Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Tort de ciocolată: 3 rețete delicioase

Iubim deserturile la nebunie, exact ca și atunci când eram copii. Și mai iubim și ciocolata, desertul suprem indiferent de vârstă! Iar atunci când vine vorba despre deserturi cu ciocolată, puțin sunt cei care pot rezista tentației de a nu-și răsfăța papilele gustative cu aceste delicii. Și să fim sinceri, ciocolata nu lipsește niciodată de la o masă festivă, indiferent de forma sub care este servită.

Și dacă tot se apropie sărbătorile de iarnă, ne-am gândit să te încântăm cu câteva rețete absolut delicioase de tort de ciocolată. Un tort cu ciocolată se va potrivi ideal meselor de sărbătoare, dar și evenimentelor importante de tip aniversare, nuntă sau botez. Ce ai spune să devii propriul cofetar și să pregătești cele mai apetisante torturi cu ciocolată? Iată ce propuneri delicioase avem pentru tine!

1. Tort de ciocolată cu mascarpone

Dacă îți dorești un tort opulent, cu gust intens de ciocolată, poți alege să prepari un minunat tort cu mascarpone și ciocolată. Rețeta de tort cu ciocolată și mascarpone este una extrem de practică și poate fi adaptată preferințelor tale. Cât despre decor, te poți juca cu ingredientele, pentru un aspect cât mai apetisant și festiv. Iată și rețeta de tort de ciocolată cu mascarpone!

Ingrediente

În magazinul Profi vei găsi toate ingredientele de care ai nevoie pentru un delicios tort de ciocolată cu mascarpone. Iată ce trebuie să adaugi pe lista de cumpărături din supermarket pentru un astfel de tort delicios:

Pentru blat

  • 8 ouă;
  • 170 g de făină;
  • 200 g de zahăr;
  • 50 g de pudră de cacao;
  • 1 praf de sare;
  • 1 linguriță de extract de vanilie.

Pentru crema de ciocolată cu mascarpone

  • 600 g de ciocolată cu min. 50% cacao din gama Proxi;
  • 600 ml de smântână pentru frișcă cu min. 30% grăsime;
  • 100 g de zahăr;
  • 30 g de pudră de cacao;
  • 750 g de mascarpone.

În plus

  • 200 ml de suc proaspăt de portocale;
  • 30 ml de lichior de portocale (opțional);
  • 50 g de coajă confiată de portocală;
  • decor din ciocolată.

Mod de preparare pentru rețeta de tort de ciocolată cu mascarpone

Vom începe rețeta de tort de ciocolată cu prepararea blatului de tort. Preîncălzește cuptorul la 170 de grade Celsius, apoi separă ouăle și bate albușurile spumă tare, cu un praf de sare. Adaugă apoi zahărul și esența de vanilie și continuă să mixezi până ce obții o compoziție tare, densă și lucioasă. Adaugă și gălbenușurile, apoi mai mixează 1 minut. Cerne cacaua și făină peste mixul pregătit, apoi încorporează-le și pe acestea în amestec cu mișcări largi, cu ajutorul unei spatule.

Pregătește o formă circulară de copt, tapetează forma cu hârtie de copt și unge marginile formei cu puțin unt, apoi toarnă compoziția pentru blat. Nivelează cu o spatulă și dă blatul la cuptorul preîncălzit pentru 40-45 de minute. Scoate apoi blatul din cuptor, răstoarnă-l cu grijă pe un grilaj de bucătărie, iar după ce s-a răcit complet, taie-l în 3 foi egale.

Urmează crema de ciocolată: înfierbântă smântâna pentru frișcă și amestec-o cu 100 g de zahăr, apoi trage cratița de pe foc și adaugă în aceasta ciocolata ruptă în bucățele. Lasă ciocolata să se topească ușor pentru câteva minute, apoi omogenizează crema cu un tel și dă crema la frigider pentru minim 4 ore. Scoate apoi ganache-ul de ciocolată bine răcit, mixează-l pentru 30 de secunde și adaugă în bol mascarponele rece, alături de 30 g de cacao cernută, pentru un gust mai intens. Amestecă bine totul și vei obține o compoziție cremoasă, cu gust delicios.

