Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Gofre pufoase pentru micul dejun: Mod de preparare și ingrediente necesare

Gofrele pufoase sunt o alegere excelentă pentru un mic dejun sățios și delicios. Acestea pot fi adaptate în funcție de preferințele fiecărei persoane, putând fi servite cu o varietate de toppinguri și combinații de ingrediente, atât dulci, cât și sărate. Dacă vrei să afli cum poți pregăti în fiecare dimineață câte o porție de gofre pufoase pentru fiecare membru al familiei, în rândurile de mai jos ți-am pregătit lista de ingrediente, modul de pregătire și câteva sfaturi care să te ajute să personalizezi rețeta după gusturile tale. 

Ingrediente necesare pentru prepararea gofrelor pufoase

Cu ingredientele prezentate în lista de mai jos poți obține 5-8 gofre pufoase, în funcție de aparatul pe care îl folosești (cel cu formă pătrată sau în formă de inimă), în aproximativ 30 de minute. Cea mai bună veste? Poți găsi toate ingredientele necesare în gama de produse de la Profi. Iată ce să treci pe listă atunci când mergi la supermarket

  • 200 grame de făină de grâu;
  • 160 de ml lapte de vacă din gama Proxi;
  • 1 ou;
  • 40 de grame de zahăr;
  • 50 de grame de unt topit și răcit;
  • esență de vanilie;
  • un praf de sare;
  • 10 grame praf de copt. 

Opțional:

  • fructe proaspete sau congelate;
  • toppinguri (caramel, ciocolată, fructe etc.);
  • zahăr pudră. 

Cum se prepară gofrele pufoase?

Prepararea gofrelor pufoase

Ai cumpărat toate ingredientele din cel mai apropiat magazin Profit? Acum poți începe să prepari cele mai delicioase gofre pentru micul dejun!

  1. Într-un bol mare, combină ingredientele uscate, și anume, făina, praful de copt, zahărul și sarea. 
  2. Într-un alt bol, amestecă ingredientele lichide, untul, laptele, oul și esența de vanilie. Amestecă bine ingredientele lichide pentru a le integra complet.
  3. Adaugă treptat amestecul lichid peste cel uscat, amestecând ușor. Nu amesteca prea mult, pentru a păstra textura pufoasă a gofrelor.
  4. Încinge aparatul de gofre și unge-l cu puțin ulei sau unt. Toarnă o porție adecvată de aluat în centrul aparatului, închide capacul și lăsă gofrele să se coacă până devin aurii și pufoase, respectând indicațiile aparatului. De obicei, în 2-3 minute ar trebui ca gofrele să fie complet gătite. 
  5. Scoate gofrele gătite cu grijă din aparat și repetă procesul până când aluatul se termină. Servește gofrele calde, alături de toppingurile și garniturile preferate, precum fructe, sirop de arțar, ciocolată sau frișcă.

Sfaturi și trucuri pentru un mic dejun delicios cu gofre pufoase

Prin toppingurile pe care alegi să le folosești, poți transforma gofrele într-un mic dejun delicios și interesant. În funcție de preferințe, poți alege să adaugi fructe proaspete, nuci, ciocolată, sirop de arțar sau miere, pentru a obține unul sau mai multe straturi de arome și texturi. 

Combinarea gusturilor și texturilor poate fi o altă modalitate prin care poți crea un mic dejun atractiv. Puteți încerca să combini fructe proaspete cu înghețată, ciocolată topită cu nuci, sau miere cu fructe uscate. 

Dacă ai alergii sau restricții alimentare, poate fi util să afli că rețeta de gofre se poate modifica substanțial, în funcție de ceea ce vrei sau este recomandat să consumi. Iată ce substitute ai pentru fiecare ingredient: 

  • făină de grâu: O poți înlocui cu făină integrală, de migdale, de cocos sau orice altă făină;
  • lapte de vacă: Poți alege lapte vegetal (lapte de cocos, migdale, ovăz, orez etc.) sau orice alt lapte de la animale (capră, bivoliță etc.);
  • ou: Fructele pisate pot funcționa de minune în rețete umede și dense, cum sunt gofrele. Poți alege să pui o banană, un avocado sau smochine hidratate și mărunțite;
  • zahăr: Dacă nu îți dorești să îndulcești gofrele, îl poți omite în totalitate. Însă, dacă vrei o variantă mai sănătoasă pentru zahărul tos, poți opta pentru zahăr de cocos, miere, suc de fructe sau un îndulcitor natural (cum este cel pe bază de stevie);
  • unt: În loc de unt poți încorpora 60 de ml de ulei de floarea soarelui, de avocado sau de cocos.

Cum menții prospețimea și textura pufoasă a gofrelor?

Pentru a menține prospețimea și textura pufoasă a gofrelor chiar și atunci când sunt păstrate pentru o perioadă mai lungă, există câteva trucuri utile pe care le poți încerca. În primul rând, poți să păstrezi gofrele pufoase la temperatura camerei pentru o perioadă scurtă, acoperindu-le cu o folie de plastic sau punându-le într-un recipient ermetic. Este important să nu le lași la temperatura camerei pentru mai mult de o zi, deoarece pot deveni uscate și tari.

Dacă dorești să păstrezi gofrele pentru o perioadă mai lungă, poți să le îngheți. Înainte să le pui în congelator, asigură-te că sunt complet răcite și așază-le individual între foi de hârtie de copt pentru a evita lipirea lor. Apoi, pune-le într-un recipient sau într-o pungă de plastic ermetică pentru a evita formarea cristalelor de gheață. În acest fel, poți păstra gofrele în congelator timp de câteva săptămâni sau chiar luni.

