Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Ingrediente:

 1. 2 chifle burger
 2. 300g carne toccata porc
 3. 4 felii de bacon
 4. 4 felii de cascaval
 5. O ceapă
 6. O rosie
 7. Două frunze salată verde
 8. Un castravete murat
 1. Două cubulețe de unt
 2. Două linguri ulei de măsline
 3. Un cățel de usturoi
 4. Sos Samurai
 5. Sos Sweet Chilli
 6. Sare
 7. Piper

BURGER DE PORC

Într-o tigaie încinsă punem o bucată de unt. Adăugam apoi ceapa tăiată rondele și, atunci când aceasta capătă o culoare frumoasă, arămie, asezonăm aceste rondele cu un pic de sare, iar apoi scoatem ceapa astfel caramelizată pe o farfurie.

Curățăm tigaia și punem 10ml de ulei de măsline. În momentul in care uleiul este încins, adăugam un cub de unt și doi-trei căței de usturoi, zdrobiți. Usturoiul va da un gust deosebit cărnii de porc.

Modelăm carnea tocată de porc în formă rotundă – facem două chiftele de burger, iar atunci când untul este încins, plasăm carnea în tigaie. Rumenim atent, pe ambele părți. De ajutor este și dacă, cu o lingură, luăm din lichidul format din topirea untului si plasăm constant pe felia de carne, în timpul prăjirii – ajutând chiar la gătirea corespunzătoare. În timpul prăjirii adăugam sare și piper. În momentul în care carnea este prăjită, în tigaie, deasupra acesteia, plasăm ceapa caramelizată și peste acesta două felii de cașcaval Dupa cateva secunde Cașcavalul începe să se topească frumos, noi nu vom astepta topirea integrală a acestuia – după câteva secunde o scoatem pe o farfurie.

Chiflele pot fi prăjită similar: o felie de unt într-o tigaie încinsă și, după topirea acestuia, prăjim 10-15 secunde chiflele, plasând atât coroana cât și talpa cu miezul în jos. După, în lichidul rămas, prăjim patru felii de bacon.

Asamblăm Burgerul astfel: talpa chiflelor, sos samourai, câte o rondea de roșie, câte o frunză de salată proaspată, câteva rondele de castraveți murați, chifteaua de porc cu ceapă caramelizată și cascavalul peste care punem cele trei felii de bacon. Deasupra baconului prăjit punem 5 ml de sos sweet chilli si la final coroana chiflei. Profi vă urează poftă bună!!!