Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Fursecuri cu ciocolată: Mod de preparare și ingrediente necesare

Că tot se apropie cu pași repezi sărbătorile, nu ne putem abține să nu ne gândim la dulciuri de casă de tot felul, de la faimosul cozonac pufos, la delicioasele plăcinte care învăluie întreaga bucătărie în arome de mere și dovleac bine copt. Răsfoind cărțile cu bucate, ne-a atras atenția o rețetă de fursecuri americane pe care de mult ne dorim să o încercăm. Cu atât mai mult cu cât acești cookies cu ciocolată ne fac întotdeauna poftă când le vedem pe mesele din filmele americane de Crăciun.

Dacă și tu vrei să prepari american cookies după metoda americană clasică de fursecuri cu ciocolată și să-i bucuri pe toți iubitorii de dulce cu acești biscuiți fragezi și gustoși, avem mai jos rețeta perfectă pentru tine. Simplă și rapidă, această rețetă de fursecuri cu ciocolată este deliciul ideal cu care să-i încânți pe cei mici, mai ales dacă sunt servite și alături de un pahar cu lapte. Nu-ți mai facem poftă, așa că te invităm să descoperi în rândurile de mai jos rețeta de fursecuri cu ciocolată din gastronomia americană!

Ingrediente pentru fursecuri cu ciocolată după rețeta americană

În doar jumătate de oră, vei obține cele mai fragede și apetisante fursecuri cu ciocolată; din ingredientele prezente în lista de mai jos, vei obține aproximativ 15 bucăți de biscuiți de casă cu ciocolată. Ești gata să prepari biscuiți americani? Iată de ce ingrediente vei avea nevoie de la supermarket:

  • 450 g de făină din gama Proxi;
  • 200 g de ciocolată cu lapte tăiată în bucăți mici;
  • 200 g de zahăr brun;
  • 200 g de unt;
  • 100 g de zahăr alb tos;
  • 2 ouă;
  • 100 g de picături de ciocolată neagră;
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu;
  • 1 esență de vanilie;
  • 1 praf de sare.

Toate ingredientele din lista de mai sus le vei regăsi în gama de produse Profi. Așa că dacă vrei să-ți încânți chiar acum familia cu cei mai delicioși biscuiți cu fulgi de ciocolată, e momentul să dai o fugă în cel mai apropiat magazin Profi pentru a adăuga în coșul de cumpărături produse calitative pentru aceste fursecuri cu ciocolată rapide. Poate vei găsi câteva dintre ele și la promoții!

aluat de fursecuri

Cum se fac fursecurile americane după rețeta de cookies cu ciocolată

Ți-ai făcut deja cumpărăturile din noul magazin Profi și ai înșirat pe blatul din bucătărie toate ingredientele? Atunci să ne punem șorțurile de bucătărie și să începem să „prăjiturim”! Pentru început, pune untul la temperatura camerei în bolului unui mixer, adaugă zahărul tos, zahărul brun și esența de vanilie. Mixează apoi ingredientele, pentru început la viteză mică, apoi la viteză mare, până când zahărul și untul se transformă într-o cremă.

Adună apoi crema cu ajutorul unei spatule în centrul bolului și adaugă ouăle, alături de un praf de sare. Continuă apoi să mixezi, până se încorporează bine totul. Ulterior, adaugă bicarbonatul de sodiu în făină, amestecă-le puțin; în timp ce mixezi la viteză redusă compoziția pentru fursecuri cu ciocolată, adaugă treptat în bolul pentru mixer și amestecul de făină și bicarbonat de sodiu.

Mixează bine până ce se încorporează toată făina, apoi adaugă în bol și bucățile de ciocolată cu lapte, alături de picăturile de ciocolată neagră. Amestecă întreaga compoziție cu o spatulă, până când ciocolata s-a încorporat bine în aluat. Acum nu mai rămâne decât să punem fursecurile americane într-o tavă și să le coacem.