Pentru a reîncălzi gofrele, le poți pune în cuptorul preîncălzit la 150 de grade, timp de 5-10 minute, sau în cuptorul cu microunde, timp de 10-15 secunde.

Acum, e timpul să te bucuri de gofrele pufoase și să împărtășești această rețetă delicioasă cu cei dragi! Descarcă aplicația Profi, prinde toate ofertele săptămânale și acumulează puncte bonus ca modalitate de plată în magazin atunci când faci cumpărături pentru a prepara gofre sau alte rețete similare!

Articole care se regăsesc în categoria Desert

Amandine de casă: secretele unei rețete de succes

24 februarie 2025

Dacă îți place să prepari deserturi acasă și vrei să impresionezi cu un dulce rafinat, amandinele sunt alegerea perfectă. Acest desert clasic al cofetăriilor din România, dar cu origini franțuzești, poate fi recreat în bucătăria ta, iar rezultatul va fi unul cu adevărat spectaculos.  În acest articol vei descoperi toate secretele unei rețete de amandine […]

Citește mai mult

Plăcintă cu mere: Deliciul toamnei în farfurie

20 noiembrie 2023

Toamna aduce cu ea o diversitate de fructe, iar merele sunt printre cele mai iubite. Și ce poate fi mai delicios decât un desert cald, aromat, creat din aceste minunate fructe? Nu știm dacă știai că nouă, celor de la Profi, tare mult ne mai plac plăcintele. Chiar ne gândeam să preparăm în perioada următoare și […]

Citește mai mult

Nuci umplute cu cremă de ciocolată: o rețetă tradițională pas cu pas

27 martie 2024

Într-o lume unde deserturile tradiționale sunt adesea neglijate, îți propunem să redescoperi gustul autentic al copilăriei cu nucile umplute cu cremă de ciocolată. Această rețetă simplă, dar delicioasă, combină gustul bogat al cojilor din aluat fraged cu dulceața și aroma inconfundabilă a cremei de ciocolată, oferindu-ți o experiență gustativă de neuitat.  Și pentru că ne […]

Citește mai mult

Rețeta de prăjitură cu nucă: pași și sfaturi pentru un desert savuros

11 noiembrie 2024

Când vine vorba de deserturi, prăjitura cu nucă ocupă un loc special în inimile multora. Nuca, cu aroma ei bogată și gustul ușor amărui, se îmbină perfect cu textura pufoasă a blatului și dulceața zahărului. Acesta este și motivul pentru care de-a lungul timpului ți-am propus mai multe rețete cu nucă, cum ar fi cozonacul cu […]

Citește mai mult

Panna cotta: idei de rețete originale italiene

28 mai 2024

În peisajul vast al deliciilor italiene, panna cotta strălucește ca un adevărat simbol al eleganței și rafinamentului. Această delicioasă budincă de smântână, cu origini în nordul Italiei, a câștigat inimile gurmanzilor din întreaga lume datorită texturii sale fine și aromei subtile. Cu toate că rețeta clasică de panna cotta este adorată pentru simplitatea sa, există numeroase […]

Citește mai mult

Cum să prepari churros acasă: rețeta pas cu pas pentru gogoși spaniole delicioase

24 februarie 2025

Dacă îți dorești un desert crocant la exterior, moale și pufos la interior, atunci trebuie să încerci rețeta de churros. Aceste gogoși spaniole sunt iubite în întreaga lume pentru textura lor unică și gustul delicios, mai ales atunci când sunt servite cu zahăr și scorțișoară sau înmuiate într-un sos de ciocolată fierbinte. Nu este nevoie […]

Citește mai mult

Rețete de dulceață de casă: Mod de preparare și ingrediente necesare

04 noiembrie 2022

Nici nu a venit bine toamna, că deja toate gospodinele se gândesc la cele mai gustoase și aromate rețete de dulceață preparate în casă. Gustul dulce-acrișor al fructelor de pădure sau aroma irezistibilă a piersicilor de care te poți bucura indiferent de anotimp sunt cele după care tânjești? Dacă vrei să ai satisfacția unor preparate […]

Citește mai mult

Rețetă din Bucovina de căpșuni cu smântână și mămăliguță

27 martie 2025

Bucovina este un tărâm al gusturilor autentice, unde tradiția culinară se păstrează vie din generație în generație. Printre preparatele sale inedite, care îmbină simplitatea ingredientelor cu savoarea autentică, se numără și căpșunile cu smântână și mămăliguță. Poate părea o combinație neobișnuită la prima vedere, însă bucovinenii știu că acest amestec de texturi și arome creează […]

Citește mai mult

Prăjitură cu caise proaspete: O delicatesă de vară într-un desert dulce și aromat

27 iulie 2023

Chiar de curând am preparat împreună pe blog o delicioasă prăjitură cu piersici. Și dacă tot am dat startul deserturilor cu fructe de sezon, nouă și caisele ne-au făcut cu ochiul. Cu atât mai mult cu cât poți include aceste fructe gustoase și zemoase într-o serie de prăjituri tip tartă, cheesecake sau pandișpan. Și exact […]

Citește mai mult

Batoane cu fulgi de ovăz: Rețete sănătoase pentru gustări pe parcursul zilei

30 iunie 2023

Noi, cei de la Profi, nu ducem niciodată lipsă de inspirație atunci când vine vorba de idei de gustări sănătoase pentru acele momente din zi în care pofta ne îndeamnă să facem alegeri alimentare mai puțin nutritive. Și pentru a-ți demonstra că imaginația noastră în ceea ce privește gustările sănătoase nu are limite, în articolul de […]

Citește mai mult