Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Prăjitură Fanta cu brânză: rețeta pas cu pas către un desert savuros

Nu știm dacă ești un fan sau nu al rețetelor de prăjituri de casă însă nouă tare mult ne place să încercăm cele mai delicioase rețete de desert. Există o rețetă pe care de mult ne dorim să o încercăm, iar astăzi ne-am decis să te delectăm cu rețeta de prăjitură Fanta, atât de apreciată pentru culoarea sa vibrantă și gustul revigorant. Această prăjitură este perfectă pentru a aduce un strop de prospețime unei ocazii speciale sau pentru a te răsfăța într-o zi obișnuită.

Cu stratul pufos de blat de pandișpan, crema de brânză aromată și toppingul răcoritor de gelatină din suc de portocale, prăjitura Fanta cu brânză este un desert care te va cuceri cu siguranță. În plus, pregătirea acestei rețete de prăjitură este un proces plin de satisfacție, în timp ce rezultatul final va impresiona toți pofticioșii. Iată cât de simplu poți prepara și tu prăjitura Fanta după rețeta clasică!

Originea prăjiturii Fanta cu brânză

Prăjitura Fanta cu brânză, un desert cu o textură cremoasă și un gust dulce-acrișor, are rădăcinile în bucătăria modernă românească. Numele prăjiturii vine de la băutura răcoritoare cu același nume, populară în anii ’90, perioadă în care Fanta a intrat pe piață. Denumirea inedită a fost dată datorită culorii prăjiturii, care aducea aminte de nuanța specifică a băuturii Fanta.

Popularitatea rețetei de prăjitură Fanta cu brânză a crescut odată cu răspândirea rețetei pe blogurile culinare. Ușurința preparării, gustul delicios și variabilitatea ingredientelor au contribuit la popularitatea sa. Rețeta originală de prăjitură Fanta avea la bază o budincă la plic, amestecată cu suc Fanta.

De-a lungul timpului, rețeta de prăjitură Fanta cu brânză a suferi numeroase modificări, în funcție de gusturile și preferințele fiecăruia. În rețeta de astăzi vom folosi mascarpone pentru cremă și jeleu din suc proaspăt de portocale, pentru un aspect delicios, asemănător rețetei originale.

Originea prajiturii Fanta cu branza

Ingrediente pentru prăjitură Fanta cu brânză

Înainte de a ne apuca de gătit este esențial să știm exact care sunt ingredientele de care avem nevoie pentru a prepara prăjitura Fanta cu brânză. Această prăjitură delicioasă are nevoie de o serie de ingrediente simple, dar care, combinate în mod armonios, vor da naștere unui desert cu adevărat special. Iată ce ingrediente va trebui să alegi din gama de produse de la Profi pentru a prepara cea mai bună prăjitură Fanta cu brânză!

Ingrediente pentru blat

  • 5 ouă; 
  • 130-150 g de făină; 
  • 200 g de zahăr; 
  • 40 ml de ulei; 
  • 35 g de cacao; 
  • 1 linguriță de esență de portocale; 
  • un praf de sare. 

Ingrediente pentru crema de brânză

  • 250 g de mascarpone; 
  • 500-600 g de brânză de vaci; 
  • 100 g de unt moale; 
  • 150 g de zahăr pudră; 
  • 2 plicuri de zahăr vanilat; 
  • 1 linguriță de esență de vanilie. 

Ingrediente pentru jeleu

  • 800 ml de suc proaspăt de portocale; 
  • 80 g de amidon de porumb; 
  • 80 g de zahăr.

Cum prepari prăjitura Fanta după rețeta simplă?

Știm că lista de ingrediente pentru această rețetă de prăjitură de casă poate părea intimidantă, dar te asigurăm că rezultatul va fi unul incredibil de savuros. Ai dat deja fuga la cel mai apropiat magazin Profi pentru a achiziționa toate ingredientele din lista de mai sus? Ei bine, hai să trecem împreună prin etapele de preparare ale acestui desert de casă, inspirat de băutura Fanta!

Prepararea blatului pentru prăjitura Fanta 

Prepararea acestui delicios desert începe cu realizarea blatului pufos de pandișpan. Așadar, pune ouăle într-un bol larg și adaugă peste acestea zahărul, alături de un praf de sare. Mixează bine acest amestec, până când ouăle își vor tripla volumul. Când ouăle și-au triplat volumul, poți adăuga cacaua și o poți încorpora în amestec, la viteză mică. 

Odată ce ai încorporat cacaua, poți renunța la mixer, întrucât restul ingredientelor le vei încorpora manual, cu ajutorul unei spatule. În continuare adaugă uleiul și esența de portocale, apoi amestecă ușor. Apoi vom începe să încorporăm și făina, puțin câte puțin. Amestecă ușor, cu mișcări largi, până ce toată făina este integrată în compoziție.

Toarnă toată compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și nivelează bine cu o spatulă. Dă apoi tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 20 de minute. Când blatul este gata, lasă-l să se răcească complet. Între timp, ne vom ocupa de jeleul pentru prăjitura Fanta.