Toacă fin coaja confiată de portocală. Stoarce apoi zeama a două portocale și adaugă peste aceasta lichiorul de portocale. Lasă totul la infuzat pentru 10 minute, apoi să începem asamblarea tortului de ciocolată! Așează pe un platou prima foaie de tort și stropește blatul de tort cu o treime din siropul preparat. Împarte apoi și crema de ciocolată în trei părți egale și pune prima porție peste primul blat. Nivelează cu o spatulă și presară jumătate din coaja de portocală confiată.

Continuă în același mod și cu cel de-al doilea strat și încheie asamblarea tortului cu capacul de tort, pe care îl vei însiropa cu a treia parte din siropul de portocale. Pune pe deasupra crema de ciocolată, cât să se acopere uniform, iar restul de cremă se va întinde pe marginile tortului de ciocolată.

Decorul tortului va ține de propria imaginație: poți alege bucăți întregi de ciocolată, ciocolată dată pe răzătoare, sirop de ciocolată neagră, petale crocante de ciocolată și tot soiul de artificii care să transforme acest tort fie într-un tort de ciocolată aniversar perfect, fie într-un tort care să facă deliciul mesei de Crăciun.

tort de ciocolata

2. Tort de ciocolată cu căpșuni

O altă alegere delicioasă poate fi și tortul de ciocolată cu căpșuni, cu un gust fresh și delicios. Combinația de căpșuni și ciocolată este întotdeauna una satisfăcătoare, așa că iată cum poți prepara și tu una dintre cele mai bune rețete de tort de ciocolată!

Ingrediente

În noul Profi vei găsi toate ingredientele necesare pentru această rețetă de tort fin de ciocolată. Pentru un tort de ciocolată cu căpșuni delicios va trebuie să alegi din gama de produse de la Profi următoarele ingrediente:

Pentru blat

  • 6 ouă;
  • 120 g de făină;
  • 150 g de zahăr;
  • 30 g de pudră de cacao;
  • 1 linguriță de esență de vanilie;
  • un praf de sare.

Pentru crema de ciocolată cu gust de căpșuni

  • 400 g de iaurt de căpșuni;
  • 250 g de brânză de vaci;
  • 10 g de gelatină;
  • 150 g de zahăr pudră;
  • 10 trufe de ciocolată.

Pentru glazură

  • 500 ml de smântână lichidă pentru frișcă;
  • 500 g de ciocolată cu 30-40% cacao.

Cum se prepară rețeta de tort cu ciocolată și căpșuni?

Pentru început, vom pregăti blatul așa cum am procedat și pentru rețeta anterioară de blat de ciocolată. Vom preîncălzi cuptorul la 160-170 de grade Celsius, apoi vom mixa albușurile de ou cu un praf de sare, urmând să se adauge ulterior în compoziție zahărul și esența de vanilie. Se vor adăuga și gălbenușurile, se vor integra în amestec, iar apoi peste mixul pregătit se vor cerne făina și cacaua, după care se încorporează și acestea cu ajutorul unei spatule.

În continuare, compoziția pentru blat se va pune într-o formă cu margini detașabile, unsă și tapetată cu hârtie de copt, apoi se va coace la cuptorul preîncălzit pentru 35-40 de minute. Se scoate blatul din cuptor și se lasă să se răcorească pe un grilaj de bucătărie. Odată răcit, blatul se va felia pe jumătate, de această dată.

Se prepară șarlota amestecând iaurtul cu brânza de vaci, zahărul pudră și cu gelatina pregătită conform instrucțiunilor de pe plic. Așează în forma cu margini detașabile prima jumătate de blat, toarnă deasupra acesteia crema fină de iaurt, presară bucățile de trufe și acoperă cu cealaltă jumătate de blat, presând ușor.

Ulterior se va prepara și glazura de ciocolată pentru ornarea tortului de ciocolată. Pune frișca lichidă într-o cratiță și înfierbânt-o la foc mediu. Ia cratița de pe foc și adaugă peste frișca lichidă ciocolata ruptă în bucăți. Lasă ciocolata să se topească timp de 5 minute, apoi amestecă ganache-ul cu ajutorul unui tel. Vei obține astfel un ganache fin, cu o consistență cremoasă. Toarnă apoi glazura peste tortul de ciocolată și decorează tortul estetic cu jumătăți de căpșuni trase prin ciocolată. Cu siguranță vei obține cel mai bun tort de casă cu ciocolată!

tort cu ciocolată și căpșuni

3. Tort de ciocolată raw vegan cu fructe de pădure

Dacă vrei să prepari un tort de ciocolată deosebit, poți încerca un tort de ciocolată după rețeta raw vegană, cu fructe de pădure. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru tort și cum îl poți prepara pentru ocazii speciale!

