Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Ingrediente:

  1. 2 chifle burger
  2. 300g carne toccata porc
  3. 4 felii de bacon
  4. 4 felii de cascaval
  5. O ceapă
  6. O rosie
  7. Două frunze salată verde
  8. Un castravete murat
  1. Două cubulețe de unt
  2. Două linguri ulei de măsline
  3. Un cățel de usturoi
  4. Sos Samurai
  5. Sos Sweet Chilli
  6. Sare
  7. Piper

BURGER DE PORC

Într-o tigaie încinsă punem o bucată de unt. Adăugam apoi ceapa tăiată rondele și, atunci când aceasta capătă o culoare frumoasă, arămie, asezonăm aceste rondele cu un pic de sare, iar apoi scoatem ceapa astfel caramelizată pe o farfurie.

Curățăm tigaia și punem 10ml de ulei de măsline. În momentul in care uleiul este încins, adăugam un cub de unt și doi-trei căței de usturoi, zdrobiți. Usturoiul va da un gust deosebit cărnii de porc.

Modelăm carnea tocată de porc în formă rotundă – facem două chiftele de burger, iar atunci când untul este încins, plasăm carnea în tigaie. Rumenim atent, pe ambele părți. De ajutor este și dacă, cu o lingură, luăm din lichidul format din topirea untului si plasăm constant pe felia de carne, în timpul prăjirii – ajutând chiar la gătirea corespunzătoare. În timpul prăjirii adăugam sare și piper. În momentul în care carnea este prăjită, în tigaie, deasupra acesteia, plasăm ceapa caramelizată și peste acesta două felii de cașcaval Dupa cateva secunde Cașcavalul începe să se topească frumos, noi nu vom astepta topirea integrală a acestuia – după câteva secunde o scoatem pe o farfurie.

Chiflele pot fi prăjită similar: o felie de unt într-o tigaie încinsă și, după topirea acestuia, prăjim 10-15 secunde chiflele, plasând atât coroana cât și talpa cu miezul în jos. După, în lichidul rămas, prăjim patru felii de bacon.

Asamblăm Burgerul astfel: talpa chiflelor, sos samourai, câte o rondea de roșie, câte o frunză de salată proaspată, câteva rondele de castraveți murați, chifteaua de porc cu ceapă caramelizată și cascavalul peste care punem cele trei felii de bacon. Deasupra baconului prăjit punem 5 ml de sos sweet chilli si la final coroana chiflei. Profi vă urează poftă bună!!! 

Articole care se regăsesc în categoria Felul doi

Tocăniță de năut cu legume: O rețetă ușoară și delicioasă pentru o masă sănătoasă

26 ianuarie 2024

Într-o lume în care tendința este de a mânca sănătos și de a ne bucura de rețete gustoase și ușor de preparat, tocănița de năut cu legume se prezintă ca o opțiune ideală. Noi, cei de la Profi, știm că gătitul este o artă, iar descoperirea de rețete delicioase și sănătoase poate transforma simplul act al […]

Citește mai mult

Rețete de sarmale: 3 rețete tradiționale românești

22 noiembrie 2022

Sarmalele sunt, poate, cele mai apreciate mâncăruri tradiționale românești și sunt puțini aceia care ar refuza o porție de sarmale gustoase, cu smântână și o mămăliguță alături. Deși rețetele de sarmale sunt considerate tradiționale în țara noastră, aceste preparate își au rădăcinile în Imperiul Otoman, mai cu seamă că termenul de „sarma” provine din turcescul […]

Citește mai mult

Ciorbă de fasole: O rețetă autentică din bucătăria românească

20 noiembrie 2023

Dacă până de curând am pregătit fasole verde cu usturoi, fiind în căutarea celor mai delicioase garnituri pentru perioada verii, în sezonul rece ne dorim să găsim alte modalități de preparare a fasolei, în așa fel încât să ne încălzească sufletul. Chiar în urmă cu puțin timp ți-am dezvăluit secretele iahniei de fasole, însă astăzi ne […]

Citește mai mult

Rețeta detaliată pentru șnițele din piept de pui pane

20 noiembrie 2023

Carnea de pui a reprezentat întotdeauna pentru noi un ingredient preferat în ceea ce privește meniurile delicioase pentru masa de prânz. Și pentru că iubim pieptul de pui la nebunie, dat fiind numărul redus de calorii al puiului, dar și modalităților simple de preparare, am tot gătit de-a lungul timpului pieptul de pui în fel și […]

Citește mai mult

Scăriță de porc: două rețete de preparate fragede și aromate

22 noiembrie 2022

Dacă te declari un fan înrăit al cărnii de porc, atunci, în mod cert, una dintre cele mai dragi preparate pentru tine este scărița de porc gătită în fel și chip la cuptor sau pe grătar, în funcție de preferințe. Pentru cei cărora nu le este prea familiar termenul de scăricică de porc, această piesă […]

Citește mai mult

Paste Bolognese: Descoperă rețeta tradițională italiană

16 noiembrie 2023

De fiecare dată când ducem lipsă de idei în pregătirea meniului zilnic, ne găsim inspirația în varietatea de rețete din bucătăria italiană. Și sunt întotdeauna rețete cu care nu vei avea cum să dai greș, fie că vorbim despre delicioasele paste carbonara, fie despre rețeta clasică de lasagna, preparată în stil italian. Și este atât de simplu […]

Citește mai mult

Ceafă de porc: 3 rețete simple și gustoase

23 noiembrie 2022

Îți place mult carnea de porc și dorești să-i încânți pe cei dragi cu preparate cât mai apetisante și gustoase? Ceafa de porc este una dintre cele mai populare opțiuni pentru rețetele pe bază de carne de porc, căci bucățile rumene, fragede și aromate pot fi gătite în atât de multe moduri, fie la cuptor, […]

Citește mai mult

Mâncare de urzici cu usturoi: rețeta care aduce gustul copilăriei în farfurie

11 iulie 2024

Cauți o modalitate de a aduce gustul copilăriei în farfurie? Atunci trebuie să te pregătești pentru un tur culinar în bucătăria tradițională românească, unde urzicile și usturoiul se îmbină armonios în preparate delicioase. Mâncarea de urzici cu usturoi, de pildă, este o rețetă tradițională românească, care evocă amintiri din copilărie și aduce pe masă un […]

Citește mai mult

Paste quatro formaggi: Rețetă delicioasă pentru toți iubitorii de brânzeturi

17 noiembrie 2023

Facem ce facem și mai dăm o fugă în bucătăria italiană pentru a ne găsi inspirația și a ne diversifica meniul. Doar te-am convins deja că suntem mari iubitori de paste și de tot felul de rețete italienești care ne încântă papilele gustative și ne fac să uităm de diete! Am preparat împreună de la paste […]

Citește mai mult

Mușchiuleț de porc la cuptor: 5 secrete pentru a obține o friptură fragedă

16 februarie 2023

Nu știm care sunt preferințele tale în materie de carne, dar nouă ne place tare mult carnea de porc. Nu degeaba am gătit împreună de-a lungul timpului cele mai diverse rețete pe bază de carne de porc: de la scăriță de porc și ceafă de porc, până la tochitură de purcel și ciorbă de porc […]

Citește mai mult