Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Aripioare de pui la cuptor: 3 rețete ușor de preparat

Aripioarele de pui înseamnă mai mult decât bazele pentru câteva preparate culinare. Aceste bucăți de carne de pui înseamnă posibilități dulci sau picante de gătire, dar și crocante sau suculente. Indiferent de modul de gătire, odată ce le vei scoate pe masă, toți cei dragi se vor îngrămădi să le guste, ghidați de aromele incredibile din bucătărie.

Și pentru că ne dorim să-ți cucerești întreaga familie cu cele mai bune aripioare de pui, te vom inspira în articolul de astăzi cu rețete gustoase și ușor de preparat. Cu atât mai mult cu cât suntem și fani ai mâncărurilor servite cu mâna! Ești gata să te înfrupți din cele mai apetisante aripioare de pui? Citește în continuare pentru a afla ce am pregătit la meniu!

1. Aripioare de pui la cuptor cu delicioşi cartofi

În topul rețetelor de astăzi, se află aripioarele de pui la cuptor cu cartofi, o mâncare cât se poate de simplă și de gustoasă, perfectă pentru întreaga familie. Iată cum poți prepara și tu rețeta!

Ingrediente

Din lista de ingrediente prezentată mai jos, vei obține două porții a câte două aripioare de pui la cuptor; cantitățile pot fi adaptate în funcție de numărul membrilor familiei. Iată ce trebuie să bifezi pe lista pentru supermarket:

  • 4 aripioare mari de pui;
  • 3 căței de usturoi;
  • 1 linguriță de semințe de coriandru;
  • 1 lingură rasă de boia dulce sau iute (dacă dorești aripioare picante);
  • ½ linguriță de pudră de chilli;
  • 4-5 picături de sos Tabasco;
  • 2 linguri de suc de lămâie;
  • 5 linguri de ulei de măsline;
  • 5 linguri de vin alb demidulce, din gama Raftul vinarului;
  • sare și piper, după gust;
  • 300 g de cartofi roșii din gama Proaspete de la noi, 2 linguri de ulei de măsline și sare.

Mod de preparare pentru aripioare la cuptor cu cartofi

Deja ți-ai făcut toate cumpărăturile necesare din magazinul Profi? Să începem rețeta de aripioare la cuptor! Pentru început, elimină vârfurile aripilor de pui, apoi taie fiecare aripioară în două bucăți. Șterge-le bine cu hârtie absorbantă și pune-le într-un vas.

Amestecă separat uleiul de măsline, sucul de lămâie, sosul Tabasco, vinul alb, semințele măcinate de coriandru, cățeii de usturoi zdrobiți, pudra de chilli, boiaua dulce sau iute, iar la final adaugă sare și piper. Adaugă marinada obținută peste aripile de pui și asigură-te că sunt perfect acoperite. Acoperă apoi vasul cu o folie alimentară și lasă-l la frigider pentru două ore.

Umple o oală cu apă caldă, adaugă o linguriță de sare și pune-o la foc mediu. Când începe să fiarbă, adaugă cartofii tăiați cubulețe și fierbe-i pentru 5 minute. Scurge apoi cartofii de apă. Ulterior, unge o tavă de copt cu ulei de măsline și adaugă cartofii. Pudrează-i cu sare și amestecă bine. Adaugă apoi deasupra cartofilor aripioarele de pui marinate, după care dă tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute.

După 15 minute de gătit, întoarce aripile de pui pe partea opusă și mai gătește-le pentru 15 minute. Când acestea sunt rumenite uniform, scoate-le din cuptor și servește-le alături de cartofii rumeni și delicioși.

aripioare de pui cu cartofi la cuptor

2. Aripioare de pui la cuptor cu sos de usturoi

Următoarea rețetă cu aripioare de pui pe care ne dorim să o încerci este cea cu sos de usturoi. Îți garantăm că nimic nu va întrece frăgezimea aripioarelor de pui și nici aromele oferite de sosul de usturoi. Iată cum gătești cele mai gustoase aripioare de pui la cuptor cu usturoi!

Ingrediente

Ingredientele din lista de mai jos vor ajunge cu vârf și îndesat unei familii numeroase, însă poți schimba cantitățile oricând. În plus, noul Profi te așteaptă cu cele mai proaspete produse din carne de pui, din gama Ferma din deal. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru rețeta de aripioare de pui:

  • 3 kg de aripioare de pui;
  • 200 ml de vin alb;
  • 1 căpățână de usturoi;
  • 250 ml de sos de soia;
  • 3 linguri de miere;
  • zeama de la o lămâie;
  • 3 frunze de dafin;
  • piper măcinat.

