Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Prăjitură Fanta cu brânză: rețeta pas cu pas către un desert savuros

Nu știm dacă ești un fan sau nu al rețetelor de prăjituri de casă însă nouă tare mult ne place să încercăm cele mai delicioase rețete de desert. Există o rețetă pe care de mult ne dorim să o încercăm, iar astăzi ne-am decis să te delectăm cu rețeta de prăjitură Fanta, atât de apreciată pentru culoarea sa vibrantă și gustul revigorant. Această prăjitură este perfectă pentru a aduce un strop de prospețime unei ocazii speciale sau pentru a te răsfăța într-o zi obișnuită.

Cu stratul pufos de blat de pandișpan, crema de brânză aromată și toppingul răcoritor de gelatină din suc de portocale, prăjitura Fanta cu brânză este un desert care te va cuceri cu siguranță. În plus, pregătirea acestei rețete de prăjitură este un proces plin de satisfacție, în timp ce rezultatul final va impresiona toți pofticioșii. Iată cât de simplu poți prepara și tu prăjitura Fanta după rețeta clasică!

Originea prăjiturii Fanta cu brânză

Prăjitura Fanta cu brânză, un desert cu o textură cremoasă și un gust dulce-acrișor, are rădăcinile în bucătăria modernă românească. Numele prăjiturii vine de la băutura răcoritoare cu același nume, populară în anii ’90, perioadă în care Fanta a intrat pe piață. Denumirea inedită a fost dată datorită culorii prăjiturii, care aducea aminte de nuanța specifică a băuturii Fanta.

Popularitatea rețetei de prăjitură Fanta cu brânză a crescut odată cu răspândirea rețetei pe blogurile culinare. Ușurința preparării, gustul delicios și variabilitatea ingredientelor au contribuit la popularitatea sa. Rețeta originală de prăjitură Fanta avea la bază o budincă la plic, amestecată cu suc Fanta.

De-a lungul timpului, rețeta de prăjitură Fanta cu brânză a suferi numeroase modificări, în funcție de gusturile și preferințele fiecăruia. În rețeta de astăzi vom folosi mascarpone pentru cremă și jeleu din suc proaspăt de portocale, pentru un aspect delicios, asemănător rețetei originale.

Originea prajiturii Fanta cu branza

Ingrediente pentru prăjitură Fanta cu brânză

Înainte de a ne apuca de gătit este esențial să știm exact care sunt ingredientele de care avem nevoie pentru a prepara prăjitura Fanta cu brânză. Această prăjitură delicioasă are nevoie de o serie de ingrediente simple, dar care, combinate în mod armonios, vor da naștere unui desert cu adevărat special. Iată ce ingrediente va trebui să alegi din gama de produse de la Profi pentru a prepara cea mai bună prăjitură Fanta cu brânză!

Ingrediente pentru blat

  • 5 ouă; 
  • 130-150 g de făină; 
  • 200 g de zahăr; 
  • 40 ml de ulei; 
  • 35 g de cacao; 
  • 1 linguriță de esență de portocale; 
  • un praf de sare. 

Ingrediente pentru crema de brânză

  • 250 g de mascarpone; 
  • 500-600 g de brânză de vaci; 
  • 100 g de unt moale; 
  • 150 g de zahăr pudră; 
  • 2 plicuri de zahăr vanilat; 
  • 1 linguriță de esență de vanilie. 

Ingrediente pentru jeleu

  • 800 ml de suc proaspăt de portocale; 
  • 80 g de amidon de porumb; 
  • 80 g de zahăr.

Cum prepari prăjitura Fanta după rețeta simplă?

Știm că lista de ingrediente pentru această rețetă de prăjitură de casă poate părea intimidantă, dar te asigurăm că rezultatul va fi unul incredibil de savuros. Ai dat deja fuga la cel mai apropiat magazin Profi pentru a achiziționa toate ingredientele din lista de mai sus? Ei bine, hai să trecem împreună prin etapele de preparare ale acestui desert de casă, inspirat de băutura Fanta!

Prepararea blatului pentru prăjitura Fanta 

Prepararea acestui delicios desert începe cu realizarea blatului pufos de pandișpan. Așadar, pune ouăle într-un bol larg și adaugă peste acestea zahărul, alături de un praf de sare. Mixează bine acest amestec, până când ouăle își vor tripla volumul. Când ouăle și-au triplat volumul, poți adăuga cacaua și o poți încorpora în amestec, la viteză mică. 

Odată ce ai încorporat cacaua, poți renunța la mixer, întrucât restul ingredientelor le vei încorpora manual, cu ajutorul unei spatule. În continuare adaugă uleiul și esența de portocale, apoi amestecă ușor. Apoi vom începe să încorporăm și făina, puțin câte puțin. Amestecă ușor, cu mișcări largi, până ce toată făina este integrată în compoziție.

Toarnă toată compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și nivelează bine cu o spatulă. Dă apoi tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 20 de minute. Când blatul este gata, lasă-l să se răcească complet. Între timp, ne vom ocupa de jeleul pentru prăjitura Fanta.

