Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Paste carbonara: top 3 rețete simple și gustoase

Nu știm cum se face că, deși iubim la nebunie bucătăria italiană, nu am reușit să te surprindem până acum decât cu câteva rețete de pizza, atât de iubite de italieni, dar și de către noi, românii. Așa că ne dorim să ne revanșăm astăzi cu unele dintre cele mai populare și mai îndrăgite rețete de paste. Pastele carbonara îți spun ceva? Noi suntem de părere că din miile de rețete de paste pe care Italia le are de oferit, pastele carbonara sunt cele care s-au lipit cel mai strâns de sufletul românesc.

Și știi cum se spune, câte bordeie, atâtea obiceie, căci rețeta de paste carbonara a cunoscut cele mai multe variații de-a lungul timpului, îndepărtându-se ușor de pastele carbonara după rețeta originală. Vestea bună este că în rândurile următoare nu îți vom menționa doar rețeta originală de carbonara, ci și alte moduri delicioase în care poți găti spaghete cu sos carbonara. Ești gata să le descoperi, pentru a pregăti o masă autentică italienească? Parcurge articolul următor!

1.Paste carbonara după rețeta italienească

Așa cum era de așteptat, în topul preferințelor se află pastele carbonara după rețeta originală italienească, așa că pentru început vom găti rețeta tradițională de „pasta alla carbonara,” așa cum există ea în cărțile de bucate italienești. Iată care sunt ingredientele și modul de preparare pentru rețeta de carbonara!

Ingrediente pentru paste carbonara

Din ingredientele următoare vei obține 4 porții de paste carbonara, așa că dacă dorești să ai o cină italienească în familie, te sfătuim să te îndrepți spre cel mai apropiat magazin Profi și să treci pe lista de cumpărături următoarele:

  • 400 g de spaghete din gama Proxi;
  • 200 g de guanciale (alternativ poți folosi alternativ pancetta);
  • 4 gălbenușuri de ou;
  • 75 g de brânză pecorino;
  • sare și piper, după gust.

Cum se prepară pastele carbonara după rețeta italienească?

Pune apă la fiert într-o oală largă, alături de o linguriță de sare. Când apa începe să fiarbă, adaugă pastele și gătește-le cu 1-2 minute mai puțin decât timpul de gătire recomandat. Cât fierb pastele, poți tăia guanciale în cubulețe și le poți găti în uleiul încins într-o tigaie, cât să devină ușor aurii. Când s-au rumenit, scoate o treime din cubulețe pe o hârtie absorbantă, iar peste restul adaugă 50 ml din apa în care fierb pastele.

Cât timp cubulețele de guanciale să gătesc, poți prepara sosul pentru pastele carbonara. Pune într-un castron încăpător gălbenușurile de ou, un praf de sare și ⅔ din cantitatea de pecorino, râșnind și piper pe deasupra. Bate rapid cu telul și adaugă apoi și 50 ml de apă fierbinte, luată din oala în care fierb pastele. Amestecă bine sosul și lasă-l deoparte.

Scoate apoi încă 100 ml din apa în care fierb pastele, pe care o păstrezi separat și oprește focul. Scurge bine pastele și adaugă-le în tigaia cu guanciale. Amestecă ușor, în așa fel încât spaghetele să se impregneze cu sosul din tigaie. Adaugă apoi și apa fierbinte, apoi lasă pastele carbonara să se mai gătească un minut în tigaie. După, oprește focul și transferă spaghete direct în bolul cu ouă bătute și pecorino. Amestecă bine, căci în contact cu pastele fierbinți, ouăle se vor găti instant, formând acel sos specific spaghetelor carbonara.

Servește pastele carbonara fierbinți, după ce ai râșnit piper pe deasupra fiecărei porții și ai presărat guanciale pe deasupra. Presară apoi și restul de pecorino răzuit și gata! Pastele carbonara după rețeta originală pot fi servite!

Prepararea pastelor carbonara

2. Spaghete carbonara după rețeta simplă

Dacă rețeta de mai sus ți s-a părut una mai complicată, îți vom detalia în rândurile imediat următoare cum să prepari spaghete carbonara după rețeta simplă, cu smântână. Iată cât este de simplu să prepari și acest sortiment de paste carbonara!

