Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Rețetă de cornulețe fragede cu nucă

Știm că vin sărbătorile de iarnă atunci când în bucătărie miroase numai a cozonac cu nucă și din cuptor se ivesc arome de plăcintă cu dovleac, gătită cu dragoste pentru cei dragi. Și dacă tot am adus vorba de nuci, mai știm o rețetă care cu siguranță se număra printre preferatele tale în copilărie: rețeta de cornulețe cu nucă, fragede și aromate. Nu-i așa că acele cornulețe fragede îți trezesc unele dintre cele mai frumoase amintiri?

Cornulețele cu nucă sau cele cu dulceață nu lipseau niciodată de pe mesele de sărbătoare, așa că nu vedem niciun motiv pentru care anul acesta de Crăciun nu vei dori să-i surprinzi pe cei dragi din familie cu niște cornulețe cu nucă fragede, așa cum le pregătea bunica când erai copil. Sunt extrem de gustoase și cu siguranță vor face deliciul întregii familii, în așteptarea lui Moș Crăciun. Iată cum poți prepara și tu cornulețe cu nucă după rețeta tradițională!

Ingrediente pentru rețeta de cornulețe fragede cu nucă

Din lista de ingrediente de mai jos vei obține câteva tăvi generoase de cornulețe cu nucă apetisante și vestea bună este că le vei găsi pe toate în magazinul Profi, multe dintre acestea la prețuri promoționale de sărbători. Iată ce trebuie să treci pe lista de cumpărături de la supermarket pentru această rețetă de cornulețe cu unt și nucă:

Pentru aluat fraged

  • 300 g de făină din gama Proxi;
  • 100 g de nucă măcinată;
  • 100 g de zahăr pudră;
  • 200-220 g de unt moale, cu min. 80% grăsime;
  • 1 ou;
  • coaja de la o lămâie;
  • sare;
  • zahăr vanilat.

Pentru decor

  • zahăr pudră pentru tăvălit cornulețele.
aluat pentru cornulete

Cum se fac cornulețele cu nucă după rețeta bunicii?

Dacă ai ales să-ți faci cumpărăturile din noul Profi, suntem siguri că ai găsit în gama de produse Profi toate ingredientele de care aveai nevoie pentru rețeta de cornulețe fragede cu nucă. Așa că dacă le ai pe toate la îndemână, hai să gătim împreună cele mai delicioase cornulețe cu nucă după rețeta tradițională!

Prepararea aluatului fraged cu nucă

Vom începe rețeta de cornulețe cu nucă prin prepararea unui aluat fraged și aromat. Pentru că ne dorim ca aluatul să aibă o aromă intensă de nuci, îți sugerăm să rumenești nucile în tigaie, fără a folosi ulei. Dacă vei folosi pentru această rețetă și alte tipuri de nuci, precum alune sau migdale, e recomandat să le rumenești și pe acestea. După ce s-au răcit complet, nucile se vor mărunți fin cu ajutorul unui blender sau cu o mașină specială pentru nuci.

Pune apoi în bolul unui mixer echipat cu cârlig de frământare toate ingredientele pentru aluat, mai puțin făina: ouăle, untul la temperatura camerei, zahărul pudră, nuca măcinată, coaja de lămâie, zahărul vanilat și sarea. Mixează toate aceste ingrediente pentru câteva minute. Adaugă apoi făina și frământă totul cu ajutorul mixerului pentru 3-4 minute, cât să obții un aluat omogen și moale.

Scoate aluatul pentru cornulețe fragede pe blatul de lucru înfăinat, compactează-l cu ajutorul palmelor și învelește-l într-o folie alimentară, pentru a evita formarea crustei. Dă aluatul la frigider pentru 2 ore, căci acesta va avea nevoie de relaxare și de răcire. Scoate apoi aluatul de la rece cu 30 de minute înainte de a-l modela, pentru a permite untului din compoziție să se înmoaie.

