Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Idei de mic dejun: Top 7 rețete simple și delicioase

Ai auzit adesea că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, cu siguranță. Și chiar așa și este, pentru că o masă bogată în nutrienți la micul dejun îți va oferi suficient „combustibil” pentru întreaga zi. Parcă deja ai o pornire mult mai bună după un mic dejun nutritiv, nu-i așa?

Te anunțăm încă de pe acum că în acest articol nu îți vom vorbi despre lapte cu cereale, varianta clasică de mic dejun pentru care optează majoritatea persoanelor, din lipsă de timp. În rândurile următoare, te vom încânta cu idei pentru un mic dejun sănătos și sățios, bogat în vitamine și minerale esențiale pentru organism.

Dacă și tu dorești să-ți începi ziua într-un mod delicios și sănătos în același timp, găsește-ți inspirația în rețetele de mic dejun din articolul de mai jos!

1. Terci de ovăz cu nuci și fructe

O idee excelentă pentru un mic dejun sănătos, super nutritiv și consistent este terciul de ovăz cu fructe proaspete sau congelate. Mai ales că fulgii de ovăz sunt o sursă excelentă de fibre și îți oferă energie pentru întreaga zi. Iată care sunt ingredientele pe care trebuie să le iei de pe rafturile magazinelor Profi și cum prepari un terci de ovăz absolut delicios!

Ingrediente

  • 50 g de fulgi de ovăz;
  • 150 ml de lapte de soia sau de migdale;
  • 150 ml de apă;
  • 1 praf de sare;
  • 1 linguriță de sirop de arțar;
  • nuci, stafide, migdale, smochine;

Mod de preparare al acestei rețete pentru mic dejun sănătos

Pentru început, pune la fiert laptele, alături de apă și un praf de sare. Când dă în clocot, redu focul la minim și adaugă fulgii de ovăz, apoi amestecă bine. Lasă totul să fiarbă la foc mic pentru 10-15 minute, până când terciul ajunge la consistența dorită. Trage terciul de pe foc, adaugă siropul de arțar și amestecă din nou. Acum terciul este gata și nu mai rămâne decât să adaugi nucile și fructele preferate. Așa-i că este una dintre cele mai simple idei pentru mic dejun sănătos? Te asigurăm că și una dintre cele mai delicioase!

Terci de ovăz cu nuci și fructe

2. Toast cu avocado și ou poșat

Ești în căutarea unor idei pentru un mic dejun consistent? Avem una dintre cele mai inspirate idei de rețete pentru tine: toastul cu avocado și ou poșat! Vestea bună este că în gama de produse Profi vei putea găsi toate ingredientele necesare pentru acest mic dejun sănătos și plin de nutrienți!

Ingrediente

  • 1 felie de pâine integrală;
  • 1 ou;
  • ½ avocado;
  • 1 linguriță de ulei de măsline;
  • zeamă de lămâie;
  • oțet;
  • sare;
  • semințe de susan.

Mod de preparare al acestei rețete pentru mic dejun sănătos

Pune jumătatea de avocado într-un bol și adaugă uleiul de măsline, un praf de sare și puțină zeamă de lămâie. Pasează ingredientele cu o furculiță. Sparge un ou într-un vas mic și lasă-l deoparte. Pune apoi apă la fiert într-o cratiță și toarnă puțin oțet. Când apa a dat în clocot, formează un vârtej cu ajutorul furculiței și toarnă oul în cratiță. Gătește oul timp de câteva minute, apoi scurge-l și lasă-l deoparte.

Prăjește felia de pâine, întinde pasta de avocado pe deasupra și așază oul poșat peste avocado. Finalizează rețeta pentru mic dejun presărând pe deasupra semințe de susan. Sparge gălbenușul și servește cu poftă!

Toast cu avocado și ou poșat

3. Omletă cu ciuperci și cașcaval

Îți dorești să prepari o rețetă pentru un mic dejun tradițional românesc? Nimic nu este mai tradițional la români decât omleta gătită dimineața, așa că te vom inspira cu una dintre cele mai consistente idei de mic dejun: omletă cu ciuperci și cașcaval. Iată cum duci la bun sfârșit această idee de mic dejun gustos, folosind ciuperci din gama Proaspete de la noi, marca Profi!