Ingrediente pentru sos de usturoi

  • 1 căpățână de usturoi;
  • 2 roșii;
  • ulei de floarea soarelui;
  • sare, după gust.

Mod de preparare al acestei rețete de aripioare la cuptor

Odată ce ai selectat toate ingredientele din gama de produse Profi, să dăm startul rețetei de aripioare de pui la cuptor. Spală și curăță bine aripioarele de pui, îndepărtează vârfurile și taie-le în două părți. Pune bucățile de pui într-un castron larg, apoi adaugă peste acestea căpățâna de usturoi zdrobit, piperul măcinat, frunzele de dafin, zeama de lămâie, mierea, sosul de soia și vinul alb. Amestecă bine toate ingredientele, apoi acoperă vasul cu o folie alimentară și lasă aripioarele să se marineze pentru cel puțin două ore.

După ce s-au marinat, așază toate aripioarele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și toarnă peste acestea zeama rămasă de la marinare. Acoperă tava cu o folie din aluminiu și dă-o la cuptor pentru 30 de minute la 200 de grade Celsius. Scoate apoi tava din cuptor, îndepărtează folia și întoarce aripioarele pe partea opusă. Dă din nou tava la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade Celsius. Scoate apoi tava din cuptor și întoarce din nou aripile de pui, după care dă din nou tava la cuptor, pentru alte 30 de minute, la 200 de grade Celsius.

Pentru sosul de usturoi zdrobește căpățâna de usturoi, pune-o într-un castron, adaugă ulei de floarea soarelui și amestecă până obții o pastă. Pune apoi două roșii la cuptor în folie de aluminiu pentru o oră, la 180 de grade Celsius sau odată cu aripioarele, timp de o oră. După ce s-au copt, lasă-le să se răcească, îndepărtează apoi coaja și adaugă roșiile mărunțite peste usturoi. Amestecă până ce obții un sos omogen și servește aripioarele de pui calde cu acest sos savuros.

aripioare de pui la cuptor cu sos iute

3. Aripioare de pui la cuptor cu miere și muștar

Rețetele cu aripioare de pui nu s-au terminat aici, fiindcă mai avem un deliciu culinar pentru tine: aripioare de pui la cuptor cu miere și muștar. Sună savuros, nu-i așa? Iată cum le poți prepara pentru o masă de prânz apetisantă în familie!

Ingrediente

Mare parte din ingredientele din lista de mai jos le poți găsi pe rafturile magazinelor Profi sau la oferte de nerefuzat, în revista Profi. Iată care sunt ingredientele de care vei avea nevoie pentru aripioare de pui după rețeta cu miere și muștar:

  • 15 aripioare de pui;

Ingrediente pentru sos

  • 50 g de unt;
  • 1 lingură de miere;
  • 1 lingură de muștar;
  • 1 lingură de sos de soia;
  • sare și piper.

Mod de preparare al acestei rețete cu aripioare de pui

Spală bine aripioarele de pui și curăță-le. Topește untul și combină-l într-un bol cu mierea, muștarul, sosul de soia și condimentele. Pune apoi aripioarele de pui într-un vas larg și toarnă pe deasupra sosul preparat anterior.

Amestecă bine toate ingredientele, în așa fel încât bucățile de carne să fie unse în întregime cu amestecul aromat. Acoperă vasul cu o folie alimentară și dă carnea la rece pentru minim 2 ore.

Transferă apoi aripioarele de pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, unge-le cu marinada rămasă și dă-le la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 50-55 de minute sau până când se rumenesc bine și pot fi pătrunse cu furculița. Ce-ai spune să servești aceste delicii alături de un sos tzatziki?

aripioare de pui la cuptor cu ardei si usturoi

Nu știm despre tine, dar noi abia așteptăm să gustăm din toate aceste preparate delicioase cu aripioare de pui! Dacă și tu simți ca noi, te sfătuim să-ți descarci și aplicația Profi pentru a beneficia de puncte bonus și oferte săptămânale la ingredientele tale preferate. Numai imaginează-ți ce aripioare de pui la cuptor vei obține cu produsele de calitate marca Profi!

