Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Aranjarea mesei de Crăciun: idei de decorațiuni din care să te inspiri

It’s Christmas time, acea perioadă din an care reunește toată familia, în care suntem într-o continuă goană după cadouri și în care ghirlandele luminoase și globulețele ne încântă privirile. Acea perioadă cu miros de scorțișoară și cozonac cu nucă, în care ne răsfățăm cu cel mai bun vin fiert lângă bradul împodobit, pe fundalul unor colinde tradiționale și într-un decor de poveste, încărcat cu cele mai frumoase decorațiuni de Crăciun.

Suntem siguri că în același scenariu de basm te regăsești și tu în perioada sărbătorilor, atunci când toți cei dragi se adună în jurul meselor festive, încărcate cu tot soiul de bunătăți. Însă, chiar dacă preparatele speciale pentru masa de Crăciun sunt cele mai potrivite „decorațiuni” într-un astfel de cadru festiv, trebuie să știi că aranjarea mesei de Crăciun constă în mult mai mult de atât, pentru a fi cu adevărat estetică.

Dacă duci lipsa de inspirație în ceea ce privește decorul de sărbători, îți propunem în articolul următor o mulțime de idei de decorațiuni pentru masa de Crăciun, menite să facă deliciul sărbătorilor, alături de cele mai gustoase preparate!


Elemente esențiale în decorul mesei de Crăciun


Gândește-te la aranjarea mesei de Crăciun ca la un adevărat ritual, la baza căruia se află elemente esențiale, fără de care decorul de sărbătoare nu ar avea același impact vizual estetic și nici nu ar fi la fel de practic. Pentru ca totul să fie perfect, iar aranjamentul mesei festive să fie unul fără cusur, iată care sunt elementele care nu trebuie să îți lipsească atunci când aranjezi masa festivă de sărbători:

– Fața de masă

Este un articol util și practic, care nu doar că va proteja mobilierul, însă va oferi și un aspect deosebit în aranjamentul mesei. Dacă dorești să-ți impresionezi invitații, în gama de produse de la Profi vei găsi atât fețe de masă simple, cât și cu printuri festive, ideale pentru a oferi mesei de Crăciun o simbolistică aparte.

– Șervețelele de masă

Alte elemente de nelipsit în aranjarea mesei de Crăciun sunt și șervețelele sau șervetele de masă, fie ele din hârtie sau din material textil. Acestea pot avea un efect armonios și pot aduce contrastul dorit în aranjamentul mesei festive acasă. Le vei găsi în magazinele Profi, în cele mai variate culori și modele de Crăciun!

– Suporturile pentru farfurii

O masă festivă în adevăratul sens al cuvântului va avea în decor și suporturi de farfurii care să imprime o notă de stil în ceea ce privește servirea oaspeților cu cele mai delicioase preparate. Și aici poți deveni pe cât se poate de creativ în ceea ce privește culorile și stilul suporturilor.

– Vesela

Pentru ca preparatele servite de Crăciun să fie cu adevărat apreciate, acestea vor trebui să fie servite în vase din materiale de calitate, cu un aspect desăvârșit. Poți opta pentru o veselă cu imprimeuri festive sau poți merge într-o notă simplu, cu o veselă cu design clasic. Sunt atâtea alte elemente care vor oferi decorului mesei de Crăciun un iz de sărbătoare!

– Pahare

Dacă există anumite elemente prin care poți oferi un plus de eleganță decorului mesei de Crăciun, acestea sunt paharele. Crăciunul merită sărbătorit așa cum se cuvine, cu seturi de pahare de calitate. Desigur, trebuie să ții cont și de meniu, pentru a alege din noul Profi seturile de pahare perfecte pentru a însoți diversele tipuri de băuturi alcoolice potrivite pentru masa de Crăciun.

– Cești pentru cafea sau ceai

Băuturile calde se vor servi și ele într-un cadru ideal de sărbătoare, motiv pentru care trebuie să te orientezi spre modele elegante și practice de cești și ceainicuri, dar și accesorii precum zaharniță sau letieră, la fel de elegante.