Ingrediente

  • 4 ouă;
  • 125 g de ciuperci champignon;
  • 1 cățel de usturoi;
  • 50 g de cașcaval;
  • 2 lingurițe de mărar tocat;
  • 20 g de unt;
  • 1 lingură de ulei de floarea soarelui;
  • sare și piper măcinat, după gust.

Mod de preparare al acestei rețete pentru mic dejun tradițional românesc

În revista Profi, vei găsi o mulțime de oferte la ingredientele necesare pentru această rețetă de mic dejun, așa că dacă deja ai toate ingredientele la îndemână, hai să gătim împreună micul dejun pentru două persoane! Curăță ciupercile, șterge-le cu un șervet umed și taie-le în felii subțiri. Pune uleiul într-o tigaie antiaderentă, adaugă un cățel de usturoi necurățat, zdrobit cu muchia cuțitului și sotează totul la foc mic, pentru un minut. Elimină apoi usturoiul din tigaie și adaugă ciupercile feliate, alături de sare și piper.

Călește ciupercile până se înmoaie, apoi stinge focul și acoperă tigaia cu un capac. Pune ouăle într-un vas, adaugă mărarul tocat mărunt, sare și piper. Amestecă ouăle cu telul până se omogenizează. Într-o tigaie se pun untul și uleiul, iar după ce untul s-a topit, adaugă ouăle. Când suprafața omletei s-a închegat, adaugă ciupercile și cașcavalul ras, pe una dintre jumătățile omletei. Cu o spatulă, adu partea opusă goală a omletei pentru umplutură. Scoate apoi omleta pe farfurii și servește-o caldă, cu mărar tocat pe deasupra.

Omletă cu ciuperci și cașcaval

4. Muffins cu banane și iaurt

Vrei un mic dejun rapid și delicios? Ce ai spune de o rețetă de muffins la micul dejun? Noi credem că este o idee excelentă pentru mâncarea de dimineață, așa că avem ingredientele perfecte pentru a-ți începe dimineața într-un mod delicios!

Ingrediente

  • 2 banane coapte;
  • 180 g de iaurt grecesc;
  • 60 ml de ulei;
  • 60 ml de lapte;
  • 1 ou;
  • miezul de la o păstaie de vanilie;
  • 150 g de zahăr tos;
  • 3 linguri de cacao;
  • 200 g de făină;
  • 1 linguriță de praf de copt;
  • un praf de sare;

Mod de preparare al acestei rețete de mic dejun delicios

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și pune forme de brioșe într-o tavă de copt. Într-un bol larg, strivește bananele cu furculița, până obții un piure. Adaugă iaurtul, oul, vanilia și amestecă ușor cu o spatulă/lingură de lemn. Adaugă apoi și laptele, zahărul și uleiul, amestecă, iar la final adaugă făina, cacao, praful de copt și puțină sare. Amestecă toate ingredientele până când obții o compoziție omogenă.

Pune în forme amestecul obținut astfel încât să fie ¾ pline. Dă apoi tava la cuptor pentru 35-55 de minute sau până când brioșele trec testul scobitorii. Îți garantăm că este una dintre cele mai delicioase idei pentru mic dejun!

Muffins cu banane și iaurt

5. Ouă la cuptor cu macrou și roșii

Vrei să servești la micul dejun rețete sățioase și gustoase? Ouăle la cuptor cu macrou și roșii pot fi o opțiune excelentă pentru prima masă a zilei. Profită de promoțiile de la Profi și cumpără toate ingredientele pentru acest mic dejun preparat la cuptor!

Ingrediente

1 conservă de file de macrou în ulei de măsline;
10 roșii cherry;
4 ouă medii;
1 ceapă roșie mică;
2 linguri de smântână pentru gătit;
1 lingură de chives tocat mărunt;
10 g de unt;
sare și piper, după gust.

Mod de preparare al acestei rețete de mic dejun la cuptor

Ai toate ingredientele la îndemână? Atunci să începem! Scurge bine macroul, spală roșiile și taie-le în bucăți micuțe, curăță ceapa și toac-o mărunt, apoi amestecă macroul cu roșiile, ceapa, sare și piper. Unge cu unt interiorul a două vase mici din ceramică, apoi adaugă în fiecare câte jumătate din amestecul de macrou, roșii și ceapă.

