Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Tartă cu fructe de vară: 3 rețete proaspete și răcoritoare

Știi deja despre noi că suntem fani ai prăjiturilor cu fructe. Și atunci când avem poftă de ceva dulce, fructele de sezon sunt cu siguranță ingredientele care vor sta la baza deserturilor noastre preferate. Și cum aceeași poftă ne încearcă și în aceste zile, spre final de vară, ne dorim să-ți propunem câteva dintre cele mai delicioase rețete de tartă cu fructe de vară, acum cât încă la mai găsești din plin în magazinele Profi și cât simți nevoia să te delectezi cu fructele verii, până să înceapă să miroasă în bucătărie a plăcintă cu dovleac și mere. 

Printre deserturile cu fructe de vară cu care îi poți răsfăța pe cei dragi se numără și rețetele de tartă, pe care le poți prepara în cele mai fresh și delicioase moduri posibile. Gustoase, aromate și foarte aspectuoase, aceste deserturi vor face deliciul zilelor călduroase de sezon. Și vestea bună este că în cele ce urmează ți-am pregătit chiar mai multe rețete de tartă cu fructe de vară pe care să le încerci. Descoperă despre ce tarte cu fructe este vorba și alege-ți favorita! 

1. Tartă cu zmeură și cremă de mascarpone

Vom da startul rețetelor de tartă cu fructe cu o delicioasă tartă cu zmeură și cremă de mascarpone. Combinația dintre zmeură, crema de mascarpone cu vanilie și aluatul fraged este una irezistibilă. Să nu mai vorbim despre cât de apetisant va arăta această tartă, cu zmeură proaspătă așezată deasupra! 

Ingrediente pentru tartă cu zmeură 

Pentru a prepara această tartă cu fructe de vară vei avea nevoie de trei elemente: aluat fraged, cremă de mascarpone și zmeură. Toate ingredientele pentru această rețetă le vei găsi în noul Profi, așa că iată ce trebuie să adaugi pe lista de cumpărături: 

Ingrediente pentru aluat 

  • 100 g de unt; 
  • 200 g de fulgi de ovăz; 
  • 100 g de făină din gama Proxi
  • 30 g de zahăr pudră; 
  • 50 ml de apă; 
  • 1 praf de sare; 
  • 1 linguriță de esență de vanilie. 

Ingrediente pentru crema de mascarpone 

  • 250 g de mascarpone; 
  • 250 g de frișcă bătută; 
  • 1 păstaie de vanilie; 
  • 1 praf de sare. 

Ingrediente pentru decor 

Cum se prepară această tartă cu fructe de vară? 

Vom începe această rețetă de tartă cu fructe prin prepararea aluatului. Mărunțește fulgii de ovăz într-un blender și amestecă-i într-un bol cu făină, zahăr și sare. Adaugă peste acestea untul rece, tăiat cubulețe și esența de vanilie, apoi amestecă bine ingredientele, frământându-le cu degetele. Vei obține un aluat ușor sfărâmicios, a cărui consistență o vei potrivi turnând treptat apă rece. Împachetează apoi aluatul într-o folie și dă-l la frigider pentru 30 de minute. 

Pornește cuptorul și setează-l la 180 de grade Celsius cu 10 minute înainte de a scoate aluatul de la rece. Presară făină pe blatul de lucru și întinde aluatul într-o foaie rotundă, folosind sucitorul. Unge cu unt interiorul unei forme de tartă și îmbracă-i interiorul cu foaia de aluat. Înțeapă apoi aluatul la bază, din loc în loc, cu o furculiță. Dă forma la cuptorul preîncălzit și coace aluatul pentru 15 minute la 180 de grade. 

Vom continua cu prepararea cremei de mascarpone. Pune crema de mascarpone într-un bol și adaugă peste aceasta zahărul și un praf de sare. Amestecă apoi ingredientele cu ajutorul unui mixer, până când acestea capătă o textură cremoasă. Bate apoi frișca lichidă și amestec-o cu crema de mascarpone. Întinde apoi crema în interiorul crustei de tartă și nivelează uniform. Pune tarta la rece pentru cel puțin 2 ore. 

