Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Ingrediente

  1. 1 pachet aluat foietat ( 250 gr)
  2. 400 gr spanac
  3. 300 gr carne tocată /carne tocată din carnați
  4. 250 gr ricotta / urdă
  5. 1/2 pahar vin alb demisec
  1. 2 ouă
  2. sare
  3. piper
  4. 2 linguri ulei

Ștrudel cu ricotta și spanac

Aveam în frigider o cutie de ricotta și în congelator niște frunze de spanac congelate așa că mi-am zis să le combin. Și bine am făcut pentru că ștrudelul a fost devorat în mai puțin de o zi.

Preparare:

  1. Dacă folosim spanac proaspăt, îl spălăm cu grijă în mai multe ape, îl opărim în apă cu sare după care îl lăsăm la scurs într-o sită și îl tocam foarte mărunt când se răcește.
  2. Eliminăm mațul cârnaților și călim carnea tocată în 2-3 linguri de ulei. Când a prins puțină culoare adăugăm jumătate pahar de vin alb și lăsăm pe foc mic până ce alcoolul este evaporat complet.
  3. Adăugăm spanacul tocat și foarte bine stors și amestecăm pe foc mic pentru încă 5 minute.
  4. Lăsăm mixul de spanac și carne tocată să se răcească complet după care îl amestecăm cu ricotta sau urdă, adăugăm 2 ouă, puțină sare, dacă mai este nevoie, și piper.
  5. Amestecăm bine până ce obținem o compoziție fină.
  6. Așezăm aluatul foietat pe planul de lucru și-l mai întindem puțîn cu făcălețul.
  7. Așezăm umplutura în centrul foii și o întindem având grijă să lăsăm cca 4 cm din margini neacoperite.
  8. Rulăm ștrudelul, îl crestam cu un cuțit cu lama foarte ascuțită și îl coacem în cuptorul preîncălzit la 200 grade, pentru 30-35 minute, pe a două treaptă de jos în sus.
  9. Cu 5 minute înainte de a se coace complet, deschidem ușa cuptorului și îl ungem cu puțin ulei, după care îl mai lăsăm încă 5 minute că să prindă culoare.
  10. Îl tăiem când e călduț spre rece și îl servim cu multă multă poftă

Articole care se regăsesc în categoria Aperitive

Drob de pui simplu și rapid: deliciul tradițional românesc în doar câțiva pași

12 aprilie 2024

Vrei să-ți surprinzi familia cu un preparat tradițional românesc de Paște? Ei bine, drobul de pui ar putea fi rețeta ideală! În inima tradițiilor culinare românești, drobul ocupă un loc de cinste, aducând cu el amintiri de familie, sărbători și mese îmbelșugate. Chiar dacă versiunea clasică este preparată adesea cu carne de miel, variantă de […]

Citește mai mult

Pere false

08 martie 2022

Am zis să execut ceva simplut și gustos pentru masă de prânz când vine Cris de la servici. Așa că am executat următoarele pere false. Preparare: Spălăm rosșioarele și le lăsăm să se usuce. Carnea tocată o amestecăm cu o ceapă mică dată prin răzătoare, sare, piper și boia iute și o calim într-o lingură […]

Citește mai mult

Cârnați de casă: Rețeta tradițională pas cu pas

07 decembrie 2022

Gustoși, aromați și nelipsiți de la mesele festive, cârnații de casă fac și ei deliciul sărbătorilor de iarnă în familie, alături de vestitele rețete de sarmale, delicioasele antreuri festive și tradiționalul cozonac cu nucă, după rețeta bunicii. Aproape în orice locuință, cârnații de porc sunt o mare mândrie gospodărească de Crăciun. Desigur, îi vei putea […]

Citește mai mult

Bastonașe crocante de avocado

08 martie 2022

Aceste bastonașe crocante de avocado sunt pur și simplu o nebunie de gust!! Nu m-am înțeles bine cu acest fruct mult timp, deși știu că este extrem de sănătos. Însă, de la o vreme, am început să îl cumpăr și să îl mănânc foarte des, chiar de 2-3 pe săptămâna. De obicei în salate, guacamole, […]

Citește mai mult

Idei de gustări sănătoase și ușor de preparat

02 martie 2023

Știm cu toții că senzația de foame are tendința de a încuraja excesele alimentare și acumularea de kilograme în plus, așa că dacă ți-ai propus să îți menții greutatea optimă sau dorești să adopți un stil de viață sănătos, este ideal să intercalezi între mesele principale ale zilei și câteva gustări sănătoase, care să te […]

Citește mai mult

Chiftele de pește

08 martie 2022

Astăzi am profitat de faptul că aveam pește proaspăt așa că am făcut repede aceste chifteluțe foarte bune pe care le-am servit alături de cartofi natur cu un strop de unt și pătrunjel și o salată de rucola cu lămâie 🙂 Preparare:

Citește mai mult

Tartelette cu mousse de gorgonzola și fistic

08 martie 2022

Preparare

Citește mai mult

Rețete cu sfeclă roșie: beneficii și trucuri pentru gătit

02 martie 2023

Sfecla roșie este folosită în alimentație încă din cele mai vechi timpuri, însă e atunci erau consumate doar frunzele acestei legume. Abia în timpul Romei Antice sfecla a început să fie consumată pentru rădăcina sa. Mai mult, în secolul XIX, Napoleon a declarat sfecla roșie drept principala sursă de zahăr a Franței, înlocuind astfel în […]

Citește mai mult

Rețeta clasică de salată de icre cu ceapă pentru un aperitiv delicios

20 noiembrie 2023

Nu știm dacă printre cititori există iubitori ai preparatelor din pește, însă noi le îndrăgim și le gătim ori de câte ori avem ocazia. Mai mult decât atât, chiar ne-am răsfățat de curând cu o delicioasă saramură de pește, gătită ca în Dobrogea și avem de gând să pregătim pentru cină și pește la cuptor, aromat cu […]

Citește mai mult

Canapé (minitartine) cu mousse de prosciutto cotto

08 martie 2022

Preparare: Mixăm la robot toate ingredientele din rețetă în afară de măsline. Cu ajutorul unui spritz decorăm câteva triunghiuri de pâine și le decorăm cu feliuțe de măsline verzi.

Citește mai mult