Adaugă cu grijă câte două ouă în fiecare vas și câte o lingură de smântână de jur împrejurul gălbenușurilor. Dă vasele în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 15 minute. Scoate apoi vasele din cuptor, presară pe deasupra chives tocat mărunt și servește cu poftă micul dejun, alături de un suc natural din gama OaieNOT? de la Profi!

Ouă la cuptor cu macrou și roșii

6. Budincă de chia cu mango

Chia este un aliment bogat în vitamine și delicios, pe deasupra! Mai mult decât atât, este o idee excelentă pentru un mic dejun dietetic și sănătos. Iată cât de simplu îți poți prepara și tu un astfel de mic dejun!

Ingrediente

250 ml de lapte de cocos sau migdale;
1-2 linguri de sirop de agave;
30 g de semințe de chia;
1 mango;

Mod de preparare al acestei rețete pentru un mic dejun dietetic

Curăță mango și taie-l cubulețe. Pune într-un recipient laptele de cocos, semințele de chia și siropul de agave, pune-i capac și agită-l circa 1-2 minute sau până când observi că laptele capătă o consistență gelatinoasă. Pune recipientul în frigider pentru circa 4-5 ore; după acest timp, vei observa că budinca va avea o textură cremoasă, bine legată.

Ideal ar fi să prepari rețeta pentru mic dejun de cu seara, în așa fel încât ziua următoare de dimineață să fie nevoie doar să tai mango în cubulețe și să-l servești alături de budinca de chia. Simplu și delicios!

Budincă de chia cu mango

7. Quesadilla cu pui și cașcaval

Cu gândul la idei de mic dejun, am împrumutat o rețetă din bucătăria orientală, înlocuind pâinea cu lipii. Vrei un preparat la micul dejun care să-ți potolească apetitul și să fie consistent? Quesadilla cu pui și cașcaval este răspunsul. Și știm exact că gama Ferma din Deal de la Profi te așteaptă cu cel mai bun piept de pui pentru rețeta ta de mic dejun!

Ingrediente

  • lipii;
  • cașcaval;
  • piept de pui;

Mod de preparare al acestei rețete pentru un mic dejun sățios

Taie pieptul de pui bucățele și pune-l pe tigaie, la foc mic. Pentru mai mult gust, se va găti cu puțin ulei de floarea soarelui. Dă cașcavalul pe răzătoarea fină și așază-l pe lipii. Adaugă și puiul rumenit peste cașcaval, apoi pliază lipiile și pune-le în tigaie. Lasă-le să se rumenească, apoi întoarce-le și pe cealaltă parte. Servește la micul dejun quesadilla cu pui și cașcaval alături de castraveți murați tăiați rondele. Un deliciu sățios, am putea spune!

Quesadilla cu pui și cașcaval

Sperăm că am reușit să te inspirăm cu simple și gustoase rețete pentru mic dejun și că vei apela la acestea ori de câte ori ești în pană de idei. O vizită la cel mai apropiat magazin Profi te va ajuta să obții delicioase și sănătoase rețete pentru mic dejun, așa că te sfătuim să-ți descarci aplicația Profi, pentru cele mai avantajoase promoții la ingredientele tale preferate!

Articole care se regăsesc în categoria Felul întâi

Top 5 rețete delicioase de supă cremă de legume

03 noiembrie 2022

O supă cremă de legume este întotdeauna o idee bună, mai ales în momentele în care nu ai prea mult timp la dispoziție de petrecut în bucătărie. Sățioasă și bogată în vitamine, minerale și alți nutrienți importanți pentru organism, supa cremă de legume este, pe deasupra, și un adevărat deliciu culinar, extrem de ușor de […]

Citește mai mult

Rețete ciorbă de văcuță: Pași de preparare și recomandări pentru un gust apetisant

31 octombrie 2022

Nu mai este niciun secret: ciorba de văcuță este una dintre preferatele românilor. Ea se prepară foarte simplu, cu bucăți fragede de carne de vită, legume și zarzavaturi de sezon și se acrește după gust, cu suc de roșii sau bulion. Nouă ne place mult ciorba de văcuță cu smântână și ardei iute, alături de […]