Modelarea cornulețelor cu nucă

Când aluatul a ajuns aproape de temperatura camerei, se împarte în 4 părți egale și apoi fiecare bucată se va împărți în alte 4 bucăți și încă 4 bucăți, pentru a ajunge la un total de 64 de bucăți egale. Fiecare bucățică de aluat se va suci cu mâna pe planșetă, până ce obții forma unui cornuleț.

Coacerea cornulețelor din aluat fraged

Cornulețele cu nucă astfel modelate se vor dispune uniform în tăvi tapetate cu hârtie de copt. Le poți așeza în tăvile de copt destul de apropiate unele de altele, pentru că acestea nu vor crește prea mult la copt. Lasă fiecare tavă de cornulețe fragede cu nucă la cuptor pentru 14-15 minute, la 180 de grade Celsius. Nici nu-ți putem descrie aromele care au învăluit întreaga bucătărie!

cornulete din aluat fraged

Cum sunt servite cornulețele cu nucă?

Imediat ce sunt scoase din cuptor, cornulețele cu nucă pot fi destul de fragile. Tocmai de aceea este recomandat să le mai lași în tăvi timp de 4-5 minute, timp în care vei pregăti într-un bol zahărul pudră. Când au trecut cele 5 minute, cornulețele se vor tăvăli pe rând, cât sunt încă fierbinți, prin zahărul pudră și se vor așeza pe un platou.

Aceste cornulețe fragede cu nucă se pot păstra într-o cameră răcoroasă, într-o cutie închisă ermetic, chiar și pentru 2-3 săptămâni. Imediat ce se răcesc acestea sunt fine și ușor crocante, însă pe măsură ce zilele trec, pare că devin tot mai fragede. Desigur, nu garantăm că aceste cornulețe de casă delicioase vor rezista atât de mult timp, căci vor fi savurate cu poftă de întreaga familie când nici măcar nu au apucat bine să se răcească!

farfurie cu cornulete

Nu-i așa că este cea mai simplă rețetă de cornulețe de casă pe care ai întâlnit-o? Prepară și tu de sărbători cornulețe cu nucă încorporată în aluat pentru cei dragi și fă-le o surpriză delicioasă cu ocazia Crăciunului. Aplicația Profi, pe care te sfătuim să o descarci, te va ține la curent cu cele mai atractive prețuri la ingredientele tale preferate. Mai mult, ai și opțiunea de colectare buline prin care poți câștiga un cadou din partea Profi. La fiecare produs prezentat în secțiune pe care-l achiziționezi vei primi o bulină, iar odată ce ai colectat numărul necesar de buline vei primi un cadou. Tu îi răsfeți pe cei dragi cu delicioase cornulețe cu nucă, iar Profi te răsfață cu daruri!

Articole care se regăsesc în categoria Desert

Sărățele cu brânză: Rețete pe care să le prepari rapid și ușor

28 noiembrie 2022

Ești în căutarea unei gustări numai bune de ronțăit la televizor sau a unor antreuri perfecte pentru mesele alături de familie și prieteni? Atunci, noi spunem că un platou de sărățele cu brânză este o idee minunată! O gustare ușor sărată, crocantă, cu gust de brânză va fi cu siguranță pe placul tuturor. Să nu […]

Citește mai mult

Ganache de ciocolată: cum să pregătești cea mai simplă cremă pentru torturi și prăjituri

09 aprilie 2024

Ganache-ul de ciocolată, cu textura sa catifelată și gustul intens, reprezintă esența rafinamentului în lumea deserturilor. Această cremă luxuriantă, care se naște dintr-o combinație simplă, dar extraordinar de eficientă, de ciocolată și smântână pentru frișcă, transformă orice tort sau prăjitură într-o operă de artă culinară.  Învățarea pregătirii unui ganache de ciocolată perfect este o abilitate […]

