugăm parmezanul ras și, treptat, făină amestecată cu praful de copt. La sfârșit adăugăm mazărea și cubulețele de prosciutto.
  4. Distribuim aluatul în forme de muffin și le dăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 25-30 minute.

Articole care se regăsesc în categoria Aperitive

Carpaccio de caracatița

08 martie 2022

Termenul carpaccio definește un tip de mâncare pe baza de carne crudă. A fost propus în Veneția în onoarea pictorului Vittore Carpaccio, cu ocazia unei expoziții dedicată lui, în 1963.În rețeta de față, caracatița se fierbe dar se servește tăiată în feliuțe foarte subțiri și este acompaniată de sosul menționat puțîn mai sus.Este un aperitiv […]

Citește mai mult

Tarta dulce de cartofi și migdale

08 martie 2022

Știu că e mai bizară combinația dar e neașteptat de bună tarta asta. Se face rapid de tot și măcar o dată încercată, zic eu că merită. Preparare: Curățăm cartofii, îi tăiem cubulețe și îi punem la fiert După ce s-au fiert (30 minute) îi scurgem și îi mixam cât sunt calzi cu zahărul Adăugăm […]

Citește mai mult

Murături la borcan: 3 rețete aromate și gustoase

24 octombrie 2022

Pentru orice gospodar, finalul verii și începutul toamnei marchează alimentarea cămării cu cele mai gustoase murături la borcan. Și nu-i de mirare, având în vedere multitudinea de legume proaspete și sănătoase care există din belșug în acest sezon. Cu siguranță, îți amintești cum bunica pregătea în copilărie butoaiele și borcanele de murături, bunătăți care aveau […]

Citește mai mult

Ruladă de carne cu glazură dulce picantă

08 martie 2022

Pentru cei care nu iubesc în mod deosebit drobul tradițional de Paște din carne de miel, această ruladă poate fi o opțiune delicioasă pentru invitații noștri. Preparare glazură: Amestecăm ketchup-ul cu muștarul, zahărul și 1 linguriță sos worcester. După 30 minute, când ruladă noastră începe deja să se rumeneasca ușor, deschidem ușa cuptorului, ungem rapid […]

Citește mai mult

Tobă de casă: rețeta tradițională românească

22 decembrie 2022

Cu toții iubim sărbătorile de iarnă, mai ales că, odată cu tăierea porcului de Ignat, în gospodăriile românești se dă startul unui întreg amalgam de rețete tradiționale apetisante, transmise de generații. Nici nu se apropie bine Crăciunul că în bucătării deja miroase a cârnați de casă cu mirodenii, a sarmale în foi de varză și […]

Citește mai mult

Pere false

08 martie 2022

Am zis să execut ceva simplut și gustos pentru masă de prânz când vine Cris de la servici. Așa că am executat următoarele pere false. Preparare: Spălăm rosșioarele și le lăsăm să se usuce. Carnea tocată o amestecăm cu o ceapă mică dată prin răzătoare, sare, piper și boia iute și o calim într-o lingură […]

Citește mai mult

Bastonașe crocante de avocado

08 martie 2022

Aceste bastonașe crocante de avocado sunt pur și simplu o nebunie de gust!! Nu m-am înțeles bine cu acest fruct mult timp, deși știu că este extrem de sănătos. Însă, de la o vreme, am început să îl cumpăr și să îl mănânc foarte des, chiar de 2-3 pe săptămâna. De obicei în salate, guacamole, […]

Citește mai mult

Cârnați de casă: Rețeta tradițională pas cu pas

07 decembrie 2022

Gustoși, aromați și nelipsiți de la mesele festive, cârnații de casă fac și ei deliciul sărbătorilor de iarnă în familie, alături de vestitele rețete de sarmale, delicioasele antreuri festive și tradiționalul cozonac cu nucă, după rețeta bunicii. Aproape în orice locuință, cârnații de porc sunt o mare mândrie gospodărească de Crăciun. Desigur, îi vei putea […]

Citește mai mult

Canapé (minitartine) cu mousse de prosciutto cotto

08 martie 2022

Preparare: Mixăm la robot toate ingredientele din rețetă în afară de măsline. Cu ajutorul unui spritz decorăm câteva triunghiuri de pâine și le decorăm cu feliuțe de măsline verzi.

Citește mai mult

Spicy crunchy mozzarella

01 martie 2022

Preparare: Cașcavalul se rade pe răzătoarea mare și se amestecă cu usturoiul și boiaua, eu am mai adăugat și jumătate de linguriță de pesmet fin ca să o pot întoarce ușor cu paleta. Adăugăm mixul obținut într-o tigaie teflonată încinsă și neunsa cu nimic. Îl zgalțaim puțin și apoi presăm bine bine cu paleta și […]

Citește mai mult