Adaugă într-o crăticioară 250 g de zmeură, alături de 100 g de zahăr și câteva frunze de mentă. Fierbe dulceața până când siropul devine consistent. Lasă dulceața să se răcească, apoi pasează fructele și întinde dulceața peste crema de mascarpone. Decorează tarta cu fructe proaspete, apoi o poți porționa și o poți savura alături de cei dragi. 

Tartă cu mure

2. Tartă cu cireșe, un deliciu de sezon 

Dacă ești în căutarea unui desert de vară absolut delicios, cu fructe de sezon, atunci o tartă cu cireșe s-ar putea să fie alegerea perfectă. Pe cât este de simplă această rețetă, pe atât este de gustoasă. Și garantăm că va fi apreciată de către toți cei care vor avea ocazia să o guste. Tot ce ai de făcut este să prepari un aluat fraged și să-l umpli cu fructele de vară preferate. Noi am ales cireșele! 

Ingrediente pentru tartă cu cireșe 

Rețetele de tartă cu fructe, în general, sunt compuse din două liste de ingrediente: cele pentru aluat și cele pentru umplutură. Acesta este și cazul tartei de cireșe, iar pentru prepararea acesteia vei avea nevoie de următoarele ingrediente din gama de produse Profi

Ingrediente pentru aluat 

  • 300 g de făină; 
  • 125 g de unt; 
  • 1 ou din gama O&O
  • 5 g de sare; 
  • 25 g de zahăr; 
  • 1 ou pentru uns aluatul. 

Ingrediente pentru umplutură 

  • 450-500 g de cireșe, cântărite fără sâmburi; 
  • 150 g de zahăr; 
  • 30 g de amidon; 
  • esență de vanilie; 
  • zahăr pudră pentru decor. 

Cum se prepară această tartă cu fructe de vară? 

Vom începe această rețetă prin pregătirea cireșelor. Acestea se vor spăla bine, se vor scurge și li se vor îndepărta sâmburii. După ce i-ai îndepărtat, adaugă cireșele într-un bol și pune zahărul peste ele. Amestecă-le bine cu zahărul, apoi acoperă bolul și pune-l la frigider până când pregătești aluatul pentru tartă. Astfel, cireșele îți vor lăsa siropul în bol. 

Acum să trecem la aluatul de tartă! Trece făina prin sită, într-un bol larg. Adaugă peste ea sarea și zahărul pudră, apoi amestecă-le. Taie untul rece în cuburi mici și adaugă-le peste amestecul din bol. Adaugă apoi și oul și amestecă toate ingredientele, folosind vârfurile degetelor. Vei obține un aluat de tartă sfărâmicios. Acoperă-l cu o folie din plastic și pune-l la rece pentru 30 de minute. 

După cele 30 de minute, setează cuptorul la 180 de grade Celsius. Scoate aluatul pe blatul de lucru înfăinat. Oprește un sfert din aluat, iar restul întinde-l cu ajutorul unui sucitor, într-o foaie rotundă, cu diametrul puțin mai mare decât al formei de copt. Pune aluatul în forma de tartă și îmbracă cu el atât baza, cât și pereții laterali. Cu o furculiță, înțeapă baza aluatului din loc în loc, pentru a nu se deforma în timpul coacerii. 

Scoate cireșele de la frigider și scurge siropul într-un bol. Adaugă peste acesta amidonul și amestecă bine, până când se omogenizează. Adaugă această compoziție peste cireșe, apoi toarnă tot amestecul peste aluatul din forma de tartă. Întinde și restul de aluat într-o foaie subțire și decupează fâșii din ele, creând din acestea un grilaj deasupra cireșelor. Unge acest grilaj cu ou și dă tarta cu fructe pentru 25-30 de minute la cuptor, la 180 de grade Celsius. 

Lasă tarta cu cireșe să se răcească bine înainte de a o porționa. Decoreaz-o cu zahăr pudră cu aromă de vanilie și servește-o celor dragi alături de o cupă de frișcă sau de înghețată. Va fi delicioasă! 

Tarca cu rodie

3. Tartă cu fructe de pădure și cremă de vanilie

Un alt desert de sezon cu care nu vei da greș niciodată este tarta cu fructe de pădure și cremă de vanilie. La finalul rețetei nu doar că papilele tale gustative vor fi în extaz, însă va și arăta ca cel mai frumos desert pe care l-ai pregătit vreodată. Și este atât de simplu să prepari tartă cu fructe de pădure pentru cei dragi! 