Prepararea jeleului din suc de portocale 

Pentru a prepara jeleul apetisant, transferă sucul de portocale într-o cratiță, apoi adaugă amidonul de porumb, alături de zahăr. Fierbe totul, amestecând continuu, până când compoziția începe se se îngroașe. Când jeleul s-a îngroșat, ia cratița de pe foc, acoperă cratița cu o folie de plastic și lasă-l să ajungă la temperatura camerei. Cât timp se răcește jeleul, ne putem ocupa de crema de brânză pentru prăjitura Fanta. 

Prepararea cremei de brânză 

Adaugă într-un bol larg untul moale, iar peste acesta adaugă zahărul pudră și zahărul vanilat. Mixează apoi ingredientele, până când obții o consistență cremoasă. Adaugă apoi peste unt brânza de vaci, alături de esența de vanilie și mixează din nou totul. Încorporează apoi și mascarponele și mixează din nou. 

Montarea prăjiturii Fanta cu brânză 

Acum că ai toate elementele pregătite, urmează montarea delicioasei prăjituri de casă. Pentru a monta prăjitura, pune blatul într-o formă cu pereți detașabili. Peste blat, pune crema de brânză preparată anterior și nivelează bine cu o spatulă. Odată nivelată crema, poți pune și jeleul de portocale. Nivelează-l bine și pe acesta.

Acum montarea prăjiturii Fanta a ajuns la final, așa că îți recomandăm să o dai la frigider pentru cel puțin 6 ore sau peste noapte. Ulterior, vei observa că jeleul s-a întărit foarte bine, așa că poți îndepărta pereții detașabili și poți porționa prăjitura Fanta pentru servire.

Montarea prajiturii Fanta cu branza

Sfaturi și trucuri pentru cea mai reușită rețetă de prăjitură Fanta

Știm că deja ți-am făcut poftă sau, cel puțin, că am reușit să-ți stârnim curiozitatea cu această delicioasă prăjitură de casă. Dacă vrei să prepari cea mai bună prăjitură Fanta după rețeta clasică, iată câteva sfaturi și trucuri care să te ajute să obții un desert absolut savuros!

  • Alege cele mai bune ingrediente 

Primul pas către o prăjitură Fanta cu brânză delicioasă începe cu alegerea ingredientelor. Este esențial să alegi produse de înaltă calitate pentru a te asigura că rezultatul final va fi la fel de bun. Brânza trebuie să fie proaspătă și de preferat naturală, deoarece aceasta este componenta principală a prăjiturii. De asemenea, pentru blat este recomandat să folosești făină cu o textură fină și cacao de calitate. 

  • Coace corespunzător blatul pentru prăjitură 

Atunci când vine vorba de coacere, trebuie să ne cunoaștem cuptorul. Fiecare cuptor este diferit, astfel că este esențial să ajustezi temperatura în mod corespunzător. Coacerea la o temperatură prea mare poate duce la arderea prăjiturii, în timp ce o temperatură prea mică poate duce la coacerea insuficientă. Temperatura ideală pentru coacerea prăjiturilor variază între 160 și 180 de grade Celsius.

  • Nu omite adăugarea esențelor 

Atât în ceea ce privește blatul, cât și crema de brânză cu mascarpone, esențele sunt ingrediente de bază, ce oferă acestor elemente arome intense de vanilie, respectiv portocală. Poți adăuga chiar și esență de vanilie sau de lămâie pentru prepararea blatului, în așa fel încât să-i oferi acestuia arome distincte. 

  • Lasă blatul și jeleul de portocale să se răcească 

Pentru a obține cea mai bună prăjitură Fanta, atât blatul, cât și jeleul este bine să ajungă la temperatura camerei. Jeleul poate fi ușor călduț însă în niciun caz nu trebuie folosit fierbinte! 

  • Lasă prăjitura Fanta să se răcească 

Un alt aspect important este răcirea prăjiturii. După montare, prăjitura Fanta cu brânză trebuie lăsată să se răcească înainte de a fi tăiată, ca și prăjitura cu piersici. Acest pas este esențial pentru a preveni sfărâmarea prăjiturii. Lasă prăjitura să stea la frigider pentru cel puțin 6 ore sau peste noapte. Abia apoi poate fi feliată și servită.

Prajitura fanta

Cu textura sa pufoasă, gustul său revigorant și aspectul său vibrant, prăjitura Fanta cu brânză este un desert care nu doar îți va încânta papilele gustative, dar va și aduce un zâmbet pe fețele celor dragi. Rețeta pas cu pas prezentată în acest articol îți oferă toate instrucțiunile de care ai nevoie pentru a pregăti această prăjitură savuroasă și răcoritoare în confortul propriei bucătării. Deci, pune-ți mâinile la treabă, adună ingredientele necesare și bucură-te de fiecare pas al procesului de preparare! Să înceapă aventura culinară și savurarea momentelor dulci alături de cei dragi!

