Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Sosuri pentru friptură: 7 rețete aromate și gustoase

Îți place să gătești și friptura se află în topul preparatelor tale preferate? Atunci, sosurile pentru friptură trebuie să se regăsească și ele pe lista de rețete pentru o diversitate cât mai mare de gusturi și arome în bucătărie. Un sos pentru friptură pregătit ca la carte poate transforma chiar și cea mai banală friptură într-un adevărat deliciu culinar.

Și cum orice friptură poate fi înnobilată cu un sos excepțional, îți propunem în cele ce urmează cele mai gustoase și aromate rețete de sosuri pentru fripturi, indiferent că preferi carnea de porc, tânjești după o vită bine făcută, îți place friptura de pui sau gustul unui piept de curcan este ceea ce poftești.

Te-ai pregătit pentru un strop de magie culinară? Iată ce sosuri pentru friptură pot oferi savoare preparatelor tale din carne!


1. Sos pentru friptură cu roșii


Sosul pentru friptură cu roșii este acea variantă de sos care se va potrivi oricărui tip de carne. Dacă alegi să gătești cu roșii proaspete, și nu din conserve, secretul unui sos perfect este să cureți tomatele de coajă sau să le dai pe răzătoare.


Ingrediente

  • 300 g de roșii proaspete bine coapte, din gama Proaspete de la noi;
  • 2 linguri de ulei de măsline;
  • 2-3 căței de usturoi;
  • 1 linguriță de zahăr;
  • sare și piper proaspăt măcinat;
  • oregano uscat;
  • busuioc proaspăt;


Mod de preparare


Pune într-o cratiță uleiul și cățeii de usturoi. Călește pentru câteva minute, apoi adaugă oregano. Pune roșiile tocate mărunt și lasă totul să fiarbă, amestecând din când în când, la foc mic, timp de 5 minute. Adaugă apoi zahărul și asezonează cu sare și piper măcinat. La final, pune busuiocul, rupt în bucăți mici. Sosul de roșii pentru friptură este gata. Nu-i așa că este una dintre cele mai simple rețete de sosuri pentru carne? Și gustoase, pe deasupra!

friptura cu sos de rosii si sparanghel


2. Sos pentru friptură cu portocale


Cu o consistență ușoară și un gust dulceag, sosul pentru friptură cu portocale va oferi un gust inedit preparatelor tale din carne. Dacă ești în căutarea celui mai bun sos pentru friptura de curcan sau de rață, trebuie să încerci neapărat această rețetă de sos!


Ingrediente

  • 200 ml de suc de portocale proaspăt stors sau suc de portocale din gama OaieNOT;
  • 1 lingură de sos de soia;
  • 1 linguriță de ghimbir ras;
  • 2 linguri de zahăr;
  • 1 linguriță de coajă de portocală rasă;
  • 1 lingură de amidon;
  • 1 praf de sare;
  • 2-3 căței de usturoi;
  • 3 linguri de apă;
  • 2 linguri de ulei.


Mod de preparare


Dizolvă amidonul într-un pahar cu apă. Rade apoi coaja portocalelor și stoarce-le, în așa fel încât să obții 200 ml de suc. Pune sucul de portocale într-o cratiță, alături de zahăr și lasă compoziția pe foc, până când se reduce la jumătate. Adaugă peste sucul de portocale sosul de soia, usturoiul tocat mărunt, ghimbirul, coaja de portocale, amidonul și sare, apoi amestecă totul, fără a opri focul, până când sosul pentru friptură se îngroașă. Va fi cel mai gustos sos pentru un curcan gătit la cuptor!


3. Sos pentru friptură cu ciuperci


Vrei să prepari cel mai gustos sos pentru friptura de pui sau de curcan? Atunci, sosul cu ciuperci poate fi una dintre cele mai inspirate alegeri! La fel ca și în cazul celorlalte rețete de sosuri, prepararea lui este simplă, iar aromele delicioase. Iată cum îl prepari!


Ingrediente

  • 5 ciuperci Champignon, din gama de produse Profi;
  • 1 ceapă;
  • 3 căței de usturoi;
  • 1 pahar cu apă;
  • ulei;
  • 1-2 linguri de smântână;
  • sare și piper.


Mod de preparare


Spală și curăță bine ciupercile, apoi lasă-le la scurs și taie-le mărunt. Călește pentru 5 minute în ulei ceapa tocată mărunt și adaugă peste aceasta ciupercile tăiate. Asezonează cu sare și piper, apoi toarnă un pahar cu apă, pentru a fierbe ciupercile. Când acestea sunt gata, adaugă smântâna de gătit și mai lasă totul să se gătească pentru câteva minute. La final, adaugă usturoiul tocat și oprește focul, apoi servește acest delicios sos pentru friptură alături de carnea de pui. Promitem să fie unul dintre cele mai gustoase sosuri pentru puiul din farfurie!

friptura cu sos de ciuperci


4. Sos pentru friptură stil barbeque


Cauți rețeta de sos perfectă pentru carnea la grătar pe care tocmai ai cumpărat-o din magazinul Profi? Atunci, sosul barbeque este perfect pentru tine! Varianta sosului preparat în casă este deosebită și poți păstra sosul chiar și pentru mai multe zile la frigider, într-un recipient acoperit. Iată cum prepari sos pentru friptură stil barbeque!