Ingrediente pentru tartă cu fructe de pădure

Așa cum menționam și în cazul rețetelor anterioare de tartă, lista de ingrediente pentru aceste rețete se împarte între ingredientele pentru aluat, cele pentru umplutură și cele pentru decor. Dacă ajungi în supermarketul Profi, iată ce trebuie să treci pe lista de cumpărături pentru rețeta de tartă cu fructe de pădure: 

Ingrediente pentru aluat 

  • 300 g de făină; 
  • 150 g de unt; 
  • 70 ml de apă; 
  • 1 ou; 
  • 1 praf de sare. 

Ingrediente pentru umplutură 

  • 700 ml de lapte; 
  • 120 g de zahăr; 
  • 100 g de unt; 
  • 50 g de amidon; 
  • 3 gălbenușuri; 
  • 1 lingură de extract de vanilie. 

Ingrediente pentru decor

  • 500 g de fructe de pădure. 

Cum se prepară această tartă cu fructe de vară? 

Vom începe rețeta, desigur, cu aluatul de tartă. Adaugă făina într-un bol larg, alături de sare și untul rece, tăiat cubulețe. Cu ajutorul degetelor, încorporează untul în făină. Vei obține un amestec fărâmicios, peste care vei adăuga oul și apa. Frământă apoi bine pentru a obține un aluat. Tapetează blatul de lucru cu făină și întinde aluatul cu ajutorul unui sucitor, în așa fel încât foaia rotundă să fie mai mare decât forma de tartă în care vei coace aluatul. 

Așează bine aluatul în forma de copt și presează ușor marginile. După ce tava a fost îmbrăcată bine în aluat, îndepărtează excesul de aluat cu ajutorul unui cuțit. Pune apoi crusta la frigider pentru 30 de minute sau până când aluatul se întărește foarte bine. După ce s-a întărit, perforează aluatul la bază cu o furculiță, pentru a nu se umfla în timpul coacerii. Setează temperatura cuptorului la 180 de grade și dă aluatul la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute. 

Între timp, ne putem ocupa de umplutură. Pune laptele într-o cratiță și adaugă peste acesta zahărul, amidonul de porumb, cele 3 gălbenușuri și extractul de vanilie. Amestecă bine ingredientele și gătește crema la foc mediu, amestecând continuu, până când aceasta se va îngroșa. Când crema s-a îngroșat, oprește focul și adaugă cubulețele de unt. Amestecă foarte bine, cât să se topească untul. Lasă crema să se răcească pentru o oră. 

Când crema s-a răcit, transferă compoziția în crusta din aluat, apoi nivelează cu o spatulă. Dă tarta la frigider până când crema se răcește complet. Când crema s-a răcit, decorează tarta cu fructe de pădure asortate, precum zmeură, căpșuni, afine, coacăze, mure și altele. Decorează tarta după preferințe și savureaz-o cu poftă în zilele calde de la final de vară. 

Preparare tarta cu fructe de vara

Te-am convins de faptul că rețetele de tartă cu fructe de vară sunt alegeri excelente pentru a te răsfăța în zilele toride? Fie că alegi tarta cu zmeură și mascarpone, cea cu cireșe sau cea cu fructe de pădure și cremă de vanilie, vei avea parte de o experiență culinară plină de prospețime și savoare. Pentru alte rețete delicioase de desert, te invităm să explorezi blogul nostru culinar! 

Articole care se regăsesc în categoria Desert

Nuci umplute cu cremă de ciocolată: o rețetă tradițională pas cu pas

27 martie 2024

Într-o lume unde deserturile tradiționale sunt adesea neglijate, îți propunem să redescoperi gustul autentic al copilăriei cu nucile umplute cu cremă de ciocolată. Această rețetă simplă, dar delicioasă, combină gustul bogat al cojilor din aluat fraged cu dulceața și aroma inconfundabilă a cremei de ciocolată, oferindu-ți o experiență gustativă de neuitat.  Și pentru că ne […]

