Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Ingrediente:

  1. 2 chifle burger
  2. 300g carne toccata porc
  3. 4 felii de bacon
  4. 4 felii de cascaval
  5. O ceapă
  6. O rosie
  7. Două frunze salată verde
  8. Un castravete murat
  1. Două cubulețe de unt
  2. Două linguri ulei de măsline
  3. Un cățel de usturoi
  4. Sos Samurai
  5. Sos Sweet Chilli
  6. Sare
  7. Piper

BURGER DE PORC

Într-o tigaie încinsă punem o bucată de unt. Adăugam apoi ceapa tăiată rondele și, atunci când aceasta capătă o culoare frumoasă, arămie, asezonăm aceste rondele cu un pic de sare, iar apoi scoatem ceapa astfel caramelizată pe o farfurie.

Curățăm tigaia și punem 10ml de ulei de măsline. În momentul in care uleiul este încins, adăugam un cub de unt și doi-trei căței de usturoi, zdrobiți. Usturoiul va da un gust deosebit cărnii de porc.

Modelăm carnea tocată de porc în formă rotundă – facem două chiftele de burger, iar atunci când untul este încins, plasăm carnea în tigaie. Rumenim atent, pe ambele părți. De ajutor este și dacă, cu o lingură, luăm din lichidul format din topirea untului si plasăm constant pe felia de carne, în timpul prăjirii – ajutând chiar la gătirea corespunzătoare. În timpul prăjirii adăugam sare și piper. În momentul în care carnea este prăjită, în tigaie, deasupra acesteia, plasăm ceapa caramelizată și peste acesta două felii de cașcaval Dupa cateva secunde Cașcavalul începe să se topească frumos, noi nu vom astepta topirea integrală a acestuia – după câteva secunde o scoatem pe o farfurie.

Chiflele pot fi prăjită similar: o felie de unt într-o tigaie încinsă și, după topirea acestuia, prăjim 10-15 secunde chiflele, plasând atât coroana cât și talpa cu miezul în jos. După, în lichidul rămas, prăjim patru felii de bacon.

Asamblăm Burgerul astfel: talpa chiflelor, sos samourai, câte o rondea de roșie, câte o frunză de salată proaspată, câteva rondele de castraveți murați, chifteaua de porc cu ceapă caramelizată și cascavalul peste care punem cele trei felii de bacon. Deasupra baconului prăjit punem 5 ml de sos sweet chilli si la final coroana chiflei. Profi vă urează poftă bună!!! 

Articole care se regăsesc în categoria Felul doi

Pui cu smântână: Rețete pe care să le prepari rapid și ușor

16 februarie 2023

Rețete cu pui, simple și delicioase, am tot preparat de-a lungul timpului. Am savurat împreună frigărui de pui, ne-am încălzit cu o ciorbă de pui tradițională, am servit aripioare de pui la cuptor, ne-am bucurat de aromele unor ficăței de pui la tigaie gustoși și am pregătit ostropel de pui după rețeta tradițională. În articolul […]

Citește mai mult

Risotto cu ciuperci: Un deliciu italienesc

03 iulie 2023

Risotto este un preparat din orez, gătit și amestecat cu supă de legume până când capătă o consistență cremoasă. Istoria și originea risotto-ului sunt strâns legate de cultura gastronomică italiană. Ciupercile joacă un rol important în această rețetă de risotto, aducând arome și texturi specifice. Există o varietate de ciuperci pe care le poți integra […]

Citește mai mult

Păstrăv la cuptor: Rețeta pas cu pas pentru o cină ușoară

03 iulie 2023

Dacă ești în căutarea unei rețete delicioase și ușor de preparat pentru o cină sănătoasă, păstrăvul la cuptor este alegerea perfectă! Află din rândurile de mai jos câteva sfaturi practice pentru alegerea celor mai buni păstrăvi, precum și metode de pregătire și asezonare corecte pentru a obține un gust desăvârșit. Articolul nostru îți oferă și o […]

Citește mai mult

Orez cu ciuperci: 3 rețete simple și gustoase

28 noiembrie 2022

Înainte de perioada sărbătorilor, în care ne vom bucura de mese îmbelșugate cu fripturi, piftie și cozonac, majoritatea dintre noi ținem post. Însă acest lucru nu înseamnă că mâncarea din postul Crăciunului trebuie să fie mai puțin gustoasă sau mai săracă în substanțe nutritive. Din contră, există o mulțime de rețete de post de-a dreptul […]

Citește mai mult

Rețeta tradițională de chiftele de dovlecei: Gust autentic și textură crocantă

21 august 2023

Rețetele tradiționale, care aduc aminte de casa bunicii, se numără printre preferatele noastre atunci când suntem în pană de idei în bucătărie și ne dorim să simțim din nou arome de mult uitate din copilărie. Chiar de curând ne gândeam că abia așteptăm să apară dovlecii de toamnă, pentru a prepara cea mai gustoasă plăcintă […]

Citește mai mult

Paste care-ți amintesc de Italia

12 iulie 2023

Trecem și printr-o vacanță în Italia cu ajutorul cinei și pregătim paste cu sos roșu. De ce ingrediente ai nevoie? Cum se prepara pastele? Într-o tigaie cu pereții mai înalți punem uleiul de măsline alături de usturoi. Când acesta devine auriu, adăugam carnea tocată pe care o sărăm și o piperăm, iar apoi o lăsăm […]

Citește mai mult

Sosuri pentru friptură: 7 rețete aromate și gustoase

28 octombrie 2022

Îți place să gătești și friptura se află în topul preparatelor tale preferate? Atunci, sosurile pentru friptură trebuie să se regăsească și ele pe lista de rețete pentru o diversitate cât mai mare de gusturi și arome în bucătărie. Un sos pentru friptură pregătit ca la carte poate transforma chiar și cea mai banală friptură […]

Citește mai mult

Ceafă de porc: 3 rețete simple și gustoase

23 noiembrie 2022

Îți place mult carnea de porc și dorești să-i încânți pe cei dragi cu preparate cât mai apetisante și gustoase? Ceafa de porc este una dintre cele mai populare opțiuni pentru rețetele pe bază de carne de porc, căci bucățile rumene, fragede și aromate pot fi gătite în atât de multe moduri, fie la cuptor, […]

Citește mai mult

Idei de preparare pentru o friptură de porc perfectă

07 decembrie 2022

Acum, în prag de Sărbători, aproape că am dezvoltat o pasiune pentru rețetele pe bază de carne de porc. Am gătit împreună ceafă de porc, am preparat rețete delicioase de scăriță de porc și în bucătărie deja se plănuiesc rețete de sarmale gustoase pentru Sărbători. Pe lângă toate aceste delicii din carne, unul dintre cele […]

Citește mai mult

Cum să pregătești o friptură de vită suculentă și fragedă la cuptor

20 noiembrie 2023

Nu se poate numi că ești maestru în arta gătitului dacă nu ai preparat până acum o friptură de vită la cuptor. Poate că ai idei de preparare pentru o friptură de porc perfectă și poate că știi cum să prepari o friptură de miel la cuptor fragedă și aromată. Însă pentru a obține o friptură de vită la […]

Citește mai mult