Ingrediente

În lista următoare vei găsi ingredientele pentru un tort cu diametrul de 22 cm. Dacă-ți descarci aplicația Profi, cu siguranță vei beneficia și de cele mai bune promoții la câteva dintre ingredientele principale pentru acest tort de ciocolată. Pentru acest tort cu cremă de ciocolată vei avea nevoie de:

Pentru blat

  • 130 g de migdale crude;
  • 30 g de fulgi de cocos;
  • 1 lingură de cacao;
  • 170 g de curmale;
  • 1 lingură de unt de cacao topit.

Pentru crema de fructe de pădure

  • 200 g de caju;
  • 200 ml de apă;
  • 250 g de fructe de pădure;
  • 150 g de miere sau sirop de agave;
  • 40 g de unt de cacao.

Pentru crema de ciocolată

  • 250 g de caju;
  • 200 ml de apă;
  • 130 g de miere sau sirop de agave;
  • 25 g de cacao;
  • 25 g de pudră de roșcove;
  • 40 g de unt de cacao.

Cum se face tort de ciocolată raw vegan cu fructe de pădure?

Vom începe rețeta de tort de ciocolată cu prepararea blatului de tort. Adaugă migdalele, fulgii de cocos și cacaua într-un robot de bucătărie și mărunțește-le. Adaugă apoi în robot și curmalele, alături de untul de cacao topit. În cazul în care curmalele nu sunt foarte moi, poți adăuga 1-2 linguri de apă pentru a lega compoziția. Se ia aluatul obținut și se presează într-o formă de tort.

Pentru prepararea cremelor, pune la înmuiat în apă, timp de 3-4 ore, nucile caju. Vom pregăti în continuare crema de fructe de pădure: pune în blender cele 200 g de caju, apoi adaugă apă cât să le acoperi. Procesează totul până ce obții o cremă fină. Adaugă apoi și fructele de pădure și mixează totul până la omogenizare. La final adaugă mierea și untul de cacao și încoporează-le bine în amestec. Toarnă apoi crema obținută peste blatul preparat anterior și nivelează.

Urmează prepararea cremei de ciocolată: adaugă în blender nucile caju hidratate, acoperă-le cu apă și mixează-le până ce obții un amestec cremos. Pune apoi în blender cacaua, pudra de roșcove și untul de cacao, apoi procesează-le până sunt bine încorporate. La final se adaugă mierea și se blenduiește bine. Toarnă și crema de ciocolată peste cea de fructe de pădure și nivelează.

Tortul de ciocolată raw vegan se va da la congelator peste noapte, iar înainte de servire se va pune în frigider pentru 2-3 ore. Îl poți decora estetic cu fructe de pădure delicioase, precum afine, coacăze, zmeură sau chiar și jumătăți de căpșuni sau felii de smochine coapte. Va fi una dintre cele mai interesante idei de decorare pentru acest tort de ciocolată raw vegan!

Tort de ciocolată raw vegan cu fructe de pădure

Cu așa surse de inspirație, cu siguranță nu te vei putea abține să nu prepari și tu un tort de ciocolată apetisant pentru ocaziile festive. Și dacă tot veni vorba de torturi apetisante, ai putea încerca și rețeta de tort diplomat făcut în casă. Oricare ar fi alegerea ta, un tort cu ciocolată va face deliciul celor dragi oricând, oriunde și la orice oră. Iubitorii de ciocolată știu despre ce vorbim!

Articole care se regăsesc în categoria Desert

Cremșnit: O rețetă ușoară și plină de savoare

16 iunie 2023

În lumea dulciurilor, există unele delicii care transcend timpul și poartă cu ele amintiri dulci și pline de nostalgie. Un astfel de desert este cremșnitul. Această prăjitură irezistibilă s-a bucurat de o popularitate constantă în bucătăria românească, reprezentând un adevărat simbol al savoarei. Cu o rețetă ușoară și cu un gust inconfundabil, cremșnitul încântă și […]