Citește mai mult

Gofre pufoase pentru micul dejun: Mod de preparare și ingrediente necesare

16 iunie 2023

Gofrele pufoase sunt o alegere excelentă pentru un mic dejun sățios și delicios. Acestea pot fi adaptate în funcție de preferințele fiecărei persoane, putând fi servite cu o varietate de toppinguri și combinații de ingrediente, atât dulci, cât și sărate. Dacă vrei să afli cum poți pregăti în fiecare dimineață câte o porție de gofre […]

Citește mai mult

Găluște cu prune: O rețetă aromată pentru serile de toamnă

20 noiembrie 2023

Știm că vine toamna când în bucătărie începe să miroasă a mere coapte, preparate în cele mai delicioase deserturi din cartea de bucate a bunicii. Însă toamna nu vine doar cu multe mere în panere, ci și cu dovleac pentru o plăcintă cu dovleac tradițională, cu gutui din care bunica prepară cea mai bună dulceață de sezon, […]

Citește mai mult

Tort de morcovi clasic și delicios: Rețeta pas cu pas pentru un desert îmbietor

17 noiembrie 2023

Orice moment fericit din viață merită sărbătorit cu un tort delicios. Și dacă nu ții neapărat să prepari un tort de ciocolată cu această ocazie sau nu ești un fan al tortului diplomat, trebuie să știi că există numeroase rețete de tort care pot transforma mesele festive într-o adevărată sărbătoare. Iar rețeta de tort de morcovi sau carrot […]

Citește mai mult

Dulceață de cireșe tradițională: Rețeta clasică și secrete pentru o textură perfectă

16 noiembrie 2023

Dacă te-ar întreba cineva care sunt fructele tale preferate de sezon, tu ce ai răspunde? Noi nici măcar nu am sta pe gânduri și am răspunde: cireșele! Și, din fericire, chiar și acest final de vară ne oferă din belșug cireșe aromate, de gustul și savoarea cărora ne putem bucura și în sezonul rece, pregătind […]

Citește mai mult

Cozonac cu nucă: O rețetă tradițională românească

23 noiembrie 2022

Că tot se apropie cu pași repezi sărbătorile de iarnă, cozonacul cu nucă este unul dintre preparatele care ne trezește întotdeauna sentimente deosebite. Cu toții ne amintim de aromele minunate ale cozonacilor cu nucă, aceste minunății pufoase gătite cu multă dragoste de bunica. De Sărbători, cozonacul este un deliciu nelipsit de pe masa în jurul […]

Citește mai mult

Tort de mere: Rețeta tradițională și gustul copilăriei

03 august 2023

Atunci când vorbim despre deserturi asociate cu amintiri plăcute din copilărie, tortul de mere pregătit de bunica în vremea când eram copii se numără printre favorite. Este imposibil ca aroma îmbietoare a merelor coapte și textura moale a blatului de tort să nu declanșeze oricui o serie de amintiri și emoții asociate cu copilăria. Asemenea […]

Citește mai mult

Lapte de pasăre: Cum să prepari desertul copilăriei ca la bunica acasă

16 iunie 2023

Nu știm dacă se aplică și în cazul tău, însă pentru noi rețeta de lapte de pasăre se numără printre cele mai îndrăgite deserturi din copilărie. Aproape la fel de iubită precum cea de griș cu lapte și dulceață, preparată cu multă dragoste de bunica. Bunica ne pregătea adesea lapte de pasăre în vremea copilăriei, iar […]

Citește mai mult

Cremșnit: O rețetă ușoară și plină de savoare

16 iunie 2023

În lumea dulciurilor, există unele delicii care transcend timpul și poartă cu ele amintiri dulci și pline de nostalgie. Un astfel de desert este cremșnitul. Această prăjitură irezistibilă s-a bucurat de o popularitate constantă în bucătăria românească, reprezentând un adevărat simbol al savoarei. Cu o rețetă ușoară și cu un gust inconfundabil, cremșnitul încântă și […]

Citește mai mult

Ciocolată de casă: rețeta copilăriei

16 februarie 2023

Deserturile copilăriei ne-au fascinat întotdeauna și ne-au umplut sufletele de bucurie de fiecare dată când le-am degustat. Acesta este și motivul pentru care vei regăsi pe blogul nostru culinar rețete cu deserturi precum cea de orez cu lapte sau de macaroane cu brânză, atât de iubite în copilăriei și atât de apreciate chiar și acum, […]

Citește mai mult