Prepararea jeleului din suc de portocale 

Pentru a prepara jeleul apetisant, transferă sucul de portocale într-o cratiță, apoi adaugă amidonul de porumb, alături de zahăr. Fierbe totul, amestecând continuu, până când compoziția începe se se îngroașe. Când jeleul s-a îngroșat, ia cratița de pe foc, acoperă cratița cu o folie de plastic și lasă-l să ajungă la temperatura camerei. Cât timp se răcește jeleul, ne putem ocupa de crema de brânză pentru prăjitura Fanta. 

Prepararea cremei de brânză 

Adaugă într-un bol larg untul moale, iar peste acesta adaugă zahărul pudră și zahărul vanilat. Mixează apoi ingredientele, până când obții o consistență cremoasă. Adaugă apoi peste unt brânza de vaci, alături de esența de vanilie și mixează din nou totul. Încorporează apoi și mascarponele și mixează din nou. 

Montarea prăjiturii Fanta cu brânză 

Acum că ai toate elementele pregătite, urmează montarea delicioasei prăjituri de casă. Pentru a monta prăjitura, pune blatul într-o formă cu pereți detașabili. Peste blat, pune crema de brânză preparată anterior și nivelează bine cu o spatulă. Odată nivelată crema, poți pune și jeleul de portocale. Nivelează-l bine și pe acesta.

Acum montarea prăjiturii Fanta a ajuns la final, așa că îți recomandăm să o dai la frigider pentru cel puțin 6 ore sau peste noapte. Ulterior, vei observa că jeleul s-a întărit foarte bine, așa că poți îndepărta pereții detașabili și poți porționa prăjitura Fanta pentru servire.

Montarea prajiturii Fanta cu branza

Sfaturi și trucuri pentru cea mai reușită rețetă de prăjitură Fanta

Știm că deja ți-am făcut poftă sau, cel puțin, că am reușit să-ți stârnim curiozitatea cu această delicioasă prăjitură de casă. Dacă vrei să prepari cea mai bună prăjitură Fanta după rețeta clasică, iată câteva sfaturi și trucuri care să te ajute să obții un desert absolut savuros!

  • Alege cele mai bune ingrediente 

Primul pas către o prăjitură Fanta cu brânză delicioasă începe cu alegerea ingredientelor. Este esențial să alegi produse de înaltă calitate pentru a te asigura că rezultatul final va fi la fel de bun. Brânza trebuie să fie proaspătă și de preferat naturală, deoarece aceasta este componenta principală a prăjiturii. De asemenea, pentru blat este recomandat să folosești făină cu o textură fină și cacao de calitate. 

  • Coace corespunzător blatul pentru prăjitură 

Atunci când vine vorba de coacere, trebuie să ne cunoaștem cuptorul. Fiecare cuptor este diferit, astfel că este esențial să ajustezi temperatura în mod corespunzător. Coacerea la o temperatură prea mare poate duce la arderea prăjiturii, în timp ce o temperatură prea mică poate duce la coacerea insuficientă. Temperatura ideală pentru coacerea prăjiturilor variază între 160 și 180 de grade Celsius.

  • Nu omite adăugarea esențelor 

Atât în ceea ce privește blatul, cât și crema de brânză cu mascarpone, esențele sunt ingrediente de bază, ce oferă acestor elemente arome intense de vanilie, respectiv portocală. Poți adăuga chiar și esență de vanilie sau de lămâie pentru prepararea blatului, în așa fel încât să-i oferi acestuia arome distincte. 

  • Lasă blatul și jeleul de portocale să se răcească 

Pentru a obține cea mai bună prăjitură Fanta, atât blatul, cât și jeleul este bine să ajungă la temperatura camerei. Jeleul poate fi ușor călduț însă în niciun caz nu trebuie folosit fierbinte! 

  • Lasă prăjitura Fanta să se răcească 

Un alt aspect important este răcirea prăjiturii. După montare, prăjitura Fanta cu brânză trebuie lăsată să se răcească înainte de a fi tăiată, ca și prăjitura cu piersici. Acest pas este esențial pentru a preveni sfărâmarea prăjiturii. Lasă prăjitura să stea la frigider pentru cel puțin 6 ore sau peste noapte. Abia apoi poate fi feliată și servită.

Prajitura fanta

Cu textura sa pufoasă, gustul său revigorant și aspectul său vibrant, prăjitura Fanta cu brânză este un desert care nu doar îți va încânta papilele gustative, dar va și aduce un zâmbet pe fețele celor dragi. Rețeta pas cu pas prezentată în acest articol îți oferă toate instrucțiunile de care ai nevoie pentru a pregăti această prăjitură savuroasă și răcoritoare în confortul propriei bucătării. Deci, pune-ți mâinile la treabă, adună ingredientele necesare și bucură-te de fiecare pas al procesului de preparare! Să înceapă aventura culinară și savurarea momentelor dulci alături de cei dragi!