Citește mai mult

Panna cotta: idei de rețete originale italiene

28 mai 2024

În peisajul vast al deliciilor italiene, panna cotta strălucește ca un adevărat simbol al eleganței și rafinamentului. Această delicioasă budincă de smântână, cu origini în nordul Italiei, a câștigat inimile gurmanzilor din întreaga lume datorită texturii sale fine și aromei subtile. Cu toate că rețeta clasică de panna cotta este adorată pentru simplitatea sa, există numeroase […]

Citește mai mult

Rețete de dulceață de casă: Mod de preparare și ingrediente necesare

04 noiembrie 2022

Nici nu a venit bine toamna, că deja toate gospodinele se gândesc la cele mai gustoase și aromate rețete de dulceață preparate în casă. Gustul dulce-acrișor al fructelor de pădure sau aroma irezistibilă a piersicilor de care te poți bucura indiferent de anotimp sunt cele după care tânjești? Dacă vrei să ai satisfacția unor preparate […]

Citește mai mult

Ciocolată de casă: rețeta copilăriei

16 februarie 2023

Deserturile copilăriei ne-au fascinat întotdeauna și ne-au umplut sufletele de bucurie de fiecare dată când le-am degustat. Acesta este și motivul pentru care vei regăsi pe blogul nostru culinar rețete cu deserturi precum cea de orez cu lapte sau de macaroane cu brânză, atât de iubite în copilăriei și atât de apreciate chiar și acum, […]

Citește mai mult

Prăjitură cu mălai: O rețetă tradițională ca la bunica

22 decembrie 2022

Nu știm dacă amintirile tale din copilărie se învârt în jurul prăjiturii cu mălai, însă cu siguranță vei recunoaște gustul inconfundabil al desertului mălai dulce preparat cu dragoste de bunica. În cazul în care nu ai savurat niciodată faimoasa prăjitură cu mălai a bunicii, atunci trebuie să știi că nu are gust de mămăligă, așa […]

Citește mai mult

Plăcinta dobrogeană cu brânză și stafide: o rețetă tradițională delicioasă și ușor de preparat

23 septembrie 2024

E o vorbă veche care spune „La plăcinte, înainte!” și tocmai acest motto ne-a inspirat și pe noi să-ți propunem astăzi o delicioasă rețetă de plăcintă, cu originile în Dobrogea. Este vorba, desigur, despre plăcinta dobrogeană cu brânză, un deliciu tradițional apetisant și ușor de preparat. Plăcinta dobrogeană este una dintre acele rețete tradiționale românești […]

Citește mai mult

Tort de mere: Rețeta tradițională și gustul copilăriei

03 august 2023

Atunci când vorbim despre deserturi asociate cu amintiri plăcute din copilărie, tortul de mere pregătit de bunica în vremea când eram copii se numără printre favorite. Este imposibil ca aroma îmbietoare a merelor coapte și textura moale a blatului de tort să nu declanșeze oricui o serie de amintiri și emoții asociate cu copilăria. Asemenea […]

Citește mai mult

Prăjitură cu caise proaspete: O delicatesă de vară într-un desert dulce și aromat

27 iulie 2023

Chiar de curând am preparat împreună pe blog o delicioasă prăjitură cu piersici. Și dacă tot am dat startul deserturilor cu fructe de sezon, nouă și caisele ne-au făcut cu ochiul. Cu atât mai mult cu cât poți include aceste fructe gustoase și zemoase într-o serie de prăjituri tip tartă, cheesecake sau pandișpan. Și exact […]

Citește mai mult

Savarina de casă: secrete pentru un sirop perfect și o textură aerată

23 septembrie 2024

Savarina este unul dintre deserturile clasice, adorate de generații întregi și nelipsite din cofetăriile tradiționale. Savarina de casă însă, are un farmec aparte, aducând în prim-plan nu doar savoarea inconfundabilă, ci și satisfacția de a o prepara chiar în bucătăria ta. Poate că ai gustat savarine delicioase de la cofetărie, dar prepararea lor acasă îți […]

Citește mai mult

Cum să faci bezele de casă: Rețeta pas cu pas

20 noiembrie 2023

Dacă iubești deserturile la fel de mult ca și noi și ai încercat deja toate rețetele de desert pe care ți le-am dezvăluit de-a lungul timpului, să știi că nu ducem niciodată lipsă de inspirație în a găsi alte și alte rețete delicioase cu care să ne potolim pofta de dulce. Și astăzi ne-am gândit la bezele, […]

Citește mai mult