– Tacâmuri

Așa cum era de așteptat, nici tacâmurile nu trebuie să lipsească în aranjarea mesei de Crăciun, cu atât mai mult că vorbim despre un adevărat festin culinar. Aici poți opta pentru tacâmuri realizate din inox, cu finisaje lucioase, aurii sau argintii, pentru a obține acel spirit festiv pe care ți-l dorești.

– Platouri festive

Preparatele pe care le pregătești pentru masa de Crăciun merită să fie servite pe unele platouri pe speciale. Așadar, îți sugerăm să oferi invitaților cele mai apetisante antreuri festive, pe platouri cu design clasic sau pe platouri cu aspect festiv, care să-i inducă și mai mult în atmosfera de Crăciun.

– Platouri pentru prăjituri

Îți dorești ca masa de Crăciun să arate ca un adevărat „candy bar”? Atunci aranjarea mesei de Crăciun trebuie să implice și platourile de prăjituri, perfecte pentru a dispune deserturile pregătite.

– Inele și suporturi pentru șervețele

Așa cum de la masă nu vor lipsi șervețelele, nu trebuie să lipsească nici suporturile pentru șervețele, decorate cu elemente „crăciunistice”. Dacă optezi pentru șervete din material textil, inelele pentru șervete sunt o alegere estetică pentru aranjarea mesei de Crăciun.

– Lumânări și suporturi pentru lumânări

Știm cu toții că lumânările sunt esențiale în orice aranjament spectaculos, iar masa de Crăciun nu face o excepție. Fie așezate direct pe masă, fie în sfeșnice sau suporturi pentru lumânări, acestea vor contribui la crearea unui atmosfere calde, de sărbătoare. Vei găsi în supermarketul Profi suporturi de lumânări din lemn, dacă dorești să optezi pentru o variantă rustică a mesei de Crăciun.

– Figurine și decorațiuni cu tema Crăciunului

Aceste elemente nu sunt esențiale pentru aranjarea mesei festive, însă cu siguranță sunt o idee excelentă și vor contribui la farmecul decorului de Crăciun. În fond, nu există o sărbătoare mai potrivită pentru a da frâu liber imaginației și de a opta pentru tot soiul de ornamente, pentru un aranjamente original și festiv.

Figurine și decorațiuni cu tema Crăciunului

Alegerea tematicii pentru aranjarea mesei de Crăciun


Acum că am stabilit care sunt elementele de bază pentru aranjarea mesei de Crăciun, ne dorim să trecem în revistă și alegerea unei tematice pentru această masă festivă. Tematica decorului de Crăciun poate avea cele mai diverse surse de inspirație, de la magia cadourilor de sărbători și până stilul decorativ care te reprezintă. Poți avea ca sursă de inspirație chiar și rețetele pe care le pregătești sau stilul de amenajare al locuinței, totul ține doar de imaginație!


Aranjamentul mesei de Crăciun în funcție de culori


Definirea unei tematici pentru masa de Crăciun este aproape imposibilă fără alegerea culorilor pe care ți le dorești în aranjamentul mesei. Ca o recomandare, poți alege pentru început fața de masă și, în funcție de culorile acesteia, poți adapta mult mai ușor restul elementelor pentru decor.

  • Dacă dorești să oferi mesei de Crăciun un decor tradițional, poți miza pe combinarea culorilor roșu, verde și auriu, în spiritul sărbătorilor de iarnă.
  • Dacă stilul glamour te reprezintă, poți efectua aranjarea mesei de Crăciun cu ajutorul unor decorațiuni sclipitoare, aurii și argintii.
  • Dorești să oferi mesei festive un aer sofisticat, modern? Atunci poți opta pentru nuanțe neutre, cu detalii fine și discrete, însă și nuanțele metalice pot crea efectul dorit.
  • Vrei să predomine stilul ludic în aranjamentul mesei de Crăciun? În acest caz, cele mai potrivite sunt culorile vesele, stridente, precum combinațiile de albastru și mov intens.