Articole care se regăsesc în categoria Cina

Cum să pregătești o friptură de vită suculentă și fragedă la cuptor

20 noiembrie 2023

Nu se poate numi că ești maestru în arta gătitului dacă nu ai preparat până acum o friptură de vită la cuptor. Poate că ai idei de preparare pentru o friptură de porc perfectă și poate că știi cum să prepari o friptură de miel la cuptor fragedă și aromată. Însă pentru a obține o friptură de vită la […]

Citește mai mult

Love Pizza

07 februarie 2023

Toată lumea iubește pizza, dar atunci când adaugi un pic de dragoste și muuulte oferte PROFI, parcă plăcerea e și mai mare! Ingrediente: Începem prin a intinde aluatul mai subtire în mijloc și mai gros pe margini, și cum ocazia e una specială, îi dăm o formă de inimă pentru a ne arăta dragostea. Pe […]

Citește mai mult

Ciorbă de fasole: O rețetă autentică din bucătăria românească

20 noiembrie 2023

Dacă până de curând am pregătit fasole verde cu usturoi, fiind în căutarea celor mai delicioase garnituri pentru perioada verii, în sezonul rece ne dorim să găsim alte modalități de preparare a fasolei, în așa fel încât să ne încălzească sufletul. Chiar în urmă cu puțin timp ți-am dezvăluit secretele iahniei de fasole, însă astăzi ne […]

Citește mai mult

Ciorbă de varză pentru sezonul rece: Rețetă pentru a-ți încălzi sufletul

17 noiembrie 2023

Când temperaturile scad, nimic nu încălzește mai bine decât o mâncare caldă, preparată în propria bucătărie. Fie că vorbim despre o ciorbă de pui gustoasă sau o ciorbă de văcuță tradițională, fiecare în parte reprezintă un deliciu în zilele reci de sezon. Și mai știm o rețetă de ciorbă care te va încânta în această perioadă: ciorba de varză […]

Citește mai mult

Idei de preparare pentru o friptură de porc perfectă

07 decembrie 2022

Acum, în prag de Sărbători, aproape că am dezvoltat o pasiune pentru rețetele pe bază de carne de porc. Am gătit împreună ceafă de porc, am preparat rețete delicioase de scăriță de porc și în bucătărie deja se plănuiesc rețete de sarmale gustoase pentru Sărbători. Pe lângă toate aceste delicii din carne, unul dintre cele […]

Citește mai mult

Fasole cu cârnați

15 noiembrie 2023

Ingrediente: Într-o cratiță încăpătoare puneți la încins o lingură de ulei. Între timp, tăiați cârnații rondele și adăugați-i în cratiță pentru a se rumeni. Tocați cepele mărunt și adăugați-le peste cârnați alături de sare pentru a se căli. Între timp tocați și morcovii cubulețe mici și amestecați-i cu celelalte ingredient. După 5 minute, când legumele […]

Citește mai mult

Rețete rapide și delicioase cu orez și curry pentru diferite diete

20 noiembrie 2023

Îți plac aromele bucătăriei indiene și rețetele cu orez în egală măsură? Atunci cu siguranță îți poți îmbogăți meniul zilnic cu preparate rapide, sănătoase și gustoase, ce stau la baza unor rețete delicioase cu orez și curry. Știm despre pudra de curry că este un ingredient popular în diverse culturi culinare, iar bucătăria indiană pune […]

Citește mai mult

Sarmale în foi de varză: Rețeta pas cu pas

28 noiembrie 2022

Sărbătorile de iarnă bat la ușă și știm cu toții că parcă nu este Crăciun până nu simțim miros de sarmale în bucătărie! Indiferent că sunt celebrele sarmale în foi de varză sau cele în foi de viță, aceste preparate tradiționale ne încântă papilele gustative și ne aduc o parte din magia mult așteptatelor Sărbători […]

Citește mai mult

Paste cu creveți: 3 rețete simple și gustoase

16 iunie 2023

Iubitorilor de paste și fructe de mare, acest articol vă va încânta simțurile culinare! În ultimii ani, pastele cu creveți au devenit o opțiune populară pentru mesele de zi cu zi sau pentru ocazii speciale. Această combinație delicioasă și ușor de preparat poate fi adaptată la preferințele culinare ale fiecăruia, oferind o mulțime de opțiuni […]

Citește mai mult

Paste care-ți amintesc de Italia

12 iulie 2023

Trecem și printr-o vacanță în Italia cu ajutorul cinei și pregătim paste cu sos roșu. De ce ingrediente ai nevoie? Cum se prepara pastele? Într-o tigaie cu pereții mai înalți punem uleiul de măsline alături de usturoi. Când acesta devine auriu, adăugam carnea tocată pe care o sărăm și o piperăm, iar apoi o lăsăm […]

Citește mai mult