Tapetează o tavă pentru fursecuri cu puțin ulei și o hârtie de copt, apoi formează fursecurile din compoziție cu ajutorul unei linguri pentru înghețată. Așază-le în tavă, la o oarecare distanță, pentru că în timpul coacerii acestea își vor mări volumul. Când ai terminat cu toată compoziția, dă fursecurile cu ciocolată la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 15-20 minute.

La final, vei obține fursecuri cu o crustă aurie savuroasă, crocante la exterior și fragede în interior, pline de bucăți de ciocolată. Vor fi minunate alături de un pahar cu lapte rece sau cald. Ba, chiar, pot constitui un mic dejun delicios!

fursecuri cu ciocolata pe un prosop

Tips&tricks pentru biscuiți cu ciocolată delicioși

Acum, la final de rețetă de cookies, avem pentru tine și câteva sfaturi de preparare, în așa fel încât să obții cele mai delicioase fursecuri cu ciocolată în stil american. Iată ce tips&tricks ți-am pregătit:

  • Dacă îți dorești o aromă de vanilie intensă a biscuiților americani, poți adăuga în aluatul fursecurilor și conținutul de la jumătate de păstaie de vanilie.
  • Nu utiliza prea mult mixerul în prepararea compoziției pentru biscuiți, căci vei risca să obții fursecuri cu ciocolată tari.
  • Ciocolata pe care o utilizezi în rețetă trebuie să fie neapărat și amăruie, pentru că va contrasta cu dulceața zahărului și va face fursecurile absolut delicioase.
  • Aluatul pentru fursecuri cu ciocolată poate fi modelat și cu mâna fiindcă datorită untului din compoziție aluatul nu se lipeşte de mâini. Dacă dorești, poți forma fursecurile și le poți congela, urmând a le coace direct congelate, cu 10 minute în plus față de timpul menționat pentru rețeta clasică.
  • Nu coace prea mult fursecurile! Acestea trebuie să rămână ușor moi atunci când le scoți din cuptor, pentru că în timp ce se răcesc se vor întări.
  • Descarcă-ți aplicația Profi pentru a beneficia săptămânal de cele mai avantajoase oferte la ingredientele pentru fursecuri cu ciocolată, dar și pentru alte rețete delicioase de prăjituri de casă. În plus, la Profi, ai garanția celor mai de calitate produse pentru rețetele tale.
fursecuri  cu ciocolata pe farfurie

În America, cei mici obișnuiesc să pregătească pentru Moș Crăciun un platou cu fursecuri cu ciocolată și un pahar cu lapte. Dacă îți dorești ca și cei mici să-l întâmpine pe Moșul în același mod delicios, atunci este musai să încerci și tu aceste fursecuri americane.

Articole care se regăsesc în categoria Desert

Nuci umplute cu cremă de ciocolată: o rețetă tradițională pas cu pas

27 martie 2024

Într-o lume unde deserturile tradiționale sunt adesea neglijate, îți propunem să redescoperi gustul autentic al copilăriei cu nucile umplute cu cremă de ciocolată. Această rețetă simplă, dar delicioasă, combină gustul bogat al cojilor din aluat fraged cu dulceața și aroma inconfundabilă a cremei de ciocolată, oferindu-ți o experiență gustativă de neuitat.  Și pentru că ne […]

Citește mai mult

Prăjitură cu mălai: O rețetă tradițională ca la bunica

22 decembrie 2022

Nu știm dacă amintirile tale din copilărie se învârt în jurul prăjiturii cu mălai, însă cu siguranță vei recunoaște gustul inconfundabil al desertului mălai dulce preparat cu dragoste de bunica. În cazul în care nu ai savurat niciodată faimoasa prăjitură cu mălai a bunicii, atunci trebuie să știi că nu are gust de mămăligă, așa […]