Aranjamentul mesei de Crăciun în funcție de culori


Aranjament de Crăciun pentru masă în funcție de stilurile decorative


Dacă vrei să te orientezi spre o abordare mai interesantă în ceea ce privește tematica mesei de Crăciun, stilul de amenajare a locuinței îți poate servi drept sursa de inspirație. La fel cum o locuință amenajată în stil rustic va fi perfectă cu un decor tradițional al mesei festive și o locuință decorată în stil clasic se va potrivi cu o masă de Crăciun decorată clasic, cu elemente elegante și detalii excepționale.

– Aranjament de Crăciun pentru masă în stil clasic

Dacă alegi stilul clasic pentru aranjarea mesei de Crăciun este important să menții o notă elegantă în ceea ce privește fața de masă, tacâmurile, vesela, paharele sau decorațiunile. Farfuriile și fața de masă trebuie să păstreze simplitatea decorului și să fie alese în nuanțe deschise. Tonurile de alb, bej sau gri sunt cele mai potrivite pentru masa de Crăciun.

– Aranjament de Crăciun pentru masă în stil rustic

O masă de Crăciun aranjată în stil rustic cu siguranță are farmecul ei, cu atât mai mult cu cât pare să amintească de perioada iernilor petrecute la bunici. Poți miza pe veselă cu motive etnice, în tonuri pământii, pentru nuanțe și materiale textile naturale și decorațiuni din lemn. Masa de sărbători va arăta fabulos decorată astfel!

– Aranjament de Crăciun pentru masă în stil modern

Aranjarea mesei de Crăciun în stil modern poate fi una extrem de originală, cu elementele potrivite. Dacă vrei să abordezi acest stil îți sugerăm să optezi pentru nuanțe metalice, combinate cu cele tari de verde, albastru, mov sau negru. De asemenea, ornamentele pentru masa de Crăciun pot fi la fel de intens colorate, pentru a transforma decorul mesei festive într-o poveste.

Aranjament de Crăciun pentru masă în stil modern

Idei inspirate pentru aranjarea mesei de Crăciun


Așa cum am promis, te vom inspira cu cele mai frumoase decorațiuni de Crăciun pentru aranjarea mesei de sărbătoare într-un mod estetic. Iată ce idei avem pentru masa de Crăciun în ceea ce privește settingul!


Decor clasic în aranjarea mesei de Crăciun în nuanțe de roșu


Stilul clasic este adesea abordat în aranjarea meselor de Crăciun, căci elementele care-l definesc sunt unele atemporale, potrivite pentru orice ocazie festivă. Frumusețea stilului stă în atenția la detalii, care oferă decorului o eleganță de neegalat.

De pe lista de decorațiuni a unei mese clasice de sărbători nu trebuie să lipsească fața de masă elegantă de Crăciun, șervetele de masă cu inele elegante, farfuriile din porțelan cu detalii încrustate, paharele din cristal, suporturile cu lumânări și un buchet de flori care să se transforme în piesa centrală a mesei.

Decor clasic în aranjarea mesei de Crăciun în nuanțe de roșu

Decor modern al mesei de Crăciun în tonuri de argintiu


Crăciunul este despre strălucire, iar dacă argintiul se numără printre nuanțele tale preferate și locuința ta este amenajată în stil modern, ar fi inedit să optezi pentru un decor modern al mesei de Crăciun, în tonuri argintii.

Pentru a crea un contrast excepțional, poți opta pentru o față de masă în nuanțe neutre, seturi de farfurii și șervete în tonuri gri, pe care să le completezi estetic cu pahare din cristal, lumânări albe și argintii, dar și ornamente de masă în aceleași nuanțe de argintiu. Exact ca în imaginea de mai jos!