Articole care se regăsesc în categoria Desert

Nuci umplute cu cremă de ciocolată: o rețetă tradițională pas cu pas

27 martie 2024

Într-o lume unde deserturile tradiționale sunt adesea neglijate, îți propunem să redescoperi gustul autentic al copilăriei cu nucile umplute cu cremă de ciocolată. Această rețetă simplă, dar delicioasă, combină gustul bogat al cojilor din aluat fraged cu dulceața și aroma inconfundabilă a cremei de ciocolată, oferindu-ți o experiență gustativă de neuitat.  Și pentru că ne […]

Citește mai mult

Cremșnit: O rețetă ușoară și plină de savoare

16 iunie 2023

În lumea dulciurilor, există unele delicii care transcend timpul și poartă cu ele amintiri dulci și pline de nostalgie. Un astfel de desert este cremșnitul. Această prăjitură irezistibilă s-a bucurat de o popularitate constantă în bucătăria românească, reprezentând un adevărat simbol al savoarei. Cu o rețetă ușoară și cu un gust inconfundabil, cremșnitul încântă și […]

Citește mai mult

Prăjitură cu fructe: 5 idei de rețete rapide și gustoase

16 iunie 2023

Prăjiturile cu fructe sunt o alegere delicioasă și sănătoasă pentru oricine iubește dulciurile. Fructele adaugă o notă de prospețime și savoare prăjiturilor, îmbogățindu-le cu vitamine și nutrienți benefici pentru sănătate. În plus, utilizarea fructelor în prăjituri poate fi o modalitate excelentă de a reduce cantitatea de zahăr, fără a compromite gustul sau textura preparatului. Și, […]

Citește mai mult

Mucenici moldovenești: O rețetă tradițională cu miere și nucă

18 ianuarie 2024

Fiecare sărbătoare creștină este asociată la români cu numeroase preparate culinare. Există tradiții și obiceiuri românești de Paște, asociate cu preparate culinare precum pasca și ouăle roșii, avem rețete tradiționale asociate cu sărbătoarea Crăciunului, precum caltaboșul, toba de casă și cozonacul cu nucă, sau chiar și preparate importante care se oferă pentru pomenirea celor care nu mai […]

Citește mai mult

Tiramisu: 3 rețete practice, rapide și delicioase

02 martie 2023

Tiramisu este, poate, cel mai celebru desert italienesc. Poate nu un preparat la fel de popular precum pastele carbonara, dar cu siguranță reușește să încânte sufletele tuturor iubitorilor de deserturi din întreaga lume. Și ca mai toate rețetele de deserturi, și rețeta de tiramisu a cunoscut numeroase variații și interpretări, pornind de la rețeta originală […]

Citește mai mult

Macaroane cu brânză: mod de preparare și ingrediente necesare

17 ianuarie 2023

Nu știm despre tine, dar nouă tare mult ne place să ne aducem aminte de copilărie prin cele mai savuroase rețete de dulciuri care ne făceau fericiți când eram copii. Și am tot gătit de-a lungul timpului tot felul de delicii, de la plăcintă cu dovleac și prăjitură cu mălai, până la cornulețe cu nucă […]

Citește mai mult

Înghețată de casă: 10 rețete delicioase pe care le poți face acasă

16 iunie 2023

Noi, cei de la Profi, suntem pasionați de rețete de desert, așa că nu vine deloc ca o surpriză că de îndată ce zilele însorite și-au făcut apariția, gândul ne zboară la delicioasa înghețată de casă. Înghețata, așa cum știm cu toții, este un desert absolut savuros, asociat, în general, cu zilele călduroase de vară, fiind […]

Citește mai mult

Tartă cu fructe de vară: 3 rețete proaspete și răcoritoare

17 noiembrie 2023

Știi deja despre noi că suntem fani ai prăjiturilor cu fructe. Și atunci când avem poftă de ceva dulce, fructele de sezon sunt cu siguranță ingredientele care vor sta la baza deserturilor noastre preferate. Și cum aceeași poftă ne încearcă și în aceste zile, spre final de vară, ne dorim să-ți propunem câteva dintre cele mai […]

Citește mai mult

Cozonac cu nucă: O rețetă tradițională românească

23 noiembrie 2022

Că tot se apropie cu pași repezi sărbătorile de iarnă, cozonacul cu nucă este unul dintre preparatele care ne trezește întotdeauna sentimente deosebite. Cu toții ne amintim de aromele minunate ale cozonacilor cu nucă, aceste minunății pufoase gătite cu multă dragoste de bunica. De Sărbători, cozonacul este un deliciu nelipsit de pe masa în jurul […]

Citește mai mult

Rețete de compot: Top 3 rețete simple și gustoase

15 noiembrie 2022

Încă din copilărie știm că „toamna vine cu mere și pere în panere”, așa că nu mai este un secret faptul că acesta este cel mai roditor anotimp și că fructele de sezon sunt absolut delicioase. Nu știm despre tine, însă noi suntem mari amatori ai fructelor de toamnă, de la pere și prune, la […]

Citește mai mult