Ingrediente

  • 1 ceașcă de ketchup;
  • ¼ ceașcă de apă;
  • 2-3 linguri de oțet;
  • 1-2 linguri de zahăr;
  • 1 lingură de muștar;
  • 1 lingură de pudră de usturoi;
  • ¼ linguriță de pudră Cayenne sau boia de ardei iute.


Mod de preparare


Pune toate ingredientele de mai sus într-o crăticioară și lasă-le la foc mic circa 10 minute, până când apa se evaporă și se formează sosul barbeque. Oprește apoi focul și așteaptă ca sosul să se răcească. Dacă urmează să pleci la grătar sau să-l servești a doua zi, pune sosul într-un borcan. Folosește-l pentru a marina sau pentru a unge carnea pentru grătar, pentru un gust unic și savuros. Va fi, poate, cel mai gustos sos pentru carnea de porc!


5. Sos pentru friptură cu mere și ghimbir


Sosul de mere cu ghimbir are o consistență ușoară și un gust bogat, ceea ce-l transformă într-unul dintre cele mai delicioase preparate pentru carne de porc sau vită. Tocmai ai cumpărat cea mai bună ceafă de porc din gama Ferma din deal sau un mușchi de vită apetisant? Ar fi și păcat să nu le servești alături de acest delicios sos pentru friptură!

Ingrediente

  • 2 mere verzi;
  • 300 ml de apă;
  • 20 g de ghimbir;
  • sare și piper, după gust.


Mod de preparare


Curăță merele de coajă, înlătură cotoarele și taie-le în sferturi. Curăță apoi ghimbirul de coajă și taie-l în două bucăți. Fierbe împreună ingredientele în 300 de ml de apă. Scurge-le apoi și adaugă-le într-un blender, unde se pasează până la consistența dorită. Condimentează sosul pentru friptură obținut și servește-l alături de friptura ta preferată de porc. Desigur, poate fi și un excelent sos pentru friptura de vită!

friptura cu cartofi copti si sos de mere


6. Sos pentru friptură cu smântână și lămâie


Un alt sos pentru friptura de porc sau de vită absolut delicios este sosul cu smântână și lămâie, cu un gust ușor iute datorat hreanului din combinația de ingrediente. Iată ce trebuie să cumperi de la supermarket pentru această rețetă inedită de sos pentru friptură și cum se prepară!


Ingrediente

  • 150 ml de smântână;
  • 20 ml de zeamă de lămâie;
  • 50 g de hrean;
  • sare și piper, după gust.


Mod de preparare


Adaugă, pe rând, ingredientele într-o tigaie și încălzește-le la foc mic. Amestecă-le apoi bine până când obții consistența dorită a sosului. Dacă te întrebai ce sos merge la carnea de vită sau de porc, sosul cu smântână și lămâie poate fi cu siguranță răspunsul. Plus că este unul dintre cel mai simplu de preparat sosuri pentru carne!


7. Sos pentru friptură cu piper verde și coniac


Lista de rețete cu sosuri pentru friptură nu s-a terminat încă; mai avem o rețetă deosebită pentru tine: sosul cu piper verde și coniac. Cu un gust fin și aromat, potențat de intensitatea coniacului și cu o consistență cremoasă, acest tip de sos este perfect pentru orice friptură de porc sau vită. Iată cum se prepară!


Ingrediente

  • 2 linguri de boabe de piper vedere, în saramură;
  • 1 lingură de ulei;
  • 1 lingură de coniac;
  • 1 vârf de cuțit de sare;
  • 150 ml de smântână pentru frișcă.


Mod de preparare


Scurge bine boabele verzi de piper și prăjește-le în tigaie. Adaugă apoi peste acestea coniacul și așteaptă până la evaporarea alcoolului. Pune apoi în tigaie și smântâna pentru frișcă și lasă totul la foc mic, până când fierbe. Adaugă apoi și sarea și amestecă ușor, până obții un sos consistent pentru friptură.

friptura cu cartofi copți întregi si sos cu piper verde

Cu ajutorul rețetelor de sos prezentate mai sus vei putea răsfăța papilele gustative ale tuturor celor adunați în jurul mesei, transformând cu ușurință o friptură obișnuită într-un preparat de care își vor aminti mereu cu poftă. Dacă vrei să prepari întotdeauna cele mai bune sosuri pentru fripturi, nu uita să-ți descarci aplicația Profi, pentru a beneficia de cele mai bune promoții la ingredientele necesare!