Decor modern al mesei de Crăciun în tonuri de argintiu

Decor rustic pentru un aranjament de Crăciun deosebit


Dacă stilul rustic este cel care-și definește întreaga locuință, în special livingul în care este amplasată masa, atunci cu siguranță ar fi bine să alegi un aranjament pentru masa din living care să se încadreze ideal în decor. Poți oferi chiar și un twist modern aranjării mesei de Crăciun, prin combinarea decorațiunilor rustice și moderne.

De pildă, poți opta pentru farfurii și tacâmuri în stil modern, în timp ce suporturile pentru farfurii și șervetele vor avea tendințe rustice. Crenguțele de brad și lumânările vor fi și ele de efect!

Decor rustic pentru un aranjament de Crăciun deosebit

Decor ludic în aranjarea mesei de Crăciun


Ți-ar plăcea ca masa ta de Crăciun să aibe caracter ludic și să aducă un zâmbet pe buzele tuturor? În primul rând, optează pentru textile și ornamente în culorile Crăciunului: o față de masă albă, însoțită de o traversă de masă și șervete de masă roșii poate fi o idee excelentă pentru decor. Farfuriile albe din ceramică, tacâmurile din inox, seturile de pahare din sticlă transparentă și suporturile de lumânări în nuanțe festive nu trebuie să lipsească nici ele din decor.

Ulterior, poți adăuga mesei festive spiritul ludic de care are nevoie prin crenguțe de brad decorate cu mini cutii de cadouri frumos decorate, globulețe și conuri de brad. În oferta Profi vei găsi o mulțime de modele de globulețe, care să aducă magia sărbătorilor de iarnă în decorul mesei, așa că trebuie să profiți de promoțiile Profi la decorațiuni de Crăciun!

Decor ludic în aranjarea mesei de Crăciun


Decor boho pentru aranjamentul mesei de Crăciun


Dacă vrei să obții un decor boho, cu influențe rustice, atunci elementele naturale trebuie să primeze în aranjarea mesei de sărbătoare. Optează pentru textile naturale, în tonuri pământii, pentru tacâmuri în nuanțe de cupru, suporturi din lemn, crenguțe de brad și globulețe cu aspect vintage.

Un felinar boem și câteva lumânări în suporturi din sticlă vor aduce și ele un efect boho în decorul mesei, la fel cum o vor face și aranjamentele de Crăciun pe farfurii din materiale naturale. Aranjarea mesei de Crăciun în stil boho poate fi una dintre cele mai deosebite idei de Crăciun.

Decor boho pentru aranjamentul mesei de Crăciun

Aranjarea mesei de Crăciun este, fără doar și poate, o activitate care te îndeamnă să-ți folosești creativitatea și imaginația, pentru a obține cele mai inspirate decoruri cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Și pentru că este luna cadourilor, Profi te îndeamnă să-ți descarci aplicația Profi, unde te așteaptă cu cele mai ofertante promoții la decorațiunile tale preferate pentru masa de Crăciun. Mai mult, noile carduri de colectare buline din aplicație îți oferă șansa de a câștiga premii deosebite din partea Profi!

Mai multe idei practice pentru tine

Dovleacul: Proprietățile nutritive și beneficiile sale pentru sănătate

26 iulie 2023

Descoperă în acest articol secretele dovleacului, un aliment mult prea subestimat, dar cu nenumărate beneficii pentru sănătate! Îți vom dezvălui de ce e important să incluzi acest fruct în dieta ta zilnică și ce minuni poate face datorită conținutului său bogat în vitamine, minerale și fibre. Vei afla cum te poate ajuta la îmbunătățirea sistemului […]

Citește mai mult

Cum poți avea un Crăciun sustenabil: sfaturi și recomandări utile

22 decembrie 2022

Tis’ the season to be jolly, spun cântecele de Crăciun americane și nu le putem contrazice, căci odată cu venirea sărbătorilor de iarnă, totul pare încărcat de veselie și magie. Pentru toți, Crăciunul reprezintă cea mai mare sărbătoare din an, însă ea poate fi cea mai nefastă pentru mediul înconjurător. De la prea multă hârtie […]