Citește mai mult

Chec cu banană sănătos și nutritiv: Un desert plin de beneficii

27 iulie 2023

În cele ce urmează, vei descoperi în detaliu toate beneficiile pe care le aduce consumul de chec cu banană pentru sănătatea ta. De asemenea, vei învăța cum să alegi cele mai bune ingrediente pentru a găti un chec cu banană sănătos și nutritiv. Te vom ghida pas cu pas prin procesul de preparare, pentru a […]

Citește mai mult

Plăcintă cu mere: Deliciul toamnei în farfurie

20 noiembrie 2023

Toamna aduce cu ea o diversitate de fructe, iar merele sunt printre cele mai iubite. Și ce poate fi mai delicios decât un desert cald, aromat, creat din aceste minunate fructe? Nu știm dacă știai că nouă, celor de la Profi, tare mult ne mai plac plăcintele. Chiar ne gândeam să preparăm în perioada următoare și […]

Citește mai mult

Cremșnit: O rețetă ușoară și plină de savoare

16 iunie 2023

În lumea dulciurilor, există unele delicii care transcend timpul și poartă cu ele amintiri dulci și pline de nostalgie. Un astfel de desert este cremșnitul. Această prăjitură irezistibilă s-a bucurat de o popularitate constantă în bucătăria românească, reprezentând un adevărat simbol al savoarei. Cu o rețetă ușoară și cu un gust inconfundabil, cremșnitul încântă și […]

Citește mai mult

Rețete de dulceață de casă: Mod de preparare și ingrediente necesare

04 noiembrie 2022

Nici nu a venit bine toamna, că deja toate gospodinele se gândesc la cele mai gustoase și aromate rețete de dulceață preparate în casă. Gustul dulce-acrișor al fructelor de pădure sau aroma irezistibilă a piersicilor de care te poți bucura indiferent de anotimp sunt cele după care tânjești? Dacă vrei să ai satisfacția unor preparate […]

Citește mai mult

Rețetă de cornulețe fragede cu nucă

22 decembrie 2022

Știm că vin sărbătorile de iarnă atunci când în bucătărie miroase numai a cozonac cu nucă și din cuptor se ivesc arome de plăcintă cu dovleac, gătită cu dragoste pentru cei dragi. Și dacă tot am adus vorba de nuci, mai știm o rețetă care cu siguranță se număra printre preferatele tale în copilărie: rețeta […]

Citește mai mult

Găluște cu prune: O rețetă aromată pentru serile de toamnă

20 noiembrie 2023

Știm că vine toamna când în bucătărie începe să miroasă a mere coapte, preparate în cele mai delicioase deserturi din cartea de bucate a bunicii. Însă toamna nu vine doar cu multe mere în panere, ci și cu dovleac pentru o plăcintă cu dovleac tradițională, cu gutui din care bunica prepară cea mai bună dulceață de sezon, […]

Citește mai mult

Sărățele cu brânză: Rețete pe care să le prepari rapid și ușor

28 noiembrie 2022

Ești în căutarea unei gustări numai bune de ronțăit la televizor sau a unor antreuri perfecte pentru mesele alături de familie și prieteni? Atunci, noi spunem că un platou de sărățele cu brânză este o idee minunată! O gustare ușor sărată, crocantă, cu gust de brânză va fi cu siguranță pe placul tuturor. Să nu […]

Citește mai mult

Prăjitură cu fructe: 5 idei de rețete rapide și gustoase

16 iunie 2023

Prăjiturile cu fructe sunt o alegere delicioasă și sănătoasă pentru oricine iubește dulciurile. Fructele adaugă o notă de prospețime și savoare prăjiturilor, îmbogățindu-le cu vitamine și nutrienți benefici pentru sănătate. În plus, utilizarea fructelor în prăjituri poate fi o modalitate excelentă de a reduce cantitatea de zahăr, fără a compromite gustul sau textura preparatului. Și, […]

Citește mai mult