Ingrediente pentru spaghete carbonara

În rândurile următoare vei găsi lista de ingrediente pentru 2 porții de spaghete carbonara cu sos pe bază de smântână, iar în gama de produse de la Profi vei găsi tot ce ai nevoie. Iată ce trebuie să iei din noul Profi pentru acest preparat italienesc:

  • 200 g de spaghete din gama Proxi;
  • 200 g de smântână;
  • 100 g de bacon;
  • 3 ouă;
  • ulei de măsline;
  • sare și piper, după gust.

Cum se prepară pastele carbonara după rețeta simplă?

Te-ai aprovizionat deja de la supermarketul Profi? Atunci să dăm startul rețetei de spaghetti carbonara! Pentru început, fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, după care limpezește pastele sub un jet de apă rece și lasă-le să se scurgă. Între timp, taie baconul în cubulețe mici și prăjește-le în ulei încins timp de câteva secunde, până se rumenesc.

Amestecă într-un bol smântâna cu gălbenușurile de ou, apoi adaugă sare și piper, după gust. Pune tot acest amestec peste bacon, pe foc și lasă totul să se gătească pentru un minut, amestecând continuu. Se adaugă apoi și pastele peste sosul format și se amestecă bine, lăsând totul pe foc pentru încă 1-2 minute. Rețeta de spaghete carbonara este gata, așa că le poți servi alături de parmezan ras pe deasupra.

Spaghete carbonara

3. Paste carbonara la cuptor

Pastele carbonara după rețeta simplu nu sunt tocmai ce îți doreai să servești la cină? Mai avem o rețetă delicioasă pentru tine: rețeta de paste carbonara la cuptor, cu ciuperci, ceapă și usturoi. Ți-am stârnit curiozitatea? Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru aceste paste carbonara și cum le gătești!

Ingrediente pentru paste carbonara la cuptor

Te întrebi care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru 3-4 porții de paste carbonara la cuptor? Tu îndreaptă-te spre magazinul Profi și noi ne ocupăm de lista de cumpărături. Iată de ce vei avea nevoie:

  • 300 g de paste;
  • 1 ceapă din gama Proaspete de la noi;
  • 2 căței de usturoi;
  • 2 linguri de ulei de măsline;
  • 250 g de bacon;
  • 300 g de smântână;
  • 200 g de ciuperci;
  • 4 gălbenușuri de ou;
  • 200 g de cașcaval ras;
  • 50 g de parmezan;
  • sare și piper, după gust.

Cum se prepară pastele carbonara la cuptor?

Se pune apă la fiert într-un vas larg, iar când aceasta dă în clocot, se adaugă pastele și se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Cât timp fierb pastele, adaugă ulei într-o cratiță și când acesta s-a încins, pune ceapa, usturoiul și baconul tocate la călit, pentru câteva minute, până când se înmoaie. Se adaugă apoi și ciupercile, curățate, spălate și tocate în prealabil și se mai lasă să se gătească totul pentru 2 minute.

Când pastele au fiert, strecoară-le și mută-le într-un vas mare. Amestecă smântâna cu gălbenușurile de ou și adaugă-le peste paste, alături de amestecul de bacon, ceapă, usturoi și ciuperci. Se rad 150 g de cașcaval și se adaugă și acesta în vas. Amestecă bine toate ingredientele, apoi transferă compoziția pentru paste carbonara într-o tavă pentru cuptor, presară pe deasupra restul de cașcaval și dă tava la cuptor pentru 25 de minute, până când se rumenesc.

Servește pastele la cuptor cu parmezan ras pe deasupra. Nu-i așa că pot fi unele dintre cele mai bune paste carbonara după rețeta reinterpretată? Îți garantăm că sunt! Și dacă-ți descarci și aplicația Profi, cu siguranță tentația de a le găti constant va fi și mai mare, date fiind prețurile promoționale la ingredientele pentru paste!

Pastele carbonara la cuptor

Indiferent de rețeta de paste carbonara pe care vei alege să o prepari pentru cei dragi, suntem siguri că vei reuși să-i impresionezi cu o masă italienească delicioasă. Și pentru că italienii iubesc vinurile și le servesc adesea cu paste, îți recomandăm să alegi și tu un vin alb din colecția de vinuri de la Profi, pentru o cină apetisantă!