Citește mai mult

Cum să sculptezi un dovleac de Halloween: Tot ce trebuie să știi

23 noiembrie 2022

Nu știm alții de ce iubesc Halloweenul, însă pentru noi totul este destul de clar. Acest Halloween american este ocazia perfectă de a coace niște plăcinte tradiționale românești la cuptor, în ton cu sezonul. Și în timp ce aromele de scorțișoară și dovleac bine copt perindă prin bucătărie, sculptăm dovleci în cele mai haioase forme […]

Citește mai mult

Bagajul de vacanță: Cum îl organizezi și ce produse nu trebuie să-ți lipsească

16 iunie 2023

Suntem siguri că nu de puține ori ți s-a întâmplat să uiți ceva atunci când ai plecat într-o vacanță și că tot de atâtea ori ți-ai propus să nu mai faci greșeala de a pleca fără un anumit obiect. Și cu toate că ți-ai propus, ai uitat, din nou! Dacă te pregătești să evadezi din […]

Citește mai mult

Curățenia generală: Sfaturi utile, greșeli de evitat și produse recomandate

16 noiembrie 2022

Orice persoană își dorește o locuință curată și ordonată, învăluită într-o atmosferă caldă și primitoare. Curățenia nu este importantă doar din punct de vedere estetic, ci și al sănătății, deoarece acarienii, alergenii, microbii și germenii se înmulțesc rapid într-un mediu plin de praf și mizerie, ceea ce poate duce la afecțiuni grave de sănătate. Pentru […]

Citește mai mult

Alimentația de primăvară: 10 alimente pe care să le consumi în această perioadă

16 martie 2023

Primăvara începe să-și facă simțită prezența cu pași timizi, deși, calendaristic vorbind, ea este deja aici. Temperaturile cresc și simțim un suflu de energie în aer, iar adesea semnele noului sezon apar cel mai rapid în farfurie. Odată cu schimbarea anotimpului, apar și schimbări în alimentația noastră de zi cu zi, din motive ce țin […]

Citește mai mult

Top 5 cocktailuri celebre cu whiskey pe care trebuie să le încerci

16 iunie 2023

Sunt cocktailuri pe care le-ai savurat până acum sau despre care ai aflat din filme de succes sau din cărți, deci nu întâmplător au devenit celebre. Și noi suntem de părere că pentru cele mai populare rețete de cocktailuri alcoolice merită să te joci de-a barmanul acasă. Și nu orice fel de cocktailuri, întrucât am dedicat […]

Citește mai mult

Tipuri de cafea: Proprietăți, beneficii și metode de preparare

16 noiembrie 2022

Cafeaua este una dintre cele mai îndrăgite și apreciate băuturi din lume. Pe locul trei într-un top al cantităților consumate, după apă și ceai, cafeaua se mândrește cu o istorie veche de sute de ani, deși începuturile consumului de cafea sunt încă învăluite în legende. Milioane de oameni de pe glob își încep ziua savurând […]

Citește mai mult

Câte calorii are o bere? Tot ce trebuie să știi

16 iunie 2023

Crezi că mănânci sănătos, nu-i așa? Ai redus din volumul de preparate prăjite și nu te-ai mai răsfățat așa des cu tortul de ciocolată preferat. Deci de ce nu slăbești? Răspunsul s-ar putea afla în acel pahar de bere rece care se află în fața ta și caloriile acestei băuturi. Cu siguranță nu se simte ca […]

Citește mai mult

Organizarea unei mese perfecte în aer liber: Sfaturi și recomandări utile

16 noiembrie 2023

Sezonul cald pare că vrea să se prelungească și să ne îmbie să petrecem cât mai mult timp în natură, iar weekend-urile devin un prilej excelent pentru a organiza mese în aer liber alături de cei dragi. Și vestea bună este că ne putem bucura de timpul petrecut în natură chiar la noi acasă, în […]

Citește mai mult