Articole care se regăsesc în categoria Desert

Cum să faci bezele de casă: Rețeta pas cu pas

20 noiembrie 2023

Dacă iubești deserturile la fel de mult ca și noi și ai încercat deja toate rețetele de desert pe care ți le-am dezvăluit de-a lungul timpului, să știi că nu ducem niciodată lipsă de inspirație în a găsi alte și alte rețete delicioase cu care să ne potolim pofta de dulce. Și astăzi ne-am gândit la bezele, […]

Citește mai mult

Nuci umplute cu cremă de ciocolată: o rețetă tradițională pas cu pas

27 martie 2024

Într-o lume unde deserturile tradiționale sunt adesea neglijate, îți propunem să redescoperi gustul autentic al copilăriei cu nucile umplute cu cremă de ciocolată. Această rețetă simplă, dar delicioasă, combină gustul bogat al cojilor din aluat fraged cu dulceața și aroma inconfundabilă a cremei de ciocolată, oferindu-ți o experiență gustativă de neuitat.  Și pentru că ne […]

Citește mai mult

Tort de ciocolată: 3 rețete delicioase

22 decembrie 2022

Iubim deserturile la nebunie, exact ca și atunci când eram copii. Și mai iubim și ciocolata, desertul suprem indiferent de vârstă! Iar atunci când vine vorba despre deserturi cu ciocolată, puțin sunt cei care pot rezista tentației de a nu-și răsfăța papilele gustative cu aceste delicii. Și să fim sinceri, ciocolata nu lipsește niciodată de […]

Citește mai mult

Pască bună cu smântână: rețeta și recomandări pentru un gust desăvârșit

28 martie 2023

Pentru cei mai mulți dintre noi, pasca tradițională înseamna acea tartă preparată dintr-un aluat de cozonac umplut cu brânză de vaci. Puțini s-au gândit vreodată că o alternativă la rețeta tradițională poate fi pasca bună cu smântână. La o simplă cercetare a ingredientelor, cu siguranță, vei observa și tu că acest desert pascal se arată […]

Citește mai mult

Mod de preparare și ingrediente necesare pentru o pască plină de ciocolată

28 martie 2023

Noi, cei de la Profi, ne declarăm mari iubitori ai rețetelor care au ciocolata printre ingrediente. Afirmația noastră nu e deloc surprinzătoare, întrucât am gătit împreună de-a lungul timpului cele mai delicioase deserturi cu acest ingredient; de la tort de ciocolată și până la brioșe cu fulgi de ciocolată. Mai mult decât atât, chiar am […]

Citește mai mult

Rețeta de pască tradițională cu brânză

28 martie 2023

Nu există masă de Paște fără pască, acest preparat tradițional atât de îndrăgit de români și definit ca o tartă rituală preparată dintr-un aluat obișnuit de cozonac, cu diverse umpluturi dulci, pe bază de lactate. Și nu este deloc complicat să faci o pască tradițională: un aluat de cozonac și o umplutură simplă din brânză […]

Citește mai mult

Rețetă de cornulețe fragede cu nucă

22 decembrie 2022

Știm că vin sărbătorile de iarnă atunci când în bucătărie miroase numai a cozonac cu nucă și din cuptor se ivesc arome de plăcintă cu dovleac, gătită cu dragoste pentru cei dragi. Și dacă tot am adus vorba de nuci, mai știm o rețetă care cu siguranță se număra printre preferatele tale în copilărie: rețeta […]

Citește mai mult

Tort de mere: Rețeta tradițională și gustul copilăriei

03 august 2023

Atunci când vorbim despre deserturi asociate cu amintiri plăcute din copilărie, tortul de mere pregătit de bunica în vremea când eram copii se numără printre favorite. Este imposibil ca aroma îmbietoare a merelor coapte și textura moale a blatului de tort să nu declanșeze oricui o serie de amintiri și emoții asociate cu copilăria. Asemenea […]

Citește mai mult

Cozonac cu nucă: O rețetă tradițională românească

23 noiembrie 2022

Că tot se apropie cu pași repezi sărbătorile de iarnă, cozonacul cu nucă este unul dintre preparatele care ne trezește întotdeauna sentimente deosebite. Cu toții ne amintim de aromele minunate ale cozonacilor cu nucă, aceste minunății pufoase gătite cu multă dragoste de bunica. De Sărbători, cozonacul este un deliciu nelipsit de pe masa în jurul […]

Citește mai mult

Cozonac cu mac: rețeta pentru a obține un cozonac pufos și cu multă umplutură

28 martie 2023

În cazul în care îți place cozonacul cu miez de nucă și cacao, atunci îl vei iubi și pe cel cu umplutură de mac. Aromat, parfumat și nemaipomenit de gustos, cozonacul cu mac nu trebuie să-ți lipsească de pe masa de sărbători. Dacă îți dorești să obții un cozonac pufos, care se rupe fășii, cu […]

Citește mai mult