Articole care se regăsesc în categoria Felul doi

Burger de vită făcut în casă: rețete și sfaturi pentru preparare

02 martie 2023

Puține sunt preparatele care ne aduc mai multă bucurie în suflet decât burgerii și pastele. Și cum despre paste ți-am tot vorbit, căci am gătit împreună cele mai delicioase paste carbonara și paste cu ton, astăzi a venit rândul rețetelor de burgeri de casă să fie incluse în meniul pentru masa de prânz sau cină. […]

Citește mai mult

Mușchiuleț de porc la cuptor: 5 secrete pentru a obține o friptură fragedă

16 februarie 2023

Nu știm care sunt preferințele tale în materie de carne, dar nouă ne place tare mult carnea de porc. Nu degeaba am gătit împreună de-a lungul timpului cele mai diverse rețete pe bază de carne de porc: de la scăriță de porc și ceafă de porc, până la tochitură de purcel și ciorbă de porc […]

Citește mai mult

Butter chicken: o rețetă indiană de pui în sos cremos cu unt

14 februarie 2024

Bucătăria indiană este cunoscută în întreaga lume pentru aromele sale bogate și combinațiile de condimente care încântă simțurile. Una dintre cele mai cunoscute și iubite rețete din gastronomia Indiei este butter chicken, un preparat savuros și plin de arome, care te cucerește cu textura sa cremoasă și gustul său bogat.  Așa cum ne știi, suntem […]

Citește mai mult

Păstrăv la cuptor: Rețeta pas cu pas pentru o cină ușoară

03 iulie 2023

Dacă ești în căutarea unei rețete delicioase și ușor de preparat pentru o cină sănătoasă, păstrăvul la cuptor este alegerea perfectă! Află din rândurile de mai jos câteva sfaturi practice pentru alegerea celor mai buni păstrăvi, precum și metode de pregătire și asezonare corecte pentru a obține un gust desăvârșit. Articolul nostru îți oferă și o […]

Citește mai mult

Cârnați de casă: Rețeta tradițională pas cu pas

07 decembrie 2022

Gustoși, aromați și nelipsiți de la mesele festive, cârnații de casă fac și ei deliciul sărbătorilor de iarnă în familie, alături de vestitele rețete de sarmale, delicioasele antreuri festive și tradiționalul cozonac cu nucă, după rețeta bunicii. Aproape în orice locuință, cârnații de porc sunt o mare mândrie gospodărească de Crăciun. Desigur, îi vei putea […]

Citește mai mult

Ghiveci de legume cu orez: O rețetă simplă și gustoasă

28 noiembrie 2022

Fie că este anotimpul cald, fie că este vremea postului, ghiveciul de legume cu orez după rețeta sârbească este un adevărat deliciu culinar. Dacă te întrebi ce este ghiveciul de legume, află că acesta este, în fapt, o tocană de legume bogată în vitamine și nutrienți ce poate fi servită ca atare, sau drept garnitură […]

Citește mai mult

Aripioare de pui la cuptor: 3 rețete ușor de preparat

28 noiembrie 2022

Aripioarele de pui înseamnă mai mult decât bazele pentru câteva preparate culinare. Aceste bucăți de carne de pui înseamnă posibilități dulci sau picante de gătire, dar și crocante sau suculente. Indiferent de modul de gătire, odată ce le vei scoate pe masă, toți cei dragi se vor îngrămădi să le guste, ghidați de aromele incredibile […]

Citește mai mult

Idei de preparare pentru o friptură de porc perfectă

07 decembrie 2022

Acum, în prag de Sărbători, aproape că am dezvoltat o pasiune pentru rețetele pe bază de carne de porc. Am gătit împreună ceafă de porc, am preparat rețete delicioase de scăriță de porc și în bucătărie deja se plănuiesc rețete de sarmale gustoase pentru Sărbători. Pe lângă toate aceste delicii din carne, unul dintre cele […]

Citește mai mult

Ceafă de porc: 3 rețete simple și gustoase

23 noiembrie 2022

Îți place mult carnea de porc și dorești să-i încânți pe cei dragi cu preparate cât mai apetisante și gustoase? Ceafa de porc este una dintre cele mai populare opțiuni pentru rețetele pe bază de carne de porc, căci bucățile rumene, fragede și aromate pot fi gătite în atât de multe moduri, fie la cuptor, […]

Citește mai mult

Drob de miel: o rețetă tradițională pe care să o pregătești pentru masa de Paște

28 martie 2023

Așa cum știm cu toții, Sărbătorile Pascale sunt de neconceput fără preparatele tradiționale din carne de miel, fără pască cu împletituri din aluat, ouă roșii și cozonac. Pe lângă friptura de miel la cuptor, drobul de miel este de departe vedeta mesei de Paște. Acest aperitiv tradițional face deliciul meselor de Paște ale românilor și […]

Citește mai mult