Citește mai mult

Ciorbă de salată verde cu afumătură: o rețetă ardelenească

11 iulie 2024

Nu știm despre tine, dar nouă tare mult ne mai plac rețetele de ciorbă cu „verzituri”, așa cum li se zice în popor. Fie că vorbim despre ciorba de lobodă sau ciorba de varză, aceste delicii tradiționale sunt de-a dreptul delicioase și ne încântă simțurile. Această dorință de a savura o ciorbă tradițională ne-a condus în bucătăria […]

Citește mai mult

Ciorbă de porc: Pași de preparare și recomandări pentru un gust apetisant

07 decembrie 2022

Gospodarii știu că odată cu tăierea porcului de Ignat se dă startul unei serii de preparate pe bază de carne de porc, gustoase și apetisante, din care să se înfrupte toți pofticioșii de Sărbători. Caltaboș, lebăr, cârnați de casă, sarmale, carne de porc la borcan sau ceafă de porc la cuptor sunt delicii pe care […]

Citește mai mult

Ciorbă de roșii cu orez: O rețetă ușoară și plină de prospețime

20 noiembrie 2023

Ești în căutarea unei rețete rapide, delicioase și pline de prospețime? Atunci o rețetă gustoasă de ciorbă tradițională sigur va reuși să-ți încânte simțurile. Doar ne știi, iubim rețetele de ciorbă! Tocmai din acest motiv te-am și încântat de-a lungul timpului cu ciorbe delicioase, care mai de care mai apetisante și mai nutritive. De la ciorbă […]

Citește mai mult

Ciorbă de perișoare: Pași de preparare

28 noiembrie 2022

Dintre toate rețetele lor tradiționale, românii apreciază cel mai mult ciorbele. Nu e de mirare, așadar, că există câteva rețete consacrate ale acestor preparate în țara noastră, rețete fără de care bucătăria românească este de neconceput; ciorba de burtă, ciorba de văcuță și ciorba de perișoare, alături de alte zemuri aromate se numără cu siguranță […]

Citește mai mult

Supă cremă de dovleac și ghimbir: un deliciu de toamnă

23 septembrie 2024

Toamna aduce o paletă minunată de culori și arome, iar dovleacul este, fără îndoială, unul dintre simbolurile acestui anotimp. Fructul portocaliu, cu gustul său dulce și textura catifelată, se combină perfect cu ghimbirul picant pentru a crea o supă cremă de dovleac și ghimbir ce poate fi considerată un adevărat deliciu culinar.  Te tentează ideea […]

Citește mai mult

Ciorbă de sfeclă roșie: o rețetă tradițională și plină de savoare

27 martie 2024

Suntem siguri că nu de puține ori simți nevoia unei ciorbe de post gustoasă și plină de nutrienți. Tocmai de aceea, ți-am oferit de-a lungul timpului pe blogul Profi cele mai delicioase rețete de ciorbă, pline de savoare și prospețime. Ciorba de lobodă, de pildă, este una dintre acele rețete reconfortante de ciorbă pe care le […]

Citește mai mult

Supă de găluște: o rețetă delicioasă din bucătăria românească

11 iulie 2024

Bucătăria românească este bogată în numeroase rețete care au trecut testul timpului, iar supa de găluște este un exemplu perfect. Această supă, delicată și hrănitoare, este ideală pentru zilele reci însă reprezintă și o masă gustoasă și sățioasă în sezonul cald.  Dacă vrei să descoperi o parte din secretele bucătăriei românești, nu rata oportunitatea de […]

Citește mai mult

Ciorbă de fasole: O rețetă autentică din bucătăria românească

20 noiembrie 2023

Dacă până de curând am pregătit fasole verde cu usturoi, fiind în căutarea celor mai delicioase garnituri pentru perioada verii, în sezonul rece ne dorim să găsim alte modalități de preparare a fasolei, în așa fel încât să ne încălzească sufletul. Chiar în urmă cu puțin timp ți-am dezvăluit secretele iahniei de fasole, însă astăzi ne […]

Citește mai mult