Articole care se regăsesc în categoria Felul doi

Fasole verde cu usturoi: Rețeta simplă și gustoasă pentru o garnitură sănătoasă

12 iulie 2023

Ești în căutarea unei garnituri sănătoase și delicioase pe perioada verii? Nu-i de mirare că acum, în sezonul cald, preferi să servești preparate mai ușoare, pe bază de legume și să ocolești pe cât se poate de mult carnea. Cu atât mai mult pe parcursul zilei, când temperatura este foarte mare și parcă nu ți-ar […]

Citește mai mult

Paste cu creveți: 3 rețete simple și gustoase

16 iunie 2023

Iubitorilor de paste și fructe de mare, acest articol vă va încânta simțurile culinare! În ultimii ani, pastele cu creveți au devenit o opțiune populară pentru mesele de zi cu zi sau pentru ocazii speciale. Această combinație delicioasă și ușor de preparat poate fi adaptată la preferințele culinare ale fiecăruia, oferind o mulțime de opțiuni […]

Citește mai mult

Rețete rapide și delicioase cu orez și curry pentru diferite diete

20 noiembrie 2023

Îți plac aromele bucătăriei indiene și rețetele cu orez în egală măsură? Atunci cu siguranță îți poți îmbogăți meniul zilnic cu preparate rapide, sănătoase și gustoase, ce stau la baza unor rețete delicioase cu orez și curry. Știm despre pudra de curry că este un ingredient popular în diverse culturi culinare, iar bucătăria indiană pune […]

Citește mai mult

Ciorbă de porc: Pași de preparare și recomandări pentru un gust apetisant

07 decembrie 2022

Gospodarii știu că odată cu tăierea porcului de Ignat se dă startul unei serii de preparate pe bază de carne de porc, gustoase și apetisante, din care să se înfrupte toți pofticioșii de Sărbători. Caltaboș, lebăr, cârnați de casă, sarmale, carne de porc la borcan sau ceafă de porc la cuptor sunt delicii pe care […]

Citește mai mult

Ciorbă de lobodă: o rețetă tradițională pas cu pas

16 martie 2023

Noi, cei de la Profi, ne declarăm fani ai tuturor rețetelor de ciorbă. Așa că după ce am pregătit împreună ciorbă de văcuță, rețete simple și gustoase de ciorbă de pui, o ciorbă de perișoare tradițională și o ciorbă de porc ca la mama acasă, astăzi vom continua seria de rețete de ciorbă cu o delicioasă […]

Citește mai mult

Stufat de miel: rețeta tradițională pas cu pas

28 martie 2023

Într-un top al celor mai iubite feluri de mâncare de primăvară se află și stufatul de miel. Nici nu credem că există familie care să nu aibă pe masa de Paște și o tavă de stufat de miel, după rețeta tradițională. Această mâncare înăbușită, pregătită fie pe plită, fie la cuptor, în vase bine închise, […]

Citește mai mult

Mâncare de urzici cu usturoi: rețeta care aduce gustul copilăriei în farfurie

11 iulie 2024

Cauți o modalitate de a aduce gustul copilăriei în farfurie? Atunci trebuie să te pregătești pentru un tur culinar în bucătăria tradițională românească, unde urzicile și usturoiul se îmbină armonios în preparate delicioase. Mâncarea de urzici cu usturoi, de pildă, este o rețetă tradițională românească, care evocă amintiri din copilărie și aduce pe masă un […]

Citește mai mult

Rețete ciorbă de văcuță: Pași de preparare și recomandări pentru un gust apetisant

31 octombrie 2022

Nu mai este niciun secret: ciorba de văcuță este una dintre preferatele românilor. Ea se prepară foarte simplu, cu bucăți fragede de carne de vită, legume și zarzavaturi de sezon și se acrește după gust, cu suc de roșii sau bulion. Nouă ne place mult ciorba de văcuță cu smântână și ardei iute, alături de […]

Citește mai mult

Tocăniță de cartofi: Rețeta delicioasă de post

28 noiembrie 2022

Fie că ai în plan să măreşti lista rețetelor de post cu care deja te-am obișnuit, fie că dorești o garnitură gustoasă pentru chifteluțe, carne la grătar sau cârnați, rețeta de tocăniță de cartofi este una cu adevărat delicioasă. Această rețetă de mâncare de cartofi este una simplă și rapidă şi va intra în “repertoriul […]

Citește mai mult

Paste Rapide

07 februarie 2023

Dacă vrei să-ți surprinzi sufletul pereche, însă nu ai timp și nici prea multă îndemânare, ofertele PROFI îți vin în ajutor cu o nouă rețetă. Ingrediente: Mod de preparare: Începem prin a pregăti pastele respectând instrucțiunile de pe ambalaj: punem apă la fiert alături de sare, iar atunci când ajunge în punctul de fierbere, adăugăm […]

Citește mai mult