Citește mai mult

Cozonac cu mac: rețeta pentru a obține un cozonac pufos și cu multă umplutură

28 martie 2023

În cazul în care îți place cozonacul cu miez de nucă și cacao, atunci îl vei iubi și pe cel cu umplutură de mac. Aromat, parfumat și nemaipomenit de gustos, cozonacul cu mac nu trebuie să-ți lipsească de pe masa de sărbători. Dacă îți dorești să obții un cozonac pufos, care se rupe fășii, cu […]

Citește mai mult

Plăcinta dobrogeană cu brânză și stafide: o rețetă tradițională delicioasă și ușor de preparat

23 septembrie 2024

E o vorbă veche care spune „La plăcinte, înainte!” și tocmai acest motto ne-a inspirat și pe noi să-ți propunem astăzi o delicioasă rețetă de plăcintă, cu originile în Dobrogea. Este vorba, desigur, despre plăcinta dobrogeană cu brânză, un deliciu tradițional apetisant și ușor de preparat. Plăcinta dobrogeană este una dintre acele rețete tradiționale românești […]

Citește mai mult

Tort de ciocolată: 3 rețete delicioase

22 decembrie 2022

Iubim deserturile la nebunie, exact ca și atunci când eram copii. Și mai iubim și ciocolata, desertul suprem indiferent de vârstă! Iar atunci când vine vorba despre deserturi cu ciocolată, puțin sunt cei care pot rezista tentației de a nu-și răsfăța papilele gustative cu aceste delicii. Și să fim sinceri, ciocolata nu lipsește niciodată de […]

Citește mai mult

Mod de preparare și ingrediente necesare pentru o pască plină de ciocolată

28 martie 2023

Noi, cei de la Profi, ne declarăm mari iubitori ai rețetelor care au ciocolata printre ingrediente. Afirmația noastră nu e deloc surprinzătoare, întrucât am gătit împreună de-a lungul timpului cele mai delicioase deserturi cu acest ingredient; de la tort de ciocolată și până la brioșe cu fulgi de ciocolată. Mai mult decât atât, chiar am […]

Citește mai mult

Fursecuri cu ciocolată: Mod de preparare și ingrediente necesare

28 noiembrie 2022

Că tot se apropie cu pași repezi sărbătorile, nu ne putem abține să nu ne gândim la dulciuri de casă de tot felul, de la faimosul cozonac pufos, la delicioasele plăcinte care învăluie întreaga bucătărie în arome de mere și dovleac bine copt. Răsfoind cărțile cu bucate, ne-a atras atenția o rețetă de fursecuri americane […]

Citește mai mult

Rețeta de prăjitură cu nucă: pași și sfaturi pentru un desert savuros

11 noiembrie 2024

Când vine vorba de deserturi, prăjitura cu nucă ocupă un loc special în inimile multora. Nuca, cu aroma ei bogată și gustul ușor amărui, se îmbină perfect cu textura pufoasă a blatului și dulceața zahărului. Acesta este și motivul pentru care de-a lungul timpului ți-am propus mai multe rețete cu nucă, cum ar fi cozonacul cu […]

Citește mai mult

Rețete de dulceață de casă: Mod de preparare și ingrediente necesare

04 noiembrie 2022

Nici nu a venit bine toamna, că deja toate gospodinele se gândesc la cele mai gustoase și aromate rețete de dulceață preparate în casă. Gustul dulce-acrișor al fructelor de pădure sau aroma irezistibilă a piersicilor de care te poți bucura indiferent de anotimp sunt cele după care tânjești? Dacă vrei să ai satisfacția unor preparate […]

Citește mai mult

Cum să prepari un chec cu mandarine pufos și aromat?

18 decembrie 2024

Dacă ești în căutarea unei prăjituri de casă simplu de pregătit, dar care să impresioneze prin gust și aspect, checul cu mandarine este alegerea perfectă. Această rețetă de chec pufos și aromat te va cuceri de la prima felie și desertul va arăta absolut minunat pe o masă festivă.  Aromele naturale ale mandarinelor și textura […]

Citește mai mult